Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-03, 14:21   #4681
masija
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Irmusia ale np. od czego może się otworzyć? I to da się jakoś wyczuć? Boli takie otwieranie, boli mocniej niż normalnie?

Marei mam taką nadzieję..
U mnie już 36 tydzień więc raczej się już nie boję aż tak o małą. A Ciebie bardzo boli? Bo ja wczoraj już miałam łzy w oczach z tego wszystkiego.
No nic, wytrzymać jeszcze do nast. wizyty w środę i zobaczymy co gin powie..

Aika
super pokój!

A my sobie zapomnieliśmy z tż'tem że dzisiaj wszystko zamknięte i nie zrobiliśmy zakupów
Dobrze, że coś tam mamy w lodówce to na obiad będzie, zaraz jakąś sałatkę warzywną tż zrobi ale co z tego jak ja nie mam na nic ochoty tylko na owoce i sok pomarańczowy
Poważnie zaraz zwariuję bez tego

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 14:22   #4682
mehja
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

mehja żeby nie było tak, że będziemy tego samego dnia rodziły
nieee! mam nadzieję, ze tak wcześnie nie urodzę a ty chyba na mnie nie poczekasz

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ej... ciekawe czy ona też ma założoną taką wielką podpaske, czy w rodzinie królewskiej sie inaczej takie sprawy rozwiązuje......???

no ciekawe

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Witam
Przez weekend typko was podczytuję bo nie mam za bardzo czasu ale zdjęciem księżnej mnie załamałyscie wygląda pięknie, nie możliwe aż ze rodziła 12 godzin temu swoją drogą myślałam że na mnie jeszcze poczeka syna urodziła w moje urodziny to gdyby trochę jeszcze poczekała to byśmy miały w jednym dniu
i tak przenosiła 10 dni więc czekała ile się dało na ciebie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
No właśnie ja się zastanawiam czy do szpitala nie kupić sobie tego suchego szamponu, tylko nie wiem jak z jego skutecznościa
ja nie lubię
kupiłam jakiś z rosmana i pozostawia mi na włosach biały pyłek, nijak nie da się tego wyczesać jakbym miała posiwiałe włosy

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Wczoraj ostatecznie skończyłam pokoik dla Małej to Wam sie pochwale. Meble "z odzysku" od siostry. Łóżeczko pomalowaliśmy na biało, był plan malowania komody ale chyba tak zostanie.

ale przytulnie!
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 15:02   #4683
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusia ale np. od czego może się otworzyć? I to da się jakoś wyczuć? Boli takie otwieranie, boli mocniej niż normalnie?

Marei mam taką nadzieję..
U mnie już 36 tydzień więc raczej się już nie boję aż tak o małą. A Ciebie bardzo boli? Bo ja wczoraj już miałam łzy w oczach z tego wszystkiego.
No nic, wytrzymać jeszcze do nast. wizyty w środę i zobaczymy co gin powie..
:
Położna mówiła, żeby zaciskać nogi do końca 36, wtedy niby wczesny poród, ale wszystko wykształcone, więc faktycznie nie ma się co martwić niepotrzebnie

Boli średnio. Jak miałam okres zwijałam się z bólu, a teraz tylko czuję lekki ból i tyle. Nie jest to regularnie. Za to rozeszlo mi się trochę spojenie, ale gin uspokoił, że to już nie jest wskazaniem do cesarki. Za to czasem boli jak pieron.
Stary 2015-05-03, 15:03   #4684
Soleil_Rouge
Rozeznanie

czesc
u mnie dzis znowu leniwy dzien!! Tz wlasnie spi, a ja ogladalam 'przyjaciolki' na ipla Mala wlasnie sie obudzila i 'sprzata': podnosi jakies okruszki z podlogi i biegnie do kosza na smieci z 1 okruszkiem i go wyrzuca, i tak juz z 6 razy sie przebiegla, a okruchow u nas na tarasie nie brakuje
poza tym to znow sie opalalam, bo nie moge patrzec na moje biale nogi jakos nigdy mi to nie przeszkadzalo, ale stwierdzilam ze opalenizna 'zatuszuje' troche cellulit

Suchy szampon - mam i polecam, ale z Garniera. ja mam jasne wlosy i nic nie zostaje po nalozeniu, ale fakt ze nie wszystkie sa dobre. Garnier waniliowy od czasu do czasu uzywam i do szpitala tez wezme.

a tak w ogole to wczoraj kupilam sobie maslo orzechowe nie jadlam juz od kilku lat i tak mnie jakos naszlo... mniammm juz pol sloika nie ma, a Tz sie tylko dziwi jak ja moge to jesc
Stary 2015-05-03, 16:28   #4685
k a j a
Zakorzenienie

Hej

Jesteśmy sobie u rodziców na.obiadku ale się najadlam

Co.do suchych szamponów to dla mnie lipne są.. Ja bralam kiedyś kakao i było ok, tak.pięknie pachnialo

W.szpitalu biorę normalny szampon, czułabym się brudna..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 16:38   #4686
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Hej

Jesteśmy sobie u rodziców na.obiadku ale się najadlam

Co.do suchych szamponów to dla mnie lipne są.. Ja bralam kiedyś kakao i było ok, tak.pięknie pachnialo

Nikt nie mówi, że się nie będzie mył w szpitalu. Tylko żeby podratować sytuację, kiedy jeszcze nie będzie się dało umyć włosów. Ja myję codziennie, muszę, więc w razie W będę wyglądać okropnie. Nie, dziękuję ))
Stary 2015-05-03, 16:43   #4687
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Nikt nie mówi, że się nie będzie mył w szpitalu. Tylko żeby podratować sytuację, kiedy jeszcze nie będzie się dało umyć włosów. Ja myję codziennie, muszę, więc w razie W będę wyglądać okropnie. Nie, dziękuję ))
No ja wiem ze nikt nie mówi o nie myciu się. Tylko ja mówie, ze jak nie umyje włosów to czuje się brudna
I też muszę być codziennie

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 17:36   #4688
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja przed ciaza tez mylam codziennie, a w ciazy cos sie zmienilo i teraz co 3 dni myje bo sie nie przetluszczaja. Wlasnie w ten trzeci dzien prysne je suchym szamponem i jest git.
Pewnie po porodzie znowu zaczna sie przetluszczac po jednym dniu
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 17:59   #4689
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przed ciaza tez mylam codziennie, a w ciazy cos sie zmienilo i teraz co 3 dni myje bo sie nie przetluszczaja. Wlasnie w ten trzeci dzien prysne je suchym szamponem i jest git.
Pewnie po porodzie znowu zaczna sie przetluszczac po jednym dniu
Zazdroszczę )) ja mogę 1,5 dnia wytrzymać. Wcześniej jeden był wyzwaniem ale fakt, ciąża zmienia. Największą różnicę widać u mnie w przypadku cery, zrobiła się mieszana w kierunku suchej, wcześniej bardziej się przetłuszczała.
Stary 2015-05-03, 18:52   #4690
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę )) ja mogę 1,5 dnia wytrzymać. Wcześniej jeden był wyzwaniem ale fakt, ciąża zmienia. Największą różnicę widać u mnie w przypadku cery, zrobiła się mieszana w kierunku suchej, wcześniej bardziej się przetłuszczała.

Moja cera tez sie zmienila, nic mi nie wyskakuje, zadne niespodzianki.

Ale jak dla mnie najlepsze w ciazy sa braki bolu glowy i migreny. Przed glowa bolala mnie bardzo czesto, po kilka, kilkanascie razy w miesiacu. No i te migreny, masakra. Teraz spokoj glowa mnie od kilku miesiecy nie bolala. Pewnie to tez wroci po porodzie niektore "ciazowe" objawy mogly by pozostac juz na zawsze
Stary 2015-05-03, 18:57   #4691
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jak dla mnie najlepsze w ciazy sa braki bolu glowy i migreny. Przed glowa bolala mnie bardzo czesto, po kilka, kilkanascie razy w miesiacu. No i te migreny, masakra. Teraz spokoj glowa mnie od kilku miesiecy nie bolala. Pewnie to tez wroci po porodzie niektore "ciazowe" objawy mogly by pozostac juz na zawsze
u mnie też poprawa cery i włosów przestały się przetłuszczać

no i głowa w ciąży tylko raz mnie bolała
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 19:06   #4692
industria
Zakorzenienie

Cytat:

ooo tak popieram! odkąd jestem w ciąży ani razu nie bolała mnie głowa! wcześniej nie ruszałam sie z domu bez nimesilu

cere też mam inną- tzn nigdy nie miałam problemów ale teraz nie mam ani małego pryszczyka
i zawsze miałam taki chłodny, ziemisty kolor, a teraz buzia jest taka złocista, nie jest taka blada już

ciekawe czy to mi zostanie bo nie wiem w jakie podkłady inwestować

jedyna zmiana która mnie bardzo wkurza to że zaczeły mi sie pocić stopy to mnie nie jara
Stary 2015-05-03, 19:06   #4693
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja z cerą mam podobnie, moja też zrobiła się sucha i wydaje mi się, że zrobiły mi się przebarwienia na twarzy, ale widzę to tylko ja. Tż twuerdzi, że wymyślam

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 19:25   #4694
fartuch
Zakorzenienie

u mnie z cerą to jedna wielka masakra... Wyglądam jak śmierć. Cera jest ziemnista, szara z duzą ilością przebarwień, dziwne czerwone plamki i ogólnie jest nieciekawie... Mega mnie to dołuje bo czuje się mega brzydka bez pudru nie wychodzę z domu bo nie chce ludzi straszyć
Stary 2015-05-03, 20:05   #4695
haniula1803
Rozeznanie

I po majowkowym weekendzie grill i wczoraj i dzisiaj już nie mogę patrzeć na to jedzenie dzisiaj piękna pogoda i 30 stopni poopalalam się trochę aż mnie teraz dekolt piecze. Jutro wizyta nie wiem jak stanę na wagę chyba jedna noga
Co do cery i włosów, cera: mniej problemów niż przed ciążą włos: najpierw mega wypadały przez anemię ale teraz się poprawiły i też mniej się przetluszczaja

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
ooo tak popieram! odkąd jestem w ciąży ani razu nie bolała mnie głowa! wcześniej nie ruszałam sie z domu bez nimesilu

cere też mam inną- tzn nigdy nie miałam problemów ale teraz nie mam ani małego pryszczyka
i zawsze miałam taki chłodny, ziemisty kolor, a teraz buzia jest taka złocista, nie jest taka blada już

ciekawe czy to mi zostanie bo nie wiem w jakie podkłady inwestować

jedyna zmiana która mnie bardzo wkurza to że zaczeły mi sie pocić stopy to mnie nie jara
O mi też się stopy pocą mam nadzieje ze nam tak nie zostanie
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 20:32   #4696
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Ciekawe z tymi stopami.

Mi to jeszcze cycki by mogly zostac z ciazy i wolno rosnace wlosy na nogach

No i brak miesiaczki tez jest calkiem fajny, moje to zawsze takie bolace sa

Za reszte objawow podziekuje
Stary 2015-05-03, 20:40   #4697
mycha_818
Zadomowienie

Ja sobie nie wyobrażam życia bez suchego szamponu. Musiałabym myć włosy codziennie, bo wyglądają świeżo przez 1 do 1,5 dnia a tak sobie psiknę i myję co 2 dni :-D Nieraz używam też zwykłego pudru dla dzieci, bo ladnie absorbuje wilgoć, chociaż szampon jest pod ciśnieniem i dlatego lepiej działa

A co do cery to mam również teraz przesuszoną a miałam mieszaną z tendencją do tłustej i cały czas pojawiają mi się wypryski ale to na pewno dlatego że jem wszystko co popadnie, a mnie praktycznie wszystko zapycha.:-(
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 20:41   #4698
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawe z tymi stopami.

to tez bym chciala!! boje sie ze zostana mi 2 flaki na koniec przed pierwsza ciaza mialam 70C/D i bylam zadowolona, w ciazy urosly, a po ciazy zmalaly do B Tym razem tez urosly (nosze te same staniki co w pierwszej ciazy) i zastanawiam sie co bedzie kilka miesiecy po porodzie, jak juz hormony sie unormuja w kazdym razie Tz juz zapowiedzialam, ze jak nie bede zadowolona to nie bede sie szczypac i po wakacjach ide pod noz!!
Stary 2015-05-03, 20:55   #4699
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
to tez bym chciala!! boje sie ze zostana mi 2 flaki na koniec przed pierwsza ciaza mialam 70C/D i bylam zadowolona, w ciazy urosly, a po ciazy zmalaly do B Tym razem tez urosly (nosze te same staniki co w pierwszej ciazy) i zastanawiam sie co bedzie kilka miesiecy po porodzie, jak juz hormony sie unormuja w kazdym razie Tz juz zapowiedzialam, ze jak nie bede zadowolona to nie bede sie szczypac i po wakacjach ide pod noz!!

Przed ciaza to mialam A/B teraz to C/D i takie by mogly zostac. Karmic piersia raczej nie bede ale i tak zmaleja. Ksztalt zawsze mialy ok ale mogly by byc wieksze a teraz sie tak fajnie wypelnily i jest super

Kiedys to byl moj wielki kompleks, teraz ,im jestem starsza, juz nie.
Stary 2015-05-03, 21:12   #4700
siacha_ck
Zakorzenienie

Hej
Melduję, że żyję. Postaram się jutro nadrobić jak tylko Tż-et zajmie się Wiki.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 21:23   #4701
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Przed ciaza to mialam A/B teraz to C/D i takie by mogly zostac. Karmic piersia raczej nie bede ale i tak zmaleja. Ksztalt zawsze mialy ok ale mogly by byc wieksze a teraz sie tak fajnie wypelnily i jest super

Kiedys to byl moj wielki kompleks, teraz ,im jestem starsza, juz nie.
Ja to chetnie oddam, mam nadzieje, że zmaleją po ciazy i karmieniu
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 21:29   #4702
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
u mnie z cerą to jedna wielka masakra... Wyglądam jak śmierć. Cera jest ziemnista, szara z duzą ilością przebarwień, dziwne czerwone plamki i ogólnie jest nieciekawie... Mega mnie to dołuje bo czuje się mega brzydka bez pudru nie wychodzę z domu bo nie chce ludzi straszyć

Piona! Mam to samo z cerą

Witam się po weekendzie, trochę samotnym Moja druhna jest w 8 tc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 21:44   #4703
industria
Zakorzenienie

aa właśnie przypomniało mi sie o jeszcze jednej zmianie ciążowej - i marze żeby już tak zostało- mianowicie urosły mi wary ( w sensie usta)
zawsze miałam raczej wąskie usta a teraz mam takie fajne, wypełnione, jakbym sobie lekko powiększyła powiększyła

i od razu uprzedze pytania- to wcale nie od tego że jakoś szczególnie zaczełam celebrować środy
Stary 2015-05-03, 22:13   #4704
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
niektore "ciazowe" objawy mogly by pozostac juz na zawsze
Oooo tak!

Cytat:

jedyna zmiana która mnie bardzo wkurza to że zaczeły mi sie pocić stopy to mnie nie jara :
Leczysz to u neurologa?
Stopy... tak, mam to samo..

Brak miesiączki to też plus, bo moje były fatalne.

Włosów też mam teraz więcej nie wyobrażam sobie, jak będą wypadać wszystkie po porodzie
Stary 2015-05-03, 23:00   #4705
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Miałam dziś intensywny dzień- goście byli. I brzuch się stawiał znów Zauważyłam, ze spina się, jak tylko się zdenerwuję, a że jestem wybuchowa to... wiadomo Ojoj, byle do czwartkowej wizyty...
A teraz cały wieczór dumałam nad cotton balls i skomponowałam sobie swój zestawik Mam nadzieję, ze będzie pasował do naszej sypialni i doda uroku kącikowi Frania.

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość

Moje cotton balls sa w kolorach ciemny fiolet,jasny fiolet i biel. Za 35 kulek dalam jakies 16 dolarow. Jakosciowo nie tak tragicznie zdjecie wrzuce z kompa.

o to tanio Ja kupiłam 10 sztuk i zapłaciłąm 75 zł z dostawą. Ale musiałam tak, bo tańsze, gotowe zestawy mi nie pasowały..

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
No właśnie ja się zastanawiam czy do szpitala nie kupić sobie tego suchego szamponu, tylko nie wiem jak z jego skutecznościa

to zależy jak z przetłuszczaniem włosów u Ciebie. Ja muszę myć często i suchy szampon nie dawał za bardzo rady. W dodatku trochę z tym roboty i śmierdzi.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nie wiem jak inne Domincia ale ja sobie kupiłam z Syossa ostatnio i Tż krzyczy, że mam nie używać bo on się dusi jak koło niego usiądę w samochodzie (ja też nakładam go tylko na balkonie bo aż mi się zbiera), nie wiem jak maluszek by to zniósł...
miałam właśnie ten i faktycznie aż dławił ten zapach/pył...

Cytat:
Nie przejmujcie sie czarna folia, która jest materac przykryty
super kącik

Cytat:

w nocy kibole demolowali mi miasto, non stop jeździła policja i wyły syreny, czułam sie jak w jakimś nowym jorku
wczoraj po meczu kibole robili zadyme i jeden zginął z kulki policyjnej więc teraz biorą odwet i jest wojna........ banda kretynów. szkoda że niewini ludzie bedą teraz cierpieć

mi sie też takie dziadostwo pojawiło na szyi właśnie. takie jakby kuleczki odstające- małe pieprzyki jeśli to są te osławione włókniaki to pobobno jest szansa że po ciąży część sie samo wchłonie albo odpadnie a jak nie to dermatolog.
właśnie słyszałam o tych kibolach- masakra, że ludzie tak się zachowują

Też mam włókniaki- mi niestete nie zasuszają się- nie znikają. Za to teraz w ciąży się rozmnażają cholery jedne... Obawiam się, ze usunięcie tego będzie mnie kosztować majątek

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Wczoraj myślałam że urodze :/ cały dzień bardzo bolał brzuch, twardy jak kamień, do tego zaczął mi odchodzić czop. A szyjka to ciągle kluje bardzo, jakby się buntowala przeciw pessarowi.
powinnam dziś odstawić fenoterol, ale boję się, że od razu urodze, a jutro chyba podpisujemy przedwstępna umowę sprzedaży domu wiec we wtorek bym musiała donosic szczegóły kupna mieszkania i zanieść papiery do banku o kredyt.
Wiec jeszcze nie mogę urodzić odstawie wer wtorek i niech się dzieje wola nieba.

ja, a raczej tż złożył wczoraj kolyske
trzymam mocno kciuki za pomyślne tranzakcje

Fajniutka kołyska!

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
od niczego - to fizjologia- musi się otwierać, bo jak dziecko wyjdzie? I czasem to jest tak, ze kobieta nie odczuwa za bardzo twardnień itd, a gin stwierdza na wizycie, ze jest rozwarcie. U mnie w poprzedniej ciąży jakoś w 36tc pojawiły się plamienia, brudzenia i lekarz w szpitalu stwierdził, że szyjka się otwiera. Miałam też wtedy biegunkę Ale to jest kolejna bardzo indywidualna kwestia. W każdym razie chodziłam sobie z tą szyjką jeszcze z tydzień czy dwa i wtedy miałam cc. A u niektórych szyjka zaczyna się rozwierać i zaraz jest poród. No loteria taka...

Cytat:

Cytat:
No ja wiem ze nikt nie mówi o nie myciu się. Tylko ja mówie, ze jak nie umyje włosów to czuje się brudna
I też muszę być codziennie
ja mam tak samo. Nienawidzę brudnych włosów- zaraz mnie cała głowa swędzi...

Cytat:
u mnie też cera dużo lepsza niż bez ciąży.

Cytat:

mogę się pod tym podpisać

Cytat:
Przed ciaza to mialam A/B teraz to C/D i takie by mogly zostac. .
u mnie to samo z cycami

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Witam się po weekendzie, trochę samotnym Moja druhna jest w 8 tc

super! To chyba będzie grudniowe baby.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 06:04   #4706
ultraviolwt188
Raczkowanie

Dzien dobry jejuuuuuu ile znowu pisały trzeba bedzie przy kawce to nadrobić
Weekend mieliśmy gości nie było jak czytać, na szczęście juz pojechali

Mnie tez zaczęło bolec spojenie kurde wszystkie mamy podobne objawy w podobnym czasie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Witam

Się wczoraj naziorbałam na festiwalu piwa, że hoho. W ruch poszedł oscypek i kukurydza a na koniec znalazłam stoisko zrobione specjalnie dla takich jak ja. Tu macie dowód
Ja w ten weekend wypiłam cały 6-cio pak tego, ale jabłkowego

Cytat:
Ciekawe z tymi stopami.

Mi tez wolniej rosną włosy na nogach mam ich mało ale ciemne, a na cycki nie moge patrzeć mam nadzieje, ze zmaleją po i jeszcz zaczęły ostatnio smętnie patrzeć w dół a nie jak zawsze w gore
Ehh i jeszcze mam rozstępy na brzuchu smarowanie nic nie dało
Stary 2015-05-04, 06:44   #4707
Marei
Zakorzenienie

Irmusia też mi się zaczął stawiać bardziej. W ogóle wczoraj bolał, nie wiem czy to skurcze, bo najpierw kłucie w szyjce, bo mały się jakby prostował i głową napierał na szyjkę a pupą/nogami na żołądek. Później bolał brzuch na dole, jakby napierał, ale na cały dół brzucha. Okazało się, że to chyba nie mały, bo twardniał mi przy tym cały brzuch, trwało to może kilkadziesiąt sekund i kilkanaście minut znowu. Już chciałam jechać na ip, ale tz był po 2 piwkach (no comment ) więc przeczekałam jeszcze i minęło.

Zrób fotkę cotton balls jak przyjdą, ciekawa jestem co wybrałaś.

A moje cycki po 4 miesiącu wróciły do poprzedniego rozmiaru. Tylko ostatnio znowu bolą :/

Mam coś dla miłośniczek Ikei
http://m.domosfera.pl/wnetrza/56,135...takze_,,1.html

Miłego dnia
Stary 2015-05-04, 06:50   #4708
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Hej

nieee! mam nadzieję, ze tak wcześnie nie urodzę a ty chyba na mnie nie poczekasz
Jak chcesz to mogę jeszcze mocniej zaciskać
Cytat:
Położna mówiła, żeby zaciskać nogi do końca 36, wtedy niby wczesny poród, ale wszystko wykształcone, więc faktycznie nie ma się co martwić niepotrzebnie

Boli średnio. Jak miałam okres zwijałam się z bólu, a teraz tylko czuję lekki ból i tyle. Nie jest to regularnie. Za to rozeszlo mi się trochę spojenie, ale gin uspokoił, że to już nie jest wskazaniem do cesarki. Za to czasem boli jak pieron.
Dokładnie-też mi tak mówiła-do końca 36 i można w miarę odetchnąć

Cytat:

i od razu uprzedze pytania- to wcale nie od tego że jakoś szczególnie zaczełam celebrować środy

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
od niczego - to fizjologia- musi się otwierać, bo jak dziecko wyjdzie? I czasem to jest tak, ze kobieta nie odczuwa za bardzo twardnień itd, a gin stwierdza na wizycie, ze jest rozwarcie. U mnie w poprzedniej ciąży jakoś w 36tc pojawiły się plamienia, brudzenia i lekarz w szpitalu stwierdził, że szyjka się otwiera. Miałam też wtedy biegunkę Ale to jest kolejna bardzo indywidualna kwestia. W każdym razie chodziłam sobie z tą szyjką jeszcze z tydzień czy dwa i wtedy miałam cc. A u niektórych szyjka zaczyna się rozwierać i zaraz jest poród. No loteria taka...
Hehe nie no wiem tylko chodziło mi o to, czy tym co robię mogę jakoś to przyspieszyć? Np. czy nadmierny wysiłek może jakoś też wpłynąć?

Ech, no loteria.. U mnie twardnienia są od paru miesięcy więc już nawet tym się nie przejmuję czasami, no.. tylko boli
Byle wytrwać do końca tego tygodnia i już będę spokojniejsza

A czy Wasze dzieci są tak mocno ruchliwe?
Bo moja w ogóle nie śpi w tym brzuchu. Non stop kopie, spina się, strzela
Nie wiem czy powinnam się tym przejmować..

Co do suchego szamponu to polecam Batiste. Pięknie pachnie i jest naprawdę dobry.
Właśnie muszę skoczyć po małą butelkę do Hebe żeby zabrać do szpitala.
I tak pewnie od razu po porodzie będę myślała tylko o tym, żeby umyć włosy ale suchy szampon muszę mieć

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-05-04 o 06:55
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 07:43   #4709
201710041131
Konto usunięte

Dzien dobry

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 07:48   #4710
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzień dobry!
Jeeeny. ... musze przyznać ze coraz trudniej mi wstać rano do pracy! Dziś nawet budzika nie słyszałam i to Tż mnie obudził. A w nocy taki ból w podbrzuszu mnie złapał, takie klucie po lewej stronie ze ruszyć się nie mogłam przez kilka minut i krzyczałam z bólu! Tż panikowal ze to juz poród, ale to jeszcze nie było to.

Kończę kawę I do roboty.
Miłego dnia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości