|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII
zazdroszcze pogody, u mnie dzis leje caly dzien, od 5 rano :P
|
|
#3242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koperco - dobrze że ozdrowiałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tyłu Cytat:
![]() Moje zakupy
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Poleglam na obcinaniu paznokci
nie umiem.... W dodatku zrobil się jej przy jednym jakiś strupek?? Tak jak skórki są przy paznokciu, to ona ma taki żółty strupek i lekko zaczerwienione przy tym ?? ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- A ta Wit D mogę jej wrzucić do mleka do butelki i tak podać jak się rozpusci z mlekiem?
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest ciągły placz, tylko napadowy. I bardziej krzyk niż placz. Mojemu tez na początku sie robiły takie strupki.
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli masz pewność że wypije całe mleko
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() staram się, ale nie wiem czy nie polegnę niedługo nie wiem, może mam dziwne myślenie, ale danie smoka to dla mnie już ostateczna ostateczność, a czytam, że Wasze dzieciaczki dostają i mam mętlik![]() wczoraj dostałam tzn Ala dostała drugiego smoka z MAM, tego ze zwykłą końcówką tym razem i mamy obecnie 6 smoków, lovi i avent też czekają ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51296616]a moja na długośc juz ledwo w 56 wchodzi (a urodziła sie 52 cm 3 tyg. temu). Z tym smoczkiem to ja juz nie wiem, jak to lepiej, nie dawac w ogóle czy jednak lepiej smoczkiem uspokajac niż cyckiem albo noszeniem? chcialam sie wlasnie poskarżyc na mająa córcie, ze ostatnio tak smoka co chwile chce, marudzi jak tylko jej wypadnie, a nawet śpi z nim (a kiedys tylko zasypiala i to czasem), ale wlasnie zasneła i go wypluła Lovi polubiła, to chyba nie ma sensu jej innego kupowac, nie? bo mam tylko 2 smoczki, wczoraj jedne mi zaginał na pól dnia i musze kupić jakis zapas.[/QUOTE]to ładnie rośnie córa ![]() ![]() moja 57 cm ale kluseczka jest i tylko luźne rzeczy na 56 wchodzą, nawet wczoraj zakładałam bodziaka na 62 i był na styk ale z takiej nieelastycznej bawełny brrr już nie będę go używać, bo się namęczyłam :/nie wiem co z tym smokiem, różne głosy są noszeniem na pewno nie będę uspokajać, póki co tylko 2 razy mi tak zamarudziła na dlużej, do tej pory ładnie usypiała od razu po jedzeniu ![]() Cytat:
ja do Rosska jutro skoczę dziś zrobię sobie na spokojnie listę, bo jak idę w ciemno to oczopląsu dostaję i nie mogę sie zdecydować na nic ![]() chociaż tyle tego mam i leży, no ale taka promka jest-żal nie kupić ![]() owsianka z mlekiem ryżowym jest mega, dziś już dwie zjadłam a co dodajecie do niej? raz wkroiłam banana a raz żurawinke dałam
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tylko jeden lakier? Lubie te blyszczyki z Eveline co masz.
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
To wrzucę jej teraz ta tabletkę do mleka, bo inaczej wypluwa mi ja jak na łyżeczce podaje :/
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Ametty mam stary samochód nie ma tam poduszek
![]() Pavlinecka prison break ze szpitala ![]() Jak Ci znowu powiedzą że masz więcej chodzić to powiedz że wtedy pochodzisz sobie po rosku i nich Ci przepustkę dadzą ![]() Wczoraj TŻ mówił że jak jechał to miał go z przodu wpietego. Kurcze nie wiem teraz. Ale chyba wepne go do tylu jak wy też wpinacie tak. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Dobra ubezpieczenie jest mama dzwoniła ze już małego wciągnęli do mojego ubezpieczenia dziś teraz tylko becikowe ale to na wakacje będziemy załatwiać
|
|
|
|
|
#3251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale tylko pepti tak? Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Doczytalam w necie ze chodzi o bebilon pepti 2 |
|||
|
|
|
|
#3252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziś znów zrobię a w piątek hybrydy na ręce i zobaczymy ile wytrzymają. Mam nadz.ze 2 tyg.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2015-05-06 o 13:11 |
||
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ze smokiem tez problem, mala nie lapie o co chodzi, po za tym jest taka malutka ze ma go na pol twarzy. A jak zrobi w majty to moze nawet spac z niespodzianka, nie rusza jej to :P
U nas pogoda bez slonka ale cieplo ![]() A ze mnie sie leja 7 poty, woda ze mnie schodzi, dopiero teraz widze jaka bylam obrzeknieta, mam szczuplejesze palce, rece, uda, twarz, stopy mam takie ze az mi dziwnie :P ciekawe ile waze ale nie mam gdzie sie zwazyc
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale obrączki jeszcze nie moge założyć byla na styk, paluchy mi prztyły :-(
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Ej u was w zusie też tak jest że będą macierzynski rozstrzygać czy dostaniecie i listownie przyjdzie? Mama dziś zniosła papiery a tam powiedziała jej że muszą to rozpatrzyć i mają na to 30 dni...
|
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Już się zrywa wiatr i się powoli chmurzy ale co się nawdychałyśmy (i co się naopalałam)to nasze
![]() Cytat:
:brz ydal:Jutro w lidlu jest akcja plażowa moda dla dzieci, damskie i męskie. Fajne gatki kąpielowe dla facetów i chłopców są i fajne buty do wody dla wszystkich-ja spróbuje się dorwać do tego jutro z rana ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- tak. Wszędzie musi być DECYZJA i nic nie zrobisz. Nie ważne że należy się jak psu micha bo miałaś z ZUS L4. Mało istotne. |
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Niezawsze niestety już mnie nie było, teraz wróciłam dopiero z zakupów..
Majka super zakupy u mnie sporo kolorów z listy nie było ale coś tam kupiłam ![]() Madzia a czemu taka jesteś anty smoczkowa? Jak moja mama
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hybrydy sa spoko ale mnie strasznie odrost wkurza :/ a szybko mi sie pojawia..
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się!
Nie nadrobie Was nigdy Czy Pavlinecka jeszcze nie urodziła?? Izunia gratulacje ![]() My od wczoraj w domu Synuś grzeczniutki. Za to ja wczoraj wpadlam w taka histerie... Leżałam wtulona w tż i wyłam... Caly stres z tygodniowego pobytu w szpitalu chyba wczoraj ze mnie opadal i dlatego tak sie zachowywalam. Masakra....Muszę Arturka dokarmiac mm bo z pokarmem na razie kiepsko Do tego mały strasznie ulewa. Dobrze, że tz jest caly czas z nami bo jakos nie czuje sie na silach, taka rozbita jestem. Jutro ide sciagac szwy, trochę się boję.
|
|
|
|
|
#3261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adriana też miała te strupki żółte, niewiem od czego ale poznikały ![]() Cytat:
Ostre u Ciebie Maja to półki ze wszystkim się chyba uginają dobrze ze a bloku nie mieszkasz bo byłby problem Mam tą szminę z Bourjours.Cytat:
![]() Mi tam smok pasuje na sile nie wciskam ale jak grymasi to wkładam a dzis ma taki dzien wlasnie![]() Byłyśmy w przychodni przybrała 360 przez 2 tygi - panie powiedziały że ok jeszcze za 2 tyg mamy sprawdzić, zeby pomiar z jednej wagi. U nas brzydactwo na podwórku - leje, ale tylko dziś podobno, jutro spacerniak
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy nie ma sie czego bać, bo ściąganie szwów nie boli
![]() Byliśmy w przychodni Mal przybrała od wyjścia ze szpitala 260g polozna powiedziala,ze ladnie jutro mamy wwizytę u pediatry ![]() A na jutro na 13:30 umówiłam sie do fryzjera nie wiem jak wytrzymam te 3godz bez malutkiej, ale musze dać rade
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Jas spi caly czas od rana, budzi sie tylko na cycka, ojjj bedziemy miec ciezkie popoludnie, juz to czuje
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze slysze...
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Majka-ale zakupki
ta kredka z Bourjois jest super, mam dwa kolorki kupione na poprzedniej promceKamilove-a nie wiem, jakoś tak mam moja Mała bardzo rzadko płacze oprócz sygnałów na jedzenie i mam wrażenie, że jak już zapłacze to jej musi być mega źle i taki smoczek byłby korkiem, żeby ją zatkać Viola-uu to owsianka na wypasie mam w szafce siemie lniane i otręby owsiane a ziarna słonecznika, dyni też chyba mogą byc ![]() pogoda lipna u mnie, spać się chce a poprasować muszę ![]() jakoś szwy od wczoraj mnie swędzą, poczytałam, że to objaw gojenia się hmm
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mlody spi juz prawie 2h, ostatnio jadł 3h temu. Powinien sie zaraz budzić. Mleczko odciagnelam i do lodowy a wyjelam mu odciagniete z wczoraj. Mamusie które odciągając mleczko: czy jesli mam 2 porcję po ok 40ml mleczka to moge je zmieszac i podgrzac zeby podać razem? Bo przechowywać z różnych godzin to nie mozna razem. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Rosi z zusu nic mi nie przyszło poki co. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Mnie szew po cc tez swedzi i tez podobno to objaw gojenia. Ide wywiesić pranko.
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx o ja pestki też daję
jeszcze czasem suszoną goje dawałam taka owsiana to smakuje![]() Też muszę poprasować malutkiej rzeczy- od kilku dni czrkają bo naszych to juz w ogóle nie prasuję 'Black czemu nie mozna mieszać mleka z rożnych godzin? To pewne? Bo ja czasem pi 10 ml spuszczalam only i łączyłam , muszę w woreczki się wyposażyć.
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Mi polozna mowila, ze mozna mieszać i mieszam
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Ja tak jak Violka czasem 20ml tylko ściągnę wiec mieszam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

ktos (nie pamiętam niestety kto
) polecal rimmel color rush i pomadki bell hypoallergenic creamy shine
nie umiem.... 
nie wiem, może mam dziwne myślenie, ale danie smoka to dla mnie już ostateczna ostateczność, a czytam, że Wasze dzieciaczki dostają i mam mętlik

noszeniem na pewno nie będę uspokajać, póki co tylko 2 razy mi tak zamarudziła na dlużej, do tej pory ładnie usypiała od razu po jedzeniu 

Ślubujemy: 21.10.2017