|
|
#1981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Cytat:
Hej scotasia, ja tez was podczytuje jeszcze w dwupaku,ale chyba coraz bliżej,jadę wlasnie do szpitala bo polozna chciała obejrzeć moje podwozie 3 dzien z rzędu męczą mnie intensywne skurcze, dzien noc trwają po ok. 2 godziny zeby potem odpuścić na jakaś godzinkę i znowu o sobie przypominają. Czasem są co 6 minut czasem co 15 z dnia na dzien coraz dłuższe i bardziej odczuwalne nic przyjemnego a żadnych konkretów. Poród na raty dosłownie. Za ciebie rownież trzymam kciuki, spokojnego porodu Ci życzę! |
|
|
|
|
#1982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szykowałam się na poród przedwczesny, a tu 39 tydz leci i cisza I wcale nie czuję się, jakbym miała na dniach rodzić. A w sumie to już powoli bym chciała mieć to za sobą...Zazdroszczę wakacji ![]() Cytat:
Ja po cichu liczę, że będzie jak z Dominikiem, bez zbędnych straszaków, tylko wody odeszły i się zaczęło Dziękuję i również trzymam kciuki
|
||
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Scotasia ja to Bogu dziekuje ze maz mnie w ciazy nie zostawil hihi i wyobraz sobie ze dwie poprzednie ciaze maz czesto wspominal tak o ostatniem slowrm sie nie odezwal
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha serio? Scotasia po przeglądzie wnioski są takie, ze może byc tuż tuż a może i byc za 2 tygodnie, czop odchodzi stad krawienia, szyjka zamknięta,skurcze widać na ktg silne, ale nieregularne,takze ten trzeba czekać ;/ Muszę raz w tygodniu kontrolować na usg wagę dziecka i co 2 dni pokazywać sie na ktg,ale zasugerowano mi,ze jak chce to mogą mi i dzisia cc zrobić. Póki co podziękowałam, w czwartek bede rozmawiać z moim lekarzem. |
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak robilam
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie upieklam szarlotke, zrobiłam flan waniliowy. Mialam ochote na krem brule ale musialam zuzyc mleko skondensowane. I takim oto sposobem sie odchudzam
![]() ech
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Aga rozszerzacie juz diete?
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy któras z Was kupowała jakies sportowe obuwie na allegro i może polecić sprzedawce?? pytam bo sa takie róznice w cenach najbarziej chodliwych butów że szok a ja sie nie znam i nie wiem czy podróba czy nie....
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju, laski kupiłam warzywa:d ide zara sadzić
|
|
|
#1991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam jedna pare z decathlonu, drugą z lidla, także nie pomogę ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamiast wziasc sie w garsc.. Waze o 3kg wiecej niz w dniu porodu![]() ![]() Cytat:
Ale tego lata mam rodzicom pomagac przy ich dzialce to w sumie nie potrzebuje kolejnej. Mama po operacji przeciez nie da rady robic. Przynajmniej na poczatku. Termin wyznaczony na 13 maja. Zobaxzymy czy tym razem nie odesla jej z kwitkiem.. Idziemy na dwor. Tak pieknie u nas. Oby jutro tez tak bylo, bo chce z przyjaciolka pojechac do Zamoscia do zoo z naszymi corkami.
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka ja juz na kg nie patrzę a bardziej na cm bo chyba bardziej o nie chodzi. Natomiast u mnie ciężko z ćwiczeniami w domu. . Ciągle coś do zrobienia. .i leń. Ale poszukałam w okolicy jakiś zajęć i wczoraj byłam po raz pierwszy. .na godzinnym treningu interwalowym. Bylo super. . Dziś mam zakwasy-ale kobitka mnie pochwaliła ze widać ze nie jestem początkująca nie zawsze dawałam radę ale chodziło jęk o technikę
. ..![]() ![]() W środę idę jeszcze na zumbe zobaczyć i wybiorę jedne zajęcia bo na dwa mnie nie stać. ... ale na jedne juz tak. ... tagi plus rzucenia fajek. (Czasem jeszcze zapale ale to cudzesa od t. ) będę jeździć na nie rowerem... także liczę po prostu ze coś się ruszy. A Ty przestań robić ciasta to nie będzie nic kusić. . ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- A apropo działki. .. chciałabym coś posiac..warzywa może i truskawki bo miejsca ci u nas dostatek ale ja nienawidze pielenia:banghead: ale gdyby któraś chciała udostępnie za darmoszke. .. no może za jakąś wloszczyzne potem-kawałek ziemi :p
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2015-05-05 o 16:25 |
|
|
|
#1994 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo u mnie identycznie, w pierwszej ciąży mąż się śmiał, że on nie wie, o co tym facetom chodzi, co narzekają na humory ciężarnych. A teraz tylko zęby zaciska, biedak![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka 3? Ja ważę równe 10 więcej
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Wrocilismy z wypadu, bylo cudnie i intensywnie. Noc pod namiotem na szczycie wsrod krow i widoki niezapomniane. A jak Yae sie podobalo; nawet zimno jej nie przeszkadzalo(w nocy bylo 7st) a na swiezym powietrzu spala jak niemowle
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciasto upieklam bo mi sie jabkla psuly. A deser, bo mi mleko skondensowane z waznosci wychodzilo. Ale juz od kilku dni po 18 pije tylko wode wiecej spaceruje. Mysle o rowerze, ale jak zajde w ciaze to i tak nie bede jezdzila. A potem z dwojka sama twz nie dam rady. Takze no. Ale planuje z chodakowska cwiczyc![]() ![]() Ale 10 wiecej niz przed ciaza czy 10 wiecej niz w dniu porodu? Ja mam 3kg wiecej niz w dniu porodu, czyli lacznie 12kg wiecej niz przed ciaza. Dorwalysmy ksiazeczke o maszy. Pierwsze spotkanie, ale mnie nie zachwycila. Bajka fajniejsza. Przypominam, ze od jutra promocja w rossmanie. Cale szczescie, ze juz ostatnia narazie wydalam jakies 16zl oj nie..23 bo kupilam to serum do rzes co Nawijka pokazywala i podoba mi sie. Tzn jako baza pod tusz
|
|
#1999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja mama ma parę rządków jakiejś zieleniny, ale nigdy nie ma czasu na to i dopiero niedawno posiała, także dużo plewienia byś nie miała![]() Cytat:
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypadną mi wtedy dwa kp- więc będę ściągać mleko i mrozić no i kolejne pytanie, kiedy mogę wprowadzić kaszkę bezglutenową na kolację?????? |
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zalecaja po 2 miesiacach, kiedy dziecko bedzie wiedzialo co zrobic z lyzka i jej zawartoscia. U nas ten etap jednak trwal ok miesiaca i przeszlysmy do 2 posilkow, tylko ja jako drugie zaczelam podawac sniadanie. |
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
planuje rano uu potem na czas pracy obiadek, deserek, moje mleko z butelki po 15 będę już w domu więc uu do bólu i na wieczór kaszka przed snem ale teraz nie wiem kiedy spróbować podawać kaszkę i czy tez tylko kilka łyżek czy jak? wolałabym kaszkę podawać w butelce bo wieczorami będę chodzić na jogę wtedy tz moglby dwa razy w tyg podawac małej przed snem |
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki zarcik, wybacz
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co z Sarah nagle znikneła na fb jest
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy taki kawaleczek na warzywka ale takie podstawowe sa, a drugi taki sam przeznaczony na truskawki. w tamtym roku byl pierwszy sezon, malutko bylo bardzo. ale w tym roku jest kwiat na kwiatku, no poprostu ok 10 kawtkow na krzaczku. szok! no i malinki mamy, jutro mama ma jeszcze od kolezanki przywiezc Lady - no to mnie nie pocieszylas z tym kolorem myslalam ze on taki wlasnie na zywo bedzie ciemniejszy. no i nie wie co teraz :/Debrah - bierzesz ta szara? |
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
To samo pomyślałam:p
Właśnie tez się martwię o Hje ...
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka przed ciaza.
Elllmi kuszaca propozycja
|
|
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha ja szczerze mówiąc już nie pamiętam jak robiłam przy Zuzce. Na pewno były najpierw warzywa, później deserki i dopiero potem kaszka. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

Pamiętam, że z Ezzo miałyśmy zbliżony tp, ale widzę, że Ty też jeszcze w dwupaku
Kciuki za pomyślne rozwiązanie! I gratuluję tym wszystkim, które już się doczekały kolejnych pociech i tym, które są aktualnie ciężarówkami
Szykowałam się na poród przedwczesny, a tu 39 tydz leci i cisza
I wcale nie czuję się, jakbym miała na dniach rodzić. A w sumie to już powoli bym chciała mieć to za sobą...