|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Nie obrażaj się, nikt Cię tu nie obraził. To, że Kasperka boi się toxo a Ty nie to jest oczywiste. Każdy robi jak uważa i na pewno nie chce zaszkodzić swojemu dziecku. Ja też jadlam nie raz truskawki prosto z krzaczka czy rzodkiewkę wyrwaną z ziemi i wytartą tylko. W ciąży są rzeczy których nie zrobię. Po co narażać swoje dziecko na to? Za rok pewnie też będę jadła tak truskawki.
|
|
|
|
#3782 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za wizyty!!!!
Ale nie zapominajcie ze ja też IDE DZIS NA WIZYTE i może w końcu dowiem się jaka płeć ;-) Ale jeszcze jestem w pracy, jak wrócę tez musze ogarnąć Bronchilde :-D haha nie wiem jak to zrobię bo juz mało widze. Ale do lusterka może jakoś poradzę B-)
|
|
#3783 |
|
Wtajemniczenie
|
to może zamiast się denerwować obejrzyjcie co mam dla Tymka
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio ładny całkiem... Szybko ci się powinien sprzedać trochę czasu minęło od ur się naszych pierwszych dzieciaczków.A co do Sugar to myślę że stwierdzenie ,, będę chora to będę,, też nie zostało napisane tak o bez przemyslenia... Ja to zrozumiałam tak, że jeśli odpukać wydarzyła by się choroba to przecież nic nie poradzi. No bo taka prawda, każda z nas może na coś zachorować chcąc nie chcąc.. Choć jeśli mamy możliwość zapobiec chorobie to dlaczego nie skorzystać. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
dziękuję kochana jesteś Jak mi któreś z nich wyjdzie to zapraszam wszystkie na imprezkę przy drinkach mochito bez alko i wieeeelkich lodach
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
Sugar nie odchodz od nas chlip chlip chlip :-(
|
|
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
Majka kusisz imprezą
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dla pewności zapytam jeszcze raz - jak nie zapomnę ![]() Cytat:
powiem Wam, że ja dopiero dzisiaj uświadomiłam sobie jak duży mam już brzuch i jak mi ogranicza pole widzenia ![]() Cytat:
aż nie wiem co napisać... trochę przesadzasz w drugą stronę... bo żadna z nas nie pisała tutaj że żyje w sterylnych warunkach... skoro uważasz, że nie ma potrzeby dbania o siebie DLA DOBRA DZIECKA, to rób wszystko na co masz ochotę... WEDŁUG MNIE to jest nieodpowiedzialne i zdania nie zmienię. bo zgodzę się, że przed niektórymi chorobami dziecka nie uchronimy, ale to nie znaczy, że mamy go na coś narażać... ja wiem, ze jest dużo kobiet, które na nic nie uważają i rodzą zdrowe dzieci, ale zauważ, że rodzi się też mnóstwo chorych dzieci (i nie mówie tu o chorobach genetycznych, lecz tych pozostałych, które wcześniej w rodzinie nie występowały)... no z czegoś się to bierze... a i my może marudzimy "od rana do wieczora", ale po to też jest to forum
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, jak masz przypadek w rodzinie to jesteś ,, na bierząco,, i nie dziwię się że tym bardziej się martwisz i chcesz dobrze... a wiecie że był przypadek w PL nawet w tv mowili o tym że babka poszła do lekarza chora, poszła do szpitala i nie umieli znaleźć przyczyny? A że kobita oglądała Housa to zasugerowała jakąś chorobę i okazało się że ma rację ![]() Kasperka bier te truskawy, zalej Ace i przed Tv na Housa i koniec kłótni Sugar wracaj do nas i się nie fochamy
|
|
#3790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niech się pokaże Maluszek, co tam skrywa![]() No ta katana jest boska. Gdzie ją upolowałaś? |
|
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Jak wywrozysz mi babeczke to osobiście idę do Ciebie na nogach z flacha soku pomarańczowego i tak się upijemy ze hej
Przeczucia mam od początku na różowe ale po ostatnim spotkaniu z ginem jak widział siusiaka a potem Go nie widział i znów widział to jakoś nie wierze w to że będzie baba
|
|
#3792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
O Maję staralam się 7 miesięcy... A teraz za ,,drugim razem,, się udało Więc nie mam co narzekać, ale znam dziewczyny które po kilka lat próbowały zajść w ciążę.---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
już by mogło pokazać co ma między nóżkami
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
ale boski sweterek
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- no b siedzę w tym domu i tylko sprzątam coś by trzeba porobić ciekawego a jak by się zebrało 36 ciężarówek to by się działo Kolejka do wc na godzinę stania hihihi
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam to wczoraj zrobić, ale doszłam do wniosku, że "przecież sama sobie poradzę" no i w sumie chyba sobie poradziłam... ale z jakim trudem
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po prostu rozbita mam wrazenie ze nikt mnie nie rozumie no. Nie wiem co mam ze soba zrobic.. wszystko mnie drazni kurde no mam ochote wyć.
![]() ![]()
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czy ja sie o cos kłóciłam??? ![]() Wyraziłam swoje zdanie do którego mam prawo...Zreszta kazda ma prawo Opisalam tez sytuacje bliskich mi osob i o moim "przypadku" przez ktory najadlam sie strachu pisalam w K ... A ze zdaniem "jak bede chora to bede" poprostu sie indentyfikowac nie zamierzam ![]() Bede nadal owoce wyparzac ,nie mylic prosze z myciem w plynach dezynfekcyjnych
|
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak wielki brzuch że nic nie widzę... no nic... Od dołu radzę sobie na sposób ,,po palcach,, ale z górą walczy już TZ
|
|
#3801 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
Cytat:
![]() Oj już widzę,że przygotowujesz się do nocnych pobudek . A tak serio to mam nadzieję,że to tylko przejściowe i lada dzień będziesz mogła spać spokojnie do 9!(minimum )aaa link do żelazka http://www.ceneo.pl/26291258#tab=spec Jeśli obudził po to aby podać śniadanie do łóżka to bym wybaczyła .Tak głośno się szykuje do pracy? Cytat:
,ależ Ci zazdroszcze!Cytat:
. Kciuki za wizytę daj znać!Oo będziesz mierzyła ciśnienie regularnie? Cytat:
Cytat:
,ale to już skutek uboczny.Ja Ci podam przepis na najbardziej banalne ciasto jakie robią dzieci we Francji(jako pierwsze ciasto w zyciu). Tego się nie da zepsuć ![]() http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...e/przepis.html Cytat:
Cytat:
Na którą masz wizytę? czekamy tu na wieści ![]() I z zazdrosci mnie ściska :P aleee ładne rzeczy! Dziewczyny myślę,że to ,że mamy inne podejście jest całkowicie normalne i naturalne. To forum, każdy ma prawo swoje zdanie wyrazić. Niefajnie się jednak zaczyna robić,gdy odbywa się to w sposób napastliwy. Po co oceniać przecież konsekwencje swojego podejścia każda ponosi za siebie. Każdy je i robi co chce. Wymieniamy się informacjami i każdy wyciąga dla siebie co chce. Sugar nie denerwuj sie,bo naprawdę nie ma o co. Będziesz robiła tj uważasz,bo to tylko Twoja sprawa. Czemu się ekscytować tym,że ktoś będzie coś jadł albo nie. Zawsze będzie tak,że ktoś będzie miał skrajnie inne podejście i czemu druga osoba ma się tym przejmować. Jestem po tej nieszczęsnej glukozie. Wrócę do Was pewnie wieczorem ,bo słabawo się czuje. Do tego jeszcze pada deszcz...wiec spadam do wyrka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-05-06 o 11:22 Powód: Blad |
|
|
|
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to prawda - ja Cię nie rozumiem, bo sama postępuję inaczej, ale też nie potępiam. Tak jak pisałam - dla mnie to jest nieodpowiedzialne, ale jeżeli Ty uważasz inaczej, to postępuj zgodnie ze swoim poglądem, bo masz do tego prawo tylko zauważ, że zawsze jak my piszemy, że czegoś się obawiamy, to Ty zaraz naskakujesz, krytykujesz i od razu piszesz, że podnosimy Ci ciśnienie (tak było min przy temacie farbowania włosów)... a tu nie o to chodzi przecież... i nie obrażaj się i nie odchodź, bo byłaś tu niemalże od początku (nawet wczesniej ode mnie chyba), tylko postaraj się wyrażać swoje zdanie w taki sposób, zeby kogoś nie atakować... Bo najpierw kogoś atakujesz, a jak jest odzew, to się obrażasz... no! policz do 10 i wracaj
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to odebrałam... Leć poleż, prześpij się , walnij kielicha soku i będzie git
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie o to mi chodzi Zdanie kazda mozne miec swoje, sztuka w tym, by akceptowac rowniez zdanie innych nawet jesli sie rozni od naszego i nie naskakiwac, nie oceniac... |
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cóż to za sposób? podziel się z niezdarnymi koleżankami
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka dzięki za przepis
tylko gdzie ja kupię cukier waniliowy nie wiesz???? Bo w marketach nie widziałam a szukałam... jest tylko wanilinowy a tego nie chcę... fuuuj z kupy krowy
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
mms przypomnialas mi wlasnie o moich siwych wlosach na odroscie
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() Ja odnioslam sie do innej wypowiedzi, w ktorej to napisane bylo o myciu owocow w plynach dezynfekcyjnych |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

jesli mam byc całkiem szczera to po prostu miałam kase na nowy i sobie kupiliśmy
kazda ma swój rozum i powinna wiedziec co robic, zeby nie szkodzić nawet nie sobie... A dziecku, za ktore sie jest odpowiedzialnym 

aż nie wiem co napisać... 

no i w sumie chyba sobie poradziłam... ale z jakim trudem