Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-06, 13:23   #2491
elcia88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Moje łupy po 5 zł
świetne, a jeszcze za takie pieniądze!
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 13:27   #2492
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Kochana to wszystko zależy jak masz łożysko ułożone, czy na przedniej czy tylniej ściance macicy.
Ja mam na przedniej, ale ruchy zaczęłam czuć tydzień temu i są coraz wyraźniejsze.
Mój lekarz mi mówił, że mogę je poczuć o wiele później bo mam trochę tłuszczyku gdzie nie gdzie.
Nu, mam na przedniej, wysoko i mam tłuszczyku trochę.

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
A ile masz do planowej wizyty? Ważne, że ruchy czujesz, a to że słabo może wynikać z ułożenia dziecka, albo z położenia łożyska na przedniej ścianie, albo z warstwy amortyzującej
Jesli masz być spokojniejsza, to idź na wizytę i posprawdzaj wszystko, ale jak dla mnie w 21 tc jeszcze nie ma powodów do niepokoju, że ruchy są słabsze i mniej odczuwalne.
w poniedziałek miałam, po wizycie było małe smyrani. A teraz cisza, albo ja jakaś nie czuła :/
Do usg 16dni

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Moje dziecko wywaliło dziś do obiektywu zawartość międzynóżkowia no i zdecydowanie Ala zostaje Alą. Nawet pani dr się z tego śmiała . Wielka kobita z niej waży już 698 g i dziś ładnie współpracowała
:brawo: dużo dziewczyna się szykuje

Cytat:
Dzieki. Ostatnio była poniżej 5 centyla i sie martwiłam. Dlatego kazali mi robić USG po 5 tygodniach od połówkowego. No i prosze nadrobiła.

Ale sie zacznie zakupowe szaleństwo. Tatuś pozwolił teraz .

Aakkzzii- no ja czasem tez nie wierze ale wtedy dostaje kopsa w okolice wątroby i już wierze

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Może na tamtym usg był jakiś błąd w pomiarach?
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 13:31   #2493
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Nu, mam na przedniej, wysoko i mam tłuszczyku trochę.

w poniedziałek miałam, po wizycie było małe smyrani. A teraz cisza, albo ja jakaś nie czuła :/
Do usg 16dni

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

:brawo: dużo dziewczyna się szykuje

Może na tamtym usg był jakiś błąd w pomiarach?
Nie martw się, też słyszałam, ze tak ułożone łożysko może spowodować, że się później poczuje ruchy. Zresztą mówią, że pierworódki mają czas do 22 tygodnia, żeby poczuć, to Ci jeszcze trochę zostało

W ogóle ostatnio z mężem oglądaliśmy film z ruszającym się dzieckiem z końcówki i aż się przeraziliśmy, ze bywa aż tak:
https://www.youtube.com/watch?v=jEWjvlhD_-U
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 13:39   #2494
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
W ogóle ostatnio z mężem oglądaliśmy film z ruszającym się dzieckiem z końcówki i aż się przeraziliśmy, ze bywa aż tak:
https://www.youtube.com/watch?v=jEWjvlhD_-U
Aaaaaa jak obcy w środku haha
Ale w sumie nie dziwne, mój tak już wywija że ubranie się podnosi więc jak zamiast 700 g będzie ważył 3500.... AAAAA
Stary 2015-05-06, 13:46   #2495
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 21 tygodniu czyli teraz to już Bingo połowa jak nic

I pocieszcie mnie, że nie tylko ja ledwo co czuję jeszcze moje dziecko. Bo zaczynam się martwić, może iść prywatnie na wizytę i sprawdzić czy tam wsio ok ?
Idź po 24 tc, jak jeszcze nie poczujesz dziecka, do tego czasu to spokojnie można nic nie czuć

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

Co do dziecięcych ubranek, to szczerze wątpię, aby moje dziecko nosiło 68 na Święta. Będzie mieć wtedy 4 miesiące. Z tego co czytam na metkach, to rozmiar 62 jest na 2-3 miesiąc i 57-62 cm. Tym sposobem to by nosiła 68, ale jak tak patrzę po dzieciach, to jest różnie. Sama mówiłaś, że Twoja córka się urodziła i miała więcej niż 56cm a rozmiar 56 był na nią za duży. W mojej i tż rodzinie dzieci się duże nie rodzą, mój brat się niby urodził mając te 50-52cm ale nosił rozmiar 46, potem urósł do 56 a ten "prawidłowy" rozmiar na 4 miesiąc czyli 68 miał tylko dlatego, że miał nadwagę. Nie wiem, jak dzieci rosną, ale nie da się tego przewidzieć, więc być może masz rację i będzie mała nosiła ten rozmiar na Święta, ale jest też spora szansa, że nie urośnie aż tak szybko
Albo ja się tak łudzę, bo chcę ją jeszcze ubrać w te ciuszki 56, których co prawda dużo nie mam, ale nastawiłam się na tą jedną sukienusię i już żałuję, że się dałam tż namówić na kupno 56 chyba jej kupię taką samą, tylko większą, jak jej nie będę mogła jej założyć

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
No to witaj w klubie włochatych brzucholców !
Ja aktulnie mam wiecej włosów a'la yeti na całym brzuchu niż na bożenie Na łbie za to moje prostawe włosy zaczeły się niebezpiecznie kręcić i falować i są kompletnie nie do okiełzania.już się boję,że po ciąży mi one takie zostaną. Ciąża nie służy również moim rzęsom-od początku coś złego się z nimi dzieje i nie jest to wina tuszy,pielęgnacji.No rzesy mam jak nie swoje Przerzedziły się,zrobiły się krótsze-fakt nie wypadają ale mnie to wku
No ale brzuch-jessos nawet wstyd wielki tu wam na fotce pokazać a co dopiero wyjść na...plażę.
Ja też mam brzuch owłosiony teraz. Jak się wnerwię to go depiluję, o dziwo nie odrastają tak szybko, ale strasznie się czuję z owłosionym brzuchem, w ogóle nie przypomina mi mój brzuch tych pięknych brzuchów ciążowych z reklamy ale mimo wszystko nie mam aż tak owłosionego brzucha żeby stwierdzić, że w miejscach intymnych mam mniej włosów

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
No i jeszcze jedno, w Pl ludzie sie nie orientuja, ze ma jap. geny, natomiast tu moze isc tylko z Jap. i od razu widza, ze inaczej wyglada.
Czyli rysy ma bardziej polskie, skoro w Pl nie widzą japońskich genów, a w Jap widzą polskie

Cytat:
Ja już po wizycie. Moje dziecko wywaliło dziś do obiektywu zawartość międzynóżkowia no i zdecydowanie Ala zostaje Alą. Nawet pani dr się z tego śmiała . Wielka kobita z niej waży już 698 g i dziś ładnie współpracowała
To już pełne gratulacje
Strasznie duża, ja na połówkowym jak byłam to mała miała niecałe 400g...

Cytat:
Dziewczyny uwaga trafiłam na wielką wyprzedaż w lidlu, wszystko za 5-10 zł łącznie z ubrankami dziecięcymi. Obkupilam się dla małego
Aaaale Ci dobrze szkoda, że ja tak blisko Biedrę mam a nie Lidla już, też bym skoczyła bo ta Biedronka to taka słabo zaopatrzona w porównaniu z innymi. Ale pewnie w dzisiejszą ulewę i tak bym nigdzie nie poszła...

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Nie wiem co oni maja z tymi siurkami. Niby się cieszy, a jednak ta cholerna męska duma, że nie spłodzil syna.
I w sklepie do mnie mówi ; " tylko nie kupujmy tak duzo rożowego"
To mój jakiś dziwny, bo jeszcze przed ślubem chciał swoją małą księżniczkę. Jak lekarka powiedziała, że chłopiec, to się przestawił na chłopca ale teraz znów ma swoją córusię
I ciuchy jak chętnie wybiera, jak nie facet

[QUOTE=TusiaeM;51297595Ja to codziennie mam głupie sny Dziś mi się śniło, że prowadziłam debatę prezydencką
Ostatnio mi kumpela powiedziała żebym nie wstawała tak wcześnie rano, bo jej siostra wstawała codziennie o 5 i teraz jej córki się zawsze budzą na jedzenie o tej porze, a ona wstawała normalnie i jej mała budzi się o 8 [/QUOTE]
to jest szansa, że moja będzie wstawać o 10

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ja mam:
leżaczek bujaczek,smoczek uspokajający,rożek minkie, przewijak, łóżeczko,rękawiczki niedrapki, łańcuszek do smoczka,chusteczki nawilżane 64 sztuki,kocyk gruby,kocyk lżejszy,mata edukacyjna, karuzelka, wanienka, fotelik, wózek, ubranka dla dziewczynki, ubranka dla chłopca

potrzebuję:
materacyk, pościel, śpiworek, prześcieradło, ręczniki, termometr, kosmetyki, laktator.

nie wiem czy cos jeszcze.
butelkę jak laktator
Ja mam butelkę, 2 smoczki, paczkę pieluch 2, etui na butelkę (ale niestety za wąskie na naszą), fotelik, kocyk, trochę ubranek, buciki, poduszkę do karmienia. W domu moich rodziców mamy 2 kocyki (jeden bawełniany, drugi mięciutki i ten drugi zostaje u rodziców), pościel i poszewki i prześcieradło, trochę ubranek, matę edukacyjną, karuzelę nad łóżeczko, wanienkę, cienki rożek, spacerówkę, łóżeczko.
Czekamy jeszcze na zamówiony usztywniany rożek i pościel z poszewką i ochraniaczem (niestety moja mama mi nie powiedziała wcześniej, że ma pościel praktycznie nie używaną, więc zamówiliśmy swoją, trudno, będą dwie).
1 czerwca jedziemy na zakupy i kupimy termometr kąpielowy, przybornik kosmetyczny, łóżeczko, ręczniczki, kosmetyki, pieluchy tetrowe, i takie inne 'pierdółki' typu podkłady poporodowe itd. Jeszcze zostanie laktator, wózek do zamówienia (ale wszystko już mamy gotowe tylko pójść i zamówić), monitor oddechu (bo jednak bierzemy sam monitor bez niani), termometr i sama nie wiem, co jeszcze

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 13:54   #2496
AaaMarta
Zadomowienie

Dostałam w pracy nowy fotel. Cudo. Chyba nie potrzeba mi zbyt dużo do szczęścia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-06, 13:56   #2497
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
mój misio wyjeźdża do Szwecji 14-15-16 chyba pierwszy raz od czasu powstania naszego związku nie będziemy widzieć się aż tak długo.
bubububuuuuu

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

tez masz sporo, ja zapomniałam ze mam jeszcze podgrzewacz do butelek, butelki, nakładki na suteczki i inne â�☠â�☠â�☠â�☠â�☠â�☠â� ☠utki - pie rdo lutki
a pokupowałam tak wszytsko bo premie dostałam wiec wolałam szybko pozamawiać różne rzeczy by nie wydać na głupoty.
Serio, 3 dni?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-06, 13:57   #2498
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Witam się w 21 tygodniu czyli teraz to już Bingo połowa jak nic

I pocieszcie mnie, że nie tylko ja ledwo co czuję jeszcze moje dziecko. Bo zaczynam się martwić, może iść prywatnie na wizytę i sprawdzić czy tam wsio ok ?

Ja też kiepsko czuję ruchy, a już tak bym chciała czuć, że faktycznie mały tam jest. Jak na razie tylko dwa razy mnie kopnął. Jutro wizyta, zobaczymy co lekarz powie.

Stary 2015-05-06, 13:57   #2499
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Zamówiłam dwa kocyki minky - jeden do domu, a jeden do wózka, a teraz szukam jakiegoś bawełnianego lub polarowego - myślę, że 3 kocyki starczą?
Ja będę mieć 2, jeden miękki a drugi taki bawełniany, jak narzutka trochę. I mi wystarczą na pewno

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-06, 13:58   #2500
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Masz luksus pracy na etacie Przy własnej działalności to trochę inaczej wygląda.
I tak długo pracowałaś
Super te ubranka Ja mam nadzieję ze w poniedzialek cos upoluję. Ja jestem na swojej działalnosi i od czerwca zamierzam iść na zwolnienie.
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 13:59   #2501
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
mój misio wyjeźdża do Szwecji 14-15-16 chyba pierwszy raz od czasu powstania naszego związku nie będziemy widzieć się aż tak długo.
bubububuuuuu

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

tez masz sporo, ja zapomniaÅ‚am ze mam jeszcze podgrzewacz do butelek, butelki, nakÅ‚adki na suteczki i inne â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠à ¢˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠utki - pie rdo lutki
a pokupowałam tak wszytsko bo premie dostałam wiec wolałam szybko pozamawiać różne rzeczy by nie wydać na głupoty.

Takie krótkie rozłąki nie są złe. Mój jedzie na wakacje na początku czerwca z kolegami z klubu. Nie chciał jechać, żeby mnie nie zostawiać samej, ale będę go wypychać siłą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-06, 13:59   #2502
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Serio, 3 dni?

Ty się nie śmiej, my się raz na nasze trwające 5 lat rozstaliśmy z tż na tydzień, to oboje płakaliśmy, jak to teraz wspominam to mi się śmiać chce
a tak czasem na weekend i wtedy to ja już płakałam. 1 dzień bez tż to dla mnie max, aczkolwiek od jakichś 2 lat nawet na tyle się nie rozstaliśmy...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-06, 14:03   #2503
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Serio, 3 dni?

seriooo

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 14:04   #2504
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ty się nie śmiej, my się raz na nasze trwające 5 lat rozstaliśmy z tż na tydzień, to oboje płakaliśmy, jak to teraz wspominam to mi się śmiać chce
a tak czasem na weekend i wtedy to ja już płakałam. 1 dzień bez tż to dla mnie max, aczkolwiek od jakichś 2 lat nawet na tyle się nie rozstaliśmy...
oj dla mnie pierwsze wyjazdy to były tragedia. Z racji pracy często (raz w tygodniu) nie było mnie jedną noc, zdarzały się też wyjazdy tygodniowe. Taka praca. Tż jest zawsze, zdarza się, że wyjeżdża na polowanie na Mazury na weekend, wiem, że planuje taki wyjazd na czerwiec-lipiec bo później na pewno długo się nigdzie nie wybierze. Ale tęsknota i ten błysk w oku jak się wraca
Stary 2015-05-06, 14:11   #2505
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

będę musiała kupić sobie paczkę chipsów, paczkę husteczek i wporzyczyć pare romansów na dvd

wymianki
Stary 2015-05-06, 14:12   #2506
grita
Rozeznanie

Cytat:
ja mam:
leżaczek bujaczek,smoczek uspokajający,rożek minkie, przewijak, łóżeczko,rękawiczki niedrapki, łańcuszek do smoczka,chusteczki nawilżane 64 sztuki,kocyk gruby,kocyk lżejszy,mata edukacyjna, karuzelka, wanienka, fotelik, wózek, ubranka dla dziewczynki, ubranka dla chłopca

potrzebuję:
materacyk, pościel, śpiworek, prześcieradło, ręczniki, termometr, kosmetyki, laktator.

Woooow, mega dużo już masz To na co Ty będziesz polować jak już będziesz miała czas? Wszystko upolowane

Cytat:
Moje łupy po 5 zł
Ekstra!! I to za takie pieniądze!!

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja wolę robić zakupy stopniowo, bo dzięki temu wydaje kasę z konta a nie z puli na dziecko Poza tym nie wiadomo jak się będziemy latem czuć i czy będziemy mieć siły na zakupy, a coś lepiej mieć

Jestem już jakoś ogarnięta z ubraniami, ale przerażają mnie te wszelkie gadżety, akcesoria i kosmetyki - mimo że mam listę jakoś nie umiem się za to zabrać.

Zamówiłam dwa kocyki minky - jeden do domu, a jeden do wózka, a teraz szukam jakiegoś bawełnianego lub polarowego - myślę, że 3 kocyki starczą?
3 kocyki spokojnie będą. Ja tak miałam i było akurat - jeden do wózka, drugi w domu, a trzeci taki trochę zapasowy gdyby tamte zostały ulane albo ubrudzone.
Zresztą zakupy dzieciowe to przyjemność i fajnie jest to robić stopniowo, bardziej się można pocieszyć

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Takie krótkie rozłąki nie są złe. Mój jedzie na wakacje na początku czerwca z kolegami z klubu. Nie chciał jechać, żeby mnie nie zostawiać samej, ale będę go wypychać siłą

Takie krótkie, kilkudniowe rozłąki dobrze robią związkowi, można chwilę za sobą potęsknić, a to też potrzebne czasem
U nas bywały rozłąki i po 2 tygodnie, ale to już się moooocno dłuży, wolę takie do 4 dni max
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 14:13   #2507
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
seriooo
Mojego juz trzeci dzień nie ma, wraca dopiero w piątek... Tez mega tęsknię zresztą my oboje takie glupki jesteśmy z mężem haha
Stary 2015-05-06, 14:22   #2508
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Mojego juz trzeci dzień nie ma, wraca dopiero w piątek... Tez mega tęsknię zresztą my oboje takie glupki jesteśmy z mężem haha
mój to pewnie tęsknić nie będzie jedzie z chłopakami z pracy ( czyt. kolegami z osiedla) na szkolenie, w 1 dniu jadą na imprezę a w następny się szkolą w 3 odpoczywają i do domu.
gdzie tu czas na tęsknotę za swoim koteczkiem

łeeeeee

wymianki
Stary 2015-05-06, 14:25   #2509
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
To widzę tylko ja taka dziwna, że mi rozstania nawet na dwa tygodnie nie przeszkadzają A na weekend to dość często, bo ja jadę do siostry, mąż do rodziców i jest fajnie
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-06, 14:32   #2510
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Idź po 24 tc, jak jeszcze nie poczujesz dziecka, do tego czasu to spokojnie można nic nie czuć

Co do dziecięcych ubranek, to szczerze wątpię, aby moje dziecko nosiło 68 na Święta. Będzie mieć wtedy 4 miesiące. Z tego co czytam na metkach, to rozmiar 62 jest na 2-3 miesiąc i 57-62 cm. Tym sposobem to by nosiła 68, ale jak tak patrzę po dzieciach, to jest różnie. Sama mówiłaś, że Twoja córka się urodziła i miała więcej niż 56cm a rozmiar 56 był na nią za duży. W mojej i tż rodzinie dzieci się duże nie rodzą, mój brat się niby urodził mając te 50-52cm ale nosił rozmiar 46, potem urósł do 56 a ten "prawidłowy" rozmiar na 4 miesiąc czyli 68 miał tylko dlatego, że miał nadwagę. Nie wiem, jak dzieci rosną, ale nie da się tego przewidzieć, więc być może masz rację i będzie mała nosiła ten rozmiar na Święta, ale jest też spora szansa, że nie urośnie aż tak szybko

Albo ja się tak łudzę, bo chcę ją jeszcze ubrać w te ciuszki 56, których co prawda dużo nie mam, ale nastawiłam się na tą jedną sukienusię i już żałuję, że się dałam tż namówić na kupno 56 chyba jej kupię taką samą, tylko większą, jak jej nie będę mogła jej założyć

Ja też mam brzuch owłosiony teraz. Jak się wnerwię to go depiluję, o dziwo nie odrastają tak szybko, ale strasznie się czuję z owłosionym brzuchem, w ogóle nie przypomina mi mój brzuch tych pięknych brzuchów ciążowych z reklamy ale mimo wszystko nie mam aż tak owłosionego brzucha żeby stwierdzić, że w miejscach intymnych mam mniej włosów

Czyli rysy ma bardziej polskie, skoro w Pl nie widzą japońskich genów, a w Jap widzą polskie

To już pełne gratulacje

Strasznie duża, ja na połówkowym jak byłam to mała miała niecałe 400g...

Aaaale Ci dobrze szkoda, że ja tak blisko Biedrę mam a nie Lidla już, też bym skoczyła bo ta Biedronka to taka słabo zaopatrzona w porównaniu z innymi. Ale pewnie w dzisiejszą ulewę i tak bym nigdzie nie poszła...

To mój jakiś dziwny, bo jeszcze przed ślubem chciał swoją małą księżniczkę. Jak lekarka powiedziała, że chłopiec, to się przestawił na chłopca ale teraz znów ma swoją córusię

I ciuchy jak chętnie wybiera, jak nie facet

to jest szansa, że moja będzie wstawać o 10

butelkę jak laktator

Ja mam butelkę, 2 smoczki, paczkę pieluch 2, etui na butelkę (ale niestety za wąskie na naszą), fotelik, kocyk, trochę ubranek, buciki, poduszkę do karmienia. W domu moich rodziców mamy 2 kocyki (jeden bawełniany, drugi mięciutki i ten drugi zostaje u rodziców), pościel i poszewki i prześcieradło, trochę ubranek, matę edukacyjną, karuzelę nad łóżeczko, wanienkę, cienki rożek, spacerówkę, łóżeczko.

Czekamy jeszcze na zamówiony usztywniany rożek i pościel z poszewką i ochraniaczem (niestety moja mama mi nie powiedziała wcześniej, że ma pościel praktycznie nie używaną, więc zamówiliśmy swoją, trudno, będą dwie).

1 czerwca jedziemy na zakupy i kupimy termometr kąpielowy, przybornik kosmetyczny, łóżeczko, ręczniczki, kosmetyki, pieluchy tetrowe, i takie inne 'pierdółki' typu podkłady poporodowe itd. Jeszcze zostanie laktator, wózek do zamówienia (ale wszystko już mamy gotowe tylko pójść i zamówić), monitor oddechu (bo jednak bierzemy sam monitor bez niani), termometr i sama nie wiem, co jeszcze

Tak, napisalam, ze rysy ma po mnie, wszystko oprocz brody, ale jako caloksztalt i tak jest do tz podobna
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 14:33   #2511
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
mój to pewnie tęsknić nie będzie jedzie z chłopakami z pracy ( czyt. kolegami z osiedla) na szkolenie, w 1 dniu jadą na imprezę a w następny się szkolą w 3 odpoczywają i do domu.
gdzie tu czas na tęsknotę za swoim koteczkiem

łeeeeee
Mój tak samo, 3 dni w centrali w biurze, potem szkolenie (i popijawa) z kolegami z pracy wiec jest mu łatwiej ale na pewno o nas myślą

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
To widzę tylko ja taka dziwna, że mi rozstania nawet na dwa tygodnie nie przeszkadzają A na weekend to dość często, bo ja jadę do siostry, mąż do rodziców i jest fajnie
Ja też często jadę na weekend ale i tak mi smutno
Stary 2015-05-06, 14:35   #2512
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość

U nas tez rozstania sa norma: jak nie praca tz, to ja wracam do Pl. A do slubu w wiekszosci na odleglosc
Stary 2015-05-06, 14:36   #2513
dirtyblack
Raczkowanie

Sandrusia91 - dzieki za podpowiedz, na pewno obejrze. Wlasnie wczoraj bylam ogladac wozki z mezem, nasz faworyt odpadl w przedbiegach, bo jest zle wywazony i czasami gdy w wozku jest jedno dziecko potrafi sie przewrocic wybralismy inny, ale wstepnie, warto sie jeszcze rozejrzec

Ja tez mam znacznie bardziej owlosiony brzuch niz przed ciaza i to caly, ale takim delikatnym jasnym meszkiem. Nietety ten meszek lubi sie naelektryzowac i sterczy np. u lekarza...

Tez miewam dziwne sny - snilo mi sie, ze bylo mi niewygodnie, ze meczyl mnie wielki brzuch, wiec na weekend oddalam ciaze mojej siostrze i przepchnelam jej dzieci przez pepek hahahaha

A ja dlugie rozstania z tz mialam czesto - studiowalismy w innych mistach i czasem nawet miesiac sie nie widzielismy. Ale dzieki temu po 7 latch bycia razem nadal jestesmy soba zajarni i bardzo doceniamy czas spedzony razem.

Wczoraj bylam w ikei - upatrzyam sobie fotel idealny do karmienia, wybralsmy lozko i szafe do nowego mieszknia i ja jeszcze jakies ☠☠☠☠☠☠☠ety sobie upatrzylam
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-06, 14:36   #2514
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
seriooo
Hehe
To słuchaj tego. Jak poznałam mojego męża, zaczęliśmy się spotykać po czym po dosłownie 3 tygodniach wyjechał na miesiąc do Krakowa - laboratoria na studiach. W tym czasie raz mnie odwiedził, i ja raz niego (w czasie tego miesiąca). A jak wrócił to... ja wyjeżdżałam na 1,5 miesiąca do UK to jeszcze nic. Jak tylko wróciłam to po tygodniu jechałam ze znajomymi na 2 tygodnie na wakacje. Wszystko było poplanowane wcześniej
A później - ja na studiach od poniedziałku do czwartku, w weekendy i ferie się widywaliśmy. Zamieszkaliśmy razem bardzo szybko, ale byliśmy przyzwyczajeni do rozłąki
Stary 2015-05-06, 14:38   #2515
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
Sandrusia91 - dzieki za podpowiedz, na pewno obejrze. Wlasnie wczoraj bylam ogladac wozki z mezem, nasz faworyt odpadl w przedbiegach, bo jest zle wywazony i czasami gdy w wozku jest jedno dziecko potrafi sie przewrocic wybralismy inny, ale wstepnie, warto sie jeszcze rozejrzec

Ja tez mam znacznie bardziej owlosiony brzuch niz przed ciaza i to caly, ale takim delikatnym jasnym meszkiem. Nietety ten meszek lubi sie naelektryzowac i sterczy np. u lekarza...

Tez miewam dziwne sny - snilo mi sie, ze bylo mi niewygodnie, ze meczyl mnie wielki brzuch, wiec na weekend oddalam ciaze mojej siostrze i przepchnelam jej dzieci przez pepek hahahaha

A ja dlugie rozstania z tz mialam czesto - studiowalismy w innych mistach i czasem nawet miesiac sie nie widzielismy. Ale dzieki temu po 7 latch bycia razem nadal jestesmy soba zajarni i bardzo doceniamy czas spedzony razem.

Wczoraj bylam w ikei - upatrzyam sobie fotel idealny do karmienia, wybralsmy lozko i szafe do nowego mieszknia i ja jeszcze jakies ☠☠☠☠☠☠☠ety sobie upatrzylam

Miesiac to jeszcze nie dlugo. Rok i 10 mscy to jest dlugo
Stary 2015-05-06, 14:44   #2516
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

My z mężem tez zaczynaliśmy od związku na odległość bo ja jestem z Gdańska a mąż rodowity warszawiak. Widywalismy się przez 3 lata raz na miesiąc na weekend. Aż mąż pewnego dnia rzucił wszystko, wynajął przyczepę zapakował swoje rzeczy i przyjechał tutaj

Jaki fotel???
Stary 2015-05-06, 15:02   #2517
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
oj dla mnie pierwsze wyjazdy to były tragedia. Z racji pracy często (raz w tygodniu) nie było mnie jedną noc, zdarzały się też wyjazdy tygodniowe. Taka praca. Tż jest zawsze, zdarza się, że wyjeżdża na polowanie na Mazury na weekend, wiem, że planuje taki wyjazd na czerwiec-lipiec bo później na pewno długo się nigdzie nie wybierze. Ale tęsknota i ten błysk w oku jak się wraca
Eee tam, mój tż codziennie wraca z pracy i ma błysk w oku i mnie dużo przytula i mówi, że tęsknił bardzo Jak się nie widzieliśmy kilka dni to jakoś błysku w oku nie widziałam bo się non stop przytulaliśmy jakby tż z wojny wrócił, to i oczu nie widziałam

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U nas tez rozstania sa norma: jak nie praca tz, to ja wracam do Pl. A do slubu w wiekszosci na odleglosc
To jest chyba kwestia przyzwyczajenia po prostu. My odkąd jesteśmy razem to się widzieliśmy codziennie, bo chodziliśmy do jednego liceum, większość przerw razem, każda sobota, niektóre niedziele i w tygodniu czasem tż do mnie wpadał. I tak przez całą maturalną klasę, a potem zamieszkaliśmy razem, niby pokoje oddzielne ale i tak się widzieliśmy codziennie przecież. No i jak jedziemy do rodziców, to też razem, bo nasi rodzice mieli do siebie 18km a teraz mają 12 i mieszkają w tej samej gminie. Gdybyśmy się poznali i widywali rzadko, bo np mielibyśmy daleko do siebie, to na pewno byłoby inaczej i rozłąki by takie straszne nie były Mieliśmy nawet studiować w innych miastach (tż to początkowo w ogóle nie chciał studiować), ale stwierdziliśmy, że nie wytrzymamy bez siebie, żeby się widzieć np raz w miesiącu. Tż uznał, że tak to się szybko rozstaniemy albo zwariujemy i pojedzie ze mną do Wawy na studia.
Także zależy wszystko od początków związku i przyzwyczajenia

Cytat:
Jak ja uwielbiam takie zakupy, normalnie tak samo jak dla dziecka, a nawet chyba bardziej i nie mogę się doczekać chwili, kiedy będę urządzała nam dom (w głowie to ja go już urządziłam z detalami )
I też jestem ciekawa, jaki to fotel idealny do karmienia?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-06, 15:11   #2518
dirtyblack
Raczkowanie

Cytat:
My z mężem tez zaczynaliśmy od związku na odległość bo ja jestem z Gdańska a mąż rodowity warszawiak. Widywalismy się przez 3 lata raz na miesiąc na weekend. Aż mąż pewnego dnia rzucił wszystko, wynajął przyczepę zapakował swoje rzeczy i przyjechał tutaj

Jaki fotel???
niestety na tablecie linku nie moge wstawic, nazywa sie STRANDMON, w necie jest zielony, ale w ikei byl jeszcze fioletowy i szary. Nie jest moim marzeniem wizualnie, ale jest meeeega wygodnie - mozna wygodnie oprzec glowe, bo jet wysoki, siedzenie jest szerokie, wiec spokojnie kojec motherhood zmiesci sie razem ze mna i wyokosc jest taka, ze wstaje bez problemu bez podpierania sie, wiec z blizniakami na rekach tez wstane
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 15:13   #2519
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Eee tam, mój tż codziennie wraca z pracy i ma błysk w oku i mnie dużo przytula i mówi, że tęsknił bardzo Jak się nie widzieliśmy kilka dni to jakoś błysku w oku nie widziałam bo się non stop przytulaliśmy jakby tż z wojny wrócił, to i oczu nie widziałam

To jest chyba kwestia przyzwyczajenia po prostu. My odkąd jesteśmy razem to się widzieliśmy codziennie, bo chodziliśmy do jednego liceum, większość przerw razem, każda sobota, niektóre niedziele i w tygodniu czasem tż do mnie wpadał. I tak przez całą maturalną klasę, a potem zamieszkaliśmy razem, niby pokoje oddzielne ale i tak się widzieliśmy codziennie przecież. No i jak jedziemy do rodziców, to też razem, bo nasi rodzice mieli do siebie 18km a teraz mają 12 i mieszkają w tej samej gminie. Gdybyśmy się poznali i widywali rzadko, bo np mielibyśmy daleko do siebie, to na pewno byłoby inaczej i rozłąki by takie straszne nie były Mieliśmy nawet studiować w innych miastach (tż to początkowo w ogóle nie chciał studiować), ale stwierdziliśmy, że nie wytrzymamy bez siebie, żeby się widzieć np raz w miesiącu. Tż uznał, że tak to się szybko rozstaniemy albo zwariujemy i pojedzie ze mną do Wawy na studia.

Także zależy wszystko od początków związku i przyzwyczajenia

Jak ja uwielbiam takie zakupy, normalnie tak samo jak dla dziecka, a nawet chyba bardziej i nie mogę się doczekać chwili, kiedy będę urządzała nam dom (w głowie to ja go już urządziłam z detalami )

I też jestem ciekawa, jaki to fotel idealny do karmienia?

Poczatki to mielismy takie, ze przez kilka miesiecy bylismy nierozlaczni, wiec tym trudniej bylo. Dwa to odleglosc nie do przeskoczenia. Trzy niestety nie bylo wiadome, kiedy w koncu bedziemy mogli byc razem. Ciezko bylo naprawd, ale nie zaluje, ze sprobowalismy
Stary 2015-05-06, 15:25   #2520
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
ja mam:

potrzebuję:

O ja ale szalejesz. Ja mam pieluchy, chusteczki, zestaw do paznokci. I jak narazie to ubranka co dostałam od kuzynki, ale są dla chłopca a moj dzidziuś zrobił niespodzianke i mamy dziewczynkę.Pozaglądam i poprzebieram co moge uzyć. Szwagierka daje mi łóżeczko. No i pewnie jakieś ubranka dla dziewczynki bo ona ma roczna córeczkę. A zakupy zaczne za 2 i pół tygodnia bo jade do PL. Wiec już sie ciesze na szał zakupów. Uwielbiam zakupy.
Cytat:
Moje łupy po 5 zł
Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Dostałam w pracy nowy fotel. Cudo. Chyba nie potrzeba mi zbyt dużo do szczęścia

Szczęściara. Mi nie pasuje moja sofa co mam w salonie. Nowa, ładna ale du@a i krzyż tak z niej bolą. Masakra.
Cytat:
będę musiała kupić sobie paczkę chipsów, paczkę husteczek i wporzyczyć pare romansów na dvd
Chipsy, cola i dirty dancing
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości