Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 21:41   #1591
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
a zaliczylas juz ?

swietny, jas sie uspakaja przy szumie morza. narazie to walkujemy, spi przy tym kolejno bede go oswajala z nastepnymi dzwiekami
Ta hot hehe
U nas czasem deszczyk działa z naciskiem na czasem :P
Stary 2015-04-28, 21:42   #1592
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
DomimaZet - zauważyłam, że od porodu jesteś podlamana i przerazona a wcześniej była radosna dziewczyna. Nie łam się, ze wszystkim sobie poradzisz
No jakoś faktycznie większość rzeczy mnie dobija i podlamuje... jeszcze szybciej wpadam w zalamke i rycze jak głupia. Cos nie mogę się ogarnąć....
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 21:42   #1593
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
DomimaZet - zauważyłam, że od porodu jesteś podlamana i przerazona a wcześniej była radosna dziewczyna. Nie łam się, ze wszystkim sobie poradzisz
no dokladnie, tez zauwazylam. uszy do gory. DOMIMA jestes swietna mama i twoj synus kocha cie najmocniej na swiecie, a cala reszta to pikus, z wszystkim mozna sobie poradzic!

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 21:44   #1594
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Jest mi tylko przykro ze jako matka nie umiem nakarmić w 100 % swojego dziecka... nawet mi Położna dzisiaj powiedziała ze jak tak słabo idzie to nie ma się co dziwić że dziecko się nie najada i trzeba dokarmiać. Wiec jakbym dostała w pysk. Ogólnie to ja się nie zamierzam poddać tylko sprawia mi to przykrość.. stąd te moje chwile załamania ale nie narzekam tylko bardziej smutek mnie ogarnia ...
Oj. Najważniejsze ze jesteś w stanie zapewnić mu pełny brzuszek. A jak trzeba to podawaj mm a KP rozkrecaj równocześnie. Jak się uda to super!! A jak nie to trudno. Po to wymyślili mm. To nie szkodzi dziecku, tez będzie szczęśliwe i krzywdy mu nie zrobisz. Nie ma co się wpedzac w jakieś chore poczucie winy. Ważne żeby był najedzony i szczęśliwy,
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 21:44   #1595
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
No jakoś faktycznie większość rzeczy mnie dobija i podlamuje... jeszcze szybciej wpadam w zalamke i rycze jak głupia. Cos nie mogę się ogarnąć....
To przejdzie. Super dajesz radę i głowa do góry!
Stary 2015-04-28, 21:45   #1596
blackberry89
Zakorzenienie

Uciekam spać poki synek kima
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 21:50   #1597
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
no dokladnie, tez zauwazylam. uszy do gory. DOMIMA jestes swietna mama i twoj synus kocha cie najmocniej na swiecie, a cala reszta to pikus, z wszystkim mozna sobie poradzic!
Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Oj. Najważniejsze ze jesteś w stanie zapewnić mu pełny brzuszek. A jak trzeba to podawaj mm a KP rozkrecaj równocześnie. Jak się uda to super!! A jak nie to trudno. Po to wymyślili mm. To nie szkodzi dziecku, tez będzie szczęśliwe i krzywdy mu nie zrobisz. Nie ma co się wpedzac w jakieś chore poczucie winy. Ważne żeby był najedzony i szczęśliwy,
Cytat:
To przejdzie. Super dajesz radę i głowa do góry!
Dziękuję Wam Dziewczyny :-* bardzo miło mi to czytać - ze tak wierzycie we mnie- dziękuję :-* pod razu mi lepiej. Staram się ogarnąć jakoś i mam nadzieje ze szybko mi się uda....zrobie wszystko żeby sobie ta nowa rzeczywistość poukładać ...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 21:54   #1598
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam Dziewczyny :-* bardzo miło mi to czytać - ze tak wierzycie we mnie- dziękuję :-* pod razu mi lepiej. Staram się ogarnąć jakoś i mam nadzieje ze szybko mi się uda....zrobie wszystko żeby sobie ta nowa rzeczywistość poukładać ...
Będzie dobrze. Nam z Majka łatwo mówić bo to juz nasze 2 ale jak widzisz tez mamy zagwostki co i jak. A nie masz gdzieś poradni laktacyjnej u siebie??
Ja taka mądra ale ja byłam na samym poczatku w takiej i dużo dobrego mi to dało (głównie psychiczne wsparcie).
Stary 2015-04-28, 21:58   #1599
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze. Nam z Majka łatwo mówić bo to juz nasze 2 ale jak widzisz tez mamy zagwostki co i jak. A nie masz gdzieś poradni laktacyjnej u siebie??
Ja taka mądra ale ja byłam na samym poczatku w takiej i dużo dobrego mi to dało (głównie psychiczne wsparcie).
Oj. Ja przy pierwszym synku to byłam mega panikara i też mnie wszystko przerażalo i przerastało
Stary 2015-04-28, 22:01   #1600
kordelka85
BAN stały

ROSARIO a jak po ściągnięciu nacisniesz to są kropelki?
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 22:08   #1601
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Oj. Ja przy pierwszym synku to byłam mega panikara i też mnie wszystko przerażalo i przerastało
Oj ja też dlatego mówię, że teraz nam trochę łatwiej. trochę więcej luzu mamy choć i tak ciągle coś.
Stary 2015-04-28, 22:08   #1602
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
ROSARIO a jak po ściągnięciu nacisniesz to są kropelki?
Sciagnelam pół godz temu i poszło 60 z dwóch wiec chyba mi się odnawia mleko :P
A co do naciskania to muszę się trochę nameczyc aby poszła kropelka
Idę spać padam na ryjek pewnie jak na złość ja się poloze a mały się obudzi na jedzenie...

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 22:15   #1603
ametty
Rozeznanie

Cytat:
No to kilka z nas nie ma fejsa - to piona - z punktu widzenia dzisiejszych czasów - nie istniejemy w każdym razie ciesze się ze nie jestem sama

Zalamalam się... Próbowałam odciągnąć pokarm laktatorem i powiem szczerze ze tak mało poszło ze

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Bardzo mało mi się udało odciągnąć... I znowu mi się płakać chce bo skoro tak mało mam pokarmu to wcale się nie dziwię ze to moje Dziecko niedojedzone.... :-( 😢 zalamka... bo po tylu dniach to już powinnam mieć go trochę a nie tak.. fatalna sprawa :-(
Cytat:
Jest mi tylko przykro ze jako matka nie umiem nakarmić w 100 % swojego dziecka... nawet mi Położna dzisiaj powiedziała ze jak tak słabo idzie to nie ma się co dziwić że dziecko się nie najada i trzeba dokarmiać. Wiec jakbym dostała w pysk. Ogólnie to ja się nie zamierzam poddać tylko sprawia mi to przykrość.. stąd te moje chwile załamania ale nie narzekam tylko bardziej smutek mnie ogarnia ...

Ja cie rozumiem. Jak mi powiedzieli, ze mam dokarmiac mm, to przez tydzien ryczalam, tak sie tym przejelam, ze co ze mnie za matka bez mleka. Z tego wszystkiego mialam pokarmu jeszcze mniej. Mowia, ze karmienie jest w glowie, i chyba cos w tym jest. Jak wyluzowalam i zaczelam sie pilnowac z jedzeniem, to mam wrazenie, ze jest lepiej. Dzisiaj tylko dwa razy dalam butelke, a wczesniej musialam przy kazdym karmieniu dopajac brzdaca. Bedzie dobrze

A te polozne to potrafia wnerwic. Zamiast pomoc, to doluja tylko.
Stary 2015-04-28, 22:23   #1604
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja też dlatego mówię, że teraz nam trochę łatwiej. trochę więcej luzu mamy choć i tak ciągle coś.
Zdecydowanie wiecej luzu i bardziej spokojnie ale tez trudniej bo z dwójką

Też juź leżę. Dobranoc
Stary 2015-04-28, 22:33   #1605
boleczka93
Zakorzenienie

Pobolewa mnie macica? chyba ale nie tak jakbym miala skurcze bo to bardzo czesto i bardzo krotko, 5sekund poboli i za 5s znowu. Kurcze zastanawiam sie o co chodzi. Pamietacie rozpakowane mamusie czy tak mialyscie przed porodem? Wgl wszystko mi sie tam rusza az do samej pipki. Zeswiruje...

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 22:34   #1606
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Cały dzien próbuję Was nadrobić i udało sięcw końcu, w dzien siostra cioteczna była, potem teściowa, położna i koleżanka jeszcze he Ale ja się bezwstydnica zrobiłam, wyciągam cycki bez krempacji przy koleżankach :P Dostajemy prezentów a prezentów. Położna wyciàgnęła mi dziś szew - nic nie bolało, końcówka lekko szczypła tylko.

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MIKOLAJ JEST JUZ Z NAMI
" Mikolaj jest juz z nami. Wazy 3830g 55cm 10/10 w skali apgara. Sonia troszke cierpi po cesarskim cieciu ale generalnie jest ok .
Pozdrawiam TŻ"

Super Sonia Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
dzielna mamusia

o rany serio? moja jak zaczyna ssać cyca to na początku zawsze słyszę takie przelewanie przez chwilę.. myślałam, że dlatego,że jelitka zaczynają pracować po prostu

i co pomogło to odciąganie? podobno tym mlekiem na początku co leci dzieci się bardziej napijają i dlatego jest ważne by też je piły, dlatego też odeszło się od dodatkowego pojenia niemowlaków wodą..

moja mama się nie wtrąca za to teściowa sobie odbija za nią na szczęście ja tego słuchać nie muszę tylko mąż przez telefon

super

no i ekstra

tylko bananów za dużo też nie powinno się, ponieważ są opryskiwane, tak mi położna mówiła

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Sonia gratuluję!!

U nas osobiście rady przekazują W ogóle non stop ktoś odwiedza i bez zapowiedzi najbliższa rodzinka

Cytat:
Do dermatologa nie trzeba skierowania.
Ja jestem zapisana do neonatologa. On jest super. Ocenia dziecko całościowo.

Dziewczyny kp dlaczego dopajacie dzieci?

Nie mamy nietolerancji laktozy. Zbadalismy kupke synka.

Violka - pyt.pediatre o to drżenie. Poleciła 1/2 tabl.wit.b1 dwa razy dziennie

U nas położna nie kazała dopajać do pól roku. Ja sama piję z Hippa rumianek, koper włoski i jskąś owocową jeszcze mam.
Dzięki za informację o drżeniu- jeszcze poczekam na swojego lekarza, muszę ją nagrać, bo pewnie jak przyjdzie to nie będzie tego.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Sonia- gratuluje Mikołaja : cmok:

Brzuchatki- nie załamujcie sie, wiem co przeżywacie, bo jeszcze 2 dni temu miałam to samo... W sb żadnych skurczy nie było, na ktg cisza a w nd po południu sie pojawiły niespodziewanie także musicie być dobrej myśli

U mnie lipa z pokarmem, przystawiam do piersi ale nie wiem czy leci wystarczajaco, niby cos ssie ale nie wiem czy to jej wystarcza i poprosiłam dzis o mm bo sie boje, ze nie dojada i spadnie z wagi za bardzo tym bardziej, ze jest mega śpiochem i nie budzi sie na jedzenie, polozne mówią, ze moze mieć zapasy z brzuszka ale kazały wybudzać a ona possie troche i zasypia ehh bedzie walka o kp cos czuje

Ja też nie wiedziałam czy mi leci, ale twardo przystawialam, mała nie płakała i niczym wiecej w szpitalu nie była karmiona, jak grzeczna to niema potrzeby, ma zapasy z brzuszka jeszcze pewnie. Ostatniego dnia zauważyłam że chyba coś leci bo miała wkoło buźki takie białe zaschnięte

Cytat:
moj to by chcial zeby Jasiek nie zaplakal ani razu. jak czasem ma gorszy dzien i poplaecze czy pomialczy ze 2 godz to on nie wie co ma ze soba zrobic i caly czas dopytuje co mu jest i co mu jest, co jadlam, czy kupe robil czy pryka .. normalnie jakby dziecko nie mialo prawo sobie zaplakac? juz go tego oduczam, tlumaczylam, ze nasz Jas jest naprawde grzeczny, ano kolki ani nic, czasem pomarudzi bo ma prawo, teraz sam widzi ze nic mu nie jest a placze bo placze, bo np ma gorszy dzien

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

ja to nie wiem, ale mam wrazenie ze brzuch mam wiekszy niz po porodzie

To mój ma trochę podobnie wszystkim mowi że mała anioł, a jak w domu chwilę kwękoli to ten już przeżywa i oczywiście mowi ze ona szuka cyca.
Stary 2015-04-28, 22:37   #1607
soniuska
Zakorzenienie

Wybaczcie nie nadrobie.
Zdycham z bolu mimo wielu przeciwbolowych. Mam problem z ulozeniem prawej nogi-tak jak to bylo tez w ciazy zreszta ale teraz tak boli kazdy ruch ze masakra.

Wrzucam Wam fotke Kochane i dzjekuje za wsparcie.
Poki co Mikolaj ciagle spi i budzi sie zjesc i znow spi.ą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1430253446781.jpg (52,6 KB, 69 załadowań)
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 22:38   #1608
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Wyczytałam że do tego przeciwdziała wzdeciom hmm chyba kupię

Moja w szpitalu też non stop spała i mało jadła, tak jest podobno.

To ja też będę jej szukać w takim razie. Pewnie w aptekach do kupienia.
Mój za to w szpitalu dawał popalić sasiadkom z sali. Często się budził z rykiem na cyca

Cytat:
a zatwardzenia czy wzdec nie powoduje?
ja juz nie wiem co mam pic. jak ide na dwojke to sie tak umecze..

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

a ja juz przestalam spiochy zakladac, zostawilam tlyko do spania pare. w dzien bodziaka i spodenki wciagam

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

ja w sumie jem wszystkie. zupy robie z roznych warzyw, czesto wrzucam to co mam pod reka, albo kupuje mrozone warzywa.
Ja jakoś się boję wszystkich warzyw bo widzę ze Filip ma delikatny żołądek póki co.
A dwójkę tez mam bolesna jak idzie to jakby kamienie jakieś mi tam wychodziły masakra!

Idę spać jestem juz padnieta pewnie za 2 h pobudka...

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 22:39   #1609
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
moj to by chcial zeby Jasiek nie zaplakal ani razu. jak czasem ma gorszy dzien i poplaecze czy pomialczy ze 2 godz to on nie wie co ma ze soba zrobic i caly czas dopytuje co mu jest i co mu jest, co jadlam, czy kupe robil czy pryka .. normalnie jakby dziecko nie mialo prawo sobie zaplakac? juz go tego oduczam, tlumaczylam, ze nasz Jas jest naprawde grzeczny, ano kolki ani nic, czasem pomarudzi bo ma prawo, teraz sam widzi ze nic mu nie jest a placze bo placze, bo np ma gorszy dzien

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

ja to nie wiem, ale mam wrazenie ze brzuch mam wiekszy niz po porodzie
A co wtedy robisz jak płacze? Zostawiasz czy bierzesz na ręcę?

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Kupiłam laktator za niecałe 40zl i w 5min odciagnelam 30ml mimo ze cycochy były pustawe dosc.Nie można mieszać mleka z różnych porcji czy można
Ja mieszałam, ale też nad tym myślałam.

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Idę spać padam na ryjek pewnie jak na złość ja się poloze a mały się obudzi na jedzenie...
Idzie ku dobremu

Ja też się zbieram spać. Chociaż zaraz pewnie mój głodomor zapragnie cycy bo już mijają 3 godziny od ostatniego karmienia.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 22:39   #1610
boleczka93
Zakorzenienie

Ohh mialam jakiegos bolacego skurcza dluzszego niz te 5 sekund... moze mala sie wystraszyla przyjecia na oddzial i wywolywania i zechce wyjsc sama. Kurcze noo ale by bylo super..

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-04-28, 22:40   #1611
Hanka20
Zakorzenienie

Sylwia ja mam zawsze gazy po kiszonkach. ..

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 22:42   #1612
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Wybaczcie nie nadrobie.
Zdycham z bolu mimo wielu przeciwbolowych. Mam problem z ulozeniem prawej nogi-tak jak to bylo tez w ciazy zreszta ale teraz tak boli kazdy ruch ze masakra.

Śliczniutki jest!!
Stary 2015-04-28, 22:45   #1613
soniuska
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1430253908245.jpg (44,9 KB, 64 załadowań)
Stary 2015-04-28, 22:49   #1614
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
jaki Kruszynek!!! Fantastyczny jest!
Stary 2015-04-28, 22:55   #1615
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
a pewnie, ze mleko jest!

ja tak zawsze robie, czekam czekam na karmienie ale juz nie moge i sie klade, mija pare-parenascie minut i slychal "łeeeee"

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Pobolewa mnie macica? chyba ale nie tak jakbym miala skurcze bo to bardzo czesto i bardzo krotko, 5sekund poboli i za 5s znowu. Kurcze zastanawiam sie o co chodzi. Pamietacie rozpakowane mamusie czy tak mialyscie przed porodem? Wgl wszystko mi sie tam rusza az do samej pipki. Zeswiruje...
moze w konu cos sie ruszy ja nie pamietam jak to bylo w ciazy

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Cały dzien próbuję Was nadrobić i udało sięcw końcu, w dzien siostra cioteczna była, potem teściowa, położna i koleżanka jeszcze he Ale ja się bezwstydnica zrobiłam, wyciągam cycki bez krempacji przy koleżankach :P Dostajemy prezentów a prezentów. Położna wyciàgnęła mi dziś szew - nic nie bolało, końcówka lekko szczypła tylko.

To mój ma trochę podobnie wszystkim mowi że mała anioł, a jak w domu chwilę kwękoli to ten już przeżywa i oczywiście mowi ze ona szuka cyca.
ja tam tez wywalam cycka i karmie

moj tzt tez tak ma, jak tlyko zaplacze to on wola "Mama bo ja chyba jestem głodnyyy" mimo, ze Jas 15 min temu calego cyca wydoil

JAŚ

Stary 2015-04-28, 22:56   #1616
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
a pewnie, ze mleko jest!

ja tak zawsze robie, czekam czekam na karmienie ale juz nie moge i sie klade, mija pare-parenascie minut i slychal "łeeeee"

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

moze w konu cos sie ruszy ja nie pamietam jak to bylo w ciazy
Hehe a tak to bylo niedawno :P
Moze ruszy

Cytat:
Wybaczcie nie nadrobie.

Regeneruj sie bidulko, buziaki

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-04-28, 23:00   #1617
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Wybaczcie nie nadrobie.

kochany skarb
do tatusia podobny, co?

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
A co wtedy robisz jak płacze? Zostawiasz czy bierzesz na ręcę?
nie mialabym serca zostawiac, mimo, ze nie raz probowalam, biore wtedy do siebie, ale nie chodze, nie bujam, tylko siadamy i przytulam malego do piersi, brzuszek do brzuszka przewaznie sie upokoja a jak nie to znak ze trzeba wyjac cyca

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
czesc kruszynki ja juz nie pamietam jak Jas byl taki malutenki od razu po porodzie

JAŚ

Stary 2015-04-28, 23:03   #1618
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
kochany skarb
do tatusia podobny, co?

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

nie mialabym serca zostawiac, mimo, ze nie raz probowalam, biore wtedy do siebie, ale nie chodze, nie bujam, tylko siadamy i przytulam malego do piersi, brzuszek do brzuszka przewaznie sie upokoja a jak nie to znak ze trzeba wyjac cyca

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

czesc kruszynki ja juz nie pamietam jak Jas byl taki malutenki od razu po porodzie
Wszyscy mowia ze do mnie hehe.
Na pewno ma moje usta.

.oczy sames sie zamykaja,dobranoc
Stary 2015-04-28, 23:21   #1619
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

znalezione gdzies przypadkiem, schemat zywienia niemowlat :

http://mamy-mamom.pl/nowy-schemat-zy...015-r-tabelka/

ja zapisuje.

JAŚ

Stary 2015-04-28, 23:38   #1620
kordelka85
BAN stały

Borussia wygrała z Bayernem

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
znalezione gdzies przypadkiem, schemat zywienia niemowlat :

http://mamy-mamom.pl/nowy-schemat-zy...015-r-tabelka/

ja zapisuje.
Dziwne trochę. Ja bym się bala podać niemowlakowi mleko krowie. Poza tym mój syn by się zaryczal na smiesc jakby miał przez pol roku ciągnąć na samym mleku.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości