|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Industria dzięki |
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Industria pomysl na biznes rewelacja
Gabi Szuu uwielbiam cie!!! |
|
|
|
#514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Haha ja ustawie się w kolejce po zakup takiej
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie dolce&gabbana
|
|
#516 |
|
Konto usunięte
|
Będziemy bogate
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
oj , no śliczny
|
#518 |
|
Rozeznanie
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Czop widzę normlanie rzondzi
![]() Zoska ma 2800g i na razie się nigdzie nie wybiera znudzona sobie ziewała. Miałyście robioną cytologgię w ciąży? |
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się z naszym czopusiem już oswoiłam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#521 |
|
Konto usunięte
|
Country nie, tylko przed- jak się starałam
|
|
|
|
#522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Cytologię miałam w kwietniu zeszłego roku i lekarz mi powiedział ze po porodzie zrobimy
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy : - cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajęty i domagać się ze wszystkich sił, tego czego pragnie Edytowane przez kika1989wroc Czas edycji: 2015-05-06 o 21:22 |
|
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale duża dziewczynkaja miałam 2 razy robioną w ciąży, na poczatku i teraz w szpitalu |
|
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam cytologie, jakoś na przełomie stycznia i lutego ( co roku tak robie w tym czasie) dobra czopki, ide do wyrka, jutro bedzie ciężki dzień ![]() dobranoc
|
|
#525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
super wiadomosci ![]() Ja miałam robioną przed samą ciążą w trakciec starań
|
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
Piszecie jak szalone, parę godzinek nie czytałam i juz kilka stron
w tym czasie zdążyłam zrobić kilka transakcji przez olx sprzedalam meble, które mi zalegały i za te pieniążki z lekką dopłatą mam juz fotelik maxi cosi i bazę do auta dla malutkiej normalnie bussineswoman Wracając do tych staników, oglądałam na all te po dyszce i tak nad nimi dumałam czy warto czy nie warto nawet na początek. Mówicie że materiał ok i powinien "obleciec " na te pierwsze dni? Bo później napewno też chce kupić taki co w sensowny sposób będzie trzymać cycuchy na miejscu i do tego obowiązkowo by wyglądały dobrze rozmiar w sumie mógłby zostać taki jak jest teraz... Przed ciążą szału nie było ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Ja miałam raz na początku robioną. |
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ojjj biedne zwierzę, tak się z niego śmieją. Ale Lepszy smętny czop niż wąż penis... ( http://www.oddee.com/_media/imgs/art...enis-snake.jpg). oba były w zestawieniu najbrzydszych zwierząt
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
) szkoda, że my musieliśmy kupić, a nie sprzedawać
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-05-06 o 21:53 |
||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Anutka, super ze udało sie sprzedać dom. Mam nadzieję ze będziecie zadowoleni
![]() Fartuch, to Ci się też kolos szykuje... U mnie dwa tygodnie temu, w 35+0 mlodzian ważył niecale 2800 także trochę boję się kolejnego usg i wagi jaką mu wywrozy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam robioną przed ciążą. |
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to ciężki temat. fatalnie wspominam jedzenie po porodzie i przez całe kp. najpierw mówili żeby jeść lekkostrawnie po cesarce, bo jednak operacja itp. potem byłam tak niezorganizowana że na nic czasu nie miałam, żywiłam się głównie nabiałem bo najszybciej było wziąć jogurt z lodówki. 3 tyg po porodzie zaczęły się kolki, ciągłe płacze, ograniczanie i tak marnego jedzenia, więc zostawało tylko kilka produktów a dziecko jak płakało tak nic się nie zmieniało w tej kwestii. generalnie mimo że zależało mi na karmieniu, bardzo przeżyłam odstawienie syna to jednak odetchnęłam kończąc kp, przestałam się stresować jedzeniem.
nie jestem zwolenniczką profilaktycznego eliminowania większości potraw/produktów, ale też wiem, że nie zawsze można jeść co się chce. mnie bardzo denerwowały komentarze w stylu: "ja tam jadłam kotlety i dziecku nic nie było, po co się tak ograniczasz" tak jakby to moja fanaberia była także.. boję się kp pod kątem swojego jedzenia, braku czasu na gotowanie z kilku produktów, osobno dla siebie, osobno dla dziecka i jeszcze dla tż, itp. jeśli sytuacja się powtórzy.. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#531 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakie maluszki ![]() [QUOTE=poldzik;51302601]no wlasnie chodzi o to, ze jak dziecko ma takie reakcje po mleku, ze ssie a potem tak jakby je od razu po tym bolal brzuch albo jakas wysypka albo cos to wtedy jest mozliwe, ze to alergia na cos. no i wtedy dieta eliminacyjna - na pierwszy ogien te najczesciej uczulajace produkty i zobaczyc czy jest poprawa, jak jest to mozna po jednym powoli z powrotem wprowadzac, az sie ustali co to bylo konkretnie.[/QUOTE] ale to może trwać bardzo długo... Za długo... Bo dziecko z bolącym brzuszkiem to bardzo cierpiące, płaczące, siniejące, nie śpiące z płaczu i z bólu dziecko... Nie życzysz ani sobie, ani dziecku takich przeżyć Ja tam eksperymentować na noworodku nie zamierzamCytat:
a swoją drogą nienawidzę dotykania brzucha przez kogokolwiek poza moim mężem i synem.Cytat:
![]() Ja będę mieć 4 biustonosze do karmienia na początek (2 bez fiszbin- do spania i 2 takie jak Masija wklejała). Potem zobaczę, co się stanie z obwodem, z karmieniem i kupię coś łądniejszego ewentualnie. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
![]() Miałam cytologię w ciąży
|
|
#532 | |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
Wczoraj Was zaczelam nadrabiac, ale bylam juz zbyt zmeczona, zeby sie odezwac, a teraz juz spac nie moge ![]() Brzuch mi juz strasznie przeszkadza!! nie wiem jak sie ulozyc, no i dzis wstawalam 3 razy do wc... ehhh juz z utesknieniem czekam na pierwsze skurcze (choc dobrze by bylo gdybym jeszcze przyszly tydzien popracowala, ale z drugiej strony najwazniejsze co mialam do zrobienia juz zrobilam, wiec w sumie czemu nie jedyne co mnie martwi to nie mialam jeszcze badania na gbs, a wizyta dopiero we wtorek!co do karmienia piersia i diety matki karmiacej - u mnie sa takie same wytyczne jak u poldzik - tzn wytycznych brak!! jedyne co to alkoholu nie wolno (a dokladniej to po lampce wina przez 2 godziny nie wolno karmic), a poza tym to mozna, a nawet trzeba, wszystko, tak jak w ciazy. W koncu dziecko jest juz troche przyzwyczajone do naszego sposobu odzywiania. Cytat:
no to zrobilam jej to samo!! a co?! jaka byla zdziwiona ze jej brzucha dotykam ![]() jeeeny... jeszcze nawet 6 nie ma
|
|
#533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale z Ciebie ranny ptaszek... Ja gdyby nie praca to spaaałabyn ile wlezie.. Śpi mi się jeszcze w miarę dobrze, choć gdyby nie rogal do spania mogło by być ciężko! Na szczęście jeszcze ten i przyszły tydz i będę mogła się na spokojnie zająć sie wyczekiwaniem na malutką ![]() znów zaczynam śniadanie od słodkiego... |
|
|
|
|
#534 |
|
Raczkowanie
|
To będzie ostatni krzyk mody jak nic
![]() Ehh ale sie wczoraj wkurzylam... musze sobie wyjaśnić z tz cos, ma w rodzinie osobę ktora lubi siać zament straszny i wlasnie znow zaczyna to robic spać nie moge od 5 przez to, a nawet nie zdążyłam o tym pomówić z tz tylko sie na mnie wydarł... Nie mam sił normalnie
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie lubię dotykania po brzuchu. Na szczęście rzadko kiedy ktoś próbuje. Rano miałam znowu skurcze, tym razem już bardziej odczuwalne, na szczęście minęły, bo trochę się wystraszyłam- wczoraj miałam bardzo intensywny dzień i już myślałam, że przesadziłam. |
|
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
Tez miałam o 5 skurcz
|
#537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam w 2 miesiącu ciąży. Cytat:
wyobrażam sobie jej minę ![]() Cytat:
![]() Jak po nocy mamuśki? ![]() Bo u mnie znowu kiepsko. Jak nie sikanie 5x w nocy to brzuch boli i boli + chrapiący tż ![]() Czy zła ze mnie kobieta jeśli marzę tylko o tym, żeby ciąża już się skończyła? Żebym była w szpitalu i żeby coś zaczęło się już dziać? :rolleyes :
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-05-07 o 07:01 |
|||
|
|
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak do 5 msca musiałam wstawić w nocy o 1-2 na siusiu, a teraz jakoś to ustało i do 5 śpię spokojnie Współczuję chrapiącego tż... Ja tego nie znoszę na szczęście zdarza mu się to w miarę rzadko |
|
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U mnie dziś noc całkiem ok, wstawanie na siku jak zwykle przynajmniej 5 razy w nocy :/ Wczoraj odebrałam wynik gbs i jest ok, przy okazji naszykowałam wszystkie potrzebne badania do porodu, dziś idę zrobić chyba ostatnie ![]() Wczoraj też byliśmy też oglądać porodówkę, przez co zaczełam zastanawiać się w jakiej pozycji były by najlepiej rodzić - Dziewczyny myślałyście o tym?? Wąż penis i od rana mam dobry humor
|
|
#540 |
|
Konto usunięte
|
Dzien dobry, ale sie nie wyspalam! Jeszcze leżę
Ale zaraz wstanę Mamy piękną pogodę, może do Biedronki się przejdę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

super, że możesz się spokojnie bawić 
No i w 36 tygodniu ma 2500
normalnie dolce&gabbana

w tym czasie zdążyłam zrobić kilka transakcji przez olx 

no to zrobilam jej to samo!!
ala: no to zrobilam jej to samo!!
:rolleyes :
Ale zaraz wstanę