|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Tż ją wziął od swojej mamy, która twierdziła, że prała w niej.. Okazało się, że nie ma węża do pobierania wody, to przed chwilą byłam kupić i już jest wszystko podłączone, ale teraz ją na pusto, żeby zobaczyć czy jest wszystko ok i nie wirowała, nie odciągnęła wody do końca, a pranie skończone. Później wstawiłam ją na taki program "odciąganie wody" i w ogóle nie ruszyła...
![]() Więc wstawiłam nasze pranie do góry, w mamy pralce i trudno, będziemy wszyscy korzystać z jednej, póki nie naprawimy naszej, albo nie kupimy sobie nowej, bo zależy co tam jest zepsute - ja się na tym nie znam w ogóle. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam od razu 2w1- płyn do prania Bobini Skoro mówicie że ten Vernel jest taki fajny to może kupię dla nas bo akurat mi się kończy płyn do płukania a widzę że w Lidlu będzie. Tylko powiedzcie mi czy ta cena jest ok i który zapach wziąć? http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=35199 |
|
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uooo to mnie nastraszylas! Cytat:
przestawilam sie na antyalergiczne, tylko z naturalnymi substancjami, o zapachu ktory praktycznie od razu wietrzeje... i teraz jak np dzisiaj zalozylam letnia spodnice ktora przez rok lezala w szafie a rok temu byla prana w vernelu to siedze i czuje ten zapach (po roku!! wtf?!? ) i jakos mi tak nieswojo. tylko one tansze sa, a te "ekologiczne" to straszne zdzierstwo... nie wiem, moze przesadzam, ale tak juz mam.. juz wam mowilam, ze ja to z tych zwariowanych eko mam |
||
|
|
|
#335 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Synka,a Ty zaciskaj nogi!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla córeczki.U mnie też od rana leje ![]() Cytat:
za wizytę!Wyobraziłam sobie bożenę obklejoną plastrami z Kubusiem Witam się w tą paskudną pogodę. Wczoraj było tak pięknie, a dziś się z łóżka wychodzić nie chce.. Wczoraj złapał mnie atak kolki nerkowej. Myślałam, że nie wyorbię z bólu. Ani usiąść, położyć się, masakra, ale po kilku minutach minęło. 12 mam USG, ciekawe co w tych nerkach słychac... Wasze dzieci też dzis spokojne?
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płynu do płukania używałam czarnego Lenora, teraz nie wiem, chyba nadal albo jakiś niemiecki odpowiednik, ale już nie czarny a zielony albo fioletowy. Żelu można zawsze używać na bazie wody, bez substancji zapachowych, najlepiej bez konserwantów. Chyba Unimil ma taki, nie wiem jak z niebieskim Durexem. Wszystkie smakowe odpadają, tym bardziej, że cukier także normalnie sprzyja grzybom. Byłam na masażu i babeczka więcej gadała niż masowała, stwierdziła, że na bóle kręgosłupa pomoże osteopata, masaż niewiele da. Dobrze, że płaci kasa chorych. Dała wskazówkę co robić z rwą kulszową, troszkę pomogło, ale młody jest chyba za nisko. Położyć się na boku przeciwnym do bolącego pośladka, nogi zgięte w biodrach i w kolanach, ręce w przód, nie pod głowę. A tz was lekko trzęsie popychajac za ramię i pośladki . Naprawdę lekko, o małej amplitudzie. tak około minuty. Ponoć dziecko się przesuwa i nie uciska..bezpieczne na pewno od 35 tyg ![]() Potem oliwka na ręce tz i masuje ósemkę na pośladkach/dole pleców, ze środkiem na kości ogonowej. Zaprzegnę dziś tz do pracy
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-05-06 o 12:32 |
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ale u mnie duchota straszą burzami po południu a my na 17 do szkoły rodzenia,żeby się z nimi rozliczyć, bo już chodzić nie będziemy![]() Cytat:
ja mam od końca lutego. MASAKRA!!! Raz jest lepiej, raz gorzej ale w ciąży to ja tego do końca nie wylecze (według mojego gina). Porodu sn boje się STRASZNIE głównie przez te hemoroidy bo jak już teraz są spore to co będzie po parciu![]() Czytałam,że czasem jest co wskazanie do cc, chciałabym ale mój gin nie widzi problemu Ale mam krzywy brzuch
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
no i byłam na wizycie u gina na nfz- stwierdził, że szyjka jest taka jak 2 mies temu więc się nie pogorszyło a to ważne (ma 1,5cm i rozwarcie na 1,5 palca ale tak jest od kilku miesięcy) ale główka faktycznie bardzo nisko i podczas badania pogłaskał małą po głowie
musze leżeć bo jak wstanę to od razu ta główka tak napiera w dół że ułaaaWracając wstąpiliśmy do Pepco i kupiłam koszycki na drobiazgi dla małej, takie jak chciałam Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-05-06 o 12:34 |
|
|
|
#340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj paskudny dzien :/ dzieci mi sie tak ulozyly ze wszystko mnie boli,zebra,kosc od bozeny i wszystko inne
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że nic się nie zmienia
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
e tam, moja szaleje, daje mi do wiwatu
![]() Cytat:
![]() Generalnie dobrze nie jest ale w takim stanie toczę się już od kilku miesięcy więc mam nadzieję, że leżąc dalej doczekam do bezpiecznego terminu
|
|
|
|
|
#348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wymęczą Cię te maluchy ![]() Cytat:
![]() marta - nie, nieeee...moje dziecko rzadko kiedy jest spokojne
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-05-06 o 12:43 |
|||
|
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z tym płynem to chyba, że tak Tż-et wrócił z Biedry z arbuzem i 3 czekoladami z terravity z ciasteczkami
|
||
|
|
|
#350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jestem wyczulona na chemię w jedzeniu tż też, mieszkam na wsi wiec większość produktów mam od gospodarza krówki i inne zwierzaczki 3 ulice dalej mieszkają ogólnie w moim rejonie ludzie stawiają nacisk na ekologiczne życie co mi pasuje bardzo jak się zrobi pogoda to cykne Wam zdjęcie jakie mam widok z domu bo dzis leje strasznie
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wreszcie wyszło słońce!
![]() Ktoś z was chwalił podklady MAC, o które chodziło? . byłam w Douglas przy ich stanowisku i babka koniecznie chciała mi wcisnąć studio fix. Tłumaczę jej, że chcę coś bardziej naturalnego, że to ma mocno pudrowe wykończenie a ona dalej... w końcu poprosiłam, żeby mi pokazała podkład sypki, niezbyt była zadowolona,.chyba nie mają premii za niego, ale był super i go kupiłam. Naturalne wykończenie, krycie średnie/lekkie. zobaczymy jak się sprawdzi.. |
|
|
|
#353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co my mamy z tymi różnymi bolami ![]() Mój Oskarek troszkę grzeczniejszy, ale pewnie nie na długo ![]() Cytat:
![]() mimo nienajlepszego samopoczucia poszłam na zakupy i jakaś masakra...najlepiej to chyba z domu nie wychodzić
|
|||
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się po wizycie
Mój mały klocek ma już 3,5 kg a jeszcze 3 tyg...a na dodatek okazało się, że mały ma jakieś zastoje w nerkach miała któraś z Was podobnie? niby po porodzie 'przeważnie' wszystko wraca do normy...No i wysokie ciśnienie, całkiem możliwe ,że poród skończy się cc.
|
|
#355 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja tez koszyczi kupiłam na kosmetyki dla małej ostatnioCytat:
U mnie tez był problem z pralką taki sam, a ma pół roku, okazało sie, że odpływ wody był brudny i po wyczyszczeniu wszystko chodzi jak ta lala nie mogła wody przepompować bo się rury w ścianie pozatykały i jeszce zawór był stary trzeba było wymienić,aaa i jeszcze jak mieszkasz w domku jednorodzinnym to tak może się dziać jak jest brzydka pogoda bo jest niskie ciśnienie u mnie tak czasami jest
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że doczekasz. Wszystkie Wam kibicujemy ![]() Ja potrzebuję chlebek, mleko i płatki czekoladowe ![]() Cytat:
Ale też zdaje sobie sprawę z tego, że wcale nie opłaca się naprawiać kilkuletniej pralki. No jeszcze zobaczymy, co mój Tż tam wypatrzy
|
|
#357 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a moj sie ciagle tak uklada ze mam brzuch raz z jednej, raz z drugiej... Cytat:
mehja dobrze, ze wszystko sie trzyma ![]() u mnie dzisiaj zapowiadali 38 stopni! nie wiem ile jest (bo siedze w biurze z wlaczona klima) ale na pewno goraco i sloneczko niezle daje... zaraz do domu i tesciowa mnie znowu na obiad zaprosila |
|||
|
|
|
#358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() odpoczywaj dużo
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka imponująca waga już ale z tego co wiem to niekoniecznie musi tyle być a z ciśnieniem miałaś wcześniej problem?
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest na opuszek palca, już od stycznia. Chwilami było na palec, a przy wypisie ze szpitala ordynatorka stwierdziła że ujście zamknięte więc już nie wiem co myśleć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

sa jeszcze z seri z olejkami takie mniejsze ale nie wiem czy sa w polsce pięknie pachną i jak się otwiera szafę to czuć ten zapach, na ubraniach tez ładnie pachnie długo 

siedzieć, chodzić...no nic...
przestawilam sie na antyalergiczne, tylko z naturalnymi substancjami, o zapachu ktory praktycznie od razu wietrzeje... i teraz jak np dzisiaj zalozylam letnia spodnice ktora przez rok lezala w szafie a rok temu byla prana w vernelu to siedze i czuje ten zapach (po roku!! wtf?!? ) i jakos mi tak nieswojo.

dla Synka,a Ty zaciskaj nogi!
mam magnez 4x dziennie. Zapytałam też o hemoroidy czy można coś zapobiegawczo stosować bo mówię, że mam straszne lęki w tej kwestii po ostatnim porodzie...powiedziała, że można Posterisan i Cyclo 3 Fort. To drugie to są tabletki które jakby wzmacniają naczynia 
za wizytę!
ala:

straszą burzami po południu
ja mam od końca lutego. MASAKRA!!! Raz jest lepiej, raz gorzej ale w ciąży to ja tego do końca nie wylecze (według mojego gina). Porodu sn boje się STRASZNIE głównie przez te hemoroidy
ale mój gin nie widzi problemu