|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 44- nasz sezon!
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ale chcę namówić TŻ na taką fuksjową, bo mam buty na zmianę w takim kolorze, poza tym takie główne nasze kolory to kobalt i fuksja.
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skleja mi rzęsy jak na razie maybelline rocket wygrywa. ale lubię własnie testować rózne kosmetyki .... dlatego kupiłam ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- i mam wrażenie ze jest on używany. własnie kiedyś o tym pisałyście. ale też zawsze grzebie od końca .. no nie wiem Edytowane przez aga99792 Czas edycji: 2015-05-07 o 11:47 |
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie to będzie czarna
|
|
#1655 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bym chyba nie dała rady w trzy miesiące się zorganizować ale widocznie da się
|
|
|
|
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wez tu człowieku raz dobrze cos napisz ![]() jak juz ów kropke stosuje to ma tam byc! ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() ale moze otwierany..w ross tego nie pilnuja, u mnie nie bylo testerów wiec otwierali jak leci... masz ten z gumową szczoteczką co ma szczoteczkę i takie kulki?
|
|
#1658 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#1659 |
|
Konto usunięte
|
Sobota
Pobudka niestety po 7 rano. Niestety, bo ja bym mogła spać i spać – byłam tak zmęczona… TŻ pojechał odebrać tort i ciasta, ja zjadłam śniadanie, dopakowałam resztę gratów do przewiezienia do domu weselnego. TŻ przysłał pierwsze zdjęcia dekoracji, tortu – było pięknie! Pomyślałam, że chociaż tutaj poszło sprawnie…. Niestety pomimo kropli do oczu zaczerwienienie oka nie zeszło, więc zdjęcia…. Mogą wyjść różnie. Wszyscy pytali co się stało - ja mówiłam, że ćpa, ale nie równo, a TŻ, że ja go biję ![]() Wsiadłam w samochód z mamą i w drogę do makijażystki i fryzjerki w jednym… Umówione byłyśmy na 9:30, dwa dni wcześniej dogadałyśmy się, że skoro jeszcze mama jedzie na makijaż to na 9:00 rano. Dotarłyśmy 9:12, a tu już klientka jakaś się czesze i maluję… Okazało się, że fryzjerka sobie zaspała, jest obsuwa. To zapytałam, na którą ma przyjechać pani foto – bo jest zawsze na 40 minut przed końcem. Powiedziała, że na 11:30 to musimy być gotowe, bo następna klientka, ale, że mamy tyyyyle czasu, że spoko! Mama pomalowana, pani fryzjerka jeszcze małą przerwę sobie zrobiła bo dobry czas ja już tam nogami przebierałam, ale wmawiałam sobie, że przecież beze mnie ślubu nie zaczną Fryzurę trzeba było przepiąć trochę, bo miała za dużo ślimaczków, miałam wpiętą frezję we włosy, wszystko pięknie. Cały czas miała wrażenie, że jest dosyć luźno przy głowie, ale w sumie wszystko się trzymało. A też typ fryzury taki, że no… ![]() Wspominałam, że miałyśmy skończyć 11:30? Noooo to o 11:38 zaczął się tworzyć mój makijaż ). No to na koniec w samochód z panią foto, wyjeżdżamy, a tu mega koooooooorek. Ja na mapy, ona w swoje…. No i dramat – wszędzie czerwono. Stoimy 15 minut, machamy moim welonem, żeby nas wpuścili, średnio idzie… Na szczęście moja mapa się ogarnęła i znalazła inną drogę do domu weselnego, ufff jakoś poszło! W domu weselnym przywitał mnie tż – wyleciał na balkon i krzyczał: „moja Ci ona!” Na miejscu była też już część gości, witałam się, latałam między apartamentem. Świadkowa nie mogła coś trafić, ale dojechała! świadek z tż pompowali baloniki dla dzieci! Zobaczyłam swój bukiet – był przepiękny, taki jak chciałam, taki jak dałam zdjęcie, cudo! No i pora ubierania. Świadkowa i pani foto wrzuciły mnie w suknię - na szczęście nie było mi już ciasno! kilka zdjęć i zaczął ubierać się mój TŻ. Tu pod górkę – zapomniał o „fiszkach” do kołnierzyka…świadek oddał mu swoje. Przypinką do butonierki też się zamienili, bo świadka lepiej leżała…i kolejna awaria – TŻ zgubił kartki od spowiedzi… był pewien (zresztą ja też), że ma je w portfelu, ale cóż… no ewidentnie ich tam nie było.Przypięli mi welon, wpakowali w samochód i jedziemy do kościoła – zdenerwowani na maksa, że kartek nie ma. TŻ zadzwonił do mojej mamy i poprosił o przeszukanie pokoju… I jedziemy, myślimy, gdzie mogą być, i nagle olśnienie! TŻ je schował do torby, torba jest w pudełku, między dwoma innymi torbami, w kieszonce, coś tam jeszcze – no ale szans nie ma, że moja mama to sama siebie znajdzie. 13:30, spoko, wykręcamy numer. Próba 1 – abonent czasowo niedostępny (u mnie w miejscowości jest czarna dziura zasięgowa)… Próba 2 – telefon mojej mamy odbiera tata… Rozmowa: Tata: halo? My: można mamę do telefonu? (cisza, myślimy, że po nią idzie) T: halo, słucham? My: (już krzykiem) można mamę do telefonu? (szumy, cisza, znowu myślimy, że idzie po nią) T: no słucham, halo?! My: (darcie ryja na maksa) DAJ MAMĘ DO TELEFONUUUUUU! (załapał!) Mama: tutaj nie ma kartek, nie ma nic, tutaj się nie da znaleźć… My: (przerywając) proszę posłuchać, tam jest… Mama: (przerywając) … przecież wszystko przeszukałam, no nie ma nigdzie przecież… My: (przerywając) CIIIIIIICHOOOOO!!!!! Kartka jest „tam tam i tam, w tamtym, pod tym bla bla” (chwila ciszy…) Mama: „jest!” Ufffff ![]() Pod kościołem wysiadłam z samochodu, czekamy na rodziców, poszliśmy na błogosławieństwo pod ołtarz boczny. No już przed ołtarzem musiałam uklęknąć – rodzice pobłogosławili, łezki w oczkach, pomachali kropidłem (a było takie duże, kościelne) i TŻ na koniec do swojej mamy: „no mocniej kropnij”… Jak kropnęła mocniej… to dobrze, że na TŻta, bo ja bym makijażu nie miała. On miał całą mokrą koszulę ![]() Potem do zakrystii, podpisaliśmy się (ja musiałam panieńskim mimo cywilnego), nikt nie chciał dowodów, złożyliśmy tylko nasze feralne kartki od spowiedzi W zakrystii świadkowa nurkowała pod suknię, bo miałam wrażenie, że pończocha mi się obsuwa, ale to był tylko fałszywy alarm Lektorzy tylko się pośmiali ![]() Noooo i część właściwa Wchodzimy razem z TŻ do kościoła, siadamy na środku, przed nami klęczniki. Pani foto nas uspokaja – patrzcie na mnie ja Wam pokażę kiedy klękać oczywiście TŻ siadł, przysunął krzesło i jakiś wujek do niego „zejdź z sukni” – przysiadł mi welon Świadkowie siedzieli z boku, więc nie bardzo mogli nam pomóc Zaczęła się msza, schola z organistą przepięknie grali. Dobrze obstawiałam, że jeśli będzie chciało mi się płakać to w momencie jak schola zaśpiewa. Kazanie było o przysiędze – o miłości, wierności i uczciwości małżeńskiej. Całą przysięgę powiedzieliśmy, głośno, z uśmiechami na ustach – było pięknie. TŻ się prawie nie popłakał Wymieniliśmy się obrączkami, przyjęliśmy komunię. Koniec mszy, marsz, wychodzimy, goście nas oklaskali (nikt niczym nie rzucał Ogólnie dla mnie najpiękniejszy z całego dnia był właśnie ślub. Oprawa muzyczna zrobiła cudowny nastrój. Na wejście zagrali „hallelujah” : https://www.youtube.com/watch?v=qgdmIBRoVZI Potem którąś ze zwrotek „ prawo miłości” : https://www.youtube.com/watch?v=xjJlQQY1Yi4 A to na koniec rozłożyło mnie na łopatki „powietrzem moim jest”: https://www.youtube.com/watch?v=EVxyru3-z3c Wszystko zaśpiewane na głosy, robiło niesamowity klimat. Jeżeli żałuję, że nie miałam kamery to tylko i wyłącznie ze względu na ślub. Żeby nie było zbyt słodko-pierdząco (tutaj muszę skierować pozdrowienia do pm-ek które ślubują w przyszłym roku -mój dziadek uważał, że kościół był za mało ubrany -kuzynowi nie podobało się, że ksiądz czytał -mamie TŻta mój welon No, po ślubie, w samochód. Mój welon wyciągnęliśmy przez okno, fruwał całą drogę A no i całą drogę jechaliśmy powoli, żeby nie zgubić autobusu. Świadek wyciągnął koguta na dach (pomarańczowego) i było już wesoło.Pod salą przywitali nas rodzice chlebem i solą, był toast szampanem, TŻ zamiatał szkło ![]() Potem życzenia – dużo miłych słów na nasz temat, na temat wyglądu. Niestety jeden z wujków przytulił nas tak, że wypadł kwiatek z mojej fryzury, wbił mi wszystkie wsuwki w głowę, a część szpilek wypadła…. Jakoś podratowałyśmy fryz ze świadkową, no ale kwiatek nie przeżył… Pierwszy taniec – Michael Buble „Everything” koniec końców puszczony z płyty. Tutaj jedyne co mi się nie podobało – goście siedzieli przy stołach No ale co zrobić Widziałam tylko jedno dziecko biegające koło nas, ale TŻ mówił, że była ich z piątka i aż się zastanawiał, czy zaraz ich nie pozabijam ![]() Ludzie się bawili cały czas, podobały im się aparaty jednorazowe. Jedynie musiałam bratanka „opierniczyć” bo robił zdjęcia wszystkiemu i wszystkim, dopiero potem moja mama ogarnęła go i zabroniła dotykać aparatów. Pani foto robiła zdjęcie instaxem do księgi gości – chyba mamy wszystkie wpisy ![]() Zjadłam każdy jeden posiłek (poza barszczem o 3 bo już zwyczajnie nie miałam siły jeść), wszystko mi smakowało. Piłam drinki, TŻ też – nikt nie żądał picia wódki od nas. Stół wiejski cieszył się popularnością! Podziękowaliśmy rodzicom piosenką 2+1 „Iść w stronę słońca” – tutaj zespół już zagrał! Wręczyliśmy prezenty, znowu chwila wzruszenia… ![]() Świadkowie nam się spisali na medal! We wszystkim pomogli byli rewelacyjni. I obalę mit- da się sikać w sukni, uczyniłam to z 5 razy ![]() Po północy przebrałam buty na płaski, suknia zadeptana na amen ![]() Mimo tego, że buty wygodne, to noga spuchła tak, ze buty zaczęły gnieść i się niestety wbijać :/ Jedyne co nam nie wyszło to chyba podejście do każdego stolika razem, zatańczenie ze wszystkimi, chociaż mocno się staraliśmy. Przy teście zgodności była kupa śmiechu Gościom podobała się biesiada! Orkiestra wpuściła wujka TŻ za „gary” bo wujek grał przez 20 lat w zespole więc była to nie lada atrakcja!Impreza skończyła się o 4:30, my poszliśmy spać o godzinie 5:20, a wstaliśmy o 8 rano. Całe wesele było bardzo udane, goście chwalili i kapelę i jedzenie! Jeden z kolegów podsumował wesele, że „chciałby, żeby jego też tak wyglądało” i to chyba była jedna z milszych rzeczy, które usłyszałam Wszyscy byli w szoku, że menu, numerki, pompony przygotowaliśmy sami, że super pomysły!Można powiedzieć, że naprawdę warto! Przeżyliśmy ten dzień z TŻ jak trzeba Adrenalina coś słabo mnie trzymała, bo między 2 a 3 w nocy miałam kryzys (zawsze tak mam na imprezach). Ale było pięknie i cudownie ![]() ![]()
|
|
|
|
#1660 |
|
na przekór do celu
|
No, doczekałyśmy się
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ten |
|
|
|
|
#1662 |
|
nibyżona
|
istapp cudnie
![]() ciesze sie, ze mimo tego "stresu" przed - po wszystko było cudnie
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
istapp
|
|
#1665 |
|
... choć nie Westwood
|
Istapp, cudowna relacja pięknego dnia wk**wionej Panny Młodej
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Istapp jak cudownie!!
no wszystkim nie dogodzisz, ważne że Wam się podobało ! ![]() oczywiscie się poryczałam
|
|
|
|
#1667 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() istapp relacja superowa! Nie wzruszyłam się ale czytałam z uśmiechem na ustach. Świetnie, że mimo problemów wszystko się udało. Teraz czekam jeszcze na zdjęcia, bo niestety nie mam fb i nie miałam przyjemności Cię pooglądać |
|
|
|
|
#1668 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Relacja na 3+ ![]() Kurcze chyba bym wyszła z siebie, jakby moja fryzjerka miała taką obsuwę - a miała, ale mniejszą i ja już się denerwowałam ![]() Foto u nas pełniło taką samą funkcję - pani kiwała do nas, jak mieliśmy wstać czy klękać w kościele ![]() Podziwiam, że tyle zjadłaś ![]() I próbowałam tego samego co Ty - stojąc 2 maja w korkach podczas jazdy na plener wywiesiłam welon za okno i nim machałam licząc na to, że ktoś się zlituje i nas przepuści ![]() Fajnie się czytało, mam wrażenie, że cały bojowy nastrój jaki miałaś wcześniej Cię opuścił
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1670 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
-wina i książki zamiast kwiatów. Były też totki, ale nic nie wygraliśmy - smuteczek. I inne alkohole. -prezent jedyny jaki dostałam na weselu to przepiękny koronkowy obrus od koleżanek - jedna z nich samodzielnie to wydziergała -jako dodatek - pejczyk to tak po panieńskim, bo miałyśmy jeden i bardzo mi się spodobał ![]() -jako dodatek komplet rękawica, fartuszek i ściereczka takie fajne ![]() -dostałam też prezenty od osób, które nie były zaproszone na wesele: 1. świecznik z ptaszkami ![]() 2. pościel 3. koc 4. ręczniki 5. ekspres Dolce gusto - tutaj dostałam pieniądze, żeby było szybciej (od mamy z pracy), ale mam zakupić sobie właśnie ekspres - muszę wybrać. Tak poza tym pomimo, że nic nie pisałam o kopertach to same koperty. A z kwiatów to: -od rodziny która nie mogła być - kosz kwiatów -od drugiej rodziny która nie mogła być bukiet -od wizażanek pięęęęęęękny bukiet!!!!
Edytowane przez 45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 Czas edycji: 2015-05-07 o 12:23 |
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
no istapp piekna relacja
))))warto było czekac i mam nadzieje ze nie zalujesz tego dnia i ani jednej chwili przygotowan (nawet tych ostatnich dni) )pieknie sie czytało!
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w tym roku tylko jeden dzień Jackonaliów
jeden dzien wolny tylko ehh...
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
istapp fajna relacja. Oczywiście się wzruszyłam na części z kościoła.
I świetne prezenty. Fajnie, że ludzie sami z siebie dają koperty, a i takie dodatki miłe
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51311841]My też mieliśmy! TŻ sam ją włożył, uważał, że wyglądała 100x lepiej niż granatowa
[/QUOTE]Gdzie kupowałaś? ![]() Super relacja i to, że pomimo nerwów wszystko było super
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
Heeeej
![]() istapp, świetna relacja ![]() Zamówiłam zaproszenia za duży wybór
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Klient zapłacił mi 6,60 1, 2 i 5 groszówkami - zaraz eksploduję
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Istapp
|
#1680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też tak na dobrą sprawę wszystko zrobiliśmy w 5 miesięcy. W listopadzie zaczęliśmy myśleć nad ślubem, w grudniu zarezerwowaliśmy salę, w styczniu Dj, w lutym foto. przez 2 miechy nie robiliśmy nic tylko myśleliśmy co byśmy chcieli i teraz na dobrą sprawę dopiero się ruszyło ![]() Cytat:
Gratulacje, pięknie było ![]() ja też czekam na zdj!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

BLOG
Wzięliśmy ślub 26-09-2015
skleja mi rzęsy
jak na razie maybelline rocket wygrywa. ale lubię własnie testować rózne kosmetyki .... dlatego kupiłam
jak nie to będzie czarna

Relacja na 3+ 
i teraz na dobrą sprawę dopiero się ruszyło