|
|
#4771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10
Ja tak nie mam jeszcze ale chyba zaraz zacznę
W ogóle mam dzis jakiegoś dola, cale rano przepłakałam, wkurzam sie ze mieszkanie nie gotowe, nie posprzątane i nie ma warunków żeby przyjąć tu dzidziusia z tżtem od wczoraj mamy ciche dni i ogólnie jakbym zaczęła teraz rodzic to nie jestem gotowa Nie mam dziś siły już...
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Ale dziś pospaliśmy tzn K. budził się w nocy co 2,5-3h ale dziś z okazji soboty z tatusiem gnilismy do 12 Tak czytam mamuśki że macie akcje z maluchami przed spaniem. Mój synek to anioł, bo po kąpieli co wieczór leży u tatusia na klacie i ani piśnie.❤ A później odłożony zasypia Wgl wstałam dziś z myślą, że dzisiaj Sylwia urodzi... Nie wiem co mnie tchneło ciekawe jak tam z moim wróżeniem Co do etapu "jeszcze nie urodziłam" to ja tuż przed porodem miałam takie akcje z sąsiadem. Otwierałam mu drzwi ze słowami "tak, jeszcze się kulam" A reszta nawet nie zdążyła zacząć pytać Truskawkaxx, może to już za chwilę?? mam nadzieje, że Twoja córcia poprostu szykuje się do podróży...? Ale zrób to KTG dla własnego spokoju. Z tym apetytem tez było dziwnie...pamiętam tą ostatnią sobotę... Raz wgl apetytu nie miałam, potem mnie kurewsko mdliło , a za chwilę miałam apetyt za dwoje. No nie dało się nadążyć ![]() O Royal Baby słyszałam w radiu to która do pary?? OLA?
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niekoniecznie
|
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
ja codziennie odbieram telefony albo wiadomości na fejsie od mamy - "cześć córcia, jak się czujecie? To już?". albo od koleżanek - jeszcze chodzisz z brzuchem?
szlag mnie trafia, zaczynam się robić baaardzo nerwowa ostatnio już byłam tak poirytowana, ze napisałam szwagierce, że muszę chyba oświadczenie na fejsie napisać, że jak urodzę to na pewno każdy się dowie w swoim czasie ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- a w ogóle, końcówka wątku jak się żadna nie zgłasza, to mogę założyć w związku z tym, że ostatnio nie zdążyłam
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Santilia ale możesz zalozyc dzisiaj, a my na niego wskoczymy jutro
|
#4776 |
|
Wtajemniczenie
|
to zakładam
![]() szlag mnie trafi, przed chwilą napisałam o telefonach i wiadomościach czy urodziłam - dzwoni tato "jak się czujesz, księżna Kate urodziła"
|
#4777 |
|
404 Not Found
|
My zaliczyliśmy spacer na Starówce i w Ogrodzie Saskim, teraz odpoczywam, a mąż pichci obiad.
![]() Dłonie troszkę odpuszczają z opuchlizną, ale bajka to to nie jest.
|
|
|
|
#4778 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jest malutki Persil i chyba jakiś w DM widziałam. Mam rzut beretem do Francji, to tam kupiłam płyn do prania dla dzieci i nawet jest ok.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nawet nie przypominam sobie, żeby choć RAZ się postarał i mi coś kupił zamiast standardowego tekstu "to kup sobie coś". Wiedząc jak mi jest przykro potrafił wysłać ojca do kwiaciarni po kwiaty, a sam nie poszedł... ![]() Teraz na TLC leci seria Sex bez tajemnic i w środę ma być o zdradach. Celowo włączę i dam głośno żeby słyszał, bo pokazywali urywek, że faceci zdradzają jak jest w łóżku źle, a kobiety zazwyczaj jak związek pada emocjonalnie. |
||||||
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od siostry.
chyba przestanę tam jeździć, bo za każdym razem jak jestem u niej to mi kawałek czopu odchodzi. robi się poważnie. tż się szarpnął na posciel dla Młodej i na materac. powiedział mi, że bryncze. czeka mnie dziś poważna rozmowa z nim. znowu. olimpia nie mam się za co obrażać. Ty mi lepiej powiedz jak się czujesz?on do takich nie należy. troszczy się, bo posprząta, naprawi i w ogóle, tyle, że z tą kasą jakoś nie umiem go zrozumieć. ja mu tłumaczę jak ja to widzę, a on nic nie mówi i ja nie wiem co on myśli. i to mnie irytuje, no i na wszystko jest czas. ma tak stoicki spokój, że mnie to w☠☠☠☠ia. ja już raz uciekłam z toksycznego związku. ale tamten był agresywny. to która rodzi? ![]() Truskawka a gdzieś prywatnie w przychodni mogłabyś zrobić KTG?
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-05-02 o 15:44 |
|
|
|
#4780 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Co?!?! Pierwsze słyszę.
|
|
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
To samo się tyczy łańcuszków.
Gwoli wyjaśnienia ja nosiłam chustę całą ciążę i moje dziecko pepowiną owinięte nie było tylko na supermena się urodził
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam nadzieje że korali nie nosisz
bo to przez nie dzieci się pępowiną oplatają no i że przez wizjer nie patrzysz - chyba nie chcesz by córa miała zeza
Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2015-05-02 o 15:56 |
|
|
|
#4783 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe, ja słyszałam ze korali/łańcuszka nie mozna nosic bo sie dziecko pepowina owinie no ale apaszke na szyi, no luuudzie kto to wymuslil
Moje dziecko nie chce byc księżniczką, bryka sobie w brzuszku w najlepsze
|
|
|
|
#4784 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mogę z tych zabobonów...
haha tata napisał mi smsa żebym się nie denerwowała, bo on się o mnie tylko martwi dobra, zbieram się bo TŻ wraca, a musimy na zakupy jechać. nie udało mi się założyć kolejnej części, także jak coś, to macie wolną rękę
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe dlaczego moja owinieta pępowiną jest.. pewnie przez szaliki zima ...
|
#4786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj dzwoni do mnie rano i wieczorem, wczoraj zadzwonil po 8 i akurat kurde spalismy z TZtem
|
|
|
|
|
#4787 |
|
Zadomowienie
|
baset cos tam mi cmi ale da rade normalnie zyc
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy Tymeczka U mnie wczoraj cały niemal dzień był wręcz kamienny brzucho ale nic sie nie działo wiecej...To jeszcze raczej nie czas ![]() Ooo Polka właśnie mi tu czka, szaleniec mały ![]() Idę popatrzeć jeszcze raz do klubu na te Wasze pociechy słodziachne.
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cala ciaze nosze lancuszek bo nie zdejmuje go od kilku lat. Paski tez nosilam do spodni bo spadaly mi jak schudlam na poczatku. Chusty nosze bo lubie. Aa i patrzylam przez dziurki i szpary. Wiec moja corka.bedzie miala.cos z oczami
i chodzilam w jednym bucie wiec bedzie kulawa. Jak mnie to gadanie wkurza!
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
ojej, to moja pewno sto razy jest owinięta pępowiną.
bo nosze na okrągło apaszki ![]() nie słyszałam jeszcze o czymś takim. o.O Rozmawiałam z tż. doszliśmy do porozumienia, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. właśnie piorę pościel Młodej, w słoniki kurcze, czuje parcie na bożenę i odbyt. -.- Dziękuje Wam ![]() piekę drożdżowy z rabarbarem, ktoś chętny?
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-05-02 o 16:27 |
|
|
|
#4791 |
|
Zadomowienie
|
Rozkręcajcie się dziewczyny trzymam kciuki razem z Tymkiem
i pociesze was ze większych objawów wcześniejszych nie miałam tylko od razu poleciały skurcze więc nie znacie dnia ani godziny Zdjęcie Tymka wyśle na maila jakby któraś z Was mogła dodać do klubu to będę wdzięczna bo klubu i zdjęć z telefonu nie ogarne.
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Madeleine super
![]() Baset zdecydowanie powinnaś przeprowadzić poważną rozmowę z TŻ... wydatki na dziecko powinniście dzielić, a nie że Ty praktycznie wszystko ogarniasz, a on raz na jakiś czas zarzuci groszem. Tym bardziej, że mówisz, że zarabia sporo więcej... A co do firmy to ja bym się na Twoim miejscu nie zastanawiała tylko starała się o dotację Ja niestety nie mam jednoczęściowego stroju, więc dziś na basenie zostałam obrzucona miliardem spojrzeń w stylu "co tu robi baba w ciąży"
|
|
#4793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie się masz Buziak dla Tymka
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
zainstalowalam wkoncu wizaz na tele zeby byc bardziej na bierzaco ale poki.co nie jestem w stanie nadrobic. widzialam ze sylwia i jagodowa urodzily ![]() ogromne gratulacje! kogos pominelam? prosze o.szybka poprawke Wczoraj byl termin porodu majki a ja juz kruszyne mam prawie 2 tygodnie tak bardzo sie juz zmienila... Z innych spraw mam juz dosc gosci :/ odkad jestesmy w domu praktycznie nie bylo dnia zeby ktos nie przychodzil, wczoraj pielgrzymki byly od 10 rano, jedna ciotka, potem kuzynka z druga ciotka a na wieczor zapowiedzieli sie znajomi wiec tz grila zapalil bo najprosciej bylo miechem poczestowac, wszystko byloby jeszcze ok gdyby nie to, ze non stop ktos wisial nad lozeczkiem, ochy achy i zaczepianie malej, ale jak juz kolega wzial mala na rece to zie wkurzylam :/ powiedzialam zeby dali.jej spac, bidulka mala z tego wszystkiego sama zasnac nie mogla czego efektem byla najgorsza nocka, budzila sie non stop a ja prawie w ogole nie spalam. mam nadzieje ze to juz koniec odwiedzin bo o c i p i e j e m y :/ No i trzecia sprawa... tz jedzie za tydzien do austrii na sama mysl chce mi sie plakac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez loluska Czas edycji: 2015-05-02 o 16:58 |
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
W klubie wrzucone zdjęcia naszego kolejnego przystojniaka Jagodowej
![]() Ach... no cudny jest
|
#4797 |
|
Zadomowienie
|
Baset - jak Twój tż taki skrobidupa, to załóżcie wspólne konto, na które każde z Was będzie przelewać kwotę na życie, wydatki na dziecko, ale nie kwotowo, ale procentowo - zależnie od zarobków, np 30% wypłaty. Bo np teraz jak zdecydujesz się na roczny macierzyński, to dostaniesz 80% wypłaty, czyli fakt opieki nad dzieckiem uderzy Cię po kieszeni, a męża nie.
Kurde, ja bym mu w oczy powiedziała, że jest skąpiradłem i tyle. Ja cenię oszczędnych ludzi - którzy nie wyrzucają jedzenia, oszczędzają energię, wodę, potrafią się taniej się ubrać, a nie u projektanta, czy sami zrobią remont, żeby oszczędzić - ale jak ktoś kisi kasę, a rodzina stara się wiązać koniec z końcem, to już przegięcie. Pomyłam dziś okna - jak to nie pomoże w rozpakowaniu, to o kant dupy takie "wywoływacze"
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
asiuk tobie tez gratuluje!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, na mnie okna nie działały.
Zakupy i prezent dla K. pomogły
|
#4800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zakupy dziś były w rossku i plotłam wianki z H na spacerze. Prezentu dla małej nie przewidziałam ![]() Opierdzieliłam pół mieszkania na mopie, drugie pół dla tża. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

z tżtem od wczoraj mamy ciche dni i ogólnie jakbym zaczęła teraz rodzic to nie jestem gotowa
Nie mam dziś siły już...

tzn K. budził się w nocy co 2,5-3h ale dziś z okazji soboty z tatusiem gnilismy do 12
A reszta nawet nie zdążyła zacząć pytać 

ostatnio już byłam tak poirytowana, ze napisałam szwagierce, że muszę chyba oświadczenie na fejsie napisać, że jak urodzę to na pewno każdy się dowie w swoim czasie 

Jest malutki Persil i chyba jakiś w DM widziałam. Mam rzut beretem do Francji, to tam kupiłam płyn do prania dla dzieci i nawet jest ok.
kurka jest jakies 10 stopni i wieje mam z gola szyja latac
nawet nie przypominam sobie, żeby choć RAZ się postarał i mi coś kupił zamiast standardowego tekstu "to kup sobie coś". Wiedząc jak mi jest przykro potrafił wysłać ojca do kwiaciarni po kwiaty, a sam nie poszedł... 
27.06.2013 r.

bo to przez nie dzieci się pępowiną oplatają
grzecznie poczekal na maj a teraz śpi. Possal cyca i jest cudowny
przeczucie mnie nie pomyliło
teraz muszę dojść do siebie ale na szczęście udało się sn więc jestem przeszczesliwa, chociaż boli.
bo klubu i zdjęć z telefonu nie ogarne.

prosze o.szybka poprawke