![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. I
Wmgnieniuoka to idziemy na spacer ! Jeżeli dobrze myśle bo w małej dziurze 40 km od Opola na B bywam czysto,moj tż stamtąd pochodzi
![]() I oj tak moja tez ma teraz skok z słynnym lekiem separacyjnym ktory dał mi dzisiaj ostro popalić skoki maja w sobie to pięknego ze po nich wychodzi tyle nowych umiejętności ![]() ![]()
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Inka jeśli to ta sama dziura to pewnie !
![]() u nas te przewroty trochę dziwnie bo w trakcie skoku, 16/17 tydz to był, potem oczywiście doszło kręcenie wokół osi i pełzanie, skubana tak sie szybko przemieszcza, że jak leży na łóżku to na sekundę głowy nie mogę odwrócić a w łóżeczku ciągle pakuje nogi miedzy szczeblki,i uwielbia samolocik, leży na brzuchu nogi i łapki do gory i krzyczy żebym spojrzała, zawsze jak bije jej brawo to zaciesza ![]() a od kilku dni przybiera poze jak do raczkowania, chwile tak wytrzyma ale zaraz się zachwieje i upada.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
Wmgnieniuoka bawiąc sie w zagadki,w mojej dziurze najstarsza pizzeria nazywa sie Brzeska,zgadłam czy nie ? Chyba ze Ty mowisz o jakiejs totalnej wiosce
![]() To widze ze nasze małe na bardzo przybliżonym poziomie tyle ze Mila nie czołga sie jakoś ekstremalnie ![]() Nie pełno ![]()
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Wmgnieniuoka a od jakiego wieku jest ten krem Babydream bo ja ostatnio rozglądałam się w Rossmanie za filtrem ale wszystkie były od 6 miesiąca
![]() Kurcze dziewczyny tak piszecie o swoich szkrabach a ja się martwię o Lilkę bo ona się wogóle nie przekręca na brzuch czy z brzucha na plecy,nawet nie próbuje. Leży plackiem i łapie najwyżej zabawki które wiszą nad nią albo w zasięgu ręki. Przy próbie trakcji też nie trzyma głowy a ma już ponad 4 miesiące przecież! Pediatra mówiła żeby się nie martwić jak podnosi główkę leżąc na brzuchu to jest ok ale jakoś nie daje mi to spokoju...rozważam wizytę u fizjoterapeuty żeby ją skonsultował,jak myślicie? Idziemy w piątek na szczepienia to jeszcze pogadam z pediatrą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem,wiem że każdy maluch ma swoje tempo ale Lilka to moje pierwsze dziecko i może jestem przewrażliwiona troszeczkę ![]() Na tych obrotach aż tak mi nie zależy,przynajmniej na przewijaku mam spokój ![]() Ale to że nie dźwiga główki przy podnoszeniu to już troszkę mnie niepokoi,no nic...zobaczymy w piątek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
U mojego małego używam Babydream 50 i jestem zadowolona, sama niekiedy mu podkradam bo nie raz na spacerze się spaliłam.
Moj też się jeszcze nie obraca, ma jeszcze na to czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Z pierwszym dzieckiem to tak zawsze jest
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Inka dokładnie tak ! ta sama dziura
![]() ![]() Twoja turla się w obie strony tak samo ? moja częściej w lewo, w prawą stronę jakoś nie tak chętnie. Ruda,z tego co wiem dzieci z brzucha na plecy obracają się pomiędzy 3 a 6 mies a w odwrotnie 4-7 więc ma jeszcze troche czasu ale myślę, że warto pójść, chociażby dla spokoju. tak jak mowi Roksape, lepiej pójść raz za dużo o usłyszeć, że wszystko jest ok ![]() ja nad swoją też sie ciagle trzese, że coś nie tak,jeszcze niedawno to z każdą krostka bieglam do lekarza, teraz troszkę wyluzowalam ale w głowie mam nadal..heh a co do kremu z roska, te z babydream są ponoć od urodzenia, ja na op żadnej info nie znalazłam ale gdzies w necie czytałam że tak. rany, co to za noc była, masakra jestem nieprzytomna ;( a jak sie pogoda zrypała a takie plany miałam na dziś, zawsze tak jest jak coś sobie zaplanuje...grr ---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- dziewczyny możecie polecić jakiś dobry i w miare niedrogi ( czy to mozliwe) termometr bezdotykowy ? moja córa już sie buntuje przy probie pomiaru temp zwykłym termometrem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja już i tak wyluzowałam, żebyście widziały ci się działo na początku
![]() ![]() Wmgnieniuoka - u nas też nocka zarwana...niby mała poszła spać o 19.30 i pierwsza pobudka ok 23.00 ale matka co? Nie mogła zasnąć ![]() Ja mam termometr Microlife NC100 i jestem zadowolona, można nim zmierzyć temp. praktycznie wszystkiego-dziecka,pokoju,wody w wanience,jedzenia. Pomiary wychodzą bardzo powtarzalne więc wydaje mi się że jest wiarygodny. Zapłaciłam ok 100zł na necie i warto było. Kurczę a miałam ten filtr z Babydream ostatnio nawet w ręku i nie wzięłam bo właśnie nie było informacji od którego jest miesiąca.= ale chyba się skuszę skoro wy używacie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
Wmgnieniuoka to idziemy na spacer !
![]() ![]() Co do panikarstwa to jestem naczelną panikarą ! ![]() Filtru z babydream tez juz używam bo moja Mila ma ciemną karnację i słońce ją strasznie szybko łapie Mnie wykończył wczorajszy dzien bo taka jęczydupa wstiła w moje dziecko ze klękajcie narody ![]() Najlepszy morał kupiliśmy ostatnio babyswimmer a wczoraj sie okazało z mała woli pływać bez niego wystarczy ja sama wsadzić do wanny i frajda jakich mało No nic,kółko zostanie na basen ![]()
![]() |
#252 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a noc u mnie nienajgorsza, ale i nienajlepsza, spac poszedl o 19.30..pierwsza pobudka 22.30 (kiedys 00;00 ![]()
Nikt za Ciebie nie umrze, wiec niech nikt nie mowi Ci jak zyc! ![]() Lepiej grzeszyć i żałować, niż żałować, że się nigdy nie grzeszyło ![]() Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731834 Edytowane przez Jeannie_jk Czas edycji: 2015-05-06 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Inka, no pewnie, że idziemy ! dzień wcześniej umówimy się dokładnie
![]() moja dziś jest taka "jęczydupa", opadam już z sił a dzień się jeszcze nie skończył..skok+ząb= mieszanka wybuchowa zajrzałam małej dzisiaj do paszczy i co widzę? ząbek się przebija już,jeszcze nie wyszedł ale już tuż tuż jest, prześwituje..oby już to szybko poszło ![]() ooo, już mnie wzywa mój mały diabełek.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
Łączę sie w męczeniu -.-
Nie wie czego chce sama ale chce to dostać natychmiast :/
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
ale nam dają dziś popalić maluchy..
chyba wyląduje w psychiatryku,hehe ten skok też trwa 4 tygodnie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojj już się boję tego ząbkowania, u nas co prawda jeszcze się nie zapowiada i niech tak zostanie na razie ![]() Inka a jak wygląda ten skok z lękiem separacyjnym? Pisałaś że twoja mała chyba go ma? Podobno jest najgorszy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
Ryk ryk i jeszcze raz ryk jak jesteś dalej niz dwa kroki,ide do kuchni płacz pomimo ze jestem w zasięgu jej wzroku o pójściu do łazienki samej to moge zapomnieć,masakrator jakiś ! Dziecko mi podmienili,dobrze ze noce przesypia bo jakbym miała jeszcze w noce wojowac to byłabym jak zombie !
![]()
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Ruda, ten piąty skok opiera się na lęku separacyjnym, trwa od 22 tyg do 26, moja mała go chyba już zaczęła bo nawet na chwile nie mogę zejść jej z oczu bo zaraz jest krzyk i płacz..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
Wmgnieniuoka to Ja Ci jeszcze Mile podrzucę chyba jedna ktzycząca sztuka wiecej nie zrobi Ci różnicy
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to ja się już nie tylko zębów boję teraz! My do tej pory jakoś szczególnie tych skoków nie odczułyśmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry, widze ze piszecie o skokach. U nas tez skoki nie byly zbyt odczuwalne. Teraz mamy 20 tydz. Liczycie tygodnie(jezeli chodzi o skoki) z daty urodzenia czy z tp?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
Kazde dziecko przechodzi inaczej ,Mila czwarty skok miała 1,5 tygodnia. A kiedy sie zaczyna licze z różnicy miedzy datą urodzenia a tp
![]()
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Tak wlasnie myslalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
Poka
![]()
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
Księżniczka zażyczyła sobie lulanie na rękach przez tatusia co normalnie sie nie zdarza bo zasypia przy wieczornym karmieniu a dzisiaj ani o tym myslala,a Ja sobie juz zaczynam wmawiać ze moze ją coś boli a Ja zwalam na skok :/ Ale z drugiej strony jakby ją cos bolało to chyba nie przestawałaby płakać jak tylko zwróci sie na nia uwage... Dopiero teraz doceniam jakim byłam spokojnym wyluzowanym człowiekiem zanim zaszłam w ciąże
![]() Teraz juz zawsze bede sie o nią martwiła
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Rany dziewczyny,wiecie ile czasu będą tak mocno wypadać włosy po ciąży? Z każdym dniem jak wracam spod prysznica to jestem coraz bardziej załamana! Moje kłaki są dosłownie wszędzie mimo że staram się nosić związane a jak myję głowę to garściami je wyciągam z wanny. Zawsze miałam cienkie i słabe włosy ale teraz to już chyba zostanę łysa
![]() martak23 dawaj fote stroju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
tak, to już jest koniec beztroskiego życia..
![]() Ruda ja gdzies czytałam, że do pół roku/ roku po porodzie hormony się regulują ale to sie okaże, mi też jeszcze lecą, choć już chyba mniej. za to paznokcie rosną mi w tak błyskawicznym tempie, masakra, zawsze miałam problem z zapuszczeniam a teraz rosną jak szalone.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Co do termometru to ja też mam Microlife NC100 i wyniki są powtarzalne, ale czy jest to najlepszy termometr to sama nie wiem
![]() Sasia Ty kiedyś pisałaś, że masz fajny termometr bezdotykowy i ponoć bardzo wiarygodny to zarzuć linkiem :P
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Hej,hej jak Wam minęła nocka? U nas znów pobudki co godzinę...mam nadzieję że to przejściowe
![]() A mamuśka wczoraj poszalała w internetowym outlecie 51015, może uda mi się przekupić gwiazdę ciuszkami i da mi wreszcie pospać dłużej niż 2 godziny,hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.