![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII
To mnie uspokoilyscie może mu skóra tylko schodzi
![]() Mi malego umyli na nastepny dzień, po narodzinach tylko porządnie wytarli ![]() Synus nie śpi od 8 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Gossip-az nie wierze, ze tak tam masz,biedna jesteś
![]() ![]() Nasze córy podobne wielkościowo a ja zupełnie inaczej to przechodzę, poszlam pod prysznic juz pol h po zszyciu krocza, mam zalecenie 3xdziennie sie kapać, sama sie ogarniam, wczoraj nawet głowę umylam. Oglądałam wczoraj krocze w lusterku, nie mogłam z ciekawości wytrzymać ![]() Ale nie wiem czy chcecie ze szczegółami znać co i jak ![]() ![]() Mi założyli wenflon przy przyjęciu, bo na początku zakładałam opcje z zzo, skoczyło sie bez niego ale wenflon został, wyjęli następnego dnia i tylko czerwona kropka została. Z żyły pobierali krew na badania to śladu juz nie mam. Generalnie z opieki jestem mega zadowolona, polozne na zawołanie, ginekolodzy nami sie interesują a dziećmi pediatrzy. Informują co i jak, nie trzeba wypytywać. Dodatkowo sa studentki na praktykach, które podjarane studiami sa chętne do wszystkiego ![]() Wypis swój juz dostałam, wszystko jest ok, hgb 10 wiec tragicznie nie spadła. Mała gorzej zniosła porod niz ja ![]() ![]() Dzis raczej nie wyjdziemy, wyniki bilirubiny bedą po południu ale pediatra juz mnie uprzedziła, ze muszą poobserwować. Trudno, przeżyje a dla jej dobra tak bedzie lepiej.
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51216808]gdzieś czytalam,ze niektore maluchy nielubia na golasa i dobrze im robi wtedy przykrycie pielucha. Na moja to dziala, zdejmuje pieluche tuz przed zanurzeniem i ostatnio prawie spokojna podczas kapieli
![]() u mnie na zachodzie Polski wczoraj 8st a dzis juz slonce swieci. Majka a ile razy na dobe karmisz? U mnie przy normalnym dniu 8-10 razy. Dzis o 1:30, 4:30 i 8:30 z dokladka o 9:10 bo sobie po sniadaniu chwile "czytala" ![]() jakie smoki kupujesz? W ogole ktos tu lateksowe smoczki dziecku daje? Ano szkoda ze brak dr Housa,tez zaczelam oglądac ostatnio ![]() Nie smutaj sie,jak bedziesz blisko corci to i butle polubi, przeciez i wtedy mozesz ja przutulac itp. Pieknie piszesz o corci, widac jak ja kochasz ![]() Karmie ok.8 razy na dobę. Bywa ze 10. Od 2 dni synek chce wisieć godzinę na piersi :/ Smoki z MAM Baby ale nie te cienkie bo narazie synkowi nie podeszły. Silikonowe ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- My jemy od 10. Przerwa na odbicie. Znów pierś chyba ponad 40 min. Odłożyłam śpiącego. Wskoczyłam pod prysznic i ryk ech. Aż Julkowi łzy poleciały. Terax znów piers
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Madzix mi każą po każdym siusiu się myć masakra... czekan aż wreszcie rana się zagoi bo podmywac się 10 razy dziennie to katorga
![]() Mi wczoraj Tż chciał zagladnac jak to wygląda ale mu nie pozwolilam choć on twiwrdzi że się nie wystraszy bo widział jak po porodzie to wyglądało od razu jak mbie zszyli. Glupek nie mógł się powstrzynac i zajrzal. Podobno masakre tam miałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Mlody przysnał ale dziwne, zwykle do południa nie spi a juz pol h kima. Jak z tym brzuszkiem znow go złapie to chyba do lekarza sie wybierzemy. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1716 |
BAN stały
|
GOSSIP wspolczuje ze ci tak źle. Ja mam dobra opinie na temat opieki.porodowej tutaj. U chodzie po niemieckich forach gdzie kobiety sobie tez chwaks, szczegolnie te co rodziły w pl i tutaj. Chyba mialas po prostu pecha.
Dziwne tez dla mnie ze ci nie pomogli przy KP. Ja miałam współlokatorem co ciężko bardzo przeszła CC, tez miała krew ptzetaczana i jej pomagali. Kładli dziecko tak by nie musiała by sama trzymac. Jeszcze pisalas kiedyś o tej koleżance co ja ze skurczami do domu odesłali. Serio jakiś badziewny szpital. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
Bo w klubach inaczej zamieszcza się zdjęcia,wrzucajsz zdjęcie za pomocą stronki www np fotosik.pl i później tylko link wklejasz i pokazuje Ci się fota
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51216808]gdzieś czytalam,ze niektore maluchy nielubia na golasa i dobrze im robi wtedy przykrycie pielucha. Na moja to dziala, zdejmuje pieluche tuz przed zanurzeniem i ostatnio prawie spokojna podczas kapieli
![]() u mnie na zachodzie Polski wczoraj 8st a dzis juz slonce swieci. Majka a ile razy na dobe karmisz? U mnie przy normalnym dniu 8-10 razy. Dzis o 1:30, 4:30 i 8:30 z dokladka o 9:10 bo sobie po sniadaniu chwile "czytala" ![]() jakie smoki kupujesz? W ogole ktos tu lateksowe smoczki dziecku daje? Ano szkoda ze brak dr Housa,tez zaczelam oglądac ostatnio ![]() Nie smutaj sie,jak bedziesz blisko corci to i butle polubi, przeciez i wtedy mozesz ja przutulac itp. Pieknie piszesz o corci, widac jak ja kochasz ![]() Ja kapie narazie w pieluszce, zanurzamy ją opatuloną w pieluszkę i polewamy, jak chcę umyć nóżkę to odkrywam wpierw jedną zakrywam potem drugą, tak cieplej jej jest. Tak nas położna uczyła ![]() Koło 13 mam pierwszą wizytkę lekarza.
![]() |
#1719 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1720 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Przyszła mi paczka z e-baya za która jeszcze nie zapkacilam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
10x faktycznie sporo..a normalnego żelu do intymnej używasz? Ja białego jelenia ale dzis moze tantum rosę sobie sporządzę ![]() Wow Tz jaki odważny ![]() ![]() U Ciebie minelo więcej czasu to myśle, ze ładnie juz moze wyglądać, ja juz dzis czuje, ze obrzęk mniejszy niz wczoraj a to 2 doba dopiero. Bedzie dobrze ![]() Cytat:
Wiadomo, w domu najlepiej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1722 | |||
Zadomowienie
|
Witam!
Ehh widzę, że nie tylko ja mam jakiś mały baby blues ![]() ![]() ![]() W ogóle to dzwoniłam wczoraj i dziś do swojej gin bo jutro mija dopiero 2 tygodnie od urodzenia synka a krwawienia poporodowego już prawie brak. Jak mi raz na dobę coś poleci to tyle... Pytałam w zeszłą środę położną to skwitowała tylko, że no teraz po cc to jestem mniej skiereszowana niż poprzednio po porodzie 2w1 więc żeby się nie przejmować. Hmmm... A jednak. Zastanawiałam się nawet czy to nie przez to teraz ten brzuch mi stoi w miejscu... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#1723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ocipieje z moim dzieckiem. Tak dziś ulewa że szok. WSZYSTKO co zje ląduje na mnie w 3 sekundy od zjedzenia. Uleje i chce znów cycka. Takiego wała, bo znów zmarnuje wszystko. Wsadziłam do leżaczka bo bardziej pionowo jest i narazie obczaja. Miałam sadzić drzewka to jak tylko wyszłam do ogródka przygotowana to się obudziła i cyrki robi - już 1,5h. NIC dziś nie zrobie..cholera jasna Edit: już marudzi że chce cycka.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Moj tez marudny jakis. Niby kupy robi co jakis czas ale sie prezy i beczy. Nie kumam.
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
U mnie problem z kupa :-( i juz nie wiem jak to ogarnąć. Niby położna mowi ze przy kp to nie musi tak często kupy robić ale już wczoraj nie było i teraz czekam z niecierpliwością na dzisiejsze ekscesy w pieluszce. Nie wiem już kto to pisał ale ja też tak mam ze mi Synuś przesikuje pampersy ( firmy pampers) - a dada sprawdzala się lepiej przynajmniej u nas. .. a jakie macie zdanie ma temat pampkow z Rossmana? Warto próbować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
U nas przed chwilą przesikal dade i przebieralam. Ona jakoś wolniej chłonie. Przesikuja Wam te biale czy zielone - żółte pampki?
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
I tak na marginesie to bardzo dziękuję Wam Dziewczyny za wczorajsze rady i wsparcie. Od razu dzisiaj lepsze nastawienie. Wiem ze charakteru się zmienić nie da. ..aaallleee. .. można się nagiac i zaryzc zęby żeby się nie poddawać tak łatwo... Dzięki bardzo jeszcze raz :-*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Violka spróbuje tak jutro mojego wykąpać bo drze się przy kąpieli
![]() ![]() Madzix mam żel z ziaji mamamia czy jakoś tak ale zelem tylko rano i wieczoren a reszta sama wodą ![]() A on na szycie wyszedł tylko po wrócił jak lezalam i byłam odkryta to sobie luknal :P Moje dziecko postanowiło że mama przejdzie na diete... pospal 20 min może i znowu ryk :/ zdazylam sobie zrobić jedzenie i odciągnąć mleko ale zjeść nie zdazylam... nie wiem co on ma dziś za dzień. .. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Dopisujac mala do ubzpieczenia wypelnialam druk i do kadr dawalam.
ROSI przy karmieniu trzeba pic duzo. Ja samej wody 3l dziennie pije plus soki i herbaty. GOSSIP mi malej pierwszego dnia nie myli ze wzgledu na ta maz wlasnie ale potem to juz kapali. Zawiezlismy wreszcie te wnioski na becikowe i karte duze rodziny ![]()
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie dzieci dziś dają popalić :/
![]() |
#1733 |
Wtajemniczenie
|
Chyba mi postu nie dodalo :/ maly dopiero usnal bo tak to co chwile cos od 5 rano.
Co polecacie bo jak robi kupi to sie prezy, krzyczy. Co mu podac lub co ja mam stosować aby mu troszkę ulżyć ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
Cashmere nie wiem nawet ale chyba tak bo powiedział że widział jak główka wychodzi i że z rączką razem wychodziła
![]() ![]() ![]() Mały chyba wreszcie zasnął. .. idę zjeść zanim się znowu obudzi ![]() Chyba poważnie coś nasze dzieci się dziś zgadaly |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Ryczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba rzucę w piz.du ten ogród (ciekawe co na to drzewka) i poćwiczę.Bo co Ala przyśnie to zaraz znów się budzi i nawet nie ma co próbować wyjść na ogród. Za to ogarnęłam i pomalowałam paznokcie u rąk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
My zasypiamy u mamy na rękach
Ja pampki lubię. Bella happy czasem starszemu kupowalam i ok ale grubsze niz pampki. Mi dada pecznieja i widze ze kupy nie chłona
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.