|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
widocznie z tą kamerą wkraczamy w ich strefę prywatną już ![]()
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
taa naruszamy granicę
jak się urodzą to nie będą mieli wyjścia i paparazzi będzie wszędzie
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
mms na razie mu wykrajałam z chleba buźki..serduszka i tylko rozgniatał, taką miał frajdę
On ma swoje jakieś wizje..potrafi właśnie nie zjeść żelka od wujka bo jest w kształcie węża.Zamiast jeśc jak jego kuzyni on się bawił i wolal sssss a jak mówie no mozesz zjesć synek to wołal blee fujj Ręcę opadaja... dziś mu pozwoliłam jeśc makaron rękami.. chociaż jak pojdzie do przedszkola panie się załamią-
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Ambi mój Bartek tez miał takie akcje a potem nadrabial za dwóch, jak dziecko ma dostęp do jedzenia to się nie zagłodzi luz
najważniejsze to nie wciskać na sile ani nie namawiać bo to przynosi odwrotny skutek.Jess ja juz wiem ze Adrian jest głową w dół bo jak siedzę prosto to mi nogi w żebra wbija, zupełnie jak jego starszy brat
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
Jess na ostatnim badaniu lekarka mi pokazywala wszystko no i zapamietalam sobie gdzie glowka a gdzie dupka :-P ale maly tak się wierci ze mogl sie przemieścić juz wiec to tez tak nie na 100% :-P
|
|
|
|
#3517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byś widziała za to mojego męża jak przeżywa,że on nie je aż mi schizę robi. Mnie bardzo martwi,że on tak woła "kakało" może to go zapycha ja mu robię kakao na mleku modyfikowanym tak tylko łyżeczkę dla zabarwienia - on kocha mleko i kuźwa danonki
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja cały dzień na zakupach w necie oszaleję edit : znalazlam... Dałaś 550zł za fotelik do karmienia? OMG
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-05-04 o 22:31 |
|
|
|
|
#3519 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Choć nie powiem jasny jest śliczny, ale o ile gondolka to jedno to potem jest spacerówka. Max nie będzie miał litości i wierz mi,że ślady po butach i jedzeniu są nie do uniknięciaA Ty nie miałaś lekkiej anemii przypadkiem z tego co kojarze? Bo ja przyznam szczerze odkąd mam niską hemoglobine to też się czuje taka sflaczała.... Nooo ten Wawrzyniec przebił wszystkie propozycje . Mąż dziś przebąkiwał o Olafie i w sumie też mi to pasuje. Zobaczymy jednak co czas pokaże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas zauważam,że są takie okresy,że Rob futruje za dwóch,a potem ma spadek apetytu. Wiadomo,że każdy ma takie dni,a dziecko dodatkowo chyba ma okresy wzrostu i wtedy też intensywniej je. O widzisz,a mi sie bardzo podoba forma Tymon(ja ogólnie nie lubię zdrobnien ). Ivo, Jeremi...to też mój typ. Mój Mąż za to klimat pt: Piotr,Paweł...więc zupełnie inna bajkaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Eee w przedszkolu dzieci często jedza zupełnie inaczej niż w domu. W sensie jedzą. Wiesz tam jest siła grupy. Tym bym się nie przejmowała ![]() A jedzenie rękoma to sama frajda. Tak wyglądały u nas początki. Syf niesamowity,ale potem przerzucił się na sztuce i teraz normalnie zasuwa nawet nożem. Cytat:
) to w sumie nie kakako . Jest jeszcze opcja placuszków w których można dużo przemycić, próbowałaś może?albo jakieś drożdzowe bułeczki z warzywnym farszem,czy naleśniki.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||
|
|
|
#3520 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 25tc
Cytat:
Widzę, że temat imion na tapecie - u nas też. Co myślicie o imionach Milena i Hania? Zastanawiam się czy pasują do siebie, ponieważ wydaje mi się, że każde z innej parafii Drugi pomysł to Zosia i Hania, jednak Milenkę od zawsze chciałam
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie tylko fotelik ale tez lezaczek dla maleństwa ![]() A co do kasy to nawet jakby to był sam fotelik to nie widze w tym nic złego, mi sie podoba taki za ponad 400zl
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Ambi u nas w sumie z mojej winy kakao w mm to must have, ale Bartek je tylko na noc i daje może 1/3 miarki na 180ml wiec tragedii chyba nie ma
no i tez kocha jogurty ale ja mu daje głównie naturalny plus owoce lub awaryjnie jogobella
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie dowiedzialam sie w tamtym tyg.ze mi hemoglobina spadla i to pewnie od tego tak sie czuje Ciekawa ile trzeba to zelazo brac zeby poczuc sie troszke lepiej... ?!Z tym wozkiem to juz nie wiem, pojedziemy do sklepu zamowic, poogladam na miejscu to wtedy pewnie spontanicznie decyzje podejmiemy...Oby tylko byla to dobra decyzja ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Pokaz, pokaz
|
||
|
|
|
#3524 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie,że tj piszesz Zosia i Hania to ten sam "klimat" imion. Jednak pytanie jeszcze,czy tak naprawdę należy to brać jakoś specjalnie pod uwage? Wiesz to będą dwie niezależne osoby,ale rozumiem,że zależy Ci,aby imiona były z tej samej "bajki" tak?A Tobie które zestawienie się bardziej podoba? ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Myślę,że pierwsza myśl najlepsza i jak zobaczycie na żywo to się rozwiąże dylemat ![]() Cytat:
.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#3525 |
|
Wtajemniczenie
|
Mravka moje dziecko nie tyka naleśników
jedyne co mnie cieszy to zupę zje każdą!! i to czasem chcialabym go nie wiem przetrzymać żeby zjadl banana i pozniej zupkę to nie on musi już mieć obiad bananów już też nie tyka.. tylko jabłka sztuccami już jadł .. ale od jakiego czasu spodobało mu się jedzenie makaronu rękami z poczatku mu nie pozwalałam.Przełamałam się tym,że w przedskzou i tak go wyszkolą, zobaczy dzieci i tak jak mówisz też będzie chciał jak oni mam taką nadzieję Placka to chyba jeszcze żadnego nie zjadl także nie mam dla kogo piec mąż też nie jada.Lula - probowałam naturalne jogurty z owocami ale woła fuj ![]() ![]()
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana oglądałam kilka i w sumie jeszcze bez konkretów ale wlasnie za jakies 400 lub więcej złotych :P ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Moje dziecko wlasnie ma odwyk... Bo on w domu od lat juz używa noża i widelca (co było zawsze szokiem dla wszystkich, ze taki maluch a sam sobie mięsko kroi) no a w zerówce oczywiscie samym widelcem... Junior jest załamany ! Oczywiscie coraz cześciej sie zapominał i w domu kotleta nabijał na widelec i odgryzał a mnie szlag trafiał... Ale teraz przestawia sie juz bez problemu uffff !
|
|
#3527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wiesz z cukinii/marchewki, trochę sera,jajo surowe i mąką żeby to się trzymało . Ee to zupe super jak zajada! ile można tam nawrzucać . Z soczewicy Mu robiłaś może? bo to też wartościowe .A naleśniki nawet na słodko niet? A co do miecha to Rob też jest taki mieśny. Kiełbaska,szyneczka,kotle cik to może rąbać bez niczego. Wegetarianinem to On na pewno nie będzie Ostatnio jak poszliśmy na obiad to mowi "Pan Kucharz da mi kotlecika z kurczakiem,ziemniaczki i fasolke";] .Swoją drogą przyjechała dziś moja młoda kapucha wiec jutro robie z koperkiem .mhmmm już nie mogę się doczekać!
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mnie załamałaś teraz 2 msc?! Przed ciążą nie miałam właśnie takich spadków pomimo, że czerwonego mięsa nie jadam ... Od jutra zacznę się zmuszać do picia soku z buraków Jeśli chodzi o wózek to w sklepie już decyzja byla podjęta na denim...tzn.wcześniej chcieliśmy Joolz Tailor-ten model można zestawić według własnego gustu, bardziej indywidualnie ![]() Jest też droższy niż te "normalne"modele Joolz...Jednak po powrocie do domu odwidział mi się i kilka dni namawiałam męża, żebyśmy go jednak nie brali ![]() |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no mam nadzieję,że sie ogarnie
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten co pokazała dd1dd całkiem fajnie się prezentuje ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Mravka to ja poproszę jutro troszkę tej kapustki A jak ją przyrządzasz ?
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-05-04 o 23:21 Powód: Blad |
|
|
|
|
#3531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W poradniku dla mam bliźniąt też pisali, żeby imiona z jednej bajki były, ale inne tzn nie rymujące się, podobne czy na tę samą literę. Tylko te 3 imiona jak na razie podobają się mi i Tż, ogólnie mamy inny gust co do imion
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Wtajemniczenie
|
Mravka nawet na slodko nie
TYLKO ZUPY I TO KAŻDĄ co mnie cieszy. Z soczeiwcy jadl ale dawno nie robilam, babcia jakies 2 miesiace temu podrzuciła to jadł Masz rację w zupię tyle warzyw przemyce,że szok szpinakową jak lubi
|
#3534 |
|
Rozeznanie
|
Jak na razie właśnie Milena, Hania, Zosia. Mi się też bardzo podoba Liliana, ale Tż mówi: nigdy w życiu
Jemu podobają się Zuzie i Maje, ale mi nie Ciężko będzie się dogadać
|
#3535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mam kumpele z co ma Aleksandrę i Barbarę dla mnie zupełny misz masz ale jak kto lubi Bardziej według mnie pasuje Zosia i Hania slodko to brzmi
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
awy widzę o imionach rozmowa... fajnie że macie jakieś pomysły... my nadal nic, Bezimienny dzieć będzie.
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz zamowilam z gemini niedawno i kurcze ponad 400 poszlo :-P ale juz zamowiony termometr, butelki, katarek itd. ;-) wiec z wyprawki do dokupienia wiele nie pozostalo
tylko dziwnym trafem mala zaczela hasac jak akurat skladalam zamowienie ;-) a tak w dzien cisza... Moze takie cisnienie i spala jak i ja :-P a teraz to juz padam... Dobranoc mamusie, nadrobie Was jutro ;-)
|
|
|
|
#3540 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawda? Mąż twierdzi, że język mu się na tym imieniu łamie i nie ma mowy Cytat:
My jakies pomysły mamy, ale ciężko będzie wybrać pewnie. U Ciebie to może być później, ale szybko pójdzie![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
Może podrzucisz dokładną listę? Sama zabieram się za zamówienie, ale nie mogę się zebrać w sobie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

Ręcę opadaja... dziś mu pozwoliłam jeśc makaron rękami.. chociaż jak pojdzie do przedszkola panie się załamią-
najważniejsze to nie wciskać na sile ani nie namawiać bo to przynosi odwrotny skutek.
Byś widziała za to mojego męża jak przeżywa,że on nie je aż mi schizę robi. Mnie bardzo martwi,że on tak woła "kakało" może to go zapycha

Ciekawa ile trzeba to zelazo brac zeby poczuc sie troszke lepiej... ?!
no mam nadzieję,że sie ogarnie
Ciężko będzie się dogadać