Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-04, 21:06   #4861
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie- czy jest jakaś sensowna różnica między maxi cosi cabrio fix a maxi cosi city sps?
bazę chyba można kupić tylko do cabriofixa. poza tym nie wiem.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 21:08   #4862
pszczoua
Zakorzenienie

Irmusia potwierdzam U mnie po weselu można zaobserwować smetnego czopa Także może sobie trochę przyspieszylam, to sie okaże
Stary 2015-05-04, 21:34   #4863
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem wkurzona...12 dni temu zamówiłam komodę, okazało się że będzie wysłana w zeszły poniedziałek, a do dzisiaj nie dotarła, gość nie odpisuje na maila a jego tel niedostępny
jeżeli nie uda Ci się skontaktować ze sprzedającym, otwórz spór przez allegro i tam opisz sytuację. Masz wtedy jasno udokumentowane, ze Ty się wywiązałaś z obowiązków kupującego i nie dostałaś komody.

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Witam się w 34 tygodniu
Dołączam się do,, cierpiących " mała w nocy szalała a przy każdym ruchu coś mi pykalo w bozenie teraz wszystko mnie boli, brzuch się spina i chodzić nie mogę ciekawe co mi gin powie na wizycie
- dla wszystkich obolalych cierpiących i zmęczonych
biedna

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Witam się w 37 tygodniu

Dziewuszki macie jakiś sposób na puchnięcie ? Nogi mam jak balony, o skarpetkach mogę zapomnieć nie wiem co robić, w srode mam lekarza, a w wielkich croksach tżta nie pojade przecież moczę nogi ale nie pomaga.. ratunku
jeżeli sposoby podane przez dziewczyny nie zadziałąją to nie pocieszę Cię. Nic nie pomoże- tylko poród Maiłąm to samo w ciąży z Leosiem i w ostatnich tygodniach opuchlizna nie znikała tylko się powiększała...Zaraz po porodzie wszystko zeszło No i buty specjalnie kupowałam na te ostatnie tygodnie, bo nie byłam w stanie wcisnąć stóp w żadne swoje buty....

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Witam
Wróciłam z badań zrobiłam sobie mały spacerek, zobaczymy co mi wyjdzie, bo po waszych wizytach zapytałam lekarza czy toxo planuje jeszcze raz robić bo miałam tylko na początku robioną i te przeciwciała to mi wypisał. Chyba na zasadzie chcesz kobieto to masz.
Mam dylemat z laktatorem bo chcę wziąć aventa manualnego tyle że są zestawy z butelką albo z takimi pojemniczkami do przechowywania pokarmu. Jak dla mnie funkcję spełnia tą samą i nie wiem co lepiej wziąć. Do tego jeszcze od tego roku wprowadzili jakąś nowość i te stare pojemniki nie są kompatybilne. Ma lub miała któraś ten laktator i lepiej pojemnik czy butelkę? Dodam jeszcze, że zamierzam używam sporadycznie jak by małą trzeba czasem komuś było zostawić

A i po drodzę wstąpiłam do sklepu z bielizną i przymierzyłam bawełniany stanik do karmienia bez fiszbin i jedno jak mogę to skomentować to masakra jak on nie leżał
jak dla mnie lepiej kupić z butelką. W niej też możesz przechowywać pokarm- co prawda nie mroziłąm, ale w lodówce można też jakiś czas potrzymać.

Co do biustonoszy- nawet mi nie mów, to jest totalna masakra, jakie to są szmaty te bez fiszbin... Ja teraz nie kupuję ani jednego takiego

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, właśnie był u mnie kurier!!!
okazało się, że wygrałam zestaw butelek antykolkowych Canpol!!!!!!
gratuluję

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
ja dostałam od siostry madela elektryczny i się zastanawiam czy można go w zmywarce wyprać, a potem wyparzyć? macie jakieś doświadczenia? ?
jeszcze nic z moim nie robiłąm, ale zamierzam umyć ręcznie i wyparzyć w mikrofali.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Masija dopiero doczytałam mam nick sandrooshka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mam Cię Ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Poza tym mam pytanie- w co sie ubieracie na wyjscie ze szpitala???.
jakieś legginsy-ale zwykłe nie ciążowe i tunika/koszulka. Ewentualnie jakiś sweterek, bluza, jakby było chłodno.

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Alkamor nie chcesz byc mlodsza.? :P
Ja juz po wizycie,rozwarcie na 1 cm gin mowi zeby sie nie przejmowac bo przy ciazy mnogiej to normalne. No i co tydzien w poniedzialek na ktg. Najlepiej by bylo zebym wytrzymala do konca 36 tc. Aaa jeszcze dostalam tabletki przeciwskurczowe ktore bralam w szpitalu ale czytam ulotke i jestem przerazona z drugiej strony lekarz wie co przepisuje. Kto zaklada nowy watek.? :P
no to łądnie. W takim razie trzymam kciuki za dotrwanie do końca 36 tc

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
A ja właśnie gotuję młodą kapustę.. I Love it!! 5 zeta za główkę Ale co tam, wzięłam dwie koperek żeberka te sprawy.... Omnomnom
o! a ja nie lubię młodej kapusty...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 21:46   #4864
mycha_818
Zadomowienie

Wszystko przeczytalam, ale mam tak wyprany mózg, że nawet nie wiem do czego się odnieść... Cały dzień z dokumentami, zaraz pękną mi plecy :-( jeszcze jutro nadrobię resztę, idę do lekarza i w końcu upragnione wolne!!! :-D
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 21:47   #4865
201710041131
Konto usunięte

Irmusia też Cię mam! Ale tylko Twojego małego bąka masz wstawionego

Pamiętacie ten pokoik w zyg zaki? Wlascicielka dzis urodziła 37 tydzien

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 21:47   #4866
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też już po wizycie, cały dzień wydawało mi się ze mój brzuch jest jakiś inny i okazało się ze dobrze mi się wydawało, mała znowu jest głową w górze i uciska mi na zebra/przepone a nogami naparza mi po szyjce, gin zrobił mi uzg dowcipne i widziałam jak wizga nogami tam na dole mam nadzieje że się z powrotem odwróci
a to niespodzianka! Oby się obróciła

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie- czy jest jakaś sensowna różnica między maxi cosi cabrio fix a maxi cosi city sps?
cabriofix jest do 13 kg a city do 10 kg tylko

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Pan w sklepie nam powiedzial, ze roznia sie wpieciem do samochodu (cabrio sie wpina za pomoca iso fixu czy jak to sie tam nazywa a city pasami) no i cena oczywiscie.
eee nieee. Cabriofix się normalnie pasami przypina

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

ja miałam spodnie ciążowe i luźniejszą bluzkę, do tego sweter, kurtkę zimową.. mi akurat nie zależało na wyglądzie na wyjście, chciałam tylko być już w domu po tych 9 szpitalnych dniach, nie ważne jak.
mam takie same wspomnienia i teraz też nie przywiązuję wagi do ubrania na wyjście. Bardziej martwi mnie, jak przetrwam drogę do domu- poprzednio strasznie bolała rana po cięciu przy każdej najmniejszej dziurze w asfalcie
Stary 2015-05-04, 21:50   #4867
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Irmusia potwierdzam U mnie po weselu można zaobserwować smetnego czopa Także może sobie trochę przyspieszylam, to sie okaże
oo! to czekamy- ciekawe jak to będzie u Ciebie

Cytat:
noo, bo on jest najładniejszy z całęj rodziny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-04, 22:54   #4868
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
No to :brawo: za wizytę!
A wątek niech zakłada tą która najpóźniej się wypływa
Masz rację, potem będzie zakładać ta co pierwsza urodziła, więc nie będzie problemu z aktualizacją

Cytat:
U mnie też już po wizycie, cały dzień wydawało mi się ze mój brzuch jest jakiś inny i okazało się ze dobrze mi się wydawało, mała znowu jest głową w górze i uciska mi na zebra/przepone a nogami naparza mi po szyjce, gin zrobił mi uzg dowcipne i widziałam jak wizga nogami tam na dole mam nadzieje że się z powrotem odwróci rosi:
kciuki żeby się odwróciła ))

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
hej hej
i po pracy. nie wiem czy to hormony czy nie, ale jeszcze troche i zwolnie moja asystentke chyba, bo juz nie wytrzymuje
Poczekaj może jeszcze jak to nie hormony to po ciąży ją zwolnisz

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
mój się właśnie też tak pręży i potem mam bóle podbrzusza
I jeszcze mi tak boleśnie naciska na pęcherz momentami, że nie wiem co ze sobą zrobić z bólu....

nie mów, ze jedną torebkę masz bo ja mam chyba więcej torebek niż par butów
Czyli nie tylko mój mały to taki łobuz
Też mam dużo torebek, ale noszę z 5 reszta to albo kopertówki na wyjście, albo dopasowane do konkretnej rzeczy.
butów mam więcej, ale moje spuchnięte kopyta mieszczą się teraz tylko do klapek i jednych sportowych... :/
Kocham kupować buty i torebki
(kosmetyki i bieliznę też, płaszcze i kurtki.. tylko "normalne" ubrania nie, ponieważ gubię się wśród tylu wieszaków. najczęściej wchodzę i widze "TO" i kupuję )

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mnie jak złapało jakiś czas temu to praktycznie całe popołudnie i wieczór ledwo mogłam się ruszyć, noc jako tako, kolejny dzień też kiepsko a następne dni nachodziło tak, że np. wieczorem łapało, albo jak jakoś stanęłam, siadłam czy coś to nagle ból. tydzień na pewno trzymało z różnym nasileniem i częstością.

ja miałam spodnie ciążowe i luźniejszą bluzkę, do tego sweter, kurtkę zimową.. mi akurat nie zależało na wyglądzie na wyjście, chciałam tylko być już w domu po tych 9 szpitalnych dniach, nie ważne jak.
Uuuu mam nadzieję jutro będzie lepiej, bo mam dużo rzeczy zaplanowane, w środę idę na masaż na bóle pleców, które już na szczęście się poprawiają po ćwiczeniach (kota i krowy z szyną na ręce nie zrobię, ale znalazłam inne ).

Cytat:
Dobra dobra, wyskakałaś się, żeby na bank być pierwsza
Poczekaj jeszcze chwilę, trzymam kciuki, żeby to jeszcze nie już

Cytat:
jeżeli sposoby podane przez dziewczyny nie zadziałąją to nie pocieszę Cię. Nic nie pomoże- tylko poród Maiłąm to samo w ciąży z Leosiem i w ostatnich tygodniach opuchlizna nie znikała tylko się powiększała...Zaraz po porodzie wszystko zeszło No i buty specjalnie kupowałam na te ostatnie tygodnie, bo nie byłam w stanie wcisnąć stóp w żadne swoje buty....
To teraz ja tak mam. Coś, co zawsze mi pomaga, znacznie, ale na 2-3dni to akupunktura. I na jeden dzień to basen.

Cos gratuluje wizyty trzymaj jeszcze dzieciaczki w brzuchu trochę kiedy masz 36t+0d?

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-05-04 o 22:57
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 23:37   #4869
kika1989wroc
Rozeznanie

Witam,
Dopiero nadrobiłam Was
Gratuluję udanych wizyt I trzymam kciuki za te które odbędą się niebawem bo czytałam ze sporo osób ma wizytę w tym tygodniu
Co ostatnio odwiedzę forum to się dołuje... najpierw zdjęcie księżnej a teraz jeszcze szuuu... dziewczyno zazdroszczę Ci figury i małego brzuszka
U mnie w końcu ruszył remont i na nic nie mam czasu z czego bardzo się ciesze bo wiele czasu już nie zostało a dzisiaj udało mi się kupić moją wymarzoną hustawkę dla malca i to za bardzo korzystną cenę jak za używaną
Niedługo postaram się być na bieżąco
Stary 2015-05-05, 05:43   #4870
201710041131
Konto usunięte

Kika jeszcze tak bedzie, ze ja was wszystkie dogonię Bo mi teraz jak ruszyło to codziennie jest progres Poza tym Anutka ma mniejszy brzuszek

Stary 2015-05-05, 06:14   #4871
masija
Zakorzenienie

Cos zaciskaj mocno!

Cytat:
mam nadzieje że się z powrotem odwróci
Oby się obróciła
Cytat:

możesz: seksik, mycie okien, wzmożona aktywność fizyczna- jak chcesz uniknąć wywoływania to to są popularne metody na wyganianie dziecka z brzucha.

nie mów, ze jedną torebkę masz bo ja mam chyba więcej torebek niż par butów
Na seksiki i inne to chyba nie dam rady ledwo chodzę..
A jak bym okna wymyła to tż by mi taką awanturę zrobił
Chociaż może umyję tak po jednym

Powiem Ci, że dawniej miałam więcej. Teraz Mam 3 mniejsze, mało co mieszczą więc na co dzień się nie nadają. Natomiast z dużych to miałam tylko tę jedną Tzn. mam jeszcze inną ale rączki jej się popsuły a ja jakoś nie mam czasu zawieźć do naprawy.

Chciałabym mieć więcej ale żadne mi się nie podobają. Poważnie :/
Od roku chyba szukam, szperam na wszystkich stronach i już parę razy się zmuszałam żeby jakąś zamówić

Teraz zamówiłam jedną (miałam ją rok w zapisanych ) i wczoraj znalazłam jeszcze jedną i chyba zamówię.
Cytat:

mam takie same wspomnienia i teraz też nie przywiązuję wagi do ubrania na wyjście. Bardziej martwi mnie, jak przetrwam drogę do domu- poprzednio strasznie bolała rana po cięciu przy każdej najmniejszej dziurze w asfalcie
Mi też to obojętne
Pewne wskoczę w sukienkę/tubę albo w luźne spodnie i bluzkę+płaszcz.
5 metrów do samochodu ze szpitala. Pół godziny drogi do domu i jestem pod swoimi drzwiami
Ja jestem ciekawa jak nam droga minie bo prowadzi przez tak szalone serpentyny, że zawału można dostać Do tego obok widok na góry, przepaść itp. - moja mama chyba tam nie dojedzie

W ogóle to dobry

Ma któraś z Was sprawdzone psikadło do włosów farbowanych?
możecie coś polecić?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 06:48   #4872
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Kika jeszcze tak bedzie, ze ja was wszystkie dogonię Bo mi teraz jak ruszyło to codziennie jest progres Poza tym Anutka ma mniejszy brzuszek

Haha racja, Anutka jest nasz szczuplaczek, nic tylko pozazdrościć
Szuu mi też brzuch stał w miejscu, a jak końcem marca ruszył do przodu to z dnia na dzień coraz większy! Nie mogłam się nadziwić, ale po ostatnim usg wiem dlaczego Mały taki mały nie będzie... no ale tz 1,95m i cała jego rodzina wysoka, to ja przy moich chłopakach kurdupel będę

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że dawniej miałam więcej. Teraz Mam 3 mniejsze, mało co mieszczą więc na co dzień się nie nadają. Natomiast z dużych to miałam tylko tę jedną Tzn. mam jeszcze inną ale rączki jej się popsuły a ja jakoś nie mam czasu zawieźć do naprawy.

Chciałabym mieć więcej ale żadne mi się nie podobają. Poważnie :/
Od roku chyba szukam, szperam na wszystkich stronach i już parę razy się zmuszałam żeby jakąś zamówić

Teraz zamówiłam jedną (miałam ją rok w zapisanych ) i wczoraj znalazłam jeszcze jedną i chyba zamówię.
Mam ten sam problem z torebkami, mało która mi się podoba, a jak już to cena koszmarna. Z klasycznych to co jakiś czas w zarze znajdę (na stronie internetowej mają czasem super ceny), za to lubię bardzo kolorowe torebki i najczęściej ciekawe są w desigual (uwielbiam ich wszystko ).
Stary 2015-05-05, 07:02   #4873
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Haha racja, Anutka jest nasz szczuplaczek, nic tylko pozazdrościć
Szuu mi też brzuch stał w miejscu, a jak końcem marca ruszył do przodu to z dnia na dzień coraz większy! Nie mogłam się nadziwić, ale po ostatnim usg wiem dlaczego Mały taki mały nie będzie... no ale tz 1,95m i cała jego rodzina wysoka, to ja przy moich chłopakach kurdupel będę

Mam ten sam problem z torebkami, mało która mi się podoba, a jak już to cena koszmarna. Z klasycznych to co jakiś czas w zarze znajdę (na stronie internetowej mają czasem super ceny), za to lubię bardzo kolorowe torebki i najczęściej ciekawe są w desigual (uwielbiam ich wszystko ).
Przynajmniej będziesz się czuła przy nich bezpiecznie
Taka obstawa

Dokładnie tak jeśli chodzi o ceny
Jeśli już mi się któraś spodoba to cena odstrasza.
Ja nie wydam sporo na torebkę. Dla mnie max max to 150 zł ale to musi mi się baardzo podobać.
A co do samych torebek to wolę zwykłe, klasyczne

Stary 2015-05-05, 07:08   #4874
201710041131
Konto usunięte

Marei mi właśnie tak z tydz. temu ruszył z kopyta Co ma wisieć nie utonie Żeby mieć brzuch jak Sarah Stage trzeba było mieć wcześniej taki jak i ona miała przed ciążą, w trakcie już się nic nie zrobi

Moja mama całą noc nie spała, obudził ją "mój krzyk: Mamooo Mamooo" i mówi, że był tak realny jakbym była obok (mama jest w sanatorium na drugim końcu PL) i przez to nie spała bo martwiła się, że rodzę, a nie chciała pisać smsa na wypadek gdybym jednak spała

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Jeśli o torebki chodzi to mi się marzy już od dłuższego czasu ta torebka https://www.zalando.pl/michael-micha...1a04j-q11.html albo w tym kolorze https://www.zalando.pl/michael-micha...1a04j-o12.html ale nie mogę sobie na nią na razie pozwolić...

A z tańszych O bag i nie wiem czy nie poprosić o nią na imieniny, tylko że mam w sierpniu a dla mnie to typowa torba na lato (podobają mi się te ze sznurami) i jeszcze nie zdecydowałam się na kolor... http://www.fullspotmarket.pl/o-bag.html
Stary 2015-05-05, 07:15   #4875
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej będziesz się czuła przy nich bezpiecznie
Taka obstawa
Haha racja ))

Cytat:
Marei mi właśnie tak z tydz. temu ruszył z kopyta Co ma wisieć nie utonie Żeby mieć brzuch jak Sarah Stage trzeba było mieć wcześniej taki jak i ona miała przed ciążą, w trakcie już się nic nie zrobi

Moja mama całą noc nie spała, obudził ją "mój krzyk: Mamooo Mamooo" i mówi, że był tak realny jakbym była obok (mama jest w sanatorium na drugim końcu PL) i przez to nie spała bo martwiła się, że rodzę, a nie chciała pisać smsa na wypadek gdybym jednak spała

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Jeśli o torebki chodzi to mi się marzy już od dłuższego czasu ta torebka https://www.zalando.pl/michael-micha...1a04j-q11.html albo w tym kolorze https://www.zalando.pl/michael-micha...1a04j-o12.html ale nie mogę sobie na nią na razie pozwolić...

A z tańszych O bag i nie wiem czy nie poprosić o nią na imieniny, tylko że mam w sierpniu a dla mnie to typowa torba na lato (podobają mi się te ze sznurami) i jeszcze nie zdecydowałam się na kolor... http://www.fullspotmarket.pl/o-bag.html
Tutaj jest szał na torebki od MK i straciły na swojej "ekskluzywności", bo ma je co druga kobieta, a prawie każda Turczynka czy nastolatka.

Biedna twoja mama, wyobrażam sobie jej stres.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 07:43   #4876
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Alkamor nie chcesz byc mlodsza.? :P
Ja juz po wizycie,rozwarcie na 1 cm gin mowi zeby sie nie przejmowac bo przy ciazy mnogiej to normalne. No i co tydzien w poniedzialek na ktg. Najlepiej by bylo zebym wytrzymala do konca 36 tc. Aaa jeszcze dostalam tabletki przeciwskurczowe ktore bralam w szpitalu ale czytam ulotke i jestem przerazona z drugiej strony lekarz wie co przepisuje. Kto zaklada nowy watek.? :P
łiii tam
czyli generalnie wszystko OK

Cytat:
A ja właśnie gotuję młodą kapustę.. I Love it!! 5 zeta za główkę Ale co tam, wzięłam dwie koperek żeberka te sprawy.... Omnomnom

Cytat:
No to :brawo: za wizytę!
A wątek niech zakłada tą która najpóźniej się wypływa
eee spoko....przy takiej ilości postów to przynajmniej jeszcze jeden będzie

ale pięęękna pogoda

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 07:47   #4877
masija
Zakorzenienie

szuuu współczuję Twojej mamie Ale uwielbiam taką logikę-moja ma tak samo Martwię się ale nie będę dzwoniła itp.

Dziewczyny czy takie fotele wiklinowe skrzypią? http://allegro.pl/fotel-wiklinowy-bi...2,1&bi_c=19279
Jeśli tak, to bardzo?

Stary 2015-05-05, 07:55   #4878
mehja
Zakorzenienie

Witam się i ja w piękny poranek

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
A my dopiero wróciliśmy. Zrobilam w ten weekend samochodem okolo 1000 km Chyba pierwszy raz odczulam, ze ten powrot 370 km byl uciazliwy
o matko! mnie od początku boli brzuch podczas jazdy samochodem więc tyle na pewno bym nie przejechała

Cytat:
ooo proszę

Cytat:

o! a ja nie lubię młodej kapusty...
ja też a szczególnie zapachu kapuchy

Cytat:

Dokładnie tak jeśli chodzi o ceny
Jeśli już mi się któraś spodoba to cena odstrasza.
Ja nie wydam sporo na torebkę. Dla mnie max max to 150 zł ale to musi mi się baardzo podobać.
A co do samych torebek to wolę zwykłe, klasyczne
też mam problem z torebkami bo jak już któras mi się spodoba to ma krótkie rączki a ja noszę na ramieniu a nie w ręce

Gdzie wy Szuu widzicie? trzeba się tam najpierw zarejestrować?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 07:55   #4879
Cos_
Zakorzenienie

Marei 36+0 za tydzien we wtorek.
Masija co do toreb ja zawsze w h&m cos wypatrze i lubie od nich torby jesli chodzi o fotel to wiklinowe wydaja taki charakterystyczny dzwiek szumiaco zgrzytajacy
Szuu te obag to niedlugo znajde w lodowce sa wszedzie
Stary 2015-05-05, 07:57   #4880
haniula1803
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Dziękuję za kciuki - mam nadzieje że pomogą i księżniczka się odwróci, jak na razie leży tak jak wczoraj czuje się strasznie skopana boli mnie cała bożena a nawet kość ogonowa. Tz się śmieje ze skoro mi się mylą strony i kierunki prawa z lewa itp to młodej tez się porobiło ale mi wcale nie jest do śmiechu do tego dzisiaj rano leciała mi krew z nosa, a potem jak zawiozlam core do szkoły to 2 tatusiów zdziwiło się ze jeszcze chodzę, świetnie muszę wyglądać

Przypomniało mi się ze któraś z was pisało o jakiś pozycjach które trzeba przybierać żeby pomóc dziecku się odwrócić proszę o powtórkę
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 07:58   #4881
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dzień dobry! Witam się w 36t ciąży! Dzizas 4 tyg do najpóźniejszego terminu! maaaasakracja :P
Z jednej strony nie mogę sie doczekać, ale z drugiej, ogarnia mnie przerażenie!! :P Mam nadzieję, że jak już urodzimy to pozostaniemy tu z dobrymi radami, a w szczególności będę liczyć na rady doświadczonych mam :P
W firmie już sie śmieją, że jak wstaje po dłuższym posiedzeniu przy kompie to jak kaczorek Chyba trafiłam z nickiem

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny
Dziękuję za kciuki - mam nadzieje że pomogą i księżniczka się odwróci, jak na razie leży tak jak wczoraj czuje się strasznie skopana boli mnie cała bożena a nawet kość ogonowa. Tz się śmieje ze skoro mi się mylą strony i kierunki prawa z lewa itp to młodej tez się porobiło ale mi wcale nie jest do śmiechu do tego dzisiaj rano leciała mi krew z nosa, a potem jak zawiozlam core do szkoły to 2 tatusiów zdziwiło się ze jeszcze chodzę, świetnie muszę wyglądać

Przypomniało mi się ze któraś z was pisało o jakiś pozycjach które trzeba przybierać żeby pomóc dziecku się odwrócić proszę o powtórkę
A to nie chodziło o to, żeby spać na lewym boku??
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:00   #4882
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
to ja się już boję, bo czop wypadł jakiś czas temu, a w sobotę wesele

Cytat:

fajne te torebki MK ale nie dałabym tyle, bo lubię często zmieniać, a taką bym musiała pewnie długo nosić

W ogóle chciałam się wam pożalic, moje dziecko zawładnęło moim pęcherzem i mi normalnie jakieś limity wprowadziło w nocy była w toalecie 8 razy! normalnie muszę sobie powiesić karteczkę na lodówce, żeby absolutnie nic już nie pić po 19

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:07   #4883
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie wy Szuu widzicie? trzeba się tam najpierw zarejestrować?

Na Instagramie

Dzien dobry dziewczyny.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:

Mnie tez sie podobaja te torebki od MK no i zegarki
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:13   #4884
kejtiCe
Zakorzenienie

Hej

Super te torebki tu pokazujecie, ale ja tak jak Masija nie dam za torebkę więcej niż 150 zł. Kiedyś miałam fioła na punkcie toreb i miałam ich pełno, a teraz noszę taką małą z Reserved czarną, albo niebieską z CCC, którą znalazłam w szafie podczas remontu
Ja bardzo lubię torebki z hm i w ogóle jestem zwolenniczką czarnych, sztywnych toreb, jednak aktualnie takiej nie posiadam, bo wydatków tyle, że nie mogę sobie pozwolić na jakieś widzimisię. Jak wyjdziemy już na prostą, to sobie kupię swoją wymarzoną, tylko czy matka polka może używać innej torebki niż ta przy wózku?
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:22   #4885
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Przypomniało mi się ze któraś z was pisało o jakiś pozycjach które trzeba przybierać żeby pomóc dziecku się odwrócić proszę o powtórkę rosi:
Trzymam kciuki, żeby się obróciła.
Mój cały czas głową do góry i bardzo na tym cierpią moje żebra.

Z tego co pamiętam to oprócz leżenia na lewym boku to jeszcze z poduszkami pod pupą. Ponoć też sposób z latarką.

WIKTORIA

SZYMON

Edytowane przez siacha_ck
Czas edycji: 2015-05-05 o 09:40
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:36   #4886
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
o matko! mnie od początku boli brzuch podczas jazdy samochodem więc tyle na pewno bym nie przejechała
A ja uwielbiam jeździć samochodem (jako pasażer ), ale od końca 6 miesiąca na dłuższych trasach boli kręgosłup

Cytat:
Marei 36+0 za tydzien we wtorek.
Masija co do toreb ja zawsze w h&m cos wypatrze i lubie od nich torby jesli chodzi o fotel to wiklinowe wydaja taki charakterystyczny dzwiek szumiaco zgrzytajacy
Szuu te obag to niedlugo znajde w lodowce sa wszedzie
Nooo to niedługo trzymaj nogi mocno do tego czasu ))
HM też mają czasem jakąś fajną torebkę, tak samo ccc. Kiedyś kupiłam kremową śliczną w ccc do turkusowej sukienki... i się okazało, że sukienka farbuje i torebka poszła do kosza ((((((

Cytat:
Chyba trafilam z nickiem
Haha ))
Na lewym boku jest lepsze krążenie i nerki lepiej pracują. A z obracaniem.. nie mam pojęcia.
Jej już tak blisko te nasze tp...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
to ja się już boję, bo czop wypadł jakiś czas temu, a w sobotę wesele
nie szalej w takim razie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
tylko czy matka polka może używać innej torebki niż ta przy wózku?
Hahaha nie ma prawa! ))

To zapraszam milośniczki MK do nas, tu jest sklep stacjonarny, w którym te torebki są już za 180e duże i 150e kopertówki
Zegarki faktycznie fajne. Mi się podobał ten z serii charytatywnej, reklamowali że kupując pomagasz komuś tam glodnemu czy dzieciom... okazało się, że na te cele przekazywali chyba z 2% ceny.... ale zegarek cudo

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-05-05 o 08:40
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:58   #4887
Cos_
Zakorzenienie

Nie dalabym za torebke MK nawet tych 180 e zwyczajnie byloby mi szkoda nie chodzilabym w niej bo bym sie bala,ze sie zepsuje albo cos
Stary 2015-05-05, 09:07   #4888
Princesika
Zakorzenienie

Wstałam dopiero Taka bylam zmęczona po weekendzie
Stary 2015-05-05, 09:07   #4889
201710041131
Konto usunięte

Cos ja mam lakierowaną Almę od LV i... właśnie nie chodzę w niej bo boję się, że mi się porysuje albo, że mi ktoś ukradnie To moja jedyna droga torebka, dostałam ją na zakończenie studiów i od tej pory miałam ją może kilka razy...

Poćwiczyłam i idę rozwieszać pranie

A co do tego, że ktoś ma, to ja jestem taka, że często podoba mi się coś co JUŻ WYCHODZI z mody I wszyscy to mają od stu lat a ja z opóźnionym zapłonem nagle odkrywam, że też bym chciała

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Gabisun ja w ogóle w nocy nie wstaję na siku, wtej ciąży byłam tylko dwa razy - raz jak mnie Tż obudził i chciało mi się pić to już poszłam też siknąć i raz jak się nażarłam arbuza przed snem
Stary 2015-05-05, 09:12   #4890
Princesika
Zakorzenienie

wstawałam dziś siku wcześniej nie musiałam

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Marei chyba pisała o rwie kulszowej. Ja mam dalej, już chyba z 1,5 miesiąca ale czasem jest lżejsza i nawet mogę stanąć na nodze

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Biedna, 370 to sporo

A jak pojadę rodzić to dopiero będzie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:

Pamiętacie ten pokoik w zyg zaki? Wlascicielka dzis urodziła 37 tydzien

też Cię zaobserwowałam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości