|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II
Ja po usg. Wszystko jest ok. Dzidzia wazy juz 230g
. Gin stwierdziła, ze duzo. No i nie wiadomo, co ma miedzy nóżkami. Pępowinę miała miedzy nogami i jeszcze nogi zaciśnięte. Gin stwierdziła, ze miglo jej cos przed oczami, co wyglądało jak penis, ale ręki sobie uciąć nie da. Oby została dziewczynka, bo juz sie przyzwyczaiłam do mojej Kini :P. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
|
|
#4593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez chciałam Kingę ale TŻ się nie podoba
|
|
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsound-zel-baterie-gratis-i5231502445.html
co o tym sądzicie? czy to nie szkodzi dziecku? gratki blindness
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-04-30 o 19:37 |
|
|
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Heh, u mnie akurat TŻ wybrał Kingę. Mnie sie to imię średnio podobało na poczatku, ale juz przywyklam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
witam nową mamusię.
u nas dzionek spokojnie minął, a teraz chyba zalegniemy z mężem na kanapie i włączymy jakiegoś filma, ale jeszcze małą gadzinę musimy uspić ![]() aaa gratuluję udanych wizyt. ja jeszcze cierpliwie tydzień muszę wytrzymać. |
|
|
|
#4599 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja mam jeszcze 2,5 tygodnia do usg, ale już kombinuję, bo w poniedziałek idę na morfologię i tarczycowe, to może jak odbiorę wyniki to potuptam na oddział pokazać je ginowi i może ten, no, ten...zrobię
|
|
#4600 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez muszę czekać jeszcze tydzień i do tego wizyta na 20:40!!!!
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Em jest odblokowana
Ja mam w poniedziałek. Ocipnę do tego czasu
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
Hej Piękne
Ja już po pracy. Jak to się dłużyyy. Słuchajcie, w pon ludzie w Polsce mają wolne? Cos takiego słyszałam, przecież to nie jest święto a przepis o 'odrabianiu' święta przypadającego na weekend chyba już zlikwidowali? Macie apetyt na owoce? Ja dzis kupiłam pudełko gdzie jest prawie kilo truskawek i wszystkie pewnie jeszcze dzis wylądują w brzuszku ![]() A detektory tętna, tak jak mówi Mała broń boże, więcej złego może to wyrządzić niż pożytku. Aaa no a teraz lecę nadrabiać cały dzień :P Edytowane przez frik frik Czas edycji: 2015-04-30 o 20:21 |
|
|
|
#4603 |
|
Zadomowienie
|
Tydzień to tyle co nic. Ja mam do wizyty miesiąc i nie wiem jak wytrzymać. Po wczorajszych bólach brzucha to już w ogóle zaczęłam się lękać że może coś jest nie tak,ale staram się myśleć pozytywnie.
Ale mnie na koniec dnia zdenerwował mój przyszły niedoszły mąż. Umówiłam się z nim że na 18 będę gotowa i pojedziemy na zakupy bo w lodówce już tylko światło i pingwiny. Dzwonie do niego przed chwilą a On dalej siedzi w pracy . Nie wiem co bedziemy jutro jeść ale ja na pewno teraz do sklepu nie pójdę. Dobrze że mm zachomikowane masło orzechowe i suchary to z głodu nie umrę a menda niech ma nauczkę na przyszłość.
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczescie na 16
Cytat:
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4607 |
|
Raczkowanie
|
W końcu mnie w kaftan zapakują, bez kitu. No, żeby ryczeć bez powodu, to już przesada. Hormony...
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie jedz za dużo bo CIę przeczyści albo jeszcze gorzej. A jak to jeszcze pryskane to już całkiem. JA sobie chyba zjem ze śmietaną i z cukrem MAm jeszcze arbuza, jabłka, gruszki i banany, aaaa jeszcze pomarańcze i mandarynki heheh mąż nakupił i każe jeśćCytat:
Menda upiecze jutro pingwina
|
|
#4609 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lubię kilka kołysanek z dzieciństwa, może będę już puszczać malutkowi ![]() Cytat:
Bujać czy nie bujać, oto jest pytanie ![]() Hihi a muzyczka z serialów zazwyczaj jest całkiem przyjazna, dzidzia zaśnie a Ty będziesz oglądać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś tak jakoś było, ale później wprowadzili Trzech Króli i mieli za to zrezygnować z tego dawania wolnego za święto w sobotę. Czy to inaczej już jest? |
||||||
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym roku to wrocilo |
|
|
|
|
#4611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba muszę zwlec się do kuchni i podgrzać żarcie, a nawet tego mi się nie chce. Moja praca jest w tak głupich godzinach, że po niej już nie chce mi się nawet palcem kiwnąć Niech zyją owoce Ja mam jakieś trzy puszki z jakimiś owocami i daktyle suszone, ale są tak słodkie, że nie mam ochoty. No i marchewki lubię wcinać, ale nie wiem czy to nie za dużo wit A?---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- O, ludzie się buntowali, że za mało wolnego? ![]() Kurcze jak byłam w Pl to dość dobrze orientowałam się w prawie pracy, a tu mi cała wiedza ginie. |
|
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Frik wit A jest nie dobra w dużych ilościach tylko ta z tranu i odzwierzęca np z wątróbki,a katoteny są ok, a nawet dobre dla dzidziusia.
Tak mi się chce tych truskawek ze smietaną a nie chce mi się robić
|
#4614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie już duże może zostanie dziewuszka, pewnie pokaże na połówkowym cipulke ![]() Cytat:
aleś mi smaka zrobiła Agatka - gratuluję córeczki ![]() a ja dopiero wróciłam do domu, padam. tż zachciało się wieczornego spaceru po rynku w Krakowie. a ja wstałam o 6:30 i już ledwo żyję. myć się i lulu. |
||
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
za duzo karotenu tez nie dobrze, jest ciężki i nadmiar dziala na watrobe
|
|
|
|
#4616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj do mnie na owocki![]() Cytat:
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4618 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie nadrabiam
:jupi; mamy nowy modem, wiec bede teraz na bieżąco.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja sama sobie rozpuszczalam i glupio zrobilam bo caly kubek musialam wypic ;/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
juz wspolczuje ;P Cytat:
![]() Cytat:
moj wazy 118g i juz bylo widac czterokomorowe serducho |
||||||||||
|
|
|
#4619 | |
|
Zadomowienie
|
hehe no jasne, też bym się cieszyła
![]() Cytat:
A Emylka ile to jest za dużo? Zresztą pewnie nadmiar wszystkiego szkodzi, ale jak rozpoznać ile to za dużo? dwie świeże marchewki dziennie to za dużo?Mała nosz nie denerwuj mnie! Tam już wszystko prawie zrobione ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Amelie nie no, ja też nie zamierzam nic pić w ciąży, nie wyobrażam sobie, że to idzie później w żyłeczki mojego dziecka. Chyba lepiej znosić ból bez niczego niż w jakikolwiek sposób narażać dziecko. Wow ale cudnie z tym serduszkiem Jejjuuu jak zazdroszczę tych USG, Wy mnie tu katujecie biegając ciagle na podglądanie ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Frik frik nawet paluszki widzialam
zołądek, pęcherz moczowy. niestety buźki nie chcial pokazac , bo zwinął sie w rogalik, na koncu wkurzyl sie i zaczał skakac jak szalony lekarz sie smial. mowil do niego "bąbelek" hehe ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- i jeszcze powiedzial, ze chce zeby sama zobaczyla płeć, z 10 min ogladalismy siusiaka od roznych stron ( nawet mam fotki....) ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- najbardziej podobalo mi sie to, ze ten lekarz z taka fascynacją opowiadał o maluszku, jak puscil mi bicie serduszka, mial taka minę jakby przezywal to razem ze mną a tamten lekarz na nfz mowi w tym stylu " o teraz sobie macha łapą..." wiadomo, ze dla niego to nic nowego no ale jest roznica
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

. Gin stwierdziła, ze duzo. No i nie wiadomo, co ma miedzy nóżkami. Pępowinę miała miedzy nogami i jeszcze nogi zaciśnięte. Gin stwierdziła, ze miglo jej cos przed oczami, co wyglądało jak penis, ale ręki sobie uciąć nie da. Oby została dziewczynka, bo juz sie przyzwyczaiłam do mojej Kini :P. 

tez chciałam Kingę ale TŻ się nie podoba

. Nie wiem co bedziemy jutro jeść ale ja na pewno teraz do sklepu nie pójdę. Dobrze że mm zachomikowane masło orzechowe i suchary to z głodu nie umrę a menda niech ma nauczkę na przyszłość.
Menda upiecze jutro pingwina 
Lubię kilka kołysanek z dzieciństwa, może będę już puszczać malutkowi
Bujać czy nie bujać, oto jest pytanie 
mogę zjeśc całą czekoladę na raz
Taki pomarańczowy świderek i w środku śmietankowy. Zarąbisty