|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
może da się jakoś odratować ![]() Cytat:
najczęściej trwa to chwilę, nudzi mu się albo zwyczajnie go męczy (raczkowanie, takie siedzenie), zaczyna zachowywać się normalnie, aż znowu mu się przypomni.idąc tym tropem za miesiąc będę 2-latka karmić cycem on wie, że dzidziuś będzie jeść z cyca, ale... sam nie pamięta, za to widział moją siostrzenicę jedzącą i jakiś czas temu był przekonany, że to jego ciocia będzie karmić naszego dzidziusia Cytat:
Cytat:
chociaż... prawie dobę po cc musiałam (no po prostu musiałam, inaczej bym skisła) umyć włosy. ciekawe doświadczenie schylać się nad brodzikiem z jakby nie było bardzo świeżą raną na pół brzucha
|
||||
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mnie się wydaje ze trochę ją kosztuje ten uśmiech.. |
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które zamawiały przewijak od Hubi_world powiedzcie on jest na desce czy na plastiku? Bo wszędzie w sklepach widzę te ciężkie na desce a w jednym znalazłam na plastikowym podkładzie i on jest dużo lżejszy ale też trochę droższy a prawdopodobnie będę jeszcze zamawiać od tego dostawcy
|
|
|
|
#4654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/ceba-tapicerka-prz...265004233.html
|
|
#4655 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4657 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=mehja;51254741 przeciez juz od dawna było wiadomo, że dziewczynka[/QUOTE] nie było wiadomo Cytat:
![]() dokładnie Ale ślicznie wygląda Cytat:
Cytat:
![]() taaak, lokówka zdecydowanie powinna znaleźć się na liście rzeczy koniecznych do zabrania do szpitala. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
ja tego nie wykluczam, ze mój będzie chciał spróbować
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia jeszcze bardziej by sie wpychal.? Myslalam ze juz nizej byc nie moze
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak w to pukam to chyba wydaje drewniany odgłos ...hmm raczej tak skoro jest nakładany na łóżeczko to musi być sztywnyale nie jest jakiś bardzo ciężki. nie mam porównania, ale skoro leży na komodzie to waga wogóle mi nie robi różnicy ![]() może tam nie uchodzi wogóle używać określenia "wielka podpacha" ![]() eeeej, no pewnie że Kejt wygląda pięknie i że wiele ją ten uśmiech kosztuje.....to tylko moja zazdrość przeze mnie przemawia, ja tak pewnie nawet rok po porodzie nie bede wyglądać ![]() tak jak jej zazroszcze formy tak samo jej współczuje że w pare godzin po porodzie- jakkolwiek łatwy by nie był- musi być piękna i gotowa do publicznych wystąpień, zamiast leżeć sobie spokojnie z dzieckiem w łóżku w tłustymi włosami i mieć wszystko w
|
|
#4660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No dokładnie- ja tam jej nie zazdroszczę tego "świecznika":rolleyes :
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam majowkowe zaleglosci
![]() Moje cotton balls sa w kolorach ciemny fiolet,jasny fiolet i biel. Za 35 kulek dalam jakies 16 dolarow. Jakosciowo nie tak tragicznie zdjecie wrzuce z kompa.Z tuszy kupilam podobne co niektore z nas Loreala So C. i zlotego Eveline.Loreal jest mega pierwszy raz mnie nie szczypaly oczy jestem mega wrazliwcem i do tej pory wszelkie Max Factory, Maybelline i Loreal mnie strasznie uczulaly.W ogole to mialam Was zapytac czy macie jakies zmiany skorne w ciazy? Od paru dni pojawilo mi sie kilka krostek na szyi wg wujka google wlokniakow. Jeden sie zrobil taki calkiem spory przez kilka dni,ja juz zalamana wyczytalam ze po ciazy mozna to jakos wymrozic u dermatologa zaczelam na to psioczyc,po czym to cos sciemnialo,wyschlo i po paru godzinach odpadlo...moj tz stwierdzil ze "zabilam" to sila nienawisci
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
|
#4664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Opieki to też jej zazdroszcze A wogóle to dzień dobry
|
|
|
#4665 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem jak inne Domincia ale ja sobie kupiłam z Syossa ostatnio i Tż krzyczy, że mam nie używać bo on się dusi jak koło niego usiądę w samochodzie (ja też nakładam go tylko na balkonie bo aż mi się zbiera), nie wiem jak maluszek by to zniósł...
Industria co Ty pier...sz Rok po porodzie to będziemy jak szesnastki wyglądały, tylko z biustem
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to bardziej działa jako dezedorant do włosów. Nie sprawdza się za bardzo jako szampon
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobre sa suche szampony Batiste, chyba mozna je w Rossmanie dostac. U mnie to "must have" w lazience. Do szpitala do kosmetyczki tez pakuje ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Sprawdza sie, ale nie kazdy. Daja ten dodatkowy dzien "swiezosci" |
||
|
|
|
#4669 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj ostatecznie skończyłam pokoik dla Małej to Wam sie pochwale. Meble "z odzysku" od siostry. Łóżeczko pomalowaliśmy na biało, był plan malowania komody ale chyba tak zostanie.
|
|
|
|
#4670 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie przejmujcie sie czarna folia, która jest materac przykryty
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w niedzielę
![]() Masija nie bój się tak tego wywoływania, nie koniecznie musi być tak źle. ![]() Przczoua twardzielko ))Masija też mam bóle jak na okres, na dole brzucha i gin powiedziała, że to może macica trenować albo coś w rodzaju wczesnych przepowiadaczy (bo nie mocno boli). Tylko, że mnie nic nie dadzą na to, bo za dwa tygodnie będzie skończony 36 tydzień i ze względu na zatrucie "nie będzie tragedii jak się wcześniej urodzi". Aika trzymam kciuki, żeby była odwrócona głową w dół ![]() Mycha łóżko 200x220 ojjj tyle miejsca! kiedyś spałam na takim i można się było zgubić ![]() Aika Industria też bym chciała wyglądać jak Kate po porodzie ) i mieć taką opiekę... ![]() Industria też pomyślałam od razu o tych podkładach ))Kejti must have to nie tylko lokówka, ale i cały kuferek do make up. Nie zapomnij o tym! Irmusia ja już od jakiegoś czasu mam wrażenie, że mały tak się ciśnie, że wypadnie przy dłuższym kroku boli to oj boli.Domincia kupiłam suchy szampon i niestety na ciemnych włosach wyglądam jakbym się zakurzyła i nijak to wyczesać się nie da ; ( ponoć można sobie samemu zrobić, chyba z mąki ziemniaczanej i czegoś jeszcze. Aika super ![]() Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia, z tz, 4h. Nauczył się w końcu masować i jeszcze w domu mi plecy wymasował )) przy okazji babeczka fajnie wytłumaczyła jak przebiega poród, jakie są pozycje przy różnych bólach, skoncentrowała się na tym, jak tz może pomóc, rewelacjaTz bardzo zadowolony. No i zrobiła symulację skurczy i tz był w szoku jakie to może być straszne uczucie. Później byliśmy na targu, a wieczorem zgrzeszyłam, zjadłam lody.... i to jakie ![]() Meega słodkie, za to przepyszne
|
|
|
|
#4672 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć laski
![]() w nocy kibole demolowali mi miasto, non stop jeździła policja i wyły syreny, czułam sie jak w jakimś nowym jorku ![]() wczoraj po meczu kibole robili zadyme i jeden zginął z kulki policyjnej więc teraz biorą odwet i jest wojna........ ![]() Cytat:
jeśli to są te osławione włókniaki to pobobno jest szansa że po ciąży część sie samo wchłonie albo odpadnie a jak nie to dermatolog.ja sie wogóle po ciąży do dermatologa wybieram- powiększyły mi sie dwa pieprzyki na plecach i musze je usunąć i chce pozamykać naczynka na nosie- miałam takie dwa małe pajączki które teraz są bardziej widoczne...niestety bez makijażu średnio to wygląda ![]() Cytat:
oesuuuu jak byłam 16-stką to miałam rude włosy, miliony kolczyków i brwi jak Frida Khalo, więc może niekoniecznie chce tak wyglądać aaale, gdybym miała wyglądać jak 25-tka to sie nie obraże ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny dziekuję za opinię dot. suchego szamponu
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sztuka polega na tym żeby nawet ten biały tak wyczesać żeby nie było żadnych śladów też ostatnio myślałam nad sychym szamponie- bo jak codziennie nie umyje włosów to są tragiczne....musze wybróbować teraz pói mam jeszcze czas na takie eksperymenty
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da się tak całkiem wyczesać... a przynajmniej ja nie potrafię. Gdybym miała krótkie włosy, pewnie byłoby łatwiej... a może to ja jestem nieumiejętna ![]() Ten mam http://zakreconyswiatwery.blogspot.d...spray.html?m=1 Próbował ktoś? |
|
|
|
|
#4676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
To poszukam w poniedziałek, przyda się do szpitala w takim razie. Malować się nie będę, ale chciałabym czysto się czuć i wyglądać
|
|
|
|
#4679 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się w piękna niedziele
tyle, że jak zwykle z łóżka ![]() Ach no i dziś zaczynam 36 tc - bbf mówi, że 9 mc Wczoraj myślałam że urodze :/ cały dzień bardzo bolał brzuch, twardy jak kamień, do tego zaczął mi odchodzić czop. A szyjka to ciągle kluje bardzo, jakby się buntowala przeciw pessarowi. powinnam dziś odstawić fenoterol, ale boję się, że od razu urodze, a jutro chyba podpisujemy przedwstępna umowę sprzedaży domu Wiec jeszcze nie mogę urodzić odstawie wer wtorek i niech się dzieje wola nieba. Cytat:
Cytat:
ja, a raczej tż złożył wczoraj kolyske
|
|
|
#4680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mi się całą noc spinał brzuch i chyba trochę wystraszyłam się ze to niedługo juz ... nie boję się porodu ale czy sobie poradzę wiec coś czuje że po porodzie będę z Waszych rad korzystać jeszcze częściej Milej niedzieli życzę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

może da się jakoś odratować 
Mój zresztą też, bo jest nauczony, ze zawsze któreś z nas rodziców poświęca mu sporo uwagi. Obawiam się, ze będzie się zachowywał albo jak dzidziuś albo będzie robił wszystko co niedozwolone, zeby tylko przykuć naszą uwagę... Nastawiam się na ciężki czas, bo mój jest szalenie zazdrosny o wszelką uwagę poświęconą jakiemukolwiek innemu dziecku... Trzeba będzie zagryzać zęby, tłumaczyć i przeczekać...

jak tu wytrzymać te kilka godzin
a wy z jakiego na jakie przeszliscie.?

a przynajmniej ja nie potrafię. Gdybym miała krótkie włosy, pewnie byłoby łatwiej... a może to ja jestem nieumiejętna