|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
chyba nie mogłabym tak ![]()
|
|
|
|
|
#3842 | ||||
|
Konto usunięte
|
Już jestem zdecydowana na surfinie (zwisające) i właśnie tak sobie pomyślałam, że chyba nie będę kombinować i wezmę do tego petunie, to będzie pasować, a jeszcze nie miałam ich.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale dobrze, że siedziała, mój jakby tylko miał okazję to by s☠☠☠☠☠☠☠ił i tyle byśmy go widzieli Cytat:
![]() O kurczę, tak u niektórych dziewczyn się wszystko zaczyna ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie...
w ogóle przeraża mnie pobyt w szpitalu, może dlatego, że w szpitalu nigdy nie leżałam
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od kilku dni mam ochotę włożyć łeb do kibla i spuścić wodę, tak mnie pali. Stałam się przez to drażliwa i nic mi się nie chce. Podczytuję, ale nie komentuję. ![]() Gratuluję wszystkich wizyt! I dużych dzieci! W ogóle wczoraj na sr były ćwiczenia dla ciężarnych, cala godzina. Z racji, że tż nie mógł być ćwiczyłam z inną ciężarną. Widziałam, że laska ma brzuch dość nisko, ale nie chciałam się odzywać i być wścibską. Pod koniec zajęć ta dziewczyna złapała się za brzuch i pobladła, na szczęście położna to zauważyła. Okazało się, że ta laska leży na II piętrze, na patologii ciąży i ma zakaz chodzenia, a co dopiero ćwiczeń. Ludzie nie przestają mnie zadziwiać.Położna opowiadała, że w zeszłym roku na sr jakaś kobieta zaczęła rodzić, nie chciała iść na ip. Podobno mąż ją siłą zaciągnął. Po 6h urodziła.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-04-28 o 10:47 |
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po kilku dniach na patologii ciąży przypomniałam sobie jak to jest w szpitalu i smieję sie juz do Tżta, że jak urodzę to idę sie myć i uciekam ![]() ale wiadomo, swoje trzeba bedzie przeżyć
|
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzydzi mnie. I jeszcze jak sobie pomyśle, że będzie jakieś 35 stopni w cieniu ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Również o to się modlę...
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() A co będzie później?
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra rodziła 2 stycznia i mówiła, że na porodówce było tak nagrzane, że myślała, że zejdzie... jak w najgorsze upały. Latem przynajmniej okno otworzysz, w styczniu nie bardzo
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak są upały, to ja w mieszkaniu w dzień staram się mieć zamknięte okna żeby mi gorąc nie wchodził.
|
|
#3855 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ba, to nie był syn a córka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie mogę tego przeżyć od soboty.A co do znajomych, też tutaj nie mam, tylko ludzie, z którymi pracuję ...Cytat:
pierwszy raz jej się zdarzyło?
|
|||||||
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę zamieszania jest, ale za to jak pięknie będzie Tak, remonty
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na kanapę mam takie duże poduszki zielone i z dwóch da się ściągnąć tę poszewkę, to wrzuciłam do pralki, a z dwóch się nie da.. i co mam zrobić teraz?
Jak mam to wyprać?
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę roboty
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słyszałam o takiej wersji, że po porodzie podaję się adres przychodni i szpital tam kieruje dokumenty nowego obywatela. Tak mi powiedziała babka jak zapisywałam się do przychodni.
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest przyjęte tak, że położna przychodzi od 22 tc. Ja sobie do niej dzwonię i wybieram, ale w większym mieście obok jest tak, że wskazujemy położną i lekarz rodzinny ją nam załatwia. Ta moja miała małe spóźnienie i widujemy się od 26 tc w każdy piątek - ona przychodzi do mnie do domu, bada mi ciśnienie, słucha tętna maluszka i zapisuje na kartach moje ogólne samopoczucie. Więc ja tej położnej powiem, do którego pediatry chcę zapisać moje dziecko i ona wyśle tam wszystkie dokumenty po urodzeniu maluszka. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Też mi przez myśl to przeszło, ale fakt.. trochę roboty ![]() Ale tez mogłam wcześniej pomyśleć
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Tzn lekarz już mi chciał wypisać, ale 11 mam wizytę, bo teraz co 2 tyg mam mu się pokazywać :P i 11 powiedział, że już mam kończyć pracę, że i tak właściwie do końca pracowałam,a mi się nudzi po 3h bycia na zwolnieniu
nie mam czego sie czepić :P ale spadam zaraz pod prysznic i ide na spacer, jakieś szmateksy pozwiedzam, może coś mi wpadnie ładnego dla Noemi
|
|
|
|
#3864 |
|
Konto usunięte
|
Ja też nie wiem co potem, nie mam wybranej przychodni, bo sama do swojego lekarza jeżdżę ponad 30 km na indywidualną praktykę lekarską i nie jestem zapisana do żadnej przychodni gdzie jest pediatra, Tż tak samo...
A szpitale mnie nie brzydzą, kiedyś myślałam, że będę w szpitalu pracować, spędziłam tam miesiące i takie rzeczy jak obsrane prześcieradła czy cewniki to był mój chleb powszedni. To czego się boję to wenflon bo nienawidzę być kłuta no i że będę musiała mieć robioną cesarkę i zzo, a teraz po akcji z babcią będę chyba się broniła rękami i nogami... Co jest bardzo ciekawe bo planowałam na 30. urodziny operację plastyczną a tam i wenflon i narkoza i inne atrakcje, teraz dwa razy się zastanowię... |
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chodzę do lekarzy w ogóle, nie wiem jak się co załatwia z przychodniami
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra też ma praktyki w szpitalu i to co dla mnie jest nie do pomyślenia nawet, dla niej to codzienność. ![]() Właśnie ostatnio o tym rozmawiałyśmy, przecież nie każdy jest czysty i pachnący na co dzień, a co dopiero w chorobie. Ona właśnie tak jak Ty mówi, że nawykła i nie ma dla niej kwestii obrzydliwych.
|
|
#3867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja np. nie chcę dać swojego dziecka do tej pediatry, która przyjmuje w mojej przychodni, tylko do innej, więc dlatego moja położna będzie wysyłała te dokumenty, a nie szpital. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() Mój tata leżał miesiąc w szpitalu i naoglądałam się trochę tego. Tam pielęgniarki i salowe dbały o pacjentów i dla mnie to było niesamowite, ile one miały w sobie czułości i cierpliwości do tych ludzi.
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wystarczy podejść do najbliższej placówki i wypełnić deklarację. Niby rejonizacji nie ma, ale z dalszych przychodni jak jest potrzebna wizyta domowa to nie bardzo chcą dojeżdżać. ![]() Pojawiły się na rynku kapsułki do prania JELP! Szkoda, że mam zapas Loveli w płynie.
|
|
#3869 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z gołą bożeną to bym nie dała rady![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle mam stres ze względu na drugą babkę która będzie ze mną leżała. Wiem, że ona to samo przeżywa ale nie cierpię jak ktoś ogląda mnie w takiej sytuacji, że jestem obolała, jęcząca itp. Jeszcze jak trafię na jakąś 'kumatą' to nie będzie się lampiła. Ale ile jest takich co nawet się nie odwróci jak się wstaje tylko jeszcze się gapi jak ciele A najgorsze są chyba osoby odwiedzające I jak tu iść do łazienki np? ![]() Może przeżywam za bardzo ale strasznie mnie to krępuje i złości. Mimo wszystko wolałabym chyba być sama na sali. ![]() Cytat:
![]() mądra.. Cytat:
![]() Ale niektórzy tak mają, trudno Ważne, że Was kocha![]() Cytat:
Mówiła, że zzo przyspiesza nawet poród a z tego ja słyszałam do tej pory to jest wręcz na odwrót.. szuuu a co chcesz robić? powiesz?
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
masija o ja też martwię się o odwiedzających, zarówno z mojej rodziny jak i sąsiadki z łóżka obok
jeszcze druga kobietę w połogu jakoś zniosę, w końcu będziemy przeżywały to samo. Ale boję się, że będzie u niej siedziała rodzina non stop. Kuzynka opowiadała mi, że jak ona leżała po porodzie, to z nią na sali była kobieta u której bez przerwy ktoś był. Nie było chwili wytchnienia. A to mąż, a to rodzice, a to teście, ciotki, wujkowie, kuzyni, koleżanki. I jak tu wietrzyć bożenę??? I to jeszcze jak ktoś wpadnie na chwilę i pójdzie, a ona mówiła że siedzieli po 2-3 h i gapili się na nią jak karmiła itp. A co do mojej rodziny.. Boję się, że kochana teściowa będzie przesiadywać i raczyć mnie złotymi radami. Nie przeżyję tego... Najchętniej wolałabym, żeby był zakaz odwiedzin nie byłoby problemu!
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-04-28 o 11:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

Tz ciagle nie ma, wczoraj wrocil o 23, dzis tez cos musi załatwić po pracy. W weekendy ma jedne lub drugie studia albo oba naraz. A ja tak siedze sama calymi dniami. Jakbym byla w Krakowie lub w Katowicach to mialabym czas dla znajomych, nawet na tych dawno niewidzianych. A tu nie znam nikogo i siedze ciagle sama. Odkad jestem na L4 to bez pracy, delegacji ciezko jakos. Rano obudzilam sie z mysla, ze zmarnowalam ostatnich kilka miesiecy zycia.
cały dzień lazila na balkonie, nawieczór już zamknelam a ta polazla do sypialni i okno otwart, musiała się zsynac z.parapetu.

06.09.2014 

powiesz?
I to jeszcze jak ktoś wpadnie na chwilę i pójdzie, a ona mówiła że siedzieli po 2-3 h i gapili się na nią jak karmiła itp.