|
|
#4891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
My też kupiliśmy ostatnio mniejszą spacerówkę, jeeeeju ale wygoda w składaniu. Bo stary wózek mamy taki retro, duże pompowane koła. Raz w życiu go wyciągałam i wkładałam sama do bagażnika. Napociłam się przy tym. Często przez jego gabaryty odechciewało nam się gdzieś wyjechać na chwilę. No ale ma wiele zalet. Tym to po piachu, polu nie pojeżdżę (((( jak wkrótce byśmy nie potrzebowali gondoli to bym chyba nie kupowała spacerówki a dalej ten stary użytkowała, chyba że taką ultra spacerówkę-laskę na szybki wypad do marketu czy galerii samochodemMariola, ja myślałam o wodzie naszej wodociągowej bo bywa straszna, czasem nawet brązowa. Obserwuje małego od paru dni bardziej wnikliwie i dopiero co mu to zeszło, jeden dzień nie było i wczoraj znowu takie suche policzki a smaruję go często, zwykle po umyciu buźki aleee zanim to wyszło to dałam mu do podjedzenia kawałek czekoladowego jajeczka i galaretkę mella i może to jest to choć takie coś miewał częściej a czekoladowych rzeczy raczej nie dostaje... Obserwuję i analizuję ech
Kobieta i facet w jednej gotowali kuchni Dwóch ziarnek pieprzu brakuje do kłótni ![]() Edytowane przez natetitka Czas edycji: 2015-04-26 o 23:27 |
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja!
Mariola- fajnie Cię widzieć! Brawa dla Marco za wszystkie postępy ![]() To prawda, że gdy spędza się z maluszkiem mniej czasu, te wspólne chwile są bardziej intensywne i wtedy angażuję się w bycie z Emilką na 110%. Agunia- cieszę się, że Sławcio z coraz większym entuzjazmem podchodzi do żłobka. Oby szybko się tam zaaklimatyzował i nie chorował! Tequiba- cieszę się, że wychodzicie na prostą. Teraz będzie ciepło, ładna pogoda, więc może skończy się seria chorób w żłobku. Mara- współczuję zrywania płytek. Alwa- jak się czuje Kubuś? Tygrysku- brawa dla Kingi za "puszczanie", jakkolwiek by to nie brzmiało ![]() Zaszczepić Emcię chcemy, ale pierwsze słyszę, że ma to coś wspólnego z chodzeniem. U nas przesympatyczny weekend. W sobotę mąż zasuwał w naszym przyszłym domu, a my z Emi korzystałyśmy z pięknej pogody. M.in. byłyśmy u koleżanki, której córeczka ma piaskownicę i radość była ogromna. Musimy uruchomić naszą, którą Emi dostała na roczek. Poza tym moi rodzice zainstalowali na podwórku kury i króliki, żeby Emilka miała na co patrzeć i świeże jajeczka, więc też był szał. W niedzielę sielanka: znajomi, grill i żadnych obowiązków. Poza tym TŻ obciął Emi włoski, bo jej rosły nierówno i wygląda przeuroczo z tą krótką fryzurką (powiedziała zupełnie nieobiektywna matka ).
|
#4893 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas ciężki weekend. Wreszcie się dowiedziałam jak to jest gdy idą zęby
mariola, Limonka dziękuję że pytacie trochę się go nanosiłam przez 2 noce i do tego nie chciał mleka ani smoczka. o 4 w nocy robiłam mu kanapki bo głodny był a mleko be ![]() muszę zmykać. mam nadzieję że Was poczytam dokładnie po południu
|
#4894 |
|
Wtajemniczenie
|
Margo- dziś byliście u chirurga? Co powiedział na nóżkę?
|
|
|
|
#4895 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do wozka tez wymienilismy na mniejsza spacerowka. Inne zycie... Moge spakowac ja sama trzymajac synka na rekach. Rewelacja. Do tego ma spory koszyk. Niestety jest bardzoiej miejski. No ale cos za cos. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Smarrita - idziemy na 16.30, ale relacje zdam dopiero jak położę dzieciaki spać, bo prosto stamtąd malz zmyka na kurs fotograficzny i zostaje sama z dwojka.
|
|
|
|
#4897 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też mnie raz takie coś dopadło, więc wiem co czujesz ![]() Cytat:
hipoterapia musi być bardzo fajna dla takiego malucha ![]() Cytat:
jak Emilka w piaskownicy się bawiła? nie jadła przypadkiem piasku? niedługo jedziemy nad morze i jak to matka zawsze muszę się czymś pomartwić i się martwię że Kuba będzie jadł piasek Dzięki Dziś miałam złote dziecko ale wiem że czają się kolejne 2 zęby do przebicia
|
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
Hej hoooo, przeżyłam glukozę, wyniki dobre więc mogę jeść co lubię hihi
Pewnie dobrze w szpitalu mieć badanie bo ma się łóżeczko i można spokojnie dwie godzinki czekać. Aleee ja musiałam czekać do 15:30 za wynikami ech. Ale miałam książkę więc czas mi szybko leciał. Tylko wymęczona tym leżeniem jestem jakbym w polu pieliła Chwalę się apropo pola moimi widoczkami z okna, uwielbiam ten czas
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, ze glukoza ok - trzymałam kciuki
![]() Alwa - my mamy piaskownice przy domu, ale jakos mam opory przed wkladaniem do niej Przemka, to samo mi przyszlo do głowy - ze zje piasek, ewentualnie Ewula całego go zapiaszczy :P Jestesmy po wizycie, Ewa była z nami i przy okazji skontrolowalismy jej przepuklinę. Na szczęście pani doktor policzyla jak za jedno dziecko ![]() Mam mętlik w glowie i plakac mi sie chce. Macierzyński kojarzy mi sie z ciaglymi wizytami lekarskimi. Tej mój bidulek chyba same nieszczęścia przyciąga, aż dziw, ze taki zawsze pogodny i usmiechniety. Wiemy na pewno, ze: - biodro jest ok - stopka jest szpotawa Prawdopodobnie: - kolanko i podudzie tez mogą być ocenione jako szpotawe - trzeba będzie zrobić rtg - będzie potrzebne wysokie obuwie ortopedyczne z wkladka lub bez - to juz oceni ortopeda ( jak on sie w tym nauczy chodzić?????) Jest duza szansa, ze stopę da się wyrównać, bo jest miekka i plastyczna jeszcze. Na razie mamy używać oliwki i masować, pilnować siadania i odwracać stopę do zewnątrz w czasie snu na brzuchu. Polecila ortopede, znów prywatnie, podobno przyjmuje we wtorki i jakbym sie dobrze postarala, to moze by nas przyjął, ale nic dobrego o nim nie słyszałam i nie wiem, co robic... |
|
|
|
#4900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paulina zaś stopę na zewnątrz daje, 12 maja mamy wizytę na NFZ ale chyba wcześniej się prywatnie do Holeczko wybiorę. |
|
|
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
Mariola ogromne brawa za postępy Marco
Natetitka super że wyniki glukozy są dobre i możesz wcinać słodkie ![]() alwa niestety tak to jest jak wychodzą zęby ale mam nadzieję że z każdym dniem będzie lepiej. Ja spędziłam weekend intensywnie,pojechaliśmy z mężem i Lilianą do polskiego sklepu kupić troszkę rzeczy,potem do centrum handlowego oddać jedna rzecz która nam nie potrzebna była.Przyjechał kuzyn z jego dziećmi i zabawy było co nie miara ale niesetety tylko w domu bo niby słońce świeci ale zawiewa taki zimny wiatr. Drugie maleństwo cały weekend dawało o sobie znać a ja miałam coś w rodzaju bólu przy szwie po cc;/nie mogłam się wyprostować i dotknięcie tego miejsca sprawiało mi przeogromny ból.Ale myślę że to skóra/macica się rozciąga i na dodatek mała ułożona jest na dole także uciskała bardziej.Zaczęłysmy wczoraj 29 tydzień
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo za Marco
moze dzieci zaczynaja zdobywac umiejetnosci nie od wieku ale od wagi? My spacerowke juz w zeszle lato kupilismy i inny wymiar spacerowania mala zgrabna idealna po miescie![]() Limonka u was zawsze entuzjastycznie ![]() Alwa moj wcinal az milo zamiast stwierdzic ze niedobre to wsadzal do buzi z jeszcze wiekszym entuzjazmem Margo ja nie wiem co doradzic ale tez mysle xe ten moment mozna jeszcze wyceiczyc bez obuwia oby bylo dobrze! ![]() Natetitka ciesze sie ze glukoza przebiegla pomyslnie
|
|
|
|
#4903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt ze to inne czasy byly ale wydaje mi sie ze co do dzieci to jakos lekarze rozne wersje maja. 3mam kciuki za Was.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka już 29 tydzień! Ani się obejrzysz i będziesz tulic maleństwo
Margo biedny Przemek :-( ciągle coś :-( ale wierzę ze ćwiczenie szybko pomogą! Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego mam taki mętlik - czy czekać na konsultacje do 20 maja, do polecanego specjalisty, czy szukac jeszcze jednego prywatnego na już, czy moze spotkać sie prywatnie z fizjo póki co...
|
|
|
|
#4906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak ,zleciało nie wiem kiedy jeszcze ostatnia końcówka i Lilianka będzie miała siostrę
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
|
#4907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli się okażą potrzebne takie szyny, butki to po prostu nauczy się chodzić troszkę później. Mój brat w dzieciństwie miał operowane stopy i nosił gips i późno zaczął chodzić przez to ale dziś śmiga po górach po 30km dziennie
|
|
#4909 |
|
Wtajemniczenie
|
Tynka dawno nie pisałaś. co u Ciebie?
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Dziewczyny
Bardzo dawno nie czytałam wątku i nie wiem, co się dzieje ![]() U nas wszystko dobrze Za dwa dni Kamilka będzie miała urodzinki Czekamy na listy dzieci przyjętych do żłobka (mają być w połowie czerwca), bo chciałabym żeby poszła od września. Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#4911 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie gdzie wy kupujecie buty dla dzieci
Kielce miasto wojewódzkie, a w CH tylko 1 sklep z dziecięcym obuwiem Myślałam, żeby kupić przez net, ale też ciężko, żeby fason i rozmiar były ok. W ogóle to jaki fason na teraz Myślałam o czymś w tym stylu: http://allegro.pl/trzewiki-polsandal...152328972.htmlNo i te ceny ![]() co w ogóle sądzicie o butach Bartek
|
#4912 | |
|
Raczkowanie
|
Hej ho!
Cytat:
Ktoś jakiś czas temu chciał zdjęcie kuchni... Obiecuję, ze zamieszczę, ale jak tylko będzie w niej chociaż jako taki porządek. Bo teraz jesteśmy chorzy i nie mam weny na sprzątanie, więc w kuchni jest taki b....l, że tylko baby z dziadem brak... |
|
|
|
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
karalalalajna właśnie najbardziej chciałam emelki, tylko że nie znalazłam ładnych półsandałków w rozm. 19/20
margo doczytałam co Was i u Przema współczuję kolejnych problemów! Mam nadzieję, że na tym etapie da się jeszcze nóżkę wyćwiczyć przy pomocy masaży i rehabilitacji. Takie małe stopki są jeszcze bardzo plastyczne bo jesteś troskliwą i spostrzegawczą mamą!Trzymam kciuki, żeby szybko była poprawa!
|
#4914 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, podczytuje was regularnie od początku wątku ale zawsze jakoś brakowało czasu i odwagi żeby coś napisać
Jestem mamą Mikołaja urodzonego 15.04. 2014. Może jeszcze nie jest za późno żeby z wami czasami po pisać?????FROGUTKA też mieszkam w Kielcach i sklepy z bucikami dla dzieci są jeszcze na Małej i Bodzentynskiej ale w rozsądnej cenie są w CC.Wiem wiem najlepsze są emelki ale te z CC też dobrze się trzymają na stopie i podeszwa zgina się tam gdzie powinna(tymbadziej że wystarczą na około 2 mies.) |
|
|
|
#4915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4916 |
|
Przyczajenie
|
Tak chodziło mi o CCC
dla dziewczynek są śliczne dla chłopców już jest troszkę mniejszy wybór
|
|
|
|
#4917 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jeszcze na ciepłe dni zdecydowanie powinny być sandałki, bo u takiego malucha stopa szybko się poci. na teraz to nie wiem czy nie za zimno na sandały jak 15 stopni na dworze, z drugiej strony maj moze byc bardzo ciepły ![]() mi szkoda kasy na markowe buty. kupiłam w ccc jakieś buciki, które się zginają łatwo. wczoraj byłam w Deichmannie i mieli kilka Bartków, ale chyba większe rozmiary Cytat:
agnieszka witaj
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Margo- współczuję kolejnych problemów. Najważniejsze jednak, że wadę stópki udało się odkryć tak szybko, gdy Przemek jest jeszcze malutki i wiele można jeszcze zrobić.
Skonsultujesz się z innym specjalistą- bo uważam, że zawsze warto to zrobić w poważnej sprawie- i leczenie na pewno szybko przyniesie efekty! Agnieszkaal- witaj! Oczywiście, że nie jest za późno. Nie wiem jak dziewczyny, ale ja tam planuję udzielać się na forum co najmniej do 18-tki Emilki ![]() Tynka- opowiadaj co u Was! Monkaa- fajny pomysł z własnym biznesem. Trzymam kciuki, żeby klientki waliły do Ciebie drzwiami i oknami! Alwa- też zakładałam, że Emilka na dzień dobry połknie pół piaskownicy,ale o dziwo nie ciągnęło jej do jedzenia piasku. Pytałyście o nasz przyszły dom. Dostaliśmy z mężem od moich rodziców w prezencie ślubnym dom w stanie surowym. Przez ponad rok odkładaliśmy kasę na jego szykowanie i teraz ruszamy z tematem. Liczymy na to, że uda nam się uniknąć brania kredytu, więc nastawiamy się na projekt długoterminowy. Mam nieśmiałą nadzieję, że może na przyszłe lato/jesień będziemy na swoim, ale zobaczymy co wyjdzie.
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie rady i słowa wspacia.
Frogutko - Tobie szczególnie, bo aż mi się łezka w oku zakręciła po Twoich słowach ![]() byłam dziś z Ewcią u pediatry na kontroli i opowiedziałam o Przemku przy okazji. twierdzi, że skoro stan nie jest poważny, to można poczekać do tego 20 maja, bo po co teraz leciec do kolejnego chirurga czy ortopedy, skoro nie oni potem będą nas prowadzić, tylko właśnie tamta pani doktor z NFZ, ona jest chirurgiem i ortopedą jednocześnie(ma baaaardzo dobre opinie, wiele znajomych mi ją polecało). ta polecana pani doktor i tak chce mieć "swieże" wyniki badań i sama wszystko pozleca, a tylko na 1 wizytę tak długo się czeka, następne nawet co tydzień są, jak jest potrzeba, potrafi też zaprosić do innej placówki czy gabinetu w szpitalu, w którym pracuje, maluszki wpuszcza tam poza kolejnością. butów mam na własną rękę nie kupować i z wizytą u fizjo też się wstrzymać, do czasu diagnozy (tu rozważam wyłamanie się :P) rozmawiałam dziś z koleżanką, która leczyła córce bioderka u tej pani doktor, sporo mi podpowiedziała, odradziła niektóre pomysły, lekarzy i placówki. chwaliła te buty orto, nie są podobno takie tragiczne podsunęła pomysł, gdzie w razie czego je kupować.tyle na razie. masujemy i czekamy. a i nie pisałam wczoraj, ale chirurg zajrzała w pieluchę i się przeraziła sklejonym napletkiem. a wydawało mi się, że dobrze odciągam... mamy smarować linomagiem kilka razy dziennie i odciągać przy kąpieli (trudne to, bo młody zwiewa). |
|
|
|
#4920 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam wiadomość ale mi nie przyjęło... to się skracam.
Synek wcina piach z piaskownicy jak oszalały. Dlatego się tam nie bawi. Napletek do 3 lat nie odciągamy bo łatwo o mikroranki i stany zapalne, dopiero potem.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

trochę się go nanosiłam przez 2 noce i do tego nie chciał mleka ani smoczka. o 4 w nocy robiłam mu kanapki bo głodny był a mleko be 

oby bylo dobrze!