![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Dirty Gratulacje! 😊
#2192 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o termometry to te bezdotykowe są ogólnie beznadziejne. One pokazują co chwile inny wynik.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#2193 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Więc mam problem z głowy. Cytat:
Ja myślę że to moja alergia pokarmowa się odzywa, bo jak przecholuje niektóre składniki to tak mam. Jak będzie się powtarzać to to na pewno wykonam to badanie. Ogoliłam tez nogi wiec może mnie włosy wyrastają tak swędzą.
![]() |
#2194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wcześniej miałaś na czekoladę taką nadwrażliwość czy to nowość? Mi się też pokarmowe alergie zdarzają ale do tej pory nie wiem na co - raz coś zjem i mam objawy, drugi raz jem TO SAMO i jest ok więc trudno złapać "winowajcę". Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-05 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak ze jak po jem sobie dużo produktów białkowych lub alergennych to potem wieczorem swędzi mnie ciało. Właśnie przeczytałam artykuł ze cholestaza najczęściej ujawnia się w III trymestrze i swędzą głównie stopy i dłonie. Ale Uwaga! Ciążą może wywołać nawrót AZS, wiec obstawiam u siebie akurat to. Muszę nawilżac mocniej skórę. Jak będzie się powtarzalo to idę zrobić wyniki i zadzwonię do swojego lekarza. Wczoraj miałam wizytę i wcześniej nic mnie nie swedzialo, ale ja zawsze mam tak ze coś mi się dzieje po wizycie u lekarza. http://m.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod...,230_7026.html
![]() |
#2199 |
Wtajemniczenie
|
Ja chce sobie kupić "brauna" kosztuje duzo, ale w promocji mozna kupić za 50e.
Zauwazylam, ze tu w szpitalu mają termometry takie do ucha. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Dziewczyny, a termometr w smoczku? Mozna kupic na allegro koszt okolo 25zl. Ponoć bardzo dobry jest i się przydaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na pyłki i ginekolog i alergolog powiedzieli że mam brać Claritine. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zadomowienie
|
Hej kobity, złapałam jakiegoś doła, w nocy mnie jakieś smutki naszły i ciągną się po wstaniu irracjonalne cholery-hormony pewnie i tak sobie weszłam na wątki staraczek, tyle tam nadziei mimo smutku i zwątpienia i myślę sobie:" Popatrz głupia babo, ile masz szczęścia, ogarnij się, bo wstyd normalnie". Czasem to normalnie mam ochotę sama sobie nakopać do d... a ponieważ technicznie raczej trudne, proszę mnie wirtualnie kopnąć na otrzeźwienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja się tak czuję to oglądam sobie jakiś program z porodem i wtedy nie mogę się już doczekać aż zobaczę mojego szkraba ![]() Będzie dobrze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Kuźwa jestem zła na siebie. Znalazłam ten fotelik Recaro za 250 zł, ale uszkodzony, bez pręta jednego do bazy ale nam on zbędny. Mogłam brać za 320 z przesyłką, ale babka mnie podkusiła, żeby licytować i o, już mi ktoś podbija ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój ginekolog Ci pozwolił? Ja w sumie byłam taka przejęta tym ze mąż będzie na wizycie ze połowy rzeczy zapomniałam się spytać. Niestety nie mam recepty na cleratine bo moja w apteczne jest juz przeterminowane. Wcześniej nic mi nie dolegalo. Odczulałam się przez 5 lat i jedynie nie kiedy miałam nasilone objawy alergii, a teraz w ciąży to jakiś kosmos.
![]() |
#2205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba przemęcze się do wizyty albo poczekam do środy i przedzwonię sobie do lekarza i spytam się o te leki. Mnie tylko katar rano meczy,no i wiadomo jak jest czegoś dużo w powietrzu.
![]() |
#2207 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() coś mnie głowa boli, może po wczorajszych urodzinach, choć nie piłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja wiem, że to żart, ale akurat kwartet to by mi się tam przydał ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście, że każdy ma prawo do własnego zdania, ale nauki przedmałżeńskie mają określony program z góry (każda diecezja), ponadto nie mogą być sprzeczne z nauką Kościoła. A Kościół nie głosi wcale tego, że rodziny adopcyjne bądź zastępcze są złe czy że nie powinno ich być. Jeśli już, to głosić je może jakiś ksiądz (swoją drogą, jakiś nienormalny), ale jeden ksiądz nie stanowi Kościoła. Co więcej, tworzenie domu dla dziecka, które go nie ma, jest przecież dobrym uczynkiem i dawaniem miłości, a to w wierze chrześcijańskiej najważniejsze. Jedyne, z czym się zgodzę odnośnie Kościoła i par niemogących mieć dzieci to to, że ma to swoją przyczynę. A właśnie to, że dana para nie może mieć dzieci, może być spowodowane tym, żeby mogła dać dom jakiejś sierotce, która miłości od biologicznych rodziców nie zaznała. Ja to sobie tak zawsze tłumaczę, że gdybym nie mogła mieć dzieci to pewnie dlatego, żebym adoptowała. To, z czym się zgodzę odnośnie Twojej wypowiedzi, to to, że można to gdzieś zgłosić (np proboszczowi), ale może to nie odnieść żadnego skutku, zwłaszcza jak się nie ma świadków czy nagrania. A rozwiązywaniu problemów nauki mogą być bardzo fajne - tylko trzeba na takie trafić. Ja ze swoich nauk jestem bardzo zadowolona, ksiądz był młody a mówił tak, że moglibyśmy go słuchać godzinami, aż się zastanawiałam, skąd on tyle wie, skoro jest księdzem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji imienin ![]() Cytat:
![]() W ogóle kilka rad szwagierki mi się przydało, może bardziej nie rad a opinii (bo rady ma tragiczne: nie wolno malować paznokci, farbować włosów, chodzić na obcasie, robić hybrydy, tańczyć... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
Mnie jeszcze nie zatyka więc nie biorę tego Claritine całego, ale jak mi totalnie nos zatka i łzy zaczną lecieć z oczu to biorę bez zastanowienia. Jak sobie pomyślę że mam brać antybiotyk albo żyć z katarem to chyba wolę to
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To prawda tyle kobiet się stara, a dziecka dalej nie widać. Hormony są straszne. Ja płacze sobie bez powodu. Jak TŻ się pyta dlaczego to nie umiem odpowiedziec. P.S. ja jak miała dola to sobie bralam ciepły prysznic, jadłam czekoladę i wszytko w dupie miałam.( teraz to trochę ciężko mieć wszytko w dupie, bo sami nie mieszkamy). Druga metoda, która praktykuje to ukladanie dziecięcych ubranek co kupilam ( sadze, ze jak dziecko się urodzi to nie będzie juz miało tak poukładane ubranka). Ostatnio chodzilam po sklepie dziecięcym i ogladałam wszystko...fajna sprawa ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Mnie oczy nie łzawią. Tylko katar rano pomęczy z godzinę i potem odpuszcza. W sumie ja zawsze nią wiosnę miałam najgorzej w lato lepiej i potem w sierpniu jazda bo żniwa 😀
#2211 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zakorzenienie
|
No to nie ma sensu brać. Ja na kulminację jeszcze czekam, przełom lipiec-sierpień dla mnie najgorszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
A ja sie witam z 3 w życiu nawrotem kamicy nerwowej
![]() ![]() Dirty_black- gratuluje synków ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą wodą to 100% racji niestety, trzeba pompować w siebie płyny. Najlepiej jakbyś jakieś elektrolity kupiła. Z bólem wytrzymujesz? Pamiętaj że jak dostaniesz gorączki to jedź na IP! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to wypić?
![]() |
#2217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje ! A skoro masz pic 5 litrów wody, to lepiej nie oddalaj się od toalety na więcej niż kilka metrów :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Da się, ja latem tyle piję, ale dla kogoś nieprzywyczajonego, to jest ilość praktycznie nie do przepicia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2218 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie termometr z lidla się nie sprawdził, co chwilę pokazywał inna temperaturę. Na początku jeszcze odchyły były niewielkie (0,1-0,3 stopnia), ale z czasem były coraz większe i mimo wymiany baterii nic się nie poprawilo. Kupiłam zwykły elektroniczny, chyba z firmy Microlife i mierzyłam Małej temperaturę albo w pupie (tylko trzeba pamiętać żeby odjąc 0,5 stopnia) albo pod pachą. A ciuszki dziecięce u nas też zmykają migiem z półek ![]() Cytat:
![]() A to, że ciuszki wykupują to się wcale nie dziwię, sama chętnie kupuję ubrania z lidla dla Młodej. Wiesz, teraz będą 2-paki body po 18 zł, czyli za jedną sztukę raptem 9 zł, a ubrania naprawdę są niezłej jakości. W sieciówkach płaci się zazwyczaj od 2o zł wzwyż, czasem w wielopakach wychodzi trochę taniej. A jakoś podobna, a czasem i gorsza. Niektore body ze smyka tak mi się powyciągały, że córka mogła ręce wyciągnąć z rękawów, wyjąć je górą i body zdjąć przez nogi ![]() Cytat:
No i to chyba tylko dla maluszka, bo moja mimo że lubiła smoczek to na noc go wypluwała i wcale nie chciała, więc nie wiem jak miałabym jej w nocy na siłę wkładać ten smoczek do buzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
Owieczka- no właśnie to jest dziwne bo z objawów mam lekki ból pleców i w nocy wstawałam 3 razy na siku (normalnie raz nad ranem). Gorączki nie mam ani nic. Winowajca chyba jest wit D3 która jest kamykogenna (niestety mam niedobory). Nic to zobaczymy co i jak
![]() Kissmisia- przy kamicy szczawianowej należy płukać mocno nerki zeby kamień sie nie "osadzil" w moczowodzie. Zaleca sie 4-5 l niskomineralizowanej wody na dobę. Ja wypijam normalnie 2,5l. Nie wiem jak przerobie te 5l. Chyba założę cewnik ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.