Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-05, 13:10   #2281
loudres
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na USG połówkowym i to już pewne będzie Synek! Machał siusiakiem tak, że nie dało się nie zauważyć ;D
Waży ok 300 g i wszystkie narządy ma na miejscu i termin porodu zostaje z USG i OM ten sam na 26.09

Owieczko dopiszesz mi Synka na głównej stronie?
Chciał się pochwalić )))) gratuluję!

Patrzyłam dziś wozy z tż byliśmy w jednym sklepie i jedynie co mieli to camarelo firma polska w tym trzy rodzaje Sevilla carmela i carena Ktoś Miał Z nimi styczność tż mówi ze spoko mu się nawet podobają a za 2 w 1 1200 Kosztowały nowe I tż woli kupić nowy niż używany za taką samą kwotę . A przy okazji zadzwoniła mama tż i mówi żebyśmy zobaczyli jakie ceny bo dziadek chce zasponsorowac Kupno woza. ))))) wózki były lekkie gondola duża ale spacerowka nie byłam jej pewna jakaś mała budka mi się wydawała ktoś coś? !
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 13:19   #2282
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczęta posiadające poduszkę dla ciężarnych. Czy Motherhood za 50zł się opłaca? Jadę najpierw oczywiście zobaczyć stan poduszki bo niestety zdjęcia w ogłoszeniu nie ma.
Jeśli w dobrym stanie to jak najbardziej
Stary 2015-05-05, 13:26   #2283
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja chce sobie kupić "brauna" kosztuje duzo, ale w promocji mozna kupić za 50e.
Zauwazylam, ze tu w szpitalu mają termometry takie do ucha.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Dziewczyny, a termometr w smoczku? Mozna kupic na allegro koszt okolo 25zl. Ponoć bardzo dobry jest i się przydaje.
Tylko czasem jak dziecko przeziębione i nos zatkany, to jak zmierzyć temperaturę smoczkiem?

Wiem, że sporo mam i lekarzy poleca te termometry do czoła np. Abakus

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Hej kobity, złapałam jakiegoś doła, w nocy mnie jakieś smutki naszły i ciągną się po wstaniu irracjonalne cholery-hormony pewnie i tak sobie weszłam na wątki staraczek, tyle tam nadziei mimo smutku i zwątpienia i myślę sobie:" Popatrz głupia babo, ile masz szczęścia, ogarnij się, bo wstyd normalnie". Czasem to normalnie mam ochotę sama sobie nakopać do d... a ponieważ technicznie raczej trudne, proszę mnie wirtualnie kopnąć na otrzeźwienie.
Te stany są normalne i potrzebne. Byle za długo nie trwały.
Z jednej strony szczęście, bo się udało nosimy pod sercem drugie serduszko. Ale za kilka miesięcy zacznie się rewolucja, która nie będzie dla nas obojętna, zmieni się nasze rzycie.

Choć te hormony potrafią człowiekowi do walić. Wczoraj miałam foha na tż za całokształt i to tak przez godzinę, że sama nie wiedziałam o co mi chodzi.

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Mnie oczy nie łzawią. Tylko katar rano pomęczy z godzinę i potem odpuszcza. W sumie ja zawsze nią wiosnę miałam najgorzej w lato lepiej i potem w sierpniu jazda bo żniwa 😀
jak mnie dopadnie poranny katar, to często pomaga mi sól fizjo do nosa wpisuje.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 13:37   #2284
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
yy nie wiem tak żle i tak nie dobrze
nasza hondzina od lat ma świętej pamięci klakson-tzn.klakson jest ale nie działajacy,gdyby nie brak klimy i klaksona (klaksonu?) to całkiem sprawne,spoczko autko

u lala jaki fronciak atmosferyczny nadciąga z nad Hollandi
https://burze.dzis.net/?page=mapa_europa

moze bedzie burza
moze będzie burza

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

dziaaaaaaaa,ja też za zwyczaj na oko wszystko robię
jutro zrobię tą twoją kapuchę i do tego schaboszczaczka o!
Pozdrawiam z Den Haag i u mnie słooonecznie. Ale się obłowilismy w dziecięce ciuszki. Jakie sukienie są...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 13:39   #2285
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczęta posiadające poduszkę dla ciężarnych. Czy Motherhood za 50zł się opłaca? Jadę najpierw oczywiście zobaczyć stan poduszki bo niestety zdjęcia w ogłoszeniu nie ma.
nowa kosztuje 129 zł, ale przynajmniej nikt po niej pierogiem nie śmigał i nie pierdział wolałabym nieoryginalną w tej cenie.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 13:50   #2286
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
nowa kosztuje 129 zł, ale przynajmniej nikt po niej pierogiem nie śmigał i nie pierdział wolałabym nieoryginalną w tej cenie.

Haha ja mam niewiele droższą nową z Cebababy i jestem bardzo zadowolona.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-05, 13:55   #2287
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam się w stu procentach! Są takie rzeczy, których nigdy nie kupiłabym używanych i to jest jedna z nich. Jak sobie pomyślę jak ja z nią śpię
Ja miałam swoją po pierwszej ciąży, ale była już tak wygnieciona w miejscu "między nogami", że musiałam kupić nową, bo nie dawała podparcia już. Kupiłam" nieoryginalną" na allegro za jakieś 60 zł z przesyłką i jestem zadowolona.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-05-05 o 13:57
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 13:57   #2288
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak to tylko myła butelki? Butelkę się myje i wyparza. Ja miałam parowy, taki większy z Tesco, chyba z 40 zł kosztował i wchodziło tam kilka butelek, smoczki, i inne. Miałam ten do mikrofali ale nie mieściła mi sie butelka :/

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Dziewczyny i życzę powdzenia na dzisiejszych wizytach i gratuluję wczorajszych
Też się zdziwiłam, bo przecież trzeba butelki i smoczki wyparzać, może nie cały czas, ale na początku na pewno.
Do tego można używać poprostu garnka z wodą.
My mamy urządzenie do gotowania na parze i tam też można wyparzać.

Cytat:
a wgl przez przypadek napatoczyłam się na przesady ciązowe z doopy wzięte,oto one i me komentarze (wybiórczo) :

7.HIT NAD HITAMI !
LEJDIS ĘD DŻENTELMEN...
Nie wolno cieżarnej przytulać się do owłosionych zwierząt bo dziecko urodzi się zarośnięte na gęsto
MAM 3 ZWIERZAKI KUDŁATE W DOMU,WIEC ZAROBIE NA DZIECKU-YETI NIE MAŁE PINIUNDZE

teraz mam pytanie-kto takie zdupingi wymyśla ? czy to z TERAZ (20,21 wiek?) czy z pradawanych czasów z okresu kadencji średniowiecznego króla Ćwieczka?
No to moje dziecko będzie bardzo kudlate. Nie dość, że w domu tuleję często mojego psa. To jeszcze choćby dzisiaj kot mojej koleżanki się do mnie i do mojego brzuszka przytulił (w dodatku rudy kot)
Stary 2015-05-05, 14:09   #2289
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Też się zdziwiłam, bo przecież trzeba butelki i smoczki wyparzać, może nie cały czas, ale na początku na pewno.

No to moje dziecko będzie bardzo kudlate. Nie dość, że w domu tuleję często mojego psa. To jeszcze choćby dzisiaj kot mojej koleżanki się do mnie i do mojego brzuszka przytulił (w dodatku rudy kot)
Też czasem gotowałam ale to czasochłonne, no i butelki czasem ciężko zatopić :P Tak to wstawiałam, włączałam i 10 mi niecałe i gotowe. W takim do gotowania na parze też super

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:

hahaha wszystkie dzieci po urodzeniu są kudłate :P włoski znikają do pierwszego roku życia moja miała całe uszy zarośnięte i na tważy też troszkę było

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-05, 14:10   #2290
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Na opuchliznę to trochę jeszcze za wcześnie, zgłoś to na wizycie.
Mi stopy też puchną i położna, która u mnie w przychdni mierzy cisnienie i warzy, powiedziała, że to typowe w ciąży

Cytat:
Wczoraj byłam na USG połówkowym i to już pewne będzie Synek! Machał siusiakiem tak, że nie dało się nie zauważyć ;D
Waży ok 300 g i wszystkie narządy ma na miejscu i termin porodu zostaje z USG i OM ten sam na 26.09

Gratuluję Synka!! !
A Michały są super
Stary 2015-05-05, 14:22   #2291
grita
Rozeznanie

Cytat:
Nie dziękuje powodzenia w remontowaniu własnego gniazdka

Nas też czeka malowanie pod koniec maja

Ja nie wiem skąd to ludzie biorą. Ostatnio babcie TŻ delikatnie zjechałam, bo opierdzieliła mnie, że wącham wszystko to dziecku będzie z buzi śmierdzieć.
Jak się w☠☠☠☠iłam to odpowiedziałam jej, że wolę powąchać niż zjeść coś co śmierdzi i ma mi przestać gadać o takich przesądach bo to gówno prawda.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Dziewczyny co sądzicie o ciuszkach dla niemowlaków z C&A?
Jakiej one są jakości? Jakieś opinie?
Ja dla Młodej zaczęłam kupować w c&a jak już była starsza, gdzieś od rozmiaru 92, więc rzeczy dla maluchów sama nie testowałam. Te dla córy były ok, dobra jakość bawełny, nie mechaciły się i nie rozciągały. Bratowa kupuje tam ubranka dla półrocznego synka i jest z nich zadowolona.

Cytat:

Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez iwwwonaa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

mam termin na połowę września...niestety jeszcze nie wiemy, kto mieszka w moim brzuszku mogę do Was dołączyć?
Hej napiszesz coś więcej o sobie?

Cytat:
a zatem limit na siusiaki nie został wyczerpany
gratki

iwwwonaa witaj na naszym pokładzie

eeee własnie się skapnełam,że dzisiaj zaczełam 24 tc
jeszcze 16 tygodniusi i...
Hmmmm.. Ja mam termin kilka dni przed Tobą a dopiero jutro zaczynam 24 tydzień (23w0d) Liczysz według terminu z usg?

A co do scen w lidlu to współczuję, mnie się takie coś nigdy nie zdarzyło, ale znam to z opowieści U nas na szczęście na prawie każdym osiedlu jest lidl, ale i tak czasem są tłumy jak jest coś fajnego..

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
no właśnie, my tez mamy taki 17 latni samochód, bez dogodności w postaci klimatyzacji
no i
zastanawiam się jak w lato , czy to trzeba jeźdxic z szybami zamkniętymi żeby dziecka nie zawiało ?
bo z otwartymi jest ciężko wytrzymać a co dopiero ze wszystkimi zamkniętymi
My z Młodą jeździliśmy od urodzenia z uchylonymi oknami, urodzona w czerwcu, więc w lecie sporo tak podróżowaliśmy. Wiadomo, byleby nie robić przeciągu, że głowę urywa, ale bez przesady, przeciez jak sie pozakręca to można się udusić.
Mimo, że w samochodzie mamy klimę to zazwyczaj używamy jej do schłodzenia auta a potem już ją dajemy na minimum albo wyłączamy i otwieramy szyby, jakoś się źle czuję po dłuższych trasach z klimą. Mimo, że regularnie ją czyścimy, odgrzybiamy i takie tam, to jakoś mi klima nie służy, boli mnie potem głowa na maxa.

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Skojarzyła mi się sytuacja ze stacji benzynowej. Stoje w kolejce do płacenia, przede mną facet przy kasie, babka do niego:
- A może płyn do spryskiwaczy?
- Nie, dziękuję
- A może jednak?
- Nie przyda się bo i tak nie działają
Haha Dobre

Ale u nas cudna pogoda, leżałyśmy z Młodą na kocu na dworze, byłyśmy na rowerze, no idealnie jest Słoneczko grzeje, że byłyśmy w bluzkach z krótkim rękawem, a jeszcze nie ma tych upałów, że można się roztopić idąc.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 14:35   #2292
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
jasneeeeeeeee
jak se zmienim (jak bedzie za co) auto na takie z klimką to pojedziem
18 letnim autem z dzieckiem na pokładzie jechać 1500 km to sam strach
My skoda z lat 90 objechalismy 3 lata temu całe Bałkany z 5000 km bylo i kruszyna dala rade bez klimy w dodatku, to był hardkor.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-05, 14:50   #2293
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Mój mały się odzywa z reguły koło 14 i koło północy jak idę spać. Sporadycznie koło 20. A tak to śpi. Mnie te ruchy jeszcze nie meczą, bo i tak słabo je czuję
Już chciałam pytać, czy to ja taka dziwna, że mało czuję i słabo.
Bo już trochę panikować zaczynam.
wiem to moje pierwsze dziecko, do tego łożysko na przedniej stronie i to wysoko, więc mam czas by poczuć porządne ruchy.

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Witaj i napisz coś o sobie

gratulacje!!
najważniejsze że wszytsko ok

Ja mocno czuję ruchy, aż brzuch się trzęsie, ale nie wiem jak mogą one być bolesne póki co są takie przyjemne, małe trzęsienia ziemi a jestem bardzo szczupła.

Dzieczyny czy Wy też jecie codziennie słodkie?? bo ja ostatnio mam takie smaki na coś słodkiego typu batonik, ciastko, że trudno mi się przed zjedzeniem codziennie czegoś słodkiego opanować wiem że tam jest pełno tłuszczów utwardzanych itd ale no mam takie smaki że szok. Gdybym nie widziała siurka ostatnio na usg to bym była przekonana że jest dziwczynka chyba że siurek dziś odpadnie hehe ale myślę że nie.
Mam ochotę na słodkie, ale na proste, typu zwykła czekolada, herbatki, lody itp.

Cytat:
Ja nic nie chcę mówić ale za 3 tygodnie zaczynam III trymestr więc chyba się zgadza.

Trochę się boję dzisiejszego wieczoru bo zapowiadają bardzo silne burze z gradem i trąbami powietrznymi w zachodniej Polsce a ja sama w domu... Muszę ogarnąć balkon i wszystkie rośliny w jedno miejsce postawić na podłodze żeby nic się nie stało.
Dobrze, że za 3 tygodnie bo już się wystraszyłam, że tak zaraz

jak w końcu za sadziłam roślinki na balkonie, to będę musiała korytka ściągnąć.

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, już mi lepiej jak się trochę zdrzemnęłam. Mój problem jest trochę bardziej skomplikowany, w kwietniu minęły 2 lata odkąd walczę z depresją lękową, ale odkąd dowiedzialam się o ciąży, odstawiłam leki z dnia na dzień i czasem nie jest łatwo.
Ale spoko-dam radę, kto jak nie ja?
No pewnie, że damy radę.
U mnie mija już 7lat od kiedy miałem problem z depilacją, więc wiem, że czasem nie jest łatwo zapanować nad myślami.
I właśnie to czego się boję to baby blues po porodzie i czy poradzę sobie z emocjami.

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
no właśnie, my tez mamy taki 17 latni samochód, bez dogodności w postaci klimatyzacji
no i
zastanawiam się jak w lato , czy to trzeba jeźdxic z szybami zamkniętymi żeby dziecka nie zawiało ?
bo z otwartymi jest ciężko wytrzymać a co dopiero ze wszystkimi zamkniętymi
moja honda będzie 15 letnia, czarna, ale na szczęście z klima.
No i jest duża więc nie czuje się w niej tak gorąca

Cytat:
Też czasem gotowałam ale to czasochłonne, no i butelki czasem ciężko zatopić Tak to wstawiałam, włączałam i 10 mi niecałe i gotowe. W takim do gotowania na parze też super

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

hahaha wszystkie dzieci po urodzeniu są kudłate włoski znikają do pierwszego roku życia moja miała całe uszy zarośnięte i na tważy też troszkę było
ten sposób z garnkiem to najzwyklejszy. Choć po tym jak mąż mojej przyjaciółki spalił garnek wyparzając, bo był zmęczony i zasnął. To wiemm, że przydaje się urządzenie gdzie się poprostu wkłada, samo się robi i nie trzeba pilnować; )
Stary 2015-05-05, 14:54   #2294
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Chciał się pochwalić )))) gratuluję!

Patrzyłam dziś wozy z tż byliśmy w jednym sklepie i jedynie co mieli to camarelo firma polska w tym trzy rodzaje Sevilla carmela i carena Ktoś Miał Z nimi styczność tż mówi ze spoko mu się nawet podobają a za 2 w 1 1200 Kosztowały nowe I tż woli kupić nowy niż używany za taką samą kwotę . A przy okazji zadzwoniła mama tż i mówi żebyśmy zobaczyli jakie ceny bo dziadek chce zasponsorowac Kupno woza. ))))) wózki były lekkie gondola duża ale spacerowka nie byłam jej pewna jakaś mała budka mi się wydawała ktoś coś? !
Ta Carera jest śliczna, moja znajoma ma i mówi, że trochę duży jest a poza tym wszystko spoko

Stary 2015-05-05, 15:00   #2295
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ja dla Młodej zaczęłam kupować w c&a jak już była starsza, gdzieś od rozmiaru 92, więc rzeczy dla maluchów sama nie testowałam. Te dla córy były ok, dobra jakość bawełny, nie mechaciły się i nie rozciągały. Bratowa kupuje tam ubranka dla półrocznego synka i jest z nich zadowolona.
Dziękuję za opinie. Na pewno coś się skuszę. Patrzyłam na 5 10 15 i ceny mają z kosmosu.
W H&M na pewno kupię body bo wychodzą po 13 zł sztuka a w sklepie macalam i wydają się być fajnej jakości.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 15:08   #2296
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ta Carera jest śliczna, moja znajoma ma i mówi, że trochę duży jest a poza tym wszystko spoko

moi dobrzy znajomi mają i są bardzo zadowoleni. Ja sama się na Camarero zastanawiałam mocno. U mnie dość dużo tych wózków jest

Tż wyszedł z pracy (2 dzień, już ok, a godziny pracy 7-15, na miejscu) i zabrał mnie na lody
Stary 2015-05-05, 15:16   #2297
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Co do opuchlizny nie wiem jak u was, ale mój lekarz na każdej wizycie sprawdza czy mam opuchnięte dłonie i nogi. Sprawdza czy są żylaki.
U mnie żaden lekarz mi na nogi nie patrzał

Cytat:
Pyszne Jeszcze tylko mięso pokroić, do tego chlebek własnego wypieku A kolejny już rośnie
Bardziej Ci się opłaca robić samej chleb czy kupne by wyszły taniej? Bo chyba często je robisz?

Cytat:
Tylko czasem jak dziecko przeziębione i nos zatkany, to jak zmierzyć temperaturę smoczkiem?

Wiem, że sporo mam i lekarzy poleca te termometry do czoła np. Abakus
Właśnie ja dlatego nie biorę pod uwagę termometru smoczka. Raz, że dziecko mi może go nie chcieć wcale ssać, dwa, że to mu utrudni oddychanie. No i jak już kupować drogi termometr to taki, żeby i sobie zmierzyć temperaturkę
Ja się zastanawiam nad Microlife i Novama, sprawdzę jeszcze tego Abakusa

Cytat:
Oj bo źle zrozumiałyście, a raczej nie odnosicie się do tego, o co mi chodziło bo mi chodziło tylko o to, czy aby na pewno te wyparzacze i podgrzewacze są takie niezbędne i szwagierka mówiła, że te co ma (a ma dwa wyparzacze i chyba 'tylko' jeden podgrzewacz), to ich nie poleca, mimo że ich używa (tzn wyparzaczy wiem, że używa bardzo rzadko, a podgrzewacza to widzę, że cały czas, ale na niego narzeka). I ja się nad nimi zastanawiam, bo chcemy póki co koszta ograniczyć do prawie minimum, z paroma wyjątkami.
A to, czy ta moja szwagierka codziennie wyparza butelki, to już mnie średnio obchodzi, nie będę jej pilnować

Cytat:
Też czasem gotowałam ale to czasochłonne, no i butelki czasem ciężko zatopić :P Tak to wstawiałam, włączałam i 10 mi niecałe i gotowe. W takim do gotowania na parze też super
hahaha wszystkie dzieci po urodzeniu są kudłate :P włoski znikają do pierwszego roku życia moja miała całe uszy zarośnięte i na tważy też troszkę było
Czyli rozumiem, że Ty byś polecała? a jakiś konkretny?

A ja się urodziłam ŁYSA pewnie dlatego, że moja mama się do naszego psa nie dotykała wcale

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Dziękuję za opinie. Na pewno coś się skuszę. Patrzyłam na 5 10 15 i ceny mają z kosmosu.
W H&M na pewno kupię body bo wychodzą po 13 zł sztuka a w sklepie macalam i wydają się być fajnej jakości.
W 5.10.15 mają też przeceny często i opłaca się mieć tam kartę Np ostatnio była czwarta rzecz za 1zł, a z kartą są i rabaty, my ostatnio zrobiliśmy zakupy z rabatem i zaoszczędziliśmy prawie 30zł
Za to Smyk zaczyna mnie rozczarowywać jak kupowałam coś dla córki szwagierki, to było tyyyle ciuchów przeróżnych i promocji, a ostatnio wyszliśmy z jednymi dresami, bo się nic nie opłacało. Zastanawiam się tylko nad 3 lub 5 pakami np pajacyków, zwykłymi białymi, bo wtedy tanio wychodzą (ale jak z jakością to nie wiem, wg mojej mamy pajacyki powinno się brać te za 60zł jedne )

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 15:16   #2298
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

A ja się urodziłam ŁYSA pewnie dlatego, że moja mama się do naszego psa nie dotykała wcale
O i ja i ja! I co więcej pierwsze włoski na głowie dostałam jak juz dobrze chodziłam
Stary 2015-05-05, 15:34   #2299
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
O i ja i ja! I co więcej pierwsze włoski na głowie dostałam jak juz dobrze chodziłam
Ja niewiele wcześniej

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 15:37   #2300
czarownica_tea
Zakorzenienie

To ha byłam kudłata . Ale jak mi obcięli pierwsze loki to włosy zrobiły sie proste

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 15:43   #2301
AaaMarta
Zadomowienie

Jak tak zaczęłyście o włosach, to poszłam wyobraźnią trochę dalej i wyobraziłam sobie naszego synka jak będzie troszkę starszy- na bank będzie miał blond loczki jak ja i Tż w dzieciństwie

Stary 2015-05-05, 15:47   #2302
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Jak tak zaczęłyście o włosach, to poszłam wyobraźnią trochę dalej i wyobraziłam sobie naszego synka jak będzie troszkę starszy- na bank będzie miał blond loczki jak ja i Tż w dzieciństwie

Ooo nie bądź taka pewna - u mnie było tak, że moi rodzice mają ciemne włosy, mój brat jak się urodził to miał jasne, pod rude a potem też miał ciemne jak i oni, ja się urodziłam łysa i zostałam blondynką, jedyną w rodzinie na 17 lat

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-05, 15:53   #2303
Panna Izabela
Zakorzenienie

Nie wytrzymam i pochwalę się zakupami, które mamy dla Wiktorii - przyszła dziś spora dostawa z all, ale zdjęcie jest wszystkich ciuszków, które mamy w komodzie
rzeczy, których jest najwięcej to rozmiary 62, szare dresy z biedronką są na wyjście ze szpitala i dwie pary legginsów są z najmniejszego rozmiaru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0002[1].jpg (95,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0008[1].jpg (57,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0007[1].jpg (72,2 KB, 23 załadowań)

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-05, 15:54   #2304
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość

Dzieczyny czy Wy też jecie codziennie słodkie?? bo ja ostatnio mam takie smaki na coś słodkiego typu batonik, ciastko, że trudno mi się przed zjedzeniem codziennie czegoś słodkiego opanować wiem że tam jest pełno tłuszczów utwardzanych itd ale no mam takie smaki że szok. Gdybym nie widziała siurka ostatnio na usg to bym była przekonana że jest dziwczynka chyba że siurek dziś odpadnie hehe:P ale myślę że nie.
O tak! To jest totalnie nie w moim stylu, bo przed ciążą nie byłam specjalną fanką słodyczy, a teraz codziennie coś słodkiego jem

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Moj w nowej jest od miesiaca i nie ma mowy, ze wolne dostanie, moze go wypuszcza na porod, ale odbior ze szpitala czy zgloszenie w urzedzie dzielnicowym chyba tesciowa pomagac bedzie
Okropne to jest, że robią z człowieka niewolnika.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 15:58   #2305
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
My skoda z lat 90 objechalismy 3 lata temu całe Bałkany z 5000 km bylo i kruszyna dala rade bez klimy w dodatku, to był hardkor.

na studiach ze znajomymi kupiliśmy starą skode oktwaia, bo tylko na nią było nas stać i nią pojechaliśmy w 5 osób do Chorwacji. Skoda była bez klimy, ba czasem bez popchnięcia nie chciała zapalić. A i chłodnica często się gotowała i były przymusowe postoje.
Ten wyjazd za pamiętam do końca życia
Stary 2015-05-05, 16:08   #2306
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dziewczyny co sądzicie o dresach z weluru dla chłopca? Chce kupić takie na rozmiar 56 lub 62

http://allegro.pl/dres-dzieciecy-w-m...312995140.html

Edytowane przez Kissmisiaa
Czas edycji: 2015-05-05 o 16:42
Kissmisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 16:09   #2307
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Już chciałam pytać, czy to ja taka dziwna, że mało czuję i słabo.
Bo już trochę panikować zaczynam.
wiem to moje pierwsze dziecko, do tego łożysko na przedniej stronie i to wysoko, więc mam czas by poczuć porządne ruchy.
No u mnie jest dokładnie ta sama sytuacja
Małemu chyba buraczek podpasował, bo zaczął szaleć.

Co do wyglądu po urodzeniu to ja miałam wywinięte w drugą stronę rzęsy. Odwinęły się dopiero po dwóch tygodniach. I generalnie rzęsy zostały mi przepiękne - długie i ciemne - bardzo je w sobie lubię
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 16:27   #2308
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Ooo nie bądź taka pewna - u mnie było tak, że moi rodzice mają ciemne włosy, mój brat jak się urodził to miał jasne, pod rude a potem też miał ciemne jak i oni, ja się urodziłam łysa i zostałam blondynką, jedyną w rodzinie na 17 lat

Wolę swoją wersję

Stary 2015-05-05, 16:28   #2309
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie żaden lekarz mi na nogi nie patrzał

Bardziej Ci się opłaca robić samej chleb czy kupne by wyszły taniej? Bo chyba często je robisz?

Właśnie ja dlatego nie biorę pod uwagę termometru smoczka. Raz, że dziecko mi może go nie chcieć wcale ssać, dwa, że to mu utrudni oddychanie. No i jak już kupować drogi termometr to taki, żeby i sobie zmierzyć temperaturkę
Ja się zastanawiam nad Microlife i Novama, sprawdzę jeszcze tego Abakusa

Oj bo źle zrozumiałyście, a raczej nie odnosicie się do tego, o co mi chodziło bo mi chodziło tylko o to, czy aby na pewno te wyparzacze i podgrzewacze są takie niezbędne i szwagierka mówiła, że te co ma (a ma dwa wyparzacze i chyba 'tylko' jeden podgrzewacz), to ich nie poleca, mimo że ich używa (tzn wyparzaczy wiem, że używa bardzo rzadko, a podgrzewacza to widzę, że cały czas, ale na niego narzeka). I ja się nad nimi zastanawiam, bo chcemy póki co koszta ograniczyć do prawie minimum, z paroma wyjątkami.
A to, czy ta moja szwagierka codziennie wyparza butelki, to już mnie średnio obchodzi, nie będę jej pilnować

Czyli rozumiem, że Ty byś polecała? a jakiś konkretny?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

W 5.10.15 mają też przeceny często i opłaca się mieć tam kartę Np ostatnio była czwarta rzecz za 1zł, a z kartą są i rabaty, my ostatnio zrobiliśmy zakupy z rabatem i zaoszczędziliśmy prawie 30zł
Za to Smyk zaczyna mnie rozczarowywać jak kupowałam coś dla córki szwagierki, to było tyyyle ciuchów przeróżnych i promocji, a ostatnio wyszliśmy z jednymi dresami, bo się nic nie opłacało. Zastanawiam się tylko nad 3 lub 5 pakami np pajacyków, zwykłymi białymi, bo wtedy tanio wychodzą (ale jak z jakością to nie wiem, wg mojej mamy pajacyki powinno się brać te za 60zł jedne )
Czy się opłaca to rzecz względna.tak trzeba było kupować przynajmniej kawałek chleba codziennie, bo następnego dnia był już czerstwy. Jak nie chleb to bułki. Mój może leżeć kilka dni i jest dobry. No i nie ma w nim żadnych ulepszaczy Także wiem co jem. Jak tak pomyślę, to chyba wychodzi w podobnej cenie. Wcześniej sporo pieczywa się marnowało. A piekę ok 2-3 razy w tygodniu, zależy jak idzie. Np wczoraj upiekłam i dzisiaj piekłam już kolejny :P Mąż sporo kanapek robi do pracy.
A sterylizator to był produktem TESCO, parowy. Kupię na pewno ponownie. Tamten został zajechany

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-05, 16:33   #2310
ridja devojka
Zakorzenienie

Zazdroszczę, ja robiłam podejścia do zakwasu i chleba i mi nie wychodziło. A uwielbiam taki swojski chleb ba zakwasie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości