Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-02, 12:31   #1891
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Dzień dobry ☺ u nas ładna pogoda.
Później wyskocze na jakiś spacer sobie sama bo mąż pracuje.

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
28 lat a przez ta ciaze czuje sie jak nastolatka cala buzia w syfach. Tylko ze jako nastolatka nic mi nie wyskakiwalo.
Ja tez tak mam hormony hormony.
Mnie na plecach wywala.
Stary 2015-05-02, 12:44   #1892
misiskuku
Zadomowienie

Oj to się skuszę na Bavarię - muszę do małża zadzwonić, żeby mi kupił. Tym bardziej, że dziś i jutro grill.

U mnie świeci słońce ale za gorąco nie jest. Byłam u mamy i spacerkiem wróciłam do domu. Jutro idę na grilla do brata - kupił sobie działkę letniskową. Kupiłam mu zraszacz do trawy, a mama grabki
Stary 2015-05-02, 12:47   #1893
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Oj to się skuszę na Bavarię - muszę do małża zadzwonić, żeby mi kupił. Tym bardziej, że dziś i jutro grill.

U mnie świeci słońce ale za gorąco nie jest. Byłam u mamy i spacerkiem wróciłam do domu. Jutro idę na grilla do brata - kupił sobie działkę letniskową. Kupiłam mu zraszacz do trawy, a mama grabki
ej fajnie. A ta działka daleko od wad ? My mamy działkę w lesie 30 km od warszawy i powiem ci ze kozaczek. No ale komarow meszek jest od groma, zawsze kupuje te spirale i wszedzie stawiam na okolo i musze pochwalić ze działają.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 13:00   #1894
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
A ja się pochwałę majówka. Byliśmy na imprezie u znajomych, najpierw padało i było zimno więc domowe, a potem przestało i zrobiło się cieplej - i to wszystkim nawet tym co nie pili. Był grill i ognisko!
Pierwszy raz od kilku lat jadłam kiełbaskę z nadogniska, SUPER.
Małe się wierci. Dziś juz będzie trzeci dzień, cudnie, za 11 dni USG moze sie ujawni.a podpytań jak to jest teraz z komuniami. Co powinno dostać dziecko od chrzestnych
Powinno? Obecność a tak serio to ja dostałam od chrzestnego rower od chrzestnej wieżę i tęsknię do tych czasów, bo teraz to albo kasa (a ja swojej nie widziałam po komunii), albo jakieś tablety quady czy inne mega drogie rzeczy. I to od chrzestnych się wymaga. Mnie zwyczajnie nie będzie stać bo będę mieć dwie komunie w jednym roku i osobiście szaleć nie będę. Tam tyle kasy ile będę w stanie albo jak mi cenowo wyjdzie podobnie to kupię coś, co to dziecko by chciało, a o to zawsze można się dowiedzieć
Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ale wczoraj naszkrobalyscie. hahaha. Pisalyscie o szpitalach. W tym szpitalu co wybrałam do porodu w momencie zaczecia się porodu przewoza mnie do jednoosobowej sali z łazienką z fotelem dla partnera TV i radiem. Jak chce rodzic w wannie to pokoj z wanna do rodzenia. Po porodzie odrazu daja dziecko na ciecie na jakis czas. Potem ważą ubieraj i oddają. Przeworza cie na sale moze 10 osobowa. Dziecka nie kompia przez dobe zeby wchłonelo te wszystkie bakterie. Minus albo i plus jak kto woli taki ze szybko wypisują ze szpitala, kumpela po 4 godzinach po porodzie zostala wypisana. Szwagierka po dobie. Ale od kuzynki corka miala zakażenia wodami plodowymi i byla tak prawie tydzien. Aha z milych rzeczy to miesiąc przed porodem dostajesz list i wybierasz co chcesz jesc z menu. A żarcie jest pycha. Tak w moim szpitalu(UK)

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

28 lat a przez ta ciaze czuje sie jak nastolatka cala buzia w syfach. Tylko ze jako nastolatka nic mi nie wyskakiwalo.
Ja chcę tam rodzić, przeprowadzam się tam na drugi poród
Cytat:
Dziewczyny, a słyszałyście/piłyście piwo Bavaria? Też ma 0,00%, 3 smaki i podobno smakuje jak piwo. Gdzieś na innych wątkach mamusiek dziewczyny to piły.

My byliśmy wczoraj u znajomych ale po pizzy miałam taką zgagę, że piłam tylko herbatę (jedyna opcja, żeby mi przeszło).
Ja piłam jabłkowe, całkiem całkiem. Bardziej mi przypomina piwo niż ta warka 0%.

W końcu jest słoneczko oby tylko moja mama dziś nie dzwoniła popsuć mi humor...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 13:03   #1895
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ej fajnie. A ta działka daleko od wad ? My mamy działkę w lesie 30 km od warszawy i powiem ci ze kozaczek. No ale komarow meszek jest od groma, zawsze kupuje te spirale i wszedzie stawiam na okolo i musze pochwalić ze działają.
działka jest w tym samym mieście. Ogród przy domu jest mały więc stwierdzili, że działka się przyda. Chciałam kupić właśnie jakąś świecę od komarów ale nie było były jedynie takie wbijane w ziemie, które się palą ale przy biegającym dwulatku to średni pomysł.
Mam nadzieje, że pogoda dopisze
Stary 2015-05-02, 13:34   #1896
meryy82
Zakorzenienie

hej ho.

Wróciłam z zakupów, poszłam do toalety a na majtkach kilka śladów zaschniętej krwi brzuch mnie nie boli, więc staram się nie panikować. Ale na grilla nie jedziemy.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 14:16   #1897
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
hej ho.

Wróciłam z zakupów, poszłam do toalety a na majtkach kilka śladów zaschniętej krwi brzuch mnie nie boli, więc staram się nie panikować. Ale na grilla nie jedziemy.
A baraszkowaliście z mężem albo się goliłaś?
Stary 2015-05-02, 14:23   #1898
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
A baraszkowaliście z mężem albo się goliłaś?
nu właśnie nie, od kiedy mi brzuszek twardnieje jakoś nie mam ochoty na baraszkowanie, a za ogarnianie się miałam zamiar wziąć się jutro przed poniedziałkową wizytą.

Mam jeszcze krew w nosie więc może jakieś osłabienie.
Na razie się położyłam, jak coś się będzie dziać wiadomo kierunek IP, ale mam nadzieję, że na spokojnie dotrwam do poniedziałkowej wizyty
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 14:28   #1899
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
nu właśnie nie, od kiedy mi brzuszek twardnieje jakoś nie mam ochoty na baraszkowanie, a za ogarnianie się miałam zamiar wziąć się jutro przed poniedziałkową wizytą.

Na razie się położyłam, jak coś się będzie dziać wiadomo kierunek IP, ale mam nadzieję, że na spokojnie dotrwam do poniedziałkowej wizyty
No to dziwne to Szczególnie razem z tym twardnieniem brzucha, żeby się nie okazało że to coś z łożyskiem albo szyjką. No ale do poniedziałku już blisko, a na IP pewnie tłumy ludzi...

Przy okazji zrobiliśmy sobie z TŻ spacerek do Rossmanna, kupiłam sobie tusz, kredkę i cienie za 33 zł zamiast prawie 70 więc miło

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-02 o 15:05
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 15:08   #1900
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:

A możesz się załatwić? Mi brzuch twardnieje jak napije się czegoś gazowanego... Może w nocy się nieświadomie podrapałaś tam?

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
działka jest w tym samym mieście. Ogród przy domu jest mały więc stwierdzili, że działka się przyda. Chciałam kupić właśnie jakąś świecę od komarów ale nie było były jedynie takie wbijane w ziemie, które się palą ale przy biegającym dwulatku to średni pomysł.
Świece nic nie dają - miałam. Najlepsza na komary jest lawenda. Mieszkalismy z TŻ centralnie kolo wody. Denerwowały nas te komary. Któregoś roku moja mama przyjechala i posadzila nam w dwóch dużych donicach kwiaty miedzy innymi lawendę.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
No to dziwne to Szczególnie razem z tym twardnieniem brzucha, żeby się nie okazało że to coś z łożyskiem albo szyjką. No ale do poniedziałku już blisko, a na IP pewnie tłumy ludzi...

Przy okazji zrobiliśmy sobie z TŻ spacerek do Rossmanna, kupiłam sobie tusz, kredkę i cienie za 33 zł zamiast prawie 70 więc miło
"Kupiłam sobie" - u mnie to słowo juz zniknęło zamiast niego jest "kupił mi" i lżej na sercu, bo ciezko w portfelu
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 15:13   #1901
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
"Kupiłam sobie" - u mnie to słowo juz zniknęło zamiast niego jest "kupił mi" i lżej na sercu, bo ciezko w portfelu
A chyba teraz akurat TŻ kupił mi ale mi to nawet nie chodzi o to kto płaci, bo raz płacę ja, raz TŻ zresztą sobie przelewamy z konta na konto nie ma w ogóle nawet rozmowy na ten temat tylko o to, że to ja używam cieni czy tuszu więc "kupiłam sobie" Bo na sobie to będę testować
Stary 2015-05-02, 15:16   #1902
ridja devojka
Zakorzenienie

Dzisiaj mój mąż poczuł pierwszy raz kopniaka akurat leżelismy sobie po igraszkach (chyba obudzilismy nimi potomka) i jak poczułam kopniecie to mąż przyłożył rękę i zaraz było drugie. Mówi, że poczuł ale fajnie!

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-02, 15:18   #1903
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
A chyba teraz akurat TŻ kupił mi ale mi to nawet nie chodzi o to kto płaci, bo raz płacę ja, raz TŻ zresztą sobie przelewamy z konta na konto nie ma w ogóle nawet rozmowy na ten temat tylko o to, że to ja używam cieni czy tuszu więc "kupiłam sobie" Bo na sobie to będę testować
Ja zwracam uwagę, bo teraz mieszkamy z moją mamą i każdy ma swoje w pieniądze. Fakt, teraz oszczedzamy TŻ pensje, żeby mieć dla dziecka pieniądze, kaucję i jakies fundusze na meble w razie potrzeby i na remont. Ale racja jak mieszkalismy sami razem to nie ważne czyje pieniądze (mieliśmy w Polsce jedno wspólne konto na zakupy do domu czy opłaty) my kupiliśmy

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Dzisiaj mój mąż poczuł pierwszy raz kopniaka akurat leżelismy sobie po igraszkach (chyba obudzilismy nimi potomka) i jak poczułam kopniecie to mąż przyłożył rękę i zaraz było drugie. Mówi, że poczuł ale fajnie!

Fajne uczycie. Jak mnie moja mała kopała i TŻ nie czuł to myślałam, że sobie cos wkrecam, albo on mi nie wierzy. Ostatnio poczuł i wiem, że to co czuje to kopniaki
Stary 2015-05-02, 15:22   #1904
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zwracam uwagę, bo teraz mieszkamy z moją mamą i każdy ma swoje w pieniądze. Fakt, teraz oszczedzamy TŻ pensje, żeby mieć dla dziecka pieniądze, kaucję i jakies fundusze na meble w razie potrzeby i na remont. Ale racja jak mieszkalismy sami razem to nie ważne czyje pieniądze (mieliśmy w Polsce jedno wspólne konto na zakupy do domu czy opłaty) my kupiliśmy
Jakoś nie czaję różnicy pomiędzy tym jak mieszkaliście sami a tym jak mieszkacie z mamą To mama wam w portfele zagląda czy jak, nie kumam?
Stary 2015-05-02, 15:31   #1905
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakoś nie czaję różnicy pomiędzy tym jak mieszkaliście sami a tym jak mieszkacie z mamą To mama wam w portfele zagląda czy jak, nie kumam?
Nieee...mamy mniejsze wydatki. Coś się dokładamy do mieszkania, ale w Polsce była roznica taka, ze nam i jego pensja i moja (jak pracowalam) "szła" na mieszkanie, opłaty jedzenie.
Teraz ja mam swoje pieniądze i z moich pieniędzy korzystamy (jego idą na konto oszczędnościowe - nie wszystko). Raz ma jakiś czas TŻ wyjdzie z inicjatywą, ze on zapłaci. Tak jak ostatnio ja wybrałam w H&M kaftaniki dla dziecka, a on wyszedł z inicjatywą, że on zapłaci ( chociaż nie robi to różnicy, ale ON zapłacił i czuje się dumny).
Zawsze używamy mojej karty.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Jest w Polsce piwo "Wieckse"? Tez bezalkoholowe i bardzo dobre

Edytowane przez truskafffka91
Czas edycji: 2015-05-02 o 15:35
Stary 2015-05-02, 15:35   #1906
201701300931
Konto usunięte

Ja dzisiaj pół dnia spędziłam na posegregowaniu ubranek, które kupiłam na allegro. Pospisywałam sobie czego ile mam i w jakim rozmiarze. Teraz tylko trzeba te zapiski uporządkowć
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 15:35   #1907
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nieee...mamy mniejsze wydatki. Coś się dokładamy do mieszkania, ale w Polsce była roznica taka, ze nam i jego pensja i moja (jak pracowalam) "szła" na mieszkanie, opłaty jedzenie.
Teraz ja mam swoje pieniądze i z moich pieniędzy korzystamy (jego idą na konto oszczędnościowe - nie wszystko). Raz ma jakiś czas TŻ wyjdzie z inicjatywą, ze on zapłaci. Tak jak ostatnio ja wybrałam w H&M kaftaniki dla dziecka, a ona wyszedł z inicjatywą, że on zapłaci ( chociaż nie robi to różnicy, ale ON zapłacił i czuje się dumny).
Zawsze używamy mojej karty.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Jest w Polsce piwo "Wieckse"? Tez bezalkoholowe i bardzo dobre
Aha to czemu pisałaś że zniknęło u ciebie wyrażenie "kupiłam sobie"? Bo trochę tak zabrzmiało jakby TŻ za wszystko płacił, a teraz piszesz że wydatki idą głównie z Twojego konta a TŻ płaci dla symbolu.

A piwa nie znam, może w jakiś sklepach dla piwoszy są ale tak na półkach w supermarkecie to nie widziałam.
Stary 2015-05-02, 15:36   #1908
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha to czemu pisałaś że zniknęło u ciebie wyrażenie "kupiłam sobie"? Bo trochę tak zabrzmiało jakby TŻ za wszystko płacił, a teraz piszesz że wydatki idą głównie z Twojego konta a TŻ płaci dla symbolu.

A piwa nie znam, może w jakiś sklepach dla piwoszy są ale tak na półkach w supermarkecie to nie widziałam.
Bo ostatnio on płaci jak ja chce sobie cos kupić i dla dziecka.
Stary 2015-05-02, 15:47   #1909
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ostatnio on płaci jak ja chce sobie cos kupić i dla dziecka.
Aha, no to rozumiem bo już myślałam że masz wyrzuty do siebie że TŻ za wszystko płaci
Stary 2015-05-02, 15:49   #1910
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, no to rozumiem bo już myślałam że masz wyrzuty do siebie że TŻ za wszystko płaci
Nieee...
Stary 2015-05-02, 16:11   #1911
elcia88
Wtajemniczenie

hej.
poczytałam was od wczoraj i dopiero postanowiłam sie wypowiedziec.
co do szpitali.
miałam ostatnio okntakt ze szpitalem w krórym ewentualnie mam rodzic. fakt, leżałam na patologii a nie na położniczym i musze powiedzieć ze położne i salowe były przemiłe. raz zdarzyły sie takie " pracujące za kare'' ale nie mogłam narzekać.
Wg mnie wybierając taki zawód jak pielęgniarka, położna czy nawet nauczyciel trzeba miec do tego powołanie. w ogole każda osoba pracujaca publicznie powinna umiec oddzielić prace i obowiazki od swojego zycia i nie wyzywać sie nad pacjentami czy interesantami w urzedzie bo ma gorszy dzień.
A najgorsza w szpitalach i w podejsciu personelu jest rutyna, mam nadzieje że uda nam sie trafić na położne z powołania

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:

No poleż, moze to po prostu jakies naczynko pękło delikatnie, zycze by wszytsko było ok. wypoczywaj

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
No Weronika albo Julianna sama nie wiem wg przecież czy to dziewczynka hihi tak sobie przegladalismy z nudow ta ksiege imion i w sumie slyszalam tylko o Liliannie a o Juliannie nie troche mi sie kojarzy to z krolem julianem :P :P.
Moja ciotka nazywa sie Julianna i mówia do niej Lilka

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a słyszałyście/piłyście piwo Bavaria? Też ma 0,00%, 3 smaki i podobno smakuje jak piwo. Gdzieś na innych wątkach mamusiek dziewczyny to piły.

My byliśmy wczoraj u znajomych ale po pizzy miałam taką zgagę, że piłam tylko herbatę (jedyna opcja, żeby mi przeszło).
hmm nie spotkałam tego piwa, w jakch sklepach mozna je spotkac?
ja miałm wczoraj taka zgage ze az mnie bolało , nie tylko piekło. po naleśnikach po meksykańsku.wypiłam naraz chyba z litr wody i przeszło.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 16:18   #1912
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
hej.
poczytałam was od wczoraj i dopiero postanowiłam sie wypowiedziec.
co do szpitali.
miałam ostatnio okntakt ze szpitalem w krórym ewentualnie mam rodzic. fakt, leżałam na patologii a nie na położniczym i musze powiedzieć ze położne i salowe były przemiłe. raz zdarzyły sie takie " pracujące za kare'' ale nie mogłam narzekać.
Wg mnie wybierając taki zawód jak pielęgniarka, położna czy nawet nauczyciel trzeba miec do tego powołanie. w ogole każda osoba pracujaca publicznie powinna umiec oddzielić prace i obowiazki od swojego zycia i nie wyzywać sie nad pacjentami czy interesantami w urzedzie bo ma gorszy dzień.
A najgorsza w szpitalach i w podejsciu personelu jest rutyna, mam nadzieje że uda nam sie trafić na położne z powołania

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

No poleż, moze to po prostu jakies naczynko pękło delikatnie, zycze by wszytsko było ok. wypoczywaj

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

hmm nie spotkałam tego piwa, w jakch sklepach mozna je spotkac?
ja miałm wczoraj taka zgage ze az mnie bolało , nie tylko piekło. po naleśnikach po meksykańsku.wypiłam naraz chyba z litr wody i przeszło.
A jak robisz farsz do tych nalesnikach po meksykańsku? Może to "buritos"?
Stary 2015-05-02, 16:26   #1913
dirtyblack
Raczkowanie

ja tez sie mecze z mega zgagami. Wczoraj po salacie lodowej...

Dziewczyny bylam dzis w sklepie i ogladlam butelki. Czy sa znaczace roznice miedzy butelka od 0 miesiecy, od 1 miesiaca i od 3 miesiecy? Jesli tak to czym sie roznia?
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 16:37   #1914
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
ja tez sie mecze z mega zgagami. Wczoraj po salacie lodowej...

Dziewczyny bylam dzis w sklepie i ogladlam butelki. Czy sa znaczace roznice miedzy butelka od 0 miesiecy, od 1 miesiaca i od 3 miesiecy? Jesli tak to czym sie roznia?
Słyszałam na warsztatach że butelka powinna mieć taką samą wielkość co w sumie jest logiczne, bo pierś się nie powiększa wraz z dzieckiem. Ale może chodzić nie tyle o wielkość, co może materiał i opór przy ssaniu

A zgaga też mnie męczy, w zasadzie nie ma wieczoru żebym nie miała zgagi. Ale dopóki jest niewielka to nie biorę leków, chociaż parę razy Rennie zdarzyło mi się wziąć bo już nie mogłam wytrzymać. Staram się nie jeść ciężkostrawnych rzeczy na noc, ale czasem męczy tak czy siak.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-02 o 16:58
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 16:46   #1915
czarownica_tea
Zakorzenienie

Co do butelek to słyszałam ze różnią sie przepustowością smoczka. Butelki dla maluchów stawiają inny opór przy ssaniu ale ile w tym prawdy a ile chwytu marketingowego to nie wiem.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 17:18   #1916
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość

.
a Lilka to nie Lilianna ?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
extra , ja żałuje ze nie jestem teraz na działeczce przy grilku

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:

dziś rossman ? jezu a ja święcie przekonana ze sklepy wszytskie dziś zamknięte.

wymianki
Stary 2015-05-02, 17:22   #1917
ridja devojka
Zakorzenienie

Kupiłam sobie w rossie jakieś eyelinery kolorowe i juz widzę ze jeden jest blady i błyszczący brzydko.

Chcieliśmy grilla ale pogoda bez sensu. Mąż dzwoni do kumpla: masz grilla elektrycznego?
- Nie ale mam w piekarnikufunkcje grill...

No to idziemy na piekarnikowego grilla

Stary 2015-05-02, 17:53   #1918
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Puchar jest nasz (L)a lalalala

wymianki

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-05-02 o 17:57
Stary 2015-05-02, 18:07   #1919
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziś rossman ? jezu a ja święcie przekonana ze sklepy wszytskie dziś zamknięte.
Z tego co wiem to większość rzeczy jest otwarta, a na pewno te "sieciówkowe" sklepy
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Chcieliśmy grilla ale pogoda bez sensu. Mąż dzwoni do kumpla: masz grilla elektrycznego?
- Nie ale mam w piekarnikufunkcje grill...
Grilla elektrycznego w pomieszczeniu i tak nie polecam, chociaż mały taras się przydaje bo on i tak strasznie zadymia pomieszczenie. Raz odpaliliśmy takiego grilla u teściów to tak zadymiliśmy że potem po otwarciu okna wszyscy myśleli że się u nas coś pali
Stary 2015-05-02, 18:12   #1920
ridja devojka
Zakorzenienie

Grill elektryczny byłby na balkonie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości