|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 44- nasz sezon!
|
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
: Oboje chodzimy w związkowych srebrnych obrączkach![]() Witam w nowej części Nawet nie nadrabiam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaż
|
|
#633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My musimy w końcu zacząć działać. Piękna biżuteria A propo aktów chrztu. Orientujecie się, czy jeśli nie byłam chrzczona w parafii gdzie bierzemy ślub, ale miałam tam komunię i bierzmowanie to muszę dostarczać akt chrztu czy już mają w papierach ?? |
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Matko kochana, właśnie miałam kolejną rozmowę kwalifikacyjną przez telefon. 40 min mnie kobieta maglowała.
Ucho mi prawie odpadło, ręka mi zdrętwiała, bateria na ostatnim tchnieniu po skończeniu rozmowy była. Cała się spociłam i aż mi się w głowie kręci od skupienia i prób zrozumienia, co ona do mnie mówi i czego ode mnie chce się dowiedzieć. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- To odwrotnie działa. Dopisek o bierzmowaniu będziesz mieć na akcie chrztu, ale niestety musisz go pobrać z parafii, gdzie byłaś chrzczona.
|
|
#635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjdę na dużą ignorantkę jeśli powiem ze nie wiem? :p Środek jest jaśniejszy i wygląda jakby był z białego złota ale nie rodowanego - przy czym nie jestem pewna jak i co bo dawalismy złoto i nie było wśród niego białego. No ale ja się nie znam - po prostu nam się podobały. A co do szerokości to ma pewno mamy takie same. Mogę strzelać że ok 5-6 mm ale nie mierzyłam. Pasowaly mam wiec nie myśleliśmy o tych mm tylko Zamówiliśmy sobie dokładnie takie same jak te salonowe. Cytat:
![]() A dziękuję
|
||
|
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda... Bo myślałam, że nie będę musiała tego załatwiać. Dla mnie to jest logiczne że jak mi udzielono bierzmowania to musiałam mieć wcześniej chrzest.
|
|
|
|
#637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dlatego odpis aktu chrztu musi być aktualny
13-06-17 Edytowane przez starry_eyes Czas edycji: 2015-05-04 o 22:39 |
|
|
|
|
#638 |
|
na przekór do celu
|
Miałam identyczną sytuację, musiałam dostarczyć akt chrztu.
|
|
#639 | |
|
Raczkowanie
|
O rany!!! Ledwo człowiek zniknął na weekend majowy, a tu prawie 30 stron do nadrobienia :O Witam się
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#640 |
|
na przekór do celu
|
Pytanie do żon - czy za akt ślubu trzeba zapłacić?
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Tzn nie przy odbiorze, to 84 zł, które zapłaciłaś w USC to była opłata za akt ślubu
|
#642 | |||
|
... choć nie Westwood
|
Dziewczyny, ja nie wiem, my nie damy chyba rady rozdac tych zaproszeń. Weekend chcieliśmy spędzić razem i rozdaliśmy tylko 4, na tygodniu mijamy się zmianami, w sobotę mamy kurs tańca, a dwa dni TZ ma spędzić w pracy. Nie wiem, naprawde nie wiem kiedy niby mamy rozdac te milion zaproszeń
Cytat:
![]() [1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51273503]Siema właśnie jedziemy na sesje zdjęciową suknia w opłakanym stanie, mama musiała ją ciachać od dołu nożyczkami [/QUOTE]Musiał być szał ![]() Zdjęcia zdjęcia zdjęcia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba nie, akty są wliczone w te 84 zł :P
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
witam się po weekendzie majowym w nowym wątku
![]() choćbym bardzo chciała niestety nie nadrobię ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- jaki ładny tytuł tego wątku
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ,które dają zaproszenia tez na sam ślub :ile czasu przed ślubem je dajecie ?
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na ślub sam dam miesiąc przed
|
|
|
|
#647 |
|
... choć nie Westwood
|
Część i tak wysyłam. Ale mamy ogrom w okolicach. Tylko nie wiem kiedy mamy ten ogrom ogarnąć... nie chce mi się nawet o tym myślec, a co dopiero ruszyć tyłek i rozdawać.
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Vivienne, a ile macie ogółem do rozdania? My mieliśmy coś koło 115-120. W święta rozdaliśmy ok 20, wysłaliśmy 8, w jeden weekend ok 60, zostało nam 25 do rozdania i w przyszły weekend musimy się z nimi uporać
Dacie radę tylko to trzeba wpadać do ludzi i wypadać, mówiąc że macie jeszcze tyle do rozdania, a jesteście czasowo ograniczeni. Działa ![]() I u nas też słabo z weekendami, bo w co drugi Tż ma uczelnię, no a na codzień jesteśmy w Warszawie, więc nie mamy możliwości choćby popołudniami/wieczorami wpadać do ludzi
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Wydrukowane zaproszenia moja mama już zaczęła rozdawać, czyli na 2 miesiące przed ślubem. A znajomych na fb zaprosimy miesiąc przed.
|
#650 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak rozdaliście 60 w jeden weekend PODZIWIAM!
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od przyszłego tygodnia zaczne to ogarniac ![]() W ta sobotę TŻ będzie musiał sam rozdać ostatnie 6 zaproszeń ,ale przynajmniej będzie z głowy .Vivienne rozumiem Twoje przerażenie my tez logistycznie się z tym bujalismy i bujalismy ,ale juz prawie koniec . Dobranoc! |
|
|
|
|
#652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To bylo wesele mojego kolegi, ktory kiedys pamietam, ze opowiadal mojemy TZ, ze w Hiszpanii nie potrafia wodki pic, tylko w PL bo musi byc zmrozona. A na wlasnym weselu mial takie g.......Na kazdym Hiszpanskim weselu na jakim bylam, bylo biale wino, ktore sie podaje w coolerach, i problemu zadnego nie ma. Podaj tutaj komus biale wino za cieple ![]() aha i jeszcze w sprawie cieplych alkoholi, dziewczyny, jak macie piwo takie kupowane, to upewnijcie sie, ze jest trzymane w lodowce. Ja na tym weselu z ciepla wodka, dojrzalam jedych obcokrajowcow ktorzy jako, ze wodki nie pija zostalo im zaserwowane piwo, poprosilam kelnera, zeby mi tez przyniosl, no i przyniosl... cieple Cytat:
|
||
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Żony i Panny Młode 2015 część 44- nasz sezon!
Cytat:
Moja parasolka już w drodze ![]() Poszłam z Mama do sklepu farby kupować, ile dylematów miałyśmy!!! Nie było upatrzonego koloru, wiec z innej firmy szukaliśmy podobnego... ten za zimny, ten za niebieski, ten za beżowy,.... masakra jakaś :/. Ale mamy, piękny szary kolor, za 2/3 dni powinnam mieć pokój jak marzenie . Wieczorem odkręcalam z Tata meble od ścian, serio aż strach. Postanowiłam tez, ze jedna szafkę i lampkę scienna oddeleguje z pokoju, a 2 polki ścienne zmienia swoją lokalizacje . W końcu będę miała miejsce nad biurkiem na tablice korkowa/ magnetyczna :P. Do tego mam nadzieje wymienić antyramy na białe ramki, może wymienię dywan, no i jutro bedzie gość do mierzenia okien pod nowe rolety . I w sumie jak tak patrzę to chyba lampę bym zmieniła, bo średnia mam.... hm.Jutro znowu muszę siedzieć w domu, bo malarz o 8 przychodzi, a Rodzice dopiero o 15 bedą.... mam nadzieje, ze przygotuje inspiracje dekoracji Kościoła, wydrukuje i może wieczorem przejdę się do Siostry zakonnej z nimi.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2015-05-05 o 00:21 |
|
|
|
|
#654 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja jutro jadę z moją mamą po tapety i farby. Tez sobie nagle remont wymysliła
![]() Dobra, policzyłam . Obudzilam TŻa, żeby mi pudelka z zaproszeniami z szafy wyciągnął. Stwierdzil, że jestem nienormalna. Nie wiem o co mu chodzi Przeciez wstaje dopiero o 5...Do wysłania mamy 22 zaproszenia Ogarnę to jakoś w czwartek. TŻ sam rozda swoim kolegom, to jakieś kilkanaście... Ja swoim znajomym też, ale to się z kolei trochę rozłoży w czasie... ale przynajmniej nie będę musiala patrzeć na TZa.Natomiast z tymi rodzinnymi to będzie masakra. Naprawdę masakra. Chciałabym to mieć za sobą .A jeszcze jedną poradnię musimy ogarnąc.... 3 miesiące i 3 dni, a my daleko w lesie. Ide spac, to nie ma sensu wszystko.
|
|
#655 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Eee, nie 60
|
|
|
#656 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
zresztą matematycznie to 60 :pA teraz naprawde ide spac
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zonk. Gadam sobie z M w najlepsze na fejsie, szukam rożnych rzeczy, mając świadomość, ze jeszcze wcześnie.... nagle M mówi, ze idzie spać, bo już późno. Zdziwiłam się, bo nawet północy u niego nie było, a ten dodaje "bo już 00:30", ja jeszcze większy zonk. Patrzyłam na lapie, gdzie mam ustawiony czas brytyjski i byłam świecie przekonana, ze ledwo północ minęła, wiec wcześnie, a tu już 1:30 :/.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
jam mi się chce spać
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Byliśmy wczoraj na przedmałżeńskich, jeszcze 11 spotkań... pierwsze wrażenie całkiem ok, zobaczymy co będzie jutro. No zapomniałam wziąć naszych książeczek, gdzie jest miejsce na 3 pieczątki z poradni małżeńskiej, a tu aż 12 spotkań. Muszę jutro z księdzem porozmawiać...
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

)) 

Tacy zakochani
: Oboje chodzimy w związkowych srebrnych obrączkach

Ucho mi prawie odpadło, ręka mi zdrętwiała, bateria na ostatnim tchnieniu po skończeniu rozmowy była. 

To bylo wesele mojego kolegi, ktory kiedys pamietam, ze opowiadal mojemy TZ, ze w Hiszpanii nie potrafia wodki pic, tylko w PL bo musi byc zmrozona. A na wlasnym weselu mial takie g.......
bardziej 2l butelki cocacoli..
jam mi się chce spać