|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II
Frik frik -są tylko 2 usg -genetyczne (miałaś ) i polowkowe -później juz nie ma...
|
|
#4352 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt, że w szpitalach i u lekarzy są wszyscy mili, nie ma takich bab komunistycznych jak u nas, że jak zmierzy wzrokiem to ![]() Dobrze, że czlowiek zdrowy, bo w chorobie to chyba by trzeba było wracać do Polski ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
malinowa co się stało? Daj znać czy wszystko ok
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa co robilas, ze prad Cie porazil? Boze daj znac co i jak.
dwa usg? Ja od poczatku mialam juz 8razy, nie wiem jak mozna miec dwa usg???? Nie oslabiajcie mnie. Chyba bym padlaEmylka- te tesciowe tez daja w kosc...spakowac i na marsa wyslac... |
|
|
|
#4355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście jeśli polozna w którymś momencie stwierdzi ze coś nie tak (np za mały brzuch masz wg niej to też wyślę na growth scan -hehe miałam sama 3 usg tylko z tego powodu )albo jeśli dziecko się nie obróci po 34 tyg itdNo jest trochę ciulowo ale jeśli chodzi o specjalistow a przede wszystkim nakłady finansowe w przypadku chorób poważnych to Polsce niestety daleeeeko
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Uff na szczęście wszystko ok.. Odrazu mi zrobili usg żeby sprawdzić serduszko dzidzi.. Ale dalej bije i to 152 uderzenia na min czyli w normie.. Boże ja to udana jestem, wiecznie cos.. Ten prąd to aż w głowie poczułam i w taka histerię wpadłam czy z dzieckiem wszytko ok .. Ale cale szczęście nic się nie stało, nie zostawili mnie w szpitalu.
I mam newsa... Synek na 100%
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa to jednak z Twojej mamy slaba czarownica, hehe
gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Malinowa a czego dotknelas ? |
|
|
|
#4358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i gratuluję synka! ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- odzywała się do którejś EM? |
||
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądałam na komórce forum , miałam do ładowania podpieta, burza przyszła , zapomniałam odpiąć i piorun w slup strzelił i poszło po kablu do mnie.. Iskry na rękach widziałam i w glowie odrazu poczułam . I odrazu w placz bo pierwsza myśl żeby dziecku nic nie było..
No slaba widac hehe
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym nie zostawiala ...Malinowa mi sie wlasnie laduje i pisze :P ale mam drugi tel, w ktorym nie dziala wejscie do ladowarki i laduje prostodo baterii przez kabelki :/ |
|
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym z chęcią nie zostawiała, ale później będzie, że wredna synowa utrudnia kontakt z wnukiem...
|
|
|
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie wszystko w miarę ok, brzuch mi wywaliło tak w ostatnim tygodniu, że sama jestem szoku Tłumaczę sobie że to dobrze, dzieć rośnie ![]() Gdzie jest EM ??!! Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-04-28 o 23:01 |
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Tak Was podczytuje i ciągle o EM pytacie. Ze Wam napisze. Mam nadzieję że zła nie będzie.
EM czuje się dobrze ale ma problemy z łącznością. Jestem pewna że odezwie się jak tylko złapie kontakt. |
|
|
|
#4366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I gratuluje synka ![]() Cytat:
|
|
#4367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4368 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się zdechnięte.
Dziecię zewnętrzne wstało o 5 rano, cudem ozdrowiało, tak że go nawet siłą w łóżku nie mogę utrzymać żeby nogę oszczędzał, za to łobuz w niego wstąpił, więc już w tej chwili mam dość za cały dzień Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4369 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie dzis spotkal mily poranek wchodze na wizaz opowiadam wam historie z wczoraj z 10 minut pisalam az palce mnie bola i co kurde zajechany wizaz sobie przerwe zrobil...
To juz robi sie wkurzajace bo pisze pisze a jak chce wyslac to nie moge a wiadomosc sie kasuje. Pisalam wam ze spotkalam wczoraj na miescid wariata ktory zaczepial ludzi i szedl za mna mnie wyzywal az musialam na policje zadzwonic tak sie zdenerwowalam , oczywiscie jak to u nas policja miala wyslac patrol a nic nie wyslala pozniej szlam i znowu go spotkalam... najlepsze ze to znany wariat na miescie chodzi z szablami zaczepia i wyzywa ludzi. Czy sa na to jakies paragrafy jak mi czlowiek na ulicu naubliza? Juz nie pierwszy raz go spotykam u zawsze sie go boje ostatnio z wozkiem szlam i uciekalam aby czasem mu w droge nie wejsc bo nie wiadomo co mu odbije. Chcialabym aby go gdzies zabrali a policja czeka az komus zrobi krzywde chyba... A tak po za wariatem to tort byl pyszny slodki ale o to chodzi w tortach ![]() Prezent podobal sie bardzo, jak bedzie mnie dalej wkurzal powiem aby dali uszkodzona line do skoku
|
#4370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to będzie Brianek Mamę zwolnij ze stanowiska czarownicy hehehheUf dobrze, ze nic Wam nie jest Cytat:
A co do targów to sama się zastanawiam czy jechać na te czy na te w drugim sklepie, bo jak tam będzie taki tłum to nie wiem czy da rady na spokojnie obejrzeć wózki, a we Wrocku jest trochę konkretnych sklepów gdzie można pooglądać na spokojnie. Sama juz nie wiem. Nie lubie takich zbiegowisk teraz. BOje się hiih zdziczałam przez 2 miesiące w domu![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Agatka u nas jest 2 takich, ale jeden całkiem nie groźny bo zaczepia ludzi, ale chce tylko pogadać. Drugi za to ciągle chce kasę, a jak mu nie dasz to wyzywa. Zawsze wolałam się nie odzywać, ale jak mnie zaczepił tak jak byłam cała w nerwach oczekując wyników bety HCG czy jestem w ciąży to się tak wkurzyłam, ze też go zwyzywałam i poszedł sobie. TO nie było zbyt mądre bo mogło mu coś jeszcze bardziej odbić ale juz nie wytrzymałam JA rozumiem, że oni są chorzy, ale jak już człowiek się boi o swoje bezpieczeństwo albo o bezpieczeństwo dziecka to taka osoba powinna być zamknięta w zakładzie skoro stwarza realne zagrożenie
|
|
#4371 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie jadę do pracy i w metrze pierwszy raz ktoś mi ustąpił miejsca. Aż w szoku jestem że babka miala odwagę zapytac bo jestem na pograniczu ciąży i brzuszka piwnego
)) Smialismy się z TZ że to pewnie jakaś położna.![]() A tak serio to myślę że zauważyła że się gładze po brzuchu - jakiś taki odruch mi się wyrobił =) |
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Obudziłam się ze strasznym bólem głowy, to chyba od tych nerwów wczorajszych. Przynajmniej spalam spokojnie wiedząc ze wszystko ok. Mam nadzieję że to narazie koniec przygód. Teraz leżę, tż jeszcze śpi a ja wczuwam się w cudowne ruchy mojego maleństwa ![]() Wczorajsza końcówka dnia nie była najlepsza, zapomniałam napisać że wcześniej udalo mi się sprzedać skuter więc trochę gotówki wpadło
|
|
|
|
#4373 |
|
Rozeznanie
|
Malinowa cieszę się że wszystko dobrze się skończyło i gratuluję syneczka
)Ja dziś wstałam w super ekstra hiper humorze... wsciekla jak nie wiem. Całą noc mi się śniło ze włosami zaczepiam o jakieś krzesła, gwoździe itp. Rano podnoszę głowę i tez mi blokuje i myślałam że zahaczyly o guzik z poszewki. Odwracam się, a tam... GUMA DO ŻUCIA! Są dwie teorie. Albo mój mądry mąż poszedł spać z guma w gębie albo mój mądry mąż ta gumę zostawił na parapecie a kot zrzucił mi ją na poduszkę... Na samym czubku głowy kuźwa :/
|
#4374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super sukieneczka o proszę :d pokaż i swoją ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala On to nawet grzecznie nie zaczepia tylko drze morde nawet jak daleko jestea kazda kobieta to kur.. dziw... a facet ciota. Powiedzialam te sytuacje mojemu to powiedzial ze mu morde obije haha strasznie sie zdenerwowal.
Ale jak tak chodzi z szablami to przeciez jest zagrozeniem, zamkna go dopiero jak komus krzywde zrobi ... ja to juz obmyslam plan co zrobic aby go zamkneli , bo on gdzies tu kolo mnie mieszka :/ Zaluje ze wczoraj nie zadzwonilam jak go spotkalam drugi raz :/ Sabonka jak mi sie za dzieciaka guma wkleila to mama obciela mnie na grzyba :O wygladalam jak biedny chlopiec ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Kurde tez chce znac plec juz aaaa bede mowila siostra , braciszek a tak to dziudzius.
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiec poki co jest Nołnejm
|
|
#4377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla synka![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój będzie Mati czyli Mateusz
|
|
#4379 |
|
wkręcona :)
|
Malinowa ty się ofarnij bo na ip ci kartę stałego klienta założą
Ale lepiej jechać o dwa razy za dużo niż raz za mało ![]() Uważaj na siebie Gratuluję synka a ty przypadkiem nie masz już czegoś różowego kupionego??Sabonka ale mnie rozweseliłaś od rana tą gumą ![]() Witam się w 16 tygodniu ![]() DO prorodu zostało 175 dni
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc będzie idealnie pasować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

Jedynie sama opieka jest podobno fajna, bo myja, czesza, przebieraja i karmia dobrze, ale wszystko co medyczne do bani. W szpitalu wszyscy wyznaja zasade "chcesz sie leczyc? idz prywatnie, my tu tylko od opieki" 

dwa usg? Ja od poczatku mialam juz 8razy, nie wiem jak mozna miec dwa usg???? Nie oslabiajcie mnie. Chyba bym padla
oczywiście jeśli polozna w którymś momencie stwierdzi ze coś nie tak (np za mały brzuch masz wg niej to też wyślę na growth scan -hehe miałam sama 3 usg tylko z tego powodu
)albo jeśli dziecko się nie obróci po 34 tyg itd
gratulacje 

ja bym nie zostawiala ...

Staram się blogować kuliarnie 
JA rozumiem, że oni są chorzy, ale jak już człowiek się boi o swoje bezpieczeństwo albo o bezpieczeństwo dziecka to taka osoba powinna być zamknięta w zakładzie skoro stwarza realne zagrożenie

Kolezanka jak po tygodniu L4 musiala je przedluzyc o tydzien to uslyszala tylko tekst "jestes nielojalna", inna jak chciala negocjowac lekko zaproponowane warunki finansowe uslyszala "bierzesz albo wypie*dalaj, na Twoje miejsce czeka 100 stażystow"
05.07.2008