Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-05, 07:53   #2191
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Dirty Gratulacje! 😊
Stary 2015-05-05, 07:53   #2192
ridja devojka
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o termometry to te bezdotykowe są ogólnie beznadziejne. One pokazują co chwile inny wynik.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-05, 07:59   #2193
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Smaruj sie codziennie oliwka polecam rossman baby dream
mnie bardzo czesto swedzi cale cialo a w szczegolnosci nogi wiec smaruje sie wtedy co chwilke.

Dobranoc
Po smarowałam się balsamem ale nic nie pomogło. Myślę ze to alergia bo pojadlam sobie słodkiego czyt. Czekolady.
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
U mnie przykładowo dziecięce schodzą migiem! Lidl jest między osiedlami, wokół pełno bloków, ludzie czekają w kolejce przed wejściem, a tym bardziej babki w ciąży które są na l4 czy przyszłe babcie na emeryturze i ubranka znikają bardzo szybko. Ciężko myślę o tych ubraniach, jak już to kupiłabym juz 62 lub 68 bo tych mam mniej. A co myślicie o tym termometrze za 50zl? Miała któraś podobny? Spisuje się?...

Super, gratulacje! Często myślę co tam u Was ostatnio widziałam bliźniaków w wózku na spacerze, ale mieli coś koło 1,5 roku, byli przesliczni!

Dziś mam polowkowe! Wreszcie zobaczę mojego szkraba bo w sumie od ostatniego prenatalnego nie mam żadnego zdjęcia i nie widziałam tak dobrze na usg bo doktor mi nie pokazywał nic... Wiec tym bardziej jestem ciekawa co tam dziś poogladamy, mam nadzieję że wszystko będzie miał na miejscu i będzie zdrowy.
Dobrze ze nie mam Lidla nigdzie w pobliżu. Najbliższy we Wrocławiu.
Więc mam problem z głowy.
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Możesz, ale powinnaś zbadać sobie wątrobę żeby sprawdzić czy to nie cholestaza ciążowa. A przynajmniej zgłosić lekarzowi.

Ja z braku głodu wczoraj na kolację zjadłam jabłko, obudziłam się głodna jak wilk, konia z kopytami bym zjadła!

A u mnie oliwka na całe ciało zapycha pory i swędzi jeszcze bardziej. Pomagają tylko "maślane" balsamy - masło kakaowe, kokosowe, shea. Także każdy musi znaleźć coś dla siebie.
Ale oliwka na brzuszek spisuje się bardzo dobrze

Dołączam się do pytania o termometr! Ale z lidla wszystko co mam działa bez zarzutu także chyba się skuszę.
A sytuacja z dziecięcymi ciuszkami u mnie taka sama, młode osiedla dookoła i schodzi jako pierwsze. Ale jeszcze mnie nie pogięło żeby jeździć gdzie indziej z samego rana

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

No to się zdziwisz jaki jest wieeeeelki i na ekranie się nie mieści od razu zdawaj relację
Ile kosztuje takie badanie i czy powinnam być na czczo?

Ja myślę że to moja alergia pokarmowa się odzywa, bo jak przecholuje niektóre składniki to tak mam.
Jak będzie się powtarzać to to na pewno wykonam to badanie.
Ogoliłam tez nogi wiec może mnie włosy wyrastają tak swędzą.
Stary 2015-05-05, 08:00   #2194
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Po smarowałam się balsamem ale nic nie pomogło. Myślę ze to alergia bo pojadlam sobie słodkiego czyt. Czekolady.

Ile kosztuje takie badanie i czy powinnam być na czczo?

Ja myślę że to moja alergia pokarmowa się odzywa, bo jak przecholuje niektóre składniki to tak mam.
Jak będzie się powtarzać to to na pewno wykonam to badanie.
Ogoliłam tez nogi wiec może mnie włosy wyrastają tak swędzą.
Badanie jakieś drogie nie jest, ze 3 parametry do zbadania po 20 zł może. Ale jak nie będzie się nasilać albo przejdzie to znaczy że miałaś rację z tą alergią więc poczekałabym 1-2 dni. No i sama wiesz że na alergię wapno powinno pomóc.

A wcześniej miałaś na czekoladę taką nadwrażliwość czy to nowość? Mi się też pokarmowe alergie zdarzają ale do tej pory nie wiem na co - raz coś zjem i mam objawy, drugi raz jem TO SAMO i jest ok więc trudno złapać "winowajcę".

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-05 o 08:02
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:05   #2195
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Jeśli o tych samych ciuszkach myślimy to u mnie w Lidlu juz były. Nie wiem co to za mania w Polsce, że wykupuja w jeden dzien. Jeśli termometr jest silvercrest to polecam. U mnie te termometry były po 10e.

Były u was bluzki i spodnie dresowe w Lidlu w promocji?
U nas były jakiś miesiac temu. Wydaje mi się, że w Polsce jest asortyment pare tygodni poźniej. Ja bym się nawet nie zdziwiła jakby to co na zachodzie "nie schodzi" było wysyłane do Polski.
No chyba tak jest ze u nas później wszystko w Lidlu. Ale masz ten termometr? Bo kupiłam kiedyś za ponad 100zl taki bezdotykowy ale od razu zwróciłam bo co pomiar to inny wynik... Różnica nawet 0,5°... Wiec boje ze ten też taki będzie. Bo nie wiem jak używać zwykłego u takiego maluszka :/

Cytat:
Możesz, ale powinnaś zbadać sobie wątrobę żeby sprawdzić czy to nie cholestaza ciążowa. A przynajmniej zgłosić lekarzowi.

Ja z braku głodu wczoraj na kolację zjadłam jabłko, obudziłam się głodna jak wilk, konia z kopytami bym zjadła!

A u mnie oliwka na całe ciało zapycha pory i swędzi jeszcze bardziej. Pomagają tylko "maślane" balsamy - masło kakaowe, kokosowe, shea. Także każdy musi znaleźć coś dla siebie.
Ale oliwka na brzuszek spisuje się bardzo dobrze

Dołączam się do pytania o termometr! Ale z lidla wszystko co mam działa bez zarzutu także chyba się skuszę.
A sytuacja z dziecięcymi ciuszkami u mnie taka sama, młode osiedla dookoła i schodzi jako pierwsze. Ale jeszcze mnie nie pogięło żeby jeździć gdzie indziej z samego rana

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

No to się zdziwisz jaki jest wieeeeelki i na ekranie się nie mieści od razu zdawaj relację
Ale to co nie zobaczę go w całości na ekranie? Tylko w częściach??
Stary 2015-05-05, 08:06   #2196
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jest takie ryzyko że nawet bez żadnego powiększenia nie zmieści się cały jakby nie brać 20kilka centymetrów
Stary 2015-05-05, 08:07   #2197
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
No chyba tak jest ze u nas później wszystko w Lidlu. Ale masz ten termometr? Bo kupiłam kiedyś za ponad 100zl taki bezdotykowy ale od razu zwróciłam bo co pomiar to inny wynik... Różnica nawet 0,5°... Wiec boje ze ten też taki będzie. Bo nie wiem jak używać zwykłego u takiego maluszka :/

Nie mam go, ale czytałam na forum mamuś w Holandii, że polecaja. U nas był tydzień temu grill. Taki kwadratowy.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:09   #2198
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Badanie jakieś drogie nie jest, ze 3 parametry do zbadania po 20 zł może. Ale jak nie będzie się nasilać albo przejdzie to znaczy że miałaś rację z tą alergią więc poczekałabym 1-2 dni. No i sama wiesz że na alergię wapno powinno pomóc.

A wcześniej miałaś na czekoladę taką nadwrażliwość czy to nowość? Mi się też pokarmowe alergie zdarzają ale do tej pory nie wiem na co - raz coś zjem i mam objawy, drugi raz jem TO SAMO i jest ok więc trudno złapać "winowajcę".
W dzieciństwie miałam atopowe zapalenie skóry i byłam uczulona głównie na mleko i czynniki alergiczne. Potem przeszło mi to w alergie na pyłki.

Mam tak ze jak po jem sobie dużo produktów białkowych lub alergennych to potem wieczorem swędzi mnie ciało.

Właśnie przeczytałam artykuł ze cholestaza najczęściej ujawnia się w III trymestrze i swędzą głównie stopy i dłonie.

Ale Uwaga!
Ciążą może wywołać nawrót AZS, wiec obstawiam u siebie akurat to. Muszę nawilżac mocniej skórę.

Jak będzie się powtarzalo to idę zrobić wyniki i zadzwonię do swojego lekarza. Wczoraj miałam wizytę i wcześniej nic mnie nie swedzialo, ale ja zawsze mam tak ze coś mi się dzieje po wizycie u lekarza.

http://m.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod...,230_7026.html
Stary 2015-05-05, 08:11   #2199
truskafffka91
Wtajemniczenie

Ja chce sobie kupić "brauna" kosztuje duzo, ale w promocji mozna kupić za 50e.
Zauwazylam, ze tu w szpitalu mają termometry takie do ucha.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Dziewczyny, a termometr w smoczku? Mozna kupic na allegro koszt okolo 25zl. Ponoć bardzo dobry jest i się przydaje.
Stary 2015-05-05, 08:12   #2200
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
W dzieciństwie miałam atopowe zapalenie skóry i byłam uczulona głównie na mleko i czynniki alergiczne. Potem przeszło mi to w alergie na pyłki.

Mam tak ze jak po jem sobie dużo produktów białkowych lub alergennych to potem wieczorem swędzi mnie ciało.

Właśnie przeczytałam artykuł ze cholestaza najczęściej ujawnia się w III trymestrze i swędzą głównie stopy i dłonie.

Ale Uwaga!
Ciążą może wywołać nawrót AZS, wiec obstawiam u siebie akurat to. Muszę nawilżac mocniej skórę.
Pogrubione - ja miałam w I trymestrze nawrót AZS, drapałam się do krwi. Uratowała mnie Stelatopia Musteli, po pierwszym użyciu praktycznie przestałam się drapać, polecam serdecznie (http://www.ceneo.pl/23961545)

A na pyłki i ginekolog i alergolog powiedzieli że mam brać Claritine.
Stary 2015-05-05, 08:13   #2201
malena1979
Zadomowienie

Hej kobity, złapałam jakiegoś doła, w nocy mnie jakieś smutki naszły i ciągną się po wstaniu irracjonalne cholery-hormony pewnie i tak sobie weszłam na wątki staraczek, tyle tam nadziei mimo smutku i zwątpienia i myślę sobie:" Popatrz głupia babo, ile masz szczęścia, ogarnij się, bo wstyd normalnie". Czasem to normalnie mam ochotę sama sobie nakopać do d... a ponieważ technicznie raczej trudne, proszę mnie wirtualnie kopnąć na otrzeźwienie.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 08:15   #2202
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Hej kobity, złapałam jakiegoś doła, w nocy mnie jakieś smutki naszły i ciągną się po wstaniu irracjonalne cholery-hormony pewnie i tak sobie weszłam na wątki staraczek, tyle tam nadziei mimo smutku i zwątpienia i myślę sobie:" Popatrz głupia babo, ile masz szczęścia, ogarnij się, bo wstyd normalnie". Czasem to normalnie mam ochotę sama sobie nakopać do d... a ponieważ technicznie raczej trudne, proszę mnie wirtualnie kopnąć na otrzeźwienie.

Jak ja się tak czuję to oglądam sobie jakiś program z porodem i wtedy nie mogę się już doczekać aż zobaczę mojego szkraba Ale nie wiem czy na ciebie to zadziała i czy się nie boisz oglądać porodu.

Będzie dobrze!
Stary 2015-05-05, 08:20   #2203
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Jak to na brudno? ja ostatnio miałam i normalnie się wcześniej mylam

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
No to lekarz ci nigdy nie mówił? Mnie zawsze uczula, że mam się nie myć wieczorem i przed samym badaniam
Cytat:
Mnie już kopie daleeeeko nad pępkiem, właśnie w okolicy żołądka więc chyba możliwe I dostaję jednego kopa w żołądek a potem drugiego w bożenę...
Mnie też, wczoraj ja złapałam ok 5 cm nad pępkiem.

Cytat:
DZIEWCZYNY!

Powiedzcie mi czy mogę wypić sobie wapno na swędzenie ciała?
TAK

Cytat:
U mnie przykładowo dziecięce schodzą migiem! Lidl jest między osiedlami, wokół pełno bloków, ludzie czekają w kolejce przed wejściem, a tym bardziej babki w ciąży które są na l4 czy przyszłe babcie na emeryturze i ubranka znikają bardzo szybko. Ciężko myślę o tych ubraniach, jak już to kupiłabym juz 62 lub 68 bo tych mam mniej. A co myślicie o tym termometrze za 50zl? Miała któraś podobny? Spisuje się?...

Super, gratulacje! Często myślę co tam u Was ostatnio widziałam bliźniaków w wózku na spacerze, ale mieli coś koło 1,5 roku, byli przesliczni!

Dziś mam polowkowe! Wreszcie zobaczę mojego szkraba bo w sumie od ostatniego prenatalnego nie mam żadnego zdjęcia i nie widziałam tak dobrze na usg bo doktor mi nie pokazywał nic... Wiec tym bardziej jestem ciekawa co tam dziś poogladamy, mam nadzieję że wszystko będzie miał na miejscu i będzie zdrowy.
No to u mnie zależy co jest, ale często można jeszcze na przecenach coś wyrwać Tez chyba kupię takie większe bo te mini już mam sporo. Chociaż co ja gadam, tż ma kupić Ja już dziecko obkupiłam to niech teraz on wyskakuje z pieniążka
Cytat:

Ale Uwaga!

Jak będzie się powtarzalo to idę zrobić wyniki i zadzwonię do swojego lekarza. Wczoraj miałam wizytę i wcześniej nic mnie nie swedzialo, ale ja zawsze mam tak ze coś mi się dzieje po wizycie u lekarza.

http://m.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod...,230_7026.html
Cholestaza to też bardzo swędzący brzuch, częściej nawet niz kończyny. I drapanie do krwi.

Kuźwa jestem zła na siebie. Znalazłam ten fotelik Recaro za 250 zł, ale uszkodzony, bez pręta jednego do bazy ale nam on zbędny. Mogłam brać za 320 z przesyłką, ale babka mnie podkusiła, żeby licytować i o, już mi ktoś podbija I pewnie przewalę buuuuuuuuu.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:23   #2204
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pogrubione - ja miałam w I trymestrze nawrót AZS, drapałam się do krwi. Uratowała mnie Stelatopia Musteli, po pierwszym użyciu praktycznie przestałam się drapać, polecam serdecznie (http://www.ceneo.pl/23961545)

A na pyłki i ginekolog i alergolog powiedzieli że mam brać Claritine.
Czyli można coś brać w ciąży na alergię?

Twój ginekolog Ci pozwolił? Ja w sumie byłam taka przejęta tym ze mąż będzie na wizycie ze połowy rzeczy zapomniałam się spytać. Niestety nie mam recepty na cleratine bo moja w apteczne jest juz przeterminowane.

Wcześniej nic mi nie dolegalo. Odczulałam się przez 5 lat i jedynie nie kiedy miałam nasilone objawy alergii, a teraz w ciąży to jakiś kosmos.
Stary 2015-05-05, 08:27   #2205
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli można coś brać w ciąży na alergię?

Twój ginekolog Ci pozwolił? Ja w sumie byłam taka przejęta tym ze mąż będzie na wizycie ze połowy rzeczy zapomniałam się spytać. Niestety nie mam recepty na cleratine bo moja w apteczne jest juz przeterminowane.

Wcześniej nic mi nie dolegalo. Odczulałam się przez 5 lat i jedynie nie kiedy miałam nasilone objawy alergii, a teraz w ciąży to jakiś kosmos.
Można Claritine jak najbardziej, jest bez recepty tylko mniej kupisz niż na receptę. W ulotce jest napisane żeby nie stosować w ciąży, ale i ginekolog i alergolog powiedzieli że jak nie będę brać to się może skończyć nieżytem nosa i zapaleniem spojówek na antybiotyk i już lepsze branie tej claritine.
Stary 2015-05-05, 08:32   #2206
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Można Claritine jak najbardziej, jest bez recepty tylko mniej kupisz niż na receptę. W ulotce jest napisane żeby nie stosować w ciąży, ale i ginekolog i alergolog powiedzieli że jak nie będę brać to się może skończyć nieżytem nosa i zapaleniem spojówek na antybiotyk i już lepsze branie tej claritine.
Kurcze to nie wiem co mam teraz robić.
Chyba przemęcze się do wizyty albo poczekam do środy i przedzwonię sobie do lekarza i spytam się o te leki.

Mnie tylko katar rano meczy,no i wiadomo jak jest czegoś dużo w powietrzu.
Stary 2015-05-05, 08:34   #2207
Panna Izabela
Zakorzenienie

Witam się z rana
coś mnie głowa boli, może po wczorajszych urodzinach, choć nie piłam

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Już Cię tak mocno kopie, że poczuł? Super
Mój dziś polował żeby zobaczyć, bo też był bardzo ruchliwy, ale mu się nie udało, co przychodził popatrzeć, to zamierał, wstydniś jeden

I wczoraj też wpadłam w szał pichcenia, poza obiadem robiłam bezy i drożdżówki, a dzisiaj chyba tak jak połowa dziewczyn grillowaliśmy Przyjemna pogoda, aż się trochę opaliłam
Czuł wcześniej, jak się ruszała, teraz to już kopie porządnie, wczoraj się położył na moim brzuchu i dostał 3 mocne kopniaki w policzek, ogólnie jak siedzę z nią sama a tż jest w pracy, to się mało rusza, czasem mnie kopnie, czasem się przekręci, a tak to śpi, a jak tylko słyszy tż albo poczuje jego rękę, to się harce zaczynają - i to potwierdzone, bo uwierzyłabym, że się po prostu uaktywnia wieczorami, ale jak tż był 3 dni w domu to szalała i w ciągu dnia i w nocy, aż się zastanawiałam, czy to normalne.

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
I jedna rzecz która powoedziala nam strasznie mnie oburzyla. Ze ludziom które nie dane było zostać rodzicami, Pan Bóg wiedział co robi i nie powinni adoptować. , gdyż dużo zła rodzice adopcyjni Robią dzieciom. .
Strasznie dziwna ta babka, a co więcej - wygłasza herezje absolutnie niezgodne z nauką Kościoła. Nie wiem, czy byłabym w stanie się nie odezwać, gdybym coś takiego usłyszała. Co do kp to ja osobiście uważam, że Kościół się w takie rzeczy wtrącać nie powinien - wybaczcie, ale co ksiądz może wiedzieć o karmieniu czymkolwiek? Jakby tam były spotkania z położną czy doradcą laktacyjnym, to jeszcze bym zrozumiała

Cytat:
A przepraszam, masz rację I kwartet smyczkowy!
Ja wiem, że to żart, ale akurat kwartet to by mi się tam przydał Może nie na sali, a na korytarzu, ja bym się uspokoiła może trochę słuchając, a jak nie, to chociaż coś by zagłuszało moje krzyki

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Witam,
U mnie weekend nadzwyczaj udany. jak ja lubię nie mieć planów. Byliśmy kilka razy u znajomych, odnowiliśmy kontakty
I inna rzecz. Czy któraś z Was rozmawiała z ginekologiem na temat styczności z ospą wietrzną? Jest u nas bratanek i akurat u nas została rozpoznana. Ja miałam ospę w dzieciństwie, przechodziłam nawet konsekwentnie półpaśćca a to ten sam wirus. W internecie poczytałam, że nie zagraża ale wizytę mam dopiero w środę.
Jak przechodziłaś, to chyba nie ma problemu

Cytat:
Powiedzieć możesz ale nie masz żadnych dowodów to raz, a dwa to komu i co ten ktoś miałby z taką informacją zrobić? Każdy ma prawo do własnego zdania w PL a nauki przedmałżeńskie nie są objęte żadnymi prawami dotyczącymi nauczania i mogą tam prawić takie herezje, jakie im ślina na jęzor przyniesie.

O rozwiązywaniu problemów nie wiem czy chciałabyś usłyszeć bo tutaj następuje kulminacja pseudopsychologicznego bajdurzenia.
Absolutnie się nie zgodzę!
Oczywiście, że każdy ma prawo do własnego zdania, ale nauki przedmałżeńskie mają określony program z góry (każda diecezja), ponadto nie mogą być sprzeczne z nauką Kościoła. A Kościół nie głosi wcale tego, że rodziny adopcyjne bądź zastępcze są złe czy że nie powinno ich być. Jeśli już, to głosić je może jakiś ksiądz (swoją drogą, jakiś nienormalny), ale jeden ksiądz nie stanowi Kościoła. Co więcej, tworzenie domu dla dziecka, które go nie ma, jest przecież dobrym uczynkiem i dawaniem miłości, a to w wierze chrześcijańskiej najważniejsze. Jedyne, z czym się zgodzę odnośnie Kościoła i par niemogących mieć dzieci to to, że ma to swoją przyczynę. A właśnie to, że dana para nie może mieć dzieci, może być spowodowane tym, żeby mogła dać dom jakiejś sierotce, która miłości od biologicznych rodziców nie zaznała. Ja to sobie tak zawsze tłumaczę, że gdybym nie mogła mieć dzieci to pewnie dlatego, żebym adoptowała.
To, z czym się zgodzę odnośnie Twojej wypowiedzi, to to, że można to gdzieś zgłosić (np proboszczowi), ale może to nie odnieść żadnego skutku, zwłaszcza jak się nie ma świadków czy nagrania.

A rozwiązywaniu problemów nauki mogą być bardzo fajne - tylko trzeba na takie trafić. Ja ze swoich nauk jestem bardzo zadowolona, ksiądz był młody a mówił tak, że moglibyśmy go słuchać godzinami, aż się zastanawiałam, skąd on tyle wie, skoro jest księdzem (ale jak sam nam powiedział - on się księdzem nie urodził ), poza tym małżeństwo, które tam było, też bardzo fajnie opowiadało i o swoich problemach, i innych rzeczach. Tylko te babki z poradni są tragiczne, ale my akurat nie byliśmy w Wawie, tylko na naszym zadupiu. Szczęście takie, że odbębniliśmy 2 spotkania w 1

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Panna Izabela
Wszystkiego najlepszego razem świętujemy Ty urodziny ja imieniny :P
Dziękuję bardzo
I spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji imienin

Cytat:
Cała firma maxi cosi jest mocno przereklamowana. To nie lata 90 kiedy nie było nic lepszego, teraz jadą na starej opinii i obecności na wszystkich warsztatach i targach.
Możliwe, ale ja tam lubię swój fotelik Chociaż ciężki i na nosidełko się nie nadaje, ale nam wygląda na stabilny i dobrze wykonany. Szwagierka też chwali, mają taki jak my (tylko my mamy niby 2015 ale nie wiem, czy on się czymkolwiek różni, nie doszukaliśmy się).

W ogóle kilka rad szwagierki mi się przydało, może bardziej nie rad a opinii (bo rady ma tragiczne: nie wolno malować paznokci, farbować włosów, chodzić na obcasie, robić hybrydy, tańczyć... ). Ale kilka rzeczy, które ma a nie jest z nich zadowolona, wzięłam do siebie. Np podgrzewacz do butelek - mają taki, że się przekręca moc. I mówiła, że jaką moc nie weźmie, to się nigdy nie nagrzeje do 37 stopni, tylko mocniej a potem musi schładzać, a próbowała i krócej i na najniższych obrotach. I wyparzacze się jej nie przydały, ani ten do mikrofali, ani zwykły, bo szybciej jest umyć butelkę niż ją wyparzyć w tym sprzęcie. Macie inne doświadczenia?

Cytat:
Spokojnie można bo royal baby jest Charlotte Więc nie powiedzą że po księżnej Kate zgapiłaś
Ufff właśnie ja się nad tym zastanawiałam, ale jak dobrze, że nazwali ją inaczej swoją drogą, ciekawe czemu aż 3 imiona, więcej dzieci nie planują?

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
Dzisiaj mialam polokowe i w moim brzuszku mieszka dwoch chlopcow w koncu i drugi sie ujawnil
Gratuluję dwóch chłopaków

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:35   #2208
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to nie wiem co mam teraz robić.
Chyba przemęcze się do wizyty albo poczekam do środy i przedzwonię sobie do lekarza i spytam się o te leki.

Mnie tylko katar rano meczy,no i wiadomo jak jest czegoś dużo w powietrzu.
Mnie jeszcze nie zatyka więc nie biorę tego Claritine całego, ale jak mi totalnie nos zatka i łzy zaczną lecieć z oczu to biorę bez zastanowienia. Jak sobie pomyślę że mam brać antybiotyk albo żyć z katarem to chyba wolę to
Stary 2015-05-05, 08:40   #2209
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie dołuj się nie ma sensu. Pomyśl sobie o maluszku za kilka miesięcy bedziesz miała go w swoich ramionach. A on Ci nie pozwoli się nudzić i mieć doły, bo nawet nie będziesz miała czasu.
To prawda tyle kobiet się stara, a dziecka dalej nie widać. Hormony są straszne. Ja płacze sobie bez powodu. Jak TŻ się pyta dlaczego to nie umiem odpowiedziec.
P.S. ja jak miała dola to sobie bralam ciepły prysznic, jadłam czekoladę i wszytko w dupie miałam.( teraz to trochę ciężko mieć wszytko w dupie, bo sami nie mieszkamy).
Druga metoda, która praktykuje to ukladanie dziecięcych ubranek co kupilam ( sadze, ze jak dziecko się urodzi to nie będzie juz miało tak poukładane ubranka). Ostatnio chodzilam po sklepie dziecięcym i ogladałam wszystko...fajna sprawa

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
Witam sie wieczornie nie pisze zbyt czesto, ale czytam na biezaco

Dzisiaj mialam polokowe i w moim brzuszku mieszka dwoch chlopcow w koncu i drugi sie ujawnil
na wizycie prawie zemdlalam... jednak to, ze nie powinno sie lezec na plecach u mnie sie sprawdza. Lekarz kazal polozyc sie na boku i minelo szybko. Za 4 tyg jeszcze ide sprawdzic serduszko jednego, bo zle sie ulozyl i lekarz nie mogl dokladnie zyl sprawdzic. Do tego jeden jest mniejszy o 29g, ale tym sie nie martwie, bo blad pomiaru jest spory. Poza tym jednak blizniaki moga byc mniejsze troszke.
Tatuś to chyba bardzo dumny jest? Jeden gol i dwóch synkow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 08:40   #2210
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie jeszcze nie zatyka więc nie biorę tego Claritine całego, ale jak mi totalnie nos zatka i łzy zaczną lecieć z oczu to biorę bez zastanowienia. Jak sobie pomyślę że mam brać antybiotyk albo żyć z katarem to chyba wolę to
Mnie oczy nie łzawią. Tylko katar rano pomęczy z godzinę i potem odpuszcza. W sumie ja zawsze nią wiosnę miałam najgorzej w lato lepiej i potem w sierpniu jazda bo żniwa 😀
Stary 2015-05-05, 08:42   #2211
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie oczy nie łzawią. Tylko katar rano pomęczy z godzinę i potem odpuszcza. W sumie ja zawsze nią wiosnę miałam najgorzej w lato lepiej i potem w sierpniu jazda bo żniwa 😀
Ja jak mam tusz na rzesach, e-liner, albo mam fluid, podkład etc. To strasznie mi lzawia.
Stary 2015-05-05, 08:48   #2212
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie ma sensu brać. Ja na kulminację jeszcze czekam, przełom lipiec-sierpień dla mnie najgorszy...
Stary 2015-05-05, 08:49   #2213
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie ma sensu brać. Ja na kulminację jeszcze czekam, przełom lipiec-sierpień dla mnie najgorszy...
Niop najwyżej jak mi się objawy nasila to kupię sobie i wezmę

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Ja jak mam tusz na rzesach, e-liner, albo mam fluid, podkład etc. To strasznie mi lzawia.
Obstawiam tusz bądź eliner. Coś musi w nich być ze cie uczula

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 08:58   #2214
czarownica_tea
Zakorzenienie

A ja sie witam z 3 w życiu nawrotem kamicy nerwowej . Objawy sa do przeżycia ale wyniki moczu z kosmosu. Ehhh. Dobrze ze w piątek wizyta u internisty. Zalecenia via internet wypić 5l wody. Ze co .

Dirty_black- gratuluje synków

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 09:04   #2215
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
A ja sie witam z 3 w życiu nawrotem kamicy nerwowej . Objawy sa do przeżycia ale wyniki moczu z kosmosu. Ehhh. Dobrze ze w piątek wizyta u internisty. Zalecenia via internet wypić 5l wody. Ze co .

Ojojojoj miejmy nadzieję że jakoś ci się ten kamień przepchnie!
Z tą wodą to 100% racji niestety, trzeba pompować w siebie płyny. Najlepiej jakbyś jakieś elektrolity kupiła.
Z bólem wytrzymujesz? Pamiętaj że jak dostaniesz gorączki to jedź na IP!
Stary 2015-05-05, 09:07   #2216
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Biedaku

Jak to wypić?
Stary 2015-05-05, 09:19   #2217
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

Współczuje ! A skoro masz pic 5 litrów wody, to lepiej nie oddalaj się od toalety na więcej niż kilka metrów :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Biedaku

Jak to wypić?

Da się, ja latem tyle piję, ale dla kogoś nieprzywyczajonego, to jest ilość praktycznie nie do przepicia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-05, 09:22   #2218
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Gratulacje obu chłopców.Niech rosną zdrowo.
Dziewczyny już sie nie umie doczekać a do 3.45 jeszcze tyle czasu ale mam nadzieje ze w pracy szybko zleci i nie bede tak zerkać na zegarek.
Jak pokaże co ma miedzy nóżkami to sie pochwale.
Kciuki ścisnięte, czekamy na wieści

Cytat:

Kciuki za połówkowe!
U mnie termometr z lidla się nie sprawdził, co chwilę pokazywał inna temperaturę. Na początku jeszcze odchyły były niewielkie (0,1-0,3 stopnia), ale z czasem były coraz większe i mimo wymiany baterii nic się nie poprawilo. Kupiłam zwykły elektroniczny, chyba z firmy Microlife i mierzyłam Małej temperaturę albo w pupie (tylko trzeba pamiętać żeby odjąc 0,5 stopnia) albo pod pachą.
A ciuszki dziecięce u nas też zmykają migiem z półek

Cytat:
Jeśli o tych samych ciuszkach myślimy to u mnie w Lidlu juz były. Nie wiem co to za mania w Polsce, że wykupuja w jeden dzien. Jeśli termometr jest silvercrest to polecam. U mnie te termometry były po 10e.

Były u was bluzki i spodnie dresowe w Lidlu w promocji?
U nas były jakiś miesiac temu. Wydaje mi się, że w Polsce jest asortyment pare tygodni poźniej. Ja bym się nawet nie zdziwiła jakby to co na zachodzie "nie schodzi" było wysyłane do Polski.
Bluzki i spodnie dresowe to są chwilę u nas, ciągle jest jakaś akcja pt "rusz się na wiosnę" Ale bardzo możliwe, że częśc produktów, która nie pójdzie na zachodzie potem przyjeżdża sprzedać się u nas.
A to, że ciuszki wykupują to się wcale nie dziwię, sama chętnie kupuję ubrania z lidla dla Młodej. Wiesz, teraz będą 2-paki body po 18 zł, czyli za jedną sztukę raptem 9 zł, a ubrania naprawdę są niezłej jakości. W sieciówkach płaci się zazwyczaj od 2o zł wzwyż, czasem w wielopakach wychodzi trochę taniej. A jakoś podobna, a czasem i gorsza.
Niektore body ze smyka tak mi się powyciągały, że córka mogła ręce wyciągnąć z rękawów, wyjąć je górą i body zdjąć przez nogi

Cytat:
Ja chce sobie kupić "brauna" kosztuje duzo, ale w promocji mozna kupić za 50e.
Zauwazylam, ze tu w szpitalu mają termometry takie do ucha.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Dziewczyny, a termometr w smoczku? Mozna kupic na allegro koszt okolo 25zl. Ponoć bardzo dobry jest i się przydaje.
Wydaje mi się, że warto poczekać z zakupem termometru w smoczku aż dziecko się urodzi i zobaczymy, że lubi ssać smoczek. Są dzieci, które smoczkami plują, nie chcą ich ssać i wtedy taki termometr się nie sprawdzi.
No i to chyba tylko dla maluszka, bo moja mimo że lubiła smoczek to na noc go wypluwała i wcale nie chciała, więc nie wiem jak miałabym jej w nocy na siłę wkładać ten smoczek do buzi Albo jak płacze bo ząbkuje, to u nas się smoczek wtedy nie sprawdzał, nie chciała go ssać, a temp jakoś zmierzyć trzeba.. Ale wiadomo, różne są dzieci, na pewno u wielu się to sprawdza i przydaje. A jak długo trwa pomiar?

Cytat:
Każdy ma czasem gorsze chwile! Mnie pomaga ciepła kąpiel, ulubiona muzyka, jakaś dobra przekąska... Mam nadzieję, że już smutki przeszły i Ci lepiej

Cytat:

Współczuję! Mam nadzieję, że szybko się świństwa pozbędziesz!
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 09:22   #2219
czarownica_tea
Zakorzenienie

Owieczka- no właśnie to jest dziwne bo z objawów mam lekki ból pleców i w nocy wstawałam 3 razy na siku (normalnie raz nad ranem). Gorączki nie mam ani nic. Winowajca chyba jest wit D3 która jest kamykogenna (niestety mam niedobory). Nic to zobaczymy co i jak .

Kissmisia- przy kamicy szczawianowej należy płukać mocno nerki zeby kamień sie nie "osadzil" w moczowodzie. Zaleca sie 4-5 l niskomineralizowanej wody na dobę. Ja wypijam normalnie 2,5l. Nie wiem jak przerobie te 5l. Chyba założę cewnik

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 09:26   #2220
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Kciuki ścisnięte, czekamy na wieści

Kciuki za połówkowe!
U mnie termometr z lidla się nie sprawdził, co chwilę pokazywał inna temperaturę. Na początku jeszcze odchyły były niewielkie (0,1-0,3 stopnia), ale z czasem były coraz większe i mimo wymiany baterii nic się nie poprawilo. Kupiłam zwykły elektroniczny, chyba z firmy Microlife i mierzyłam Małej temperaturę albo w pupie (tylko trzeba pamiętać żeby odjąc 0,5 stopnia) albo pod pachą.
A ciuszki dziecięce u nas też zmykają migiem z półek

Bluzki i spodnie dresowe to są chwilę u nas, ciągle jest jakaś akcja pt "rusz się na wiosnę" Ale bardzo możliwe, że częśc produktów, która nie pójdzie na zachodzie potem przyjeżdża sprzedać się u nas.
A to, że ciuszki wykupują to się wcale nie dziwię, sama chętnie kupuję ubrania z lidla dla Młodej. Wiesz, teraz będą 2-paki body po 18 zł, czyli za jedną sztukę raptem 9 zł, a ubrania naprawdę są niezłej jakości. W sieciówkach płaci się zazwyczaj od 2o zł wzwyż, czasem w wielopakach wychodzi trochę taniej. A jakoś podobna, a czasem i gorsza.
Niektore body ze smyka tak mi się powyciągały, że córka mogła ręce wyciągnąć z rękawów, wyjąć je górą i body zdjąć przez nogi

Wydaje mi się, że warto poczekać z zakupem termometru w smoczku aż dziecko się urodzi i zobaczymy, że lubi ssać smoczek. Są dzieci, które smoczkami plują, nie chcą ich ssać i wtedy taki termometr się nie sprawdzi.
No i to chyba tylko dla maluszka, bo moja mimo że lubiła smoczek to na noc go wypluwała i wcale nie chciała, więc nie wiem jak miałabym jej w nocy na siłę wkładać ten smoczek do buzi Albo jak płacze bo ząbkuje, to u nas się smoczek wtedy nie sprawdzał, nie chciała go ssać, a temp jakoś zmierzyć trzeba.. Ale wiadomo, różne są dzieci, na pewno u wielu się to sprawdza i przydaje. A jak długo trwa pomiar?

Każdy ma czasem gorsze chwile! Mnie pomaga ciepła kąpiel, ulubiona muzyka, jakaś dobra przekąska... Mam nadzieję, że już smutki przeszły i Ci lepiej

Współczuję! Mam nadzieję, że szybko się świństwa pozbędziesz!
Taaa... Tylko dresy te byłu dla kobiet w ciązy i te bluzki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości