Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-04, 20:33   #991
aknaa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :)

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Wróciłam
Wszystko w porządku, wszystkie parametry w normie
Filip jest ciut mały, ale gin mówił, że skoro wiem, że owu była później no to ok
Waży 1496g i wygląda tak:

Śliczny maluch
Stary 2015-05-04, 20:35   #992
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam
Filip jest ciut mały, ale gin mówił, że skoro wiem, że owu była później no to ok

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:36   #993
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cudny Filipek
Stary 2015-05-04, 20:41   #994
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
Tydzien temu bylam u gina prowadzacego z mega bolem krocza.Stwierdzil ze to moze byc rozejscie spojenia i jesli nie przejdzie bol to na nast.wizycie skierowanie do szpitala,bol jest coraz mocniejszy,juz prawie nie moge chodzic,w nocy tylko wyc z bolu.jak mnie dzis polozna zobaczyla powiedziala ze mam do ortopedy isc wiec dzis jade.Moj gin.mowil ze takie bole krocza(ale nie az tak mocne)sa normalne od ok.37 t.c.wczesniejsze to zwykle oznaka patologicznego rozejscia.
Twój opis dał mi do myślenia, po weekendzie zaczęłam mieć bóle w pachwinach, klucie w kroczu. Zaczęło się nagle i mam problem z wstawaniem, chodzeniem. O rozchodzącym się spojeniu nie pomyślałam nawet. w razie gdyby mi się pogarszało to będę miała to na uwadze.

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Wiem, ze to sie łatwo mowi, ale ńie stresuj sie. nie warto na zapas. Ale ja oczywiście stresuje sie przed kazda wizytą .

Ja juz jakiś czas temu zauważyłam. Do tego maja na wiele rzeczy. Np. Motherhood. Fajne ceny na flanelowe pieluszki, sa bardzo dobrej jakości. I super na rzeczy JJ COLE. Maja super śpiworki do wózków, a Empik na duzo niższe ceny na te produkty.

a to nie wiąże się z tym, że smyk online i empik online to jedna banda?

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
Mój kuzyn urodził się w 7 miesiącu i jest zdrowiutkim 25-latkiem.

kiedyś słyszałam, że w tamtych czasach te wcześniaki to wcale nie były wcześniaki tylko wynik kreatywności rodziców/mamuś, którzy z pewnych względów nie podawali prawdziwej daty zapłodnienia

wiadomo, że nie zawsze, to taka tylko dygresja :p

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Chyba zależy jak karmisz - wtdey albo samo D albo K+D? Tak słyszałam, nie znam się

dobrze prawisz, nam pediatra mówił, że nawet jak raz dziennie poda się dziecku porcję mm to wit k nie trzeba suplementować bo to tam organizm sam będzie ją wytwarzał dzięki tej zawartej w mm, czy coś w ten deseń...

Wit d za to można kupować na zapas w promocji bo zaleca się dawać 1000 pierwszych dni dziecka. My zazwyczaj kupujemy bioaron 90 kapsułek, na gemini za ok 15zł czasem

Cytat:
Wróciłam

piękne foto, jest cudny!

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:53   #995
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Twój opis dał mi do myślenia, po weekendzie zaczęłam mieć bóle w pachwinach, klucie w kroczu. Zaczęło się nagle i mam problem z wstawaniem, chodzeniem. O rozchodzącym się spojeniu nie pomyślałam nawet. w razie gdyby mi się pogarszało to będę miała to na uwadze.

kiedyś słyszałam, że w tamtych czasach te wcześniaki to wcale nie były wcześniaki tylko wynik kreatywności rodziców/mamuś, którzy z pewnych względów nie podawali prawdziwej daty zapłodnienia

dobrze prawisz, nam pediatra mówił, że nawet jak raz dziennie poda się dziecku porcję mm to wit k nie trzeba suplementować bo to tam organizm sam będzie ją wytwarzał dzięki tej zawartej w mm, czy coś w ten deseń...

Wit d za to można kupować na zapas w promocji bo zaleca się dawać 1000 pierwszych dni dziecka. My zazwyczaj kupujemy bioaron 90 kapsułek, na gemini za ok 15zł czasem

piękne foto, jest cudny!
Nie no, jasne, ze Smyk i Empik to tp samo. Ale od niedawna maja u siebie fajne marki, np. JJ COLE, Elodie Details, SKIP HOP. I to tego maja na to często dobre ceny. Bo Smyk stacjonarny jest koszmarnie drogi. Nigdy nie kupuje tam zabawek, bo różnica u nich i w necie to nawet kilkadziesiąt złotych. Ale online, np. śpiworek do wózka JJ Cole kosztuje 155 zł, a w innych sklepach internetowych przeważnie 240.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:55   #996
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:

haha dobre z ta data porodu^^ u mnie niestety akurat ze mna w ciazy mama miala problemy z nerkami i przez miesiac przed moim urodzeniem brala juz leki itd no ale niestety w 30tc mi sie pospieszylo a mama mogla sie tez spokojnie juz leczyc

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

i Aga maly jest cudny! nie moge sie napatrzec!
Stary 2015-05-04, 21:08   #997
agunineczka
Zakorzenienie

Dziękuję w imieniu Filipa

W sumie gin nam zrobił niespodzianke, bo przez tel mówił mi że nie ma szans żeby podejrzeć małego w 4d, a jednak i tak pięknie go uchwycił, będzie pamiątka
Stary 2015-05-04, 21:10   #998
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Agunineczka, cudne zdjęcie! Mówiłam, ze będzie dobrze.

Zrobiłam zakupy na allegro. Wydalam milion pieniędzy . A koszyk na empiku też pelny

Jakie kupić butelki? Tomee Tippee czy Avent?

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 21:12   #999
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość

Zrobiłam zakupy na allegro. Wydalam milion pieniędzy . A koszyk na empiku też pelny

no wlasnie? bo ja sie jeszcze zastanawiam nad Lovi?
Stary 2015-05-04, 21:15   #1000
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
I lovi oczywiście . A jakie smoczki?

happiness is on the way.
Stary 2015-05-04, 21:20   #1001
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:

co kupilas na all?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 21:25   #1002
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
U nas sprawdziła się butla z aventa z serii natural, mały był na piersi plus dokarmianie przez pierwsze tygodnie butelką i nie zapałał do butli większą miłością niż do cycusia :p smoka miał lovi i avent

FB

Stary 2015-05-04, 21:29   #1003
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam małe butelki Lovi oraz większą butelkę Campola. Smoczki wybierałam najmniejszye.
Chcę jeszcze kupić butelkę z rurką w środku (antykolkową).

Edytowane przez Aviskowa
Czas edycji: 2015-05-04 o 21:31
Stary 2015-05-04, 21:34   #1004
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Ponoć w tk maxxie są butelki tomee tippee w dobrej cenie.

happiness is on the way.
Stary 2015-05-04, 21:35   #1005
Harrods
Zadomowienie

Ja nie kupuje butelek. Przy synku mi sie nie przydały. A jak bedzie trzeba, to w każdej chwili dokupie. Tak samo, jak kupiłam wtedy podgrzewacz do butelek. Ani razu nie użyty.
Stary 2015-05-04, 21:58   #1006
ewelina1988_20
Rozeznanie

Ja podgrzewacz tez kupiłam i pozniej sloiczki grzalam w nim. Jak jechałam do pl tez sie przydał na promie zeby rosołek zagrzac. Butelkę mam z aventu bo pamietam ze synkowi dawałam herbatke z kopru i wodę do picia.
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 21:59   #1007
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie kupuje butelek. Przy synku mi sie nie przydały. A jak bedzie trzeba, to w każdej chwili dokupie. Tak samo, jak kupiłam wtedy podgrzewacz do butelek. Ani razu nie użyty.
nam się podgrzewacz przydał na początku do podgrzewania odciągniętego mleka, z czasem jak przeszliśmy na mm to już szybszy system mieliśmy z czajnikiem i zimną wodą. W czajniku mieliśmy przegotowaną wodę i tylko na chwilkę włączaliśmy by się ogrzała i do butli, a jak się zapomniało i za długo podgrzało to z zimną przegotowaną wodą z lodówki mieszało się do dobrej temp. Dużo szybszy sposób od podgrzewacza

FB

Stary 2015-05-04, 22:04   #1008
kindo7
Raczkowanie

Agunieczka maly sliczny!

Ja tez nie kupowlam butelek, mielismy jakies dostane na SR i w szpitalu przy wypisie - Aventa, te podstawowe. I w zasadzie przydaly sie ale dopiero pozno pozno do picia wody czy soczkow z woda.
Smoczki kupilismy po miesiacu, czy dwoch, bo Mila miala mocny odruch ssania, ale i tak nie zaakceptowala zadnego i de facto nigdy ich nie uzywala.

Moja mala tez ostatnio jakas leniwa i tez sie tym oczywiscie przejmuje, ale na szczescie co jakis czas daje znac o sobie generalnie zawsze sie rusa jak szalona, jak zjem nerkowce, a trzy dni temu mi sie skonczyly, a tak gdzie kupuje beda dopiero za tydzien!!

We srode mamy usg i juz bym chciala zeby bylo
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 22:05   #1009
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Ja podgrzewacz tez kupiłam i pozniej sloiczki grzalam w nim. Jak jechałam do pl tez sie przydał na promie zeby rosołek zagrzac. Butelkę mam z aventu bo pamietam ze synkowi dawałam herbatke z kopru i wodę do picia.
Cytat:
nam się podgrzewacz przydał na początku do podgrzewania odciągniętego mleka, z czasem jak przeszliśmy na mm to już szybszy system mieliśmy z czajnikiem i zimną wodą. W czajniku mieliśmy przegotowaną wodę i tylko na chwilkę włączaliśmy by się ogrzała i do butli, a jak się zapomniało i za długo podgrzało to z zimną przegotowaną wodą z lodówki mieszało się do dobrej temp. Dużo szybszy sposób od podgrzewacza
Mój synek w ogóle nie jadł z butelki ańi tez nie jadł słoiczków.
Stary 2015-05-04, 22:10   #1010
maga9
Raczkowanie

Czesc dziewczyny..
gratulacje za usg dzis
agunieczka sliczny))
czy mozna miec depreche przedporodowa?nie wiem czy to przez antybiotyk(zapalenie nerek,biore do srody rano),czy hormony,czy pogoda(lalo sobota,niedziela) ale wczoraj mnie cos wzielo.najpierw to ze latalam 4x do toalety,dzis 3.mdlilo mnie jak czulam jedzenie,wiec musialam w siebie wpychac a i z tym bylo ciezko.dzis ciut lepiej ale zgage mam teraz mala:/no i wkurza mnie wszystko.po raz pierwszy od poczatku ciazy.rycze z byle powodu.tz wczoraj gadal ze nie jem jak powinnam(jadam zdrowo,salatek duzo itp,ale dla niego i jego rodzicow zdrowo to kawal miecha,ewent ryby,ziemniaki i gotowane warzywa,na ktorych mysl mi niedobrze).co sprawilo ze sie poryczalam i mowie ze ja mu nie mowie jak jesc,a ja robie co moge by jesc dobrze.o szczepionki tez poszlo.ponad 1.5roku czytam rozne info(statystyki,artykuly z dokumentacja,nie kto co sobie wymyslil pro czy przeciw szczepieniom),rozmaiwam ze znajomymi lekarzami-przyjaciolmi,inaczej nie dali by mi pewnych info(jak sami powioedzieli,gdyby pewne rzeczy powiedzieli oficjalnie straciliby licencje,wiec nie dziwcie sie ze lekarz mowi nam oficjalnie jedno a w swojej np rodzinie robi drugie).i nie jestem kompletnie przeciw szcepieniom ale zdecydowalam ze przez ok 3 lata nie bede szczepic a potem pojedyncze te ktore sama wybiore,zamowie.na pewno nie skojarzone i nie na choroby typu swinka,rozyczka,ospa itd,wole zeby maly przeszedl.a jak do ktoregos roku nie przejdzie,to wtedy zaszczepie.caly czas sie douczam,informuje zeby zaden lekarz nie probowal mi zrobic prania mozgu.strasznie nie lubie byc do czegos zmuszana..
ohh wygadalam sie..ale ciagle nie jest mi fajnie,jestem smutna.wczoraj nawet myslalam dlaczego wkopalam sie w rodzine,samemu latwiej itd.a takich mysli nie mialam od daaawna.mam nadzieje ze mi to zaraz przejdzie,jak ja siebie takiej nie lubieboje sie ze deprecha poporodowa mnie tez zlapie..czy ktoras z was tez ma dola i nieciekawe mysli?
maga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 22:10   #1011
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Na początku też myslalam, ze nie potrzebuje butelki, bo jestem nastawiona na karmienie piersią. Ale wpadlam w panike, ze będę musiała karmić mm jak nie będę miala pokarmu. Masz rację- butelkę można dokupić w każdej chwili. nawet w aptece całodobowej. Chyba faktycznie na razie się wstrzymam. Kupowac butelki noworodkowe, których być może nie wykorzystam to czysty bezsens. Chyba cierpię na bardzo posuniety syndrom wicia gniazda

happiness is on the way.
Stary 2015-05-04, 22:10   #1012
Madzia000
Zadomowienie

Dziewczyny pomozecie mi odszyfrowac co znacza na usg te dwie kolumny? Pierwsza czy druga to przewidywany wiek ciazy wg pomiaru... Bo nie moge sie w tym polapac, a juz kurcze ktorys raz zapominam o to ginki zapytac:-(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1430770267637.jpg (48,4 KB, 20 załadowań)
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 22:18   #1013
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomozecie mi odszyfrowac co znacza na usg te dwie kolumny? Pierwsza czy druga to przewidywany wiek ciazy wg pomiaru... Bo nie moge sie w tym polapac, a juz kurcze ktorys raz zapominam o to ginki zapytac:-(
A to nie jest po prostu zakres pomiaru? Tzn, ze w tym wieku ciazowym będą oscylowac pomiary?

happiness is on the way.
Stary 2015-05-04, 22:37   #1014
ewelina1988_20
Rozeznanie

Jak juz kiedyś pisałam nie miałam pokarmu na poczatku a pozniej mały nie umiał z piersi jesc jak go przystawialam to krzyczał i pluł itp wiec odciagalam mu mleko.
I ja uważam i to tylko moje zdanie ze powinno sie dziecku dac troszkę przegotowanej wody do picia i dlatego miałam tez osobna butelkę do wody. Jakoś tak mi mama mówiła i tak zostało.
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 22:38   #1015
Fischerka
Raczkowanie

Agunineczka Filip jest śliczny nic się nie martw, że trochę mały... urośnie na cycu raz dwa, a będzie łatwiej urodzić

Ale mnie znowu nastraszyłyście z tym porodem w 29tc. Ja mam dzisiaj 29tc5d, ale Zosia 3 tygodnie temu ważyła już 1140 gram, sterydy też dostała. Ehh może jakoś dotrwamy, chociaż strasznie wkurza i stresuje mnie widok krwi w ciąży zwłaszcza, że mam anemię i nie powinnam tracić ani kropli... no ale skoro lekarze uważają, że jest ok to ja się sprzeczać nie będę. Byle do środy! zobaczymy, czy nic się nie zmieniło.

Ja tam butelkę muszę kupić, skoro będę miała cc. Jak leżałam w szpitalu na podaniu tych sterydów to jedna dziewczyna miała cesarkę i pierwsze 2 doby położne karmiły dziecko butelką, więc im dała swoją, żeby się przyzwyczajało do tej, której będzie używać, bo w szpitalu miały takie stare z tymi smoczkami, z których ja piłam w latach 80-tych

RATUNKU!!!!! Pierwszy raz mam ZGAGĘ nie do opanowania!!! Chyba będę spać na siedząco w fotelu, bo położyć się nie ma szans
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 22:44   #1016
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez maga9 Pokaż wiadomość
czy ktoras z was tez ma dola i nieciekawe mysli?
Niestety tak, ciągle mam myśli, że nie dam rady, że jestem jakaś lewa, że nie będę umiała zadbać odpowiednio o dziecko
Stary 2015-05-04, 22:54   #1017
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Niestety tak, ciągle mam myśli, że nie dam rady, że jestem jakaś lewa, że nie będę umiała zadbać odpowiednio o dziecko
Również boje się, że nie dam sobie rady. Boję się porodu, pierwszych tygodni z niemowlakiem, wychowania dziecka.
Pociesza mnie tylko to, że wszystkie kobiety spodziewające się pierwszego dziecka się tego boją.

Stary 2015-05-04, 23:05   #1018
maga9
Raczkowanie

MarudexuS
Aviskowa
ja to nawet nie mysle jeszcze o tym..choc w zyciu nie trzymalam dziecka w rekach i nie wiem co zrobic z pieluszkanie wiem czy dam rade ja wymieniac,bo pewnie mnie na wymioty wezmie,taka troche delikatna jestem
mi ostatnio snilo sie ze zaczelam rodzic i nie mialam nic a nic dla siebie czy dziecka..kolejnego dnia kupilam chusteczki wodne i pampersy x2
planujemy zamowic wozek i zaczac zakupy w przyszlym tyg prawdopodobnie.no i trzeba bedzie zorganzowac weekend by do ikei sie wybrac-u nas w dublinie a to 3.5-4godz jazdy..
maga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 05:23   #1019
Kropkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Jak juz kiedyś pisałam nie miałam pokarmu na poczatku a pozniej mały nie umiał z piersi jesc jak go przystawialam to krzyczał i pluł itp wiec odciagalam mu mleko.
I ja uważam i to tylko moje zdanie ze powinno sie dziecku dac troszkę przegotowanej wody do picia i dlatego miałam tez osobna butelkę do wody. Jakoś tak mi mama mówiła i tak zostało.

Miałam taką samą sytuację z córką z tym że przez moje płaskie brodawki nie umiała uchwycić i od samego początku odciągałam po 3-4 razy dziennie ,czasem w nocy i podawałam butelką aż do skończonych 6 miesiecy.

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 06:28   #1020
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no, jasne, ze Smyk i Empik to tp samo. Ale od niedawna maja u siebie fajne marki, np. JJ COLE, Elodie Details, SKIP HOP. I to tego maja na to często dobre ceny. Bo Smyk stacjonarny jest koszmarnie drogi. Nigdy nie kupuje tam zabawek, bo różnica u nich i w necie to nawet kilkadziesiąt złotych. Ale online, np. śpiworek do wózka JJ Cole kosztuje 155 zł, a w innych sklepach internetowych przeważnie 240.
Bo Smyk stacjonarny i Smyk online to dwie różne firmy

Cytat:

Co kupiłaś za ten milion?

Cytat:
Ja mam komplet butelek TT bardzo fajne są

Cytat:
Mam Lovi, mają urocze wzorki - z wąsami np i jeszcze mam smoczki MAM bo też są urocze a mam 4, w różnych kolorach co by do outfitów pasowały

Cytat:
Zapiszę

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Agunieczka maly sliczny!

Ja tez nie kupowlam butelek, mielismy jakies dostane na SR i w szpitalu przy wypisie - Aventa, te podstawowe. I w zasadzie przydaly sie ale dopiero pozno pozno do picia wody czy soczkow z woda.
Smoczki kupilismy po miesiacu, czy dwoch, bo Mila miala mocny odruch ssania, ale i tak nie zaakceptowala zadnego i de facto nigdy ich nie uzywala.

Moja mala tez ostatnio jakas leniwa i tez sie tym oczywiscie przejmuje, ale na szczescie co jakis czas daje znac o sobie generalnie zawsze sie rusa jak szalona, jak zjem nerkowce, a trzy dni temu mi sie skonczyly, a tak gdzie kupuje beda dopiero za tydzien!!

We srode mamy usg i juz bym chciala zeby bylo
Uzależniłaś ją od orzechów

Cytat:
Czesc dziewczyny..
gratulacje za usg dzis
agunieczka sliczny))
czy mozna miec depreche przedporodowa?nie wiem czy to przez antybiotyk(zapalenie nerek,biore do srody rano),czy hormony,czy pogoda(lalo sobota,niedziela) ale wczoraj mnie cos wzielo.najpierw to ze latalam 4x do toalety,dzis 3.mdlilo mnie jak czulam jedzenie,wiec musialam w siebie wpychac a i z tym bylo ciezko.dzis ciut lepiej ale zgage mam teraz mala:/no i wkurza mnie wszystko.po raz pierwszy od poczatku ciazy.rycze z byle powodu.tz wczoraj gadal ze nie jem jak powinnam(jadam zdrowo,salatek duzo itp,ale dla niego i jego rodzicow zdrowo to kawal miecha,ewent ryby,ziemniaki i gotowane warzywa,na ktorych mysl mi niedobrze).co sprawilo ze sie poryczalam i mowie ze ja mu nie mowie jak jesc,a ja robie co moge by jesc dobrze.o szczepionki tez poszlo.ponad 1.5roku czytam rozne info(statystyki,artykuly z dokumentacja,nie kto co sobie wymyslil pro czy przeciw szczepieniom),rozmaiwam ze znajomymi lekarzami-przyjaciolmi,inaczej nie dali by mi pewnych info(jak sami powioedzieli,gdyby pewne rzeczy powiedzieli oficjalnie straciliby licencje,wiec nie dziwcie sie ze lekarz mowi nam oficjalnie jedno a w swojej np rodzinie robi drugie).i nie jestem kompletnie przeciw szcepieniom ale zdecydowalam ze przez ok 3 lata nie bede szczepic a potem pojedyncze te ktore sama wybiore,zamowie.na pewno nie skojarzone i nie na choroby typu swinka,rozyczka,ospa itd,wole zeby maly przeszedl.a jak do ktoregos roku nie przejdzie,to wtedy zaszczepie.caly czas sie douczam,informuje zeby zaden lekarz nie probowal mi zrobic prania mozgu.strasznie nie lubie byc do czegos zmuszana..
ohh wygadalam sie..ale ciagle nie jest mi fajnie,jestem smutna.wczoraj nawet myslalam dlaczego wkopalam sie w rodzine,samemu latwiej itd.a takich mysli nie mialam od daaawna.mam nadzieje ze mi to zaraz przejdzie,jak ja siebie takiej nie lubieboje sie ze deprecha poporodowa mnie tez zlapie..czy ktoras z was tez ma dola i nieciekawe mysli?
Można

Temat szczepionek to bardzo trudny temat i każdy postąpi jak będzie chciał

Myślę, że do depresji to trochę daleko (przynajmniej z opisu), hormony kochana, hormony

A depresja poporodowa to coś czego ja obawiam się najbardziej, bo w tym temacie mam pewne doświadczenie

Cytat:
Na początku też myslalam, ze nie potrzebuje butelki, bo jestem nastawiona na karmienie piersią. Ale wpadlam w panike, ze będę musiała karmić mm jak nie będę miala pokarmu. Masz rację- butelkę można dokupić w każdej chwili. nawet w aptece całodobowej. Chyba faktycznie na razie się wstrzymam. Kupowac butelki noworodkowe, których być może nie wykorzystam to czysty bezsens. Chyba cierpię na bardzo posuniety syndrom wicia gniazda
Butelka przyda się też dlatego, że kupiłaś laktator jakbyś chciała Olę zostawić z tatą

Cytat:
MarudexuS
Aviskowa
ja to nawet nie mysle jeszcze o tym..choc w zyciu nie trzymalam dziecka w rekach i nie wiem co zrobic z pieluszkanie wiem czy dam rade ja wymieniac,bo pewnie mnie na wymioty wezmie,taka troche delikatna jestem
mi ostatnio snilo sie ze zaczelam rodzic i nie mialam nic a nic dla siebie czy dziecka..kolejnego dnia kupilam chusteczki wodne i pampersy x2
planujemy zamowic wozek i zaczac zakupy w przyszlym tyg prawdopodobnie.no i trzeba bedzie zorganzowac weekend by do ikei sie wybrac-u nas w dublinie a to 3.5-4godz jazdy..
Ja też, ale wcale, a wcale się tego noworodka nie boję

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Miałam taką samą sytuację z córką z tym że przez moje płaskie brodawki nie umiała uchwycić i od samego początku odciągałam po 3-4 razy dziennie ,czasem w nocy i podawałam butelką aż do skończonych 6 miesiecy.
Miło, że nie zawsze wstaję jako pierwsza

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości