Mamusie październikowe 2015, część 3 :) ! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-05, 08:27   #91
Libra2
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 3 :) !

Witam się i ja w tej nowej części
Powiem wam że ciężko mi się było wczoraj odnaleźć w pracy, nawet "koleżanki" traktowały mnie tak jakoś inaczej ...Pierwszy raz poczułam się jakbym tam nie pasowała.Aż nie chce mi się tam iść. Widzę że wczoraj wszystkie miałyśmy nieciekawe samopoczucie,mnie wieczorem męczyły bóle brzucha i skurcze macicy .Miałam już jechać do jakiegoś specjalisty ale ostatecznie wzięłam apap i no-spę i trochę mi ulżyło.Dzisiaj mnie już nic nie męczy ale nie powiem trochę się wczoraj wystraszyłam.
Stary 2015-05-05, 08:33   #92
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Witam po wizycie. Wszystko jest ok, szyjka długa a na wyniki morfologii powiedział, że bardzo ładne bo w ciąży inne normy są. Ilość wód super. Szyjka długa i twarda. No i na płeć powiedział, ze pachnie mu tu dziewczynką heheh no tak wierzgała pierdoła mała, że aż się lekarz śmiał i mówił, że takie kopy to już na pewno muszę czuć. Na poczekalni tak się rozbrykała, bo wczesniej nic. Jaka słodka. Pokazał w 4D i buźkę było widać chwilę bo tak to zasłaniała i próbowała cycać palunia i macała się po głowie heheh buźkę co chwilę rozdziabiała jakby chciała krzyczeć "won nie podglądać mnie". Gin cuda nie widy wyczyniał, żeby zobaczyć co tam ma między wierzgającymi nóżkami to później skrzyżowała i już heheh ale z tego co wszyscy zobaczyliśmy(czyli dr, ja i mąż) to ptaszka nie było widać więc jest mała, wierzgająca Gabrysia jak na razie
Przytyłam pół kilo od ostatniej wizyty więc nie jest źle. Najwięcej mi przyszło jak leżałam.
Dziękuję za kciuki kochane moje
gratulacje zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Witam sie w nowej części Nawet nie mialam jak wejsc do Was wczesniej. Tak mnie ząb rozbolal, wkurzylam sie i dzis pozbylam sie juz dolnej piątki tylko teraz po wyrwaniu troszke boli, ale mam nadzieje ze przejdzie..
nawet nie wyobrazacie sobie jak mną telepotalo na tym fotelu. dentystka co chwila mnie uspokajała.

Z dobrych wiesci u nas Ala odpieluchowana oczywiscie czasem zdarza sie (przez ostatni czas zdarzylo sie moze ze 2 razy) ze nie doleci. ale i tak jestem pelna podziwu, ze jak mowie "poczekaj chwile" to poczeka i sie nie zsika czasem nawet jak nie woła to sadzam ją i robi siku. najgorzej na dworzu , bo nie wiem czy zakladac pampka czy nie, musze miec wszedzie pod reka nocnik
gratki za odpieluchowanie
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:35   #93
emylka86
Zakorzenienie

dzień dobry! u nas zaczyna sie domowy maraton... nie lubię tego.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

oglądam na all biustonosze i nie wiem który wybrać ;/ a kupuję już od razu do karnienia, co by był na dłużej, teraz chodzę w staniku w których chodziłam jak michał był malutki i go karmiłam ;p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:41   #94
88maggie88
Wtajemniczenie

Sabonka123 ja tylko zmarzlam w kościele ale to normalka czas u mnie też szybko zleciał u mnie było takie dopełnienie przysięgi bo ślub cywilny brałam prawie 3 lata temu
Stary 2015-05-05, 08:53   #95
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas jest tak, ze z szwagierka ( tż brata zona) jestesmy zawsze obie w ciazy wczesniej ona urodzila w pazdzierniku, ja kwietniu a teraz ona w lipcu a ja w pazdzierniku. na razie nic nie gadaja, ale wiem ze mysla " oo jak M w ciazy to i ty znowu "
Hehe bym powiedziala ze widocznie bracia genetycznie maja mocne plemniki w tym samym czasie
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:54   #96
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w tej nowej części
Powiem wam że ciężko mi się było wczoraj odnaleźć w pracy, nawet "koleżanki" traktowały mnie tak jakoś inaczej ...Pierwszy raz poczułam się jakbym tam nie pasowała.Aż nie chce mi się tam iść. Widzę że wczoraj wszystkie miałyśmy nieciekawe samopoczucie,mnie wieczorem męczyły bóle brzucha i skurcze macicy .Miałam już jechać do jakiegoś specjalisty ale ostatecznie wzięłam apap i no-spę i trochę mi ulżyło.Dzisiaj mnie już nic nie męczy ale nie powiem trochę się wczoraj wystraszyłam.
pytałm w poprzedniej części jeszcze może nie doczytałaś w której części Lublina mieszkasz, pracujesz?

I do kogo chodzisz teraz o gina mi chodzi? i w którym szpitalu planujesz rodzic? bo ja też w Lbn będę rodzić jak i poprzednio
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 09:12   #97
Amelie04
Zakorzenienie

Agatka hahaha racja

zmykam na dwor bo taka piekna pogoda i bede dopiero wieczorem pewnie
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 09:32   #98
toskaKrk
Wtajemniczenie

Witajcie
Młody odprowadzony już więc zabieram się za śniadanko

malinowa4 aleś sobie wyśniła nieprzyjemności u mnie czasem tylko takie realistyczne sny się zdarzają na szczęście.

Cytat:
Blindness- mnie jedna sąsiadka pytała w ciazy z Ala i teraz pyta czy to wpadka czy planowane, hehe
Ja na takie pytanie zawsze odpowiadam pytaniem: a czy ciążę da się w ogóle zaplanować i zwykle się odczepiają

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
oglądam na all biustonosze i nie wiem który wybrać ;/ a kupuję już od razu do karnienia, co by był na dłużej, teraz chodzę w staniku w których chodziłam jak michał był malutki i go karmiłam ;p
A w czym chcesz wybrać? Masz coś upatrzonego/sprawdzonego?
Mnie też by się przydało kupić, tylko chyba wolałabym najpierw zmierzyć hmm
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 09:32   #99
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
17t2d czyli 18 tydzień.
Mi w pierwszej ciąży lekarz nie chciał w 19 tyg powiedzieć poprostu uznał ze za wcześnie i juz :/

Witam się po małej przerwie i w nowym wątku
Gratuluję udanych wizyt
Mała -no przecież Ci mówiłam ze dziewuszka, nie wiem po co ty lekarza się pytasz :p
Wczoraj wieczorem taki mi brzuch wywalilo ze jakby mi pępek wystawal to bym wyglądała jak 6/7 msc biorę teraz 1000 mg magnezu i z bolami głowy jest odrobinę lepiej -dalej boli ale już tak do zniesienia wogole dziś uderzam w 17 tydzień
Stary 2015-05-05, 09:46   #100
mala29lll
Zakorzenienie

Jak mnie wkurza moj internet grrrr nie chca sie strony otwierac. Udusze tego mojego meza bo nakombinowal i jest gorzej a z telefonu nie lubie pisac
Stary 2015-05-05, 09:54   #101
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Sabonka123 ja tylko zmarzlam w kościele ale to normalka czas u mnie też szybko zleciał u mnie było takie dopełnienie przysięgi bo ślub cywilny brałam prawie 3 lata temu
A to teraz 10 kwietnia brałas ślub? U mnie było tak gorąco ze w kościele czułam przyjemny chlodek

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 09:59   #102
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Mala gratuluję udanej wizyty i przede wszystkim dziewczynki tez bym chciałam za tydzień poznać płeć albo jakieś typy chociaż bo narazie moje małe pokazać się nie chce

Kurde tragedia z ta głową...cały Wczorajszy dzień i Jeszcze o 3 q nocy się przebudzilam i wzięłam jednak apap..chciałam się obejść bez ale nie dało rady, czułam się tak jakby jakiś słoń mi na głowie siedzial:-/
Stary 2015-05-05, 10:01   #103
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ja sie ogarnelam , dziewczyny nienawidze prysznica jak ide pod prysznic to jak za kare :P
Stary 2015-05-05, 10:03   #104
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Znalazlam zdjecie 3d mojej Ingi z 36 tygodnia jest identyczna haha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1430816585777.jpg (23,0 KB, 24 załadowań)
Stary 2015-05-05, 10:14   #105
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja sie ogarnelam , dziewczyny nienawidze prysznica jak ide pod prysznic to jak za kare :P
Mam podobnie -w zasadzie to największy koszmar to wyjść z pod prysznica wysmarowac się itd masakra bo zamarzam a potem jak się ubieram to się wszystko klei i łazienka zaparowana :/ ble

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

W ogóle trochę nie mogę dojść z mężem do porozumienia ze ja nie chce znać płci a on chce :/
Stary 2015-05-05, 10:19   #106
izabela596
Raczkowanie

Witam w nowej części
Byłam na pobraniu krwi, akurat dziś wszyscy postanowili przyjść i 2 godziny czekania...
mnie też głowa zaczyna pobolewać, muszę napić się kawy...nie chcę ale muszę

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
śliczna buziunia
Stary 2015-05-05, 10:22   #107
toskaKrk
Wtajemniczenie

Zastanawiam się co jest ze mną nie tak.
Czy to ciśnienie czy może aż tak mi morfologia się posypała, że nie mam sił na nic
Wracałam z przedszkola na piechotę (normalnie droga na 15- 20min z 3latkiem) i szłam, i szłam i myślałam że zaraz usiądę na środku chodnika, tak siły nie miałam, w głowie pulsowało :/ Wlokłam się noga za nogą.
Nie mogę się do niczego zmobilizować. W domu też bałagan, a ja nie mam jak tego ogarnąć
Stary 2015-05-05, 10:28   #108
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Czy to ciśnienie czy może aż tak mi morfologia się posypała, że nie mam sił na nic
Wracałam z przedszkola na piechotę (normalnie droga na 15- 20min z 3latkiem) i szłam, i szłam i myślałam że zaraz usiądę na środku chodnika, tak siły nie miałam, w głowie pulsowało :/ Wlokłam się noga za nogą.
Nie mogę się do niczego zmobilizować. W domu też bałagan, a ja nie mam jak tego ogarnąć
A który masz tydzień? Ja ostatnio to samo miałam -nie moglam sie z miejsca podnieść i oddechu złapać dosłownie a kilka dni po tym mi bardzo się brzuch powiększył -wydaje mi się ze to przez rozwijające się łożysko średnio do 19 tyg ono zaczyna pracować jak trzeba itd no a jak się tworzy to jest ogromny wysiłek dla organizmu jednak
Stary 2015-05-05, 10:30   #109
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
ale cudna buźka

Cytat:
a kiedy miałas badania ostatnio?
ja to mam bardziej lenia i mi się nie chce a już jak siądę w domu na chwilę żeby odpocząć to już wogóle mi się nie chce wstać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 10:36   #110
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Witam .
Agatka - bardziej chodzi mi o to, że ja się nikogo nie pytam o pożycie seksualne i ewentualne, planowane bądź nie, dzieci i nie życzę sobie, żeby mnie ktoś o to wypytywał. Fakt, moje dziecko jest z wpadki, ale nie uważam, żeby było gorsze od dziecka planowanego. A dla niektórych tak właśnie jest .
Ja uwielbiam prysznic. Nienawidzę za to moczyć się w wannie godzinami.
Stary 2015-05-05, 10:39   #111
toskaKrk
Wtajemniczenie

Kuapouszka końcówka 18 tygodnia teraz.
Ale to już od kilku dni-tygodnia jest tak kiepsko ze mną.
Niby ginka przez te skurcze kazała mi odpoczywać dużo, ale to przegięcie, żebym się męczyła idąc do łazienki

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ale cudna buźka

a kiedy miałas badania ostatnio?
ja to mam bardziej lenia i mi się nie chce a już jak siądę w domu na chwilę żeby odpocząć to już wogóle mi się nie chce wstać
Morfologia jakoś 3 tygodnie temu jeszcze była w normie w miarę. Miałam robić za 1,5 tygodnia przed wizytą, ale może dokulam się wcześniej.
Leń to moje drugie imię, ale brak sił nawet lenistwu źle robi
Stary 2015-05-05, 10:46   #112
88maggie88
Wtajemniczenie

Sabonka123 tak w tym roku brałam kościelny ja w kościele trochę zmarzlam i na drugi dzień miałam gorączkę
Stary 2015-05-05, 10:54   #113
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Tez dziewczyny strasznie się mecze ost..zaszłam właśnie na lody, 10-15 min spaceru i mam dosc:-( wrócę i posiedzę na ławeczce przed domem
Stary 2015-05-05, 11:29   #114
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
A ja lubię prysznic, ale czasami mi brakuje wanny, bo sobie lubiłam maseczkę na ryjek nałożyć i na włosy i książkę poczytać
Sliczna Ingusia
Cytat:
Ja też taka zdechła się zrobiłam. GIn powiedział, że powinno niedługo minąć, bo teraz jest intensywny wzrost macicy i dzidziusia plus aura pogodowa niekorzystna. Myślałam, że mam kiepską morfologię ale okazało się, że wszytsko w normie jak na ciążę więc wychodzi na to, że właśnie to wzrost dzidzi nas tak wymęcza
Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Witam .
Agatka - bardziej chodzi mi o to, że ja się nikogo nie pytam o pożycie seksualne i ewentualne, planowane bądź nie, dzieci i nie życzę sobie, żeby mnie ktoś o to wypytywał. Fakt, moje dziecko jest z wpadki, ale nie uważam, żeby było gorsze od dziecka planowanego. A dla niektórych tak właśnie jest .
Ja uwielbiam prysznic. Nienawidzę za to moczyć się w wannie godzinami.
Też mnie wkurza jak ktoś mi zagląda w macicę. Dziecko wpadki jest takie samo jak planowane więc nie wiem co to kogo obchodzi w jaki sposób poczęte. Moje to juz w ogóle niektórzy uważają za zło wcielone w macicy bo z in vitro a ja mam to w dupie bo to moja najukochańsza i wyczekiwana latami córcia i niech mnie pocałują w du...
Stary 2015-05-05, 11:46   #115
toskaKrk
Wtajemniczenie

No dobra spróbuję się zmobilizować i coś w domu zrobić, bo mnie w końcu ślubny na lepszy model wymieni
Odezwę się jak nie padnę
Stary 2015-05-05, 11:55   #116
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
W anglii tez jest Bonprix i można odsyłać rzeczy bez problemu tylko są zawyżone rozmiary. JA brałam zawsze rozmiar 34/36 a nosiłam 36/38.
http://www.bonprix.co.uk/. Tylko najlepiej przymierzyć. Moze coś znajdziesz w sklepach

Mój dzidziołek się pobudza jak ja się nie ruszam, bo chodzenie i bujanie chyba ją usypia ALe to fakt zjeść coś najlepiej słodkiego, żeby małe dostało kopa energii i czyhać wieczorem jak mięśnie spoczynkowe już sflaczałe na koniec dnia. Moja tak wyraźnie kopała wczoraj przed USG i śmiesznie było później zobaczyć jak tak kopie. A ja pierwsze co jak ją zobaczyłam to nie mogłam dojść do tego gdzie ma nogi a gdzie łapki takie poplątane wszytsko hehehe jakie ma już długie te kopytka i kolanka prawie przy brodzie. Jak prostowała to tak mocno i szybko, że sie śmiali dr i mąż, że niedługo jak mi tak przyfasoli w wątrobę to też będę miała łezki w oczach ale z bólu. Buzie widziałam ale nie dało się zdjęcia zrobić bo zaraz znowu zaczęła machać wszystkim co się da Szkoda, że z tego nie mam filmiku
No moje tydzien temu na tej pilne wizycie to samo,stalo na glowie, nogi dluugie zgiete w kolanach i nawalalo mnie tymi nogami jakby rowerem sprint robilo, chyba dziure chcialo wykopac Sie nie dziwie ze to czuc takie kopniaki, najfajniej wlasnie jak sie reke przylozy to jakby ktos przez brzuch palcem szturchnął
A masz fotke z wczoraj?

Cytat:
Tez ta mam, najgorsze wyjscie brrrr i wycieranie ziiimnoo... Ale wanny jeszcze gorsze bo je potem myc cale trzeba, prysznic oplukac i z glowy

Dziewczyny, bylam dzis w Lidlu na chwile i wracajac weszłam na targ bo jest po drodze, nigdy tam nie bylam. I dobrze że poszlam bo kupilam fajowy biustonosz 70C za 15zł Zalozylam i wygodny bardzo, ladnie cycki trzyma ale nie wypycha Chyba kupie tam wiecej ale 70D i poszukam odrazu do karmienia. Chcialam też kupic koszule nocna do spania (spie w pizamach i mnie cisna coraz bardziej) ale akura koszule qrde takie brzydale, ogromne i jak babcine fartuchy Szukam cos bardziej seksownego, wiecie może gdzie mozna kupic ładne koszule nocne i niedrogo?
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 12:06   #117
mala29lll
Zakorzenienie

Pasztetnik no własnie nie mam fotki, bo mała machała wszystkim co jej urosło i nie dała sobie zrobić. Wariatuńcio jej się włącza na wieczór

Ja jak kończę prysznic to wciągam ręcznik do kabiny i się najpierw wycieram a później wychodzę i da się przeżyć. Kupiliśmy też w tamtym roka farelkę i czasem sobie nagrzeję najpierw
Stary 2015-05-05, 12:18   #118
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej! Hej! Coś w tym jest co piszecie bo ja też bez sił, a było już dobrze.

Odnośnie dziwnych komentarzy dotyczących dzieci to byłam kiedyś z małym na spacerze i spotkalam jakaś babcie starowinkę i tak zacząła gadac że dziecko to cud, że szczęście, że takie malutkie, tyle radości, a na odchodne dodała " ale tylko dziewczynki, chłopaki to zło, same problemy!" - a ja z synem w wózku

Oliath daj znać co tam na wizycie! Ciekawe czy następna dziewuszka

Gratuluje poznanych płci dziewczyny!

Moje małe już też nieźle puka w brzuchu

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 12:25   #119
vikicullen
Zadomowienie

Śmiać mi sie chce jak słyszę, że dziewczynki fajniejsze? W czym niby? Jak dla mnie i chłopcy i dziewczynki sa fajne.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 12:30   #120
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pasztetnik no własnie nie mam fotki, bo mała machała wszystkim co jej urosło i nie dała sobie zrobić. Wariatuńcio jej się włącza na wieczór

Ja jak kończę prysznic to wciągam ręcznik do kabiny i się najpierw wycieram a później wychodzę i da się przeżyć. Kupiliśmy też w tamtym roka farelkę i czasem sobie nagrzeję najpierw
Szkoda, ciekawe czy moje da cos zrobic w poniedzialek, choc rączkę albo stópkę żebym miala

Aa zapomnialam sie pochwalic ze chyba w Lidlu robia jakie czystki w magazynach, bo wystawili np. buty trekkingowe ktore byly jesiania po ok. 60zł I dorwalam ostatnia sztuke akurat moj rozmiar 38 za jedyne 19zł! Jakosc super a cena marzenie Teraz juz w nich nie pochodze ale po urodzeniu malenstwa i odchowaniu pierwsze co to pojedziemy z TZ na kilka dni w góry wiec zakup idealny
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości