|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
|
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#453 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chlop z jajami |
|
|
|
|
#455 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest boski! A już myślałam, że nic lepszego od tamtego nie znajdę, a jednak Ale codziennie smaruję |
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Z lirene tez jest dobry krem do stop,duzo mocznika w nim jest
|
|
|
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#460 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Nie było mnie dwa dni a tu tyle zaległości ![]() Ale postaram się wszystko dziś nadrobić. Szybciutko napisze co u mnie - w poniedziałek podpisałam umowę przedwstępna sprzedaży domku deweloper nam opuścił 21000 z ceny ![]() wiec zamieniamy sobie jednopokojowy domek na m3 ![]() od wczoraj załatwiałam kredyt i juz jestem blisko złożenia dokumentów. Mam ogólnie miesiąc na dokonvzenue wszystkich transakcji + urodzenie dziecka ![]() jedyne co to dostaniemy w przyszłym tyg klucze i możemy już działać z remontem. W każdym razie dużo się działo. Do tego Odstawiłam wczoraj leki i czuje się jakbym miała lada moment urodzić ciekawe kiedy to nastąpi. ważne, że te ww sprawy udało mi się załatwić i jakoś jeszcze trza się przeprowadzić![]() Pozdrawiam Was mocno i postaram się podczytać wieczorkiem
|
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka super, że się udało z tą sprzedażą i kupnem nowego m
![]() a krążek kiedy ci zdejmują? |
|
|
|
#464 | |
|
Konto usunięte
|
Ja kupiłam w R., tyle samo kosztował co tamten
Cytat:
za kupno nowego mieszkania, ale zazdroszczę |
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i trzymam kciuki żebyś ze wszystkim zdążyła
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo gratuluję mieszkanka ![]() ![]() |
|
|
|
|
#467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak, tak ![]() Warzywa z kurczakiem zawsze robię tak, że marynuję pierś z kurczaka + trochę oleju, na patelnię i od razu dodaję wody, żeby to się dusiło. Później zdejmuję i na wodzie warzywa duszę, później mieszam wszystko i tyle więc mam nadzieję, że nie będzie szkodliwe dla małej![]() Cytat:
Intensywnie u Ciebie![]() Ale u mnie leje, grzmi i wiatr okropny ![]() Ciekawe jak tam industria.. Mam nadzieję, że kibole sobie odpuszczą zadymy ![]()
|
|
#468 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wy tu takie pysznosci... dobra, jak maz wroci to na lody pojdziemy ![]() Cytat:
to teraz mozesz rodzic ![]() industria a ten pogrzeb i przewidywana zadyma to jutro, tak? trzymamy kciuki, zabarykaduj sie w piwnicy jakby co! dziewczyny, a co do przeslynnej "diety matki karmiacej"... np tu we wloszech cos takiego nie istnieje, nic nie mowia o niejedzeniu np owocow pestkowych tak jak w polsce (bo mi juz mama zapodala "ty w tym roku zadnych czeresni"), tylko mowia o brokulach i kapuscie. a wyczytalam, ze to tez mit. ogolnie czytam madre ksiazki i wyczytalam, ze to co mozna wykluczyc (ale wcale nie trzeba od poczatku, tylko obserwowac dziecko i patrzec czy nie ma dziwnych reakcji na mm) to produkty potencjalnie uczulajace czyli: mleko (i sery itd), jajka, ryby i soje. i ze to o kapustnych jakoby zjedzone przez matke powodowaly wzdecia u dziecka to mit. hmm. i ze dziecko moze nie lubic smau mleka po jakims konkretnym produkcie - ale, jak zwykle, trzeba je obserwowac. ja nie wiem, to moje pierwsze dziecko, wiec nie mam doswiadczenia, ale takie argumenty do mnie przemawiaja (poparte badaniami naukowymi). zamierzam tak wlasnie zrobic czyli na poczatku jesc nak dotychczas a potem ewentualnie eliminowac alergizujace produkty. takze dla mnie leczo czy bigos zamrozone jak najbardziej
Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-05-06 o 17:10 |
||||
|
|
|
#469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html tylko ja daje dużo więcej śmietany (całą dużą) bo uwielbiam mieć cały makaron sciaprany tym sosem ....aaa i troszke dosładzam do smaku.... wogóle więcej daje wszystkiego ...ilości w tym przepisie jakieś skromne tak, pogrzeb jutro. znajomi sie śmieją że powinnam stanąć przed bramą z kawą i ciasteczkami to mojego domu nie ruszą....... pppp bardzo kurde śmieszne a może rozciągne sznury w ogródku i pełno dziecięcych ciuszków porozwieszam, to sie kibole wzruszą.... tylko jak bedzie lało to bez sensu.....a swoją drogą niech jutro leje, niech gnoje poprzemakają
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale smaka narobiłyście na naleśniki. Idę smażyć, tylko mam dżem brzoskwiniowy. |
|
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
lubie figi
moze kiedys sobie takie cos zapodam...z tymi kibolami to rzeczywiscie.. nie wiadomo, najlepiej zabarykadowac sie w domu i liczyc na to, ze nie bedzie zadymy... |
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno będę siebie obserwowała i małą. Leczo,, spaghetti, bigos itp. potrawy które wiem, że na mój żołądek średnio działają-odpuszczę na początku. Ale tj. mówiła mi położna-żeby nie przesadzać i nie żyć o papce z kurczaka i marchewki. myslałam, że dzisiaj ![]() A macie może jakieś informacje od policji? nie wiem jak to się odbywa ale chyba jakieś zabezpieczenie domów, kontakt z ludźmi powinien z ich strony być?
|
|
#474 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tamten mi pasował ale lubię zmieniać tylko u mnie problem ze systematycznoscią ![]() Cytat:
![]() A i jeszcze witam nową mamusie Dzisiaj zamówiłam juz resztę potrzebnych rzeczy przede wszystkim koszule i biustonosze, poduszkę do karmienia, maly ręcznik żeby nam na początku było łatwiej, wkładki laktacyjne i przescieradlo na przewijak jeszcze wypłata nie przyszła a ja już ją wydała a i ciągle czekam na moje 100 złotych z pita juz półtora miesiąca
|
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gestoza nie jest fajna, mi się udało poprawić wyniki... dużo masz białka w moczu? Jak masz ciśnienie przekraczające górne 160 znacznie a dolne 100 to też powinnaś od razu do lekarza dzwonić. Jedna z osób zajmujących się medycyną naturalną poleciła mi pić mleko. Piję 3 szklanki dziennie i wyniki mam lepsze. No i dieta więcej białka a . mniej węglowodanów. Trzymam kciuki ![]() Cytat:
)
|
||
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mleka nie cierpie... ale spróbuje
|
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie się dowiedziałam ze koleżanka z innego forum urodziła dziś blizniaki w 31tc. waza 1480 i 1300g. odeszly jej wody |
||
|
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie chodzi o to, ze jak dziecko ma takie reakcje po mleku, ze ssie a potem tak jakby je od razu po tym bolal brzuch albo jakas wysypka albo cos to wtedy jest mozliwe, ze to alergia na cos. no i wtedy dieta eliminacyjna - na pierwszy ogien te najczesciej uczulajace produkty i zobaczyc czy jest poprawa, jak jest to mozna po jednym powoli z powrotem wprowadzac, az sie ustali co to bylo konkretnie.
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne co wiemy to że rodzina tego chłopaka wysyła apele o spokój i uszanowanie pogrzebu.....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

Sylwia, 24 lata, TP na 22 czerwca, dziewczynka <3
ale teraz jest coraz gorzej
cięzki wybor gdzie rodzić, bo wszedzie coś..

tylko jak bedzie lało to bez sensu.....
ala: