|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brzuszek twardnieje mi już od jakiegoś czasu przeczytałam sobie o tych przepowiadaczach i się tym twardnieniem aż tak nie przejmowałam. Fakt zazwyczaj pojawia się gdy się czymś denerwuję, albo więcej chodzę. Na razie za dużo nie chcę myśleć, bo już wujka googla spytałam, co tam wie. I trochę się przeraziłam. Więc na razie staram się o tym nie myśleć. Filmik, kakałko i relaks Byle do poniedziałku Cytat:
te najmniejsze mają smoczki dla najmniejszych i pewnie stąd to oznaczenie, ale z tego co mówią mi inne mamy nie ma sensu kupować tych maciupkich butelek, bo maluszki szybko z nich wyrastają. A smoczki i tak trzeba dokupić, choćby w zapasie. Wczoraj widziałam fajny bajer w butelce Tommee tippee z czujnikiem ciepła i było widać czy mleko jest zimne czy za gorące |
|||
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
aaa mam nadzieję, że również po porodzie jak księżna Kate będę mieć zrobioną fryzurę, make-up i piękną sukienkę
wygląda jakby ze SPA wyszła a nie z porodówki..
|
#1924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem cała akcje prezentami nakręca ja rodzice! To oni chcą tych prezentów i nakręca ja dzieci. Dwa lata temu zapytałam znajomej córki co dostała na komunie i ona mowi ze rower aparat kolczyki i pieniądze i mówi że prezenty do dupy. Byłam w poradni dwie godziny o owulacji to dla mnie naprawdę za dużo. . Jutro kolejne dwie godziny, ciekawe o czym
|
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad nami sztab ludzi nie stoi a i tak wyglądamy z****ście i tego się trzymajmy ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
Ja tam nie miałabym nic przeciwko tym naukom, gdyby tam faktycznie ograniczali się do faktów. A niestety często uczą tam nawiedzeni pseudoznawcy twierdzący że antykoncepcja powoduje pogorszenie stosunków między małżonkami i rozwodów, nie mówiąc już o całej masie stereotypów... |
||
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co ja wiem to te najmniejsze smoczki mają mniejszy przeplyw niż te dla coraz starszych dzieci, z wiekiem powiększa się dziurka w smoczku. Chodzi chyba o to żeby dziecko się nie zakrztusilo przy jedzeniu, wiec dla tych najmniejszych jest najmniejsza dziurka. Ja mam już 5 butelek całkiem przypadkiem, komplet avent dostałam, komplet canpol wygrałam i jedną tommee tippee sobie kupiłam
wiec mam trzy małe butelki 0+ 120ml i dwie 240ml. Więcej nie zamierzam kupować, zobaczymy które się spiszą.
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Obraziłam się, poklocilam i zostałam w domu a mąż poszedł. Jeszcze mnie namawiał żebym szła ale jak już z impetem powiadomiłam znajomych, że zostaje w domu to glupio mi było iść... ech, mię wiem czy to ciąża ale jestem okropnie przewrazliwiona.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś o tym wiem bo w tej ciąży już wyrobiliśmy normę kłótni na 2 lata. Przewrażliwienie, otóż to - wcześniej byłam bardziej gruboskórna, wiele puszczałam mimo uszu i spływało po mnie jak po kaczce. Teraz niektóre rzeczy mnie wkurzają do żywego no i potrafię się rozpłakać z każdego powodu... Nie znoszę tego, mam nadzieje że przejdzie bo sama siebie nie poznaję. |
|
|
|
|
#1930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Raczkowanie
|
ja wlasnie wrocilam od siostry z grilla elektrycznego robionego w domu. Nawet nie dymilo, ale byl kurczak i kabanoski, to szybko sie robi, przy karkowce zawsze sie dymi niestety.
Czyli z tego vo piszecie moge spokojnie kupic butelki dla starszych dzieci i dokupic smoczki. Nie widze sensu kupowania takich malenkich, skoro i tak dzieco samo butelki nie trzyma. |
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No uniosłam się dumą i na zlosc mamie odmrozilam sobie uszy. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1934 |
|
Wtajemniczenie
|
Aakkzzii, u mnie też się urodzi ruda dziewczynka.
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
hahaha na początku nie skumałam ale teraz tak hahaha
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
- tadam a jednak jestem ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- dzisiaj cały dzień jem.
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Ale pojadlam. Ble. Dzisiejszy dzień mogę zaliczyc do udanych. Kupiłam sobiw fajna nowa piżamke i nowa bluzkę. Uwielbiam zakupy. Az sie boje az wpadnę w szal zakupów dla Bubuśa. Byle do wtorku mam nadzieje ze pokaże co ma miedzy nogami.
No a księżna pieknie wygladala. No ale jak by moglo byc inaczej. Ciekawe jakie dadzą imię księżniczce ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Obstawiam na Wiktoria a drugie moze Diana
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie raptem 5 h poporodzie ona wyszła i wyglądała jak by nigdy nic
![]() czy oni mają tam jakieś inne metody porodu ?
|
#1938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tak gdzieś od tygodnia mam, wiecznie głodna jestem i coś żuję. Już się boję co waga u położnej następnym razem pokaże...
Cytat:
Cytat:
Poza tym ja tam jej nie zazdroszczę, założę się że wolałaby odpoczywać z dzieckiem po porodzie niż się malować i szykować do pokazania się do kamery. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-02 o 22:17 |
||
|
|
|
#1939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ilosc zawartosci butelki a piersi to inna inkszosc, wiec chyba butelka musi rosnac z dzieckiem ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
U mnie w rodzinie jest Lilka od imienia.... Amelia ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Sa tez butelki do zludzenia imitujace piers i z nimi sie dziecko napracowac musi |
|||
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z butelkami imitującymi pierś to czytałam ostatnio badania mówiące, że nawet najbardziej anatomiczne butelki pobudzają rozwój około 40 mięśni, kp 120. Ale dzieci butelkowe żyją i mają się bardzo dobrze jako dorośli więc nie demonizujmy, choć co pierś to pierś. |
|
|
|
|
#1941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sztab ludzi swoje zrobil, ale ale ja tak zle znosilam pierwsza ciaze, ze porod to bylo wybawienie i 5h po czulam sie, ze wygladam podobnie do Kate ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Tylko nie wiem, czy przy takim maksymalnym znieczuleniu tak szybko, by urodzila? ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Nie wiem, bo butelki ani razu nie uzylam, ale przeplyw przez smoczek jest podobno inny. No ale 40 to i tak dobry wynik ;-) ale wiadomo kp jest naj |
|||
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie odciągałaś pokarmu ani razu? Ja na pewno będę odciągać bo jednak będę chciała raz na jakiś czas wyjść z domu i nie zaburzyć laktacji podając mm, lepiej odciągnąć i wyjść. Ale zobaczymy jak to będzie. |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko uwinela sie w 2,5h a liczymy od pierwszej fazy porodu. Przy srodkach akcja jest znacznie opozniona stad moje watpliwosci. Odciagac odciagalam, ale na poczatku podawalam z kieliszka, pozniej pila juz tylko z piersi, jak jej nie bylo obok to i tak butelki nie tknela, nastepnie rozszerzylam diete to dostawala juz z bidonu. Mm tez nie podawalam |
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dwie butelki będę mieć z laktatorem i miejmy nadzieję że jakoś to będzie funkcjonować. |
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez takie znam (szczesciary!) a kwestie zwolnienia akcji wyjasnial mi anestezjolog i statystyki zdecydowanie gorsze przedstawil. Nie mialam i nie bede miec okazji sprawdzic. Dwie wystarcza na pewno |
|
|
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Nie było mnie dwa dni, a tu tyle popisane.. Nie ma szans, żeby się poodnosić Mam nadzieję, że fajnie spędzacie weekend Ja pół wczorajszego dnia przespałam, w ciągu dnia ze 2 godziny spałam i potem padłam o 22 zupełnie nieświadoma co się wokół dzieje Ale było mi to potrzebne, bo wstałam dziś pełna sił i werwy i miałam nawet cierpliwość w nocy do Młodej jak wydziwiała jakieś niestworzone rzeczy o 3:30 ![]() Dzisiaj u nas był fajny festyn z okazji święta flagi, sporo było atrakcji dla dzieci, wozy strażackie i te sprawy i Młoda była zachwycona. Potem zahaczyliśmy o grilla i szwagra, to już w ogóle była wniebowzięta, bo uwielbia córki szwagra No i my też zadowoleni, bo one szalały we 3 a my na słoneczku się grzaliśmy
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie to mogą rodzić i rodzić... No ale śmieje się że przy trzeciej ciąży to chyba na oddziale zamieszka bo dziecko samo wyleci bez ostrzeżenia haha
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
ale zauważyłam pewnien fakt
![]() że dziewczyny od nas z wątku które już rodziły chyba wgl nie gadają o bólu porodowym , nie mówią -o boże co mnie czeka, umre jak wtedy , nie chce , boję się, tylko normalnie jak my czekają na to bez jakiegoś większego strachu albo poprostu nie chcą nas straszyć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

Szczególnie razem z tym twardnieniem brzucha, żeby się nie okazało że to coś z łożyskiem albo szyjką. No ale do poniedziałku już blisko, a na IP pewnie tłumy ludzi...
zamiast niego jest "kupił mi"
wygląda jakby ze SPA wyszła a nie z porodówki..

rzytul: