|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
Gizelcia witamy siwezo upieczona mezatke
![]() Nikitko,gazetka kosztuje 12 zl ale nie kupuj, jak chcesz to ci skopiuje film, a ja sie czuje dobrze, nawet bardzo dobrze, nic mnie nie boli, nic nie mdli, wogole do mnie nie dociera ze jestem w ciazy.No moze senna jestem bardziej bo juz ledwo patrze na oczy a ja nocny marek jestem. ![]() Zatem dobranoc mowie wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
Cytat:
He he cala Gizelcia,ledwo kilka dni po slubie a ona juz zaraz zameczy tego swojego Tomka hihihi A do mamusi zawsze mozesz isc,przyzwyczaisz sie kochana,ja na poczatku jak csie z domku wyprowadzilam to prawie codzeinnie bieglam do rodzicow a teraz mi nawet czasmi nawet po 1,5 tyg u nich nie bywam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc Rybko,idz do lozeczka bo dzidzia potrzebuje duzo wypoczynku i ty tez musisz byc wypoczeta zeby jutro przywitac kolejny piekny dzien.apapapap
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
..dziewczynki zmykam do Tomka bo mi usnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Nasza Madzia chyba tez zajeta,do meza wrocila i pewnie szaleja bo cos nam sie dzisiaj slabo pokazuje na wiazzyku
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Tak jak mowisz Kasiu,ja swoje zaleglosci bede nadrabiac dopiero w pt lub sobote,tak mysle moze wyciagne gdzies swojego Tz na weekend,moze namowie go zebysmy pojechali sobie nad morze chociaz na dwa dni
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Asiu a jak Twoje bole brzucha?przeszly?mam nadzieje ze tak i daj znac jak sie czujesz
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja powoli mykam,zawsze jak mam na rano do pracy to popoludniu robie sobie krotka drzemke a dzisiaj nie nie polozylam sia ani na chwilke wiec juz mam oczy na zapalki
Mykam wiec dorej nocki Wam zycze kochane.papapa |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
jestem w kropce, mianowicie przed wczoraj w nocy spalam przy otwartym oknie i sie zaziebilam, caly dzien bylam slba, bolalo mnie gardlo z 2 stron, temp 36,9- 37,1 wieczorem, na noc wymoczylam sobie nogi w cieplej wodzie z sola, zrobilam gorace mleko z rozdrobnionym czosnkiem i cebula, spalam w pizamie z dlugim rekawem i w skarpetkach- nie zabardzo moje starania przyniosly efekt, dzisiaj czuje sie tak samo, a gardlo jest w gorszym stanie- lewa strona chyba nie boli za to prawa jak na angine, ze az sliny nie moge przelkknac, temp 36,8. Bardzo sie boje, bo u mnie bol gardla zawsze konczyl sie grypa lub angina i tym bardziej nigdy nie wyleczylam sie nie stosujac tabletek........... a przewaznie potrzebny byl antybiotyk czy znacie moze jakis sposob na moje dolegliwosci? bo padne niedlugo zastanawiam sie czy nie podejsc do przychodni, ale nie mam jeszcze lekarza ogolnego, takze pewnie mnie odesle z kwitkiem- moze od razu do szpitala? tyle sie wczoraj naczytalam o niebezpieczenstwie przeziebienia w ciazy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
mezatka ja na poczatku ciazy mialam ostre zapalenie gardla co prawda dostalam antybiotyk ale wylacznie z niewiedzy bycia w ciazy... zadnych lekow nie mozesz brac trzeba sie przemeczyc...
jedyne co ci powie lekarz i ja ci to pisze plucz gardlo 5 razy dziennie sola z woda... zagotuj sobie wode ostudz by byla nie zimna ani nie orac taka letnia i lyzka soli wymieszaj i plucz tak z 4 razy i powtarzaj co 3 h .... po 3 dniach powinien byc efekt jesli nie przejdzie bol gardla to musisz isc do lekarza.... kup sobie sok malinowy i pij hrbaty duzo z sokiem malinowym ja tak robilam a mialam taki bol gardla ze lasnej sliny przelykac nie moglam... o niebezpieczenstwach nie czytaj ja bylam na prawde strasznie chora a z dzieckiem ( odpukac) jest wszystko dobrze zrob co mowie i ci to pomoze lekarz nic ci nie da na taki stan
#347 |
Zakorzenienie
|
aha i poza tym ze wszystkimi chorobami w coazy kieruje sie do ginekologa... wiec internista nie wiele ci pomoze
#348 |
Zakorzenienie
|
Ray dziekuje Ci bardzo za pomoc, zrobie tak jak mowisz
musze sie jakos tego cholerstwa pozbyc i bardziej o siebie dbac a nie spac przy otwartym oknie itd a co do tego, ze trzeba isc do ginekologa to niestety w Anglii to nie takie latwe ![]() poza tym wczesniej przepisali mi lek na nadkwasote, gdzie nie wiadomo czy ma on negatywny wplyw na plod- bez sensu moim zdaniem!!! ![]() ginekolog to tutaj chyba jedynie w szpitalu jest i to tez dlA ogranizonej liczby pacjentek zapewne.. |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
no to w takim razie zrob jak ci mowie i zobaczysz czy bedzie efekt,,,, trzeba dbac o siebie juz nie jest tak cieplo niby slonce jest ale wiatr zimny poranki i wieczory zimne ja chodze juz na jesien ubrana... bo boje sie zawiania... mam golfiki cienkie i kurtke i butki wczoraj kupilam bo o przeziebienie nie trudno a nie chce truc sie lekami ja sie szykuje zjem sniadanie i pojde do lekarza
![]()
#350 |
Zakorzenienie
|
wiesz co a moze poszukaj polskiego ginekologa tam... z tego co sie orientuje przyjmuja polscy ginekolodzy prywatnie jesli cie stac i pojdz do takiego raz ze nie ma problemu z jezykiem dwa on bedzie wiedzial co robic i poa tym zna zasady i reguly w anglii to bedzie wiedzial co ci polecac
#351 |
Zakorzenienie
|
Ray sa polscy ginekolodzy prywatni ale wizyta kosztuje 50- 110 funtow lub wiecej, a teraz jak zyjemy tylko z 1 wyplaty to troche ciezko, ale oczywiscie jakby nie przeszlo to bedzie trzeba cos robic
narazie sprobuje domowymi metodami pozdrowionka ![]() i zycze zebyscie nie chorowaly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
no jak uwazasz
![]() ![]()
#353 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki! wciaz zle sie czuje, mam zgage juz od rana i pobolewa mnie po prawej stronie powyzej pepka. boje sie, ze przez dlugoletnie branie tabletek moglam popsuc sobie watrobe.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
KINA to chyba musisz sie przebadac
![]() a chyba jeszcze taka staruszka nie jestes, zeby sie juz sypac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wypilam juz dzis dwie kawy a jestem jakas zamulona, w ogole ostatnio caly czas spac mi sie chce. moze juz tak przemeczona jestem (nie mialam urlopu przez cale wakacje). a stara az tak bardzo to moze nie jestem, mam 25 lat, ale kto wie, moze mnie dolegliwosci dopadaja wczesniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczynki
Mężatka zgadzam się z Ray najlepiejej płucz sobie gradło woda z sola. U mnie tez każde zapalenie gardła kończyło sie ropna angina. W koncu od 10 roku zycia mam migdały do usunięcia. Jestem bardzo uparta i tyle mojego. W ciąży naprawde domowe sposoby mi pomogły. Trzeba tylko trochę cierpliwości. Kina może źle spałaś, albo zjadłaś coś co Ci zaszkodziło, nie wiem może masz kolkę? Wydaje mi sie że za młoda jesteś żeby sie sypać ![]() Ray czekam na relacje po wizycie u lekarza. Widze że juz wyszykowałaś się na chłodne dni. Ja dopiero muszę wybrać się na zakupy. Chociaż butki już mam. Mam zabrała mnie na zakupy i kupiła mi buciki. Jednego wnuka od mojej siostry rozpieszcza osobiście a moje maleństwo ma dozowane przyjemności przez mamusie ![]() Moje maleństwo dzisiaj miało poranek do zabawy. Od 4 rano do 6 w moim brzuszku fikało i fikało. Normalnie nie mogłam zasnąc heee... Chyba to było podziekowanie za wczorajszy długi spacerek.
#357 |
Zakorzenienie
|
Ja fajnie, ze dzidzia budzi Cie rano kopniaczkami, to musi bayc bardzo przyjemne uczucie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
Kina chyba jednak nie unikniesz wizyty u lekarza. Lepiej idz jak najszybciej. Trzymam kciukasy.
Budzenie przez dzidzie jest bardzo przyjemne. Wczoraj to raz tak mocno poczułam że chyba maleństwo przewracało sie na drugi boczek albo wogóle robiło fikołka ![]()
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niestety bede musiala isc do lekarza, tylko najpierw musze wziac od mamy ksiazeczke ubezpieczeniowa, ale to dopiero w weekend ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Kina a Ty kiedy chcialabys zostac mama?????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.