Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-30, 13:11   #4321
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

A co do filtrów to nie planuje chyba ze typowo będę z dzieckiem na plaży itp. ... Na polu dziecko będzie w cieniu lub okryte pielucha na gondoli wiec nie planuje dodatkowo chemia smarowac.... Choć początkowo miałam taki zamiar

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 13:16   #4322
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

A nie jest właśnie na odwrót żeby właśnie łapał wit d?
Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
nie wiem, zapytam mojej siostry co myśli. Ale promienie UVA są szkodliwe więc wydaje mi się, że filtr dla niemowlaka musi być

"Według najnowszych badań stosowanie filtrów nie powoduje znaczącego zmniejszenia ilości witaminy D. Również korzystanie z filtrów przez osoby wymagające stałej ochrony przeciwsłonecznej nie skutkuje niedoborem tej witaminy, a tym samym nie wiąże się ze zwiększeniem ryzyka krzywicy u dzieci i osteoporozy w wieku późniejszym.
Zapotrzebowanie na witaminę D jest różne w zależności od wieku i pory roku. Obowiązkowo suplementuje się dietę niemowląt, dla których bezpośrednia ekspozycja na słońce do 6 miesiąca nie jest wskazana."

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-04-30 o 13:20
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 13:16   #4323
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Podobnie jak Tassia uśpiłam dzieciora, to i korzystam z chwili

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Irmusia gratuluję wizyty:-*
;-)
dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ufff... mam nadzieję, że z kilogramami
.
tak, tak z kilogramami- jasne

Cytat:

A bujaczek?
Od kiedy w chuście można nosić?

Mam nadzieję, że nie będzie ciągle chciał na ręce.... tz był dzieckiem nieodkładalnym :/ a ja do 3 miesiąca...
ja na chustowaniu się nie znam, ale wydaje mi się, że od początku można nosić w chuście. Nie wkładałam noworodka do bujaczka. Dpiero jak miał z 2 miesiące może...Nie pamiętam już....
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 13:18   #4324
masija
Zakorzenienie

tassia no jak chcesz
Chociaż ja tam lubię posłuchać kogoś opinii na dany temat. A teraz tym bardziej, że sama się w ten temat nie zagłębiałam i nie mam za bardzo pojęcia

a co do filtrów to robię tj. Ty Na pewno kupię ale będę stosowała pewnie sporadycznie

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 13:21   #4325
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
tassia no jak chcesz
Chociaż ja tam lubię posłuchać kogoś opinii na dany temat. A teraz tym bardziej, że sama się w ten temat nie zagłębiałam i nie mam za bardzo pojęcia

a co do filtrów to robię tj. Ty Na pewno kupię ale będę stosowała pewnie sporadycznie
To może wieczorem w klubie napisze bo nie chce wywołać bezsensowne dyskusji

[/RIGHT]
Stary 2015-04-30, 13:26   #4326
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie jestem przekonana do chust, mam wrażenie że dziecko jakieś takie powyginane
ja też nie jestem przekonana, ale bez jakiegoś konkretnego powodu. Tak jak do mycia pupki wacikami czy do używania pieluch wielorazowych. I nie ma żadnej konkretnej przyczyny niechęci do żadnej z tych rzeczy, ale po prostu się krzywię jakoś i już

Cytat:
Zawsze są zwolennicy i przeciwnicy. Myślę, że nie ma lepszego sposobu jak po prostu sprawdzić co podpasuje mi i naszemu dzieciątku
dokładnie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak to jest w szpitalu? Kto zajmie się maleństwem gdy będę się chciała szybko umyć/załatwić? Oddajemy je położnej? Czy zostawiamy koleżance z sali?
yyy jak szłam na siku to po prostu zostawiałm małego w tym wózeczku przy łóżku (miałam łazienkę w pokoju), a jak się kąpałam to małż przy nim siedział. Wcale nie przyszłoby mi do głowy prosić o pomoc te wstrętne położne, z którymi miałam tam akurat do czynienia No i współlokatorka z sali, też była zazwyczaj w pogotowiu, w razie "w".

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Gratuluję

dziękuję
Fajna teściowa. Zazdraszczam....

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dziewczyny boli mnie w mostku strasznie, serce mi wali, ciśnienie ok, książkowe 122 na 80 ale puls 150, jestem sama 35 km od Gd, miałyście tak? Mam wrażenie ze mi rozerwie mostek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ejej, nie znam się, ale brzmi niefajnie... Mam nadzieję, że Ci przeszło

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
poszukamy jakiegoś męskiego wulgara

.
o tak, koniecznie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Melduję się z domku!!!
jupi!

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
no nie wiem, może.. wcześniej jego ruchy były takie, że aż podskakiwał mi cały brzuch, a teraz tylko jakby przeciąganie. Jak tak dalej będzie, to będę dzwonić do lekarza, może zrobi usg i sprawdzi to.
Ja mam jakąś schizę, że może owinięty jest pępowiną czy coś...

super!!!
pewnie ma mało miejsca już i dlatego. Nie zamartwiaj się
Stary 2015-04-30, 13:32   #4327
tassia
Zakorzenienie

Szuu mnie ginnpowiedziala ze nogę brać neospasmine. A z dusznoscmiami byłam na SOR.

[/RIGHT]
Stary 2015-04-30, 13:38   #4328
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Wgl wczoraj moja przyjaciółka była na genetycznym i jest wszystko super
I jakas laska przyszła ze wody jej odeszły i co teraz
padłam

Cytat:
mój zjadł, przewinęłam go i usypiał na 2 godz w łóżeczku. Budził się, zjadł, przewinęłam go i usypiał znowu i tak całymi dniami w kółko. Więc miałam dużo czasu dla siebie, gotowałam obiad, sprzątałam w tym czasie. Wychodziliśmy na spacery.

Boziu daj mi takie dziecko please

Cytat:
Te laski ode mnie z sali totalnie mnie wykończyły. Co one opowiadały jakbym dzis nie wyszła to ześwirowałabym tam.

wczoraj doszła jedna- 18 latka, na wywołanie porodu- dziecko miało słabe tętno i ważyło tylko 2,5kg. Była w 40tc- całą ciążę paliła i piła- ale zaznaczyła, że na co dzień to nie, tylko na imprezach. Latała z tą drugą palaczką nawet w nocy zapalić na balkon!

kolejna nie może spać nocami, śpi tylko godzinkę. potem do rana albo chodzi po sali albo gada do brzucha- "bo do dziecka trzeba dużo mówić". Kurde ale w nocy kiedy inny chcą spać? jeszcze gdyby po cichu mówiła a ona normalnie na głos i potrafiła tak kilka godzin. co chwilę się budziłam

nawet nie będę wam opowiadać co gadały bo...nie dam rady! jakaś patologia
o kurcze, ale się musiałaś nasłuchać

Cytat:

Widziałam, że jest promocja na Palmers w Rosmanie. Dobry on jest? kończy mi się oliwka BD i zastanawiam się czy kupić nową czy zainwestować w coś lepszego? rozstępów nie mam i zależy mi żeby nie wyszły. Co radzicie? Palmers czy ta oliwka wystarczy?
ja używam palmersa i dla mnie jest ok. Zapach ma dziwny to fakt, ale da się przeżyć. Szkoda, ze nie wiedziałam o promocji, bo mi się kończy, a byłam wczoraj w rosku. Wpadłam jak burza po pampersy tylko

Cytat:
u mnie posiew kosztował 50 zł z bożeny i 50 zł z
tak tak, to kojarzę, ze to droga impreza, ale mi chodziło o cytologię, bo rybka pisała, że cytologia 50 zł. Nie wiedziałam, ze tak dużo.

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Wiecie nad czym sie zastanawiam - skad mam wiedziec kiedy podac dziecku mm i jakie i kiedy. Skad mam wiedziec czy sie najada czy nie.Jak nie bedzie pokarmu no to jasne ze mm tylko co mam sobie sama wybrac mm i podawac czy isc do lekarza :/
sama musisz wybrać i próbować, obserwować maluszki, czy nic złego im się nie dzieje po danym mm.
Stary 2015-04-30, 13:39   #4329
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Byłoby super.. ja jestem bardzo ciekawa co to znaczy to "poszczepienne piekło", o którym wspomniałaś..

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
dziękuję
Fajna teściowa. Zazdraszczam....

pewnie ma mało miejsca już i dlatego. Nie zamartwiaj się
A bo ona nie pracuje i sprzątanie to jej żywioł. Wiem, że posprząta dużo dokładniej niż ja i przede wszystkim szybciej, bo ja robię wszystko w zwolnionym tempie.
Natomiast też ma swoje za uszami

Już teraz jest lepiej, jest aktywny Ja może też jestem trochę przewrażliwiona, bo nie oszczędzam się ostatnio..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 13:46   #4330
k a j a
Zakorzenienie

Ja filtrów też nie zamierzam stosować.. dopiero jak wystawie bezpośrednio na słońce a co w tym roku raczej nie będzie grane, plaża dopiero za rok

U mnie nie ma możliwości montażu bazy, auto włoskie z 2002 roku.

Musiałam lyknac nospe, normalnie miałam wrażenie jakby @ miała zaraz przyjść, jeszcze mnie tak trochę cmi..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 13:49   #4331
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja używam zwykły balsam ale w miarę systematycznie i nie mam rozstępów. Moim zdaniem najważniejsze jest natłuszczanie skóry a nie to, żeby było na opakowaniu napisane NA ROZSTĘPY.
a ja sobie myślę, że tu najważniejsze są geny Podejrzewam, ze gdybym się nie smarowała totalnie niczym też nie miałabym rozstępów po ciąży. Moja mam na bank niczym się nie smarowała te wieeeki temu i nic nie ma- zero rozstępu. Ale ja się smaruję, żeby potem nie mieć do siebie samej pretensji

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupujecie jakis krem z filtrem na lato dla maluchów ?
okazuje się, że mam ziajkę z zeszłego roku dla Leosia, ale i tak Frania nie planuję smarować

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Kurczę, myślałam że KTG w klinice do której chodzę jest w ramach wizyty, a oni sobie życzą dodatkowo 50zł. Mam nadzieję, że moja lekarka weźmie mnie na KTG do szpitala w ramach nfz.
no to pięknie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

a w ogole mam zagwozdke.
okazalo sie, ze ten wozek trio co dostalismy od kumpla, ma fotelik samochodowy z niewazna homologacja (wozek ma 6 lat chociaz w bdb stanie). ten fotelik to juz i tak byl lichy, typowy z taniego trio,zadnych wiarygodnych testow i atestow, wiec udalo mi sie przekonac tz ze teraz to naprawde bedziemy musieli kupic taki typowy fotelik samochodowy. chcialabym, zeby posluzyl jak najdluzej, od urodzenia. widzialam, ze sa takie 0-25 kg, ale te bardziej polecane sa 0-18 i 0-13 ... czytalam troche bloga osiemgwiazdek i za duzo tych informacji, gubie sie.. a przy tym wiekszosc firm, ktore on poleca, tu we wloszech trudno dostac... no i na razie nie wiemy co robic..
przynajmniej na wyjscie ze szpitala chcialabym byc przygotowana. jak robicie? (oczywiscie te, ktore beda noworodka ze szpitala do domu wiozly samochodem) w fotelik 0+ od razu czy w gondole zamocowana pasami na tylnym siedzeniu (tak tez widzialam)? calkiem nie wiem
ja mam fotelik, tylko kurde teraz sobie pomyślałam, gdzie ja schowałam tę wkładkę dla noworodka Trza będzie pogrzebać tu i tam...
Stary 2015-04-30, 13:50   #4332
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Też się zastanawiam, znajomi nieraz proszą, żeby im coś do pl z penatena przywieźć. póki co mam coś z hipp i weledy, ale krem na odparzenia chciałam z penatena. Ktoś je poleca?
ja pod koniec z Kubkiem dostałam właśnie koleżanka z Niemiec przywiozła. Krem super

Cytat:
Już lubię

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Pisałam wam ostatnio, że w poniedziałek na sr była babkam której w ciągu dnia odeszły wody a dziś już jest po porodzie i jako pierwsza miała w naszym szpitalu poród lotosowy - slyszałyście o tym??
Szczerze ja byłam bardzo zaskoczona jak położna powiedziała na czym polega ....

Cytat:

ja właśnie ziajkę kupiłam i chcę coś jeszcze kupić, ale chyba hippa kupię. Mam też oillan, ale okazało się, ze on jest od 1 miesiąca, więc stwierdziłam, ze skoro tak, to spróbuję najpierw z jakimiś "zwykłymi" kosmetykami dla noworodków.
a używałaś tą Ziajkę już generalnie ??

Cytat:
Mi położna radziła ze swojego doświadczenia żeby nie kupować huggiesów bo są szorstkie jak jakiś papier a nie materiał. Wytrzeć buzię czy rączki w późniejszym czasie to ok, ale gdy trzeba potrzeć pupkę żeby dokładnie wszystko wytrzec to powoduje mega podrażnienia.
zdziwiona jestem taką opinią fajne są bo są dość grube a nie jak niektóre, że się rozłażą i nasączone w sam raz. a kwestia podrażnienia to inna sprawa bo zależy od dziecka wiadomo....

Cytat:
Od wczoraj pije tą herbatkę z liści malin, ile razy dziennie ją pijecie?

Dziewczyny a jak to jest w szpitalu? Kto zajmie się maleństwem gdy będę się chciała szybko umyć/załatwić? Oddajemy je położnej? Czy zostawiamy koleżance z sali?
ja piję 2 razy dziennie

a co do opieki....to zależy...przeważnie jak tż przychodził to ja wtedy sobie na spokojnie szłam a jak nie to koleżanka pilnowała a jak ona szła to ja jej

Cytat:
Melduję się z domku!!!

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 14:00   #4333
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość

Dla mnie śmierdzi niemiłosiernie. Jest mało wydajny, ma taką "zwartą" konsystencję. Smarowałam się systematycznie oliwką z BD i rozstępy się zaczeły robic więc zainwestowałam w Mustelę. Od tego czasu nowych rozstepów brak a stare bledną.

Kurcze, dziewczyny od rana mam jakieś dziwne bóle brzucha...jak na @ co prawda mały się rusza, ale takie jakieś skurcze?nie bardzo wiem co robić...
dzięki

A ja mam zupełnie inne wrażenie, co do wydajności palmersa- mam jedno opakowanie od 3 albo już 4 miesięcy. Smaruję się co drugi dzień na przemian z perfectą na callulit.

Tak jak piszą dziewczyny- nospa przede wszystkim. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie

Cytat:

Ja też Lubię takich zarośniętych delikatnie jak mój tż

.
mój też jest taki w dodatku brunecik o ciemnej karnacji Taki męski..

Cytat:
ja krem z filtrem kupuję dla malucha. Czy to nie jest tak, że maluch musi mieć buzię posmarowaną filtrem? Zwłaszcza, że to lato?
nie musi. Mi położna nie zalecała kremów z filtrem dla maleństwa, a pediatra kazał mi wręcz wystawiać go na słońce w odsłoniętej gondoli- żeby żółtaczka szybciej schodziła.

Cytat:
albo kupić adaptery, one są chyba za około 60 zł na allegro
tak są. Ja kupiłam jakieś 3 miesiące temu i do dziś nie sprawdziłam czy pasują mi do wózka

Cytat:
Dzwonilam do gina. W poniedzialek wizyta - mam przyjsc przed pacjentami
super!

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Bo wcześniej niektóre auta np Skoda miały od 2012r jest już we wszystkich autach
potwierdzam. Mieliśmy kiedyś skodę jakąś starszą i miała isofix.

Cytat:

A nie jest właśnie na odwrót żeby właśnie łapał wit d?
tak
Stary 2015-04-30, 14:04   #4334
Marei
Zakorzenienie

Mehja jak ona tak pali tonie dziwne, że ma takie rozstępy. I tu nie ma wielkiego znaczenia czy dba i naoliwia czy nie. Samo palenie + uwarunkowania genetyczne.

Filtr mineralny dla dorosłych to trochę za mało. Za to dzieciom wystarczy a nawet nie powinny innych.

Filtr z zeszłego roku otwarty będzie już stary. Trzeba spr na opakowaniu jak długo po otwarciu można używać.

Wracam z kliniki, to jakaś początkowa faza zatrucia. Mam kontrolować ciśnienie i tyle póki nie jest gorzej porodu nie będą wywoływać (na szczęście )
Stary 2015-04-30, 14:04   #4335
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sobie myślę, że tu najważniejsze są geny Podejrzewam, ze gdybym się nie smarowała totalnie niczym też nie miałabym rozstępów po ciąży. Moja mam na bank niczym się nie smarowała te wieeeki temu i nic nie ma- zero rozstępu. Ale ja się smaruję, żeby potem nie mieć do siebie samej pretensji
to na pewno Ja mam po mamie dużą tendencję do cellulitu natomiast do rozstępów nie i potwierdziło się bo nie mam rozstępów a cellulit się powiększył
Stary 2015-04-30, 14:13   #4336
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Wiecie nad czym sie zastanawiam - skad mam wiedziec kiedy podac dziecku mm i jakie i kiedy. Skad mam wiedziec czy sie najada czy nie.Jak nie bedzie pokarmu no to jasne ze mm tylko co mam sobie sama wybrac mm i podawac czy isc do lekarza :/
No niestety nie pomogę bo przy Kubie nie używałam MM

Cytat:
ja używam zwykły balsam ale w miarę systematycznie i nie mam rozstępów. Moim zdaniem najważniejsze jest natłuszczanie skóry a nie to, żeby było na opakowaniu napisane NA ROZSTĘPY.
też tak robię od jakiegoś czasu

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
a w ogole mam zagwozdke.
okazalo sie, ze ten wozek trio co dostalismy od kumpla, ma fotelik samochodowy z niewazna homologacja (wozek ma 6 lat chociaz w bdb stanie). ten fotelik to juz i tak byl lichy, typowy z taniego trio,zadnych wiarygodnych testow i atestow, wiec udalo mi sie przekonac tz ze teraz to naprawde bedziemy musieli kupic taki typowy fotelik samochodowy. chcialabym, zeby posluzyl jak najdluzej, od urodzenia. widzialam, ze sa takie 0-25 kg, ale te bardziej polecane sa 0-18 i 0-13 ... czytalam troche bloga osiemgwiazdek i za duzo tych informacji, gubie sie.. a przy tym wiekszosc firm, ktore on poleca, tu we wloszech trudno dostac... no i na razie nie wiemy co robic..
przynajmniej na wyjscie ze szpitala chcialabym byc przygotowana. jak robicie? (oczywiscie te, ktore beda noworodka ze szpitala do domu wiozly samochodem) w fotelik 0+ od razu czy w gondole zamocowana pasami na tylnym siedzeniu (tak tez widzialam)? calkiem nie wiem
Nie jestem jakoś specjalnie zaznajomiona z tym tematem ale te foteliki 0-25 kg chyba średnio są polecane z tego co wiem

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Nie widziałam nigdy żeby gondolę przypinać, ale ja w ogóle mało rzeczy widziałam Ja mam fotelik 0+... Ale ja mam chyba do 13 mcy...
jesteś pewna że do 13 m-cy a nie 13 kg

aaa co do chusty...ja generalnie też nie potrzebuję...aleee....zal eży gdzie mój młody będzie do szkoły chodził. Jeżeli do budynku głównego to Ok ale jeżeli do filii która jest koło nas to zaopatrzę się w chustę bo okazało się, że tam nie ma możliwości dostać się wózkiem. No nie wiem co za debil to wejście wymyślił więc łatwiej mi będzie włożyć małą w chustę i iść po niego do szkoły

helloł

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 14:17   #4337
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
"Według najnowszych badań stosowanie filtrów nie powoduje znaczącego zmniejszenia ilości witaminy D. Również korzystanie z filtrów przez osoby wymagające stałej ochrony przeciwsłonecznej nie skutkuje niedoborem tej witaminy, a tym samym nie wiąże się ze zwiększeniem ryzyka krzywicy u dzieci i osteoporozy w wieku późniejszym.
Zapotrzebowanie na witaminę D jest różne w zależności od wieku i pory roku. Obowiązkowo suplementuje się dietę niemowląt, dla których bezpośrednia ekspozycja na słońce do 6 miesiąca nie jest wskazana."
u nas było tak, że generalne zalecenie było takie, żeby z dzieckiem wychodzić rano i późnym popołudniem, w gondoli i generalnie zasłonięte w miarę przed słońcem, ale bez kremu z filtrem. Ale okazało się, że mały ma żółtaczkę, która nie chce przejść i wtedy zalecenia się zmieniły o tyle, zeby dziecię wystawiać na słońce, oczywiście nie w południe, ale tak samo bez żadnego kremu z filtrem. Generalnie g.... to dało, ale pamiętam, ze takie miałam zalecenia.

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Musiałam lyknac nospe, normalnie miałam wrażenie jakby @ miała zaraz przyjść, jeszcze mnie tak trochę cmi..
współczuję

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

a używałaś tą Ziajkę już generalnie ??
właśnie tego kremu na słońce używałam tylko. I to przy starszaku, jak miał 2 lata już. Dlatego wolę sobie jeszcze kupić coś innego do kapania maluszka, gdyby się okazała badziewna ta ziajka. Używamy kosmetyków ziaji do azs i bardzo suchej skóry i są bardzo dobre a tanie, więc może ta ziajka do kąpieli też będzie dobra

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:

Filtr z zeszłego roku otwarty będzie już stary. Trzeba spr na opakowaniu jak długo po otwarciu można używać.

Wracam z kliniki, to jakaś początkowa faza zatrucia. Mam kontrolować ciśnienie i tyle póki nie jest gorzej porodu nie będą wywoływać (na szczęście )
tak, tak wiem muszę spojrzeć co tam jest napisane na opakowaniu. Teraz już kupiłam Leosiowi nowy BD na słońce, więc i tak raczej tej ziajki byśmy już nie używali.

No to dobre wieści Oby Ci się nie pogorszyło!
Stary 2015-04-30, 14:19   #4338
Cos_
Zakorzenienie

Marei to super
Stary 2015-04-30, 14:22   #4339
Princesika
Zakorzenienie

Dziewczyny, od dziś w rossmannie 49% na rzeczy do oczu
Stary 2015-04-30, 14:31   #4340
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
A co do filtrów to nie planuje chyba ze typowo będę z dzieckiem na plaży itp. ... Na polu dziecko będzie w cieniu lub okryte pielucha na gondoli wiec nie planuje dodatkowo chemia smarowac.... Choć początkowo miałam taki zamiar
tez mi się wydaje,aż tak szaleć z tymi filtrami nie trzeba...

Tassia co z moim przyjęciem do klubu ?

Merei u mnie też 30 euro kosztuje dziś pytałam i za tydzień będę robić przy następnej wizycie,

rozmawiałam z pożna i pytałam ile trzeba lezec w szpitalu po urodzniu, mowiła,że jak chce to moge 2 godziny po iść ale mogę byc 2,3,4,5, dni ile będe chciała ufff 3 i spadam do domu
Stary 2015-04-30, 14:32   #4341
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, od dziś w rossmannie 49% na rzeczy do oczu
Wiem ale wszystko mam a pozatym jakos ostatnimi czasy nic mi sie nie chce kupowac az sie sama sobie dziwie
Stary 2015-04-30, 14:35   #4342
masija
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ok
Cytat:

mój też jest taki w dodatku brunecik o ciemnej karnacji Taki męski..
Eeeej, mamy tego samego męża?
Cytat:
Mehja jak ona tak pali tonie dziwne, że ma takie rozstępy. I tu nie ma wielkiego znaczenia czy dba i naoliwia czy nie. Samo palenie + uwarunkowania genetyczne.

Filtr mineralny dla dorosłych to trochę za mało. Za to dzieciom wystarczy a nawet nie powinny innych.

To dobrze Oby się nie pogorszyło

Stary 2015-04-30, 14:41   #4343
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
tez mi się wydaje,aż tak szaleć z tymi filtrami nie trzeba...

Tassia co z moim przyjęciem do klubu ?

Merei u mnie też 30 euro kosztuje dziś pytałam i za tydzień będę robić przy następnej wizycie,

rozmawiałam z pożna i pytałam ile trzeba lezec w szpitalu po urodzniu, mowiła,że jak chce to moge 2 godziny po iść ale mogę byc 2,3,4,5, dni ile będe chciała ufff 3 i spadam do domu
Tak, można nawet po 2h wtedy to jest poród ambulatoryjny czy jakoś tak. Tylko później musisz iść z małą na U2 do rodzinnego. A jak zostaniesz 3 dni, to U2 zrobią w szpitalu.
Z filtrami tez tak uważam, na początku osłonięte w cieniu a później coś kupić. Chociaż nie wiem jak u poldzik, tam inny klimat <3 marzą mi się Włochy!

Dziękuję dziewczyny
Stary 2015-04-30, 14:52   #4344
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Może głupie pytanie, ale co się robi z dzieckiem po przyjściu ze szpitala? Karmi, przewija ok, ale ma leżeć w łóżeczku czy w dzień na macie edukacyjnej (od kiedy się ją używa? ). Gdzieś czytałam, że pierwsze parę dni dziecko powinno się oswajać z otoczeniem bez nadmiaru bodźców, stąd moje pytanie...
karmienie, przewijanie, noszenie, lulanie, odkładanie do snu. u nas dużo czasu przy cycu było, bardzo dużo na rękach.

mata edukacyjna zdecydowanie na później, pewnie w okolicach 2 m-cy warto rozłożyć, albo po prostu po jakiś czasie sprawdzić czy dziecko jest zainteresowane. tyle, że mata może być nadmiarem bodźców.

Cytat:
A bujaczek?
Od kiedy w chuście można nosić?
bujaczek chyba zależy jaki masz, jak całkiem na płasko rozkładany to szybko, jak pozycja półleżąca to nie spiesz się, jednak dziecko na płasko powinno leżeć.

w chuście od samego początku można nosić.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 14:52   #4345
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

to dobrze

Irmusia a z tej Ziajki z filtrem zadowolona jesteś? łatwo się rozsmarowuje i wchłania?

My mój powrót uczcimy wielką pyszną pizzą zaraz powinna być ale zdjęcie wam daruję, żeby smaka nie robić
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 14:55   #4346
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
karmienie, przewijanie, noszenie, lulanie, odkładanie do snu. u nas dużo czasu przy cycu było, bardzo dużo na rękach.

mata edukacyjna zdecydowanie na później, pewnie w okolicach 2 m-cy warto rozłożyć, albo po prostu po jakiś czasie sprawdzić czy dziecko jest zainteresowane. tyle, że mata może być nadmiarem bodźców.

bujaczek chyba zależy jaki masz, jak całkiem na płasko rozkładany to szybko, jak pozycja półleżąca to nie spiesz się, jednak dziecko na płasko powinno leżeć.

w chuście od samego początku można nosić.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
to dobrze

Irmusia a z tej Ziajki z filtrem zadowolona jesteś? łatwo się rozsmarowuje i wchłania?

My mój powrót uczcimy wielką pyszną pizzą zaraz powinna być ale zdjęcie wam daruję, żeby smaka nie robić
Dziękuję

Ummm pizza !!!!
Stary 2015-04-30, 14:55   #4347
masija
Zakorzenienie

ultra u mnie jest tak, że trzymają (po sn) pełne 3 dni. Nie wiem czy co co godziny ale na bank 3 dni
Tak myślę, że wolę przesiedzieć tam 3 dni, mieć głowę w miarę spokojną, w miarę dojść do siebie, być z małą pod okiem lekarzy i nie martwić się za bardzo.

mehja no należy Ci się

A nam tż przywiezie kebaby

Stary 2015-04-30, 15:01   #4348
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
ja miałam ambitny plan myc dziecka pupę tymi płatkami kosmetycznymi tylko, że wiekszymi, ale za 60 szt takich płateczków ok 6zł ;| i jednak bede szukac jak najbardziej naturalnych chusteczek... no i wlasnie z opinni dziewczyn te huggiesy są bardzo ok
w tesco po 4,99 są, firmy gaga, dobrej jakości. dla mnie wszystkie chusteczki to chemia i mnie nie przekonuje (jedynie do szpitala i na wyjścia będę miała, w domu nigdy).

Cytat:
Kupiłam nosidełko manduca, ale znajoma mówiła, że nie nadaje się dla noworodka i znalazłam chustę w dobrej cenie. Mam zamiar jej używać bylebym nauczyła się wiązać
nie nadaje się. powodzenia z chustą, też będę się uczyć..

Cytat:
koleżanka z sali. u nas jakoś nikt nie praktykował oddawania położnym.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 15:04   #4349
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem ale wszystko mam a pozatym jakos ostatnimi czasy nic mi sie nie chce kupowac az sie sama sobie dziwie
A u mnie jeszcze dziwniej.. Nie chce mi się malować ! Muszę kupić lekki podkład ten z lirene, bo moja szpachla mnie obciąża teraz

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Kkurde Blanka ma za 3 tyg urodziny a ja nie wiem co jej kupić
A kupuję zawsze i od teściów i od chrzestnego i od.moich rodziców.. Masakra..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 15:10   #4350
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się z domku!!!
Cytat:
Te laski ode mnie z sali totalnie mnie wykończyły. Co one opowiadały jakbym dzis nie wyszła to ześwirowałabym tam.

wczoraj doszła jedna- 18 latka, na wywołanie porodu- dziecko miało słabe tętno i ważyło tylko 2,5kg. Była w 40tc- całą ciążę paliła i piła- ale zaznaczyła, że na co dzień to nie, tylko na imprezach. Latała z tą drugą palaczką nawet w nocy zapalić na balkon!

kolejna nie może spać nocami, śpi tylko godzinkę. potem do rana albo chodzi po sali albo gada do brzucha- "bo do dziecka trzeba dużo mówić". Kurde ale w nocy kiedy inny chcą spać? jeszcze gdyby po cichu mówiła a ona normalnie na głos i potrafiła tak kilka godzin. co chwilę się budziłam

nawet nie będę wam opowiadać co gadały bo...nie dam rady! jakaś patologia
Jak to dobrze, że Cię już wypisali. Współczuje takiego pobytu.
Mogły sobie dzisiaj włączyć tv na DDtvn, akurat mówili o skutkach palenia w ciąży.

Ja kupię jakiś krem z filtrem, żeby chociaż nóżki posmarować. Zamierzam wychodzić rano i popołudniu na spacer, ale wtedy też jest słońce.

Żeby do Was pisać muszę stać przed biurkiem, bo jak siedzę to nie mogę wytrzymać, bo tak mnie żebra bolą

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
to dobrze

Cytat:
ultra u mnie jest tak, że trzymają (po sn) pełne 3 dni. Nie wiem czy co co godziny ale na bank 3 dni
Tak myślę, że wolę przesiedzieć tam 3 dni, mieć głowę w miarę spokojną, w miarę dojść do siebie, być z małą pod okiem lekarzy i nie martwić się za bardzo.

mehja no należy Ci się

A nam tż przywiezie kebaby
Same pyszności

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości