|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym pachną gwiazdy?
Kiedys czytalam, ze od kilku lat jest wierna dwom zapachom, z ktorych zapamietalam tylko jeden: Aroma cos tam Lancome, w kazdym razie chodzilo o zielony. Lubi odswiezajace wody, lekkie i cytrusowe, nie jestem pewna czy druga pozycja nie byl Biotherm.
|
|
|
|
|
#242 |
|
czyli Endżi
|
Całkiem przypadkowo znalazłam stronkę, na której nasi polscy aktorzy
- zdradzają jakich perfum używają. Oto niektóre z odpowiedzi - pisownia oryginalna ![]() Kamila Baar - Dobre Perfumy Tomasz Bednarek- Issay Miyake (nie wiem czy to sie tak pisze ale nieźle pachnie) Olga Bończyk - NOA - Cacharel'a Kasia Cichopek - Często zmieniam Marcin Chocholew - Na kobiecie damskie, na mężczyźnie męskie. Mateusz Damięcki - Davidoff Goodlife Katarzyna Glinka - N. Cerruti "Image" Jacek Kawalec - Te, którymi pachną piękne kobiety. Dla ścisłości - którymi one pachną. Katarzyna Łaska - LANCOME Miracle i CHANEL Chance Joanna Liszowska - " Michael Kors - "Michael"; wszystkie intrygujące, np. z piżmem, bo perfumy to moja namiętność Dorota Naruszewicz - DKNY Michał Piróg - Zmieniam dość często Lidka Sadowa - Jeszcze takich nie wymyślono Laura Samojłowicz - Ralph Lauren Justyna Sieńczyłło - Coco Chanel Łukasz Simlat - a to już moja tajemnica Magda Smalara - Addict Diora Gosia Socha - Byle by pachniały Patrycja Somilat - Obsession Małgorzata Teodorska - Burberrys Ewa Telega - Obsession Jakub Tolak - Takie które współgrają z osobnikiem i powodują, że chce się jej (tudzież go) więcej. Agnieszka Warchulska - DKNY Joanna Węgrzynowska - Zmieniam w zależności od pory roku Aleksandra Woźniak - Issey Miyake Marta Zygadło - Guerlain "Herba Fresca" Marta Żmuda - Trzebiatowska - Ciągle szukam swojego zapachu, ale jak dotąd FEMME BOSSa Pomijając fakt, że połowy z tych osobistości nie kojarzę, to jestem raczej rozczarowana Nasze Gwiazdy odpowiadają np "DKNY" podczas gdy jest to tylko marka a nie nazwa perfum, albo co gorsza podają nazwę z błędami Generalnie naprawdę nic ciekawego. Podoba mi się jedynie odpowiedź Joasi Liszowskiej i Jakuba Tolaka
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
A może odpowiadają "DKNY" bo nie chcą zdradzić, czym pachną? Albo faktycznie nie znają się zbyt dobrze na perfumach i wiedzą, że to DKNY, ale nic ponadto.
|
|
#244 | |
|
czyli Endżi
|
No nie wiem czy pytanie o perfumy, których się używa jest na tyle naruszające prywatność, żeby udzielić wymijającej odpowiedzi
![]() Cytat:
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dużo osób woli zachować tajemnicę w kwestii perfum. Czytałam kiedyś historię opowiedzianą przez córkę jednego z amerykańskich prezydentów, chyba Reagana. Otóż córka wspomina, że jej matka używała wspaniałych perfum. Ona i jej siostry pytały ciągle, co to za zapach, ale matka nie chciała tego zdradzić. Po latach w końcu powiedziała, jakie to są perfumy. Wszystkie córki od razu kupiły sobie te perfumy i je uwielbiają, ale ich matka... natychmiast zmieniła perfumy.
Może to kwestia tajemniczości?
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Angelku - wszystko pięknie, tylko ja tych gwiazd w ogóle nie znam, nie kojarzę wcale, a wcale
No, może z wyjątkiem dwóch, trzech nazwisk. Chyba nie jestem w temacie. I to bardzo
|
|
|
|
|
#247 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
|
|
|
#248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i osoby, do ktorych sie zwracam rozumieja o co mi biega![]() Cytat:
Na podstawie nazwisk, kojarze 5 osob
|
||
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#251 |
|
BAN stały
|
Kojarzę 10 "gwiazd".
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 9
Najbardziej rozwaliła mnie odpowiedź:Gosia Socha - Byle by pachniały |
|
|
|
|
#254 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
? Ale za to wypowiedź Jakuba Tolaka (serial "Klan" o ile się nie mylę ) jest naprawdę urocza
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Kojarze 6:
Olga Bończyk - to chyba ta z "lokatorów" Kasia Cichopek - ta to ostatnio jest wszedzie do "puszczenia pawia" Mateusz Damięcki - kojarze z "Przedwiośnia" Jacek Kawalec - czy to ten z "miodowych lat"? bo jak nie to niewiem kto Joanna Liszowska - miałam okazje ogladac ja raz w "Europa da sie lubić" Zapamiętałam ja bo Mnie zastanowiło czy ma lustro w domu be była bez stanika w luźnym lejącym sie sweterku a piersi to miała pod pachami, Aleksandra Woźniak - "13 posterunek"?
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, może to juz byo, ale wklejam, wywiad z Liszowską m.in. nt. perfum
![]() http://www.wiadomosci24.pl/artykul/s...iej_12827.html |
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Jacek Kawalec prowadził w zamierzchłych czasach "Randkę w ciemno", a Olga Bończyk to nie ta z "Lokatorów" (tamta to Olga Borys), tylko ta brunetka prowadząca "SmaczneGo", nawiasem mówiąc najbardziej żenadny program kulinarny w tv.
![]() Mam wrażenie, że odpowiedzi na pytanie o ulubiony zapach były mocno wykrętne
|
|
|
|
|
#259 |
|
czyli Endżi
|
A ja poza tymi wymienionymi kojarzę tak...
Kamila Baar - młoda aktorka, zagrała może w dwóch w miarę "niezależnych" produkcjach, bardzo lansowana przez "Elle" Tomasz Bednarek - serial "Klan" Katarzyna Łaska - aktorka z jakiegoś serialu, była Mateusza Damięckiego Dorota Naruszewicz - "Klan" Michał Piróg - prezenter MTV, uznawany przez bulwarówki za skandalistę z uwagi na fakt, że jest rzekomo gejem Jakub Tolak - "Klan" Agnieszka Warchulska - też jakaś aktorka, mignęła mi w sesji zdjęciowej w "Twoim Stylu" i w programie "Miasto kobiet" w TVN Style Niezła jestem
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
ja kojarzę jeszcze:
Justyna Sieńczyłło- żona Emiliana Kamińskiego, grała w Klanie Gosia Socha- grała z Adamczykiem w Dziupli Cezara Małgorzata Teodorska- gra w Plebani (bardzo ładna dziewczyna) Aha, zapomniałam się wypowiedzieć do końca: tak a propos tej Reaganowej- takie rozpaczliwe ukrywanie jakiego zapachu się używa wydaje mi się dość śmieszne (w sensie politowania godne), podobnie jak ukrywanie wieku za wszelką cenę. Pomijając wszystko, to przecież nie ma dwóch osób, na których perfumy pachniałyby identycznie, każda skóra ma swój indywidualny zapach, który nadaje perfumom tego wyjątkowego "czegoś". Jak ktoś się chce dowiedzieć, czym pachnę to o tak się dowie, więc zawsze chętnie odpowiadam na pytanie o używane przeze mnie perfumy. |
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaloze sie, ze Shalimar albo Mitsouko Wydaje mi sie, ze ukrywanie zapachu na sile jest troche bez sensu, zgadzam sie. Jednak nie chcialabym, zeby moje znajome co chwilke kupowaly po kolei to wszystko, czego ja uzywam, bo jednak takie "odgapianie" rowniez uwazam za pozbawione glebszego sensu Mysle tez, ze niektore zapachy potrafia nas zachwycic dopiero na pewnych osobach, szczegolnie na osobach atrakcyjnych, oryginalnych, wyrozniajacych sie w pozytywny sposob. Czesto celowo wciagam powietrze nosem, kiedy przechodzi obok mnie elegancka, ladna osoba. Jestem ciekawa czym pachnie I niejednokrotnie bylam zaintrygowana zapachem osoby roztaczajacej wokol siebie jakas niesamowita aure piekna i elegancji.
|
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak nawiasem mówiąc, to uwielbiam tą aktorkę, jest naprawdę piękna, zmysłowa, seksowna i nie rozumiem co niektórzy mają do jej figury czy też zębów Mało kiedy można spotkać taką niesamowitą figurę, jaką ona ma.Przypomina mi drapieżną kotkę.I wiecie co??Gdyby wyglądała jak te wieszaki z wybiegu, z wystającymi kośćmi, płaskimi tyłkami i idealnymi zębami to wyglądałaby po prostu zwyczajnie, przeciętnie.Jak dla mnie taka np. Kate Moss wygląda przy niej jak uboga krewna, no po prostu żałośnie.Liszowska ma i charakter i urodę i klasę ![]() Przepraszam za off top, ale nie mogłam się powstrzymać
|
|
|
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
To nie sa gwiazdy z mego nieba
kojarzę tylko 2 większosć chyba z "Plebanii" a ja tam nie zaglądam
|
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Zabij mnie, ale nie pamiętam, to historia czytana przeze mnie 10 lat temu albo więcej, ale CHYBA nie było powiedziane, o jakie perfumy chodziło. Może, skoro to był przedruk, trzeba byłoby kupic całą książkę aby się dowiedzieć, jakich perfum uzywała pani prezydentowa.
|
|
#265 |
|
czyli Endżi
|
Golgie, gdzieś na poprzednich stronach w tym wątku są zdjęcia albo link do filmiku z nagrania z jej domu
Pokazują tam między innymi łazienkę gdzie Joasia trzyma mnóstwo flakoników perfum Bawiłyśmy się nawet w wypatrywanie co ona tam konkretnie ma ![]() Też uważam, że Joasia to prześliczna kobietka
|
|
#266 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie przeczytałam, ze Liszowska jest ode mnie tylko rok starsza - czyli żadna różnica wiekowa
. Zawsze mi się wydawało, że więcej...
|
|
#267 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
|
|
|
#268 |
|
BAN stały
|
A ja "dałbym" jej jakieś 34 lata.
![]() (Też ją lubię, ma fajne kształty, kobiece, jest taka naturalna. )
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

- zdradzają jakich perfum używają. Oto niektóre z odpowiedzi - pisownia oryginalna
Nasze Gwiazdy odpowiadają np "DKNY" podczas gdy jest to tylko marka a nie nazwa perfum, albo co gorsza podają nazwę z błędami
Generalnie naprawdę nic ciekawego. Podoba mi się jedynie odpowiedź Joasi Liszowskiej i Jakuba Tolaka 

Najbardziej rozwaliła mnie odpowiedź:
. Zawsze mi się wydawało, że więcej...