Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-05, 20:48   #3121
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z piciem u malucha? Bo kurde nie wiem czy jej dawać czy nie...???
Wczoraj dałam jej wody bo herbatki nie mam niestety i dopiero jak wydobrzeje to kupię, tz też nie ma kiedy i tak się jej odbijalo po niej dziwnie.... Kurde nie wiem tz mówi żeby nie dawać Ale może jej wiem chce pić???? Nie mam pojęcia
ja karmie piersia, wiec nie dopajam, raczej probuje uczyc pic z butelki latem, w gorac bede dawala wode. a nie wiem jak to przy mm jest.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 20:48   #3122
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
PAVLINECKA u mnie na patologi te lezace szly rodzic bo im albo wody odchodzily albo akcja sama szla a chodzace konczyly na wywolaniu

KOPERCO zdrowka!

SONIA to jutro juz kasa bedzie

BOLUS ja po kazdym i nawet w trakcie karmienia. W nocy nie odbijam bo spokojniej pije..

Moja trojca spi czekam na prawo agaty

Widzisz, za duzo chodziłam ;p Twojej wersji bede sie trzymać i bede lezec ;p
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 20:51   #3123
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Rosi ciesze sie ze juz w domu

Kami wlasnie co kupujesz? Jaki w ogole teraz tydzien jest?

Majka ooo pokazuj wlosy!

My mamy juz zalatwione wszystkie formalnosci oprocz becikowego,bo moj doktorek do 11.05 na urlopie. W usc od reki akt,pesel i meldunek! A to zupelnie inne miasto niz nasze i jeszcze zupelnie inne tereny niz meldunek! tam maja juz ten nowy system,bomba! Macierzynski zlozony! Juz nawet w pzu bylismy i dostalismy smsy ze uznano nam przychodnia tak samo.
Jutro mamy wizyte poloznej o 12 boje sie.
a położna z gabinetu nie podpisze Ci tego zaswiadczenia? bo może mój doktorek też na urlopie, więc ona mi podpisze
my jutro niby druga wizyta położnej, ale jesteśmy umówione w przychodni - małą będziemy m.in waży
Cytat:
Napisane przez goomisia Pokaż wiadomość
o, a zdradzisz u kogo robiłaś foty? no i pochwal się koniecznie efektami!
pochwalę się efektami
ale nie będę tutaj pokazywać u kogo robiłam foty
Cytat:
Boje sie ze ktos bedzoe mnie ocenial:/
Ile jest wizyt?

boje sie ze bede oceniana..
Oo jaka kochana

My chrzciny prawdopodobnie 28.06
u mnie będą 4 wizyty

w ogóle nie chwaliłam się, ale wczoraj Tatiance odpadł pępek

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 20:55   #3124
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Zdrówka życzę!

To ładnie przybrał

Co masz na swojej liście roskowej?

Rosario - super, że już jesteś w domku

Bylam u fryzjera. Maly przespał moją nieobecność. Po powrocie zdarzyłam jeszcze zrobić klops
Mam lakiery rimmel te nowe kolorki od rita ora, maselko revlona, astora i bourjois i pomadki eveline, będę musiała zrobić selekcję kolorów na miejscu bo nie chce za dużo kasy wydać

Cytat:

Majka ooo pokazuj wlosy!

My mamy juz zalatwione wszystkie formalnosci oprocz becikowego,bo moj doktorek do 11.05 na urlopie. W usc od reki akt,pesel i meldunek! A to zupelnie inne miasto niz nasze i jeszcze zupelnie inne tereny niz meldunek! tam maja juz ten nowy system,bomba! Macierzynski zlozony! Juz nawet w pzu bylismy i dostalismy smsy ze uznano nam przychodnia tak samo.

napisałam wyżej
To super ze juz tyle ogarneliscie 👏 mi też tylko becikowe zostało ale muszę czekać na zaświadczenie o zatrudnieniu z pracy..

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Ja mam 6 wizyty, niby sie jest ocenianym ale pomoze Ci z tym co Cie jeszcze nurtuje, ja sobie spisalam wszystkie pytania jakie do niej mialam i mi pomogla nie boj sie

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

A mamusie ktora KP, odbijacie dzidziusia po kazdym karmieniu?

Ja po każdym, czasem w nocy jak się karmimy w łóżku i mala zaśnie to jej odpuszczam

Cytat:
Dziewczyny jak to jest z piciem u malucha? Bo kurde nie wiem czy jej dawać czy nie...???
Wczoraj dałam jej wody bo herbatki nie mam niestety i dopiero jak wydobrzeje to kupię, tz też nie ma kiedy i tak się jej odbijalo po niej dziwnie.... Kurde nie wiem tz mówi żeby nie dawać Ale może jej wiem chce pić???? Nie mam pojęcia
Podobno już nie te czasy by dopajac maluchy, chyba że latem w upały, tak mi położna i lekarka mówiły ale jak Ty karmisz mm tp myślę że możesz
Stary 2015-05-05, 20:57   #3125
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu sie boisz wizyty?

my chrzciny w lipcu chyba ale jeszcze nie wiemy w sumie dokladnie, musimy sie dostosowac do paru osob za graniaca...

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Do mnie tez jutro przychodzi, drugi raz, i nawet dzwonila dzisiaj rano bo chciala sie dowiedziec jak tam moje piersi
My tez mamy super polozna, pomiędzy wizytami pisze nawet sms co tam i zawsze moge do niej zadzwonić z pytaniem czy tez napisac.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 21:00   #3126
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ja karmie piersia, wiec nie dopajam, raczej probuje uczyc pic z butelki latem, w gorac bede dawala wode. a nie wiem jak to przy mm jest.
Nie ma reguły, jedne dzieci potrzebują inne nie
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 21:01   #3127
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Ile jest wizyt?
u nas byla raz i my raz u niej w przychodni. Ale mowila ze jak cos to dzwonic można i przyjsc. Sympatyczna babka.nie oceniala nic. Ze swojej przychodni masz polozna?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 21:11   #3128
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Powodzenia oby to było już TO!

Amelka dzięki ze pytasz u lekarza wszystko ok .Maly ładnie przybral w 16 dni ok 750 g i jest tylko na moim mleku. Mama chodzi dumna jak paw!! poza tym na oczka przepisala kropelki bo wciąż ropieje mu to prawe i neomycyne na noc. Osluchowo czysty
Brawo ! Mama na być z czego duma,synuś pięknie przybrał
Nie martw się następnym razem tak temperatura bo to normalna tempka u maluszków

Cytat:
Ile jest wizyt?

boje sie ze bede oceniana..
Oo jaka kochana

My chrzciny prawdopodobnie 28.06
Nie przejmuj się i ciesz że Ci się zapowiadała,moją położna przy pierwszym synku była 4 razy,zawsze bez zapowiedzi,to był stresik kiedy wpadnie
Teraz przyszła raz i stwierdziła że już doświadczeni jesteśmy i wpiszę w kartę ze jej nie chcemy,akurat taka jest prawda

Michaś śpi,Kamilek zasypia,lecę do męża zobaczyć debatę kandydatów na prezydenta

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 21:12   #3129
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Majka ooo pokazuj wlosy!

Nie ma się czym chwalić :P

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Mam lakiery rimmel te nowe kolorki od rita ora, maselko revlona, astora i bourjois i pomadki eveline, będę musiała zrobić selekcję kolorów na miejscu bo nie chce za dużo kasy wydać

napisałam wyżej
To super ze juz tyle ogarneliscie 👏 mi też tylko becikowe zostało ale muszę czekać na zaświadczenie o zatrudnieniu z pracy..

Ja po każdym, czasem w nocy jak się karmimy w łóżku i mala zaśnie to jej odpuszczam

Podobno już nie te czasy by dopajac maluchy, chyba że latem w upały, tak mi położna i lekarka mówiły ale jak Ty karmisz mm tp myślę że możesz
Co za maselko Revlon i pomadki Eveline?

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-05-05 o 21:13
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 21:15   #3130
kordelka85
BAN stały

Ja mam wybrana położna, ale bez zaproszenia i umowienia nie przyjdzie.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

A skąd te położne wiedza gdzie i do kogo maja przyjść? Szpital wysyła czy jak?
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 21:25   #3131
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Dziewczyny które były w poradni laktacyjnej. Mogę przyjść z dzieckiem? Pomagali wam tam przystawiac dziecko czy tylko badanie puersi i wykład?
Koniecznie z dzieckiem)

Cytat:

Na mm wskazane jest żeby dopajac. Chyba ze jest na mm i KP to wtedy nie dopajac. Tak mówiły położne w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Wypelniasz deklaracje w przychodni. A w przychodni znają adres.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 21:27   #3132
malinka1984
Zakorzenienie

Kordelka po porodzie w szpitalu składasz deklaracje gdzie mają wysłać dokumntację o szczepieniach dziecka (do jakiej przychodni) i stamtąd powinna przyjść na wizyty patronażowe do Was położna.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 21:28   #3133
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A ja nic nie wypełniałam, położna w ciazy żadna sie mną nie interesowała, pani dzidzia ;p bedzie zameldowana w innym miejscu niz mieszkamy, takze nie wiem, czy mnie znajda ;p
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 21:33   #3134
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A ja nic nie wypełniałam, położna w ciazy żadna sie mną nie interesowała, pani dzidzia ;p bedzie zameldowana w innym miejscu niz mieszkamy, takze nie wiem, czy mnie znajda ;p
Ale pediatre w przychodni chyba dla dziecka wybierzes?
U mnie w szpitalu sie pytali o nazwisko pediatry. No i z tej przychodni moga ci naslac i polozna
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 21:42   #3135
Koperco
Zakorzenienie

Rozmawialam dziś z pediatra moja i na problemy brzuszkowe kazała z diety wykluczyć mleko krowie i jogurty owocowe. Mogą być naturalne i mleka roślinne oczywiście. Sezam (i tu trzeba uważać nawet na chleby z ziarnami/posypane) no pomidory,truskawki,cytrus y-ale to wiadomo. Mówiła tez ze jeśli nas cos nie wzdyma to dziecka tez nie powinno (ale bywa roznie). A i koszone (malucha/ogórki) tez niby można tylko nie pol kilo na raz. A i nowalijki ze wzgledu na chemie nie poleca.
Stary 2015-05-05, 21:44   #3136
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Z przychodni,z deklaracji wyboru lekarza

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 21:45   #3137
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Mi wybor poloznej polecila gin i dala wizytówki, potem do wybranej dzwonilam i sie zapisalam bedac jeszcze w ciazy i przed porodem tez bylo pierwsze spotkanie z jej inicjatywy. I za kazdym razem odwiedza nas w domu.

A co do pediatry to podawalam w szpitalu i oni wysłali dokumenty do tej przychodni. I z przychodni potem dzwonili ze maja juz dokumenty Michasia, czy byla polozna juz itd.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 21:49   #3138
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie ma się czym chwalić :P

Co za maselko Revlon i pomadki Eveline?
Maselko https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-jednym.html i pomadki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-platinum.html i/lub https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nka-3-w-1.html

A co robiłaś z włosami? Kolor czy cięcie?

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

U mnie się to odbywa trochę inaczej bo w szpitalu całą dokumentację dali nam do rąk i my sami po zapisie do pediatry daliśmy jej wszystko do wglądu ale nic nam nie zabrano, nawet kartę szczepień mamy my w teczce.
Stary 2015-05-05, 22:14   #3139
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Ale jestem padnięta po całym dniu. Wpierw długi spacer, potem w Białym byliśmy, a pózniej grila paliliśmy na dzialeczce potem kapiel jeszcze siostra ze szwagrem wpadła i jestem dętka - chyba pierwszy raz wczesnie spać pojde. Córeczka lubi tak latać jak i mama, współpracuje z nami nic nie marudkowała
A idpadł nam dziś pępuś od jutra ćwiczymy podnoszenie główki

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

U nas położna była 2 razy i jak
nie bedziemy wołać to pewnie wiecej się nie zjawi. Bardzo fajna babka z niej, nie przychodzi zeby nas oceniać tylko żeby nam pomóc.
Sonia Twoja pewnie też ma podobne podejście, niema czego się bać.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Jutro mamy ważonko, ciekawa jestem wyniku fajna jest teraz taka leciuchna Wydaje mi się że mam mało mleka jakoś, mimo że kapie. Z drugiej strony córa nie marudzi, także chyba wystarczająco narazie.
Stary 2015-05-05, 22:23   #3140
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
To sie nie przejmuj taki dzien miala.

Kiedy ta promka na usta sie zaczyna w rossku?
Jakie możecie polecić wkładki laktacyjne? Mam canpol i średnie sa.
TT i lansinoh

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ja się martwię o to samo... tylko nie wiem czy to co się dzieje z moim Synusiem czy to wynik kolki? ..hmm. ..prezy się non stop jakby chciał robić kupę a jej nie robi...caly czas steka i robi się dosłownie bordowy - widać ze sprawia mu to ból. Płaczu jako takiego nie ma tylko marudzi i to stekanie mnie tak martwi...przez to sen niespokojny i co 10 min się budzi. .. Może to być kolka? Sama myślę o tym czy coś zjadłam nie takiego ale pilnuje się i nie sądzę żeby to była moja wina. Tak mi go żal :-( myślę że warto zmienić mm- bo dokarmiam... albo jeszcze mam typ ze to wina witamin. Ja podaje k+d w jednym .. i może być to przyczyną?

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

No właśnie ja tez nie rozumiem jak można się kierować terminem z usg. Przecież on nie jest adekwatny do terminu zajścia w ciążę.... u mnie chyba w okolicach 6 mca wychodzilo ze napewno urodze 2 czy 3 tygodnie przed terminem .. wiec totalna bzdura... ze mną leżała laska która była po terminie 15 dni z okresu -się ze jej niunia była mała to z usg była przeterminowana tylko kilka dni... I oni sugerowali się ta druga data -bo chyba im tak wygodniej... nie rozumiem naprawdę. ..

Moze być po kroplach. U nas tak było. Zmienilam krople na takie na receptę i przeszło ,teraz znów się zaczęło to podaje debridat ale dopiero 1wsza dawka poszła.

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
Myslisz o tym by dawac mu mm na noc??
Część Mirelka!!! Co tam u Was??
Stary 2015-05-05, 22:27   #3141
kamilove
Zakorzenienie

Nadia dziś śpi cały dzień jak aniołek spacer przespala, budzi się tylko na posiłki, po kapieli poszedł cyc i zaraz od razu kima. Chyba mi dziecko podmienili w nocy
Stary 2015-05-05, 22:28   #3142
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Rozmawialam dziś z pediatra moja i na problemy brzuszkowe kazała z diety wykluczyć mleko krowie i jogurty owocowe. Mogą być naturalne i mleka roślinne oczywiście. Sezam (i tu trzeba uważać nawet na chleby z ziarnami/posypane) no pomidory,truskawki,cytrus y-ale to wiadomo. Mówiła tez ze jeśli nas cos nie wzdyma to dziecka tez nie powinno (ale bywa roznie). A i koszone (malucha/ogórki) tez niby można tylko nie pol kilo na raz. A i nowalijki ze wzgledu na chemie nie poleca.
Ogórki i kapustę kiszona można

Cytat:
Maselko https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-jednym.html i pomadki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-platinum.html i/lub https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nka-3-w-1.html

A co robiłaś z włosami? Kolor czy cięcie?

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

U mnie się to odbywa trochę inaczej bo w szpitalu całą dokumentację dali nam do rąk i my sami po zapisie do pediatry daliśmy jej wszystko do wglądu ale nic nam nie zabrano, nawet kartę szczepień mamy my w teczce.
Malowalam. Mam już bardzo długie włosy. Chyba nast.razem trochę je podetne albo więcej niż trochę

Czuję, że jutro w Rosku popłyne :&
Stary 2015-05-05, 22:35   #3143
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Super

Ja dziś kupiłam to mleko jutro rano robie owsiankę

biedny Jasio ciekawe jak mój zniesie szczepienia ale to dopiero 2 czerwca.

O tak zgadza się w 100%
My 3 czerwca szczepimy, 2 mamy neonatologa.

Cytat:
Hej Laski!

Nie nadrobie.. Strułam się czymś i rzygam dalej niż widzę, chociaż reszcie rodziny nic nie jest. Zmęczona jestem. Dziś byłam z Alą u pediary i dostała Debridat na brzucho-zobaczymy czy pomoże.
Spadam się położyć dalej póki Alicja jest łaskawa
A co robi ten debridat? U nas znow 4h ryk z drobnymi przerwami. Dopiero kapiel zarzadzilam to sie zrelaksowal, zjadł butle, puścił bącurki i kupkę i spi, aczkolwiek ciagle sie wierci. Lece i ja skorzystam poki spi. Dobranoc, jestem wykończona.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 22:35   #3144
Majka232
Zakorzenienie

Idę spać chociaż zaraz pobudka na karmienie.
Dobranoc
Stary 2015-05-05, 22:41   #3145
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
My 3 czerwca szczepimy, 2 mamy neonatologa.

A co robi ten debridat? U nas znow 4h ryk z drobnymi przerwami. Dopiero kapiel zarzadzilam to sie zrelaksowal, zjadł butle, puścił bącurki i kupkę i spi, aczkolwiek ciagle sie wierci. Lece i ja skorzystam poki spi. Dobranoc, jestem wykończona.
Wg ulotki to poprawia perystaltykę jelit. Wiec pomaga na puszczanie baczkow,robienie kupy, trochę na kolki. Generalnie na brzuszkowe problemy. Jest na receptę i nie drogi bo u mnie 2 dychy

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Ja chce jakąś fajna szminke bo nie mam a nigdy nie wiem która wybrać wiec nie kupuje wcale:P
To co warto kupić jutro w tym rosku oprócz tych revelonu i eveline?
Stary 2015-05-05, 22:50   #3146
kamilove
Zakorzenienie

Koperco z tego co się obeznalam w necie to zachwalaja też rimmel color rush i pomadki bell hypoallergenic creamy shine

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Tez się kładę w końcu dobranoc
Stary 2015-05-05, 22:51   #3147
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Koperco z tego co się obeznalam w necie to zachwalaja też rimmel color rush i pomadki bell hypoallergenic creamy shine
Oo dziękuje!! To teraz spisze sobie i tylko kolory BD wybierala
Stary 2015-05-05, 23:43   #3148
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Hihihi taaak, no poznalas przecież
no tak, ale nie bylam pewna do konca i tylko czesc powiedzialam
Cytat:
Hej Laski!

Nie nadrobie.. Strułam się czymś i rzygam dalej niż widzę, chociaż reszcie rodziny nic nie jest. Zmęczona jestem. Dziś byłam z Alą u pediary i dostała Debridat na brzucho-zobaczymy czy pomoże.
Spadam się położyć dalej póki Alicja jest łaskawa
o super debridat pomoze pewnie, ja chcialam dla Macka, ale mi nie chciala dac, bo to przez to, ze diety nie trzymalam powiedziala i w sumie sie obylo bez, bo ok jest z brzusiem

Cytat:
Mi dziś doszło w końcu mleczko z filtrem dla Nadii
zaraz zabieram się za pakowanie nas bo jutro wybywamy na działkę do końca tyg, liczę na pogodę od czwartku bo jutro to jakaś masakryczna pogoda ma być ponoć, jakieś trąby powietrzne zapowiadają no i mam taką listę w notatniku w kom na jutro do rossa, że nie wiem, mąż mnie zabije chyba, będę musiała na miejscu jakąś selekcję robić
super, ale pogody ma nie byc caly tydzien
Rosmanna pzeniesli troche dalej na skarbka z gor i rozdaja rozne rzeczy przy zakupach(dzis przynajmniej)

Cytat:
J
A mamusie ktora KP, odbijacie dzidziusia po kazdym karmieniu?
ja nie odbijam, mlody malo ulewa jak sie nazre za duzo to wtedy, bo mu sie w brzusiu nie miesci.

Maciek spi, a ja robie prezentacje pracy dyplomowej, ktorej nie mam jeszcze dobrze, ze Maciek bezproblemowy, bo moge pisac, a nie z nim siedziec.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Blackberry super Ci, ze ze Szytna jestes , ale teraz chyba kolo Olsztyna mieszkasz? Ostatni raz bylam w Jerutkach i ciagle jezdzilismy do knajpy nad jeziorem tej duzej, bardzo dobre jedzonko, a nie w Pasymiu bylam w Energopolu

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-06, 00:29   #3149
gossip_girl21
Zakorzenienie

Witam na nocnej zmianie, dziecko mnie w bambuko robi bo się przebudzala to zrobiłam mleko a ta śpi w najlepsze....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-06, 02:41   #3150
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Witam na nocnej zmianie, dziecko mnie w bambuko robi bo się przebudzala to zrobiłam mleko a ta śpi w najlepsze....
U mnie to samo. Wczesniejsza porcja tez poszla do zlewu. Mam nadzieje, ze to oznacza, ze niedlugo wystarczy mojej samo kp.

I niechcacy przespalysmy jedno karmienie. Moje dziecko nie ryczy w nocy, ze glodne, tylko kweka i przysypia, znowu kweka i znowu przysypia. Chyba musze zaczac nastawiac budzik, bo malo skutecznie mnie dzisiaj tym kwekiem obudzila. Najglosniej ryczy, jak wymusza na TZ, zeby ja nosil, nocne posilki sa niewazne zupelnie :P
Albo pozycze dziecko od sasiadow, ono wrzeszczy srednio co dwie godziny, pewnie chetnie sie wymienia na jakis czas

Ja odbijam zawsze po kp. Czasami corcia sama sie domaga.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości