Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-29, 18:29   #1831
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

Posilki jem normalnie przy stole bez spiny. Mala spi wtedy albo w lezaku lezy.
.
ja tez w wiekszosci normalnie, czasem rano jak sobie uszykuje sniadanie a maly akurat wstanie to daje mu cyca i sama jem, jemy oboje

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 18:38   #1832
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Witam sie z patologii. Przyjeli mnie! Chociaż najpierw mowili, że nie ma miejsc. Jestem juz po drugim ktg. Na pierwszym nic ciekawego nie bylo ale teraz juz zaczely się jakies skurcze. Ciekawe czy cos się rozkręci przez noc...
No to powodzenia

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zaraz poczytam co napisalyscie a na szybko wklejam dietę matki karmiącej, bo była pani od laktacji i dała mi taka rozpiskę, przejrzałam i troche odbiega od Waszych rad, raczej będę jeść tak jak Wy ale co powiedzcie co myślicie o tej tzw 'nowej szkole'?
Wklejam tez porady dot.nawalu, moze sie przyda
Obejrzała mi piersi i podobno mam juz pełne pokarmu, mam laktator mieć w pogotowiu, bo moze sie pojawić problem:/Załącznik 5970059Załącznik 5970061

jak będę na kompie chętnie poczytam

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Haha moj jak robi obiad to tez jest totalna masakra w kuchni pozniej :P

Dzieki kochana za kciuki, no roznica miedzy pierwszy a ostatnim dzieciaczkiem bedzie kolosalna :P

My wrocilismy juz, Pani zrobila mi masaz szyjki, mowi ze rozwarcie na dwa palce, dala mi czopek przygotowywujacy szyjke do porodu na noc jeszcze zebym sobie dzisiaj zalozyla i ze moze samo cos ruszy a jak nie to jutro rano zglaszam sie do przyjecia. Mam nadzieje ze bedzie miejsce i mnie przyjma a jak nie to wtedy idziemy na jej zmiane w piatek na noc i wtedy juz mnie podepnie pod oxy. Ahh najbardziej to bym chciala zeby po tym masazu poszlo samo. Skoro juz takie rozwarcie i mowi ze szyjka krociutenka.. jest nadzieja.
Kciuki żeby czop podziałal

My byliśmy dziś na zakupach w auchan, później w sp, Nadia pięknie przespala cały ten czas
Stary 2015-04-29, 18:40   #1833
Majka232
Zakorzenienie

Kupię te pampki z Roska. Bella happy tez spróbujemy .
Mi oryginalne pampersy pasują bo sa chlonne i cienkie.

Byliśmy na wizycie u neonatologa. Julian ok ood każdym względem

Violka - drgawki to fizjologia

Cashmere - na odparzenia pupy bardzo gruba ok.5mm hmmm warstwa kremu typu nivea czy sudocream czyli gęstego nie maści typu linomag. Kupka ma zostac na maści nie pupie

Brzuszkowe problemy bo Julek dużo je i brzuszek sobie nie radzi. Jak go boli to chce ssac i tu bledne kolo bo znow cyc i brzuszek nie radzi sobie z trawieniem. Jak aktywnie ssie 10min to to powinno wystarczyć na 2-2,5 godz. Jak 12-13min to na 3 godz. Tego sie trzymać przy jednoczesnej cotygodniowej kontroli wagi.
Dobrze ze byl Tż to wie ze jak płacze to nie sawsze głód. Szkoda ze babć nie było :P

Jak coś zjemy nowego o g.9 to reakcha bedzie ok.15-16. Jak ok to jesc. Wykluczyć wzdymajace i smażone i mleko. Resztę próbować.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Przed wyjściem dostałam biegunki i wzięłam laremid bo nie miałam węgla a trzeba bylo wychodzić :/
Stary 2015-04-29, 18:42   #1834
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Grillowany indyk lub kurak i warzywa

Ti nie ja pisalam o klopsikach ale tez je robie

planuje upiec klops na kanapki

Niektórzy tak twierdzą i że więź z dzieckiem gorsza po cc haha a więź wg mnie to się buduje i nawiązuje opiekując maleństwem
Masakra, to chore jest...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 18:44   #1835
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Masakra, to chore jest...
Niom
Stary 2015-04-29, 18:45   #1836
kamilove
Zakorzenienie

Majka to super że z Julianem wszystko oki
Stary 2015-04-29, 18:46   #1837
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:

Brzuszkowe problemy bo Julek dużo je i brzuszek sobie nie radzi. Jak go boli to chce ssac i tu bledne kolo bo znow cyc i brzuszek nie radzi sobie z trawieniem. Jak aktywnie ssie 10min to to powinno wystarczyć na 2-2,5 godz. Jak 12-13min to na 3 godz. Tego sie trzymać przy jednoczesnej cotygodniowej kontroli wagi.
Dobrze ze byl Tż to wie ze jak płacze to nie sawsze głód. Szkoda ze babć nie było :P[COLOR="Silver"]
Może u mojego ten sam problem tylko ze spaniem tak mu nie wychodzi jak śpi ciągiem 2 h to jest super. W następnym tygodniu podejdziemy do ośrodka go zważyć
siempre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-29, 18:48   #1838
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj w klubie. Zalozylam stanik i widze że cycuchy mniejsze. Flaki mam. Nie wiem która teraz podać

dziewcyzny, jak sie laktacja normuje to cycki wracaja do swojej formy, czyli flakow ale mleko napewno w nich jest

JAŚ

Stary 2015-04-29, 18:50   #1839
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
U mnie tez nic od wczoraj... Tylko okłada mnie nożkami po pączku. Wkurza mnie, ze dzwoni np moja mama, zeby do szpitala sie kłaść itp a sama nas oboje po 2 tyg przenosiła. Najlepsze jest to, ze jak ja sama panikuje to jest ok, ale jak ktoś zaczyna mi takie rzeczy mowić to mam ochotę na złość nie rodzic przez miesiąc ach ten duch przekory ... mi tez smutno, szczególnie, ze niektóre dzieciaczki wątkowy beda miały po 1,5 miesiąca a my dopiero rodzic bedziemy...

Koniecznie no i kciuki, zeby udało sie jak najszybciej i TZet jednak był
Bedziecie korzystac z naszych doswiadczen

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Mały dziś cały czas na rękach. Brzuszek dokucza już sama nie wiem co robić.

A podawalas mu cos? Moze masz rurki windi? Dobrze tez robi masaz brzuszka i podkurczanie nozek do gory.

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Kurcze znowu poszła nam krew przy pępku po kąpieli... I tak się szkrab popłakał i akurat teść z rodzinką wpadł he Zsikała się i nakupiła w ręcznik, nie zdążyłam jej dobrze tam oczyścić, szybko ubieraliśmy i dojarka. Uff dobrze że tak szybko da się sytuację opanować Niemam ochoty jakoś wychodzić, mogłabym karmić do końca ich wizyty Hih
Nasz nam zawsze robi takie niespodzianki na recznik

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 18:51   #1840
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Do tylka miałam 20 min zaciskac poślady było to trudne na skurczach i tez dostalam przy dwóch centymetrach, a za dwie godziny mały już był oby to był ten sam czopek i podziałał na Ciebie tak jak na mnie bo koleżance z sali aplikowali dwa bo słabo zadziałały
O kurczaki no to faktycznie jest nadzieja podbudowalas mnie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Tez dostałam tak czopek i u mnie minęło mniej niż 20 minut i akcja juz byla.

Maly spi, jutro położna ma do nas dzwonić w sprawie pepuszka ktory juz ledwo co wisi. To zapytam się jak można pomóc maluszkowi przy tym brzuszku.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Tz ma teraz ruch w pracy bo weekend się zbliża i dzis pewnie przed 22 nie wróci

Ide palic w piecu i kolacje jeść poki maly śpi.

o, nastepna z przypadkiem ze czopek podzialal, super, to mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51223365]no to oby się ruszyło , całkiem ładne takie rozwarcie, a masaż często pomaga, więc może będziesz miała jeszcze kwietniowe dzieciątko
cukinie i bakłażan sobie zapisze na liscie zakupowej na grilla
a pamiętam kiedys takie pyszna brzoskwinie grillowane nadziane słodkim twarożkiem zimnym brzoskwinie chyba w miare bezpieczne, nie?

Moj kot poczuł,ze nie ma TZta w domu i przestał czuć respekt ot po prostu, troche taki odrzucony po porodzie i wyganiany z pokoju i z pobliża przez TZta był, az mi sie czasem serce krajało, jak na niego pokrzykiwał... a dzis sie do mnie tuli i mruczy non stop albo miałka, bidulek[/QUOTE]
Mam nadzieje, dziekuje za kciuki ;*

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
No to powodzenia

jak będę na kompie chętnie poczytam

Kciuki żeby czop podziałal

My byliśmy dziś na zakupach w auchan, później w sp, Nadia pięknie przespala cały ten czas
Dziekuje

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 18:52   #1841
madzixx88
Zakorzenienie

Boleczka-mega kciuki za Twoja akcje 2 palce to niezłe, myśle, ze sie szybko rozkręci
Ja miałam w sb palec-dwa plus Sprzatanie i w nd rano rowniez i sie zadziało także wypucuj mieszkanko i na porodówkę leć

W ogóle trzymam za Was wszystkie jeszcze nierozpakowane strasznie mocno kciukasy!!! Wiem co czujecie
Lada moment zostaniecie wszystkie Mamusiami

Mała zjadła z obu piersi i śpi jak aniołek lecę poczytać Was w końcu, bo nie lubię być tak z doskoku..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-29, 18:58   #1842
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Ide na 18 na dyzur do poloznej ktora sie mna "opiekuje", zbada mnie od dolu i zadecydujemy wspolnie czy mam isc jutro do przyjecia normalnie na oddzial czy w piatek na noc do niej i podepnie mi oxy wtedy od razu.. ehh zobaczymy co to bedzie.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Witam sie z patologii. Przyjeli mnie! Chociaż najpierw mowili, że nie ma miejsc. Jestem juz po drugim ktg. Na pierwszym nic ciekawego nie bylo ale teraz juz zaczely się jakies skurcze. Ciekawe czy cos się rozkręci przez noc...
trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51220403]Dziewczyny kochane, jak beda gdzies promocje na pieluchy to piszcie prosze

[/QUOTE]
http://www.promobaby.pl/

aktualne promocje na artykuly dzieciece

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
m

dziś weszłam na wagę i co? brakuje mi do wagi sprzed ciąży 1kg no ale i tak chcę zrzucić z 8-10kg, więc będzie walka
ale ci zazdroszcze!

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Kurde czemu ja tak nie schudlam szybko jak wy? :-(
witaj w klubie

JAŚ

Stary 2015-04-29, 19:01   #1843
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Boleczka - no to mega kciuki! Dasz radę ))
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 19:08   #1844
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zaraz poczytam co napisalyscie a na szybko wklejam dietę matki karmiącej, bo była pani od laktacji i dała mi taka rozpiskę, przejrzałam i troche odbiega od Waszych rad, raczej będę jeść tak jak Wy ale co powiedzcie co myślicie o tej tzw 'nowej szkole'?
Wklejam tez porady dot.nawalu, moze sie przyda
Obejrzała mi piersi i podobno mam juz pełne pokarmu, mam laktator mieć w pogotowiu, bo moze sie pojawić problem:/Załącznik 5970059Załącznik 5970061
mi sie to podoba z tego samego zalozenia wychodze, tyle ze u mnie i cytrusy i kakao i mleko byly

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
U mnie tez nic od wczoraj... Tylko okłada mnie nożkami po pączku. Wkurza mnie, ze dzwoni np moja mama, zeby do szpitala sie kłaść itp a sama nas oboje po 2 tyg przenosiła. Najlepsze jest to, ze jak ja sama panikuje to jest ok, ale jak ktoś zaczyna mi takie rzeczy mowić to mam ochotę na złość nie rodzic przez miesiąc ach ten duch przekory ... mi tez smutno, szczególnie, ze niektóre dzieciaczki wątkowy beda miały po 1,5 miesiąca a my dopiero rodzic bedziemy...
nie smutaj niewazne ile beda mialy juz dzieciaczki na watku, wazne ze twoje bedzie z wami/nami i pomysl jak wiele rad bedziesz mogla dostac

JAŚ

Stary 2015-04-29, 19:08   #1845
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Kupię te pampki z Roska. Bella happy tez spróbujemy .
Mi oryginalne pampersy pasują bo sa chlonne i cienkie.

Byliśmy na wizycie u neonatologa. Julian ok ood każdym względem

Violka - drgawki to fizjologia

Cashmere - na odparzenia pupy bardzo gruba ok.5mm hmmm warstwa kremu typu nivea czy sudocream czyli gęstego nie maści typu linomag. Kupka ma zostac na maści nie pupie

Dobrze ze byl Tż to wie ze jak płacze to nie sawsze głód. Szkoda ze babć nie było :P

Jak coś zjemy nowego o g.9 to reakcha bedzie ok.15-16. Jak ok to jesc. Wykluczyć wzdymajace i smażone i mleko. Resztę próbować.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Przed wyjściem dostałam biegunki i wzięłam laremid bo nie miałam węgla a trzeba bylo wychodzić :/
dzieki za informacje, cenne a to inny lekarz mówił, nie ta Twoja lekarka, która tak podkreśla ważnośc diety?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 19:09   #1846
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dziewczyny nie rozpakowane, trzymam za Was kciuki wiem jak to jest czekać bo sama przez to przechodziłam.
Boleczka- dawaj znac na bieżąco jak akcja z czopkiemjestem strasznie ciekawaoby poszło, wiem jakie to Ważne mieć w takiej chwili bliska osobe

My sobie leżymy po kapieli z Filipkiem i próbuje usnąć mi na brzuszku mam ochote go zacałować

Kurcze, znów mu dzis na buzi taka "kaszka'' wyszła popołudnie a nic takiego nie jadłam bo kanapki z dżemem truskawkowym i ryż z jabłkami...

Dziewczyny a spaghetti można?
Stary 2015-04-29, 19:11   #1847
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

My wrocilismy juz, Pani zrobila mi masaz szyjki, mowi ze rozwarcie na dwa palce, dala mi czopek przygotowywujacy szyjke do porodu na noc jeszcze zebym sobie dzisiaj zalozyla i ze moze samo cos ruszy a jak nie to jutro rano zglaszam sie do przyjecia. Mam nadzieje ze bedzie miejsce i mnie przyjma a jak nie to wtedy idziemy na jej zmiane w piatek na noc i wtedy juz mnie podepnie pod oxy. Ahh najbardziej to bym chciala zeby po tym masazu poszlo samo. Skoro juz takie rozwarcie i mowi ze szyjka krociutenka.. jest nadzieja.
to ja mocno mocno trzymam kciuki!

JAŚ

Stary 2015-04-29, 19:13   #1848
gosiak0512
Zakorzenienie

A ten czopek to nie skopolan? Bo ja z synem drugim to dostalam.

My po kapieli i karmimy sie.

GOCZEK ja pisalam o pulpetach

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 19:18   #1849
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
o, nastepna z przypadkiem ze czopek podzialal, super, to mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie :
Mi to raczej przyspieszylo i tak juz rozpoczeta akcje. Muszę zabrać się w końcu za opis poki całkiem nie zapomnę.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Maly juz puszcza baki bez krzyku uff zaraz zmieniam pieluche mam nadzieje ze kupa jest.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-29, 19:29   #1850
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Te czopki to dobre sa patrzę

A wiecie co, taka babka klientka ode mnie z pracy co pracuje w intermarche ostatnio do mnie z tekstem ze jak mialam cesarke to nie przeżyłam porodu tych emocji i wogóle. Kurde co ja jestem gorsza matka jak cesarke mialam?
ja sie czuje pelnowartosciowa matka
i ciesze sie ze cc mialam

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:

bardzo cenne informacje, dzieki!

JAŚ

Stary 2015-04-29, 19:35   #1851
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Majka to super że z Julianem wszystko oki

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
dziewcyzny, jak sie laktacja normuje to cycki wracaja do swojej formy, czyli flakow ale mleko napewno w nich jest
Dobrze to ujęłas - normalna forma czyli flaki :P
Dzis ten lekarz mówił że ok.3-4 tyg.jest tzw.kryzys laktacyjny że matkom się WYDAJE, że nie mają mleka

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51224053]dzieki za informacje, cenne a to inny lekarz mówił, nie ta Twoja lekarka, która tak podkreśla ważnośc diety?[/QUOTE]

to neonatolog, bylismy prywatnie.
Nasza pediatra tez nie rwdzi głodówki ona jest za zdrowym odżywianiem - duzo kasz, warzyw, mleko migdałowe, olej kokosowy i te sprawy

Cytat:
ja sie czuje pelnowartosciowa matka
i ciesze sie ze cc mialam
Witaj w klubie
Stary 2015-04-29, 19:39   #1852
blackberry89
Zakorzenienie

Nie wiem po co takie głupoty gadac innej kobiecie, nawet jeśli sie tak myśli.
Ja tam sie cieszę ze mialam cc przynajmniej mam dobre wspomnienia a po naturalnym nie wiem jakie bym miala.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 19:42   #1853
Majka232
Zakorzenienie

Przyszedł zamówiony stanik i za duży (nie sądziłam, ze to możliwe, jakiś stanik za duzy na moje cycki ). Jutro odsyłam, wymienię na mniejszy rozmiar

Co jutro kupujecie w rosku - akcja - oczy?

Boleczka - oby czopek zadziaał!

Nancy - dawaj znać jak u Ciebie sytuacja

Pavlinecka - Ty masz niedaleko, wpadnij do mnie okna pomyć. Po tej ilosci na pewno coś sie zacznie

Izuniaa - Ty też sie trzymaj, TEN dzień juz za momencik

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-29, 19:51   #1854
nancy822
Zadomowienie

U mnie nic nowego. Mialam znow ktg ale skurcze slabiutkie. Na razie nie ma porzadnego lekarza ktory powie mi co i jak, musze czekac do rana.

Boleczka oby Ci sie juz cos rozkrecilo Póki co to ja blokuje kolejkę :p
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 19:53   #1855
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze to ujęłas - normalna forma czyli flaki :P
Dzis ten lekarz mówił że ok.3-4 tyg.jest tzw.kryzys laktacyjny że matkom się WYDAJE, że nie mają mleka
ja tak wlasnie mialam. wydawalo mi sie ze mleka nie mam, teraz wiem, ze sie mylilam, choc cycki mam juz 'normalne' tzn nie sa napuchniete i nienaturalne jak silikony, tylko moje, miekkie zamowilam dzis dwa nowe staniki do karmienia

JAŚ

Stary 2015-04-29, 19:53   #1856
Majka232
Zakorzenienie

Dziewczyny jaki Espumisan podajecie? Jest jakiś Espumisan 100 i zwykły...
Stary 2015-04-29, 19:56   #1857
kamilove
Zakorzenienie

Majka ja chyba tylko tusz do rzęs, może 2 na zapas Zaraz poczytam czy coś polecają szczególnie a Ty co planujesz kupić?
Stary 2015-04-29, 19:57   #1858
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jaki Espumisan podajecie? Jest jakiś Espumisan 100 i zwykły...
ja mam zwykly

JAŚ

Stary 2015-04-29, 19:57   #1859
kamilove
Zakorzenienie

Ciekawe co u Niezawsze? Dawno nie pisała
Stary 2015-04-29, 20:00   #1860
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Majka ja chyba tylko tusz do rzęs, może 2 na zapas Zaraz poczytam czy coś polecają szczególnie a Ty co planujesz kupić?
Tusz do rzęs, może dwa Jakąś kredkę pewnie, może cienie, ale juz mam upatrzone rzeczy z kolejnej promocji - usta

Cytat:
ja mam zwykly
Ile kropelek podajesz jednorazowo?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości