Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-02, 21:13   #4651
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
A ja się wkurzylam.. Prosiłam tza od.stycznia żeby przywiózł materac i.przewijak.. Przywiózł dziś.. I co.. Materac śmierdzi a przewijak pogryziony.. No i tak muszę kupić jeszcze materac i przewijak..
I tu moja.prośba.. Kiedyś zamawialyscie przewijaki takie na.komode.. Macie linki albo coś?
nieźle może da się jakoś odratować

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
obawiam się, ze będzie Mój zresztą też, bo jest nauczony, ze zawsze któreś z nas rodziców poświęca mu sporo uwagi. Obawiam się, ze będzie się zachowywał albo jak dzidziuś albo będzie robił wszystko co niedozwolone, zeby tylko przykuć naszą uwagę... Nastawiam się na ciężki czas, bo mój jest szalenie zazdrosny o wszelką uwagę poświęconą jakiemukolwiek innemu dziecku... Trzeba będzie zagryzać zęby, tłumaczyć i przeczekać...
no tak, jeszcze zazdrość. wystarczy, że pogłaszczę siostrzenicę a syn już przybiega i odciąga moją rękę, płacze jak mam ją na kolanach, itp. najczęściej u niej w domu i/albo u nas tego samego dnia mam raczkujące dziecko, mamroczące pod nosem niezrozumiałe zlepki, na dodatek siadające na nogach zamiast normalnie najczęściej trwa to chwilę, nudzi mu się albo zwyczajnie go męczy (raczkowanie, takie siedzenie), zaczyna zachowywać się normalnie, aż znowu mu się przypomni.

idąc tym tropem za miesiąc będę 2-latka karmić cycem on wie, że dzidziuś będzie jeść z cyca, ale... sam nie pamięta, za to widział moją siostrzenicę jedzącą i jakiś czas temu był przekonany, że to jego ciocia będzie karmić naszego dzidziusia

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie. Te podwójnie tkane to są białe? Kolorowe to tylko pojedyncze muszę brać tak?
białe. kolorowe są cienkie, standardowe.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
tak sie wygląda 10 godzin po porodzie, a co a ja sie zastanawiałam czy przez pierwszy miesiąc bede miała siły nogi ogolić........ ej... ciekawe czy ona też ma założoną taką wielką podpaske, czy w rodzinie królewskiej sie inaczej takie sprawy rozwiązuje......???
myślę, że i tak sporo ją kosztuje taki wygląd w dniu porodu. ja sobie nie wyobrażam

chociaż... prawie dobę po cc musiałam (no po prostu musiałam, inaczej bym skisła) umyć włosy. ciekawe doświadczenie schylać się nad brodzikiem z jakby nie było bardzo świeżą raną na pół brzucha
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 21:19   #4652
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nieźle może da się jakoś odratować

no tak, jeszcze zazdrość. wystarczy, że pogłaszczę siostrzenicę a syn już przybiega i odciąga moją rękę, płacze jak mam ją na kolanach, itp. najczęściej u niej w domu i/albo u nas tego samego dnia mam raczkujące dziecko, mamroczące pod nosem niezrozumiałe zlepki, na dodatek siadające na nogach zamiast normalnie najczęściej trwa to chwilę, nudzi mu się albo zwyczajnie go męczy (raczkowanie, takie siedzenie), zaczyna zachowywać się normalnie, aż znowu mu się przypomni.

idąc tym tropem za miesiąc będę 2-latka karmić cycem on wie, że dzidziuś będzie jeść z cyca, ale... sam nie pamięta, za to widział moją siostrzenicę jedzącą i jakiś czas temu był przekonany, że to jego ciocia będzie karmić naszego dzidziusia

białe. kolorowe są cienkie, standardowe.

myślę, że i tak sporo ją kosztuje taki wygląd w dniu porodu. ja sobie nie wyobrażam

chociaż... prawie dobę po cc musiałam (no po prostu musiałam, inaczej bym skisła) umyć włosy. ciekawe doświadczenie schylać się nad brodzikiem z jakby nie było bardzo świeżą raną na pół brzucha
Wypralam pokrowiec, sam materac stoi w pokoju i nie czuć nic, także będzie ok, ale przewijak już wywalilam

Też mnie się wydaje ze trochę ją kosztuje ten uśmiech..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 21:20   #4653
country111
Zakorzenienie

Dziewczyny które zamawiały przewijak od Hubi_world powiedzcie on jest na desce czy na plastiku? Bo wszędzie w sklepach widzę te ciężkie na desce a w jednym znalazłam na plastikowym podkładzie i on jest dużo lżejszy ale też trochę droższy a prawdopodobnie będę jeszcze zamawiać od tego dostawcy
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 21:30   #4654
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
cały dzień mi sie wydaje że dziś niedziela nie wiem co mi sie tak dni pochrzaniły...wczoraj myslałam że jest sobota a piątek mi umknął
mam tak samo jakiś dziwny ten tydzień...

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Tż dziś zrobił taaki pyszny obiad niby nic wymyślnego- tagliatelle w kremowym sosie z łososiem i świeżą bazylią- ale wyszło takie cudowne
na kolację ma robić gofry- a ja już bym chciała jak tu wytrzymać te kilka godzin
mniam!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
A ja się wkurzylam.. Prosiłam tza od.stycznia żeby przywiózł materac i.przewijak.. Przywiózł dziś.. I co.. Materac śmierdzi a przewijak pogryziony.. No i tak muszę kupić jeszcze materac i przewijak..
I tu moja.prośba.. Kiedyś zamawialyscie przewijaki takie na.komode.. Macie linki albo coś?
ja mam taki

http://allegro.pl/ceba-tapicerka-prz...265004233.html
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 21:33   #4655
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
słyszałam że jedno z typowanych imion to Małgorzata....jak ta małpa zgali ode mnie jeszcze stylówe na wypis to po niej pojade na fejsie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
No dokładnie

Kejtice my teraz mamy 160x200 ale tez sie zastanawiam czy nie wziac mniejszego bo to ktore mi sie podoba i tak wyglada na wieksze a wy z jakiego na jakie przeszliscie.?
Moja mama ma 140 cm i też bardzo je lubię. Ona nie narzeka, razem z tatą swobodnie się mieści a nawet ja włażę w środek z wielkim brzuchem raz po raz na prawo Agaty i popcorn
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 21:37   #4656
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mama ma 140 cm i też bardzo je lubię. Ona nie narzeka, razem z tatą swobodnie się mieści a nawet ja włażę w środek z wielkim brzuchem raz po raz na prawo Agaty i popcorn
You made my day!
Stary 2015-05-02, 21:47   #4657
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Mycha te podwojne tkane sa biale
Kurcze jak chodze to boli mnie cala kosc od bozeny i czuje jakbym tam cos miala i taki nacisk
to pewnie bobas główką się wpycha

[QUOTE=mehja;51254741

przeciez juz od dawna było wiadomo, że dziewczynka[/QUOTE]

nie było wiadomo To były tylko spekulacje. Nawet jak były zakłady w UK co do imienia, to były tam imiona męskie i żeńskie.

Cytat:
No u nas łóżko jest szerokie dokładnie 196 cm, ale materac ma 180. A w sumie i tak tż śpi na mojej połówce, ba! on śpi na mnie! Tak się wtula, że nieraz muszę go po żebrach walić, żeby się przesunął, bo spadniemy

Ale mam nadzieję, że przynajmniej dzieciątka nie będę się bała wziąć do łóżka, gdy zajdzie taka potrzeba. Jest na tyle szerokie, że powinniśmy się w trójkę zmieścić

---------- Dopisano o 19:16
my się będziemy musieli w 4 zmieścić na 180 cm... Bo Leoś śpi z nami co noc teraz... A mówiłam małżowi, żeby zamiast łóżeczka kupić Frankowi taką dostawkę do łóżka

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Od 9 godziny zdążyli ją ogarnąć
Trochę jej zazdroszczę opieki
dokładnie

Ale ślicznie wygląda

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
hehe chyba raczej nie.. Bo za 2 tyg. mam iść do szpitala.. no a chyba wcześniej się nie zacznie bo szyjka skrócona ale zamknięta.
to się może szybko zmienić

Cytat:
tak sie wygląda 10 godzin po porodzie, a co a ja sie zastanawiałam czy przez pierwszy miesiąc bede miała siły nogi ogolić........ ej... ciekawe czy ona też ma założoną taką wielką podpaske, czy w rodzinie królewskiej sie inaczej takie sprawy rozwiązuje......???

eeee nieee, pewnie nieee. W rodzinie królewskiej to nie uchodzi

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
must have w torbie szpitalnej
taaak, lokówka zdecydowanie powinna znaleźć się na liście rzeczy koniecznych do zabrania do szpitala.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:

bardzo możliwe ja tego nie wykluczam, ze mój będzie chciał spróbować
Stary 2015-05-02, 22:17   #4658
Cos_
Zakorzenienie

Irmusia jeszcze bardziej by sie wpychal.? Myslalam ze juz nizej byc nie moze
Stary 2015-05-02, 22:29   #4659
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które zamawiały przewijak od Hubi_world powiedzcie on jest na desce czy na plastiku? Bo wszędzie w sklepach widzę te ciężkie na desce a w jednym znalazłam na plastikowym podkładzie i on jest dużo lżejszy ale też trochę droższy a prawdopodobnie będę jeszcze zamawiać od tego dostawcy
yyyy chyba na desce, ale nie wiem jak w to pukam to chyba wydaje drewniany odgłos ...hmm raczej tak skoro jest nakładany na łóżeczko to musi być sztywny
ale nie jest jakiś bardzo ciężki. nie mam porównania, ale skoro leży na komodzie to waga wogóle mi nie robi różnicy

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

eeee nieee, pewnie nieee. W rodzinie królewskiej to nie uchodzi

może tam nie uchodzi wogóle używać określenia "wielka podpacha"

eeeej, no pewnie że Kejt wygląda pięknie i że wiele ją ten uśmiech kosztuje.....to tylko moja zazdrość przeze mnie przemawia, ja tak pewnie nawet rok po porodzie nie bede wyglądać

tak jak jej zazroszcze formy tak samo jej współczuje że w pare godzin po porodzie- jakkolwiek łatwy by nie był- musi być piękna i gotowa do publicznych wystąpień, zamiast leżeć sobie spokojnie z dzieckiem w łóżku w tłustymi włosami i mieć wszystko w
Stary 2015-05-02, 22:59   #4660
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusia jeszcze bardziej by sie wpychal.? Myslalam ze juz nizej byc nie moze
teraz na razie Franek jest jakoś inaczej ułożony, nie naciska mi na bożenę, ale pamiętam, ze z Leosiem pod koniec miałam tak, że tak się wciskał, że miałam wrazenie, ze mi na chodnik wypadnie, jak szłam ulicą- okropne uczucie

Cytat:

eeeej, no pewnie że Kejt wygląda pięknie i że wiele ją ten uśmiech kosztuje.....to tylko moja zazdrość przeze mnie przemawia, ja tak pewnie nawet rok po porodzie nie bede wyglądać

tak jak jej zazroszcze formy tak samo jej współczuje że w pare godzin po porodzie- jakkolwiek łatwy by nie był- musi być piękna i gotowa do publicznych wystąpień, zamiast leżeć sobie spokojnie z dzieckiem w łóżku w tłustymi włosami i mieć wszystko w
Będziesz, będziesz- i to dużo szybciej niż myślisz

No dokładnie- ja tam jej nie zazdroszczę tego "świecznika":rolleyes :
Stary 2015-05-03, 00:21   #4661
Millygirl
Zadomowienie

Nadrabiam majowkowe zaleglosci

Moje cotton balls sa w kolorach ciemny fiolet,jasny fiolet i biel. Za 35 kulek dalam jakies 16 dolarow. Jakosciowo nie tak tragicznie zdjecie wrzuce z kompa.

Z tuszy kupilam podobne co niektore z nas Loreala So C. i zlotego Eveline.
Loreal jest mega pierwszy raz mnie nie szczypaly oczy jestem mega wrazliwcem i do tej pory wszelkie Max Factory, Maybelline i Loreal mnie strasznie uczulaly.

W ogole to mialam Was zapytac czy macie jakies zmiany skorne w ciazy? Od paru dni pojawilo mi sie kilka krostek na szyi wg wujka google wlokniakow. Jeden sie zrobil taki calkiem spory przez kilka dni,ja juz zalamana wyczytalam ze po ciazy mozna to jakos wymrozic u dermatologa zaczelam na to psioczyc,po czym to cos sciemnialo,wyschlo i po paru godzinach odpadlo...moj tz stwierdzil ze "zabilam" to sila nienawisci
Stary 2015-05-03, 07:35   #4662
country111
Zakorzenienie

Cytat:
yyyy chyba na desce, ale nie wiem jak w to pukam to chyba wydaje drewniany odgłos ...hmm raczej tak skoro jest nakładany na łóżeczko to musi być sztywny
ale nie jest jakiś bardzo ciężki. nie mam porównania, ale skoro leży na komodzie to waga wogóle mi nie robi różnicy
Pytam bo ja jeszcze nie wiem czy będę przewijać na komodzie i wtedy może byc ciężkie czy jednak na łóżeczku i tu waga by miała znaczenie. Te plastikowe też są sztywne
Stary 2015-05-03, 08:57   #4663
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzień dobry
Stary 2015-05-03, 10:05   #4664
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

No właśnie ja się zastanawiam czy do szpitala nie kupić sobie tego suchego szamponu, tylko nie wiem jak z jego skutecznościa

Cytat:
Od 9 godziny zdążyli ją ogarnąć
Trochę jej zazdroszczę opieki
Opieki to też jej zazdroszcze

A wogóle to dzień dobry

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 10:25   #4665
201710041131
Konto usunięte

Nie wiem jak inne Domincia ale ja sobie kupiłam z Syossa ostatnio i Tż krzyczy, że mam nie używać bo on się dusi jak koło niego usiądę w samochodzie (ja też nakładam go tylko na balkonie bo aż mi się zbiera), nie wiem jak maluszek by to zniósł...

Industria co Ty pier...sz Rok po porodzie to będziemy jak szesnastki wyglądały, tylko z biustem
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 10:52   #4666
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
No właśnie ja się zastanawiam czy do szpitala nie kupić sobie tego suchego szamponu, tylko nie wiem jak z jego skutecznościa
Jak dla mnie to bardziej działa jako dezedorant do włosów. Nie sprawdza się za bardzo jako szampon
Stary 2015-05-03, 10:59   #4667
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
nie miałam nigdy to w szpitalu tym bardziej nie chcę eksperymentować. jakoś nie wydaje mi się, żeby to się sprawdzało.. od biedy jak 1 dzień będę mieć tłuste włosy w szpitalu to nic się nie stanie może
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 11:04   #4668
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Opieki to też jej zazdroszcze

A wogóle to dzień dobry

Dobre sa suche szampony Batiste, chyba mozna je w Rossmanie dostac. U mnie to "must have" w lazience. Do szpitala do kosmetyczki tez pakuje

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
nie miałam nigdy to w szpitalu tym bardziej nie chcę eksperymentować. jakoś nie wydaje mi się, żeby to się sprawdzało.. od biedy jak 1 dzień będę mieć tłuste włosy w szpitalu to nic się nie stanie może

Sprawdza sie, ale nie kazdy. Daja ten dodatkowy dzien "swiezosci"
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 11:49   #4669
Aika213
Wtajemniczenie

Wczoraj ostatecznie skończyłam pokoik dla Małej to Wam sie pochwale. Meble "z odzysku" od siostry. Łóżeczko pomalowaliśmy na biało, był plan malowania komody ale chyba tak zostanie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (92,5 KB, 40 załadowań)
Stary 2015-05-03, 11:50   #4670
Aika213
Wtajemniczenie

Nie przejmujcie sie czarna folia, która jest materac przykryty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (98,5 KB, 40 załadowań)
Stary 2015-05-03, 12:02   #4671
Marei
Zakorzenienie

Witam w niedzielę

Masija nie bój się tak tego wywoływania, nie koniecznie musi być tak źle.

Przczoua twardzielko ))

Masija też mam bóle jak na okres, na dole brzucha i gin powiedziała, że to może macica trenować albo coś w rodzaju wczesnych przepowiadaczy (bo nie mocno boli). Tylko, że mnie nic nie dadzą na to, bo za dwa tygodnie będzie skończony 36 tydzień i ze względu na zatrucie "nie będzie tragedii jak się wcześniej urodzi".

Aika trzymam kciuki, żeby była odwrócona głową w dół

Mycha łóżko 200x220 ojjj tyle miejsca! kiedyś spałam na takim i można się było zgubić

Aika Industria też bym chciała wyglądać jak Kate po porodzie ) i mieć taką opiekę...

Industria też pomyślałam od razu o tych podkładach ))

Kejti must have to nie tylko lokówka, ale i cały kuferek do make up. Nie zapomnij o tym!

Irmusia ja już od jakiegoś czasu mam wrażenie, że mały tak się ciśnie, że wypadnie przy dłuższym kroku boli to oj boli.

Domincia kupiłam suchy szampon i niestety na ciemnych włosach wyglądam jakbym się zakurzyła i nijak to wyczesać się nie da ; ( ponoć można sobie samemu zrobić, chyba z mąki ziemniaczanej i czegoś jeszcze.

Aika super

Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia, z tz, 4h. Nauczył się w końcu masować i jeszcze w domu mi plecy wymasował )) przy okazji babeczka fajnie wytłumaczyła jak przebiega poród, jakie są pozycje przy różnych bólach, skoncentrowała się na tym, jak tz może pomóc, rewelacja
Tz bardzo zadowolony. No i zrobiła symulację skurczy i tz był w szoku jakie to może być straszne uczucie.
Później byliśmy na targu, a wieczorem zgrzeszyłam, zjadłam lody.... i to jakie

Meega słodkie, za to przepyszne
Stary 2015-05-03, 12:10   #4672
industria
Zakorzenienie

cześć laski

w nocy kibole demolowali mi miasto, non stop jeździła policja i wyły syreny, czułam sie jak w jakimś nowym jorku
wczoraj po meczu kibole robili zadyme i jeden zginął z kulki policyjnej więc teraz biorą odwet i jest wojna........ banda kretynów. szkoda że niewini ludzie bedą teraz cierpieć

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość

W ogole to mialam Was zapytac czy macie jakies zmiany skorne w ciazy? Od paru dni pojawilo mi sie kilka krostek na szyi wg wujka google wlokniakow. Jeden sie zrobil taki calkiem spory przez kilka dni,ja juz zalamana wyczytalam ze po ciazy mozna to jakos wymrozic u dermatologa zaczelam na to psioczyc,po czym to cos sciemnialo,wyschlo i po paru godzinach odpadlo...moj tz stwierdzil ze "zabilam" to sila nienawisci
mi sie też takie dziadostwo pojawiło na szyi właśnie. takie jakby kuleczki odstające- małe pieprzyki jeśli to są te osławione włókniaki to pobobno jest szansa że po ciąży część sie samo wchłonie albo odpadnie a jak nie to dermatolog.

ja sie wogóle po ciąży do dermatologa wybieram- powiększyły mi sie dwa pieprzyki na plecach i musze je usunąć i chce pozamykać naczynka na nosie- miałam takie dwa małe pajączki które teraz są bardziej widoczne...niestety bez makijażu średnio to wygląda

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Industria co Ty pier...sz Rok po porodzie to będziemy jak szesnastki wyglądały, tylko z biustem

oesuuuu jak byłam 16-stką to miałam rude włosy, miliony kolczyków i brwi jak Frida Khalo, więc może niekoniecznie chce tak wyglądać

aaale, gdybym miała wyglądać jak 25-tka to sie nie obraże

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Wczoraj ostatecznie skończyłam pokoik dla Małej to Wam sie pochwale. Meble "z odzysku" od siostry. Łóżeczko pomalowaliśmy na biało, był plan malowania komody ale chyba tak zostanie.
ojej jak ładnie i powiem ci że ta komoda jest tak urokliwa że malowanie naprawde jest zbędne
Stary 2015-05-03, 12:12   #4673
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny kącik

Dziewczyny dziekuję za opinię dot. suchego szamponu

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 12:14   #4674
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Domincia kupiłam suchy szampon i niestety na ciemnych włosach wyglądam jakbym się zakurzyła i nijak to wyczesać się nie da ; ( ponoć można sobie samemu zrobić, chyba z mąki ziemniaczanej i czegoś jeszcze.
do takiego suchego szampony robionego w domu dla ciemnych włosów można dodać cynamonu albo troszke kakao.
ale sztuka polega na tym żeby nawet ten biały tak wyczesać żeby nie było żadnych śladów

też ostatnio myślałam nad sychym szamponie- bo jak codziennie nie umyje włosów to są tragiczne....musze wybróbować teraz pói mam jeszcze czas na takie eksperymenty
Stary 2015-05-03, 12:44   #4675
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
do takiego suchego szampony robionego w domu dla ciemnych włosów można dodać cynamonu albo troszke kakao.
ale sztuka polega na tym żeby nawet ten biały tak wyczesać żeby nie było żadnych śladów

też ostatnio myślałam nad sychym szamponie- bo jak codziennie nie umyje włosów to są tragiczne....musze wybróbować teraz pói mam jeszcze czas na takie eksperymenty
Cynamon za jasny, czytałam o kakao, ale nie próbowałam.
Nie da się tak całkiem wyczesać... a przynajmniej ja nie potrafię. Gdybym miała krótkie włosy, pewnie byłoby łatwiej... a może to ja jestem nieumiejętna

Ten mam
http://zakreconyswiatwery.blogspot.d...spray.html?m=1

Próbował ktoś?
Stary 2015-05-03, 13:03   #4676
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Cynamon za jasny, czytałam o kakao, ale nie próbowałam.
Nie da się tak całkiem wyczesać... a przynajmniej ja nie potrafię. Gdybym miała krótkie włosy, pewnie byłoby łatwiej... a może to ja jestem nieumiejętna

Ten mam
http://zakreconyswiatwery.blogspot.d...spray.html?m=1

Próbował ktoś?
Nie, tego nie próbowałam. Marei jeśli macie Batiste to wypróbuj ten do ciemnych włosów. Ja mam ten medium i nie bieli a jakoś specjalnie go nie wyczesuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (105,0 KB, 4 załadowań)
Stary 2015-05-03, 13:07   #4677
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej jak ładnie i powiem ci że ta komoda jest tak urokliwa że malowanie naprawde jest zbędne
Dzięki
Stary 2015-05-03, 13:12   #4678
Marei
Zakorzenienie

To poszukam w poniedziałek, przyda się do szpitala w takim razie. Malować się nie będę, ale chciałabym czysto się czuć i wyglądać
Stary 2015-05-03, 13:37   #4679
anutka171
Rozeznanie

Witam się w piękna niedziele tyle, że jak zwykle z łóżka

Ach no i dziś zaczynam 36 tc - bbf mówi, że 9 mc

Wczoraj myślałam że urodze :/ cały dzień bardzo bolał brzuch, twardy jak kamień, do tego zaczął mi odchodzić czop. A szyjka to ciągle kluje bardzo, jakby się buntowala przeciw pessarowi.
powinnam dziś odstawić fenoterol, ale boję się, że od razu urodze, a jutro chyba podpisujemy przedwstępna umowę sprzedaży domu wiec we wtorek bym musiała donosic szczegóły kupna mieszkania i zanieść papiery do banku o kredyt.
Wiec jeszcze nie mogę urodzić odstawie wer wtorek i niech się dzieje wola nieba.

Cytat:
Hej, u mnie ciąg dalszy brzydkiej pogody i twarniejącego brzucha chce już czerwca

Chyba muszę pomyśleć o spakowaniu torby bo ze mną to nigdy nic nie wiadomo...

Dziewczyny, które dostały sterydy- odczułyście jakieś skutki po nich? Mi bardzo spuchły palce ale nie wiem,czy to ma związek....
Ja nic nie odczułam, oprócz wysokiego cukru, ale ja mam akurat cukrzycę.

Cytat:
Pięknie

ja, a raczej tż złożył wczoraj kolyske
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150502_180952.jpg (75,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150502_181156.jpg (97,0 KB, 22 załadowań)
Stary 2015-05-03, 14:13   #4680
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Nie przejmujcie sie czarna folia, która jest materac przykryty
Piękny pokoik, zazdroszczę ze urzadzanie juz za Tobą
A mi się całą noc spinał brzuch i chyba trochę wystraszyłam się ze to niedługo juz ... nie boję się porodu ale czy sobie poradzę i całą noc gdzieś w głowie miałam dziewczyny z forum wiec coś czuje że po porodzie będę z Waszych rad korzystać jeszcze częściej
Milej niedzieli życzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości