![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. I
yanca1, bo my to takie zagubione owieczki
![]() szkoda, że wcześniej nie dołączyłam do Was ale może jeszcze uda się tu rozkręcić coś ![]() moja Baba waży 8kg, jest co dzwigac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() wow, to zazdroszczę ja po prawie 2 tyg wylądowałam na sorze z zapaleniem tego szycia, długo dochodziłam do siebie po cc. co do wygladu brzucha, moj najgorzej nie wygląda ale ujedrnic conieco przydałoby się, ja po kapieli smaruje i masuje brzuch oliwka ale przydałoby się coś bardziej ujędrniającego, no i chciałabym w końcu zacząć ćwiczyć porządnie ale boje sie trochę o to cięcie, tylko jak tak dalej będzie to do lata sie nie wyrobie, heh ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- miało być " dobrze, że synek od razu zaakceptował przeprowadzkę" ![]() głupi tel myśli, że lepiej wie co chcę napisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Moja Ola ma już 5,5 miesiąca ![]() ![]()
![]() 9.11.2014 Oleńka ![]() Edytowane przez Roksape Czas edycji: 2015-04-21 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() wmgnieniuoka i jak minęła nocka? mój obudzil sie jak zwykle o 00:00, potem3:30 i 5:30 i o 6:20 wstal na godzinke aby znów zasnąć...ale dzien wczesiej od 00:00 co godzinę marudził...dzisiaj zapowiada się piekna pogoda i mam nadzieje wyjsc na jakis dluzszy spacer...a mój Antos to wazy 7200 i ma 69 cm długosci ![]()
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Roksape, ja Was często czytałam ale nie było odwagi wbić się
![]() nocka u nas podobnie, pobudki ok 24, po 3, po 5, wstała po 6, przed 8 zasnela i właśnie obudziła się z drzemki. wiec nocka jak zwykle, żadnej goraczki nie było na szczęście. ja szczepie małą standardowymi szczepionkami. też planuje spacerek, pogoda piękna się zapowiada ale u nas to max 2h. Jeannie_jk może synek jeszcze "nawróci" się do snu na plecach. moja to nigdy nie spala, na początku tylko na bokach a teraz na brzuszku, o tyle dobrze, ze w wozku na spacerze pospi troszke na pleckach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Hej, moge dolaczyc?Ja rowniez podgladalam watek na poczekalni ale sie nie ujawnilam. Dziewczyny przeniosly sie na fb a ja zalowalam ze nie zaczelam sie udzielac w odpowiednim czasie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
martak23 śmiało ! im nas więcej tym lepiej
![]() moja córa wczoraj zaszalała, miała dzień brudaska, drzemka po godz 18tej przyciągnęła się tak, że przespała kąpiel, o 21 przebralam pampka, ubrałam w piżamke, zjadla i poszła dalej spać.pobudka przed 24, po 3, po 4, po 5 a przed 7 juz wyspana. a ja padam bo większość nocy przespała mi na rękach, coś ją w brzuszku wiercilo ![]() martak23, jak córcia noce przesypia ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Mój cwaniak w ciągu dnia ma max 4 drzemki ok 15-30 min na spacerzw śpi mi dłużej ale pierwsze 30 min podziwia świat
![]()
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
W nocy Maja spi bardzo ladnie, ale jest karmiona mm. Wczoraj np usnela o 22.30 obudzila sie o 5 na jedzenie i wstala o 10. Spioch po mamie;-) tyle ze w dzien ma ze 2 drzemki po ok 30 min. Nawet na spacerach nie spi zbytnio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Ola je na noc około 23 i o 3 lub 4 je znowu i pobuka bywa, że 5, 6 lub 7
![]() ![]() Wmgnieniuoka, mała ma jeszcze problemy brzuszkowe ? Może to jakaś nietolerancja albo alergia na jakiś pokarm
![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
W mgnieniuoka a jak mala dostaje szczepienia, w dwie nozki i raczke? My tez szczepimy standardowymi ale pani dr nie wiedziala jak ja szczepic bo tu cytuje" przeciez nie mamy 3 nozek i co my teraz zrobimy" i daje jej po 2 szczepienia a nie 3. Ogolnie pani dr wywierala na nas duza presje ,zeby szczepic Maje platnymi szczepionkami i zachowywala sie jakby Maja byla jedynym dzieckiem w Polsce , ktore jest w ten sposob szczepione. Mowi ze idziemy tym dziwnym tokiem szczepien
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój dzisiaj wstał o 00:00 i 2:30 i wtedy powiedzialam mu ze musi spac do rana bo mama wiecej nie wstaje ![]() a i widze ze cc wiekszosc ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Widocznie pani dr myslala ze mnie zrazi tym ze bede musiala czesciej przychodzic,ale dla mnie to lepiej bo mala dostaje mniej wirusow na raz. Ja jeszcze nie dawalam kaszki, dopiero od kilku dni daje Mai kleik. Dziewczyny a jakie pieluchy nosza wasze dzieciaki? Maja nosi dady na przemian z pampersami, ale zauwazylam ostatnio ze pampersy smierdza jakas chemia?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Dostaje tyle samo wirusów tylko że nie w jednej szczepionce a w kilku w różne części ciał. Ja się zdecydowałam na 5w1 bo jeżeli chodzi o rodzaj szczepu krztusca to w tych płatnych jest lepsza jego odmiana a poza tym jest mniej środków konserwujących bo to jedna szczepionka a nie 3. Każdy robi jak mu wygodnie. To kontrowersyjny temat.
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Roksape, chyba skaze białkowa ma mała no i czasem zjem coś a jej niepodpasuje..
martak23, tak 2 nóżki i rączka.dziwna troche ta p. dr. czemu Wasza ped nie szczepi w taki sposób ? jak idziecie na szczepienie to Maja ma 2 wklocia a po jakim czasie trzecie ? na mnie moja nie wywierala presji jeśli chodzi o płatne szczepienia. Jeannie_jk, ja jeszcze nie podaje ani kaszek ani kleiku, jeszcze na samej piersi jesteśmy. synek od malego już się słucha mamusi ;D ja używam pampersów active baby, ostatnio kupiłam slep&play i sa jakieś dziwne, nie są rozciagliwe. dady moja córe uczulily, lubię też z tesco w zielonym opakowaniu, tesco loves baby, fajne są ale nie mam u siebie tesco wiec mam je tylko jak mama mi kupi ![]() właśnie, nie wiecie czy są gdzieś jakieś fajne promo na pampersy ? ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- dziewczyny, a jak ubieracie maluchy w taką piękną pogode ? u mnie dziś ponad 20st jak nic.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Dokladnie, najpierw 2 wklucia a po 2 tyg trzecie. Dla mnie to tez dziwne ale nie chcialam sie z nia klucic, poprostu zmienie pediatre(o to mi chodzilo piszac ze mniej wirusow na raz,bo nie dostaje 3 a 2 szczepienia) a co do szczepien ogolnie to wiem ze to ciezki temat, sama dlugo zastanawialam sie jaka podjac decyzje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
nie słyszałam jeszcze żeby ktoś tak na raty szczepił.
jeśli masz możliwość zmiany lekarza na lepszego to pewnie. a jak córcia znosi szczepienia ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Teraz promocja na pampersy jest w sieci carrefour
![]() Co do szczepień to temat rzeka ![]() ![]() Wmgnieniuoka nie znam się zbytnio na alergenach,.bo moje dzieci nie mają żadnych alergii i teraz żadnych problemów z kp. Myślę, że warto spróbować diety eliminacyjnej u siebie i sprawdzić jak mała będzie reagować
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
No ja tez nie slyszalam ze tak sie szczepi dzieci wiec dlatego wlasnie zapytalam jak jest u was. Potwierdzilyscie mnie w przekonaniu ze to moja pani dr cos kreci. M na szczescie szczepienia znosi dobrze, nie ma zadnych reakcji poszczepiennych, samo szczepienie tez jakies straszne dla niej nie bylo, poplakala po kazdym wkluciu z 10 sekund i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Roksape, ja diecie bez mleka, nabiału jestem od lutego, teraz powoli mam troche jeść i sprawdzac, moja córka i tak mocno skazowa nie była, tylko buzka jej sie wówczas zrobiła brzydka ale ped kazala na trochę odstawić.
wczoraj musialam jej czymś innym zaszkodzić bo z nabiału wczoraj nic nie tknelam.no nic, zobaczymy jak bedzie dziś w nocy. moja córcia dzis jest taka niegrzeczna, ze masakra. idę ją wykąpać, może pójdzie w końcu spać bo mama oszaleje... ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- nie ma u mnie Carrefour a ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- a ile bylo u Ciebie stopni ? moja miała dziś na sobie body długi rękaw, spodenki, skarpetki, sweterek i opaska i była cieplutka ale nie zgrzana. wiec chyba ok.. ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- a może to zęby się zaczynają...Wasze dzieci już zabkuja ? a i takie pytanko, kiedy planujecie przesiąść się do spacerówki ? moja już gardzi gondola, każdy spacer od kilku dni konczymy tak, że małą niose a wózek pcham.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
I nie dawalas zadnego kocyka?Niby bylo 17 stopni ale bardzo wialo, ja bylam w bluzce na dlugi rekaw i kurtce jeansowej i zmarzlam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
U nas dzisiaj cieplutko ale okropnie wiało . Małego ubrałam w body z dł rękawkiem na ro bluza polarowa i cienka czapeczka, a na dół spodenki , skarpetki i przykryty kocykiem. Spał dlugo i ładnie więc mu tak pasowalo. Zawsze sprawdzam kark u niego i dzisiaj był cieplutki, a nie spocony, wiec chyba podpasowałam
![]() co do spacerówki to nie wiem, ale mysle ze moze za miesiac. Póki co mały zasypia mi w gondoli i ladnie przesypia, a gdy sie budzi to troche mu podkręcam do gory, ale zdarza sie to naprawde rzadko bo przewaznie spi. Do spacerówki spokojnie go przestawie bo mały juz mi siada ![]() A moj Antek nie ząbkuje chociaz myslalam kilka razy ze to juz to. Jedynie sie mocniej ślini.
Nikt za Ciebie nie umrze, wiec niech nikt nie mowi Ci jak zyc! ![]() Lepiej grzeszyć i żałować, niż żałować, że się nigdy nie grzeszyło ![]() Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731834 Edytowane przez Jeannie_jk Czas edycji: 2015-04-23 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
martak23, dawałam kocyk ale co ją przykrylam to sie rozkopywała, potem przykrylam ją pieluszka flanelowa.
wczoraj w nocy meczyly Zu baczki, czy rumianek który wypilam mógł być przyczyną ? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
bardzo mozliwe, bo czytalam , że na niektórych rumianek działa własnie gazopędnie i dzieciaczki sie męczą.
U nas dzisiaj cudowna pogoda, praktycznie cały dzień spędziliśmy poza domem.Więcej takich dni! Ale Antoś za to mało jadł dzisiaj, nie wiem co było przyczyną. No i dzisiaj pierwszy raz jedlismy jabłuszko ![]()
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Co do pieluch nam podpasowały właśnie babydream i tych używamy. Małego szczepie refundowanymi i tak jak dziewczyny pisały albo dwie rączki i nóżka albo rączka i dwie nóżki. A co do ubioru to ja się staram nie przegrzewać małego, body krótki rękaw, spodenki, skarpetki i koszulka z długim rękawkiem i czapeczka, przykryty tylko pieluszką tetrową bo dziś ciepło bardzo było. Do spacerówki na razie się nie przenoszę bo mały mi ładnie w gondoli śpi, dopiero skonczył 4 miesiące i jeszcze jest na to czas ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Też zaczełam rozszerzać dietę, pierwszy nowy smak to była marchewka, strasznie zdziwiony był że to coś innego niż mleczko ![]() Przez pierwsze miesiące piłam rumianek dla małego i po nim czuł się dobrze, piłam właśnie na problemy z brzuszkiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
dziewczyny które już rozszerzyły dietę jaki macie schemat podawania nowego smaczku ? pomiędzy karmieniami ? dajecie marchewke codziennie przez pare dni i obserwujecie czy co drugi dzień ?
ile na raz podajecie ? wybaczcie za ilość pytan ale za ponad mies też bedziemy już na tym etapie i zbieram info bo totalnie noe wiem jak się zabrać za to sensownie... aaa, jeszcze jedno, dajecie słoiczki czy same robicie ? ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- i pytanie do dziewczyn które karmią piersią, używacie stanikow do karmienia ? polecacie jakieś ? bo ja mam z alles mama ale srednio jestem zadowolona.. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- ja też nie chcę jeszcze wozić małej w spacerówce, absolutnie nie mam zamiaru sadzać jej na siłę, na to jeszcze jest czas. w ogóle to widziałam ostatnio babeczke z maluszkiem takim ok 5mies w spacerówce właśnie i nie, że to dziecko leżało płasko tylko normalnie siedziało ( o ile można nazwać to siedzeniem), biedny latał po tym wózku bo to przecież zero stabilności.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
No tego to sie nie spodziewałam ze tu sie tyle dzieje
![]() Zaskoczylyscie mnie dziewczyny ! Marta,Jeanie kojarzę wasze niki pamietam ze często nas podczytywalyscie,szkoda ze dopiero teraz sie odwazylyscie ![]()
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Reaktywacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Sasia stęskniłam sie za tym Twoim ptakiem
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.