![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Clare Blanc
Hej. Czy ktoś słyszał o marce kosmetyków mineralnych Clare Blanc?
![]() http://clareblanc.pl/
Edytowane przez Soulfly Czas edycji: 2014-07-12 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Clare Blanc
Ciekawie się zapowiada. Są jasne kolory, no i złota tonacja (a nie jak w niektórych firmach tylko "warm"- gdzie są to często brzoskwiniowe kolory a nie złociste). Tester w nie najgorszej cenie (choć w woreczkach tańsze byłyby lepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja zamówiłam sobie podkład w kolorze Warm, a karnacje mam taką średnią i jak narazie jestem bardzo zadowolona. To mój pierwszy podkład mineralny.
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłałam im zapytanie kilka godzin temu, bo nie wiedziałam, czy można już zamawiać ![]() ![]() Skoro można, to ja też idę sobie zamówić próbkę podkładu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Dostałam swoja próbkę. Później napisze więcej (odnosnie porównania "ciemności" z innymi podkładami). Teraz jedyne co oznajmę, to że straszny kurczak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;47342711]Dostałam swoja próbkę. Później napisze więcej (odnosnie porównania "ciemności" z innymi podkładami). Teraz jedyne co oznajmę, to że straszny kurczak
![]() ![]() ![]() To dobry znak dla mnie ![]() A jesteś w stanie porównać do jakiegoś innego produktu poziom żółtości? Np. do podkładów które już używałaś (mineralnych i nie)? A, no i jakbyś napisała konkretnie który kolor próbowałaś ![]()
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Taki zółty byl chyba tylko Fawn z EDM. Z tym, że z tego co pamiętam nie był aż tak zółty ![]() Mam golden 620. Wcale nie jest "bardzo jasny", jak jest to oznaczone. Ciemniejszy od np Light Golden Lumiere, Lauress na poziomie Subtle, Era Minerals Light Golden, a już ogromna różnica pomiędzy Meow na poziomie 2-light Manx czy Angora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Próbowała któraś z Was może bronzerów i róży z Clare Blanc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;47342711]Dostałam swoja próbkę. Później napisze więcej (odnosnie porównania "ciemności" z innymi podkładami). Teraz jedyne co oznajmę, to że straszny kurczak
![]() ![]() ![]() Zamawiałaś warm czy golden? Ja myślę o tym neutral 210 (oczywisćie 'blady' ) lub 120, mam nadzieję że on nie jest żółty ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;47434794] Mam golden 620. Wcale nie jest "bardzo jasny" [/QUOTE] Nie rozumiem ich oznaczeń... ![]() ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-12-02 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
610 był najjaśniejszy z gamy golden, opisany był jako "blady", więc skojarzyłam to z Meow i wzięłam drugi w kolejności -620 (opisany jako "bardzo jasny"). No i mogłam wziąć 610
![]() Próbka leży od wakacji, kiedyś może użyję na wyjście po ciemnocku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
A jak oceniłabyś krycie?
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś jeszcze skusił się na te minerały? Zastanawiam się nad zamówieniem próbek i myślę, czy najjaśniejszy golden może mieć coś wspólnego z golden fairest z Annabelle? (pod względem koloru i krycia).
Jeśli ktoś może doradzić albo odradzić to proszę o info!
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ooo a co tu tak mało wiadomości
![]() ja te minerały uwielbiam: za opakowania, za skład i za działanie, a wszystko zaczęło się od podkładu regulującego, który dostałam od koleżanki. Dzięki niemu przekonałam się do mienrałów! I też dzięki niemu powoli pozbywam się całej "zwykłej" kolorówki ![]() mam też korektor, rozswietlacz i bronzery - moge pokazac swatche jesli chcecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Bardzooooo chcemy. Pokaż co masz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
na ich facebooku są nowe swatche, ja mam tylko zdjęcie jak porównałam NARS laguna do 2 bronzerów Clare Blanc
od lewej: 1. piękny czekoladowy i matowy w odcieniu frazer beach CB (bardziej zblizony do narsa ale nie ma drobinek), 2. Clare Blanc Maui Miss cieplejszy z delikatnymi drobinkami, 3. NARS laguna z delikatnymi drobinkami. Najlepszy wg mnie jest Fraser Beach, lubie maty bez pomarańczy, ten nie robi smug, ladnie można nim stopniować efekt, uzywam go tez do konturowania. następnym razem zrobię resztę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Och, szkoda, że mają takie drogie próbki bo skusiłabym się na jakieś podkłady do przetestowania. Widzę, że nikt tutaj się nie napalił na tą markę i raczej na swatche nie ma co liczyć.
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
odcień skóry mam NC25 wg MAC, trafiłam w próbkach choć o dziwo żaden z odcieni nie odznaczał się i każdy bardzo ładnie stapiał się ze skórą, celowałam tylko w beże... Próbki przysyłane są w prześlicznych miniaturowych opakowaniach, ja jestem w nich zakochana ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- 2 warstwy kryją super (mam dużo plamek (piegi i przebarwienia) a do tego popękane naczynka) i radzi sobie zaskakująco dobrze, bez korektora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Zauroczył mnie róż Japanese Cherry
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
No nie...i po co ja tu zajrzałam
![]() Nie zerkałam na ich stronę od wakacji.. Zaglądam, a tam już nie tylko same podkłady. I spodobały mi się 2 cienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
pojawiły się swatche podkładów! kurcze... aktualnie mam beige lecz zdecydowałam zamówić teraz coś bardziej żółtego więc myślałam, że dla mnie warm, ale jak zobaczyłam goldeny
![]() ![]() Edytowane przez bitedelite Czas edycji: 2015-04-09 o 21:06 Powód: dodałam załączniki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
A masz jakies porównanie do innych minerałów? Ja chyba też celowałabym w goldeny, ewentualmeie buff tylko zastanawiam się czy te najjaśniejsze wziąć czy drugie w kolejności bo wyglądają faktycznie na bardzo jasne... A jak z fomułą? Jak sie nakłada, kryje, nosi?
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Ten 620 z Goldenów u mnie wyglądał dużo bardziej żółto, niż na swatchu..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;50993133]Ten 620 z Goldenów u mnie wyglądał dużo bardziej żółto, niż na swatchu..[/QUOTE] w końcu zamówiłam próbki goldenów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Mogłaby któraś z Was porównać poziom jasności podkładów CB do Meow? Zastanawiam się nad odcieniami x10 i x20 i nie wiem w co bardziej celować. Z Meow noszę poziomy 1-sleek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
właśnie zamówiłam podkład regulujący, nie mogę się doczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Podbijam temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
to mój hit
![]() ![]() krycie lepsze niż lily lolo, jest mniej widoczny na twarzy i ma bardziej satynowe wykończenie, nie matowi tak bardzo co dla mnie jest plusem. Nie jestem ekspertem bo z minerałami nie wiele miałam do czynienia. Może ktoś inny się wypowie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam właśnie kilka miniatur na próbę (podkład, korektor, rozświetlacze, bronzer...). Bardzo ciekawa jestem tych minerałów. Jak tylko dojdą i przetestuję to zdam relację
![]() Zdjęcia też porobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Podkładu jeszcze nie wypróbowałam. Ale rozświetlacze (zamówiłam próbki wszystkich trzech) już po trochu tak i na ten moment wydaje mi się, że są świetne.
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
To mój debiut z minerałami, dotąd używałam głownie Clarins. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.