|
|
#1471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
O kurkafelek na 7 bym dzisiaj nie weszła, ostatnio jak z psem wracałam ze spaceru jakieś gnojki zablokowały windy. juz miałam wizję wchodzenia na 5 piętro z psem pod pachą i płakać mi się chciało. Na szczęście jedna winda się odblokowała. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- I obiecane zdjęcia z wczorajszych zakupów w lumpku ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Bluzki i spodenki ![]() Bodziaki ![]() Bluzy ![]() Pajace i jeden śpioch
Edytowane przez meryy82 Czas edycji: 2015-04-29 o 14:15 |
||
|
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś tak chyba kołyska do 5 miesiąca to nie bardzo, raczej dziecko się nie zmieści w nim tak długo i raczej jest moim zdaniem mało bezpieczne jak na tak duże dziecko 6 miesięczne potrafią już siedzieć wiec ja myślę że na pierwsze 3/4 miesiące. Ale jej nie kupowałam tylko dostałam wiec żal nie przyjąć
narazie z kupionych rzeczy to mam butelki i jedne body i czapeczke i musze się wstrzymać jeszcze bo mam wiele rzeczy dostać ale nie wiem konkretnie co więc nie chce żeby się powielały. Tak jak 3 wanienki które juz mam ![]() Mery super ciuszki! body z motylkiem SA superowe i bardzo pajace mi się podobają.
Edytowane przez loudres Czas edycji: 2015-04-29 o 14:36 |
|
|
|
#1473 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Moja mama to jest nienormalna
![]() W poniedziałek wieczorem się dowiedziała, że dziewczynka, we wtorek ja byłam na małych zakupach, a dzisiaj - ona wyparowała do lumpka bo miała okienko i dzwoni do mnie, że miała mi wziąć tunikę ale zdała sobie sprawę, że małej trzeba kupić jakieś sukienusie ), jakieś legginsy, różowy pajacyk, czapeczkę i coś jeszcze, sama do końca nie wiedziała co brała i jakie rozmiary. Fajnie, że się cieszy z wnuczki i w ogóle, ale ja bym chciała jednak mieć ciuchy, które mogę skompletować, a tak jak mi mama nakupi to potem będzie miała tych ciuchów sporo a komplet mi z tego nie wyjdzie i nie dopasuję i trzeba będzie coś dokupować. Poza tym to jednak ja bym chciała ją ubierać, ale ja już mówiłam tż, że jak już jest dziewczynka, to mama ją będzie chciała ubierać i będzie jej kupować ciuchy i przebierać i mi gadać, jak mam ubierać a jak nie - i sprawdza się od dziś. Nie będę się z nią kłócić, najwyżej wszystkiego małej nie założę z tego co kupi, jak się nie przyda, zwróciłam jej tylko uwagę, żeby za dużo nie kupowała, bo trzeba popatrzeć czy wyjdą z tego jakieś komplety. Ale ona ma teraz szał lumpkowych zakupów ![]() Cytat:
a co do promocji w smyku, to nie widziałam wczoraj, żeby było dużo promocji na dziale dziewczęcym Cytat:
![]() Cytat:
mój to by miał taką "imprezę" za takie gadki, że już by mi w życiu tak nie powiedział ![]() Cytat:
Cytat:
A na wyjścia puder na włosy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak, wiem, patrzyłam, ale same duże rozmiary a ja chciałam kupić 62... Chyba że kupimy w końcu coś większego. Głównie kupujemy rozmiary 62, mamy jedno body i jeden zestaw dresy+bluza z 56. Wiadomo, że coś z tych mniejszych trzeba dokupić, ale jakoś mam dziwne wrażenie, że w tych 62 pochodzi dłużej a z 56 szybko wyrośnie, chyba że się duża urodzi to w ogóle nie wejdzie... Meryy fajne zakupki
|
|
#1474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nawet 50% tego nie mam co Ty ale niedziela w primarku będzie spędzona.Cytat:
czekam może ktoś mi da, bo nie chce mieć właśnie 4x wanienka. Ubranek nigdy nie za dużo. Chociaż moja mama powiedziala, ze ona dużo ubranek dla nas nie miała.
|
||
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszcie mi pw, bo wychodze do sklepu, a jak wrócę to pewnie zapomne
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
jesuu zobaczcie
http://www.tvn24.pl/poznan,43/samoch...ci,537886.html
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co to za moda na smsy z fotami i podpisem "kasowniczek"???
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Haha panna Izabela mamusi nie strofuj. Cieszy się z malucha i tez chce jakos zapewne w tym uczeatniczyc i bierz co dają
nie ma co wybrzydzac. ![]() A ja jednak się upieram ze to dziewczynkom jest dużo więcej rzeczy. Może poprostu jest mało rzeczy w twoim guście a więcej w moim? ! ) . Chociaz jak pisałam chłopcom juz tez. Szczególnie ze mam swoje sprawdzone sklepy i tam zawsze coś się znajdzie. Dla mojego małego kupowałam do pewnego czasu w cocodrillo mieli superowe rzeczy, 5 10 15 , reserved smyk hm tam zawsze coś znajdę .---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienek ogólnie na razie nie kupuję, bo to dobre na lato a nie na jesień i zimę. Dla takiego malucha co tylko leży nie są zbytnio wygodne bo się podwijaja ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- W tesco jak jest przecena to nie ma znaczenia czy damskie czy męskie. Uwielbiam te ich ciuszki bbo dobra jakość a na promocjach to za grosze, tylk otrzeba polować bo czasem robią takie duże, jednodniowe przeceny.
|
|
|
#1480 |
|
Wtajemniczenie
|
w sumie to nie jest konieczne zebys była na czczo.
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I że niby ma mój numer bo moja siostra wysyłała zdjęcie do kilku osób. Dziwne bo jak dostaje smsa to nie otrzymuje info do kogo jeszcze siostra pisała a tym bardziej numerów.
|
|
|
#1482 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Właśnie popijam herbatę zieloną z pigwą, pyyycha ![]() Cytat:
I wydaje mi się, że mimo wszystko dziewczynkę łatwiej ubrać o tyle, że ma się zawsze większy wybór, bo dochodzą sukienki, spódnice, opaski (moja córa nie przepada za czapkami, właściwie odkąd skończyły się mrozy chodzi tylko w opasce), oprócz kurtek też płaszczyki, większy wybór butów. I owszem, sporo jest niestety tych różowych, przesłodzonych ciuchów, ale i mi np nie podoba się u chłopców, że wchodzi się na dział T-shirtów a tam same z Zygzakiem, żółwiami ninja itd. Nic ostatnio fajnego dla chrześniaka nie mogłam znaleźć. Ale to pewnie zależy od sklepów. Też córce czasem coś kupię na dziale chłopięcym, chociaż teraz już rzadziej.Nie mówiąc o tym, że do przedszkola w zimie prowadzi się córę w rajstopach i na to spodnie, w szatni spodnie zostają, a zakłada się tylko samą spódnicę. I w razie wyjścia na spacer sama na radę się ubrać, bo dla 3 latka zakładanie i ściąganie w szatni rajstop to wcale nie taka prosta rzecz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam łożysko na przedniej ścianie i mimo, że Junior szaleje, to jeszcze nie czuję tego tak mocno. Brzuch się nie trzęsie i mąż jeszcze też ruchów nie wyczuwa. Chociaż Młody i tak nieruchomieje jak ktoś go próbuje wyczaić z zewnątrz ![]() Cytat:
Moja endo twierdzi, że niekoniecznie. Ale jeśli bierzesz leki, to wiadomo że przyjmuje się je na czczo, a badanie się robi rano przed tabletką. Więc de facto wtedy trzeba być na czczo. Cytat:
A jakie to rozmiary?
|
||||||
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Grita, zielona herbata chyba nie jest wskazana
![]() Dzisiaj na noc ząłożyłam sobie papiloty gąbkowe. Jeeeezu jakie afro mi się zrobiło A zawsze miałam problem z utrzymaniem loków a tu prosze
|
|
#1484 | |
|
Rozeznanie
|
Aha, i widziałam, że pojawił się temat smoczków. Moja Młoda bywała dosyć rykliwa i smoczek nieraz nas ratował, ale u nas akurat prawdopodobnie zaburzył odruch ssania. Miała go właściwie od urodzenia, bo szpitalu spała tylko w dzień, a całe noce płakała i dostała smoczek. Na początku jadła ładnie, ale później coraz gorzej przybierała. Przyczyn było kilka, ale wg pediatry jedną z nich było to, że dużo ssała smoczek, a od 3 mca dużo mleka ściągałam i dawałam z butelki, bo wychodziłam 3 razy w tygodniu na zajęcia po 8 godzin. Wtedy to już się w ogóle rypło, bo piersi nie chciała, mleka mojego z butelki też dużo nie piła, mm też nie chciała...
Koniec końców karmiłam ją piersią bardzo długo, bo się poźniej do niej z powrotem przekonała Ale drobnym i wolno przybierającym na wadze dzieckiem pozostała, teraz ma 3 lata a waży ledwie 12,5 kg.---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie strasz, zielona herbata jest w porzadku jak najbardziej. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Masz dluzej parzyc lub pic dopiero z drugiego, wtedy ma dzialanie uspokajajace. Czyli taka uroda corki a nie wina karmienia. Moja urodzila sie duza, przez pierwsze trzy miesiace przybierala doskonale a pozniej tyle, by w normie sie zmiescic i tez jest drobnica |
||
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
merry, to całkiem możliwe. Obchałam się wczoraj moich ulubionych chrupek, pierwszy raz od bardzo dawna i stwierdzam, że już nie są ulubione
|
|
|
|
#1487 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak mi nie pasuje, albo jakies niepraktyczne (np ponczo dla 2 miesięcznego dziecka![]() I rzeczywiście z 56 dziecko dosyć szybko wyrasta, moja chodziła miesiąc, ale przecież ciuchy na ten czas też trzeba mieć. Niewiele rodzi się dzieci tak dużych żeby od razu w 62 wskoczyć, szczególnie, że noworodek nie ma wyprostowanych nog i rąk i zazwyczaj na początku stopy ma w śpiochach czy spodniach w okolicach kolan ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
Teraz smoczek będe próbować dać nieco później i tylko w razie musu |
||
|
|
|
#1488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
jakie to szczęście że te dzieci podbiegły trochę do przodu bo było by straszne nieszczęście
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna bez smoczka. I akurat smoczka nie obwinialabym za slabe przybieranie, jesli piersi nie odrzucila. No i co z tego, ze na granicy - to tylko statystyki |
|
|
|
|
#1491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra. Mam takie jasne kreski po okresie dojrzewania, ale myślałam, że wie co to i nie będzie zadawał takich idiotycznych pytań. On nie wpadł na to, że to pytanie było głupie ![]() Cytat:
|
|
#1492 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A pierś odrzuciła na 6 mcy, przez ten czas jadła albo moje odciągnięte, albo czasem w nocy piła z piersi. Oby Junior był chętniejszy do jedzenia
|
||
|
|
|
#1493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
A to moj nowy zestaw.
(granatowe leginsy z w kropki) ale się namęczyłam, żeby zrobić zdjęcie kamerką z przodu. Na weekendzie porobię wiecej zdjęć " zestawów". Lepszym aparatem, bo ten to VGA.I jak ? Pasuje? Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-04-29 o 16:56 |
|
|
|
#1495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak pisałam, ja chcę po prostu do czerwca mieć większość, tak by tylko gdzieś w sierpniu zapuścić pralkę z praniem, wyprasować i mieć spokój. Cytat:
A jeszcze byłam na trochę u koleżanki, która spodziewa się drugiego dziecka i mówi, że na początek dobrze mieć więcej ubranek, nie w jednym rozmiarze, ale nawet takich do pół roku itd. szczególnie jeśli nasz tryb życia to częste przebywanie po za domem i jeśli nie mamy ochoty prać co drugi dzień. |
|||
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff ja juz mogę odpoczywać
![]() Oddałam trochę krwi i czekamy na wyniki
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Merry świetne rzeczy! Ja też już pokładalam w szufladzie rzeczy i może nie taka duża torba z Ikei ale wyszła mi cala szuflada
Ale kompletnie nie wiem co na ile się spisze, chodzi nie tylko o rozmiar ale też o rodzaj (czy więcej będę używała polspiochow czy spodenek i skarpetek, czy pajacow itp...) no i jaka pogoda będzie. Wiec wole mieć więcej niż mniej ![]() A z ciekawości ile płacisz w ciuchu? Kupujesz na kg czy na szt? Z okazji kupna nowego dużego grilla zaraz rozpalamy i testujemy będzie kielbaska, pierś, młode ziemniaczki, cukinia i bagietka, mniam. Bo z tego co piszą to długi weekend deszczowy ma być.
Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2015-04-29 o 17:27 |
|
|
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mojej to ewidentnie płatki owsiane nie pasują i nie ważne na jakim mleku, czy na wodzie. A ostatnio borówki nawet nie zdążyłam dojechać do połowy opakowania jak nagle borówki dostały nakaz wylotu ![]() na zdjęciu trochę drażni ilość kropeczek |
||
|
|
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak twoja koleżanka mówi, ja też wcześniej o tym pisałam ze ubranek większych lepiej mieć chociaż kilka na zapas później bo szmatka ch juz biegać człowiek nie będzie miał tak czasu. A moja chrzestni ca to miała taki ryk i wycie jak wchodziła do jakiegokolwiek sklepu ze sister nie mogła w łazić do żadnych sklepów odrazu wyła. Później jej minęło ale miała problem szczególnie w tesco! |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A rozmiar 74 to nie jest na wiosna- lato dla dziecka? Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-04-29 o 17:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

:

narazie z kupionych rzeczy to mam butelki i jedne body i czapeczke 

) . Chociaz jak pisałam chłopcom juz tez. Szczególnie ze mam swoje sprawdzone sklepy i tam zawsze coś się znajdzie. Dla mojego małego kupowałam do pewnego czasu w cocodrillo mieli superowe rzeczy, 5 10 15 , reserved smyk hm tam zawsze coś znajdę .
formalnie żona swojego męża 14.07.2012