|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
A co do filtrów to nie planuje chyba ze typowo będę z dzieckiem na plaży itp. ... Na polu dziecko będzie w cieniu lub okryte pielucha na gondoli wiec nie planuje dodatkowo chemia smarowac.... Choć początkowo miałam taki zamiar
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Według najnowszych badań stosowanie filtrów nie powoduje znaczącego zmniejszenia ilości witaminy D. Również korzystanie z filtrów przez osoby wymagające stałej ochrony przeciwsłonecznej nie skutkuje niedoborem tej witaminy, a tym samym nie wiąże się ze zwiększeniem ryzyka krzywicy u dzieci i osteoporozy w wieku późniejszym. Zapotrzebowanie na witaminę D jest różne w zależności od wieku i pory roku. Obowiązkowo suplementuje się dietę niemowląt, dla których bezpośrednia ekspozycja na słońce do 6 miesiąca nie jest wskazana." Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-04-30 o 13:20 |
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Podobnie jak Tassia uśpiłam dzieciora, to i korzystam z chwili ![]() dziękuję! tak, tak z kilogramami- jasne ja na chustowaniu się nie znam, ale wydaje mi się, że od początku można nosić w chuście. Nie wkładałam noworodka do bujaczka. Dpiero jak miał z 2 miesiące może...Nie pamiętam już....
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
tassia no jak chcesz
![]() Chociaż ja tam lubię posłuchać kogoś opinii na dany temat. A teraz tym bardziej, że sama się w ten temat nie zagłębiałam i nie mam za bardzo pojęcia ![]() a co do filtrów to robię tj. Ty Na pewno kupię ale będę stosowała pewnie sporadycznie
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie chce wywołać bezsensowne dyskusji
|
|
|
#4326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i współlokatorka z sali, też była zazwyczaj w pogotowiu, w razie "w".dziękuję Fajna teściowa. Zazdraszczam.... Cytat:
![]() o tak, koniecznie ![]() jupi! Cytat:
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu mnie ginnpowiedziala ze nogę brać neospasmine. A z dusznoscmiami byłam na SOR.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak tak, to kojarzę, ze to droga impreza, ale mi chodziło o cytologię, bo rybka pisała, że cytologia 50 zł. Nie wiedziałam, ze tak dużo. sama musisz wybrać i próbować, obserwować maluszki, czy nic złego im się nie dzieje po danym mm.
|
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem bardzo ciekawa co to znaczy to "poszczepienne piekło", o którym wspomniałaś.. Cytat:
Natomiast też ma swoje za uszami ![]() Już teraz jest lepiej, jest aktywny Ja może też jestem trochę przewrażliwiona, bo nie oszczędzam się ostatnio..
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Ja filtrów też nie zamierzam stosować..
dopiero jak wystawie bezpośrednio na słońce a co w tym roku raczej nie będzie grane, plaża dopiero za rok ![]() U mnie nie ma możliwości montażu bazy, auto włoskie z 2002 roku. Musiałam lyknac nospe, normalnie miałam wrażenie jakby @ miała zaraz przyjść, jeszcze mnie tak trochę cmi.. |
|
|
|
#4331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() okazuje się, że mam ziajkę z zeszłego roku dla Leosia, ale i tak Frania nie planuję smarować Cytat:
![]() Cytat:
Trza będzie pogrzebać tu i tam...
|
|
#4332 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
fajne są bo są dość grube a nie jak niektóre, że się rozłażą i nasączone w sam raz. a kwestia podrażnienia to inna sprawa bo zależy od dziecka wiadomo....Cytat:
a co do opieki....to zależy...przeważnie jak tż przychodził to ja wtedy sobie na spokojnie szłam a jak nie to koleżanka pilnowała a jak ona szła to ja jej |
|||||
|
|
|
#4333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam zupełnie inne wrażenie, co do wydajności palmersa- mam jedno opakowanie od 3 albo już 4 miesięcy. Smaruję się co drugi dzień na przemian z perfectą na callulit. Tak jak piszą dziewczyny- nospa przede wszystkim. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie mój też jest taki Cytat:
tak są. Ja kupiłam jakieś 3 miesiące temu i do dziś nie sprawdziłam czy pasują mi do wózka ![]() super! Cytat:
tak
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja jak ona tak pali tonie dziwne, że ma takie rozstępy. I tu nie ma wielkiego znaczenia czy dba i naoliwia czy nie. Samo palenie + uwarunkowania genetyczne.
Filtr mineralny dla dorosłych to trochę za mało. Za to dzieciom wystarczy a nawet nie powinny innych. Filtr z zeszłego roku otwarty będzie już stary. Trzeba spr na opakowaniu jak długo po otwarciu można używać. Wracam z kliniki, to jakaś początkowa faza zatrucia. Mam kontrolować ciśnienie i tyle póki nie jest gorzej porodu nie będą wywoływać (na szczęście )
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa co do chusty...ja generalnie też nie potrzebuję...aleee....zal eży gdzie mój młody będzie do szkoły chodził. Jeżeli do budynku głównego to Ok ale jeżeli do filii która jest koło nas to zaopatrzę się w chustę bo okazało się, że tam nie ma możliwości dostać się wózkiem. No nie wiem co za debil to wejście wymyślił helloł |
||||
|
|
|
#4337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie tego kremu na słońce używałam tylko. I to przy starszaku, jak miał 2 lata już. Dlatego wolę sobie jeszcze kupić coś innego do kapania maluszka, gdyby się okazała badziewna ta ziajka. Używamy kosmetyków ziaji do azs i bardzo suchej skóry i są bardzo dobre a tanie, więc może ta ziajka do kąpieli też będzie dobra ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
No to dobre wieści
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Marei to super
|
|
|
|
#4340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tassia co z moim przyjęciem do klubu ? ![]() Merei u mnie też 30 euro kosztuje dziś pytałam i za tydzień będę robić przy następnej wizycie, rozmawiałam z pożna i pytałam ile trzeba lezec w szpitalu po urodzniu, mowiła,że jak chce to moge 2 godziny po iść ale mogę byc 2,3,4,5, dni ile będe chciała ![]()
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem
ale wszystko mam a pozatym jakos ostatnimi czasy nic mi sie nie chce kupowac az sie sama sobie dziwie
|
|
|
|
#4342 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby się nie pogorszyło![]()
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z filtrami tez tak uważam, na początku osłonięte w cieniu a później coś kupić. Chociaż nie wiem jak u poldzik, tam inny klimat <3 marzą mi się Włochy! Dziękuję dziewczyny
|
|
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mata edukacyjna zdecydowanie na później, pewnie w okolicach 2 m-cy warto rozłożyć, albo po prostu po jakiś czasie sprawdzić czy dziecko jest zainteresowane. tyle, że mata może być nadmiarem bodźców. bujaczek chyba zależy jaki masz, jak całkiem na płasko rozkładany to szybko, jak pozycja półleżąca to nie spiesz się, jednak dziecko na płasko powinno leżeć. w chuście od samego początku można nosić. |
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Irmusia a z tej Ziajki z filtrem zadowolona jesteś? łatwo się rozsmarowuje i wchłania? My mój powrót uczcimy wielką pyszną pizzą ale zdjęcie wam daruję, żeby smaka nie robić
|
|
|
|
|
#4346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() Ummm pizza !!!! |
||
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
ultra u mnie jest tak, że trzymają (po sn) pełne 3 dni. Nie wiem czy co co godziny
ale na bank 3 dni![]() Tak myślę, że wolę przesiedzieć tam 3 dni, mieć głowę w miarę spokojną, w miarę dojść do siebie, być z małą pod okiem lekarzy i nie martwić się za bardzo. mehja no należy Ci się ![]() A nam tż przywiezie kebaby
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
koleżanka z sali. u nas jakoś nikt nie praktykował oddawania położnym. |
||
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Muszę kupić lekki podkład ten z lirene, bo moja szpachla mnie obciąża teraz ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Kkurde Blanka ma za 3 tyg urodziny a ja nie wiem co jej kupić A kupuję zawsze i od teściów i od chrzestnego i od.moich rodziców.. Masakra.. |
|
|
|
|
#4350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogły sobie dzisiaj włączyć tv na DDtvn, akurat mówili o skutkach palenia w ciąży. Ja kupię jakiś krem z filtrem, żeby chociaż nóżki posmarować. Zamierzam wychodzić rano i popołudniu na spacer, ale wtedy też jest słońce. Żeby do Was pisać muszę stać przed biurkiem, bo jak siedzę to nie mogę wytrzymać, bo tak mnie żebra bolą ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

[/RIGHT]

No i współlokatorka z sali, też była zazwyczaj w pogotowiu, w razie "w".

wcześniej jego ruchy były takie, że aż podskakiwał mi cały brzuch, a teraz tylko jakby przeciąganie. Jak tak dalej będzie, to będę dzwonić do lekarza, może zrobi usg i sprawdzi to.