Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 18:53   #1531
kordelka85
BAN stały

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Szczerze jak czytam różne porady co do diety to po połączeniu w całość wychodzi, że ostatecznie nie można jeść prawie nic.
Dostałam od położnej liste co mogę jeść i jej się trzymam
No jak się do wywarli wzdymajace, to co może uczulac to prawi e nic nie zostaje
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 18:54   #1532
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAJKA daje herbatke zeby brzuch nie bolal po za tym nie widze nic zlego w dopajaniu

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51210081]ja dzis pierwszy raz, ze względu na podejrzenie, że ma cos z brzuszkiem...[/QUOTE]

Na brzuszek to jak najbardziej ale jezeli nie dokucza to cuyba nie ma sensu dopajac?

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51210123]ja dzis pierwszy raz, ze względu na podejrzenie, że ma cos z brzuszkiem...

Któras z Was juz szczepiła dziecko?

Wiem,ze był juz ten temat tutaj maglowany, ale może sie jeszcze ktoś wypowie na temat tych dodatkowych szczepień, bo tak dzis ze znajomymi gadamy ( ale to pojedyncze przypadki przecież), że po szczepieniach np. rota taka wysoka gorączka a i tak dziecko trzydniówki łapało. no i nie wiem czy szczepic na rota i pneumokoki, jak Wy zamierzacie?[/QUOTE]

My szczepimy 5w1, rota. Pneumo na razie nie
Stary 2015-04-28, 18:57   #1533
Hanka20
Zakorzenienie

MAJKA ja daje koperkowa ze względu na brzuszek żeby pomóc w trawieniu ale tak jak pisałam mało jej wypija. Chyba sama zacznę pić to do pokarmu przejdzie.

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Nie szkodza.
Ale na rumianek czasami są alergie.
Ok dziękuję

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 18:59   #1534
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Do dermatologa nie trzeba skierowania.
Ja jestem zapisana do neonatologa. On jest super. Ocenia dziecko całościowo.

Dziewczyny kp dlaczego dopajacie dzieci?

Nie mamy nietolerancji laktozy. Zbadalismy kupke synka.

Violka - pyt.pediatre o to drżenie. Poleciła 1/2 tabl.wit.b1 dwa razy dziennie
My mamy dzisiaj były wyniki badan. Mamy podawać to mleko komfort i te 30-40 proc piersiowego o ile nic nie jest. No i ostrożnie przy rozszerzaniu diety. Stwierdził ze to nie jest przejściowe i tak niestety już zostanie u niej ale za to jest to dość lekki przypadek skoro jest w stanie przyjąć te 40 proc z piersi, to w przyszłości będzie mogła tez trochę jeść.
Stary 2015-04-28, 19:01   #1535
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy dzisiaj były wyniki badan. Mamy podawać to mleko komfort i te 30-40 proc piersiowego o ile nic nie jest. No i ostrożnie przy rozszerzaniu diety. Stwierdził ze to nie jest przejściowe i tak niestety już zostanie u niej ale za to jest to dość lekki przypadek skoro jest w stanie przyjąć te 40 proc z piersi, to w przyszłości będzie mogła tez trochę jeść.
A skąd wiadomo że to nie jest przejściowe?

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

A wtedy nie musi byc mleko typu nutramigen?
Stary 2015-04-28, 19:01   #1536
kamilove
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51208401]jak ta czytalam te rożne strony o diecie przy kp to gdzieś tam pisali,ze papryka jest wzdymająca. ja czasem kawalek do kanapki jadłam.
a i jeszcze niby brokuł TAK, a kalafior juz NIE przy kp.
z tymi kiszonkami (ogorek, kapusta kiszona) to też nie wiem, kiszonki ogolnie są podobno bardzo zdrowe, ale czy np. wzdymające? mnie nic nie wzdyma...

Moja córka rano pomarudziła i popłakała ze 2 razy po 30-40 minut i teraz od 3 godzin spi w swoim łożeczku i pokoiku pierwszy raz z rekami do góry full relaks

Dziewczyny, poilyscie swoje maluchy herbatką z koperku? jesli tak to ile takiemu 2tygodniowemu jej podac w razie W? ze 20 ml? czy za mało?[/QUOTE]

ja dziś dałam pierwszy raz ale tylko kilka łyków wzięła, sama piję po kubku co 2 dni, za często też nie można bo może wzdęcia powodować

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Ja dobrze, lepiej z godziny na godzinę tzlko się denerwuje bo mala ulewac zaczyna.......
Uczę się wszystkiego, bo pojęcie zdrowe, głowa i żołądek trochę bola, żyłki na oczach popękane do granic możliwości....
biedna jestes ale możesz być tylko dumna z siebie

Cytat:
Bylismy na dworku ale sie rozpadalo i wrocilsmy.
no pogoda do pupy i dopiero od soboty ma się poprawiać

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
To moze napiszesz nam Ta liste ?

Ja odpoczywam na lozku, Tatiana spi ze mna tez na łóżku w koszu mojzesza I tak sie relaksujemy

Zaraz zerkne na fb

Powiem Wam, ze papiery, które trzeba miec do becikowego to jakas parodia Oni robią to chyba specjalnie zeby człowieka zniechęcić do załatwiania Tez umowy o prace, umowy o dzielo i zlecenia byly Wam potrzebne?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Doczytalam wczoraj, ze byla owienieta pepowina wokół szyi tulowia i boków - miala tzw szelki bidulka.
u mnie potrzebne jest z pracy zaświadczenie o zatrudnieniu a z us o zarobkach i odprowadzonych składkach za 2013r, generalnie wszędzie co innego wymagają

Cytat:
Cala lista
o super, dzięki

Cytat:

ja nie dopajam, będę może w upalne dni troszkę tak zaleciła pediatra
dziś tylko spróbowałam z tą herbatką koperkową bo mała marudna była i widać było, że chodzi o brzuszek

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51210123]ja dzis pierwszy raz, ze względu na podejrzenie, że ma cos z brzuszkiem...

Wiem,ze był juz ten temat tutaj maglowany, ale może sie jeszcze ktoś wypowie na temat tych dodatkowych szczepień, bo tak dzis ze znajomymi gadamy ( ale to pojedyncze przypadki przecież), że po szczepieniach np. rota taka wysoka gorączka a i tak dziecko trzydniówki łapało. no i nie wiem czy szczepic na rota i pneumokoki, jak Wy zamierzacie?[/QUOTE]

ja na rota na pewno nie, po co jak szczepione dzieci też chorują... za to nad pneumo myślimy bo to już poważniejsza sprawa
Stary 2015-04-28, 19:04   #1537
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Polecam herbatkę na laktacje LACTOSAN FIX,super jest
Cytat:
Super w smaku czy w działaniu?
Dostalam pudelko w szpitalu. W smaku super. Co do dzialania sie nie wypowiem, bo pilam nieregularnie a polowe maz mi wypil, bo mu smakowalo teraz siostra kupila mi hippa, jak wypije, to zapoluje na ten lactosan
Stary 2015-04-28, 19:13   #1538
kordelka85
BAN stały

Pneumo i meningo tak, rota nie

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
A skąd wiadomo że to nie jest przejściowe?

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

A wtedy nie musi byc mleko typu nutramigen?
No mamy to mleko komfort, cos podobnego chyba. I po nim malej nic nie jest.
Nie wiem skąd wie ze to zostanie tak powiedział. Może dlatego ze TŻ ma. Badania były genetyczne z krwi.
Stary 2015-04-28, 19:15   #1539
madzixx88
Zakorzenienie

Sonia- gratuluje Mikołaja : cmok:

Brzuchatki- nie załamujcie sie, wiem co przeżywacie, bo jeszcze 2 dni temu miałam to samo... W sb żadnych skurczy nie było, na ktg cisza a w nd po południu sie pojawiły niespodziewanie także musicie być dobrej myśli

U mnie lipa z pokarmem, przystawiam do piersi ale nie wiem czy leci wystarczajaco, niby cos ssie ale nie wiem czy to jej wystarcza i poprosiłam dzis o mm bo sie boje, ze nie dojada i spadnie z wagi za bardzo tym bardziej, ze jest mega śpiochem i nie budzi sie na jedzenie, polozne mówią, ze moze mieć zapasy z brzuszka ale kazały wybudzać a ona possie troche i zasypia ehh bedzie walka o kp cos czuje
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 19:19   #1540
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Brzuchatki- nie załamujcie sie, wiem co przeżywacie, bo jeszcze 2 dni temu miałam to samo... W sb żadnych skurczy nie było, na ktg cisza a w nd po południu sie pojawiły niespodziewanie także musicie być dobrej myśli

U mnie lipa z pokarmem, przystawiam do piersi ale nie wiem czy leci wystarczajaco, niby cos ssie ale nie wiem czy to jej wystarcza i poprosiłam dzis o mm bo sie boje, ze nie dojada i spadnie z wagi za bardzo tym bardziej, ze jest mega śpiochem i nie budzi sie na jedzenie, polozne mówią, ze moze mieć zapasy z brzuszka ale kazały wybudzać a ona possie troche i zasypia ehh bedzie walka o kp cos czuje
Ale przez pierwszą dobę czy dwie dziecko bardzo mało potrzebuje. Moj też duzo spał i krótko ssal. Przystawiaj do piersi i się laktacja rozkręci. Pij duzo wody

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Kordelka - u nas bylo badanie kupki
Stary 2015-04-28, 19:23   #1541
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Dostalam pudelko w szpitalu. W smaku super. Co do dzialania sie nie wypowiem, bo pilam nieregularnie a polowe maz mi wypil, bo mu smakowalo teraz siostra kupila mi hippa, jak wypije, to zapoluje na ten lactosan
Wyczytałam że do tego przeciwdziała wzdeciom hmm chyba kupię

Cytat:

Moja w szpitalu też non stop spała i mało jadła, tak jest podobno.
Stary 2015-04-28, 19:32   #1542
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Mówiłam jej że Tż musi Mo pomagać to nasze dziecko z tym spacerem niezła myśl - byłaby wniebowzięta pewnie ale my jeszcze nie buliśmu samo na podwórku, wiec pierwszy spacer na pewno nie bedzie mamy, musi być Tż i mój dzisiaj na balkonie 2 h spała, u nas tak pięknie dziś jest
Pewnie że pierwszy spacer Wasz Ale potem to ona będzie wniebowzięta a jak bedziesz chciała to na spokojnie bedziesz mogla jeszcze wyjść sama

Cytat:
Spiochy jednak tez małe
jak na drożdżach rośnie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Ja też wyszłam z małym na zewnątrz a ten za chwilę w ryk bo głodny, pojadł i śpi w domu.

Mi też zaczyna brakować pomysłów co by tu jeść, sałatę zieloną jem.
Może w klubie zrobimy wątek KP jedzenie co jemy ??

B]SONIA[/B] gratulacje
JESTEM ZA!!!! będzie nam łatwiej

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Mały w nocy co pół godziny cyc, ciężka noc była ale w dzień spokojny

Odwiedziły nas dziś sąsiadki i dostaliśmy tort z pampersów
Ale fajny!!

Cytat:
To moze napiszesz nam Ta liste ?

Ja odpoczywam na lozku, Tatiana spi ze mna tez na łóżku w koszu mojzesza I tak sie relaksujemy

Zaraz zerkne na fb

Powiem Wam, ze papiery, które trzeba miec do becikowego to jakas parodia Oni robią to chyba specjalnie zeby człowieka zniechęcić do załatwiania Tez umowy o prace, umowy o dzielo i zlecenia byly Wam potrzebne?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Doczytalam wczoraj, ze byla owienieta pepowina wokół szyi tulowia i boków - miala tzw szelki bidulka.
Tak były potrzebne - niestety:/ Też uważam że to śmiech na sali z tymi papierami i że ta biurokracja to ma być taka zapora. bo bezrobotny to nie ma praktycznie zadnych papierów do wypełniania więc luz. Gorzej z uczciwym obywatelem co płaci podatki.. (nie że bezrobotny jest nieuczciwy, ale wiecie o co mi chodzi)

Cytat:

nie dopajam
Synek mi tak drżał jak..robił siku (tak do 2mcy) potem samo przeszło..

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Niby tak ale do 12 bardzo duzo czasu jeszcze

Wlasnie wyczailam swoim bystrym wzrokiem milimetrowe kielki w moich zasianych doniczkach na balkonie. Jestem z siebie dumna
Nie no to brawo dla Ogrodniczki

Szczepienia to minimum 6 tyg od szczepienia na gruźlice, przynajmniej w PL.
Ja na rota nie szczepię bo własnie nie wierzę w jej działanie (zresztą tak jak tej na grypę). Na pneumo szczepię (tymi 3 czy tam 4 dawkami) bo jeśli choć trochę działa to warto, bo chroni przed mega poważnymi chorobami/powikłaniami.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 19:42   #1543
blackberry89
Zakorzenienie

U nas bal od 16 ryk. Masakra, oby to nie kolki były
Dałam espumisan, wykapalismy, on tyle zezarl przez ten czas ze powinien sie wyrzygac...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 19:46   #1544
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Tak były potrzebne - niestety:/ Też uważam że to śmiech na sali z tymi papierami i że ta biurokracja to ma być taka zapora. bo bezrobotny to nie ma praktycznie zadnych papierów do wypełniania więc luz. Gorzej z uczciwym obywatelem co płaci podatki.. (nie że bezrobotny jest nieuczciwy, ale wiecie o co mi chodzi)
a ile lat wstecz?

mój mąż dziś rano był w PZU i kasa juz na koncie

aaa i w końcu poszła dwójeczka ale strachu było, bo poród miałam

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 19:48   #1545
rosarioV
Zakorzenienie

Nie mam mleka w cyckach nie nadarza się zrobić. Cały dzień małego karmiłam cyckiem i jadł dosłownie co godzine lub pół i tak wszystko wyssal że wieczorem susza nie zrobiło się jeszcze mleko a mały głodny i ryk miałam jeszcze na szczęście 40 ml w lodówce to dostał to... masakra co ja mam robić?

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 19:54   #1546
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Nie mam mleka w cyckach nie nadarza się zrobić. Cały dzień małego karmiłam cyckiem i jadł dosłownie co godzine lub pół i tak wszystko wyssal że wieczorem susza nie zrobiło się jeszcze mleko a mały głodny i ryk miałam jeszcze na szczęście 40 ml w lodówce to dostał to... masakra co ja mam robić?
Skąd wiesz ze susza w cyckach?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-04-28, 20:06   #1547
rosarioV
Zakorzenienie

Nancy miejmy nadzieję że pomyłka wagi idzie w tył no ale to i tak ładnie by ważył. .. a chcialabys cesarke? Co do pomiarów mój miał mieć brzuszek dwa tygodnie mniejszy a wszystko jest w porządku

Domima masz fejsa? Tam piszemy o posilkach

Gosiak taką herbatke od kiedy można podawać i na co ta koperkowa i rumiankowa?

Madzix miałam identyczna sytuacje w szpitalu. Polozba go pól godz wybudzala i tez troche possal i koniec bałam się że bardzo spadnie a co się okazało tylko stracił 5% masy ciała

Blackberry bo laktator nawet nie wyciąga. .. ssie i ssie i kropelki jakieś ledwo a po drugie flaczki straszne się zrobiły i Tż stwierdził że małe znowu są

Stary 2015-04-28, 20:15   #1548
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
U nas bal od 16 ryk. Masakra, oby to nie kolki były
Dałam espumisan, wykapalismy, on tyle zezarl przez ten czas ze powinien sie wyrzygac...
Michas tez dziś by tylko jadl i jadl... ciagle krecil otwarta buzka w poszukiwaniu cyca, a teraz sciaglam i dalam mu z butelki zeby wiedzieć ze jest najedzony na noc i slodko spi.

Kurcze martwi mnie ta ropka w prawym oczku, co chwile przemywam i sie ciagle zbiera. A lewe prawie czyste...

a pogoda to jest calkiem porypana, wczoraj taki upal a teraz na termometrze ledwo 4stopnie

Edytowane przez sunny_eyes
Czas edycji: 2015-04-28 o 20:16
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 20:19   #1549
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Michas tez dziś by tylko jadl i jadl... ciagle krecil otwarta buzka w poszukiwaniu cyca, a teraz sciaglam i dalam mu z butelki zeby wiedzieć ze jest najedzony na noc i slodko spi.

Kurcze martwi mnie ta ropka w prawym oczku, co chwile przemywam i sie ciagle zbiera. A lewe prawie czyste...

a pogoda to jest calkiem porypana, wczoraj taki upal a teraz na termometrze ledwo 4stopnie
powinnaś pomasować powiekę od zew do wew takimi okrężnymi ruchami małym palcem i pod oczkiem też żeby kanaliki odblokować
Stary 2015-04-28, 20:24   #1550
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
a ile lat wstecz?

mój mąż dziś rano był w PZU i kasa juz na koncie

aaa i w końcu poszła dwójeczka ale strachu było, bo poród miałam
za rok 2013. Wszystkie umowy o prace i zlecenia i jeśli straciłaś pracę to świadectwa pracy. Ja cholera w 2013 miałam 3 roboty to mówię CI jazda jest

Cytat:
Przystawiaj jak najczęściej możesz i pobudzaj po karmieniu laktatorem!! Mi pomogło. Po KAŻDYM karmieniu (nawet w nocy) pobudzałam i po 3 dniach bylo widać znacząca różnicę. A do tego czasu przystawiaj ile wlezie a jak już głodny a pustki to podawaj mm, ale nie rezygnuj z przystawiania i pobudzania
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 20:25   #1551
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw sie, u mnie tez tak w szpitalu bylo, a teraz rosnie jak szalony. Teraz Alicja potrzebuje niewiele, a jakby byla glodna by plakala.

Cytat:
Przystawiaj do piersi. Skad wiesz ze nie ma? A nawet jak za malo, to jak ssie to maly daje znac piersiom ze potrzebuje wiecej.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 20:29   #1552
madzixx88
Zakorzenienie

Nancy- doczytałam jaka wagę małego szacują i ja bym brała cesarkę mimo niechęci do niej.
U mnie szacowali ok 3200-3400 a wyszla 3800. Polozna po porodzie pytała męża czy usg było jakos niedawno..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 20:35   #1553
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Nancy miejmy nadzieję że pomyłka wagi idzie w tył no ale to i tak ładnie by ważył. .. a chcialabys cesarke? Co do pomiarów mój miał mieć brzuszek dwa tygodnie mniejszy a wszystko jest w porządku

Madzix miałam identyczna sytuacje w szpitalu. Polozba go pól godz wybudzala i tez troche possal i koniec bałam się że bardzo spadnie a co się okazało tylko stracił 5% masy ciała

Blackberry bo laktator nawet nie wyciąga. .. ssie i ssie i kropelki jakieś ledwo a po drugie flaczki straszne się zrobiły i Tż stwierdził że małe znowu są
Rosi- jestem tym wyjątkiem który nie posiada fejsa - wiec teoretycznie nie istnieje... nigdy nie mialam potrzeby posiadania fb wiec i nie zakladalam konta - to szkoda ze nie będę w tym uczestniczyć :-( smutno mi trochę....

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:

Sunny u mnie tak samo z tym prawym oczkiem. Była dzisiaj położna. Kazała przemywac solą fiz 5 razy dziennie - faktycznie od zew do wew strony oczka gazikiem... dodatkowo żeby tak delikatnie uciskac w wew kąciku oka - jakby masować po to żeby udrazniac te kanaliki. .. powiedziała tez ze jak to nie przejdzie przez kilka dni to trzeba będzie antybiotyk :-( 😢
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 20:37   #1554
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
MALA po malu sie nauczy moja ciagnie jak szalona!
mam taka nadzieje, bo inaczej nie bede go mogla samego z tauskiem zostawic, a przeciez mi tez sie cos nalezy! juz mi sie marzy fryzjer

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 20:39   #1555
lekkaatletka
Zadomowienie

Ja dzis mialam wychodne - 1,5 h bylam poza domem sama, w zusie iw rossmannie maz zostal sam z cora, zostawilam im odciagniety wczoraj pokarm i przezyli podobno mega kupe zrobila jak tylko poszlam zeby tatusia w przebieraniu przetrenowac
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 20:41   #1556
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
mam taka nadzieje, bo inaczej nie bede go mogla samego z tauskiem zostawic, a przeciez mi tez sie cos nalezy! juz mi sie marzy fryzjer
Mi tez!
Tym bardziej ze nie zdazylam przed porodem. Mialam umowiona wizyte jak lezalam w szpitalu

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 20:43   #1557
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51206990]
Ja sie dzis posmutalam przez TZta... oskarzyl mnie ze to ze mala marudzi i poplakuje to moja wina :/ sie przyzwyczail do cichego spokojnego dziecka i myslal ze to tak non stop bedzie...? Dobrze ze dzis wyjezdza na 1,5 dnia,bo mnie dodatkowo wkurza[/QUOTE]
moj to by chcial zeby Jasiek nie zaplakal ani razu. jak czasem ma gorszy dzien i poplaecze czy pomialczy ze 2 godz to on nie wie co ma ze soba zrobic i caly czas dopytuje co mu jest i co mu jest, co jadlam, czy kupe robil czy pryka .. normalnie jakby dziecko nie mialo prawo sobie zaplakac? juz go tego oduczam, tlumaczylam, ze nasz Jas jest naprawde grzeczny, ano kolki ani nic, czasem pomarudzi bo ma prawo, teraz sam widzi ze nic mu nie jest a placze bo placze, bo np ma gorszy dzien

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
No ja mam ten sam problem kg spadły szybciutko ale brzuszek jest dalej okrągły wygląda na trzeci czwarty miesiąc. ..
ja to nie wiem, ale mam wrazenie ze brzuch mam wiekszy niz po porodzie

JAŚ

Stary 2015-04-28, 20:44   #1558
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
za rok 2013. Wszystkie umowy o prace i zlecenia i jeśli straciłaś pracę to świadectwa pracy. Ja cholera w 2013 miałam 3 roboty to mówię CI jazda jest

Przystawiaj jak najczęściej możesz i pobudzaj po karmieniu laktatorem!! Mi pomogło. Po KAŻDYM karmieniu (nawet w nocy) pobudzałam i po 3 dniach bylo widać znacząca różnicę. A do tego czasu przystawiaj ile wlezie a jak już głodny a pustki to podawaj mm, ale nie rezygnuj z przystawiania i pobudzania
Do becikowego za 2013 ?? Kurde fajnie byłam wtedy bezrobotna i Tż też :P znaczy na czarno robił i ja też :P
Czekam teraz do 22 i zobacze czy sciagne coś
laktatorem
Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Rosi- jestem tym wyjątkiem który nie posiada fejsa - wiec teoretycznie nie istnieje... nigdy nie mialam potrzeby posiadania fb wiec i nie zakladalam konta - to szkoda ze nie będę w tym uczestniczyć :-( smutno mi trochę....

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Sunny u mnie tak samo z tym prawym oczkiem. Była dzisiaj położna. Kazała przemywac solą fiz 5 razy dziennie - faktycznie od zew do wew strony oczka gazikiem... dodatkowo żeby tak delikatnie uciskac w wew kąciku oka - jakby masować po to żeby udrazniac te kanaliki. .. powiedziała tez ze jak to nie przejdzie przez kilka dni to trzeba będzie antybiotyk :-( 😢
No to do klubi niech Cię wpakuja tylko to Sonia zarządza więc będzie trzeba chwilke poczekać

Stary 2015-04-28, 20:48   #1559
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Polecam herbatkę na laktacje LACTOSAN FIX,super jest
a zatwardzenia czy wzdec nie powoduje?
ja juz nie wiem co mam pic. jak ide na dwojke to sie tak umecze..

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Spiochy jednak tez małe
a ja juz przestalam spiochy zakladac, zostawilam tlyko do spania pare. w dzien bodziaka i spodenki wciagam

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

Mamuśki to jakie warzywa jecie przy kp? Ja na kanapki daje dużo ogórka zielonego, pomidora się boję. Ale pomidorowke dziś zrobiłam i zjadłam mam nadzieje ze nie zaszkodzi. Sałaty można jeść czy też nie bardzo? Jakie zupy jeszcze gotuje cie? Ja robiłam na razie krupnik na drobiu, rosół i pomidorowa. Co jeszcze można? Zaczyna mi brakować pomysłów co jeść. ..
ja w sumie jem wszystkie. zupy robie z roznych warzyw, czesto wrzucam to co mam pod reka, albo kupuje mrozone warzywa.

JAŚ

Stary 2015-04-28, 20:49   #1560
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Ale dawaj ssac młodemu nawet jak flaczki to on wiecej niż laktator wyciągnie.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
moj to by chcial zeby Jasiek nie zaplakal ani razu. jak czasem ma gorszy dzien i poplaecze czy pomialczy ze 2 godz to on nie wie co ma ze soba zrobic i caly czas dopytuje co mu jest i co mu jest, co jadlam, czy kupe robil czy pryka .. normalnie jakby dziecko nie mialo prawo sobie zaplakac? juz go tego oduczam, tlumaczylam, ze nasz Jas jest naprawde grzeczny, ano kolki ani nic, czasem pomarudzi bo ma prawo, teraz sam widzi ze nic mu nie jest a placze bo placze, bo np ma gorszy dzien

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

ja to nie wiem, ale mam wrazenie ze brzuch mam wiekszy niz po porodzie
Moj tz tez podobnie, moze nie aż tak ale ma cos takiego ze mnie wkurza, bo myśli ze dziecko tylko leży i sie uśmiecha :-P

Jejku te bóle brzuszka to jest masakra. Nie zycze nikomu.
W ogole marny dzien dzis ciągle cos.

Kupiłam laktator za niecałe 40zl i w 5min odciagnelam 30ml mimo ze cycochy były pustawe dosc.
Nie można mieszać mleka z różnych porcji czy można?
Pawcio 13.04.2015
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości