|
|
#91 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Zaproszenie ślubne- przykrość
Cytat:
no wiesz, dla mnie to nie jest obojetne, gdyby wyrozniono mojego rowiesnika albo moje rodzenstwo, mimo takich samych relacji poczulabym sie urazona. brat w tym momencie moze wiecej no tak, ale druga dziewczyna nie jest narzeczona, wiec te 3 lata to nic, bo czesto rutyna niszczy zwiazek, dla nich PM nie ma argumentu jaka jest logika jesli 38 letni henryk mieszka z helena bez slubu 10 lat to powinni byc wpisani jako os.tow. co z tego ze maja wspolny kredyt, psa, i mieszkanie, sa obcy i moga sie rozejsc. przy czym halinka z markiem ktora jest rok ze soba, nie mieszkaja razem, spotykaja sie co miesiac, dostaja zaproszenie imienne tylko dlatego ze marek sie szarpnal na pierscionek, no troche nie teges |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym, nawet jakby się ktoś szarpnął na pierścionek po pół roku, to znaczy że chce zakładać z tym kimś rodzinę i symbolicznie to uczynił, co dla otoczenia jest poważnym sygnałem. Natomiast po 10 latach mieszkania razem, wspólnym kredytem, psem i dziećmi tę rodzinę się już założyło, choć bez tego symbolicznego pierścionka. Nie wszystko jest albo białe, albo czarne jak przedstawiasz na swoich przykładach.
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie interesowałam się tym jakie zaproszenie dostał ktoś inny czy też z OT czy imienne, a co mi do tego, nawet jak ktoś z krótszym stażem dostał zaproszenie imienne a ja byłam tylko os towarzyszącą to nie robiło mi to żadnej różnicy, a jak już ktoś z dłuższym stażem dostał imienne a my nie to tym bardziej nic mi do tego, tak chcieli PM i tak zaprosili, może i czasem zrobiło mi się przykro ale co najwyżej śmiałam się do TŻ że mnie najwidoczniej tam nie chcą i tyle żadnej afery i roztrząsania bo oni mają takie zaproszenie a my inne
autorka nic nie napisała jak wyglądają jej relacje z PM w porównaniu do relacji dziewczyny drugiego brata z PM, może tamte relacje są akurat o wiele lepsze niż relacje z nią i dlatego tamci mają imienne a ona jest jako OT, może tamta dziewczyna dostałaby zaproszenie nawet jakby nie była partnerką drugiego brata, tego nie wiemy więc pisanie że PM postąpili nietaktownie bo jeden brat dostał zaproszenie imienne a drugi z OT jest nie na miejscu, bo może akurat mieli do tego powody swoją drogą to jakby autorka dostała nowe zaproszenie to możliwe ze strzeliłaby focha bo stare zaproszenie było drukowane a nowe to już takie wypisane ręcznie i by się jej nie spodobało
Edytowane przez stesia Czas edycji: 2015-04-27 o 20:16 |
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Śmiać mi się chce. Właśnie tak się pisze zaproszenia. Tu nie ma o co się obrażać. Masz straszny ból dupy o byle pierdołę. Obrażaj się dalej i nie idź na wesele. Oni nawet nie mają Cię za co przepraszać. Mogłabyś być obrażona, gdyby w ogóle nie było nic w zaproszeniu napisane. W dodatku jak znacie się krótko to nie wiem o co ci chodzi xD
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
serio? taki problem to nie problem
|
|
|
|
|
#97 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja do tej pory nie wiem, skąd takie informacje wypływają- "Ej, pokaż jak zostaliście zaproszeni?" WTF? Włącznie z tym, że ja na ślub mojego brata nie dostałam papierowego zaproszenia, a wiadome było i oczywiste, że mam przyjść ze swoim chłopakiem. A jak już pisałam- ostatnio byłam w sytuacji, kiedy ktoś mnie i TŻ'towi kazał się tłumaczyć z "osoby towarzyszącej"- CO TO KURDE ZA RÓŻNICA?? Tylko ciśnienie podnosi Młodym, którzy i tak mają mnóstwo na głowie. Autorko, dziewczyny- odpuśćcie...
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
Największe faux pas popełniane przez Młodych part II ,w tym watku akurat wiele osob wyraza sie bardzo krytycznie o zaproszeniach wypisanych z OT.wiele osob nawet pisze ze specjalnie sie dopytywali jak nazywa sie partnerka/er zeby osobe towarzyszaca wypisac z nazwiska.
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#102 |
|
BAN stały
|
Krajski zaznaczyl ze zwrit osoba towarzyszącą jest poprawne jesli nie znamy drugiej polowki osoby. Jesli wiemy z kim osoba przyjdzie wpusujemy imię i nawisko. A panna mloda nie dosc ze zna dziewczyne brata I to zaprosila imiemnie dziewczyne brata II. Uwazam to za przegiecie i dobrze ze ktos zwrocil ze to faux pas
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
a myslisz ze to równie dobrze zeby Taka awanture rodzinną z tego robic?
|
|
#104 |
|
BAN stały
|
Nie jest to dobre owszem. Siostra powinna sie zastanowić i przeprosic brata. Po I mowienie komus o rozstaniu tez nie jest mile i nie zyczy aby zwiazek sie udal. Jak sie rozstana to brat sie dogada z siostrą i ew kogos przyprowadzi. Po II Jesli siostra wiedziala (byla świadkiem podczas rozmow) lub pytala sie ze brat przyjdzie z autorka to wreczanie z OT bylo wrecz głupie. Wyobraz sobie jedzą obiad rodzinny i mama przy pannie mlodej mowi" Mareczku i Iwono przyjdziecie, pobawicie sie " Zaproszenie z OT wyglada smiesznie, nie wiem jak jeszcze to okreslic.
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może i PM popełnili nietakt ale według mnie jeszcze większy nietakt popełnili autorka z chłopakiem zwracając tamtym uwagę i strzelając fochy o głupie zaproszenie (co jak co ale dla mnie zaproszenie to najmniej istotny element jeśli chodzi o śluby i wesela i jakby nie to forum to w życiu by mi do głowy nie przyszło że ludzie takie halo robią przez zaproszenia) |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już to kiedyś pisałam, ale nie wpisałabym zupełnie mi obojętnego chłopaka koleżanki, bo to zaproszenie byłoby dla niej z osobą towarzyszącą, a nie dla niej i dla niego. Serio, afera jest dla mnie kompletnie niezrozumiała.
|
|
|
|
#107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#108 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Bo mezczyzni sie generalnie na tym nie znają. |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
Nie "się nie znają" tylko mają ciekawsze rzeczy do roboty niż czepianie się bzdur. To kobiety dzielą wszystko, nawet głupie ślubne zaproszenie, na atomy i robią z tego aferę na miarę wyrzucenia Durczoka z TVNu.
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do drugiego to faceci nie że się nie znają tylko po prostu nie przejmują się może aż tak takimi głupotami i częściej zdarza się że to kobiety o taką głupotę strzelą focha i będą aferę robić w sumie to chyba powinnam focha stzrelić bo dostaliśmy ostatnio zaproszenie na wesele tzn TŻ dostał z os towarzyszącą, co z tego że PMki na oczy nie widziałam, ale PM zna mnie dobrze więc powinnam być wypisana imiennie a ja do tej pory żadnego problemu nie widziałam ![]() |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#113 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra brata? powinno takiego przepychania komu przykro a kto nietakt nie byc! nikt nikogo nie powinien przepraszac, bo nawet jak popełniła błąd to nie powinien byc on uznany za AŻ taki zeby przeprosiny organizowac. Po 2 czesc rzeczy które piszesz wyssałaś z palca. autorka nic nie pisala o swoich relacjach, tamtych relajach, i ze niby młoda mowila ze tamci moga zerwac to bedzie dziewczyna OT:P kolezaneczka autorki?:P
|
|
|
#116 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Rozeznanie
|
I to też nie byle jakie!
![]() Cytat:
Nie robię afer o nic, nie księżniczkuję, nie jestem wojującą feminazistką Normalnie beznadziejna jestem ![]() Ja też zaczynam podejrzewać, że kasienka129 i Autorka to jedna osoba.
|
|
|
|
#118 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez kasienka129 Czas edycji: 2015-04-28 o 20:01 |
||
|
|
|
|
#119 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- niektore dziewczyny uwazaja ze jak sa zareczone to sa kims i misiaczek je bardzo kocha a zwykla dziewczyne nie. no takie glupie sa dziewczyny |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

Normalnie beznadziejna jestem