|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 1
Witam się w 10 tygodniu
![]() Halwaya, trzymam kciuki żeby to była jakaś drobnostka! |
|
|
|
#1622 |
|
BAN stały
|
Hej wszystkim.
Jak samopoczucie ? dolinka, a u mnie 9t tydzień idzie . Mam pytanie... Czy was również ciągnie w pachwinach? |
|
|
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć, ale już wszystko nadrobione. Halwaya skoro to tylko taki śluz to nie zamartwiaj się na zapas. Ale napewno warto się upewnić że jest ok. Barboo trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze. I życzę dzisiaj brdziej wyrozumiałego lekarza i udanej wizyty. Ogolnie my byliśmy nastawieni na maleństwo, więc profilaktycznie nie piję alko od dawna i uważam na leki. Ale w tym cyklu to się nie spodziewaliśmy, owulacja była na 90% 18-20 dc, a zaszłam wygląda na to po przytulanku w 10 dc Więc to nasz mały cud No i brałam antybiotyk i inne leki nieświadoma ciąży. A narazie wszystko w porządku Mąż mnie pociesza że nasze babcie jakoś rodziły dzieci bez takiego sprzętu i opieki więc nie ma się co zamartwiać.
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jedynie chwilowe bóle jak okresowe (z tym, że o wiele delikatniejsze) najczęściej pod wieczór
|
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
hello, witam się i ja - niewyspana
![]() cały weekend odpoczywałam i co z tego? ano nic ![]() tak mnie zemdliło na noc, że zasnąć nie mogłam, a później śniły mi się ciążowe koszmary, ehhh ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- halwaya trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie ok
|
|
#1626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1627 |
|
Wtajemniczenie
|
AnA97 mnie często brzuch boli, właśnie takie ciągnięcie, podobnie jak na @.
Witam się i ja w nowym tygodniu, w sobotę i niedzielę o dziwo czułam się dobrze, dzisiaj znowu coś mnie kręci w żołądku Też miałam koszmary w nocy, jakieś dobermany mnie atakowały
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Mnie poboluje brzuch jak na @. I pachwiny mnie bolą lekko, takie ciągnienie jak piszesz. |
||
|
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny ja też należę do grona tych totalnie nie przytomnych i po koszmarach masakra .. jakaś sekta .. tonący statek.. masakra
idę chyba się zdrzemnac:p miałam w planach dzisiaj od rana poogarniac no ale. . Co do warsztatów możliwe ze po czw wizycie jak będzie ok się zapisze
|
#1630 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wam
ja was dzielnie czytam wiec nie mam zaległości ale sama nie mam czasu pisać od weekendu jestem w kiepskiej formie psychicznej... po pierwsze zero objawów ciąży... gdyby nie usg z 16.04 to bym nawet na chwile o ciąży nie pomyslala... nastepna wizyta 12.05 a ja dostaje na głowę
|
|
|
|
#1631 |
|
Wtajemniczenie
|
Halwaya odpoczywaj jak najwięcej!!! Bedzie dobrze
Witam się i ja po długim weekendzie ![]() Ale odpoczęłam, słodkie lenistwo i brzuch mi przestał twardniec, nic nie boli, cudownie. Dzisiaj niestety wracamy do szarej rzeczywistości, pranie, sprzatanie, zakupy i znowu sie zacznie
|
|
#1632 |
|
Raczkowanie
|
Po drugiekłótniie i kłótnie... koszmar. .. wczoraj pol dnia przeryczalam...
|
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
A co dokładnie byś chciała wiedzieć odnośnie wypłat ?
Co do objawów staram się o tym nie myśleć bo u mnie jest tylko senność. . Tz pow wczoraj ze mi cycki urosły i jakoś mnie pocieszyl :p
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja czasami chciałabym nie miec żadnych objawów, jeszcze zanim czekałam na okres to już intuicja mi podpowiadała, że coś jest nie halo. Potem jak okres sie spóźniał, to już wiedziałam i na nic były przekonywania kolezanek, ze to jakieś zawirowania hormonalne itp....intuicja jeszcze nigdy mnie nie zawiodła
|
|
|
#1635 |
|
Raczkowanie
|
Ehh... wiem wiem ze mie powinnam tak panikowac ale cos mi w srodku mówi ze nie jest dobrze
|
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
Ale za sierpień 2014? No to już możesz iść bo masz średnia z 12 ostatnich miesięcy
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Wczoraj sobie poczytałam troche neta i polskie strony brzmiały, że taki śluz to zwiastun najgorszego.. przelaczylam się na angielskojezyczne i tam natomiast, że taki śluz jest normalny i jedynie w 2% stanowi jakies ryzyko.. tak więc ten tego troche się uspokoilam.
Wizytę z polozna mam w czwartek. Zapytam o to. Dzis chyba na razie (odpukac) jest ok.
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dzisiaj dalej masz ten różowawy śluz? ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Ok, już doczytałam, że dzisiaj jest ok. Trzymam kciuki żeby już się nie powtórzyło
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiem ze to co napisze zabrzmi jak banał ale starajcie się nie stresować tyle, bo to wcale nie służy maluszkom. Tak na prawdę, co ma być to będzie i nie mamy na to większego wpływu. Wg tego co piszą inne dziewczyny w necie ja już dawno powinnam poronić przy moim odklejeniu, bo nie leżałam plackiem. A tu proszę wszystko sie przykleiło i jest jak na razie dobrze. Musicie wierzyć że i u Was wszystko sie dobrze ułoży. Pozytywne myślenie zawsze pomaga
jak mama jest spokojna to i dzidziuś jest. Teraz tego nie czujecie ale jak maleństwa zaczną dawać o sobie znać to zobaczycie ze gdy Wy będziecie sie stresowały to i dzidziuś będzie wariował w brzuszku. Trzymam Za wszystkie maluszki niech zdrowo rosną i mam nadzieje ze już żadna sie nie pożegna ![]() Mi leci 10 tc i ostatnio jak córkę usypiam i przez przypadek sie na boku położę to usypiam razem z nią o 20. Budzę sie około północy, jem, kąpie sie i dalej spać. A później mam problem żeby z córką o 8 wstać hehe |
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Kortisia popieram w calosci
![]() Moja ciaza tez jest bezobjawowa, czasem cos gdizes pociagnie, cycki troche urosly, teraz widze ze brzuch mam jakby taki napompowany z lekka i tyle. Moze ze 3 razy mialam tak ze w nocy bylo mi niedobrze, ale to tak ze popilam wode z cytryna i przeszlo. Staram sie kompletnie nie czytac nic i nie przejmowac sie. I mam sie bardzo dobrze ![]() Jakbym mialam sluchac wszystkiego co posza to juz dawno powinn wywalic koty z domu, a na pewno now dotykac. Tak sie jednak sklada ze mam malutkie 4 dniowe kotki i misze sie nimi zajmowac i mam gdzies to co mowia nt kotow toxo przechodzilam wiec nie przejmuje sie nic
|
|
|
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 33 dni L4 płaci ci pracodawca, potem ZUS
|
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
cześć wszystkim po majówce!
mam nadzieję, że wszystko u was w porządku, odpoczęłyście i spokój w was mieszka zauważam u siebie, że coraz mniej się martwię i zwracam uwagę na 'objawy' ogólnie. Chyba już przyswoiłam do siebie nowinę i staram się sobie żyć jak do tej pory. Wiadomo, że takie wieści to wielka radość i wielki stres, ale wierzę że z każdym tygodniem będziemy bardziej pewne. Popieram ten 'bezstes' ![]() Wizytę mam w czwartek, nie mogę się doczekać kolejnego widoku fasolki rudaska zapisałam się już na te warsztaty "Mamo to ja", ale nie w Kato tylko w Expo Silesia w Sosnowcu na 13.05- mam rzut beretem. Gdybym widziała wcześniej, że tam idziesz to podjechałabym do Katowic bo też mam blisko! mam nadzieję, że coś fajnego się tam dowiemy- ja jestem spragniona wszelkich informacji. Mam poradnik Kaz Cooki "ciężarówką przez 9 miesięcy" ale mnie osobiście on nie zaspokaja..
|
#1644 |
|
Rozeznanie
|
Hej, z sentymentem zajrzałam do Was grudnióweczki. Życzę Wam cudownych 9 miesięcy, samych pozytywnych przeżyć, zero stresu, bo przecież wszystko MUSI być ok. z Waszymi dzieciaczkami. Zobaczycie jak to szybko zleci i za chwilę będziecie tulić maleństwa. Mama grudniowa 2014
![]() Co do śluzu podbarwionego na różowo - miałam taki na początku 8 tc. Moja ginka nic nie zalecała brać. Później pojawił się w 10 tc - pojechałam na IP i zostawili mnie w szpitalu na obserwacji (u mnie standard w takich przypadkach). Dostałam luteinę na miesiąc i do końca ciąży było ok. |
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Mervie będę dzień wcześniej to ci powiem jak było
|
#1646 |
|
Raczkowanie
|
A sane na warsztaty idziecie czy z tz?
go osobno trzeba zapisac??
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę sama bo tż w pracy.ale zapasujesz się sama i podajesz czy będziesz z osobą towarzyszącą
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Jestem juz po wizycie. Kompletnie inne podejscie lekarza- dla niego nie ma idealnych pecherzykow ciazowych, bo kazda ciaza jest inna, serduszko bije, wielkosc fasoli jest ok, wiec dla niego jest to ciaza prawidlowa... Do 19 maja odpoczywam na L4, bo mdlosci mi zyc nie daja i dzisiaj w gabinecie prawie zwymiotowalam, a i cisnienie lekko za wysokie... Uff troszke mi ulzylo... |
|
|
|
#1649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I super, ze poszłaś. Niektórzy lekarze niepotrzebnie straszą pacjentki. |
|
|
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
Barboo cieszę się i mam nadzieję, że ten lekarz Cię uspokoił bo tak to jest, że i my tutaj możemy starać się porównywać wszystko a i tak nic to nie da
będzie dobrze, jak to moja prababcia mawiała : "tylko spokój nas uratuje" ![]() rudaska daj znać koniecznie, wolę być przygotowana co mnie tam czeka- martwię się tylko, że to trwa do 20- o tej godzinie to ja już się kokoszę do spania ![]() ja idę z koleżanką, bo mój tż będzie w pracy a chciałam mieć wsparcie w razie W
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

Więc to nasz mały cud 

Też miałam koszmary w nocy, jakieś dobermany mnie atakowały

idę chyba się zdrzemnac:p miałam w planach dzisiaj od rana poogarniac no ale. .
od weekendu jestem w kiepskiej formie psychicznej... po pierwsze zero objawów ciąży... gdyby nie usg z 16.04 to bym nawet na chwile o ciąży nie pomyslala... nastepna wizyta 12.05 a ja dostaje na głowę
Czekamy na Ciebie fasolko

Za wszystkie maluszki niech zdrowo rosną i mam nadzieje ze już żadna sie nie pożegna