|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
...sie mi przypomnialo, ze musze stanik do karmienia zamowic...
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę zaraz na wizytę i aż niemogę się doczekać bo to ostatnie usg i jadę z tżtem a co niech sobie popatrzy na Zosieńke
Muszę przyznać, że mała od 3 dni nieźle daje mi w kość także zobacze co ona tam kombinuje |
|
|
|
#483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wlasnie mi wyskoczyl na fejsbuku taki obrazek, niestety po wlosku, wiec przetlumacze zamiast wklejac... "kiedy kobieta jest w ciazy wszyscy glaszcza ja po brzuchu i mowia "gratulacje"... a dlaczego nikt nie glaszcze jej faceta po przyrodzeniu mowiac "dobra robota"? " hihihi Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-05-06 o 18:30 |
|
|
|
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wracałam z koncertu Metallicy pociągiem. To był wtedy pierwszy duży koncert muzyki metalowej na stadionie śląskim (później je wznowili) i pamiętam, że stacje na trasie pociągu obstawiał patrol gwardii narodowej (tak twierdzi kolega, ja tam widziałam wojskowych z dużymi karabinami). Na naszej stracji odeskortowali nas z peronu do samej taksówki. Więc zasoby mają, myślę że powinni się zmobilizować, ponieważ oprócz prawdziwych kibiców i kiboli przyjdzie masa wandali :/ trzymam kciuki, żeby sobie z nimi poradzili. Byliśmy kupić bazę do fotelika i... nie wiedziałam, że są takie drogie ale na 4 lata powinna starczyć. Drugi fotelik można na niej montować i przodem, i tyłem - na wszelki wypadek, gdyby mały nienawidził jeździć tyłem (a tak będziemy go uczyć ). baza z maxi cosi, 2way family czy jakoś tak. W weekend tz będzie trenował montaż
|
||
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
country, kciuki za wizyte
![]() chciałam robić sobie literke dla Gośki, ale nie znalazłam ładnej deseczki ani dykty nie chciałam całego imienia, bo za duży chaos by był, chce tylko jedną literke i postawie ją na parapecie koło łóżeczka albo na półce nad komodą ![]() i znalazłam taką aukcje gdzie mają literki, które można postawić.....tylko oczywiście mam dylemat który kolor/wzór literki wybrać..... http://allegro.pl/show_item.php?item=5309722122 fioletowa z jasne groszki czy niebieska w żółte.....łomatko, mam mętlik pomóżcie
|
#486 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
|
#487 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Ojoj też muszę się za jakimś rozejrzeć, tylko zastanawiam się jaki brać rozmiar, bo się boję że teraz będzie dobry a jak produkcja mleka zacznie się na dobre to się okaże za mały ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Industria a jaki kolor dodatków będzie w kąciku? oba kolorki ładne, ja osobiście ten fiolet bym wziela
Country kciuki za wizyte, bedzie wszystko git u ciebie |
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za opinie
![]() wybrałam tą fioletową w groszki, to był pierwszy typ ![]() Cytat:
![]() aaaa i musze sie wam pochwalić- kupiłam sobie koszule do porodu w żyrafke :P mam dwie fajne których mi szkoda pozazdrościłam wam miśków , ale stwierdziłam że to już bedzie za duża perwersja z żyrafka bedzie kompromisem
Małgosia.. 22. 06. 2015 Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-05-06 o 18:55 |
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Country
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żyrafy, fiu fiu.... trendsetterka z ciebie!
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja tez sie zastanawiam jaki rozmiar. na razie kupilam dwupak takich bawelnianych topow do karmienia, do spania i conajwyzej po domu, bo wygodne ale nic nie podtrzymuje prawie, ksztalt biustu w tym jest tragiczny.. takze chcialam jednego chociaz effuniaka do karmienia, zeby miec w czym sie ludziom pokazac co do rozmiaru ja mam inne teorie: ze na poczatku, jak bedzie nawal to piersi sie zrobia wielkie i nieprzewidywalne (no i wtedy te miekkie topy) a potem jak sie unormuja to... nie wiadomo! czy beda takie jak teraz? (dobre pare rozmiarow wieksze niz przed ciaza) czy zmniejsza sie do przedciazowego rozmiaru? no nie wiem... nie chce wywalac kasy bo porzadny stanik swoje kosztuje, ale nie usmiecha mi sie calkiem nie miec (stanikomaniaczka ze mnie...) ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- no wlasnie... ale u mnie nie ma tanich w normalnych rozmiarach tylko we wloskich 1-2-3-4 itd to tragedia jest, wole bez niczego... |
|
|
|
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj trochę pisze:
https://parenting.pl/portal/jaki-biu...z-do-karmienia i jeszcze taki cytat: "Idealnie by było znać obwód pod biustem sprzed ciąży, ponieważ po porodzie wrócimy do niego po ok. miesiącu. Jeśli przed ciążą nosiłaś stanik np. z obwodem 65, to szukaj stanika z takim samym obwodem i dokup przedłużkę lub dwie â po porodzie obwód wróci do stanu przedciążowego w ciągu około miesiąca. miseczka stanika do karmienia musi być o rozmiar większa, ponieważ w czasie laktacji biust ma tendencje do powiększania się, może się nawet okazać, że stanik większy o dwie miseczki będzie dobry." Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-05-06 o 19:22 |
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy...120347310.html i jakąś używke z mothercare normalnie nosze b, a te pierwsze staniki wziełam c. chociaż ten z mothercare jest ogroomny . jakieś topy elastyczne też mam- lubie nosić takie na codzień a w razie czego duuuużo pomieszczą
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
i tu jest dobry artykuł, bardzo szczegółowy i trochę mi rozjaśnił w głowie
http://www.mama.wortale.net/82-Jaki-...karmienia.html |
|
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#498 |
|
Konto usunięte
|
Industria... Miśków pozazdrościłaś a kotków nie?
|
|
|
|
#499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#500 |
|
Konto usunięte
|
Ja biustonosz do szpitala kupiłam stąd http://allegro.pl/stanik-biustonosz-...906211502.html
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
och ach, oczywiście kotków też
![]() ej, może założymy firme i bedziemy sprzedawać koszule do porodu ze smętnym czopem ??? ![]()
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wizycie wszystko ok, szyjka ok, wszystko pozamykane. Szczerze mówiąc jestem nieco zawiedziona No i w 36 tygodniu ma 2500Staniki do karmienie mam jakieś 2 tanie na początek, jak mi się wszystko już unormuje to dopiero kupię coś lepszego, ale raczej to będzie normalny stanik a nie specjalny do karmienia. |
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabisun za wizytę
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#506 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ze smetnym czopem to ja tiszerta chce takiego do chodzenia w dzien
|
||
|
|
|
#507 |
|
Konto usunięte
|
Byznes is byznes
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że możesz się spokojnie bawić ))
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

ala:
wracałam z koncertu Metallicy pociągiem. To był wtedy pierwszy duży koncert muzyki metalowej na stadionie śląskim (później je wznowili) i pamiętam, że stacje na trasie pociągu obstawiał patrol gwardii narodowej (tak twierdzi kolega, ja tam widziałam wojskowych z dużymi karabinami). Na naszej stracji odeskortowali nas z peronu do samej taksówki.
ale na 4 lata powinna starczyć. Drugi fotelik można na niej montować i przodem, i tyłem - na wszelki wypadek, gdyby mały nienawidził jeździć tyłem (a tak będziemy go uczyć ). baza z maxi cosi, 2way family czy jakoś tak. W weekend tz będzie trenował montaż

za wizytę