Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-04, 14:56   #4801
201604140952
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
TELEFONY

Do osób mających smartfony Sony - jesteście zadowolone? (chcę kupić Xperia E4) dotąd miałam zawsze Samsungi dlatego pytam..
Mam Sony Xperia i nie jestem zadowolona. Od początku często się zawiesza, bardzo długo (jak na telefon) się włącza, często zdarza się, że nie mogę się połączyć z internetem, bo się wyłącza. Czasami nie mogę go odblokować, bo znika obraz. Aparat jest do niczego, słaba obudowa (nawet naklejki z napisu "sony" odpadły po tygodniu zwykłego użytkowania). Beznadziejny, nie polecam. Chyba, że po prostu trafił mi się jakiś wadliwy sprzęt. (Żeby nie było, mam ściągnięte tylko podstawowe aplikacje - antywirus, cleaner, coś do czytania, do odtwarzania muzyki, telefon nie jest obciążony.)

Dziewczyny, czy Wam też zniknęły Wasze recenzje na KWC? W ogóle mam wrażenie, że już wcześniej zostało skasowanych kilka moich negatywnych recenzji - mimo podania wszystkich wymaganych elementów. Zdarzyło Wam się to kiedyś?
201604140952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 15:01   #4802
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CaramelTea Pokaż wiadomość
Mam Sony Xperia i nie jestem zadowolona. Od początku często się zawiesza, bardzo długo (jak na telefon) się włącza, często zdarza się, że nie mogę się połączyć z internetem, bo się wyłącza. Czasami nie mogę go odblokować, bo znika obraz. Aparat jest do niczego, słaba obudowa (nawet naklejki z napisu "sony" odpadły po tygodniu zwykłego użytkowania). Beznadziejny, nie polecam. Chyba, że po prostu trafił mi się jakiś wadliwy sprzęt. (Żeby nie było, mam ściągnięte tylko podstawowe aplikacje - antywirus, cleaner, coś do czytania, do odtwarzania muzyki, telefon nie jest obciążony.)
A jaki masz model? Bo czytam o tym swoim i nawet pozytywne ma opinie. Może jednak zostanę przy Szajsungu

Jeszcze jedno - czy można gdzieś kupić taniej niż na msq koszulki z takimi napisami? http://mosquito-sklep.pl/pl/nowosci/...ka-piekna.html
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 15:09   #4803
201604140952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
A jaki masz model? Bo czytam o tym swoim i nawet pozytywne ma opinie. Może jednak zostanę przy Szajsungu
Mam Sony Xperia E1 chyba. Nie miałam nic innego z Sony, więc nie mam porównania, może po prostu taki mi się trafił model.
Stary 2015-05-04, 15:15   #4804
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jak najbardziej da się coś zrobić, szczególnie że promocja nadal obowiązuje.

Chcę na komunię (kuzynowi, nie jest to mój chrześniak) kupić zegarek (patrzylam w Aparcie na takie firmy Timex za ok. 150 zł) i jakąś książkę? Nie wygłupię się takim prezentem? Jakie książki dla dzieci są teraz na czasie? Chodzi mi o coś mądrego dla nieśmiałego, chorowitego chłopca.
Fajna jest seria Felix,Net i Nika i oczywiście Harry Potter

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 15:19   #4805
exist_
Zakorzenienie

Pytanie kulinarne. Mam przepis na kotleciki mielone z indyka, na 500 g mięsa 1 jajko i jedna bułka namoczona w wodzie. Chcę zrobić jednak te pulpety ze 100 g, bo mnie więcej nie trzeba. Dobrze kombinuję, żeby bułkę zastąpić bułką tartą? W ilości na oko? Ale co z jajkiem?
Stary 2015-05-04, 15:23   #4806
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy Wam też zniknęły Wasze recenzje na KWC? W ogóle mam wrażenie, że już wcześniej zostało skasowanych kilka moich negatywnych recenzji - mimo podania wszystkich wymaganych elementów. Zdarzyło Wam się to kiedyś?
Recenzja może zostać usunięta,jeśli używałaś produktu zbyt krótko.

Stary 2015-05-04, 15:36   #4807
iinnkkaa
Zakorzenienie

Allegro
sprzedałam przedmiot, w zakładce "lista wpłat od kupujących" mam wpłatę od kupującego z datą 1.05 ale w zakładce "saldo i wpłata środków" mam 0 zł. Kiedy pieniądze będą na moim koncie allegro? Czy mogę wysłać przedmiot? zawsze czekałam, aż pieniądze będą do przelania z allegro na moje konto
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 15:51   #4808
Dotka90
Zakorzenienie

Dzięki za porady odnośnie alergii

Gdzie zmienić w google żeby w wyszukiwarce te nagłówki 'internet', grafika itd były po polsku? Bo mam po angielsku i np. teraz po wpisaniu jakiejś frazy znalazło mi tylko 3 wyniki, a to niemożliwe. W ustawieniach google mam niby zaznaczone, że język polski, ale gdzieś jeszcze mam coś zmienić?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 15:53   #4809
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:

Nie widzę być miała jakieś usunięte recenzje.

Recenzji nie kasujemy bo są negatywne, proszę nie siać paniki
Recenzje sa kasowane jeśli są nieregulaminowe. W razie wątpliwości zapraszam na PW.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 16:16   #4810
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Pytanie kulinarne. Mam przepis na kotleciki mielone z indyka, na 500 g mięsa 1 jajko i jedna bułka namoczona w wodzie. Chcę zrobić jednak te pulpety ze 100 g, bo mnie więcej nie trzeba. Dobrze kombinuję, żeby bułkę zastąpić bułką tartą? W ilości na oko? Ale co z jajkiem?
Jak coś to daj samo żółtko z jakiegoś małego jajka albo nie dawaj wcale.
Bułkę tarta wsypuj po lyzeczce i sprawdzaj konsystencję. Możesz te bułkę zalać mlekiem.
A tak serio to jesteś pewna że 100 g ci starczy? Pamiętaj ze przy obróbce cieplej mięso się kurczy i z tych 100 g to ci wyjdzie jakaś glodowa porcja

wysłane z telefonu
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 16:58   #4811
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
Bułkę tarta wsypuj po lyzeczce i sprawdzaj konsystencję. Możesz te bułkę zalać mlekiem.
A tak serio to jesteś pewna że 100 g ci starczy? Pamiętaj ze przy obróbce cieplej mięso się kurczy i z tych 100 g to ci wyjdzie jakaś glodowa porcja

wysłane z telefonu
Dokladnie tak :tak: ja ewentualnie jeszcze wzielabym pol bulki zwyklej lub kronke chleba ( ja osobiscie do mielonych zawsze daje chlebek namoczony a nie bulki - dla mnie smaczniej )

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 18:10   #4812
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Poshe kupię :P
A gdzie kupujesz? Są gdzieś stacjonarnie? Bo w necie znalazłam z przesyłką za drugie tyle co sam produkt...

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Tylko, że ja i tak mieszkam tam 4 dni w tygodniu, dwie z nich siedzą tam non stop, bo nie wracają do domu, w tym do jednej z nich nieustannie przyjeżdża rzeczony facet. Dopóki tam bywałam choćby te 3 dni w tygodniu, to absolutnie się nie posuwałam do tego typu przytoczonych przez Ciebie stwierdzeń, nie wyliczam też nikomu, że kąpią się dwa razy dziennie i robią pranie, gdy ja się kąpię raz i prania nie robię wcale, bo mi się nie opłaca takiej ilości rzeczy wrzucać do pralki. Wodę i gaz (za ogrzewanie wody i gotowanie) mamy liczone z liczników, nie ryczałt czy inną stałą opłatę. I trochę nie rozumiem, czemu - skoro mnie tam ani jednego dnia nie będzie, mam płacić - skoro ani wody, ani gazu nie zużyję w ogóle. Opłaty siłą rzeczy będą takie, jak za jedną osobę mniej, chyba, że do drugiej koleżanki też się na x czasu wprowadzi koleżanka. Zwłaszcza, że czynsz, internet, prąd przecież będę płacić.
Moim zdaniem można zrobic tak, że opłatę stałą z danego rachunku dzielicie na wszystkich, a to co jest za zużycie - na osoby faktycznie pozostające w mieszkaniu. Jak masz swoje mieszkanie i wyjeżdżasz to i tak płacisz opłaty stałe, no niestety. A czasem tej opłaty stałej jest więcej niż tej za zużycie...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 18:21   #4813
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość

wysłane z telefonu
W sumie nie jestem pewna czy mi starczy, dopiero się przekonam. Ja nie mam nigdy wyczucia do porcji i wiecznie robię za duże/za małe. Ale myślę że te 100g, kasza i warzywa to akurat obiad. Chociaż marna ze mnie kucharka

Cytat:
Napisane przez CherrryCat Pokaż wiadomość
Dokladnie tak :tak: ja ewentualnie jeszcze wzielabym pol bulki zwyklej lub kronke chleba ( ja osobiscie do mielonych zawsze daje chlebek namoczony a nie bulki - dla mnie smaczniej )
O, fajny pomysł z tą kromką chleba, mniej niż bułka, a zawsze inny smak niż bułki tartej, i mogę namoczyć w wodzie Dzięki
Stary 2015-05-04, 18:33   #4814
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Recenzja może zostać usunięta,jeśli używałaś produktu zbyt krótko.
Zdarzylo sie, ze moja recenzja zostala usunieta mimo,ze uzywalam kosmetyku ponad miesiac i zuzylam conajmniej jedno opakowanie, wiec nie wiem czemu tak

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 18:41   #4815
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
A gdzie kupujesz? Są gdzieś stacjonarnie? Bo w necie znalazłam z przesyłką za drugie tyle co sam produkt...
Jak kupuję na allegro, to zawsze zamawiam coś jeszcze a poza tym nawet jeśli znajdziesz gdzieś stacjonarnie, to wyjdzie Ci drożej niż z przesyłką

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 18:54   #4816
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Zdarzylo sie, ze moja recenzja zostala usunieta mimo,ze uzywalam kosmetyku ponad miesiac i zuzylam conajmniej jedno opakowanie, wiec nie wiem czemu tak
Może nie używałaś produktu zgodnie z przeznaczeniem?
Albo dałaś złą ocenę za same rzeczy, które nie były obiecywane? Ja notorycznie zgłaszam recenzje kosmetyków. Najczęściej za to, że np. "podkład dobrze kryje ale daje matowe wykończenie a ja wolę błyszczące więc 1 gwiazdka" a podkład ma w nazwie "matujący"...
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:00   #4817
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

PILNE PYTANIE.

Wysłałam e-maila i napisałam, iż w załączniku przesyłam coś tam coś tam. Problem w tym,że załącznik się nie wczytał i poszło w świat bez. Jak sformułować mail,w którym wyślę załącznik?

Stary 2015-05-04, 20:02   #4818
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
PILNE PYTANIE.

Wysłałam e-maila i napisałam, iż w załączniku przesyłam coś tam coś tam. Problem w tym,że załącznik się nie wczytał i poszło w świat bez. Jak sformułować mail,w którym wyślę załącznik?
Ja bym zacytowała poprzedniego maila i dodała że przepraszam za pomyłkę, załączam plik.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:04   #4819
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Ja bym zacytowała poprzedniego maila i dodała że przepraszam za pomyłkę, załączam plik.
Dziękuję,poszło

Stary 2015-05-04, 20:29   #4820
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Jak kupuję na allegro, to zawsze zamawiam coś jeszcze a poza tym nawet jeśli znajdziesz gdzieś stacjonarnie, to wyjdzie Ci drożej niż z przesyłką
Może masz rację. Chociaż potem zawsze kupuję pełno niepotrzebnych rzeczy, bo "i tak już za przesyłkę płacę" Jeszcze zerknę na jedną "paznokciową" wyspę w galerii, ale widziałam, że sprzedają tam rzeczy, które na Allegro za 150zł, za 280zł
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 21:24   #4821
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
W sumie nie jestem pewna czy mi starczy, dopiero się przekonam. Ja nie mam nigdy wyczucia do porcji i wiecznie robię za duże/za małe. Ale myślę że te 100g, kasza i warzywa to akurat obiad. Chociaż marna ze mnie kucharka

O, fajny pomysł z tą kromką chleba, mniej niż bułka, a zawsze inny smak niż bułki tartej, i mogę namoczyć w wodzie Dzięki
No jasne, nie ma problemu szczerze polecam mama mojego tzta zawsze robi z bulek a ja wole z chlebem

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 21:57   #4822
201606270916
Konto usunięte

Jak radzić sobie z bólem głowy od klimatyzacji? "Wyłącz klimatyzację" to w tym przypadku nie rada Przejście przez centrum handlowe albo pół godziny w tramwaju to nie problem, ale kilka godzin w klimatyzowanym biurze to dla mnie męczarnia na czas przebywania w pomieszczeniu i kilka godzin po jego opuszczeniu...
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 22:13   #4823
No air
Zakorzenienie

Chcę kupić dla córki rowerek, a się nie znam. Na jakie marki zwracać uwagę? Chcę cos solidnego i porządnego, tzn. żeby w koła nie powbijał się parkowy żwirek, by rączki były porządnie wykonane i nie poobcierały niedoróbkami itp. Jedyne, co mi się kojarzy to, że Romet powinien być solidny, ale na nowy mnie nie stać (chciałabym przeznaczyć do 300zł), a używek nie widzę w mojej okolicy. Szukam na allegro, ale wszędzie pełno różowych potworów, których nazwy nic mi nie mówią... A może znacie jakąś mało poplularną a porządną firmę godną polecenia?
Aha, chodzi o rowerek tradycyjny, 4 koła, 12 cali.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 22:16   #4824
karllii
Raczkowanie

Znacie jakieś fajne stronki, blogi, z przepisami dietetycznymi lub całymi jadłospisami ? W miarę dokładne, żeby było wypisane ile kcal, ile gram itp.
karllii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 22:20   #4825
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karllii Pokaż wiadomość
Znacie jakieś fajne stronki, blogi, z przepisami dietetycznymi lub całymi jadłospisami ? W miarę dokładne, żeby było wypisane ile kcal, ile gram itp.
http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 22:33   #4826
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę kupić dla córki rowerek, a się nie znam. Na jakie marki zwracać uwagę? Chcę cos solidnego i porządnego, tzn. żeby w koła nie powbijał się parkowy żwirek, by rączki były porządnie wykonane i nie poobcierały niedoróbkami itp. Jedyne, co mi się kojarzy to, że Romet powinien być solidny, ale na nowy mnie nie stać (chciałabym przeznaczyć do 300zł), a używek nie widzę w mojej okolicy. Szukam na allegro, ale wszędzie pełno różowych potworów, których nazwy nic mi nie mówią... A może znacie jakąś mało poplularną a porządną firmę godną polecenia?
Ja z TŻ'em mamy rowery z Folty. Może byś znalazła w sklepach jakąś używkę z tej firmy. Nowe rowerki z 13 calową ramą, chodzą po 480 zł.

http://klaudex.pl/nasze-rowery/rower...ery-dla-dzieci
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 22:35   #4827
Varga
Wtajemniczenie

Czy w Rossmanie dostanę ten krem?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...oc.html&next=1

Bielenda Esencja Młodości
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 22:40   #4828
201604140952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Nie widzę być miała jakieś usunięte recenzje.

Recenzji nie kasujemy bo są negatywne, proszę nie siać paniki
Recenzje sa kasowane jeśli są nieregulaminowe. W razie wątpliwości zapraszam na PW.
Przepraszam, nie chciałam siać paniki, po prostu mi zniknęły na jakiś czas wszystkie recenzje - wyświetlała się ilość, ale nie same recenzje. No i nie przypominam sobie dodania nieregulaminowych, ale ok, może przeoczyłam jakieś punkty czy coś. Dzięki
Stary 2015-05-04, 22:46   #4829
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, nie chciałam siać paniki, po prostu mi zniknęły na jakiś czas wszystkie recenzje - wyświetlała się ilość, ale nie same recenzje. No i nie przypominam sobie dodania nieregulaminowych, ale ok, może przeoczyłam jakieś punkty czy coś. Dzięki
Aaaa to już wiem o co chodzi

Musiałaś przeglądać KWC i skończyć przeglądanie na którejś stronie. Np. przeglądałaś szminki i skończyłaś na przykładowo 5 stronie. Potem nie wróciłaś na 1 stronę, tylko weszłaś na swoje KWC i o ile nie masz minimum 5 stron recenzji to się właśnie coś takiego robi. KWC po prostu przeskakuje automatycznie na tę przykładową 5 stronę a jeśli ich tylu nie ma to się wyświetla właśnie "oops nic tu nie ma".

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 23:11   #4830
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
do 300 złotych może być ciężko o coś nowego i porządnego.
dobre firmy to też Kross, Scott, Unibike
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości