toksyczny trójkąt - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-28, 18:44   #1051
giselle2504
Rozeznanie

Dot.: toksyczny trójkąt

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
Szczerze to skoro ma was gdzies i sie wami nie interesuje to po co jeszcze piszesz do niego. Ja raczej pogadac bym wolala z bliskimi lub zwrocic sie lub pomoc wlasnie do rodziny niz do takiego ojca dziecka...
Ale Autorka nie napisała do niego po wsparcie. Poza tym on później takie rzeczy wykorzystuje w sądzie przeciwko niej, bo "nie informuje go o sprawach związanych z dzieckiem".

Dla mnie wymówka z brakiem kasy na koncie też jest słaba. Tym bardziej, że chodzi o poważną jednak rzecz, bo potencjalną wadę serca. Z drugiej strony to bez sensu, że nie odebrałaś. To w końcu po co pisałaś mu sms'a? Mógł być w pracy np, coś robić i czekał na spokojniejszy moment, żeby się wszystkiego dowiedzieć. Znów zaczynasz robić huśtawki...
Stary 2015-02-28, 21:04   #1052
JakKazdaInna
Zadomowienie

No tak, cały czwartek i cały piątek nie znalazł chwili, dopiero o 20. Może pracuje cala dobę, nie wiem.

Nie będę go więcej informowac , bo po co? I co mi zrobi sad. Przecież go to nie interesuje.

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Według mnie mylisz się i to bardzo.

Każda jego akcja jest skierowana przeciwko Tobie, w stylu 'jak nie groźbą, to prośbą'.
Zrobi wszystko aby udowodnić swojej rodzinie, że to ON jest mężczyzną i żadna baba nie będzie z niego alimentów ściągać.

Jeżeli myślisz, że przetarł oczy to sama siebie okłamujesz, to co on widzi nie chciałabyś zobaczyć. Jesteś wrogiem jego rodziny, największym sukcesem byłoby Cię ściągnąć do domu, zamknąć sprawę o alimenty, a potem zrobić WSZYTKO aby Cię wyrzucić i odebrać Ci dziecko.

Ludzie, którzy nie zawahają się przed włamaniem na Twoje konto, przed kłamliwym oczernianiem Ciebie... tych ludzi nie powstrzyma nic aby osiągnąć swój cel.
Dlatego tak ważne są wszelkie dowody Twojej w 100% odpowiedzialnej opieki nad dzieckiem i lakonicznie mówiąc dobrego prowadzenia się.

Nie mów o nim 'mąż' zamień to w 'ojciec dziecka', nie pozwól im zniszczyć Ciebie.

Dasz sobie radę, uwierz w to.
Post z 14.04.2014. Jakże prawdziwy. Żałuje, ze wtedy tego nie urwalam, ale przynajmniej dziś wiem, ze nie mogłam zrobić nic, a tak być może mialabym jakieś wyrzuty: "a gdyby"...
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-28, 21:23   #1053
giselle2504
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JakKazdaInna Pokaż wiadomość
No tak, cały czwartek i cały piątek nie znalazł chwili, dopiero o 20. Może pracuje cala dobę, nie wiem.

Nie będę go więcej informowac , bo po co? I co mi zrobi sad. Przecież go to nie interesuje.
Nie patrzyłam na daty, nie skojarzyłam, że aż tak długo się nie odzywał.

Nie mówię, że sąd coś Ci zrobi, ale gdyby znów coś wymyślił albo jego rodzinka, to na pewno będą takie sprawy wywlekać. No i jaki by nie był, to w końcu ojciec i powinien wiedzieć. Nieważne.

Jak przeszkadza Ci rozmawianie z nim, to powiedz, że od teraz będziecie się kontaktować mailowo. Napiszesz mu w razie coś by się działo o czym powinien wiedzieć i nie będziesz musiała odbierać telefonów, czy tam ich unikać, żeby z nim nie rozmawiać.
Stary 2015-02-28, 22:00   #1054
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ja bym raz zadzwonila i jak by odebral spoko powialabym mu o tym co z malym nie odebralby to bym napisala smsa i niewnikala co dalej z tym zrobil. Poinformowalas poinformowalas a on by zrobil co chcial z tym. Przed sadem bys nie miala nic do siebie bo przeciez poinformowalas a to on was olal wymowka..

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

I tak za kazdym razem rob i tyle..

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-01, 16:34   #1055
JakKazdaInna
Zadomowienie

Serce pęka. Ile razy i jak długo można przeżywać wyjście z takiego bagna??
Stary 2015-03-01, 16:36   #1056
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Serce pęka. Ile razy i jak długo można przeżywać wyjście z takiego bagna??
Czas leczy rany. Z czasem będzie boleć coraz mniej.
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-02, 20:05   #1057
JakKazdaInna
Zadomowienie

Umówilam się jutro. Z facetem. Próbuje wyciągnąć mnie od dwóch miesięcy, ale same rozumiecie, ze wczesniej spotkać się z nim nie mogłam.

Dziś mam się juz ok. Pogrzebalam nadzieje i złudzenia, bardzo to ludziom komplikuje życie. Zlapalam się na tym, ze nie myslalam dziś wcale o tym 'swoim Piotrusiu Panu. Zabolalo, ale powoli chyba przechodzi. I siedzenie w domu tez szkodzi, w pracy inaczej się funkcjonuje.

IDE pracować kiecke
Stary 2015-03-02, 21:42   #1058
Seph
Zadomowienie

Przeczytałam prawie cały wątek i uzmysłowiłam sobie jak bardzo jest istotne w naszym życiu z kim się zwiążemy. Człowiek może być dla nas najszczerszym skarbem bądź najgorszym wrogiem.
Bardzo mi przykro jak to wszystko czytałam. Z jednej strony podziwiam walkę autorki, że sobie tak radzi świetnie bo jednak nie będę ukrywać ale sytuacja jest beznadziejna. Co innego zgodna rodzinna a co innego rozwiedziona z dzieckiem.. Oczywiście to nie oznacza straconego szczęścia bo wszystko da się poukładać ale niestety to wymaga sporego czasu.

Przyznam, że jakiś czas temu rozstałam się z chłopakiem. Ogólnie gościu typowy narcyz. Wszystko wie najlepiej, najprzystojniejszy, laski sikają jak go widzą i oczywiście miał 100 kobiet w łóżku w ciągu 2 lat. Ex stał się exem po raz drugi i tak sobie dochodzę do myśli, że bardzo dobrze. Nie wyobrażam sobie życia z tym człowiekiem, tworzenia rodziny a co dopiero posiadania dziecka... już sobie wyobrażam jak bym miała słuchać, że jestem złą matką. Będąc jego dziewczyna wysłuchiwałam, że jest mnóstwo kobiet ładniejszych ode mnie.. to co dopiero będąc żoną... Tak więc nic na siłę i na pewno nie z gościem który nie ma szacunku i poniża...

Przepraszam za tą wstawkę od siebie ale droga autorko. Widzę dużo siły w Tobie i myślę, że z czasem będzie coraz lepiej a może już i jest patrząc po Twoim ostatnim poście. Wszystko się ułoży tylko trzeba czasu. Dobrze się stało, że wzięłaś rozwód i nie pozwoliłaś sobie wejść na głowę bo podejrzewam, że mogłabyś być w gorszym stanie psychicznym i ciężej by CI było się pozbierać.
Seph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-05, 20:39   #1059
JakKazdaInna
Zadomowienie

Juz niby lepiej ale dalej smutno.

Zyskałam przyjaciela, jednakże odnoszą wrażenie, ze trochę nam się życie mija.

Ale trzeba przyznać, ze każdy telefon jest radością.

Postanowilam poddać się temu co przyniesie los, wyłączyć mózg, nie rozkminiac.

Mam nadzieje, ze za miesiąc napisze, ze u mnie juz lepiej...
Stary 2015-03-06, 11:20   #1060
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Juz niby lepiej ale dalej smutno.

Zyskałam przyjaciela, jednakże odnoszą wrażenie, ze trochę nam się życie mija.

Ale trzeba przyznać, ze każdy telefon jest radością.

Postanowilam poddać się temu co przyniesie los, wyłączyć mózg, nie rozkminiac.

Mam nadzieje, ze za miesiąc napisze, ze u mnie juz lepiej...
Będzie dobrze
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 19:46   #1061
JakKazdaInna
Zadomowienie

Źle się czuje. Dziś miałam taaakiego dola.

Miałam wyłączyć mózg a myślę o tym co by było gdyby... Ze może powinnam wynająć z nim to mieszkanie, ze trzeba było rozmawiać tak czy inaczej...

Kolega chciał wpasc na herbatę,odmówiłam, bo po tygodniu mamy mały bajzel w domu, zresztą myślę, ze to nie najlepszy pomysł.

Mam wrażenie, ze on się angażuje,chce czegoś więcej. Fajny facet, przystojny, ustawiony, spokojny. A ja się jeszcze miotam w przeszłości.

Serce mi pęka, boli z każdej strony. Nie mamy z sobą żadnego kontaktu (i cale szczęście). Dopiero teraz czuje się samotna i zraniona a powinnam była to przeżyć juz rok temu..,
Stary 2015-03-06, 20:14   #1062
201607040940
Konto usunięte

Cytat:

Miałam wyłączyć mózg a myślę o tym co by było gdyby... Ze może powinnam wynająć z nim to mieszkanie, ze trzeba było rozmawiać tak czy inaczej...

Kolega chciał wpasc na herbatę,odmówiłam, bo po tygodniu mamy mały bajzel w domu, zresztą myślę, ze to nie najlepszy pomysł.

Mam wrażenie, ze on się angażuje,chce czegoś więcej. Fajny facet, przystojny, ustawiony, spokojny. A ja się jeszcze miotam w przeszłości.

Serce mi pęka, boli z każdej strony. Nie mamy z sobą żadnego kontaktu (i cale szczęście). Dopiero teraz czuje się samotna i zraniona a powinnam była to przeżyć juz rok temu..,
wcześniej trzymały Cię emocje, adrenalina, gniew, złość, dążenie do rozwodu, do 'ukarania' exa. Teraz emocje opadły, zostało zwykłe życie. Po silnych emocjach musi być spadek formy....

Idź z nowym facetem na spacer, może będzie ładna pogoda? Szukajcie wiosny, przebiśniegów i krokusów.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 20:21   #1063
JakKazdaInna
Zadomowienie

Jestem juz spokojniejsza, jest mi nawet mniej smutno. Mam nadzieje, ze weekendów a wizyta ojca tego nie zburzy.

Myślę dużo.

Powiem Wam cos o czym wczesniej nie wspominałam. Kiedyś, jeszcze sporo przed ślubem wzielam jego telefon. A tam 2miesiace konwersacji z jakąś laska, buziaczki, serduszka... Nie wiem co go łączyło, nie wiem czy mnie zdradził. Zerwał z nią kontakt i wrócił na kolanach.

Dziś, po 3 latach zrobił cos podobnego. Spotykał się z nią, do mnie mówił o wspólnym życiu...

Ludzie się nie zmieniają.

I jeszcze jeden news. Facet z którym parę razy wyszlam okazał się kompletnym świrem. Wydawał się naprawdę ogarnięty: ponad 30 na karku, 2 kierunki, dobra praca, naprawde fajnie mi sie z nim rozmawialo. Zraził mnie trochę ostatnio, umowilismy się w Dzień Kobiet. Spóźnił się pol godziny, był jakby nieobecny. Ja cos mowie, a on nic tylko, ze się lubi przytulac, pcha jezyk, nachalny, masakra. Ucieklam

Teraz dostaje codziennie sterte smsow, takich, ze wstyd o tym pisać.
Mam nadzieje, ze mogę bezpiecznie wyjść z domu
Stary 2015-03-13, 09:33   #1064
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:

przynajmniej teraz po tej historii ze ex ma juz od jakiegoś czasu laskę, a Ciebie namawiał na powrót możesz mieć 200% pewność, ze naprawdę takie mysli, jak powyższa są bzdurą, że dobrze zrobilaś,że sobie jeszcze bardziej nie nakomplikowałaś sytuacji, nie przedłużałaś życia z nieuczciwym człowiekiem.
A to że z randkowicza wyszedł świr, to trudno, zdarzają się napaleńcy, pewnie miał jakis wyrzut hormonów do krwi i teraz siedzi i żałuje,ze zachował sie jak głupek.
Nie przeprosił Cie chociaż? Nie zniechęcaj sie, nie wszyscy faceci to świry, próbuj znajomości z innymi, spotykaj sie z ludzmi
a jak tam zdrowie Twojego synka? Wyjaśniło sie co z serduszkiem?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-18, 21:52   #1065
JakKazdaInna
Zadomowienie

Jest lepiej.

Sprzatnelam mieszkanie od a do z , robimy sobie super śniadania, po pracy idziemy na spacer, w niedziele do kościoła a później wychodzimy na obiad.

Czuje się jakbym zaczynala chodzić na nowo i dostrzegam, ze życie jest dobre.

Tyle czasu zmarnowalam.

W weekend ojciec był. Miał zabrać Małego, bo ostatnio znalazłam dyktafon i notorycznie grzebie mi po rzeczach. Ale Mały zachorował. Wszelkie dokumenty, papiery do walizki, walizkę do piwnicy i zapraszamy pana. Mały spojrzał, odwrócił się na piecie i do mamusi. Przez dobre pol godziny nie zwracał nawet na ojca uwagi. Nie płakał gdy wychodził. Zresztą w pewnym momencie ex poszedł do salonu, usiadł na kanapie i tak siedział jakieś 20min, a ja bawilam się z dzieckiem. W końcu poszlam zapytać czy nie chce juz wyjść....

Nic go poza papierem z tym dzieckiem nie łączy. Jest dla Małego coraz bardziej obcy.

Aha uslyszalam, ze żyje za jego alimenty, nic nie kupuje Małemu, bo wszystko co ma to od niego i jego matki i mam mu pokazać cala dokumentacje medyczna Bartka bo mam taki obowiązek.
Stary 2015-03-18, 22:10   #1066
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Jest lepiej.

Sprzatnelam mieszkanie od a do z , robimy sobie super śniadania, po pracy idziemy na spacer, w niedziele do kościoła a później wychodzimy na obiad.

Czuje się jakbym zaczynala chodzić na nowo i dostrzegam, ze życie jest dobre.

Tyle czasu zmarnowalam.

W weekend ojciec był. Miał zabrać Małego, bo ostatnio znalazłam dyktafon i notorycznie grzebie mi po rzeczach. Ale Mały zachorował. Wszelkie dokumenty, papiery do walizki, walizkę do piwnicy i zapraszamy pana. Mały spojrzał, odwrócił się na piecie i do mamusi. Przez dobre pol godziny nie zwracał nawet na ojca uwagi. Nie płakał gdy wychodził. Zresztą w pewnym momencie ex poszedł do salonu, usiadł na kanapie i tak siedział jakieś 20min, a ja bawilam się z dzieckiem. W końcu poszlam zapytać czy nie chce juz wyjść....

Nic go poza papierem z tym dzieckiem nie łączy. Jest dla Małego coraz bardziej obcy.

Aha uslyszalam, ze żyje za jego alimenty, nic nie kupuje Małemu, bo wszystko co ma to od niego i jego matki i mam mu pokazać cala dokumentacje medyczna Bartka bo mam taki obowiązek.
Jak czytam o twoim ex to jedno słowo mi się ciśnie na usta: kutas złamany, pozbawiony honoru i moralności.

Btw znalazłaś dyktafon, ok, ale powiedziałaś mu o tym, że znalazłaś? Co on na to?
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 14:24   #1067
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
Jak czytam o twoim ex to jedno słowo mi się ciśnie na usta: kutas złamany, pozbawiony honoru i moralności.

Btw znalazłaś dyktafon, ok, ale powiedziałaś mu o tym, że znalazłaś? Co on na to?
Stwierdził, że go okradłam.

Jak jemu po 3 tyg nieobecności najbardziej zależy na tym, żeby włączyć dyktafon to cóż.

Jeszcze ten weekend i miesiąc przerwy. Nie moge się doczekać.
Stary 2015-03-28, 20:22   #1068
JakKazdaInna
Zadomowienie

Dziewczyny trzymajcie mocno za nas kciuki
Stary 2015-03-28, 22:09   #1069
Konto usunięte

A tak w ogole to lepsze masz samopoczucie?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-28, 22:12   #1070
slaaave13
Zadomowienie

Stary 2015-03-29, 13:08   #1071
JakKazdaInna
Zadomowienie

Godze się z życiem. Trochę mnie potrzachalo, dziś żałuje, ze nie stało się to wczesniej. Dzis, dopiero dzis, moge powiedziec szczerze z cala pewnoscia... Pozbylam się wszelkiej nadziei- cos co trzymało mnie w zawieszeniu przez tyle czasu. Spadły mi zupełnie klapki i w końcu przetarlam oczy.

Jest mi czasem ciężko, czasem płacze, ale jest lepiej. Zdecydowanie. Myślę, ze powoli wychodzenia na prosta.

Ojciec z Małym nie maja żadnej relacji, jest dla niego obcy. Nie pyta, nie interesuje go. Zaproponowalam ostatnio, ze może przyjechać na 2gi dzień świat (na święta nie ma zasadzonych kontaktów), 0 reakcji. Bo co to za różnica.

Dziś moim celem jest zapewnienie jak najlepszego dzieciństwa dla Bartka i mój spokój.
Stary 2015-03-29, 21:15   #1072
JakKazdaInna
Zadomowienie

Mały znów chory... Ma wysoka gorączkę, zwymiotowal.

Zobaczcie jak to jest. Tatuś gdzieś tam nawet nic p nie wie, a ja sobie znów sama muszę radzić. Do pracy isc musze, bo w lutym bylam 3 razy na zwolnieniu, a jeszcze sie marzec nie skonczyl. Oby tylko noc była spokojna...
Stary 2015-03-30, 09:53   #1073
Konto usunięte

zdrówka dla synka
i dla Ciebie tez oby nastały słoneczne i szczęsliwe dni

a ojciec dziecka nawet nie zadzwoni, nie napisze czasem z pytaniem o syna? teraz ma miesiac bez kontaktu z dzieckiem? jak tak, to przerażające i smutne
Stary 2015-04-05, 12:07   #1074
JakKazdaInna
Zadomowienie

Wesołych Świąt Mam nadzieje, ze następne święta będą dla nas lepsze
Stary 2015-04-05, 12:14   #1075
moniaaa91
Raczkowanie

Tobie i Bartkowi również wesołych, dużo miłośći, wielu Słonecznych dni i oby się wszystko zaczęło układać
moniaaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 20:35   #1076
JakKazdaInna
Zadomowienie

To teraz proszę mnie skopac za naiwność.

Pan tato chciał przyjechac (nie ma zasadzonych swiat). Umowilam się z nim na dzisiaj. Specjalnie wrocilismy rano. Przyjechał, po godzinie Mały zasnął a ten stwierdził, ze specjalnie go uspalam (no tak tata na audiencji, zapałki w oczy i hołd bic). i pojechał.

No krew mnie zalała. Przyjechalismy specjalnie dla niego a on to olal. I od południa wiedzieliśmy sami. Zrobilam sobie święta.
Stary 2015-04-06, 21:07   #1077
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

a co chcialas zeby robil?
chcialas zeby siedzial i patrzyl jak dziecko spi ?
nie kumam czego oczekiwalas od niego skoro dzieck zasnelo
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 23:52   #1078
geosmina
Wtajemniczenie

No w takiej sytuacji to mógł posiedzieć tą godzinę/dwie i zaczekać aż mały wstanie. Skoro przed południem już przyjechał na odwiedziny to debilne z jego strony że się zwinął po godzinie, skoro wiedział, że Autorka specjalnie dla niego wróciła do domu.

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 07:26   #1079
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Przecież ona go nie znosi wiec rozumiem ze mu się nie chciało tam siedzieć w tej skisłej atmosferze.
Czy autorka wgole mu to zaproponowała?
Jako matka chyba zna swoje dziecko i wie kiedy idzie spać w ciągu dnia.
Trzeba było się umówić na inna godzinę a nie rano.
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 00:13   #1080
poli_333
Raczkowanie

Jak Każda Inna co słychać? Czy przeprowadzka jest aktualna? I co u Bartusia, jak serduszko?

Do czytelniczek: rozumiem, że nie wszystko, co pisze autorka zrobiłybyście tak samo, ale cholernie irytuje mnie, kiedy krytykujecie coś, choć nie macie pojęcia dlaczego akurat autorka zrobiła tak a nie inaczej tym bardziej, jeśli nie jest to sprawa życia i śmierci, ot, dlaczego umówiła się z ojcem dziecka rano a nie popołudniu - BO TAK WYSZŁO.
poli_333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości