|
|
#991 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :)
Cytat:
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Cudny Filipek
|
#994 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a to nie wiąże się z tym, że smyk online i empik online to jedna banda? kiedyś słyszałam, że w tamtych czasach te wcześniaki to wcale nie były wcześniaki tylko wynik kreatywności rodziców/mamuś, którzy z pewnych względów nie podawali prawdziwej daty zapłodnienia wiadomo, że nie zawsze, to taka tylko dygresja :p Cytat:
dobrze prawisz, nam pediatra mówił, że nawet jak raz dziennie poda się dziecku porcję mm to wit k nie trzeba suplementować bo to tam organizm sam będzie ją wytwarzał dzięki tej zawartej w mm, czy coś w ten deseń... Wit d za to można kupować na zapas w promocji bo zaleca się dawać 1000 pierwszych dni dziecka. My zazwyczaj kupujemy bioaron 90 kapsułek, na gemini za ok 15zł czasem piękne foto, jest cudny!
|
|
#995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- i Aga maly jest cudny!
|
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję w imieniu Filipa
![]() W sumie gin nam zrobił niespodzianke, bo przez tel mówił mi że nie ma szans żeby podejrzeć małego w 4d, a jednak i tak pięknie go uchwycił, będzie pamiątka
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
Agunineczka, cudne zdjęcie! Mówiłam, ze będzie dobrze.
Zrobiłam zakupy na allegro. Wydalam milion pieniędzy . A koszyk na empiku też pelny ![]() Jakie kupić butelki? Tomee Tippee czy Avent?
|
#999 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie? bo ja sie jeszcze zastanawiam nad Lovi?
|
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
I lovi oczywiście
. A jakie smoczki?
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
co kupilas na all?
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
U nas sprawdziła się butla z aventa z serii natural, mały był na piersi plus dokarmianie przez pierwsze tygodnie butelką i nie zapałał do butli większą miłością niż do cycusia :p smoka miał lovi i avent
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam małe butelki Lovi oraz większą butelkę Campola. Smoczki wybierałam najmniejszye.
Chcę jeszcze kupić butelkę z rurką w środku (antykolkową).
Moje 2900 g i 49 cm szczęścia. 04.07.2015 http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png Edytowane przez Aviskowa Czas edycji: 2015-05-04 o 21:31 |
|
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Ponoć w tk maxxie są butelki tomee tippee w dobrej cenie.
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie kupuje butelek. Przy synku mi sie nie przydały. A jak bedzie trzeba, to w każdej chwili dokupie. Tak samo, jak kupiłam wtedy podgrzewacz do butelek. Ani razu nie użyty.
|
|
|
|
#1006 |
|
Rozeznanie
|
Ja podgrzewacz tez kupiłam i pozniej sloiczki grzalam w nim. Jak jechałam do pl tez sie przydał na promie zeby rosołek zagrzac. Butelkę mam z aventu bo pamietam ze synkowi dawałam herbatke z kopru i wodę do picia.
|
#1007 |
|
Zadomowienie
|
nam się podgrzewacz przydał na początku do podgrzewania odciągniętego mleka, z czasem jak przeszliśmy na mm to już szybszy system mieliśmy z czajnikiem i zimną wodą. W czajniku mieliśmy przegotowaną wodę i tylko na chwilkę włączaliśmy by się ogrzała i do butli, a jak się zapomniało i za długo podgrzało to z zimną przegotowaną wodą z lodówki mieszało się do dobrej temp. Dużo szybszy sposób od podgrzewacza
|
#1008 |
|
Raczkowanie
|
Agunieczka maly sliczny!
Ja tez nie kupowlam butelek, mielismy jakies dostane na SR i w szpitalu przy wypisie - Aventa, te podstawowe. I w zasadzie przydaly sie ale dopiero pozno pozno do picia wody czy soczkow z woda. Smoczki kupilismy po miesiacu, czy dwoch, bo Mila miala mocny odruch ssania, ale i tak nie zaakceptowala zadnego i de facto nigdy ich nie uzywala. Moja mala tez ostatnio jakas leniwa i tez sie tym oczywiscie przejmuje, ale na szczescie co jakis czas daje znac o sobie generalnie zawsze sie rusa jak szalona, jak zjem nerkowce, a trzy dni temu mi sie skonczyly, a tak gdzie kupuje beda dopiero za tydzien!!We srode mamy usg i juz bym chciala zeby bylo
|
|
|
|
#1009 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1010 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny..
gratulacje za usg dzis ![]() agunieczka sliczny ))czy mozna miec depreche przedporodowa?nie wiem czy to przez antybiotyk(zapalenie nerek,biore do srody rano),czy hormony,czy pogoda(lalo sobota,niedziela) ale wczoraj mnie cos wzielo.najpierw to ze latalam 4x do toalety,dzis 3.mdlilo mnie jak czulam jedzenie,wiec musialam w siebie wpychac a i z tym bylo ciezko.dzis ciut lepiej ale zgage mam teraz mala:/no i wkurza mnie wszystko.po raz pierwszy od poczatku ciazy.rycze z byle powodu.tz wczoraj gadal ze nie jem jak powinnam(jadam zdrowo,salatek duzo itp,ale dla niego i jego rodzicow zdrowo to kawal miecha,ewent ryby,ziemniaki i gotowane warzywa,na ktorych mysl mi niedobrze).co sprawilo ze sie poryczalam i mowie ze ja mu nie mowie jak jesc,a ja robie co moge by jesc dobrze.o szczepionki tez poszlo.ponad 1.5roku czytam rozne info(statystyki,artykuly z dokumentacja,nie kto co sobie wymyslil pro czy przeciw szczepieniom),rozmaiwam ze znajomymi lekarzami-przyjaciolmi,inaczej nie dali by mi pewnych info(jak sami powioedzieli,gdyby pewne rzeczy powiedzieli oficjalnie straciliby licencje,wiec nie dziwcie sie ze lekarz mowi nam oficjalnie jedno a w swojej np rodzinie robi drugie).i nie jestem kompletnie przeciw szcepieniom ale zdecydowalam ze przez ok 3 lata nie bede szczepic a potem pojedyncze te ktore sama wybiore,zamowie.na pewno nie skojarzone i nie na choroby typu swinka,rozyczka,ospa itd,wole zeby maly przeszedl.a jak do ktoregos roku nie przejdzie,to wtedy zaszczepie.caly czas sie douczam,informuje zeby zaden lekarz nie probowal mi zrobic prania mozgu.strasznie nie lubie byc do czegos zmuszana.. ohh wygadalam sie..ale ciagle nie jest mi fajnie,jestem smutna.wczoraj nawet myslalam dlaczego wkopalam sie w rodzine,samemu latwiej itd.a takich mysli nie mialam od daaawna.mam nadzieje ze mi to zaraz przejdzie,jak ja siebie takiej nie lubie boje sie ze deprecha poporodowa mnie tez zlapie..czy ktoras z was tez ma dola i nieciekawe mysli?
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1012 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomozecie mi odszyfrowac co znacza na usg te dwie kolumny? Pierwsza czy druga to przewidywany wiek ciazy wg pomiaru... Bo nie moge sie w tym polapac, a juz kurcze ktorys raz zapominam o to ginki zapytac:-(
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
A to nie jest po prostu zakres pomiaru? Tzn, ze w tym wieku ciazowym będą oscylowac pomiary?
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
Jak juz kiedyś pisałam nie miałam pokarmu na poczatku a pozniej mały nie umiał z piersi jesc jak go przystawialam to krzyczał i pluł itp wiec odciagalam mu mleko.
I ja uważam i to tylko moje zdanie ze powinno sie dziecku dac troszkę przegotowanej wody do picia i dlatego miałam tez osobna butelkę do wody. Jakoś tak mi mama mówiła i tak zostało.
|
#1015 |
|
Raczkowanie
|
Agunineczka Filip jest śliczny
nic się nie martw, że trochę mały... urośnie na cycu raz dwa, a będzie łatwiej urodzić Ale mnie znowu nastraszyłyście z tym porodem w 29tc. Ja mam dzisiaj 29tc5d, ale Zosia 3 tygodnie temu ważyła już 1140 gram, sterydy też dostała. Ehh może jakoś dotrwamy, chociaż strasznie wkurza i stresuje mnie widok krwi w ciąży zwłaszcza, że mam anemię i nie powinnam tracić ani kropli... no ale skoro lekarze uważają, że jest ok to ja się sprzeczać nie będę. Byle do środy! zobaczymy, czy nic się nie zmieniło. Ja tam butelkę muszę kupić, skoro będę miała cc. Jak leżałam w szpitalu na podaniu tych sterydów to jedna dziewczyna miała cesarkę i pierwsze 2 doby położne karmiły dziecko butelką, więc im dała swoją, żeby się przyzwyczajało do tej, której będzie używać, bo w szpitalu miały takie stare z tymi smoczkami, z których ja piłam w latach 80-tych RATUNKU!!!!! Pierwszy raz mam ZGAGĘ nie do opanowania!!! Chyba będę spać na siedząco w fotelu, bo położyć się nie ma szans |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety tak, ciągle mam myśli, że nie dam rady, że jestem jakaś lewa, że nie będę umiała zadbać odpowiednio o dziecko
|
#1017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pociesza mnie tylko to, że wszystkie kobiety spodziewające się pierwszego dziecka się tego boją.
|
|
#1018 |
|
Raczkowanie
|
MarudexuS
Aviskowa ja to nawet nie mysle jeszcze o tym..choc w zyciu nie trzymalam dziecka w rekach i nie wiem co zrobic z pieluszka nie wiem czy dam rade ja wymieniac,bo pewnie mnie na wymioty wezmie,taka troche delikatna jestem![]() mi ostatnio snilo sie ze zaczelam rodzic i nie mialam nic a nic dla siebie czy dziecka..kolejnego dnia kupilam chusteczki wodne i pampersy x2 ![]() planujemy zamowic wozek i zaczac zakupy w przyszlym tyg prawdopodobnie.no i trzeba bedzie zorganzowac weekend by do ikei sie wybrac-u nas w dublinie a to 3.5-4godz jazdy.. |
|
|
|
#1019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam taką samą sytuację z córką z tym że przez moje płaskie brodawki nie umiała uchwycić i od samego początku odciągałam po 3-4 razy dziennie ,czasem w nocy i podawałam butelką aż do skończonych 6 miesiecy.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
|
#1020 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam Lovi, mają urocze wzorki - z wąsami np i jeszcze mam smoczki MAM bo też są urocze a mam 4, w różnych kolorach co by do outfitów pasowały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Temat szczepionek to bardzo trudny temat i każdy postąpi jak będzie chciał ![]() Myślę, że do depresji to trochę daleko (przynajmniej z opisu), hormony kochana, hormony A depresja poporodowa to coś czego ja obawiam się najbardziej, bo w tym temacie mam pewne doświadczenie ![]() Cytat:
jakbyś chciała Olę zostawić z tatą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

i wygląda tak:

.

boje sie ze deprecha poporodowa mnie tez zlapie..czy ktoras z was tez ma dola i nieciekawe mysli?
02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013
zwłaszcza, że mam anemię i nie powinnam tracić ani kropli... no ale skoro lekarze uważają, że jest ok to ja się sprzeczać nie będę. Byle do środy! zobaczymy, czy nic się nie zmieniło.