Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 16:02   #1291
melawen
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Hej dziewczyny
Witam się po prawie trzytygodniowej przerwie. Niestety, ale miałam ostatnio sajgon w pracy, w weekendy wesele i wyjazd, nie było kiedy nadrobić Zresztą już nie dam rady nadrobić, ale postaram się teraz być na bieżąco Gratuluję wszystkim dziewczynom zdrowych łobuziaków i łobuziar. Przez te 3 tygodnie przybyło widzę dużo informacji na temat płci.

Przez te 3 tygodnie prawie zapomniałam, ze jestem w ciąży, gdyby nie to, że w końcu mi wybiło brzuch, no i że mały zaczął się ruszać
Pierwszy raz poczułam 12 kwietnia, dzień po weselu, chyba chciał się zemścić za kankana

Akurat jutro mam wizytę, ciekawe czy się potwierdzi płeć Nie wiem czy będzie zwykła wizyta czy już połówkowe. Według OM mam 19t5d, to chyba powinien już zrobić połówkowe?
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 16:03   #1292
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
O kurcze, ale pech a moze udałoby Ci sie umówić jeszcze w tym tygodniu do kogoś innego ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Party_girl- a nie ma szansy do innego lekarza. Bo jeśli sie martwisz a jest problem z szyjka to moze kto inny Cię przyjmie?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Szczerze to nawet nie wiem czy inni lekarze tam przyjmują, ale to jest szpital to chyba tak? Spróbuję jutro zadzwonić i się dowiem.

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
I ja już wiem! Będzie dziewczynka! Tatuś stwierdził, żeby się powstrzymać od zakupów różowych ubranek w razie jakby córeczce coś wyrosło ale bluza Mini zakupiona i sam wybierał
Gratulacje, coraz więcej dziewczynek

Kupiłam sobie na pocieszenie ten rozświetlacz wibo w rossku, większa czerwona doniczke do przesadzenia kwiatka i kolczyki wisienki no i loda zjadłam, ale średni był.
Stary 2015-04-28, 16:03   #1293
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, potrzebuje rady. Muszę upiec dla męża ciasto do pracy. Niestety biorąc pod uwagę moje ostatnie przygody cukiernicze jestem przerażona. Moze macie jakieś sprawdzone, łatwe przepisy na pyszne ciacho ?

ja w takich sytuacjach robie 3 bita bo zawsze wyjdzie i wszystkim smakuje
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 16:05   #1294
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Dzidziol znów się poruszał
Robiłam dziś morfologie i mocz i lekko mi się wyniki pogorszyły ale praktycznie wszystko w normie. Hemoglobina mi spadła z 14 na 12,7 ale w ciąży normy są niższe nie?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Zupełnie normalne że spada, lekarz mi mówił, że on zaleca na poziomie ok 11,5 próbować podnosić dietą, a jeśli wciąż spada dopiero zapisuje żelazo.

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, proszę trzymać kciuki, bo dziś o 17:15 mam usg prenatalne i mam nadzieje,że z dzidziolem wszystko ok.
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ja na szczęście 10 min od domku mam wielki bazar. i dziękuje za niego bardzo serdecznie bo zawsze jak idę z 10 zł to mam pełne siaty
Ja mam 2 warzywniaki obok siebie, ale nie jest tam jakoś szczególnie tanio. Dzisiaj za pęczek rzodkiewki i 0,5 kg pomidorów malinowych zapłaciłam 8 zł. No, ale to jeszcze nie sezon. Na targu pewnie byłoby taniej, ale mam już dalej i nie chce mi się tam tarabanić

Cytat:
I ja już wiem! Będzie dziewczynka! Tatuś stwierdził, żeby się powstrzymać od zakupów różowych ubranek w razie jakby córeczce coś wyrosło ale bluza Mini zakupiona i sam wybierał
Gratulacje!! Jakieś propozycje na imię już macie czy jeszcze za wcześnie?
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 16:07   #1295
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Zupełnie normalne że spada, lekarz mi mówił, że on zaleca na poziomie ok 11,5 próbować podnosić dietą, a jeśli wciąż spada dopiero zapisuje żelazo.

Powodzenia!

Ja mam 2 warzywniaki obok siebie, ale nie jest tam jakoś szczególnie tanio. Dzisiaj za pęczek rzodkiewki i 0,5 kg pomidorów malinowych zapłaciłam 8 zł. No, ale to jeszcze nie sezon. Na targu pewnie byłoby taniej, ale mam już dalej i nie chce mi się tam tarabanić

Gratulacje!! Jakieś propozycje na imię już macie czy jeszcze za wcześnie?
Ja mam takie, że się mojemu tż nie podobają. Dzisiaj powiedział, że Alicja.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 16:09   #1296
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
gratulacje

a mi mój ginex powiedział , że muszę zrobić sobie niedługo czyli do następnej wizyty za 4 tyg ten test obciążenia glukozy .
czy wy też już robicie robiłyście jak wrażenia

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 16:10   #1297
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Witam się po prawie trzytygodniowej przerwie. Niestety, ale miałam ostatnio sajgon w pracy, w weekendy wesele i wyjazd, nie było kiedy nadrobić Zresztą już nie dam rady nadrobić, ale postaram się teraz być na bieżąco Gratuluję wszystkim dziewczynom zdrowych łobuziaków i łobuziar. Przez te 3 tygodnie przybyło widzę dużo informacji na temat płci.

Przez te 3 tygodnie prawie zapomniałam, ze jestem w ciąży, gdyby nie to, że w końcu mi wybiło brzuch, no i że mały zaczął się ruszać
Pierwszy raz poczułam 12 kwietnia, dzień po weselu, chyba chciał się zemścić za kankana

Akurat jutro mam wizytę, ciekawe czy się potwierdzi płeć Nie wiem czy będzie zwykła wizyta czy już połówkowe. Według OM mam 19t5d, to chyba powinien już zrobić połówkowe?
Hej
Powinien już lekarz zrobić połówkowe, chyba że wyznaczy Ci jeszcze jeden termin, ale to bez sensu, bo robi się je do 22 tc, więc za chwilę znowu musiałabyś iść na wizytę. I czas jest jak najbardziej odpowiedni, połówkowe najlepiej robić między 20 a 22 tc.
Gratuluję ruchów A płeć poznałaś w którym tygodniu? Bo tu chyba było sporo zmian co do płci, i to właśnie najwięcej z chłopca w dziewczynkę
Stary 2015-04-28, 16:12   #1298
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Moi znajomi pewnie też tak myślą, że mąż mnie utrzymuje i piorę gacie cały dzień
Ja uwielbiam siedzieć w domu i robić prace domowe, nigdy mnie życia singielki nie pociągało.
Niestety w dzisiejszych czasach siedzenie w domu z dziećmi nie jest uznawane za luksus (jak np w Szwecji czy Norwegii - spędzanie czasu z rodziną to jest tam przywilej). U nas niestety jak nie pracujesz na kolejne kredyty to przegrałeś życie.
W Wawie mieszkam, zapraszam po ogórki

O mnie też tak myślą, że za młoda jestem na siedzenie w domu, że tylko leżę i nic nie robię i taka biedna jestem No i o czym można ze mną porozmawiać, skoro siedzę w domu - o praniu?
A ja na to patrzę z drugiej strony, przecież osoby chodzące do pracy mogą porozmawiać tylko o pracy
Nie lubię takich tekstów, bo mi dobrze w domu, wynajduję sobie różne zajęcia i jakoś się nie nudzę i nie czuję się biedna i nudna

Cytat:
Dziewczyny, potrzebuje rady. Muszę upiec dla męża ciasto do pracy. Niestety biorąc pod uwagę moje ostatnie przygody cukiernicze jestem przerażona. Moze macie jakieś sprawdzone, łatwe przepisy na pyszne ciacho ?

Dziewczyny już pisały, 3bit, jest też rafaello bez pieczenia, jest bardzo ładne, słodkie i pyszne no i sernik z sera z wiaderka, bez spodu, jest mega łatwym i szybkim ciastem bo się tylko miesza składniki i piecze

Cytat:
Dlatego nie ma sie co nastawiac. Na 100% wiadomo jak sie wykluje na porodowce

Ja nie umiem się nie nastawiać. Nie umiałam sobie wyobrazić i trochę nadal nie umiem, małej dziewczynki u mnie w domu. Nie miałam dłuuugo styczności z małą dziewczynką, jest co prawda u szwagierki (ale aż mnie coś ściska jak patrzę, jak jej pupę podciera od tyłka w górę ) i jakoś podświadomie czułam, że to chłopiec. Jeszcze jak lekarka to potwierdziła, to zaczęłam mówić do brzucha Alan i się upewniłam w tym jeszcze bardziej. Nie wiem, jak się można nie nastawiać, ja nie potrafię

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość

oj kochana wiem co czujesz...my też sie nastawialiśmy na syna i nawet ja byłam świecie przekonana,że będzie chłop, i do okoła słyszałam,że 'będziesz miałą syna",mało tego ja czułam to intuicyjnie...no i też w szoku byłam jak pan gin potwierdził 100% dziewczynkę. co było z TŻ-wiesz,bo pisałam,ale...oswoiliśmy się i uwierz mi na prawdę oboje sie cieszymy,TŻ gada z małą jakby była juz po tej stronie brzucha i chyba już ma fiksa na jej punkcie. ja też
Też słyszałam, że tak wyglądam, jak na chłopca, no i w sumie tylko moja mama, mój starszy brat i kumpela mówili o dziewczynce, ale do czasu poprzedniego usg
U nas o tyle różnicy, że tż bardzo chciał dziewczynkę, też się potem nastawił na synka, ale jemu jeden dzień wystarczył, żeby się przestawić i jest bardziej w stresie, że jak on sobie poradzi z małą dziewczynką i jak będzie w stanie się jej oprzeć
A ja się czułam jak wyrodna matka, bo mała mi się ruszała w brzuchu, a ja nie byłam tym w ogóle zainteresowana.. Nadal mi się zdarza myśleć o Alanie, ale przynajmniej sobie w głowie poustawiałam, że będę miała Wiki. Dzisiaj kupimy coś dla małej to może mając jakieś różowe rzeczy nastawię się szybciej.

Cytat:
Obejrzałam kolejny odcinek porodów, oczywiście beczałam jak bóbr, kobieta urodziła córeczkę w 30 tygodniu , taaaaaaakie maleństwo 1600 g. I sobie uświadomiłam że już jestem w 23 tygodniu i to taka mała różnica już...
Kobieta jeszcze miała nogę w gipsie bo dzień wcześniej się poślizgnęła pod prysznicem i prawdopodobnie to spowodowało szybszy poród. Kurczę jak to bardzo już musimy uważać na siebie.
Mojej koleżance się urodził braciszek miesiąc wcześniej, ważył trochę ponad 2 kilo, 2800 po miesiącu, a miesiąc spędzili w szpitalu z nim, bo miał za mały cukier i w ogóle był za słaby. Wysyłała mi zdjęcia, taki maluszek biedny...

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tak mnie natchnelas koncowka posta; z jakim najdziwniejszym imieniem sie w zyciu spotkalyscie? Ja z Cirzpislawa, nawet nie wiem czy to sie pisze przez "z" czy "rz" Kto da wiecej?
Ja z Noemi, bo mi się ciągle z Naomi myli i przez to jest dziwne

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, proszę trzymać kciuki, bo dziś o 17:15 mam usg prenatalne i mam nadzieje,że z dzidziolem wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć

Panna Izabela
No ładnie, odpadł siusiak, ale ważne, że dziecko zdrowe.Cały czas kochasz dziecko tak samo. To najważniejsze.
Obawiałam się wczoraj, że nie będę w stanie pokochać, bo czuję jakby to było inne dziecko, niż do tej pory. Ale na pewno jak ją zobaczę, to sobie nie wyobrażę innego dziecka na jej miejscu

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Zapytam jutro lekarza na wizycie, bo nie do końca wierzę w to, co sobie ludzie piszą w necie Ale nie wyobrażam sobie używania zwykłych dezodorantów :/
A próbowałaś antyperspirantów z Iwostinu, czerwonego? Mi pomagał.

Cytat:
Mnie lubi dotykać po brzuszku moja teściowa. Ale zawsze pyta i jest taka podekscytowana tym . W przeciwieństwie do mojej mamy która mówi do mnie niby żartobliwie grubasie. Ehhh

Na mnie też mówią grubasie w żartach, ale ja ważę niecałe 54 kilo

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 16:13   #1299
grita
Rozeznanie

Cytat:
gratulacje

a mi mój ginex powiedział , że muszę zrobić sobie niedługo czyli do następnej wizyty za 4 tyg ten test obciążenia glukozy .
Też mnie to czeka w maju, przed następną wizytą muszę zrobić. Szału nie ma, bo ta glukoza jest mega słodka, taki ulepek, ale da się przeżyć. Ja sobie wkropiłam cytrynkę, wtedy lepiej smakowało. Mam nadzieję, że w obecnym laboratorium też pozwolą I koniecznie trzeba zaopatrzeć się w książkę/gazetę, bo 2 godziny trzeba odsiedzieć na tyłku
Stary 2015-04-28, 16:15   #1300
truskafffka91
Wtajemniczenie

Jak zrobię zdjęcie to wam pokaże jak nasza córeczka zrobila serduszko z paluszkow zakrywała twarz
Stary 2015-04-28, 16:15   #1301
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
ja w takich sytuacjach robie 3 bita bo zawsze wyjdzie i wszystkim smakuje

Juz kilka dziewczyn tu proponowało 3bita, wiec chyba na tym stanie

Stary 2015-04-28, 16:17   #1302
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję

Mogę poprosić o dopisanie na początku płci - dziewczynki?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-04-28, 16:19   #1303
malaja86
Rozeznanie

Talking Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Co do zniesienia granicy wiekowej jak najbardziej jestem za. Mój brat w wieku 10 lat przekroczył 150 cm, ja zrobiłam to później niż 12 :P
W ciąży i tak będę jeździła w pasach - najwyżej z adapterami.

Ja czekam na 13.05 na połówkowe. Mam nadzieję, że poznamy w końcu płeć bo do tej pory nie mamy nawet przesłanek . Choć ja jakoś czuje, że dziewczynka - ale mam cichutką nadzieję, że jednak będzie Michaś.

Co do dotykania brzuszka - też nie lubię. Ale miło mi było jak ostatnio na weselu młoda spytała mnie czy może dotknąć - w tej sytuacji musiałam się zgodzić - ale zrobiła to tak delikatnie, tak ostrożnie jakby jej rączka mogła poparzyć dziecko
Stary 2015-04-28, 16:24   #1304
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Najdziwniejsze jakie znam to Sasanka i Świętopeł .
Kupiłam pidżamke na poród bardzo ładna fajna do karmienia i rajstopy ciążowe z gatty do slubu. W suknie się mieszcze baczka z przodu nie widać w sukni. Bolerko jest. Czyli wszystko na plus. Tydzień i kilka dni do wielkiego dnia.
no i fajnie ze wszytsko juz masz pozałatwiane, a nie myslałaś o pończochach zamiast rajstop. łatwiej sie wykaraskać z sukni przy sikaniu

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
ja nie mam nic przeciwko dotykania mojego brzucha, nich dotykają się zarażają i rozmnażają.
ja też jakoś nie mam nic przeciwko, chociaż i tak jakos mnie nie molestują z macaniem za bardzo. ale ogolnie lubie eksponować mój brzucholek

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
gratulacje, Alicja ładne imię

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
gratulacje
ja za 3 tyg mam zrobić, niedobrze mi na samą myśl. ale warto sobie cytrynkę zabrac i wkroplić odrobinę soku
Stary 2015-04-28, 16:24   #1305
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje zadowolona?
Cytat:
gratulacje

Ja też muszę zrobić ten test w ciągu 4 tygodni... Jedno mówią że zrzygać się można a inni że po prostu słodkie i że bez przesady.
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
W Wawie mieszkam, zapraszam po ogórki

O mnie też tak myślą, że za młoda jestem na siedzenie w domu, że tylko leżę i nic nie robię i taka biedna jestem No i o czym można ze mną porozmawiać, skoro siedzę w domu - o praniu?
A ja na to patrzę z drugiej strony, przecież osoby chodzące do pracy mogą porozmawiać tylko o pracy
Nie lubię takich tekstów, bo mi dobrze w domu, wynajduję sobie różne zajęcia i jakoś się nie nudzę i nie czuję się biedna i nudna
Już nie mówmy o tych ogórkach bo mnie zaraz skręci!

Tak, faktycznie jak się siedzi w domu to TYLKO o praniu można rozmawiać hahaha
Stary 2015-04-28, 16:25   #1306
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Gratuluję

Mogę poprosić o dopisanie na początku płci - dziewczynki?

Pewnie, ze tak

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
no i fajnie ze wszytsko juz masz pozałatwiane, a nie myslałaś o pończochach zamiast rajstop. łatwiej sie wykaraskać z sukni przy sikaniu

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

ja też jakoś nie mam nic przeciwko, chociaż i tak jakos mnie nie molestują z macaniem za bardzo. ale ogolnie lubie eksponować mój brzucholek

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

gratulacje, Alicja ładne imię
Tak dzisiaj powiedział "Alicja w krainie czarów". Był przekonany, że będzie synek a tu zonk
Stary 2015-04-28, 16:25   #1307
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba się rozplacze... Odwołali mi dzisiejsza wizytę ;( w piątek święto wiec nie przyjmuje, a 5go jadę na prenatalne, wiec wizyta dopiero 8go, za 1,5tyg... A gin miał zobaczyć wyniki usg szyjki, nawet mi ostatnio powiedział ze teraz musimy się częściej widzieć, bo teraz trzeba dokładnie u mnie obserwować, a przerwy będzie teraz praktycznie 5tyg! Wiec moim zdaniem ten wynik usg szyjki sprzed miesiąca będzie i tak nie ważny... Ale jestem zła i smutna, już cała byłam przygotowana, Tż z pracy się urwał a tu klops.
no faktycznie kicha że tak ci prezłożyli, ja ostatnio miałam przerwę 5 tyg między wizytami i myslałam ze ocipieje z niewiedzy co u malucha
Stary 2015-04-28, 16:27   #1308
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje zadowolona?

Ja też muszę zrobić ten test w ciągu 4 tygodni... Jedno mówią że zrzygać się można a inni że po prostu słodkie i że bez przesady.

Owieczko, tak sobie pomyslałam, że co by nie było to bym była szczęśliwa. Tatuś też Będzie kochał swoja mała księżniczkę. Trochę się ze mną droczył, ale powiedział, ze się cieszy, bo dziecko jest zdrowe ( 100% pewnosci nie ma, ale na badaniach wszystko było w porządku). I najwazniejsze jest to
Stary 2015-04-28, 16:31   #1309
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Minky to taki rodzaj tkaniny która używają przy właśnie kocykach i rozkach poduszeczkach jest dość specyficzny taki mięciutki pluszowy z wypustkami. Spojrz sobie na necie naprawdę kocyki rewelacyjne.

Hahaahhy mnie nikt nie dotyka oprócz mojej siostry nikt nie chce się rozmnażać

Bianeczkaaa apropos tak macanta mężczyźni czują się pokrzywdzeni! Zdj w zalaczniku
haha no nie za dobrze by mieli? :P

Cytat:
Objechałam 10 sklepów i nigdzie ogórków nie znalazłam. Ale oprócz tego kupiłam wszystko co chciałam, zupa z botwinki się gotuje

Szczerze to powinnaś od razu zrobić aferę i zażądać żeby cię inny lekarz przyjął w takiej sytuacji z szyjką. U mojego gina na NFZ zawsze położna proponuje inny bliski termin u innego lekarza nawet.

Minie jak z bicza strzelił Na pewno wszystko będzie oki

strasznie to są głupie sytuacje bo wiesz że ktoś ma tylko dobre intencje ale też tego nie lubię więc rozumiem i popieram.
O! A jak jąrobisz, bo wczoraj kupiłam i leży i czeka.
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Źle zrozumiałas..
Poszłam razem z tz po mała do przedszkola, byliśmy na dworze i siedziały 3 baby. Widziałam już jak szłam jak się patrzyły i gadaly. Stałam z mala niedaleko i słyszałam co mówią.. a przecież brzuszka prawie wcale wtedy aż tak nie było widać i do tego miałam luźna bluzkę. Co innego jak dziecko samo zapyta a co innego jak je matka wysyla żeby poszło się zapytać, bo słyszałam i jeszcze mała zaczęła krzyczeć głośno, tak mamo, ona ma dzidziusia u brzuchu. Dla mnie to jest różnica. No i wiem czy 2,5 letnie dziecko samo samo z siebie wie ze ktoś jest w ciąży jak ma lekko większy brzuch.
A to, to jest wścipstwo :P
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
owieczkaa
To ja mam najlepiej bo mam 15 min z buta na hurtownie owoców warzyw i czego dusza zapragnie , tyle, że większość czynna od 5 do 12 więc godziny lipne.

Nie mam jakoś humoru zgaga mnie męczy. Zalicytowałam sobie dwie bluzki na allegro:

i

Oczywiście w większych rozmiarach. Stwierdziłam, że nie kupuję typowo ciążowych rzeczy bo są albo drogie albo paskudne :/. została mi jeszcze taka, ale cały czas licytacja więc nie wiadomo czy uda mi się ją zgarnąć:
Pierwsza

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 16:36   #1310
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Też mnie to czeka w maju, przed następną wizytą muszę zrobić. Szału nie ma, bo ta glukoza jest mega słodka, taki ulepek, ale da się przeżyć. Ja sobie wkropiłam cytrynkę, wtedy lepiej smakowało. Mam nadzieję, że w obecnym laboratorium też pozwolą I koniecznie trzeba zaopatrzeć się w książkę/gazetę, bo 2 godziny trzeba odsiedzieć na tyłku
ale nie trzeba tak na czczo siedzieć ? można chociaż wodę pić ?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Pewnie, ze tak

Tak dzisiaj powiedział "Alicja w krainie czarów". Był przekonany, że będzie synek a tu zonk

a my ostatnio do parku kupilsmy sobie taki napój i wzięliśmy po łyku i pierwsze skojarzenie "takie siki Weroniki"
na to ja mówię że od dziś nie wolno tak mówić przecież nasza córka będzie WERONIKA ! ( chociaż nie wiadomo co tam siedzi jednak uważam że to Weronka)

wymianki
Stary 2015-04-28, 16:39   #1311
grita
Rozeznanie

Opowiem wam jaką mi dzisiaj córa siarę w przychodni zrobiła, normalnie Byłyśmy zapisane do pediatry, bo ostatnio narzeka na bóle brzucha. I tak sobie siedzimy w poczekalni, ludzi sporo, ktośtam ją zagaduje, bo była jedynym dzieckiem, więc zauważyła że ma widownię i dawaj się popisywać... Odśpiewała całe Dzisiaj w Betlejem, jak się spodobało to zaczęła śpiewać jakąś piosenkę o rudej, której nauczyła ją chrześnica męża
Potem siadła, rozgląda się, łapie się za krok i na całą poczekalnię "a ja dzisiaj miałam getry z dziurą w kroku, ale mama mi kazała zmienić przed wizytą u pani doktor" Ludzie w śmiech, a ona podchodzi do jakiegoś starszego pana i mówi "a Ty też masz takie getry z dziurą w domu?"
dobrze, że już wchodziłyśmy, bo nie wiem co byłoby dalej...
Stary 2015-04-28, 16:39   #1312
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Powinien już lekarz zrobić połówkowe, chyba że wyznaczy Ci jeszcze jeden termin, ale to bez sensu, bo robi się je do 22 tc, więc za chwilę znowu musiałabyś iść na wizytę. I czas jest jak najbardziej odpowiedni, połówkowe najlepiej robić między 20 a 22 tc.
Gratuluję ruchów A płeć poznałaś w którym tygodniu? Bo tu chyba było sporo zmian co do płci, i to właśnie najwięcej z chłopca w dziewczynkę
6 tygodni temu byłam i raczej chłopak, ale lekarz powiedział, że to jeszcze może się zmienić, bo narządy jeszcze ma tym etapie są podobne.
Chciałam dziewczynkę, ale już się przyzwyczaiłam do myśli, ze chłopak

A co do wcześniaków, to ja ostatnio czytałam, że najwcześniej urodzone dziecko, które przeżyło, urodziło się w 21t 5 d. To ten etap, na którym my jesteśmy...
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 16:45   #1313
misiskuku
Zadomowienie

Od 20 minut oglądam audycje wyborcze i normalnie mi łeb wyprali

aakkzzi - nie można jeść i pić, bo godzinie znowu badają Ci krew, po 2h znowu.. ja też muszę zrobić przed kolejną wizytą..
Stary 2015-04-28, 16:47   #1314
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Opowiem wam jaką mi dzisiaj córa siarę w przychodni zrobiła, normalnie Byłyśmy zapisane do pediatry, bo ostatnio narzeka na bóle brzucha. I tak sobie siedzimy w poczekalni, ludzi sporo, ktośtam ją zagaduje, bo była jedynym dzieckiem, więc zauważyła że ma widownię i dawaj się popisywać... Odśpiewała całe Dzisiaj w Betlejem, jak się spodobało to zaczęła śpiewać jakąś piosenkę o rudej, której nauczyła ją chrześnica męża
Potem siadła, rozgląda się, łapie się za krok i na całą poczekalnię "a ja dzisiaj miałam getry z dziurą w kroku, ale mama mi kazała zmienić przed wizytą u pani doktor" Ludzie w śmiech, a ona podchodzi do jakiegoś starszego pana i mówi "a Ty też masz takie getry z dziurą w domu?"
Haha agentka mala
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Od 20 minut oglądam audycje wyborcze i normalnie mi łeb wyprali

aakkzzi - nie można jeść i pić, bo godzinie znowu badają Ci krew, po 2h znowu.. ja też muszę zrobić przed kolejną wizytą..
Noo ja też masakra
Stary 2015-04-28, 16:48   #1315
grita
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

a my ostatnio do parku kupilsmy sobie taki napój i wzięliśmy po łyku i pierwsze skojarzenie "takie siki Weroniki"
na to ja mówię że od dziś nie wolno tak mówić przecież nasza córka będzie WERONIKA ! ( chociaż nie wiadomo co tam siedzi jednak uważam że to Weronka)
Lekarz mówił, że zupełnie na czczo, jak się chce pić to parę łyków wody oczywiście można, ale podobno jak się za dużo pije to może to mieć wpływ na wynik badania.
hehe, dawno nie słyszałam tego określenia 'siki Weroniki' ale rzeczywiście tak się kiedyś mówiło

Cytat:
6 tygodni temu byłam i raczej chłopak, ale lekarz powiedział, że to jeszcze może się zmienić, bo narządy jeszcze ma tym etapie są podobne.

A co do wcześniaków, to ja ostatnio czytałam, że najwcześniej urodzone dziecko, które przeżyło, urodziło się w 21t 5 d. To ten etap, na którym my jesteśmy...
Omg, ale wcześnie... Na podobnym etapie ciąży urodził się Dawidek Spałek, w 22 tc przyszedł na świat, nie wiem czy go kojarzycie. Ja kiedyś oglądałam o nim reportaż, ważył chyba niecałe 0,5 kg.
Stary 2015-04-28, 16:58   #1316
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje zadowolona?

Ok, już nic o ogórasach nie wspomnę
Pod WP są foodtrucki i ma być też Bobby Burger - nigdy nie jadłam, a mam ochotę, to się może skusimy w ramach obiadu
Widzisz, jeszcze można o jedzeniu gadać i serialach, bo przecież brak pracy wyklucza z wychodzenia z domu w ogóle

Cytat:
Pewnie, ze tak

Ala- ładnie coś o zonkach to ja wiem...

Cytat:
O matko
Nie strasz, że dziewczynki takie rozwiązłe, bo ja nie wiem, jak sobie poradzimy

Cytat:

Na wczorajszym usg lekarz powiedział, że 16-17 tc to najgorsze tygodnie do określenia płci, bo niby coś widać, ludzie się nastawiają, a na połówkowym się wielu zmienia, bo te narządy są już dużo bardziej widoczne i bez problemu da się odróżnić, wcześniej łatwo o pomyłkę. Mógł mi to powiedzieć wcześniej

A ja przed zakupem sukienki ciążowej na lato, dostałam od babci na urodzinki hajs to zaszaleję ale nie wiem, jaki wybrać kolor, nastawiłam się na jeden, ale zobaczyłam, że na drugiej aukcji są inne i standardowo - nie potrafię się zdecydować

Aaa jeszcze bym miała prośbę do Was, zwłaszcza do tych, które już mają dzieci. Jestem w klubie 5.10.15 i na pierwsze zakupy z kartą mam 30%, a tam jeszcze jest promocja, że 4 rzecz za 1zł czy jakoś tak. I w Smyku są promocje.
No i zastanawiam się nad praktycznością tych kilku ciuchów:
sukienka
http://www.smyk.com/cool-club-sukien...a-dla-dzieci-p

bluza
http://www.smyk.com/cool-club-koszul...a-dla-dzieci-p

spodnie
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p

spódnica
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p

kamizelka
http://www.smyk.com/cool-club-kamize...a-dla-dzieci-p

komplet
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...mowlecy-5p2805

pajac na lato
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...t/pajac-5r2610

spodnie
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...mowlece-5l2721

Oczywiście nie wszystko chcemy kupić teraz, ale chcę się w ogóle poradzić odnośnie materiału i praktyczności. Masakra z ubieraniem małych dziewczynek...
I przepraszam za tyle linków, ale tyle ciuchów wzbudziło moje wątpliwości, mimo że wizualnie mi się podobają. Nie chcę też małej ubierać ciągle w dżinsy czy coś, ale tak myślałam o jakichś rodzinnych imprezach czy Świętach, żeby nie była ciągle w półśpiochach lub legginsach...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-04-28, 17:00   #1317
truskafffka91
Wtajemniczenie

Pierwszy zakup dla dziewczynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1430233210727.jpg (46,3 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-04-28, 17:05   #1318
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie w laboratorium można i cytrynę pokrojoną mieć, ale ja wolę taką płynną cytrynkę co w sklepach sprzedają. Musisz być całkiem na czczo, nawet wody przed badaniem nie powinnaś pić. Później przez każdą godzinę możesz wypić szklankę wody.

Piekę strucle jabłkowe z ciasta filo. Moje pierwsze podejście.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 17:05   #1319
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy zakup dla dziewczynki
a co to?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-04-28, 17:07   #1320
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

jezu jakie to fajne mam nadzieje ze moja córka tez będzie plotła takie głupotki

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości