Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-06, 21:15   #3961
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Hej... Witam się dopiero teraz. Byłam dzisiaj u ortopedy na konsultacji. Mam skoliozę lędźwiową, do tego nawracająca rwa kulszowa. Ginekolog mnie wysłała, żeby ortopeda stwierdził czy mogę rodzić naturalnie. Zbył mnie. Stwierdził, że od porodów są ginekolodzy i on mi nic na piśmie nie da. Wygłosił jakieś teorie, ale nic konkretnego z nich nie wynika. Więc dalej nie wiem czy mogę rodzić naturalnie. Obawiam się, że w trakcie porodu dostanę ataku rwy kulszowej, a wtedy nie umiem się ruszać... I boję się, że będą jakieś komplikacje, za późno zrobią cesarkę, maluchowi to zaszkodzi.
Nastrój mam dziś adekwatny do pogody
myślę że twój ginekolog od razu stwierdzi że będzie cięcie cesarskie. Mojego byłego męża siostra miała rwe kulszową w ciąży nawet w szpitalu z brzuszkiem przez to leżala. Od razu bez gadania zbędnego ginekolog stwierdziła że będzie miała cc...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 21:15   #3962
mms_22
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny

no to ja nie wiem czemu już kazała mi te wyniki robić... ale w sumie ja np toxo miałam tylko raz, a niektóre z Was po 3-4 razy...

nie wiem, ufam swojej gin i nie będę zachodzić w głowę

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 21:16   #3963
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witam po wizycie

Haha śmiać mi się chce, z moich Przeczuc na dziewczynkę, każdy mówił dziewczynka, imiona wybierali, ale nie dawało mi coś spokoju... Właśnie oto ten siusiak którego dziś ujrzałam dość konkretnego B-) a więc będzie drugi chłopak. Ułożyło mi ze w końcu więm!!! i waży 760 g ułożony glowkowo. Wszystko jest ok jest cudny
A jednak chlop :-P gratki :-P no to sexmisja na wątku nam nie grozi :-P

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie, wszystko okej, szyjka długa i zamknięta Wyniki bardzo dobre, nie mam się czym martwić. Następna wizyta 10.06 i wtedy to 3 USG będzie. Z badań mam zrobić już tylko morfologię i mocz
Gratki ;*
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 21:17   #3964
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
super!! gratuluje udanej wizyty
Dziękuję!

Będę pamiętać o tej pościeli, jak mi się gdzieś rzuci w oczy coś takiego lub bardzo podobnego będę krzyczeć głośno

I gratuluję zakupów, bo zapomniałam napisać! Zastanawiam się teraz nad tym pojemnikiem na zużyte pieluszki... miałaś przy synku? Czy właśnie Ci tego brakowało? Doradź coś pliz
Stary 2015-05-06, 21:17   #3965
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
DZIĘKUJĘ!!
tylko teraz musze pomysleć jak skompletować to wszystko, żeby mało ręce i nogi
na pewno dasz radę kto jak kto, ale Ty akurat masz wyczucie stylu

Igorek

Stary 2015-05-06, 21:20   #3966
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Gratki ;*

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Pewnie, lekarz wie najlepiej

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Roxi kochanie znalazłam tylko coś takiego : http://www.laredoute.pl/dom-niemowle/cat-67075.aspx

to nie te wzory, których szukasz, ale może coś Ci spasuje

Dziewczyny... ja zbankrutuję, ale piękne rzeczy są na tej stronie
Stary 2015-05-06, 21:20   #3967
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję!

Będę pamiętać o tej pościeli, jak mi się gdzieś rzuci w oczy coś takiego lub bardzo podobnego będę krzyczeć głośno

I gratuluję zakupów, bo zapomniałam napisać! Zastanawiam się teraz nad tym pojemnikiem na zużyte pieluszki... miałaś przy synku? Czy właśnie Ci tego brakowało? Doradź coś pliz
nie miałam przy juniorze ale ostatnio właśnie znajome polecały więc co.. kupiłam i sprawdzę jakie to będzie przydatne

Cytat:
na pewno dasz radę kto jak kto, ale Ty akurat masz wyczucie stylu
właśnie ostatnio mam jakoś mało pomysłów
dziś zamówiłam ten śpiworek: http://www.bialymotylek.pl/spiworek-...og-p-1560.html i właśnie dzięki niemu trafiłam na tą poście...

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-05-06 o 21:24
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 21:29   #3968
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
W superpharm z kolei jest mleczko do prania 1.5 l za 19.90 ale nie wiem moze wy wiecie czym sie rozni mleczko od płynu?

Znalazlam dzis rady na 1 spacer moze komuś pomogą

http://m.canpolbabies.com/pl/advices...e/mothers/4729
mleczko jest do prania z loveli a płyn jest do płukania ... i proszek jest jeszcze- to wiadomo do prania

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Jestem no i tak: Iguś zostaje Igusiem na 100% siusiaka ma konkretnego raczej już nie odpadnie
trochę jestem nie pocieszona, bo miałam tylko zwykłe usg, nie przełączyła na 3d... w sumie nie wiem czemu, ale nie upominałam się, bo i tak zawsze robiła mi bez dodatkowej opłaty...

ale z ważniejszych informacji to tak:
po 1. Igorek ułożony jest już główkowo, co mnie bardzo cieszy
po 2. waży równo 1,200 g
i jest najpiękniejszym dzieckiem pod słońcem

Poza tym wszystko rozwija się prawidłowo

u mnie też wszystko ok (mam na myśli szyjkę, śluz itp.)

Jestem mega szczęśliwa następna wizyta za 4 tyg, czyli 3 czerwca

a tak w ogóle, to na następny raz mam zrobić standardowo mocz, morfologię i jakiś posiew z pochwy GBS... mniej więcej wiem na czym to polega, ale miała któraś z Was to badanie?

co za... wrrr... brzydkie słowa mi się na usta cisną...
ale zrób tak, jak pisały dziewczyny - skonsultuj to z innym lekarzem
jaaaaki duży super!!!!

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Moje ostatnie zdobycze z sh :-P
podziwiam jak wy umiecie wyszukać tak fajne ciuszki...

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Witam po wizycie

Haha śmiać mi się chce, z moich Przeczuc na dziewczynkę, każdy mówił dziewczynka, imiona wybierali, ale nie dawało mi coś spokoju... Właśnie oto ten siusiak którego dziś ujrzałam dość konkretnego B-) a więc będzie drugi chłopak. Ułożyło mi ze w końcu więm!!! i waży 760 g ułożony glowkowo. Wszystko jest ok jest cudny
Martwi mnie jedno, człowiek się już martwię na przyszłość... Ale dziewczyny u Nas od męża strony i mojej same siostry, baby wszędzie i rodziny się zachodzą. macie Przykład jakikolwiek gdzie brat z bratem to najlepsi kumple? ja niże znam takiego przypadku, znam tylko sytuacje gdzie są bracia i jest wojna, złości, majątki i pola i rywalizacja. Może martwię się na zapas i idiotke z siebie robie ale jakoś nie daje mi to spokoju.
gratuluję siusiaczka... wieeelkiego
a o złości, wojny, majątki i pola teraz nie czas się martwić Będziesz dobrą mamusią która nauczy braci milości i szacunku do siebie
Stary 2015-05-06, 21:30   #3969
Molise
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt, dziewczyny !
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
myślę że twój ginekolog od razu stwierdzi że będzie cięcie cesarskie. Mojego byłego męża siostra miała rwe kulszową w ciąży nawet w szpitalu z brzuszkiem przez to leżala. Od razu bez gadania zbędnego ginekolog stwierdziła że będzie miała cc...
No właśnie moja ginekolog nie chce podejmować decyzji bez konsultacji ortopedycznej, dlatego mnie wysłała. Na następnej wizycie jej powiem czego się dowiedziałam, a raczej że niczego się nie dowiedziałam. I będziemy myśleć co dalej...

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 21:39   #3970
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też po wizycie, wszystko okej, szyjka długa i zamknięta Wyniki bardzo dobre, nie mam się czym martwić. Następna wizyta 10.06 i wtedy to 3 USG będzie. Z badań mam zrobić już tylko morfologię i mocz

kolejne dobre wieści super !!!

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Dziękuję dziewczyny

no to ja nie wiem czemu już kazała mi te wyniki robić... ale w sumie ja np toxo miałam tylko raz, a niektóre z Was po 3-4 razy...

ja z tego co kojarzę też miałam dwa razy... Chyba zależy od ginekologa... Nie ma się chyba co martwić skoro ufamy naszym lekarzom to będzie dobrze

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
nie miałam przy juniorze ale ostatnio właśnie znajome polecały więc co.. kupiłam i sprawdzę jakie to będzie przydatne

właśnie ostatnio mam jakoś mało pomysłów
dziś zamówiłam ten śpiworek: http://www.bialymotylek.pl/spiworek-...og-p-1560.html i właśnie dzięki niemu trafiłam na tą poście...
no to napisz do nich na pewno jest jakis kontakt i zapytaj o pościel ze zdjęcia... skoro śpiworek mają, zdjęcie wrzucają to na pewno wiedzą czy będą mieli i kiedy...
Stary 2015-05-06, 21:42   #3971
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Witam po wizycie

Martwi mnie jedno, człowiek się już martwię na przyszłość... Ale dziewczyny u Nas od męża strony i mojej same siostry, baby wszędzie i rodziny się zachodzą. macie Przykład jakikolwiek gdzie brat z bratem to najlepsi kumple? ja niże znam takiego przypadku, znam tylko sytuacje gdzie są bracia i jest wojna, złości, majątki i pola i rywalizacja. Może martwię się na zapas i idiotke z siebie robie ale jakoś nie daje mi to spokoju.
Gratulacje synka
Nie martw się na zapas będziesz ich tak wychowywać i takie.wzorce przekazywać, żeby dażyli się dużą sympatią i więzią

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Roxana- zestaw 20szt 60x80cm
Stary 2015-05-06, 21:44   #3972
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję udanych wizyt, dziewczyny !

No właśnie moja ginekolog nie chce podejmować decyzji bez konsultacji ortopedycznej, dlatego mnie wysłała. Na następnej wizycie jej powiem czego się dowiedziałam, a raczej że niczego się nie dowiedziałam. I będziemy myśleć co dalej...
no to nie rozumiem tej ginekolog w takim razie... To ona prowadzi twoją ciążę, i to ona powinna wiedzieć co i jak i czy możesz rodzić naturalnie czy tylko cc... Może się chciała upewnic... ale chyba jest od tego i nie jesteś pierwszym przypadkiem (że tak się wyrażę) z rwą kulszową ... no hellołłl
chyba że ty wyraźnie jej powiedziałaś że chcęsz rodzić naturalnie a ona ma inne zdanie i zaproponowała ci konsultację, no to się zgodzę...

Nie wiem... Powiedz jej że nic nadal nie wiesz i chyba będzie musiała juz podjąć decyzję...
Stary 2015-05-06, 21:45   #3973
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:

kasperko, co do pulsu to lekarz powiedział, że do 90 to absolutna norma w ciąży, wszystko co ponad 90 powinno alarmować, ale absolutnie nie wpadać w panikę tylko zacząć mocniej obserwować, zaalarmować lekarza itd.

Lekarz powiedział, że wynik piękny, cukrzycy nie ma

Skonsultowałabym to z ginekologiem On Ci doradzi co i jak dalej działać.

Szybko ten wymaz Ci kazała zrobić, ja czytałam, o tym... ale że bliżej porodu się to robi.

Brawo za piękne wyniki i za zdrowiutkiego Igorka

Piąteczka, u mnie identyko

Gratulacje udanej wizyty i dobrych wynikow dziekuje za informacje
Stary 2015-05-06, 21:51   #3974
moniska139
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluję wizyt!

Cytat:
Dziękuję dziewczyny

Też miałam raz i będę powtarzać dopiero ok 30-32 tygodnia.

Walczę z drukarką, nie chce na czarno drukować. Teść jak zaniósł do naprawy to facet wyliczył mu za naprawę tyle co nowa. Kupiłam spiryt wyciągnęłam strzykawką tusz wlałam spirytus i czyszczę, czyszczę, czyszczę...
Nie wiem czy to coś da
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 21:53   #3975
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja też mam jazdy z kręgosłupem od pół roku ale u mnie to wynik krótszej nogi i asymetrii bioder. Obecnie cala prawa część od odcinka krzyżowo lędźwiowego aż po stopę boli mnie bardzo codziennie, ale daje radę. Choć pewnie w piątek to konkretnie skonsultuje z położną dla czystego sumienia. Bartka bez problemu urodziłam sn, teraz tez na to liczę

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 22:02   #3976
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Mravka, po raz kolejny się z Tobą całkowicie zgadzam Tym razem w kwestii zakupów dla Malucha... ale w ogóle mam wrażenie, że podobnie myślimy
Wawrzyniec rzeczywiście niekoniecznie A Tymek bardzo fajny Olaf zresztą też, ale od kiedy usłyszałam w parku "Olafku, nie biegaj, bo się spocisz" jakoś źle mi się kojarzy
To, że kredyt dostaniemy, to jestem pewna - pytanie na jakich warunkach I tutaj prośba o kciuki za negocjacje, bo przez pół roku będziemy dwa na raz spłacać No nic, dzisiaj kolejny bank i ostatni w piątek... a potem 2 tyg. czekania na decyzję...
Błękit może być fajny Ja jestem bladzioch, a miałam na pazurkach taki ni to błękit, ni lawenda, ale wyglądał super, bo wychodził z ciepłego - w mroźnym błękicie wyglądałabym jak trup, a w tym bardzo ok

A ja wylądowałam rano na IP - a dokładniej sama pojechałam i wysiedziałam się w kolejce 2,5 godziny
Znowu krwawienie z durnej nadżerki Na szczęście z łożyskiem wszystko ok, szyjka długa i trzyma, a Młoda sobie fika. Nie mierzyli jej, ale doktorka "na oko" powiedziała, że rośnie ładnie. Tyle...
Mam na siebie uważać, nie nosić, nie denerwować się, a w ogóle "to Pani jeszcze nie jest na zwolnieniu?!"
Kurcze, co raz poważniej o tym myślę
W sumie już to kiedyś pisałam,że tez mi się tak wydaje- nadajemy chyba na podobnych falach
Heh no właśnie mi się póki co Olaf z niczym złym nie kojarzy. Swoją drogą kiedyś na Roberta wołałam Forest,bo On zazwyczaj przemieszcza się biegając.

Co do podwójnego kredytu to nie zazdroszczę. Tak czy inaczej to większe obciążenie dla codziennego budżetu. A do jakich bankow startujecie?

A widzisz ja też bladzioch,ale skoro mówisz,że ten błekit nie będzie wygladał zle to może się skusze. Nie chciałabym wyglądać jak topielec. Fuksja o której piszę Nicole w sumie tez kiedyś miałam- uwielbiam ten kolor

Myśl,myśl poważnie o tym L4, nie ma co się zajeżdzać. Pisałaś chyba kiedyś,że z podwyżki nici, więc w sumie nie ma co się chyba nadto nadwyrężać. Choć też rozumiem chęć zobaczenia owocu swojej długiej pracy.. Swoją drogą do takich zaleceń lekarza powinni jeszcze dołączać nianie w pakiecie dla kobiet już dzieciatych. Łatwo powiedzieć nie nosić i nie denerwować się
Cytat:

Zdam relację po powrocie oczywiście A ciśnienie chcę zacząć mierzyć regularnie żeby zobaczyć czy mi nie wzrasta przypadkiem w tym 3 trymestrze... I tak dobrze mieć ciśnieniomierz w domu, przyda się

A tak w ogóle - wybrałaś już może szpital?

Najważniejsze, że masz to badanie za sobą Teraz odpoczywaj, jutro będzie lepiej
aa rozumiem, myślałam,że masz jakieś problemy z ciśnieniem.W sumie ja bym się nie obraziła jakby mi wzrosło,bo normalnie to mam ledwo 100

Ja zamierzam rodzić tam gdzie Robsona tj na Żelaznej. Już się dogadałam z jedną z położnych które tam pracują ,także szykuje się tam. A Ty już wybrałaś szpital?

Oj tak ciesze się,że to już z głowy . Choć całe popołudnie dogorywałam i na słodkie chyba nie spojrze przez tydzień. Blehhh

Cytat:
Dziewczyny ja na szybko bo pisze z internetu z tel i zje mi kase :-P

Wszystko oki. Maluszek wazy prawie 700g juz taki duzy <3
Suuuuuper!! no to już duży chłop!
Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
to super, że wszystko dobrze

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

jedyny plus dzisiejszego dnia, że przyszło te krzesełko kolor ma piękny, nie składaliśmy, tylko spojrzeliśmy czy wszystko jest
ciesze się,że na żywo tez Ci się spodobał. Jak złożycie koniecznie wstaw zdjęcie jak się prezentuje
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Mravka strasznie się tłucze po pokoju mój tż. Podłącza telefon do ładowania, pasuje, szuka nie wiadomo czego po szafkach.
Może myśli ,że jest cicho?
A tak serio to może niech tow szystko zrobi zanim zaśnie. Poprasować można dzień wcześniej. Szczerze mówiać mi by sie nie chciało wstawać wcześniej aby to wszystko zrobić
Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Czesc mamusie
Bylam wczoraj u lekarza i ok wszystko.powiedzial ze pisior ogromny hehe
heh to TZ dumny pewnie
w ramach anegdoty powiem Ci,że po porodzie moj TZ chodził dumny jak paw,że Jego Syn ma takie klejnoty. Potem okazało sie,że to była opuchlizna
Cytat:
Hej... Witam się dopiero teraz. Byłam dzisiaj u ortopedy na konsultacji. Mam skoliozę lędźwiową, do tego nawracająca rwa kulszowa. Ginekolog mnie wysłała, żeby ortopeda stwierdził czy mogę rodzić naturalnie. Zbył mnie. Stwierdził, że od porodów są ginekolodzy i on mi nic na piśmie nie da. Wygłosił jakieś teorie, ale nic konkretnego z nich nie wynika. Więc dalej nie wiem czy mogę rodzić naturalnie. Obawiam się, że w trakcie porodu dostanę ataku rwy kulszowej, a wtedy nie umiem się ruszać... I boję się, że będą jakieś komplikacje, za późno zrobią cesarkę, maluchowi to zaszkodzi.
Nastrój mam dziś adekwatny do pogody
"uwielbiam" taką spychologie. Najwygodniej nie wziać odpowiedzialności za coś. Swoją drogą to nikt nie kazał Mu podejmować decyzji w kwestiach ginekologicznych tylko ortopedycznych. A to już chyba jest Jego zakres. Tj pisałaś idz do innego, szkoda czasu na takiego który nic nie wnosi.
Cytat:
Jestem no i tak: Iguś zostaje Igusiem na 100% siusiaka ma konkretnego raczej już nie odpadnie
trochę jestem nie pocieszona, bo miałam tylko zwykłe usg, nie przełączyła na 3d... w sumie nie wiem czemu, ale nie upominałam się, bo i tak zawsze robiła mi bez dodatkowej opłaty...

ale z ważniejszych informacji to tak:
po 1. Igorek ułożony jest już główkowo, co mnie bardzo cieszy
po 2. waży równo 1,200 g
i jest najpiękniejszym dzieckiem pod słońcem

Poza tym wszystko rozwija się prawidłowo

u mnie też wszystko ok (mam na myśli szyjkę, śluz itp.)

Jestem mega szczęśliwa następna wizyta za 4 tyg, czyli 3 czerwca

a tak w ogóle, to na następny raz mam zrobić standardowo mocz, morfologię i jakiś posiew z pochwy GBS... mniej więcej wiem na czym to polega, ale miała któraś z Was to badanie?
ciesze sie,że wizyta taka udana i z Igora już spory dzieć!

Cytat:
Witam po wizycie

Doooczekałaś sie w końcu. A imie dla chłopca już wybrane?
Relacjami między braćmi sie nie przejmuj, bo naprawdę dużo od nas zależy jako rodziców. Ja też będę mamą dwóch facecików i ciesze się z tego faktu. Nie myśl co będzie za 15-20 lat.
Cytat:
I kolejna pozytywna wiadomość świetnie,że wszystko jest ok i teraz tylko czekać na kolejną wizytę. Czyli rozumiem,że nie było okazji aby podejrzeć Malutką?

Ja właśnie podejrzałam swoje wyniki z morfologii( Lux Med ma taką bajeczną funkcje) i kuzwa mam jeszcze większą anemie niż ostatnio . Z 11,4( gdzie minimum to 12) spadła mi hemoglobina na 9,9. To wiele wyjaśnia dlaczego jestem jak dętka i nawet spacer jest wyprawą życia.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 22:15   #3977
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Gratulacje synka
Nie martw się na zapas będziesz ich tak wychowywać i takie.wzorce przekazywać, żeby dażyli się dużą sympatią i więzią

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Roxana- zestaw 20szt 60x80cm
http://www.aptekagemini.pl/weber-pie...-1-sztuka.html mówimy o tych? :P a nie... ty piszesz 60x80 więc to nie ja Ci wykupiłam

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Ja właśnie podejrzałam swoje wyniki z morfologii( Lux Med ma taką bajeczną funkcje) i kuzwa mam jeszcze większą anemie niż ostatnio . Z 11,4( gdzie minimum to 12) spadła mi hemoglobina na 9,9. To wiele wyjaśnia dlaczego jestem jak dętka i nawet spacer jest wyprawą życia.
bidulko, bierzesz coś na tą anemię?

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-06, 22:18   #3978
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Może myśli ,że jest cicho?
A tak serio to może niech tow szystko zrobi zanim zaśnie. Poprasować można dzień wcześniej. Szczerze mówiać mi by sie nie chciało wstawać wcześniej aby to wszystko zrobić
Też by mi się nie chciało ale on pół godziny rano duma nad herbatą. Więc te kilka minut nie robi mu różnicy.
Wie bo za każdym razem komentuje to jego zbieranie się.
Stary 2015-05-06, 22:22   #3979
MsLullaby
Zakorzenienie

Swietny tekst

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 22:24   #3980
moniska139
Zadomowienie

Lulla już czytałam lubię jej teksty takie lekką ręką pisane.
Stary 2015-05-06, 22:24   #3981
beatrix28
Zadomowienie

beaciorq sliczne ubranka
mms22 no to spory chlopak
aliczka88 gratuluje synka!w koncu sie dowiedzialas
roxy fajna posciel i spiworek,a moze ktos by Ci uszyl taki komplet na zamowienie..?na fb sa grupy jak np ,,tworcze mamusie'' one tam cuda szyja..
co do tematu co w ciazy szkodzi: trzeba byc ostrozną ale ciaza to nie choroba,zyje jak przed ciaza pije moze wiecej sokow i jem wiecej owocow,warzyw ale zyje jak dotychczas,piele w ogródku czy sprzatam bo nikt tego za mnie nie zrobi ..
myje rece,owoce warzywa, nie jem surowego miesa i jaj i odrobaczam psy raz na kwartal..nie mozna sie zamknac pod kloszem na 9mcy, w obawie ze cos mi sie stanie, tzreba o siebie dbac ale nie bede studiowac kazdej truskawki z mikroskopem w rece..tak samo moglabym robic z kielbasa czy miesem napakowanym antybiotykami itd.

po 2 warto podejsc z dystansem do wypowiedzi innych ,juz o artykulach w necie nie wspomne, hormony robia swoje..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 22:25   #3982
Mirabelka_90
Zadomowienie

Gratuluję wizyt Jakie bobaski już duże. Mój to szaleje. ostatnio płakałam, że mniej aktywny a od 2 dni kopie aż miło
mms_22 ja też toxo raz robiłam bo wyszło mi, że już przechodziłam i jestem odporna. Tak ginekolog mi powiedział.
Ach zbiera się u nas na burzę. Jest tak parno i granatowe chmury. Oby pogrzmiało i lało.
A ja właśnie weszłam na allegro i patrzę jakie kolorowe tetrowe pieluszki są. W krówki, kaczuszki i inne takie. Chyba zamówię kilka sztuk. Najwyżej jak słabej jakości to będą na szmatki;d
No i dowiedziałam się dziś, że w lipcu prawdopodobnie zaczyna się wyprzedaż w next. Ja to pewnie już toczyć się będę ale TŻ pośle;d
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 22:25   #3983
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/weber-pie...-1-sztuka.html mówimy o tych? :P a nie... ty piszesz 60x80 więc to nie ja Ci wykupiłam

Jak wchodze na tego linka to otwiera mi si strona z tymi ktore ja chce, czyli 60x80 dziwne, bo przeciez wyraznie jest napisane 70x80 no ale skoro to nie Ty, to masz szczescie
Stary 2015-05-06, 22:25   #3984
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamierzam rodzić tam gdzie Robsona tj na Żelaznej. Już się dogadałam z jedną z położnych które tam pracują ,także szykuje się tam. A Ty już wybrałaś szpital?

Oj tak ciesze się,że to już z głowy . Choć całe popołudnie dogorywałam i na słodkie chyba nie spojrze przez tydzień. Blehhh

I kolejna pozytywna wiadomość świetnie,że wszystko jest ok i teraz tylko czekać na kolejną wizytę. Czyli rozumiem,że nie było okazji aby podejrzeć Malutką?

Mój lekarz pracuje na Wołoskiej, a ja w sumie bardziej rozważam Madalińskiego albo Karową. I sama jeszcze nie wiem A muszę podjąć decyzję, bo chcę chodzić do szkoły rodzenia tam gdzie będę rodzić...

Na słodkie spojrzysz szybciej niż myślisz Chyba, że nie lubisz za bardzo, to może i nie Ja następnego dnia normalnie do kawy pożarłam ciacho

Nie było okazji podejrzeć malutkiej, bo nie podłączał monitora wcale, ech, no trudno, oby do 10.06 Najważniejsze, że wszystko okej.

Luxmed uwielbiam za to, że wyniki można sobie w domu obejrzeć jeszcze tego samego dnia Kurcze, niedobrze, że Ci tak hemoglobina poleciała Ale lekarz na pewno powie co robić Wyniki glukozy już masz? Ja miałam dopiero następnego dnia, chociaż i pani w rejestracji i pielęgniarka twierdziły, że będą po południu. Także jeśli nie masz to się nie martw, bo ja miałam czarne wizje, że zgubiły próbkę albo coś
Stary 2015-05-06, 23:08   #3985
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Jak wchodze na tego linka to otwiera mi si strona z tymi ktore ja chce, czyli 60x80 dziwne, bo przeciez wyraznie jest napisane 70x80 no ale skoro to nie Ty, to masz szczescie

Hahaha. Jesli to te co w linku to ja je wzięłam

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyt Jakie bobaski już duże. Mój to szaleje. ostatnio płakałam, że mniej aktywny a od 2 dni kopie aż miło
mms_22 ja też toxo raz robiłam bo wyszło mi, że już przechodziłam i jestem odporna. Tak ginekolog mi powiedział.
Ach zbiera się u nas na burzę. Jest tak parno i granatowe chmury. Oby pogrzmiało i lało.
A ja właśnie weszłam na allegro i patrzę jakie kolorowe tetrowe pieluszki są. W krówki, kaczuszki i inne takie. Chyba zamówię kilka sztuk. Najwyżej jak słabej jakości to będą na szmatki;d
No i dowiedziałam się dziś, że w lipcu prawdopodobnie zaczyna się wyprzedaż w next. Ja to pewnie już toczyć się będę ale TŻ pośle;d

Wyprzedaż w next?!?!?! Online tez ??!!

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-06, 23:13   #3986
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

wlasnie ostatnio mi zmienił na jakiś Sorbifer Durules, bo brałam zwykły Biofer wcześniej. Chyba jednak jeszcze za krótko biorę,bo dopiero jakiś tydzień z hakiem. No nic 13 mam wizytę to zobacze. Póki co łykam co mam i chyba pora się skusić na jakąś wołowine. Choć nie mam totalnie ochoty na czerwone mięso.
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Też by mi się nie chciało ale on pół godziny rano duma nad herbatą. Więc te kilka minut nie robi mu różnicy.
Wie bo za każdym razem komentuje to jego zbieranie się.
A to złośliwa bestia z Niego . Powiedz Mu,że nie tylko Ciebie budzi,ale też Malucha. Może to Mu przemówi,żeby subtelniej się rano zachowywac
Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Oj u nas pada cały dzień prawie. Ani wyjść na spacer, ani prania wywalić na balkon.
A co do przecen...hmm może online też będą Wtedy będziesz mogła poszaleć.
Cytat:
Mój lekarz pracuje na Wołoskiej, a ja w sumie bardziej rozważam Madalińskiego albo Karową. I sama jeszcze nie wiem A muszę podjąć decyzję, bo chcę chodzić do szkoły rodzenia tam gdzie będę rodzić...

Na słodkie spojrzysz szybciej niż myślisz Chyba, że nie lubisz za bardzo, to może i nie Ja następnego dnia normalnie do kawy pożarłam ciacho

Nie było okazji podejrzeć malutkiej, bo nie podłączał monitora wcale, ech, no trudno, oby do 10.06 Najważniejsze, że wszystko okej.

Luxmed uwielbiam za to, że wyniki można sobie w domu obejrzeć jeszcze tego samego dnia Kurcze, niedobrze, że Ci tak hemoglobina poleciała Ale lekarz na pewno powie co robić Wyniki glukozy już masz? Ja miałam dopiero następnego dnia, chociaż i pani w rejestracji i pielęgniarka twierdziły, że będą po południu. Także jeśli nie masz to się nie martw, bo ja miałam czarne wizje, że zgubiły próbkę albo coś
Szkoła rodzenia to fajna sprawa jak masz możliwość. Ja właśnie chodziłam do babeczki ,która była położną na Żelaznej.
W sumie ze znajomych najwięcej koleżanek rodziło na Madalińskiego chyba,choć o Karowej też ogólnie dobre opinie słyszałam. Prawda jest taka,że dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz.
Wiem,ze o Żelaznej też różne historie krążą jednak ja złego słowa powiedzieć nie mogę toteż dlatego wybieram się tam ponownie.

Właśnie glukozy jeszcze nie mam. Jednak na czczo miałam wcale nie mało ,bo 95. Mam nadzieję,że nic tam za dużo nie wyjdzie w tych kolejnych pomiarach po obciążeniu. Mi mówiły babeczki od razu,że jutro będą wyniki. Także cierpliwie czekam.

A w sumie jak to się stało,że Ty też z Wawy i my sie jeszcze nie spotkałyśmy?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-05-07, 06:47   #3987
mms_22
Zakorzenienie

Dzień dobry wstaję, bo głodna jestem

a jeszcze mi się przypomniało, co się wczoraj dowiedziałam:

to, że czasem maluch jest mniej aktywny jest zależne od tego, co jemy jak w ciągu dnia dostarczymy dziecku np mało glukozy, to się robi leniwe więc jak czasami mniej się rusza, to trzeba przeanalizować co się jadło, a dopiero później ewentualnie martwić

a podwyższone tętno w ciąży, to nadal normalne zjawisko i nie ma reguły ile może wynosić, bo jedna bedzie miała 90, druga 100 itd.

pewnie dla większości z Was żadnych nowinek nie napisałam, ale może komuś przydadzą się te inf

Igorek

Stary 2015-05-07, 06:55   #3988
kasperka
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas juz slonce swieci od rana, az strach pomyslec co bedzie pozniej

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

mms za wiadomosc dot. tętna
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 06:59   #3989
Mravka
Zadomowienie

Dzien dobry!
Czwartek . Ide robic "nalesnice" (jajecznice),bo Robson ma mega gloda.
U nas tez slonko swieci az milo oczy otworzyc
Stary 2015-05-07, 07:01   #3990
Mravka
Zadomowienie

uploadfromtaptalk1430974832283.jpgi moje wczorajsze jagoooodowe muffiny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości