![]() |
#2041 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Dzień dobry,
cieszę się, że już po majówce bo mi brzuch urósł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2042 |
Rozeznanie
|
Witam,
U mnie weekend nadzwyczaj udany. jak ja lubię nie mieć planów. Byliśmy kilka razy u znajomych, odnowiliśmy kontakty ![]() I inna rzecz. Czy któraś z Was rozmawiała z ginekologiem na temat styczności z ospą wietrzną? Jest u nas bratanek i akurat u nas została rozpoznana. Ja miałam ospę w dzieciństwie, przechodziłam nawet konsekwentnie półpaśćca a to ten sam wirus. W internecie poczytałam, że nie zagraża ale wizytę mam dopiero w środę.
#2043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Tż dzisiaj tez szedł pierwszy dzien do nowej pracy i tez tak samo zestresowany. Oby im szybko przeszło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny powodzenia dla Waszych Tż w nowej pracy! U mnie pogoda nie za ciekawa, ale jak nie poleci deszcz to wyjdę na spacer. Może pojedziemy dziś po południu oglądać foteliki samochodowe, bo chce pomacać jak to wszystko wygląda na żywo ![]()
![]() |
#2045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A druga sprawa to ja chcę urodzić w terminie, nie wcześniej, bo nie wiadomo jak będzie z Tż wolnym ![]()
![]() |
#2046 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hehe ja umówiłam się też do dentysty bo plomba mi wypadła i kamień trzeba ściągnąć bo straszy już.
![]() |
#2047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie zastanawiałam się czy nie powiedzieć komuś o tym co mówi ta kobieta odnośnie adopcji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja nauki były bardzo fajne. Rozmawialiśmy dużo na temat miłości poszanowania przyjaźni itp. Oczywiście nasza Pani od NP uczyła nas metody kalendarzykowej/naturalnej. Tez była nawiedzona ale nie aż tak.
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
cześć
#2050 |
Zakorzenienie
|
No z tym karmieniem do 6 mies piersią jest właśnie teoria ze do 6mies wystarczy tylko i wyłącznie sama pierś, akurat ja chce spróbować wprowadzić to w życie i rozszerzać dopiero po 6 mies. Wiec tu bym się nie czepiala, ale z tą adopcją to była gruba przesada :/ i faktycznie lepiej daj sobie spokój przed ślubem, lepiej po coś z tym zrobić bo możesz sobie problemów jeszcze niepotrzebnych nałapać.
#2051 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do karmienia - dzieci są różne, moja bratanica do 6-7 miesiąca pluła wodą, herbatkami, papkami z warzyw, w ogóle czymkolwiek poza mlekiem. Także u niej akurat się ta "norma" sprawdziła, ale są dzieciaki z chęcią na rozszerzanie diety nawet w 4 miesiącu. A jak nauki były o karmieniu to w sumie nie dziwne że o tym wspomnieli. O rozwiązywaniu problemów nie wiem czy chciałabyś usłyszeć bo tutaj następuje kulminacja pseudopsychologicznego bajdurzenia. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2053 |
Zakorzenienie
|
A nie wiem, mój mąż jak był mały to był podobno mega nieśmiałym i cichym dzieckiem. Ja podobnie, a teraz oboje wyszczekani
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
mój michał niestety nie czuje kopniaków, mimo tego, ze dziecko kopie jak on trzyma rękę, mówi ze ma za grubą skórę by to poczuć. trudno jeszcze będzie miał czas.
#2055 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Zadzwoniłam do Luxmedu z reklamacją tych badań. Skoro wynik jest zły, to niech mi zrobią je jeszcze raz, nie będę chodzić i płacić za coś, za co raz zapłaciłam i jest źle. Czekam na odp. Dzisiaj i tak już nie zrobie, bo zjadłam. W Lidlu są fajne spodenki męskie. Jeansowe i materiałowe. Kupiłam mojemu 2 pary - 33 zł/szt. Oczywiście nie przymierzył ![]() Dzisiaj robię hennę znów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- A no i postanowiłam że pracuje do końca maja i idę na zwolnienie, już coraz bardziej mi się nie chce, w piątek jestem tak padnięta że ledwo żyję a sobotę całą odsypiam, wiec stwierdzam że dość, swoje się napracowałam czas na odpoczynek i dogłębne przygotowanie mieszkania na przyjście nowego lokatora póki jeszcze mam siłę się ruszać ![]() ![]()
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
Na TSH i FT4 jedzenie nie ma żadnego wpływu, jedynie czas badania - powinno być przed 11.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Albo ojciec budzi respekt haha ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#2059 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki ze mnie był diabelek Cytat:
![]() W lux medzie na czczo pobierają do 11, a wyniki które nie są wykonywane na czczo są do 18. Ostatnio przetestowalam na sobie byłam o 16 ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Ta respekt juz to widzę ![]()
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja endo powiedziała że wyniki z TSH i FT4 robione po południu są niemiarodajne bo dzienna aktywność je zmienia. Babki w laboratorium też mnie opieprzyły jak raz przyszłam o 13 że to za późno (ale zrobić badanie mogłam, zakazu nie ma). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę teraz u nowej endo w maju bo poprzednia już w lux medzie nie pracuję i nawet nie mogę pytania zadać, więc zapytam się się o te pobieranie wyników ![]()
![]() |
#2062 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie po przerwie
U Nas ok rosniemy i wzdłuz i w szerz....... Dziewczyny chcace rodzic na Zelaznej mam info....moja kumpela rodzila ostatnio blizniaki przez planowe cc i....nie polecam.Opieki po porodzie pozniej i pomocy pielegniarek rowniez nie.
#2063 |
Zakorzenienie
|
Od 11.05 czyli od poniedziałku staniki do karmienia po 25zł w Lidlu będą, ładne, ale nie wiem czy choć trochę usztywniane.
![]() |
#2064 |
Zakorzenienie
|
wiem wiem ja to wiem już z opowieści, Żelaznej mówię nie , i teraz się zastanawiam nad Karową.
#2065 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety z dłuższym urlopem moze byc cieżko w nowej pracy... Ale z drugiej strony nie wiem co musiałoby sie dziać tak ważnego, żeby odmówić chociażby 2 dni wolnego. Mój Tż az tak bardzo zestresowany to moze nie był, ale kolacji ani śniadania nie przełknął. Teraz juz jest lepiej, bo pisał, ze spotkał na korytarzu kumpla ze studiów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Oo dzięki za informację, na pewno się przejdę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2066 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=AaaMarta;51269076]No niestety z dłuższym urlopem moze byc cieżko w nowej pracy... Ale z drugiej strony nie wiem co musiałoby sie dziać tak ważnego, żeby odmówić chociażby 2 dni wolnego.
Mój Tż az tak bardzo zestresowany to moze nie był, ale kolacji ani śniadania nie przełknął. Teraz juz jest lepiej, bo pisał, ze spotkał na korytarzu kumpla ze studiów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"] ja liczę, że ten tydzień dostanie. Albo, że na kilka godzin będzie jeździł. Zobaczymy. Musi się teraz wykazać, żeby ruszyło, a później pilnować ![]() Mój też mi napisał, że jest ok, więc chyba będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
w sobotę mi koleżanka mówiła, że jej koleżankę z pracy na Karowej tak wymęczyli, że powiedziała, że długo będzie się zastanawiać nad drugim dzieckiem.
![]() |
#2067 |
Konto usunięte
|
Co do urlopu to zawsze jest dzień czy dwa okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka. No i dwa tygodnie tacierzyńskiego.
Ja dzisiaj śmigam do endo i do okulisty, a potem na zakupy. Nie mam w czym spać, bo piżamy mam wszystkie przymałe. I koszulki się zrobiły za krótkie, więc też muszę kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obejrzałam gazetkę i te wyglądają na usztywniane (mam nadzieję że takie są) No i spoko topy i legginsy ![]() Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-04 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Wtajemniczenie
|
Cześć,
nie ma to jak spać we własnym łóżku... wszędzie dobrze, ale w nim najlepiej ![]() Panna Izabela Wszystkiego najlepszego ![]() loudres Niektórym księżom w głowach się przewraca! Pamiętam my na naukach mieliśmy super księdza... babka z poradni też była ok. Rozmawialiśmy ile byśmy chcieli mieć dzieci, było o seksie by mówić partnerowi co się lubi czego nie, żeby po prostu mówić otwarcie. Nawet babka z poradni o planowaniu rodziny to powiedziała, że tu jest strona a jak ktoś chce używać antykoncepcji to jego sprawa tyle, że według nauki kościoła to grzech - na tym się skończyło. O adopcji też była mowa i to jak najbardziej na plus. owieczkaa Mnie mama zupy wprowadzała już od 4 miesiąca życia bo od 7 szłam do żłobka ![]() party_girl7 To widzę mamy podobnie ![]() owieczkaa O to i ja zerknę jak są fajne legginsy ![]() Kurcze mam problem z wybraniem imienia dla dziecka:/ wcześniej już byłam ich pewna teraz nie jestem. Tż nalega na Piotra, ale nie jestem przekonana. to po teściu, niby fajnie mój tata by się nie obraził czy coś, no ale to imię wybrałam z innych powodów, ale oczywiście w rodzinie będzie gadanie, że jakie wspaniałomyślne bo po dziadku dziecko dostanie :/.
![]() |
#2070 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez mnie to zastanawia, bo przecież trzeba wtedy bardziej dbać o biust, jako, ze jest dużo dużo większy... No ale widocznie mimo to kobiety wolą chodzić w miękkich, więc producenci głownie takie sprzedają. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.