Szczelina odbytu - ktoś miał? wyleczył? - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-29, 13:12   #361
aga__zgaga
Raczkowanie

Dot.: Szczelina odbytu - ktoś miał? wyleczył?

smaruje, ale diltiazem nie jest mi pisany... piecze ogniem i wywoluje efekt odwrotny do zamierzonego zdecydowalam sie juz na ten botoks, bo dostalam prace i chce miec spokoj z moimi czterema literami
Stary 2015-04-29, 21:35   #362
RozdartaCzterdziestka
Raczkowanie

A mnie wczoraj znowu doopa pękła. Trzeci wtorek z rzędu, więc na razie dilatator leży odłogiem i tylko maści w tyłek pakuję. Staram się bardzo uważać czego i ile jem, kuźwa, niedługo patyczak ze mnie będzie. Chyba już nigdy się nie wyleczę i będę z tą dziurawa doopą do usranej śmierci łazić.
RozdartaCzterdziestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 22:24   #363
magda197808
Raczkowanie

a u mnie tragedia dzis z płaczem wyszłam od lekarza mam silne zapalenie krypty 6 tabl.dalacin c dziennie to antybiotyk ,czopki unigel a do tego infekcja pochwy z niewiadomo jakiej przyczyny no to jeszce gynalgin dopochwowo mam sie obserwować bo gdyby wystąpiła gorączka to do szpitala czujecie?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

pytałam o szczelinę jak to wygląda powiedział że jest tam blizna ale dlaczego takie dziwne rzeczy się ze mna dzieją dlaczego boli?boję się żeby sie ropień nie zrobił :-(
magda197808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 22:35   #364
RozdartaCzterdziestka
Raczkowanie

Magda, trzymaj się jakoś. Nie wiem, co to jest to zapalenie krypty, ale mam nadzieje, że przejdzie Ci po tym antybiotyku szybciutko.

Mnie też trochę się zwiększyła ilość wydzieliny z pochwy odkąd tę szczeline mam, ale na razie nic nie piecze. Myslałam, że to od tych wszystkich maści, które mogą drażnić, ale dziewczyny pisały, że to nie jest możliwe. Chyba profilaktycznie clotrimazolem psitkę mazne.
Stary 2015-04-29, 23:34   #365
edit1981
Raczkowanie

madzia i rozdarta czterdziestko trzymajcie się dziewczyny
zawsze coś mu się spieprzyć,kurcze nie sprawiedliwe to jak cholera
madzia co to takiego to zapalenie krypt,jaki są objawy?
edit1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 00:28   #366
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93
Konto usunięte

Dziewczyny, mnie piekla pochwa wlasnie od szczeliny. Nie ma co ładować leków, poki nie ma się pewności, ze rzeczywiscie jest jakis stan zapalny...
Tez jestem ciekawa co to jest to zapalenie krypty...

Byłam dzis na kontroli i szczeliny brak Lekarz mi smęci, że to schorzenie nawrotowe, ale ja juz wszystkim pokaże, ze nie!!!
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 07:20   #367
aga__zgaga
Raczkowanie

gratuluje!! i zazdroszcze
Stary 2015-04-30, 17:51   #368
100ewa
Przyczajenie

dziewczyny u mnie ta szczelina to nie goi sie nie tylko przez zwieracz ale i przez zatwardzenia , mimo ze trzymam sie diety duzo pije staram sie uprawiac sport to początek stolca jest twardy jak kamień a wyprozniam sie raz dziennie, przez jakis czas bylo dobrze nie bolalo poszlam do lekarza sprawdzic co i jak i dalej mam to dziadostwo malo tego po tym badaniu zaczelo mnie bolec i minimalnie krwawie skad te zatwardzenia czy mozna z tym walczyc czy Wy tez tak macie jak ja . A co do drugiej dziurki to tez jakby jest dziwnie wydzielina jest wodnista nie ma śluzu albo jest jej bardzo malo i jest grudkowata . Jakaś załamka a jak byłam u gina to powiedział ze jest duzo sluzu jak ja czuje ze sie ocieram sama o siebie znowu mam doła
100ewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 19:27   #369
RozdartaCzterdziestka
Raczkowanie

Też mam doła. Dupa boli, wydzieliny z pochwy coraz więcej, żyć się nie chce.
Nie mogę powalczyć z dilatatorem, bo rana boli i krwawi od 3 dni, mam wrażenie, że zwieracz znów się ścisnął bardziej, bo mniejsze stolce a większy ból. A wczesniej było już tak fajnie, nie bolało, nie krwawiło. Chyba już nigdy nie wyzdrowieję
Stary 2015-04-30, 20:15   #370
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93
Konto usunięte

Dziewczyny, idźcie do ginekologa jak macie nieprawidłową wydzielinę z pochwy...
100ewa, kup ColonC i zażywaj. Jedz więcej warzyw. Jak na moje oko, to właśnie początek kupy musi zalegać u Ciebie w jelitach bardzo długo, dlatego się robi taki twardy. Jedz więcej objętościowo, to może to wszystko przyspieszy. Kawy nie będę polecała, bo mi raz pomagała, a raz szkodziła...
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 21:04   #371
DDDagii
Przyczajenie

u mnie niestety też nie jest rewelacyjnie. Ból po załatwieniu się jest i utrzymuje się podobnie jak przed operacja. Minął już tydzień od zabiegu. Ponieważ załamało mnie to dzisiaj, a akurat i tak to planowałam, skontaktowałam się z lekarzem. Zmartwiły go moje newsy, ale poradził jeszcze poczekać. Mówił, że całkiem sporo mi tam nawycinali i rana się jeszcze nie zagoiła. Także staram się wierzyć, że tak właśnie jest, ale nie jest łatwo(
Pije tą paskudną parafinę, ale ze względu na ból, jeśli nie ustąpi, wrócę do leków przeciwbólowych niestety - nie mam siły się męczyć...

A tak bardzo chciałam Wam napisać, że operacja mnie w końcu uwolniła o tej klątwy...może jeszcze mi się to uda...

3majcie się!
DDDagii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 21:30   #372
edit1981
Raczkowanie

DDDagii wydaję mi się,że tydzień od takiego zabiegu jak miałaś,to naprawdę zbyt krótki okres by ból ustąpił.Jestem przekonana,że w ciągu kilku tygodni sytuacja zacznie się normować,przecież sama szczelina(bez zabiegu) goi się od 1,5 -2 miesięcy a czasami dłużej.Głowa do góry,jesteś po zabiegu i teraz tylko trzeba czekać,aż będzie lepiej.Niestety miejsce nie sprzyja szybkiemu gojeniu,na wcześniejszym forum na kafeterii(niestety nie ma go już) które śledziłam ludzie po zabiegach dochodzili do siebie po 2,3 miesiącach,u każdego inaczej.Trzymam kciuki bardzo mocno.
Stary 2015-04-30, 21:50   #373
DDDagii
Przyczajenie

Zapewne tak jest, dzięki za słowa pocieszenia oby tak właśnie było, że teraz się będzie już tylko goić i koniec!
Stary 2015-04-30, 22:11   #374
kropelkarosy
Raczkowanie

Dddagii mama mojej kolezanki miala operowana szczeline i podobno przez miesiac ja bolalo dosc mocno a doszla do siebie po ponad dwoch dopiero, bylo to 3 lata temu i ma od tamtej pory spokoj takze sookojnie, daj sobie czas skoro juz sie odwazylas i zdecydowalas na operacje to teraz sie nie poddawaj! A tak obiektywnie do przezycia to jest? Normalnie funkcjonujesz w ciagu dnia czy caly dzien boli i np. tylko lezysz w loxku? Jak duzy to jest bol? Dopytuje bo nigdzie nie wyczytalam jak to jest po operacji...
kropelkarosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-01, 11:08   #375
magda197808
Raczkowanie

cześc dziewczyny a ja dalej na tych antybiotykach.zapalenie krypty czy gruczołu to jak by troszkę głebiej sie dzieje sama nie wiem jak mam to wytłumaczyć jak się nie napinam to nie boli gorzej jak posiedzę na twardym to tak.tak strasznie się boje żeby nie zrobił się z tego ropień.ja już nie wytrzymuję psychicznie

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

teraz jak wkładam dilatator to czuję ból po bokach z lewego boku więcej jak mne badał anoskopem to mnie tak bolałao bo lewej stronie że myślałam że zejdę :-(
Stary 2015-05-01, 11:33   #376
kropelkarosy
Raczkowanie

Magda ale skad sie takie zapalenie bierze? Od tego moze powstac ropien? Kurde przeraza mnie to wszystko ciraz bardziej 😦
kropelkarosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-01, 11:34   #377
DDDagii
Przyczajenie

Przed operacją ból był nie do wytrzymania, tzn. jakoś dawałam rade przez 3 msc, ale to była ciężka walka z sobą. Po operacji ból jest podobny, ale mniejszy. U mnie jest takie uczucie spięcia. Przed dochodziło do tego jeszcze takie przeszywajace szczypanie i pieczenie. Teraz raczej podszczypywanie. Nie leże w łóżku, bo dostaje wtedy szału (nie nadaje się do dluzszej wegetacji), siedze i sie kręce po domu/pracy. Bardzo ciężko jest mi ustac dłużej w jednym miejscu. Wtedy ból się niasila. Wieczorem czuje się jak całkiem zdrowa osoba, bo ból do tego czasu ustepuje.

kropelkarosy dziękuję za tą informację - to mnie mocno podniosło na duchu jest mi ciężko, ale jeśli mialabym sie męczyć jeszcze 2 msc w zamian za święty spokój to jestem na to gotowa. W sumie tak czy siak by mnie bolalo (bez operacji czy po niej), więc lepiej mieć jakąś perspektywę.

Na pocieszenie dla magda197808 powiem, że mojemu znajomemu zrobił się ropień, który do tego wszystkiego mu pękł, więc zrobiła się przetoka. Przetokę wycinał mu też prof. Dziki, jeszcze mu ją zakleili jakimś specjalnym klejem tkankowym i po 3 dniach po operacji był cały i zdrowy i śmigał. A mój lekarz kiedyś stwierdził, że przetoka jest bardziej upierdliwa, a szczelina bolesna (przy czym nie wiem czym sie przejawia upierdliwość). Tyle, że sam ropień bolał, ale jak tylko się zrobi, to wtedy się go nacina i zakłada sączki. Wtedy ponoć sie goi. Ale nie ma co zakładać najgorszego scenariusza, może u Cienie tak jak u mnie trzeba czekać na rezultaty...

Edytowane przez DDDagii
Czas edycji: 2015-05-01 o 11:42
Stary 2015-05-01, 12:57   #378
edit1981
Raczkowanie

dziewczyny mnie też to wszystko przeraża też się boję co się jeszcze w życiu do tej dupy przypląta...ale może nie taki diabeł straszny jak go malują...nie wiem
magda - antybiotyki zadziałają i po następnej wizycie będziesz miała lepszy humor,zobaczysz!!!
kiedy idziesz do kontroli?
Stary 2015-05-01, 12:58   #379
magda197808
Raczkowanie

ja już pół roku zdycham czuję się jak dziad do niczego nie potrzebny ;-(
Stary 2015-05-01, 13:03   #380
edit1981
Raczkowanie

ostatnio było mówione o twardym początku stolca,też się to u mnie zdarza - wtedy ciężko to przechodzi,macie na to jakiś patent? już sama nie wiem co może to powodować - przecież codziennie chodzę do toalety,dużo piję,błonnik itp.
Stary 2015-05-01, 13:13   #381
magda197808
Raczkowanie

edit za trzy tygodnie mam kontrolę biorę drugi dzień te antybiotyki duża dawka aż mi nie dobrze gdybym nie zjadła czegoś no ale nie mam wyjścia.mam komunię pod koniec miesiąca tak sie boję żeby wszystko było dobrze ze mną

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

te czopki unigel też biorę 2 razy na dzień
Stary 2015-05-01, 13:24   #382
edit1981
Raczkowanie

magda zabraniam Ci tak mówić,zrozumiane!!!
ja też nie jestem już tą samo dziewczyną co kiedyś(czyli przed problemami z pupskiem) szczelina,zakrzep,pojawia jąca się krew,jakiś obrzęk,różnego rodzaju domysły... też mam dość,moje samopoczucie uzależnione jest od tego jaka będzie wizyta w wc -normalnie chore to jest.
ALE MOŻE W KOŃCU TA PUPA USPOKOI SIĘ-TRZEBA W TO WIERZYĆ

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

to dobrze,że pod koniec miesiąca,zdąży się wygoić i będziesz w lepszym nastroju
Stary 2015-05-01, 13:35   #383
RozdartaCzterdziestka
Raczkowanie

Hej dziewczyny. U mnie dalej dupa zbita, boli przy i po. Tyłek znów się ścisnął. Pcham dalej te maści, ale to nic nie daje. Zrobiłam się nerwowa, wszystko mnie wkurza, a jak się wkurzam to mnie bardziej w tyłku ściska. Najchętniej rzuciłabym wszystko, pracę, dom, dziecko i wyjechała gdzieś na dwa miesiące, wyłączyła telefon, to może wtedy ta cholerna dupa zaczęłaby się goić. Chciałam iść do kina, nie wiem czy mogę. Nie można się nigdzie ruszyc, gdzie nie ma komfortowej ubikacji, bo nie wiadomo, kiedy przypili. To nie jest życie.
Pod koniec maja i w na początku czerwca mam w planach wyjazdy i coraz bardziej się boje, że gucio z tego wyjdzie. A nawet jak wyjdzie, to o pieczonym prosiaczku czy nawet zwykłym kotlecie mogę zapomnieć. Wszyscy będą jeść, piwko pić a ja tylko się oblizywać i martwic, czy dupa wytrzyma.
Stary 2015-05-01, 17:05   #384
magda197808
Raczkowanie

Edit dziękuję ci jesteś dla mnie niesamowitym wsparciem kochana nie ujmując nic wam dziewczynki tez jesteście niesamowite.rozdarta czterdziestko ja też mam takie same odczucia jak ty to chyba wszystko w głowie sie nam robi jakaś fobia czy coś.mnie lekarz ostatnio powiedział że znał przypadki kiedy ludzie chcieli popełnic samobóstwo ale my musimy sie trzymac razem bo razem moze jakoś to przetrwamy prawda?

Edytowane przez magda197808
Czas edycji: 2015-05-01 o 17:08
Stary 2015-05-01, 19:18   #385
RozdartaCzterdziestka
Raczkowanie

Ja chyba Was opuszczę dziewczyny, przynajmniej na jakiś czas. Wrócę, jeśli mi się poprawi. Póki co załapałam głębokiego doła, dupa boli cały dzień i beczę po kątach. Życzę Wam szybkiego pokonania wroga, może i mnie się w końcu uda.
Stary 2015-05-01, 19:33   #386
magda197808
Raczkowanie

rozdarta czterdziestko nie płacz bo ja też zaraz będę płakać wiem jak cierpisz pamiętaj nie możesz zostać z tym sama.na pewno ci sie uda zobaczysz będzie dobrze

Czas edycji: 2015-05-01 o 19:34
Stary 2015-05-01, 22:19   #387
edit1981
Raczkowanie

dziewczynki trochę my dzisiaj nasmęciły,humory nie dopisują ale kończy się w końcu ten ☠☠☠☠☠owy dzień,jutro musi być lepiej.Moja dzisiejsza wizyta w toalecie raczej nie należała do udanych ale się chyba nic nie spieprzyło,mam tylko nadzieję,że ten mój obrzęk to nie jakaś cisza przed burzą.Wypiłam pół szklanki henny,żeby rano było bez problemu.No to dobranoc laseczki
Stary 2015-05-02, 08:12   #388
magda197808
Raczkowanie

Witam z rana.u mnie dzisiaj średnio po porannym wyproznieniu dupa boli teraz jakby się uspokaja ale nie daj boże jakbym siedziała na twardym sama nie wiem czy te antybiotyki podzialaja już trzeci dzień i poprawy nie widać piję ispagul,activie na wieczór i jest mieki stolec a mimo to boli.edit czy ten obrzeg o którym mowilas to jest w środku i czy ciebie tez to boli?
Stary 2015-05-02, 17:36   #389
edit1981
Raczkowanie

magda-ten lekarz w Siemianowicach Śl. też coś mówił o zapaleniu gruczołu,twierdził,że to nic poważnego dostałam czopki Distrepaza(zużyłam 8 czopków) cała w panice pojechałam do Mekle,badał mnie i mówił,że nic tam nie ma oprócz tego obrzęku,to było trochę głębiej na ściance od strony pochwy.Mnie to nie bolało,czułam lekko przy badaniu i tuż przed wypróżnienie(wtedy qpa schodzi nisko i pewnie ocierała o to miejsce) odczuwałam to jak takie lekkie kłucie.Teraz tego już nie czuję,zobaczę co mi zaś powie końcem maja na wizycie.Też jak Tobie przychodzą mi do głowy różne rzeczy,no ale wiesz strach ma wielkie oczy.
Magda trzy dni antybiotyku to trochę mało,poczekaj jeszcze i nie wmawiaj sobie chorób których nie masz!!!!(radzi następna panikara) Masz to zapalenie i tyle.Czy ropień,przetoka,zawał,uda r... może nagle przyjść i zdarzyć się każdemu.Po co zadręczać się na zapas,ktoś mądry mi te słowa powiedział i będę na siłę próbować wbić sobie je do głowy.Ja mam zaś teraz problem z wypróżnieniem,początek wygląda jak maki,reszta ujdzie.Tak coś się znowu po☠☠☠ało.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

jeju... początek wygląda jak kamienie a nie jak maki(...czerwone maki na Monte Cassino)...
Stary 2015-05-02, 18:48   #390
magda197808
Raczkowanie

edit kiedy masz ta wizytę w maju ?? którego?

dziewczyny a jak dzisiaj u was ? mam nadzieję że lepiej

Czas edycji: 2015-05-02 o 18:51
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości