|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
bo moja np używała 1 tak długo aż 2 juz były potrzebne. A w 1 miała jeszcze sporo miejsca. Pewnie położna która będzie przychodziła powie wam jak sprawdzać czy dziecku juz są za ciasne pampersy
|
|
#1742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dziś sprzątam dom, robię pranie i piekę szarlotkę, o ile na wszystko starczy sił jaki jest koszt sali rodzinnej na Karowej? jest gdzieś jakiś cennik? ja się też nad taką salą zastanawiam bo różnie można trafić (kilkugodzinne wizyty itp.), z kolei koleżanki, które już rodziły mówiły mi, że one wolały towarzystwo (bo trafiły na normalne laski) bo każda była spanikowana i przy okazji tej 'niewiedzy' miały kupę śmiechu.. z drugiej strony ten komfort sali jednoosobowej.. własna łazienka i cisza, spokój..
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Misiskuku- od koleżanki która rodziła w sierpniu zeszłego roku wiem ze 200-250 za dobę.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
piękna pogoda, idealna na grilla zauważyłam, że jak mam w planach wykąpać psa w weekend, to wtedy pada deszcz ![]() Cytat:
Tylko co dziecko, to inna pupa więc też nie ma co robić dużych zapasów, choćby dla tego, że nigdy nie wiadomo czy pupie pieluchy się spodobają. Ja mam nadzieję, że u nas biedronko we dady przypasują, bo biedrę mamy najbliżej |
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+/- 500g - waga z usg nie jest az tak dokladna |
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam już o tym. Też kiedyś taką pożyczyłam, bo zapomnieliśmy z domu i nie dało jej się dokręcić. Z oryginalnymi nie ma problemu.
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
to tanio :O zazwyczaj 500-700
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Misiskuku- to sie poprawia z roku na rok. Kiedyś rzeczywiście było bardzo drogo a teraz wprowadzają jakieś regulacje. Bede w szkole rodzenia od czerwca to sie dowiem na gębę.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Witam się, rany, jeszcze o 2 w nocy bolała mnie glowa, teraz jestem jak pijana
|
|
#1750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- To pewnie zależy od lekarza i sprzętu W tym szpitalu, którym rodziłam Jak robią usg w 38-39 tyg przed porodem To podają bardzo dokładną wagę. U mnie niemal idealną. |
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to super, rzadko sie to zdarza, bo to nie tylko sprzet i umiejetnosci lekarza, ale i parametry i ulozenie dziecka, ktore zwlaszcza przed porodem trudno dobrze wymierzyc. Dlatego moi lekarze daja +/-500g |
|
|
|
|
#1752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu pieluszka robi się ciasna i krótka i często się z niej wylewa. Bez paniki, każda mama to zobaczy.Cytat:
Wątpię żeby w ramach tej ceny była dodatkowa położna, która będzie pilnować dziecka jak chcesz się np umyć, a dziecka po kiblach raczej nie bedziesz wozić :/Cytat:
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczynki
Ja dzisiaj nasladuje susla i dopiero wstaje z lozka Dzidzi tez sie juz obudzilo i delikatnie kopie mamke :P
|
|
|
|
#1754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim dziewczynom za odpowiedzi odnośnie pieluch - faktycznie poczekam bliżej końca ciąży i zobaczymy jaki maluch będzie i zapasów też nie będę robić bo męża w razie czego poślę do sklepu, daleko nie jest.
Ja już wyraźnie zauważam, że mój junior jest sową - potrafi mnie tłuc cały czas od popołudnia do późnej nocy, a rano śpi bardzo długo i do 14 potrafi mnie kopnąć może ze dwa razy. Oj nie będzie lekko
|
|
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to dzieci w trakcie jedzenia lubią załatwiać wszystkie potrzeby także przebranie przed i po jest chyba standardem... Przynajmniej wszystkie małe dzieci w mojej rodzinie tak miały.
|
|
|
|
#1758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- W nocy przebierałam Małego tylko jak zrobił kupę! Jak było samo siku to dopiero rano ok 6 zmieniałam pieluchę. I na noc używałam tych białych pampersów. |
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed i po. Moja corka byla wrazliwa na kazda kropelke, wiec nie bylo mowy o karmieniu, jesli cos jej przeszkadzalo. Rowniez zdarzalo sie i w trakcie karmienia lub po, bo zwykle jedzac wyprozniala sie. |
|
|
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam te 2-5kg - 2 opakowania, ich jest tam chyba 45szt. ( są i mniejsze opakowania). Te "1" są bardziej "szmaciane" w dotyku. Przynajmniej te "new born" z pampersa. A i zauwazylam, ze pampers ma różne rodzaje tych pieluch "1". Dla " starszakow" ma np.na dzień i na noc
i różnią się nazwą.
|
|
|
|
#1761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czytałam, że częściej u chłopców zdarza się robić kupkę w trakcie/po jedzeniu, ale to kwestia indywidualna pewnie
|
|
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
witam,
kurcze jak was czytam to uświadamiam sobie ze ja nic nie wiem o pieluchach, butelkach , duzo słyszałam od znajomych ale cały czas obczajenie sie w tych tematach zostawiam na później. boje sie ze potem wpadne w panike ze nic nie mam a z drugiej strony mysle sobie ze jeszcze kupa czasu ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- ło matko ale bebzunek mi sie zdaje ze bede wielka cała, bo rozkłada mi sie też na boczkach ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- gdzieś czytała ze juz dość wczesnie czuje smaki, zwłaszcza te intensywne jak czosnek czy inne ostre przyprawy. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Kissimisia fajny brzunio ![]() dziewczyny a jakie polecacie termometry (zn te do ciała) i gdzie najlepiej kupic?
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sali jednoosobowej bez skrępowania możesz być z Tż, może wpaść mama, ktoś bliski - kto pomoże/przypilnuje. Ja wiem, że o ile będzie możliwość chciałabym, żeby Tż bym jak najdłużej, jeśli będę źle się czuła tym bardziej, więc sala jednoosobowa to jednak komfort.
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba nie ma zwiazku z plcia. To naturalny odruch - ssanie wzmaga prace jelit, co prowadzi do wyproznienia |
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o wasze dywagacje na temat szpitali i porodów to trochę wam zazdroszczę. Bo w Gdańsku wyboru praktycznie nie ma, a jeśli chodzi o sale to w szpitalu w którym zamierzam rodzić w ogóle nie ma odwiedzin na oddziale, tylko w "pokoju odwiedzin". Więc wietrzyć krocze można przez przeszkód ale nikogo do pomocy też nie ma.
|
|
|
|
#1766 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Sale odwiedzin też właśnie mają swoje plusy i minusy, bo taki jak piszesz owieczkaa można wyjść i na spokojnie porozmawiać, ale na sali z dzieckiem zostajesz sama i radź sobie. A nie zawsze jest się na siłach.
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki, uspokójcie mnie, bo mam takie schizy, że szok. Od wczoraj dużo słabiej czuję ruchy Małego, wczoraj to jeszcze było w miarę, ale dziś, to praktycznie nic, a dodam, że ruchy były już naprawdę odczuwalne, poza tym były pewne czynniki, które go zawsze pobudzały jak np. muzyka, czy lekkie stukanie, a dziś nic go nie rusza. Wiem, że może po prostu zmienił pozycję, a mam łożysko na przedniej ścianie, co może amortyzować, ale żeby aż taka zmiana? Nie chcę panikować, ale oczywiście to łatwo powiedzieć
|
|
|
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
w sumie moze nawet lepiej jak na sale kilkuosobowe nie wchodzą odwiedzający bo nie chcaiłabym żeby mnie obcy meżowie oglądali jak leże rozmymłana po porodzie z cycem na wierzchu karmiac dziecko.
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
O ja to masakra
U nas są tylko sale 2 osobowe, a odwiedziny mogą być cały czas oprócz ciszy nocnej. Tylko jest zalecenie aby nie było więcej niż 2 osób do jednej pacjentki. A łazienki są różnie na 2 lub 4 osoby i wtedy od razu przy wyjściu z pokoju jest łazienka.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

bo moja np używała 1 tak długo aż 2 juz były potrzebne. A w 1 miała jeszcze sporo miejsca. Pewnie położna która będzie przychodziła powie wam jak sprawdzać czy dziecku juz są za ciasne pampersy 
.
.

więc też nie ma co robić dużych zapasów, choćby dla tego, że nigdy nie wiadomo czy pupie pieluchy się spodobają. 

Po prostu pieluszka robi się ciasna i krótka i często się z niej wylewa. Bez paniki, każda mama to zobaczy.
formalnie żona swojego męża 14.07.2012