|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Moze akurat milo nas zaskocza te kocyki ;-) ja jak narazie lozeczka nie mam wiec z posciela tez jeszcze nie szaleje ;-) ale juz niedlugo ;-)
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mnie też synuś obudził. Wygina się i kopie prawie po żebrach;d W dodatku w nocy wstawałam 10 razy siku. wszystko pewnie przez tego arbuza na wieczór. Dziewczyny powodzenia na wizytach. Ja mam dopiero 26 maja ![]() [QUOTE=Ambiwalentna29;5121 3305]chyba nie widziałaś mojego brzucha i piersi bo tak to faktycznie nigdzie więcej nie weszło. Śmiać mi się samej chce, że taki wielki brzuch a tam maleństwo z pol kg tylko będzie miało moja mama też się dziś smiała![]() /QUOTE] Kochana dodaj sobie wody płodowe i łożysko to też waży![]() Cytat:
Dziewczyny poowdzenia na wizytach
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po macierzyńskim mam wrócić do pracy, a dziecko ma zostać z teściową. Zrobię wszystko, żeby do tego nie dopuścić. Popsuły nam się stosunki ostatnio. |
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Bo w sumie racja, niania kosztuje sporo a nie wiadomo na jaką sie trafi. Żłobek niby ok ale ktoś to dziecko musi i tak odebrać a nikt nie da wolnego żeby polecieć po dziecko .. no i w sumie co z nim zrobić później. A mi w sumie jest dobrze w domku, zawsze posprzątane, ugotowne, dzieci będą dopilnowane itd... Nie nudzę się a jak przyjdzie 2 dziecko tym bardziej nudziła sie nie będę... I w sumie też nie czuję się jak kura domowa. Życie towarzyskie również zachwiane nie jest więc ... jest ok
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-04-29 o 09:57 |
|
|
|
#2767 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez raczej nie moge liczyć na prezenty od tesciowej :-P za to moja mama dużo mi kupuje Co do laktatora to kupie chyba jednak reczny. Przeczytałam ze do sporadycznego odciagania wystarczy a szkoda mi kasy na elektryczny zwłaszcza ze tez nie lubie kupowac dziadostwa wiex zaopatrze sie w reczny dobrej firmy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() <B>mms</B> ja o czopie dowiedzialam sie na.... naukach przedmalzenskich :-P Edytowane przez beaciorq Czas edycji: 2015-04-29 o 09:57 |
|||||
|
|
|
#2768 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Mirabelka_90;512158 41]Hej
![]() Mnie też synuś obudził. Wygina się i kopie prawie po żebrach;d W dodatku w nocy wstawałam 10 razy siku. wszystko pewnie przez tego arbuza na wieczór. Dziewczyny powodzenia na wizytach. Ja mam dopiero 26 maja ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
Moj tez ostatnio zaczal szukac ofert pracy, ale to tez na to wplynelo to ze jego szef ma humorki i szuka dziury w calym... No a co do zlobka to jak powiedzialam ze bedzie trzeba znalezc zlobek i moze mi sie jakas prace uda znalezc to ten ze na pewno nie, ze dziecka nigdzie nie oddamy, a po za tym to to co zarobie trzeba bedzie wydac na dojazdy i zlobek wiec lepiej zebysmy byli w domu... Ale ja szczerze mowiac niebardzo wyobrazam sobie siedzenia w domu i obrastania w tluszcz bo tu nic i nikogo nie mam zeby gdzies pojsc :-/ a wiadomo od dziecka tez czasami przydaloby sie odpoczac a nie 24h na dobe z dzieckiem przebywac i nawet do nikogo sie nie moc odezwac... :-/
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
Ej cos mi aplikacja wizazu szaleje, cytuje mi cos czego nie chce wstawia podwojne posty... Wkurza mnie znow :-/
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez beaciorq Czas edycji: 2015-04-29 o 10:12 |
|
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
Mi chodzi glownie o to ze chcialabym pojsc do pracy, dostac jakas umowe, bo jesli z tym malenstwem pojdzie wszystko ok i sie nie zraze to po 1,5-2 latach chcielibysmy drugie, a wiadomo jak sie ma normalna umowe to mozna pojsc na zwolnienie pozniej maciezynskie, a tez nie chcialabym wypasc z rutmu bo kiedys sie nie odnajde w tym wszystkim jak dostalabym prace w zawodzie. Teraz jestem na um.zleceniu i kurcze bede musiala zlozyc wypowoedzenie jak nie dam juz rady pracowac... Kokosow nie mam, dojechac tez trzeba, papierow multum do przygotowania co miesiac ale przynajmniej w domu sama nie siedze ;-) ale ostatnio brzuch mnie pobokewa wiec nie wiem ile jeszcze popracuje... Chcialabym cos znalezc pozniej w zawodzie i sie rozwijac, lapac garsciami i doswiadczenie i satysfakcje z pracy, jestem z wyksztalcenia nauczycielka przedszkola, klas 1-3 i terapeutka, a to mnie kreci niesamowicie, uwielbiam to poprostu i nie chce siedziec w domu...
|
|
|
|
#2775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chętnie po macierzyńskim zostałabym w domu i nie wracała od razu do pracy, ale zobaczymy jak to będzie.Cytat:
|
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
Martulka rozumiem cie zupełnie bo tez aktualnie jestem bez pracy i chcialabym po pol roku po porodzie zaczac szukać z tym ze u nas mamy dziadkow na miejscu wiec na pewno bede podrzucac malego. Jesli twoj tŻ ma dobra prace to najwyzej on bral by zwolnienka na dziecko bo niestety ale to chorowanie w zlobkach to fakt...
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla spokojnego sumienia
|
|
|
|
|
#2778 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tez bym musiała popatrzeć co mam i czego nie mam [QUOTE=Mirabelka_90;512158 41]Hej ![]() Mnie też synuś obudził. Wygina się i kopie prawie po żebrach;d W dodatku w nocy wstawałam 10 razy siku. wszystko pewnie przez tego arbuza na wieczór. Dziewczyny powodzenia na wizytach. Ja mam dopiero 26 maja ![]() Cytat:
Cytat:
Co do pracy ja moja straciłam niecały rok temu nie umiem nic znaleźć od tamtego czasu a i teraz ciąża wiec chyba nie ma sensu teraz czegoś szukać .. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady, to nie będę dziś jeść jakoś specjalnie inaczej niż zwykle. Odpuszczę sobie za to słodycze dziś, no może loda zjem
Lekarz mówił, że 12h przed badaniem mam nie jeść więc dziś przygodę z lodówką zakończę o 19:00 i jakoś to będzie. Mam nadzieję, że nie wyjdzie mi cukrzyca ciążowa Jakoś wewnętrznie się tego obawiam...
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się bardziej badania boje niż wyniku ...
|
#2781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2782 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszyscy idą do pracy i nie interesuje ich co przez ten czas robię. Z młodym miałam lekką depresję i teraz tego się też boję. |
||
|
|
|
#2783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja koleżanka najadła się słodyczy kilka dni wcześniej bodajże i wyszła jej cukrzyca i musiała badać cukier codziennie, a po tych badaniach zawsze miała w normie. Po co masz się stresować, lepiej odpuścić jeden dzień ![]() Ja dzisiaj miałam ciężką noc, co chwile się budziłam, to na siku, to niewygodnie i jakoś mnie brzuch bolał, a raczej podbrzusze, jak zmieniałam pozycje ![]() wczoraj za dużo się nachodziłam, a nawet biegłam, bo deszcz lał a ja bez parasola byłam i chyba trochę przegięłam, dzisiaj leże.
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Dokladnie, a i tak i tak choroby musi przejsc, wiadomo, ktos pusci do zlobka czy przedszkola niedokonca zdrowe dziecko i reszta juz ma z glowy... Ja nie mam nic przeciwko wychowywaniu dziecka w domu i nie pracowaniu, bo w sumie przy dziecku na nude.raczej nikt nie narzeka, ale chcialabym jednak pracowac, zobaczymy jak wyjdzie, A jak sie nie uda wczesniej pojsc do pracy to bede mamusia na pelny etat w domu, trudno... Bede wtedy usadzona juz na kilka nastepnych lat bo pewnie pojawi sie rodzenstwo dla Lenki jesli bedzie nam na to pozwalal stan finansowy ;-)
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj moja pierwsza myśl po przepudzeniu była własnie o cukrzycy.
|
|
|
|
|
#2786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bać to się boję porodu
Wypicie tego ulepka może być jedynie nieprzyjemne, ale na pewno jest do przeżycia Damy radę! Nie boję się samego badania, mam za to mega niechęć żeby je wykonać ![]() Cytat:
Cytat:
A ja się wczoraj najadłam słodyczy trochę To może dzisiaj lepiej już odpuszczę sobie i te lody i truskawki - w końcu to też cukier ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
A bardzo długo nie jadłam ich wcale, bo nie miałam ochoty. Teraz nadrabiam ![]() Kiedy masz to nieszczęsne badanie?
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
Nicole badanie mam w poniedziałek. A stresuje się tym bardziej że mam ciagle pragnienie. Wypijam 2 litry wody minimum w ciagu dnia. No i strasznie ciągle mnie do słodyczy.
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bardzo dużo wody piję... ale sama nie wiem czy to przez pragnienie czy przez zgagę. Nienawidzę rennie i jak mam refluks to często sięgam wtedy po wodę żeby go "zbić". Chyba mnie nie suszy jakoś specjalnie, ale to może dlatego, że ciągle z wodą chodzę i non stop piję - nie ma kiedy mnie suszyć
![]() Ja wypijam 3l wody dziennie na pewno, czasem więcej, tyle, że z innych napojów to tylko 1 kubek herbaty do śniadania i nic więcej. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Dziewczyny, a napiszcie mi jeszcze jak długo czekałyście na wyniki tej glukozy? Są tego samego dnia? Czy to kilka dni jednak trwa?
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też ciągnie do słodkiego pije jeszcze więcej niż Ty a jak przeciągnę porę jedzenia to zaraz mi słabo ciemno przed oczami i drżenia mięśni się pojawiają. A cukier wyszedł idealny. Metabolizm węglowodanów w ciąży zmienia się i nic na to nie poradzimy. Najlepszy lek na cukier w ciąży to dieta i ruch.
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

bo tak to faktycznie nigdzie więcej nie weszło. Śmiać mi się samej chce, że taki wielki brzuch a tam maleństwo z pol kg tylko będzie miało
to też waży
Koleżanka ma z córcią wpaść na kawusie to się nie będziemy z Maja nudzić. Przeziębienie jej minęło już w sumie ale już ma weekend... Dzieci mają dobrze 

za jutrzejsze wizyty! 

Jakoś wewnętrznie się tego obawiam...

Dzisiaj moja pierwsza myśl po przepudzeniu była własnie o cukrzycy.