Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-06, 16:31   #2521
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

owieczkaa
Super łupy

czarownica
Fajnie, ze na 100% dziewczynka można robić zakupy

aakkzzii
tulę dasz radę!
My to najdłużej się nie widzieliśmy 5 dni, ale to było na samym początku związku (tzn. powrotu do siebie ) a tak to jeden dzień zwykle się nie widzieliśmy przez te 5lat. Teraz sobie nie wyobrażam, że go nie ma na kilka dni...

Jestem nienormalna ! Zadzwonili do mnie z uniwerku, że po roku rekrutacji rusza moja podyplomówka i czy jestem dalej zainteresowana! Powiedziałam, że jak najbardziej to będzie hardKor weekendy co prawda, ale mąż powiedział, że będzie siedział z dzieckiem, w razie co moja mamusia i tatuś są zachwyceni powiedzieli, ze będą rozpieszczać na weekendy tylko żebym potem nie miała pretensji, że wyrośnie na rozpuszczone
Stary 2015-05-06, 16:43   #2522
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Jestem nienormalna ! Zadzwonili do mnie z uniwerku, że po roku rekrutacji rusza moja podyplomówka i czy jestem dalej zainteresowana! Powiedziałam, że jak najbardziej to będzie hardKor weekendy co prawda, ale mąż powiedział, że będzie siedział z dzieckiem, w razie co moja mamusia i tatuś są zachwyceni powiedzieli, ze będą rozpieszczać na weekendy tylko żebym potem nie miała pretensji, że wyrośnie na rozpuszczone
Wow, od października?
Kurcze, też bym chciała ale nie czuję się na siłach. Na początku mam nadzieję, że wyrwę się czasami pobiegać i na siłownię

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
My z mężem tez zaczynaliśmy od związku na odległość bo ja jestem z Gdańska a mąż rodowity warszawiak. Widywalismy się przez 3 lata raz na miesiąc na weekend. Aż mąż pewnego dnia rzucił wszystko, wynajął przyczepę zapakował swoje rzeczy i przyjechał tutaj
Ale romantyk lubię takich facetów!

Która poduszka:
Baby raj
Super mami
Cebuszka
?
Stary 2015-05-06, 16:44   #2523
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Nie martw się, też słyszałam, ze tak ułożone łożysko może spowodować, że się później poczuje ruchy. Zresztą mówią, że pierworódki mają czas do 22 tygodnia, żeby poczuć, to Ci jeszcze trochę zostało

W ogóle ostatnio z mężem oglądaliśmy film z ruszającym się dzieckiem z końcówki i aż się przeraziliśmy, ze bywa aż tak:
https://www.youtube.com/watch?v=jEWjvlhD_-U
to tak na serio wygląda,toć u tej laski takie wygibasy w 34 tc! czy to boli? serio nie wiedziałam,że pod wpływem ruchów dziecka brzuch będzie odwalał taki break dance, aż się boję
MOja mała dzisiaj na głowie chyba stała bo kopała mnie-nie wiem w CO- ale w sumie czułam kopniaki jakieś 3 cm nad pępkiem-tak jakby w głębi gdzieś bebechów
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 16:45   #2524
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990;51301469[B
][/B]
Namisek dasz rade napewno dla chcącego nic trudnego. Trzymam kciuki.
A jeszcze jak zaoferował się mąż i rodzice z pomocą to super.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 16:45   #2525
grita
Rozeznanie

Ufff, nasprzątałam się aż mnie kręgosłup boli, ale dzisiaj przychodzi znajoma z synkiem, więc trzeba było trochę ogarnąć pobojowisko w kuchni Teraz relax z herbatką dopóki Młoda jeszcze śpi

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
O ja ale szalejesz. Ja mam pieluchy, chusteczki, zestaw do paznokci. I jak narazie to ubranka co dostałam od kuzynki, ale są dla chłopca a moj dzidziuś zrobił niespodzianke i mamy dziewczynkę.Pozaglądam i poprzebieram co moge uzyć. Szwagierka daje mi łóżeczko. No i pewnie jakieś ubranka dla dziewczynki bo ona ma roczna córeczkę. A zakupy zaczne za 2 i pół tygodnia bo jade do PL. Wiec już sie ciesze na szał zakupów. Uwielbiam zakupy.

Szczęściara. Mi nie pasuje moja sofa co mam w salonie. Nowa, ładna ale du@a i krzyż tak z niej bolą. Masakra.

Chipsy, cola i dirty dancing
A w UK nie będzie taniej jeśli chodzi o zakupy dla dzieci? Jakoś mam wrażenie, że każdy kto tam jest kupuje ubranka za grosze a u nas głupi pajac potrafi być po 30-40 zł.

Cytat:
My z mężem tez zaczynaliśmy od związku na odległość bo ja jestem z Gdańska a mąż rodowity warszawiak. Widywalismy się przez 3 lata raz na miesiąc na weekend. Aż mąż pewnego dnia rzucił wszystko, wynajął przyczepę zapakował swoje rzeczy i przyjechał tutaj

Jaki fotel???
Wow, prawdziwie męska decyzja

Cytat:
owieczkaa
Super łupy

czarownica

aakkzzii
tulę dasz radę!
My to najdłużej się nie widzieliśmy 5 dni, ale to było na samym początku związku (tzn. powrotu do siebie ) a tak to jeden dzień zwykle się nie widzieliśmy przez te 5lat. Teraz sobie nie wyobrażam, że go nie ma na kilka dni...

Hehe, będzie hardkor, ale dasz radę Byleby mieć pomoc ze strony męża i rodzinki A z jakiego zakresu podyplomówka?
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 16:48   #2526
Mediona
Zadomowienie

QUOTE=oczarowana;51301671] to tak na serio wygląda,toć u tej laski takie wygibasy w 34 tc! czy to boli? serio nie wiedziałam,że pod wpływem ruchów dziecka brzuch będzie odwalał taki break dance, aż się boję
MOja mała dzisiaj na głowie chyba stała bo kopała mnie-nie wiem w CO- ale w sumie czułam kopniaki jakieś 3 cm nad pępkiem-tak jakby w głębi gdzieś bebechów[/QUOTE]
Ała ale masakra.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-05-06, 16:52   #2527
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
to tak na serio wygląda,toć u tej laski takie wygibasy w 34 tc! czy to boli? serio nie wiedziałam,że pod wpływem ruchów dziecka brzuch będzie odwalał taki break dance, aż się boję
MOja mała dzisiaj na głowie chyba stała bo kopała mnie-nie wiem w CO- ale w sumie czułam kopniaki jakieś 3 cm nad pępkiem-tak jakby w głębi gdzieś bebechów
Nooooo, dokładnie tak Jakby dziecko planowało wyjść nie tą stroną co trzeba i szykowało się do wyjścia pępkiem najgorzej jak chcesz iść spać a tu dyskoteka w najlepsze i przy takim wierceniu się po prostu nie da

Ridja, nie mam takiej poduszki i nie wiem nawet jak Ci doradzić. Pewnie dziewczyny, które mają wiedza na co zwrócić uwagę. Ale tak wizualnie to podobają mi się baby raj i cebuszka
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 16:52   #2528
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ufff, nasprzątałam się aż mnie kręgosłup boli, ale dzisiaj przychodzi znajoma z synkiem, więc trzeba było trochę ogarnąć pobojowisko w kuchni Teraz relax z herbatką dopóki Młoda jeszcze śpi

A w UK nie będzie taniej jeśli chodzi o zakupy dla dzieci? Jakoś mam wrażenie, że każdy kto tam jest kupuje ubranka za grosze a u nas głupi pajac potrafi być po 30-40zl
Patrzałam na wózek i w PL bardziej mi sie podobają, i wychodzą taniej niż tu. Butelki są tańsze. a poza tym zobacze co mi w łapy wpadnie. A reszcze kupie tutaj. Ciuszki oczywiście na początek kupię a reszte na bierząco. Aha i musze sie zaopatrzyć w leki w Polsce. Bo tu to nic nie ma
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-05-06, 17:59   #2529
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ja mam:
leżaczek bujaczek,smoczek uspokajający,rożek minkie, przewijak, łóżeczko,rękawiczki niedrapki, łańcuszek do smoczka,chusteczki nawilżane 64 sztuki,kocyk gruby,kocyk lżejszy,mata edukacyjna, karuzelka, wanienka, fotelik, wózek, ubranka dla dziewczynki, ubranka dla chłopca

potrzebuję:
materacyk, pościel, śpiworek, prześcieradło, ręczniki, termometr, kosmetyki, laktator.

nie wiem czy cos jeszcze.
Pieluszki jeszcze bo się przydają :P

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
Sandrusia91 - dzieki za podpowiedz, na pewno obejrze. Wlasnie wczoraj bylam ogladac wozki z mezem, nasz faworyt odpadl w przedbiegach, bo jest zle wywazony i czasami gdy w wozku jest jedno dziecko potrafi sie przewrocic wybralismy inny, ale wstepnie, warto sie jeszcze rozejrzec

Ja tez mam znacznie bardziej owlosiony brzuch niz przed ciaza i to caly, ale takim delikatnym jasnym meszkiem. Nietety ten meszek lubi sie naelektryzowac i sterczy np. u lekarza...

Tez miewam dziwne sny - snilo mi sie, ze bylo mi niewygodnie, ze meczyl mnie wielki brzuch, wiec na weekend oddalam ciaze mojej siostrze i przepchnelam jej dzieci przez pepek hahahaha

A ja dlugie rozstania z tz mialam czesto - studiowalismy w innych mistach i czasem nawet miesiac sie nie widzielismy. Ale dzieki temu po 7 latch bycia razem nadal jestesmy soba zajarni i bardzo doceniamy czas spedzony razem.

Wczoraj bylam w ikei - upatrzyam sobie fotel idealny do karmienia, wybralsmy lozko i szafe do nowego mieszknia i ja jeszcze jakies ☠☠☠☠☠☠☠ety sobie upatrzylam
Znalazłam

http://www.blizniaki.waw.pl/547-tako...w1-nowosc.html

Dziewczyna pisała, że super jest i w ogóle zobacz sobie

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 17:59   #2530
Mediona
Zadomowienie

No pieluszki napewno
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-05-06, 18:14   #2531
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
owieczkaa
Super łupy

czarownica

aakkzzii
tulę dasz radę!

Mnie TŻ namawia do podyplomówki na jesieni mówi, że co drugi weekend da radę z małym siedzieć całymi dniami. Najwyżej będzie na uczelnie przyjeżdżał na dokarmianie ;D Głównie chodzi o to, żebym nie wypadła z "obiegu".
Dlatego już wiem, że muszę zaopatrzyć się w laktator ;D co by chociaż z jedno - dwa karmienia dał radę butelką zrobić...
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 18:17   #2532
malaja86
Rozeznanie

Piękny wózek.
Meneq- co za święto u Was dzisiaj. Rano jak słuchamy radia mówili, że znowu u Was święto i znowu ńie było giełdy. Były urodziny cesarza, potem dZień dziecka a dziś?

Jakiś czas temu mieliśmy kupic pampersy na aukcji ale nie zdążyliśmy, wczoraj było o surogatakach pisane i dziś miałam sen. Moja bratowa przywiozła mi moje dziecko że szpitala - synka. A ja taka zaskoczona, że już że ńiby kiedy urodziłam? Uczucie pierwszego przytuleńia cudowne. Ale zaraz panika bo nie mam pampersów. Więc w krzyk i mąż bierze dziecko w fotelik a ja pytam czego bo on jedzie po pampersy. A ja mam czekać. I że pojedzie do biedronki a ustaliliśmy że na start będą pampersy Active baby. W końću sie obudziłam. Troche zła na męża za pampersy, ale to uczucie jak przytulam diecko trzymało sie przy mnie jeszczegodzinę :p
Dziś zamawiam pampersy.

Ńie znam płci, może za tydzień ale kupiłam białe body.
A wczoraj obkupiłam się w ciuchu. Dwie sukienki i dwie bluzki w tym jedna ciążowa. Prźez ostatńie1,5 tygodnie rzuch mibardzo urósł.

Edytowane przez malaja86
Czas edycji: 2015-05-06 o 18:20
malaja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 18:35   #2533
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ale romantyk lubię takich facetów!
To był początek i koniec romantyzmu mojego męża haha Ale nie mam mu tego za złe bo ja też jestem mało romantyczna. Wolę codzienne małe gesty na przykład to że mi mąż kupi ulubiony soczek w sklepie albo podgrzeje obiad zanim wrócę z pracy i mam już cieplutki na stole jak wracam.
Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Mnie TŻ namawia do podyplomówki na jesieni mówi, że co drugi weekend da radę z małym siedzieć całymi dniami. Najwyżej będzie na uczelnie przyjeżdżał na dokarmianie ;D Głównie chodzi o to, żebym nie wypadła z "obiegu".
Dlatego już wiem, że muszę zaopatrzyć się w laktator ;D co by chociaż z jedno - dwa karmienia dał radę butelką zrobić...
Szczerze to ja bym się na to nie zdecydowała. Gdybyś rodziła w czerwcu to tak, ale nie w połogu na uczelnię chodzić. To by było ostatnie na co ja miałabym ochotę. I tak z obiegu wypadniesz bo twoim tematem numer jeden będzie dziecko tak czy siak. A po to idziesz na podyplomówkę i płacisz za to niemałe pieniądze żeby coś z tego mieć, a nie karmić gdzieś na kolanie i ani nie będziesz studiować, ani matkować.
Stary 2015-05-06, 18:36   #2534
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny uwaga trafiłam na wielką wyprzedaż w lidlu, wszystko za 5-10 zł łącznie z ubrankami dziecięcymi. Obkupilam się dla małego
Ty szczęściaro! I mówisz dopiero teraz? :P Było pisać jak w sklepie byłaś to byś pewnie dostała zbiorowe zamówienie

Cytat:
ja mam:
leżaczek bujaczek,smoczek uspokajający,rożek minkie, przewijak, łóżeczko,rękawiczki niedrapki, łańcuszek do smoczka,chusteczki nawilżane 64 sztuki,kocyk gruby,kocyk lżejszy,mata edukacyjna, karuzelka, wanienka, fotelik, wózek, ubranka dla dziewczynki, ubranka dla chłopca

potrzebuję:
materacyk, pościel, śpiworek, prześcieradło, ręczniki, termometr, kosmetyki, laktator.

nie wiem czy cos jeszcze.
A do szpitala? Nic nie musisz mieć?
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Idź po 24 tc, jak jeszcze nie poczujesz dziecka, do tego czasu to spokojnie można nic nie czuć

Co do dziecięcych ubranek, to szczerze wątpię, aby moje dziecko nosiło 68 na Święta. Będzie mieć wtedy 4 miesiące. Z tego co czytam na metkach, to rozmiar 62 jest na 2-3 miesiąc i 57-62 cm. Tym sposobem to by nosiła 68, ale jak tak patrzę po dzieciach, to jest różnie. Sama mówiłaś, że Twoja córka się urodziła i miała więcej niż 56cm a rozmiar 56 był na nią za duży. W mojej i tż rodzinie dzieci się duże nie rodzą, mój brat się niby urodził mając te 50-52cm ale nosił rozmiar 46, potem urósł do 56 a ten "prawidłowy" rozmiar na 4 miesiąc czyli 68 miał tylko dlatego, że miał nadwagę. Nie wiem, jak dzieci rosną, ale nie da się tego przewidzieć, więc być może masz rację i będzie mała nosiła ten rozmiar na Święta, ale jest też spora szansa, że nie urośnie aż tak szybko
Albo ja się tak łudzę, bo chcę ją jeszcze ubrać w te ciuszki 56, których co prawda dużo nie mam, ale nastawiłam się na tą jedną sukienusię i już żałuję, że się dałam tż namówić na kupno 56 chyba jej kupię taką samą, tylko większą, jak jej nie będę mogła jej założyć

Ja też mam brzuch owłosiony teraz. Jak się wnerwię to go depiluję, o dziwo nie odrastają tak szybko, ale strasznie się czuję z owłosionym brzuchem, w ogóle nie przypomina mi mój brzuch tych pięknych brzuchów ciążowych z reklamy ale mimo wszystko nie mam aż tak owłosionego brzucha żeby stwierdzić, że w miejscach intymnych mam mniej włosów

Czyli rysy ma bardziej polskie, skoro w Pl nie widzą japońskich genów, a w Jap widzą polskie

To już pełne gratulacje
Strasznie duża, ja na połówkowym jak byłam to mała miała niecałe 400g...

Aaaale Ci dobrze szkoda, że ja tak blisko Biedrę mam a nie Lidla już, też bym skoczyła bo ta Biedronka to taka słabo zaopatrzona w porównaniu z innymi. Ale pewnie w dzisiejszą ulewę i tak bym nigdzie nie poszła...

To mój jakiś dziwny, bo jeszcze przed ślubem chciał swoją małą księżniczkę. Jak lekarka powiedziała, że chłopiec, to się przestawił na chłopca ale teraz znów ma swoją córusię
I ciuchy jak chętnie wybiera, jak nie facet

to jest szansa, że moja będzie wstawać o 10

butelkę jak laktator
Ja mam butelkę, 2 smoczki, paczkę pieluch 2, etui na butelkę (ale niestety za wąskie na naszą), fotelik, kocyk, trochę ubranek, buciki, poduszkę do karmienia. W domu moich rodziców mamy 2 kocyki (jeden bawełniany, drugi mięciutki i ten drugi zostaje u rodziców), pościel i poszewki i prześcieradło, trochę ubranek, matę edukacyjną, karuzelę nad łóżeczko, wanienkę, cienki rożek, spacerówkę, łóżeczko.
Czekamy jeszcze na zamówiony usztywniany rożek i pościel z poszewką i ochraniaczem (niestety moja mama mi nie powiedziała wcześniej, że ma pościel praktycznie nie używaną, więc zamówiliśmy swoją, trudno, będą dwie).
1 czerwca jedziemy na zakupy i kupimy termometr kąpielowy, przybornik kosmetyczny, łóżeczko, ręczniczki, kosmetyki, pieluchy tetrowe, i takie inne 'pierdółki' typu podkłady poporodowe itd. Jeszcze zostanie laktator, wózek do zamówienia (ale wszystko już mamy gotowe tylko pójść i zamówić), monitor oddechu (bo jednak bierzemy sam monitor bez niani), termometr i sama nie wiem, co jeszcze
Cytat:
Sandrusia91 - dzieki za podpowiedz, na pewno obejrze. Wlasnie wczoraj bylam ogladac wozki z mezem, nasz faworyt odpadl w przedbiegach, bo jest zle wywazony i czasami gdy w wozku jest jedno dziecko potrafi sie przewrocic wybralismy inny, ale wstepnie, warto sie jeszcze rozejrzec

Ja tez mam znacznie bardziej owlosiony brzuch niz przed ciaza i to caly, ale takim delikatnym jasnym meszkiem. Nietety ten meszek lubi sie naelektryzowac i sterczy np. u lekarza...

Tez miewam dziwne sny - snilo mi sie, ze bylo mi niewygodnie, ze meczyl mnie wielki brzuch, wiec na weekend oddalam ciaze mojej siostrze i przepchnelam jej dzieci przez pepek hahahaha

A ja dlugie rozstania z tz mialam czesto - studiowalismy w innych mistach i czasem nawet miesiac sie nie widzielismy. Ale dzieki temu po 7 latch bycia razem nadal jestesmy soba zajarni i bardzo doceniamy czas spedzony razem.

Wczoraj bylam w ikei - upatrzyam sobie fotel idealny do karmienia, wybralsmy lozko i szafe do nowego mieszknia i ja jeszcze jakies ☠☠☠☠☠☠☠ety sobie upatrzylam
To urodził się wyjątkowo malutki Ale zazwyczaj dzieciaczki są tak w granicach 54 w górę. Wszystko będziesz wiedziała jak się urodzi, jednak ogólnie rozmiar 56 jest do pierwszego miesiąca, przeważnie jest traktowany jako 0-0, rzadziej jako 0-1. I faktycznie, to się sprawdza. Po miesiącu sa już ciasne. A w domku dzidziuś szybko rośnie. Do 2 lat dziecko rośnie jak torpeda, później już zwalnia (na szczęście) A niestety, sukienki mają taką głupią tendencję, że jest je mega źle wkładać i materiał się nie rozciąga, przeważnie w tych eleganckich
No, wreszcie się przyda wdzianko od babci co moja dostała Taka lekko elegancki topik z kołnieżykiem, na nim kamyczki, ale lekka bawełenka, i do tego szorty Będzie jej wygodnie, na wesele jej założę. Niby zaproszenie bez dziecka ale przecież w piwnicy nie zamknę będzie u taty na kolanach siedzieć Albo ogarnie się krzesełko dodatkowe. Porcją się podzielę, bo i tak wiele nie pojem. Dziękuję bogu, że moja zeszłoroczna sukienka jest taka lekka i rozciagliwa Obskoczyłam w niej 3 wesela i 2 albo 3 imprezy i tu pójdę, bo mnie w niej nikt nie widział w pracy

W ogóle dzisiaj ogarnęłam się, że źle powiedziałam lekarzowi do kiedy chcę zwolnienie, ale w sumie dobrze wyszło, bo mam do 13.05 i wezmę urlop w pracy, żeby dostać świadczenie, będzie kasa na wakacje i wypłacą mi za sam urlop do 10 czerwca, i będzie wizyta tak jak chciał po 4 tygodniach i później pójdę przed samym wyjazdem Idealnie

Jak zniknełam, poszłam spać. Kurier mnie obudził, ale dostałam w prezencie kartę do empiku na 50 zł Wymienie sie z mamą, da mi kasę a ja jej kartę i dołożę sobie do fotelika. Jeszcze w totka by się przydało cos chapsnąć, szkoda, że eska nie płaci rachunków, bo bym smsa napisała :P

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 18:48   #2535
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Nie, to nie boli Fajne uczucie. Bolą uderzenia w narządy a takie wygibasy nie. Może też być, że np nagle masz brzuch prawie cały po jednej stronie bo się dziecko rozciaga Śmieszne to.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-06, 19:00   #2536
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

No tak jeszcze pampersy, koszula nicna albo i dwie do karmienia, do szpitala niezbednik. Ale to juz ogarne jak bd na zwolnieniu

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 19:38   #2537
misiskuku
Zadomowienie

Dziewczyny, czy Waszym zdaniem łóżeczko może stać na ścianie, którą graniczy z łazienką i są w niej rury od wanny i kibla czy jednak to za duży hałas? Czy przesadzam?
Stary 2015-05-06, 19:40   #2538
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Waszym zdaniem łóżeczko może stać na ścianie, którą graniczy z łazienką i są w niej rury od wanny i kibla czy jednak to za duży hałas? Czy przesadzam?
Moim zdaniem przesadzasz Zresztą noworodki nie lubią absolutnej ciszy, szum z rur może być nawet dobrym usypiaczem.
Stary 2015-05-06, 19:41   #2539
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba przesadzasz A faktycznie coś słychać? W końcu dziecko nie będzie leżało z uchem przy ścianie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-06, 19:42   #2540
didi9
Raczkowanie

Cytat:
niestety na tablecie linku nie moge wstawic, nazywa sie STRANDMON, w necie jest zielony, ale w ikei byl jeszcze fioletowy i szary. Nie jest moim marzeniem wizualnie, ale jest meeeega wygodnie - mozna wygodnie oprzec glowe, bo jet wysoki, siedzenie jest szerokie, wiec spokojnie kojec motherhood zmiesci sie razem ze mna i wyokosc jest taka, ze wstaje bez problemu bez podpierania sie, wiec z blizniakami na rekach tez wstane

Ja mam dokładnie ten sam fotel upatrzony w ikei razem z podnóżkiem. Do pokoju małej pasuje idealnie ten jasnoszary i jest meeeega wygodny. Cena co prawda duża, ale nam potem będzie też pasował do salony jakby co
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 19:45   #2541
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem przesadzasz Zresztą noworodki nie lubią absolutnej ciszy, szum z rur może być nawet dobrym usypiaczem.
Moja mama też tak twierdzi
Mam dwie opcje postawienia łóżeczka ale ta z łazienką byłaby fajna bo obok mam półki i mogłabym poustawiać koszyki z niezbędnikiem do przewijania Królewny o tym usypiaczu właśnie też myślałam, gorzej jak się przestraszy.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Chyba przesadzasz A faktycznie coś słychać? W końcu dziecko nie będzie leżało z uchem przy ścianie
Utwierdzacie mnie w tym przekonaniu Ja tam słyszę, szczególnie wieczorem jak już chcę spać, ale nie jest to taki hałas, który mi jakoś specjalnie przeszkadza.
Stary 2015-05-06, 19:57   #2542
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama też tak twierdzi
Mam dwie opcje postawienia łóżeczka ale ta z łazienką byłaby fajna bo obok mam półki i mogłabym poustawiać koszyki z niezbędnikiem do przewijania Królewny o tym usypiaczu właśnie też myślałam, gorzej jak się przestraszy
Powiem Ci tak - nigdy by mi do głowy takie pytanie jak Twoje nie przyszło Może jestem nieczułą matką bo SERIO otworzyłaś mi oczy że może być hałas z łazienki haha
Stary 2015-05-06, 20:04   #2543
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Ci tak - nigdy by mi do głowy takie pytanie jak Twoje nie przyszło Może jestem nieczułą matką bo SERIO otworzyłaś mi oczy że może być hałas z łazienki haha
Haha.... Zupełnie jak ja.
Chociaż ja bym się zastanawiała nad np. Kaloryferem i oknem, albo o telewizorem ( nie o hałas, a elektryczność - paprotki to uwielbiają)
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 20:06   #2544
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tak samo bym o tym nie pomyślała :P ale my z podobnej gliny lepione ja się tylko martwię o ewentualny przeciąg, nic więcej.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-06, 20:15   #2545
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Pytanko
czy jak np siedze po turecku na podlodze i brzuch mam ze tak powiem zcisniety bo niestety ale nie siedze wyprostowana zbytnio, to czy dziecko ma tyle samo miejsca co np teraz gdy leze na plecach wyciagnieta na kanapie ?

wymianki
Stary 2015-05-06, 20:16   #2546
bianeczkaa
Zakorzenienie

A u nas w tym roku pierwszy dzień matki w przedszkolu. Pewnie się poryczę

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Pytanko
czy jak np siedze po turecku na podlodze i brzuch mam ze tak powiem zcisniety bo niestety ale nie siedze wyprostowana zbytnio, to czy dziecko ma tyle samo miejsca co np teraz gdy leze na plecach wyciagnieta na kanapie ?
Dziecko jest jeszcze tak małe, że na bank starczy mu miejsca, a później, to prędzej tobie będzie źle niż jej Ona sobie poradzi, a jak nie będzie jej się cos podobać, to da ci znać.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-06, 20:22   #2547
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Bo ja sie boje ze np jemu ściskam glowe albo reke przytrzaskuje i ono siedzi tam takie skisniete

wymianki
Stary 2015-05-06, 20:24   #2548
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Piękny wózek.

Meneq- co za święto u Was dzisiaj. Rano jak słuchamy radia mówili, że znowu u Was święto i znowu ńie było giełdy. Były urodziny cesarza, potem dZień dziecka a dziś?

Jakiś czas temu mieliśmy kupic pampersy na aukcji ale nie zdążyliśmy, wczoraj było o surogatakach pisane i dziś miałam sen. Moja bratowa przywiozła mi moje dziecko że szpitala - synka. A ja taka zaskoczona, że już że ńiby kiedy urodziłam? Uczucie pierwszego przytuleńia cudowne. Ale zaraz panika bo nie mam pampersów. Więc w krzyk i mąż bierze dziecko w fotelik a ja pytam czego bo on jedzie po pampersy. A ja mam czekać. I że pojedzie do biedronki a ustaliliśmy że na start będą pampersy Active baby. W końću sie obudziłam. Troche zła na męża za pampersy, ale to uczucie jak przytulam diecko trzymało sie przy mnie jeszczegodzinę :p

Dziś zamawiam pampersy.

Ńie znam płci, może za tydzień ale kupiłam białe body.

A wczoraj obkupiłam się w ciuchu. Dwie sukienki i dwie bluzki w tym jedna ciążowa. Prźez ostatńie1,5 tygodnie rzuch mibardzo urósł.
W Jp teraz byl Zloty Tydzien, czyli najdluzszy dlugi weekend
4/29 ur. cesarza (tyle, ze poprzedniego) tzw. Dzien Showa
5/3 rocznica ustalenia konstytucji - wypadlo w niedziele, wiec zostalo przeniesione wolne na 5/6
5/4 Dzien Zielony - cos a la dzien Ziemi
5/5 Dzien Dziecka a tak naprawde swieto chlopcow, dziewczynki maja 3/3
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 20:28   #2549
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Haha.... Zupełnie jak ja.
Chociaż ja bym się zastanawiała nad np. Kaloryferem i oknem, albo o telewizorem ( nie o hałas, a elektryczność - paprotki to uwielbiają)
Okno i kaloryfer to tak, ale rury - nigdy. A przy TV to bym się bała że zarzyga mi ekran haha
Stary 2015-05-06, 20:31   #2550
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Okno i kaloryfer to tak, ale rury - nigdy. A przy TV to bym się bała że zarzyga mi ekran haha
Haha... Co z Ciebie za matka ? Ekran ważniejszy niż dzieciak? Hahah...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości