|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Irmusia ale np. od czego może się otworzyć? I to da się jakoś wyczuć? Boli takie otwieranie, boli mocniej niż normalnie?
![]() Marei mam taką nadzieję.. U mnie już 36 tydzień więc raczej się już nie boję aż tak o małą. A Ciebie bardzo boli? Bo ja wczoraj już miałam łzy w oczach z tego wszystkiego. No nic, wytrzymać jeszcze do nast. wizyty w środę i zobaczymy co gin powie.. Aika super pokój! ![]() A my sobie zapomnieliśmy z tż'tem że dzisiaj wszystko zamknięte i nie zrobiliśmy zakupów Dobrze, że coś tam mamy w lodówce to na obiad będzie, zaraz jakąś sałatkę warzywną tż zrobi ale co z tego jak ja nie mam na nic ochoty tylko na owoce i sok pomarańczowy Poważnie zaraz zwariuję bez tego ![]()
|
#4682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
nieee! mam nadzieję, ze tak wcześnie nie urodzę a ty chyba na mnie nie poczekaszCytat:
no ciekawe Cytat:
Cytat:
kupiłam jakiś z rosmana i pozostawia mi na włosach biały pyłek, nijak nie da się tego wyczesać Cytat:
ale przytulnie! |
||||
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boli średnio. Jak miałam okres zwijałam się z bólu, a teraz tylko czuję lekki ból i tyle. Nie jest to regularnie. Za to rozeszlo mi się trochę spojenie, ale gin uspokoił, że to już nie jest wskazaniem do cesarki. Za to czasem boli jak pieron. |
|
|
|
|
#4684 |
|
Rozeznanie
|
czesc
u mnie dzis znowu leniwy dzien!! Tz wlasnie spi, a ja ogladalam 'przyjaciolki' na ipla Mala wlasnie sie obudzila i 'sprzata': podnosi jakies okruszki z podlogi i biegnie do kosza na smieci z 1 okruszkiem i go wyrzuca, i tak juz z 6 razy sie przebiegla, a okruchow u nas na tarasie nie brakuje poza tym to znow sie opalalam, bo nie moge patrzec na moje biale nogi Suchy szampon - mam i polecam, ale z Garniera. ja mam jasne wlosy i nic nie zostaje po nalozeniu, ale fakt ze nie wszystkie sa dobre. Garnier waniliowy od czasu do czasu uzywam i do szpitala tez wezme. a tak w ogole to wczoraj kupilam sobie maslo orzechowe nie jadlam juz od kilku lat i tak mnie jakos naszlo... mniammm
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jesteśmy sobie u rodziców na.obiadku ale się najadlam ![]() Co.do suchych szamponów to dla mnie lipne są.. Ja bralam kiedyś kakao i było ok, tak.pięknie pachnialo ![]() W.szpitalu biorę normalny szampon, czułabym się brudna.. |
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też muszę być codziennie
|
|
|
|
|
#4688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przed ciaza tez mylam codziennie, a w ciazy cos sie zmienilo i teraz co 3 dni myje bo sie nie przetluszczaja. Wlasnie w ten trzeci dzien prysne je suchym szamponem i jest git. Pewnie po porodzie znowu zaczna sie przetluszczac po jednym dniu
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) ja mogę 1,5 dnia wytrzymać. Wcześniej jeden był wyzwaniem ale fakt, ciąża zmienia. Największą różnicę widać u mnie w przypadku cery, zrobiła się mieszana w kierunku suchej, wcześniej bardziej się przetłuszczała.
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja cera tez sie zmienila, nic mi nie wyskakuje, zadne niespodzianki. Ale jak dla mnie najlepsze w ciazy sa braki bolu glowy i migreny. Przed glowa bolala mnie bardzo czesto, po kilka, kilkanascie razy w miesiacu. No i te migreny, masakra. Teraz spokoj glowa mnie od kilku miesiecy nie bolala. Pewnie to tez wroci po porodzie niektore "ciazowe" objawy mogly by pozostac juz na zawsze
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i głowa w ciąży tylko raz mnie bolała |
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odkąd jestem w ciąży ani razu nie bolała mnie głowa! wcześniej nie ruszałam sie z domu bez nimesilu ![]() cere też mam inną- tzn nigdy nie miałam problemów ale teraz nie mam ani małego pryszczyka ![]() i zawsze miałam taki chłodny, ziemisty kolor, a teraz buzia jest taka złocista, nie jest taka blada już ![]() ciekawe czy to mi zostanie bo nie wiem w jakie podkłady inwestować jedyna zmiana która mnie bardzo wkurza to że zaczeły mi sie pocić stopy to mnie nie jara
|
|
#4693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie z cerą to jedna wielka masakra... Wyglądam jak śmierć. Cera jest ziemnista, szara z duzą ilością przebarwień, dziwne czerwone plamki i ogólnie jest nieciekawie...
Mega mnie to dołuje bo czuje się mega brzydka
|
|
#4695 | |
|
Rozeznanie
|
I po majowkowym weekendzie
grill i wczoraj i dzisiaj już nie mogę patrzeć na to jedzenie dzisiaj piękna pogoda i 30 stopni poopalalam się trochę aż mnie teraz dekolt piecze. Jutro wizyta nie wiem jak stanę na wagę chyba jedna noga Co do cery i włosów, cera: mniej problemów niż przed ciążą włos: najpierw mega wypadały przez anemię ale teraz się poprawiły i też mniej się przetluszczaja ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe z tymi stopami. Mi to jeszcze cycki by mogly zostac z ciazy i wolno rosnace wlosy na nogach ![]() No i brak miesiaczki tez jest calkiem fajny, moje to zawsze takie bolace sa Za reszte objawow podziekuje |
|
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie nie wyobrażam życia bez suchego szamponu. Musiałabym myć włosy codziennie, bo wyglądają świeżo przez 1 do 1,5 dnia a tak sobie psiknę i myję co 2 dni :-D Nieraz używam też zwykłego pudru dla dzieci, bo ladnie absorbuje wilgoć, chociaż szampon jest pod ciśnieniem i dlatego lepiej działa
A co do cery to mam również teraz przesuszoną a miałam mieszaną z tendencją do tłustej i cały czas pojawiają mi się wypryski ale to na pewno dlatego że jem wszystko co popadnie, a mnie praktycznie wszystko zapycha.:-( |
|
|
|
#4698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w kazdym razie Tz juz zapowiedzialam, ze jak nie bede zadowolona to nie bede sie szczypac i po wakacjach ide pod noz!!
|
|
#4699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przed ciaza to mialam A/B teraz to C/D i takie by mogly zostac. Karmic piersia raczej nie bede ale i tak zmaleja. Ksztalt zawsze mialy ok ale mogly by byc wieksze a teraz sie tak fajnie wypelnily i jest super Kiedys to byl moj wielki kompleks, teraz ,im jestem starsza, juz nie. |
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Melduję, że żyję. Postaram się jutro nadrobić jak tylko Tż-et zajmie się Wiki. |
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Piona! Mam to samo z cerą ![]() Witam się po weekendzie, trochę samotnym Moja druhna jest w 8 tc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
aa właśnie przypomniało mi sie o jeszcze jednej zmianie ciążowej - i marze żeby już tak zostało- mianowicie urosły mi wary ( w sensie usta)
![]() zawsze miałam raczej wąskie usta a teraz mam takie fajne, wypełnione, jakbym sobie lekko powiększyła powiększyła ![]() i od razu uprzedze pytania- to wcale nie od tego że jakoś szczególnie zaczełam celebrować środy
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Oooo tak!
Cytat:
Stopy... tak, mam to samo.. Brak miesiączki to też plus, bo moje były fatalne. Włosów też mam teraz więcej nie wyobrażam sobie, jak będą wypadać wszystkie po porodzie
|
|
|
|
|
#4705 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Miałam dziś intensywny dzień- goście byli. I brzuch się stawiał znów Zauważyłam, ze spina się, jak tylko się zdenerwuję, a że jestem wybuchowa to... wiadomo Ojoj, byle do czwartkowej wizyty...A teraz cały wieczór dumałam nad cotton balls i skomponowałam sobie swój zestawik Mam nadzieję, ze będzie pasował do naszej sypialni i doda uroku kącikowi Frania.Cytat:
Cytat:
Cytat:
super kącik ![]() Cytat:
Też mam włókniaki- mi niestete nie zasuszają się- nie znikają. Za to teraz w ciąży się rozmnażają cholery jedne... Obawiam się, ze usunięcie tego będzie mnie kosztować majątek ![]() Cytat:
Fajniutka kołyska! ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
I czasem to jest tak, ze kobieta nie odczuwa za bardzo twardnień itd, a gin stwierdza na wizycie, ze jest rozwarcie. U mnie w poprzedniej ciąży jakoś w 36tc pojawiły się plamienia, brudzenia i lekarz w szpitalu stwierdził, że szyjka się otwiera. Miałam też wtedy biegunkę Ale to jest kolejna bardzo indywidualna kwestia. W każdym razie chodziłam sobie z tą szyjką jeszcze z tydzień czy dwa i wtedy miałam cc. A u niektórych szyjka zaczyna się rozwierać i zaraz jest poród. No loteria taka...Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie to samo z cycami super! To chyba będzie grudniowe baby.
|
|
#4706 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
trzeba bedzie przy kawce to nadrobić Weekend mieliśmy gości nie było jak czytać, na szczęście juz pojechali Mnie tez zaczęło bolec spojenie kurde wszystkie mamy podobne objawy w podobnym czasie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ehh i jeszcze mam rozstępy na brzuchu
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia też mi się zaczął stawiać bardziej. W ogóle wczoraj bolał, nie wiem czy to skurcze, bo najpierw kłucie w szyjce, bo mały się jakby prostował i głową napierał na szyjkę a pupą/nogami na żołądek. Później bolał brzuch na dole, jakby napierał, ale na cały dół brzucha. Okazało się, że to chyba nie mały, bo twardniał mi przy tym cały brzuch, trwało to może kilkadziesiąt sekund i kilkanaście minut znowu. Już chciałam jechać na ip, ale tz był po 2 piwkach (no comment ) więc przeczekałam jeszcze i minęło.
Zrób fotkę cotton balls jak przyjdą, ciekawa jestem co wybrałaś. A moje cycki po 4 miesiącu wróciły do poprzedniego rozmiaru. Tylko ostatnio znowu bolą :/ Mam coś dla miłośniczek Ikei ![]() http://m.domosfera.pl/wnetrza/56,135...takze_,,1.html Miłego dnia
|
|
|
|
#4708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko chodziło mi o to, czy tym co robię mogę jakoś to przyspieszyć? Np. czy nadmierny wysiłek może jakoś też wpłynąć?Ech, no loteria.. U mnie twardnienia są od paru miesięcy więc już nawet tym się nie przejmuję czasami, no.. tylko boli ![]() Byle wytrwać do końca tego tygodnia i już będę spokojniejsza ![]() A czy Wasze dzieci są tak mocno ruchliwe? Bo moja w ogóle nie śpi w tym brzuchu. Non stop kopie, spina się, strzela ![]() Nie wiem czy powinnam się tym przejmować.. Co do suchego szamponu to polecam Batiste. Pięknie pachnie i jest naprawdę dobry. Właśnie muszę skoczyć po małą butelkę do Hebe żeby zabrać do szpitala. I tak pewnie od razu po porodzie będę myślała tylko o tym, żeby umyć włosy ale suchy szampon muszę mieć
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-05-04 o 06:55 |
||||
|
|
|
#4709 |
|
Konto usunięte
|
Dzien dobry
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Jeeeny. ... musze przyznać ze coraz trudniej mi wstać rano do pracy! Dziś nawet budzika nie słyszałam i to Tż mnie obudził. A w nocy taki ból w podbrzuszu mnie złapał, takie klucie po lewej stronie ze ruszyć się nie mogłam przez kilka minut i krzyczałam z bólu! Tż panikowal ze to juz poród, ale to jeszcze nie było to. Kończę kawę I do roboty. Miłego dnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

a ty chyba na mnie nie poczekasz
Tz wlasnie spi, a ja ogladalam 'przyjaciolki' na ipla
Mala wlasnie sie obudzila i 'sprzata': podnosi jakies okruszki z podlogi i biegnie do kosza na smieci z 1 okruszkiem i go wyrzuca, i tak juz z 6 razy sie przebiegla, a okruchow u nas na tarasie nie brakuje 

to mnie nie jara
: