|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :)
|
|
|
|
#302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() Mi dr dzisiaj kazał zapisać się w Gajuszu na USG, ponoć robią też USG 3 trymestru za free i jakaś tam jego znajoma doktorka robi.
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super rośnie, już nie mogę się doczekać usg
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
Czytam na bieżąco ale nie miałam co pisać bo u mnie bez zmian - wizyta dopiero w środę, malutka się pcha jak tylko może - kopać już chyba niema miejsca na szczęście - przepychanie mniej dokuczliwe ![]() Trochę się dziś zdenerwowałam bo dostałam pismo z Zus'u ale już ochłonęłam ![]() Wasze maluszki już takie duże! Ciekawa jestem jak moja, już się nie mogę doczekać
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja zaczynam sie bać, nie samego porodu, ale tego czy dam radę go wypchnąć.
Przyjaciółki synek w analogicznym wieku ciazy (różnica 3 dni), ważył bardzo podobnie, a w dniu porodu 4,800!!! Ktoś sie orientuje, czy wysoka waga (jeśli tak, to jak definiuje sie wysoka), jest wskazaniem do CC?
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2015-04-27 o 19:56 |
|
|
|
|
#307 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to pięknie.---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
witam się i ja w nowym wątku weekend był wyjątkowo udany, troszkę odpoczęłam, a wczoraj byliśmy u chrześnicy męża na spóźnionych urodzinkach, bo miała, jak byłam w szpitalu i tak się najadłam, że spać nie mogłam. Panowie z dzieciakami rozpalili ognisko i jadłam kiełbaskę z ogniska taka pyszna, że jeszcze w nocy mi się śniła ![]() No a teraz zabieram się za spisanie rzeczy do wyprawki. Najwyższy czas zacząć ją kompletować. W szczególności przedmioty do szpitala, chociaż wcale mi się tam nie spieszy Ja słyszałam, że jeżeli to 1 ciąża, dziecko ma ponad 4kg i kobieta jest drobna, czy tam ma wąskie biodra to robią cc, ale podejrzewam, że to zależy od szpitala i od lekarza. Są tacy znawcy, co każą rodzić kobiecie naturalnie, najpierw ją wymęczą, a później okazuje się, że i tak muszą ciąć. Przez tydzień leżenia w szpitalu były 2 takie przypadki
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki!!
Zaczynam myślec nad zmiana lekarza z mojego szpitala... Hmmmm teraz drobna nie jestem, 12-13 na plusie, ale generalnie kurdupel jestem, aż całe 158cm ![]() W czwartek idę do mojego prowadzącego, wypytam sie. A jak Sarrai??!bo chyba dzis ma wizytę, prawda?
|
#310 |
|
Raczkowanie
|
Chcialabym naturalnie, ale jakby dzidzia miala być taka duza to pasuje....
|
|
|
|
#311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ech najwięcej chyba od lekarza właśnie zależy, od tego ktory poród, fizycznych predyspozycji, przebiegu akcji porodowej, bo w pewnym momencie już podobno nie ma odwrotu od sn i trzeba
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A szukają dziury w całym Póki się płaci składki to nie narzekają ale jak oni mają zapłacić to podważać chcą
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
Nie zdazylam sie przywitac, a tu juz jedenasta strona!!
Niezle lecicie
|
|
|
|
#314 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szybkiego powrotu do zdrowiaJa wygotowywałam każdą część w garnku i wszystko było dobrze,córka nie miała żadnych dolegliwości żołądkowych itp. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje bardzo ładnej wagi i świetnie że wszystko ok z synkiemJa spędziłam weekend bardzo aktywnie,maleństwo dokazywało wieczorami i nad ranem.Dziś pogoda ładna ale wiatr za duży na spacery. Pobolewa mnie dół brzucha przy szwie po cc ale nie martwię się. Dziekuję jeszcze raz za wasze rady i uwagi co do pracy, okazało się że mąż może wybrać tą nową pracę w lepszych godzinach od 8-17.00 także decydujemy się na bliżej domu i bedzie zaczynał tylko godzinę później niż teraz.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
||||
|
|
|
#315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesli mialas regularne om to ten termim sie liczy a z usg tylko do 13tc u mnie mlody wyprzedza termin z om o tydzien tak bylo w 28tc i mam nadzieje ze przystopuje z waga bo przeraza mnie wizja 4kg
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Cicha za pocieszenie
️Z OM jest 2 lipca, ale wiesz co, ostatnie USG córeczki pokazywało mi termin 4 dni przed terminem, a Mała urodziła sie nawet 14 dni przed terminem, nie mniej jednak noe o to chodzi jak termin. Chodzi wlasnie o wagę, tylko i wyłącznie ![]() Choć z doświadczenia powiem, ze fajniej rodzic przed terminem, z zaskoczenia ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- To co, jaki plan zahamowania wzrostu naszych fasolek? ![]() Odstawienie moze słodkiego? A moze witamin? Juz sama nie wiem
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś nie widzę siebie siedzącej jak na szpilkach po terminie ![]() To chyba nie słodkie i witaminy tylko jakieś drożdże
|
|
#318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cc bardzo nie chce.. a jesrem drobnej budowy wiec jak maly bedzie klockiem to klapa dla mnie:/ |
|
|
|
|
#319 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tż skończył malować pokój Ewki
a potem poszedł napalić w piecu, który mu się coś zablokował i cały parter w dymie i smrodzie, czuję się jak na pogorzelisku a mówiłam mu żeby nie palił, bo ciepło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Strasznie jestem dziś omdlewająca
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem na czym polegają te różnice w wadze, u szwagierki waga dziecka była podobna jak waga np mojego synka w ciąży na usg w podobnych tygodniach (około 30) - z różnicą może 2-4 dni. I różnica wagowa między naszymi 2kg praktycznie, bo moje 2,5 a jej 4,5 .
|
|
|
|
#321 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a to pomaga przy gondoli warto na to zwrócić uwagę nawet w sklepie oglądając jak jest wózek z "łamaną" rączką i bezAngel care jeśłi z płytkami na bez dech super obsługa w razie awarii na gwarancji i po gwarancji a jak zwykłą to baby one podobno nie źle daję radę. Polecam przemyśleć sprawę do jakiej odległości ma działać i czy jeśli ma być np w domu a ty na dworku to w której strony będzie pokój dziecięcy bo potrafią przez mury słabiej łapać ![]() Cytat:
Tak, oilatum, tak samo jak emoilum natłuszcza i na zmiany skórne np łojotok (suche chropowate miejsca na skórze) pomaga rewelacyjnie. Z córką wyszedł właśnie niestety łojotok podczas jesieni i włączenia kaloryferów :/ łojotok i zmiany na skórze mogą wyjść też wcześniej od np kp Cytat:
Cytat:
Ale żeście się rozpisały ![]() Co do porównywania wagi dziecka to wydaje mi się że wszystko zależy od sprzętu. Przyjmuje się zawsze na plus lub minus 200-300 gr podczas porodu. Czasami wystarczy źle jeden pomiar wziąć i już wychodzi tez że dziecko powinno być małe a jest bardzo duże i na odwrót. Nie ma co się tym kierować. ![]() Warto dopytywać też o wagę swoją i partnera podczas porodu zwłaszcza przy większych bobasach Chdodź u mojej sis syn miał prawie 4 kg urodziła go sn a córkę 10 lat później musiała mieć cc własnie dlatego ze miała 3kg - powód tzw dystrofia płodu (jeśli dobrze pamiętam) za mało przybierała w ostatnim trymestrze i bezpieczniej było rozwiązać ciąże przez cc Co do porodu z zaskoczenia, najlepiej chyba między 38-40 tc to się zgadzam raz że dziecko nie szaleje już później tak z przybieraniem na wadze, dwa jest chyba najbezpieczniej. Ja zawsze się boje przenoszonych ciąż. Dla mnie nie jest to "bezpieczny termin 2 tyg po 40 tc" to trochę igranie z życiem dziecka tak ja odczuwam te momenty. Co do wzrostu ja mam 159 cm
|
|||||
|
|
|
#322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaa w poniedziałek dostałam jakiegoś plamienia, od razu telefon do mojego gina, potem do niego na badanie, nic nie wyszło (szyjka długa, łożysko się nie odkleja) no ale skądś to było i dał mi skierowanie na szpital. Tam zrobili mi jakieś badania, wymaz, dostałam kroplówkę z magnezem i cały czas nospe (mimo że kurde brzuch jakoś szczególnie mnie nie boli ani nie twardnieje). W środę plamienia całkiem się skończyły, ale do soboty jeszcze mnie trzymali. Teraz mam się oszczędzać i zobaczymy, co dalej, bo nie wiadomo, z czego to wyszło. Chociaaaż, tak sobie myślę, czy przypadkiem nie przyczyniła się do tego moja gleba w piątek (upadłam na kolana i ręce) - obserwowałam czy coś się dzieje cały dzień i było w porządku, dopiero w poniedziałek plamienie...?
I tak co do tej szyjki to mój lekarz zawsze jak badał mówił, że twarda i długa, w poniedziałek na usg dopochwowych też mierzył i było 3,9 chyba, a wychodząc ze szpital badał mnie już jakiś inny doktor i oczywiście tylko badanie ginekologiczne, nie dopochwowo i stwierdzil tylko "szyjka nieznacznie skrócona". I bądź tu człowieku mądry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w naszym szpitalu za to wszystko niedoprawione, załapałam się standardowo na papkę ryżową z jabłkiem
Edytowane przez AnULka248 Czas edycji: 2015-04-27 o 23:44 |
||
|
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Cytat:
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez juz wstalam trza glukoze wychlipac a ja glodna jakas yyy?
|
|
#325 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj w ramach jakiejś desperacji pójdę do swojej krawcowej i zapytam o cennik uszycia kilku t-shirtów ciążowych, topów, ew. tunik. Hurt. Nie mam siły już na zakupy. Może nie wyjdzie wcale najdrożej, a będą to ciuchy takie w 100% moje....
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
pije
|
|
#327 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam śliczną koszulę do karmienia:
http://allegro.pl/koszula-felicita-c...256591318.html |
|
|
|
#328 | |
|
Raczkowanie
|
Oj nie wspominam tego dobrze, najgorsze to czekanie, ale trzymam kciuki za dobre wyniki.
U mnie pogoda okropna, ale plusem jest to, że nie muszę mojej świeżo zasilanej trawki podlewać ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
MARCELEK-->12.07.2015 r. Edytowane przez aknaa Czas edycji: 2015-04-28 o 07:36 |
|
|
|
|
#329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, ze nazwiesz swojego synka Marcel. Mój Aleksander na drugie będzie miał Marceli ![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Aleksander Marceli Będzie współgrać z nazwiskiem
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
no u nas tez dzis sredniawa pogoda, skorzystalam w diagnostyce z przewileju bez kolejki jakas kobietka zaczela sie burzyc no kurde jak tak mozna :/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

. Super!

super rośnie, już nie mogę się doczekać usg

️