|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
|
|
#662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej to sobie poczytaj. ale z tego co wiem to zastąpiło to kleszcze. wiem, że jak rodziłam Kubę to na forum jedna z dziewczyn miała próżnociąg |
|
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jogurcik mnie nie zadawala, musi być kanapka
|
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, jak trzeba będzie naciąć, to też wolę być nacięta niż pęknąć jak gwiazda na wszystkie strony świata.
|
#666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już raz nacięta byłam...złych wspomnień nie mam...nic nie czułam a pięknie się zagoiło....żadnych dolegliwości nie miałam dodatkowych ani nic w ten deseń...a skoro tak jak mówiłam Kuba miał dużą głowę...Majka też wychodzi na to podobnie jak starszy brat (matko jak to poważnie brzmi ) to wolę być nacięta |
||
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do nacięcia to wolałabym uniknąć ale jak będzie taka potrzeba to lepiej niech tną niz ma mnie rozerwać Sylwka skąd jesteś bo widzę, że masz wpisane dolny śl? ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Tak w ogóle byłam w sklepie i wróciłam z truskawkami, śmietaną 30% i pastellą. Loda wciągnęłam po drodze |
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a w czym będziecie rodzić? w koszuli do karmienia? Ja sobie kupiłam ostatnio taką dłuższą czarną koszulkę na ramiączkach grubych za tyłek... i sama nie wiem w czym lepiej
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami też w nocy muszę dojeść jak wieczorem nic w siebie nie wcisnę.
Ale musi być coś konkretnego bo zaraz z głodu mnie głowa boli. Co do nacięcia to położna mi mówiła, żeby się tego nie bać bo oni nie nacinają nie wiadomo ile, mały kawałeczek tylko. A jak się pęknie... no to nie wiadomo na ile i w stronę odbytu co wcale nie jest przyjemne później... ![]() fartuch ja dostanę koszulę szpitalną wiec na szczęście ten problem mam z głowy ![]() Ale gdyby tak nie było to pewnie kupiłabym jakieś największy łachman byle tylko tyłek zakrywał a po porodzie nie żal by go było wyrzucić
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-05-07 o 12:12 |
|
|
|
#670 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do nacięcia to ja wole pęknąć Poza tym z tego czego mnie uczono to łatwiej pęknąć po nacięciu, to jak z kawałkiem materiału - jak juz sie natnie to łatwo rozerwać Ale niech każdy robi jak uważa ![]() Boże jak pięknie jest, leżę na balkonie i słoneczko grzeje mi dupę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też.... sikałam miliony razy, nie umiałam sie ułożyć i zasnąć.....i tż też chrapał taaaa, krwawa żyrafa a jak komoda? i poka łóżeczko (no chyba że już pokazałaś a ja jeszcze do tej strony nie doszłam )
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
Ja w planach mam rodzić w koszuli takiej właśnie jak do karmienia bo jak będę musiała iść na siku albo będę chciała iść pod prysznić to cały korytarz trzeba przejść :/
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczne, chyba takie samo jak moje tylko bez suflady ![]() super są te łóżeczka szuuu, chłopi juz skradli nasz projekt i robią podróby !! ![]() toż to gorsze niż chińczyki! ![]() taaaak, też wychodze z tego założenia a lody z owocami to już wogóle! same witaminy !
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też wolę nacięcie niż pęknięcie |
|
|
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
uuu ambitna koleżanka
![]() eeeej właśnie miałam wizje. zdrapywanie kupki- tej klejącej smółki takimi chamskimi tipsiorami, fuuuuu ![]() Cytat:
było spoko, to fakt, ale podobno jak przechodzili przez miasto koło policji to krzyczeli "poczekajcie do wieczora mordercy".....tak że tego...zobaczymy..... Cytat:
![]() ufff, nadrobiłam , moge iść robić obiad ![]() wykorzystałam urlop tż-ta i wygnałam go żeby skosił trawe przed domem a co, jakbym mogła to też bym popracowała aaaa, badnijcie sobie jak na cmentarzu wyglądało....
Małgosia.. 22. 06. 2015 Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-05-07 o 12:41 |
||
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#678 |
|
Konto usunięte
|
Skandal, jeszcze tak tanio sprzedają!
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jest przystosowana do karmienia, do karmienia biorę 2 oprócz tej do porodu mam nadzieję, że uda mi się jakoś umyć po porodzie i przebrać o_O Skoro Kate po porodzie wyszła po kilku godz to mi może uda się chociaż wstać i dojść do prysznica
|
|
|
|
|
#682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Industria ja myślę, że wiczór będzie gorący, pewnie tylko czekają aż się ściemni
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihihiCytat:
Fajna pozycja była jak tz siedział na piłce, ja kleczalam przed nim, z głową między jego nogami opartą o moje ręce, opierając łokcie na jego udach a on glaskal mi plecy od góry do dołu. Ponoć wielu kobietom pomaga, ale wiadomo, co kobieta to sposób. Cytat:
Komentarza bym nie wystawiała, tylko od razu otworzyła spór. Cytat:
))Jak każda z nas
|
||||
|
|
|
#684 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupię jakiś zwkły większy tshirt, albo jakąś koszulkę na ramiączkach, taką zwykłą, w pepco widziałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
był klimat
|
|||||
|
|
|
#685 | ||
|
Rozeznanie
|
hej hej!!
rano jakims cudem Tz sie obudzil i mnie zgarnal z kanapy do lozka, bo mu sie nie podobalo, ze juz nie spie i nie ma mnie obok bylam dzisiaj na depilacji - juz od ok 2 miesiecy sie nie widze, wiec co 3 tygodnie ktos sie nade mna zneca (golenie to nie dla mnie, wole wosk). umowilam sie jeszcze na 26 ale zobaczymy czy dotrwam ![]() Bylam juz na zakupach i jestem cala happy bo kupilam... odkurzacz ![]() Cytat:
Cytat:
ja w koszuli szpitalnej. u nas daja takie 1razowki na porod. przynajmniej w zeszlym roku dawali wiec mam nadzieje ze to sie nie zmienilo, bo nawet nie wiem - nie poszlam na zadne spotkanie z polozna. bylam przed pierwszym porodem i tylko sie wkurzylam i stracilam czas, wiec teraz nie zamierzam!!
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
Industria, uważajcie na siebie wieczorem. Teraz to może uszanowali wolę rodziny i na pogrzebie był spokoj ale potem... :/ a mieszkasz chociaz daleko do komisariatu ?
Mnie osobiście to drażni, kuźwa sam poleciał na to boisko, nikt go nie zmuszał a zrobili z niego co najmniej męczennika. A z broni gładkolufowej nie da się dobrze wycelować, więc celowo nikt go nie zabił. Ale kibole mają powod do bitki wrrr. Poprasowałam część ciuszków i wraca moj problem z brakiem miejsca rozwazam poukladanie w szafie rozmiaru 56 a 62 i większe 0-3 to chyba ułożę w plastikowych pojemnikach z Ikei
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Ale piszecie, nie nadrabiam.
Co do chrapania, to tz bardzo chrapie. Ale jak kot przyjdzie do łóżka i mruczy, to tz przeszkadza... jasne. A co ja mam powiedzieć? Jeszcze jak dostanę kombosa na stereo, z jednej strony tz, z drugiej kot ze swoim traktorem na szczęście się już przyzwyczaiłam, ewentualnie połaskotam tz żeby zmienił pozycję i spokój.
|
|
|
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
a jesli chodzi o plan porodu, pozycje i inne takie... wszystko wyjdzie w praniu i nie ma co planowac! pamietam jak mnie polozna wyslala na pilke pocwiczyc i pod prysznic, bo to niby pomaga, a ja nie bylam w stanie na tej pilce usiasc z bolu, a prysznic tez nic nie dal! no ale to nie powinno dziwic, skoro juz mialam prawie pelne rozwarcie i trzeba sie bylo przeniesc na sale porodowa
|
#690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myślisz, że po co robię tipsy? Co najmniej na 4 cm i na czarny kolor, żeby nie było widać zabrudzeń Cytat:
Mi też położna mówiła, żeby między skurczami kręcić pupą na piłce a na skurczu starać się skakać ciekawe czy to wykonalne będzie![]() No ja czekam na te nasze zdjęcia jak po porodzie jesteśmy odpicowane \U mnie słońce świeci i leje okropnie ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

06.09.2014
ja już raz nacięta byłam...złych wspomnień nie mam...nic nie czułam a pięknie się zagoiło....żadnych dolegliwości nie miałam dodatkowych ani nic w ten deseń...a skoro tak jak mówiłam Kuba miał dużą głowę...Majka też wychodzi na to podobnie jak starszy brat (matko jak to poważnie brzmi
) to wolę być nacięta 

byle tylko tyłek zakrywał a po porodzie nie żal by go było wyrzucić
) 

a lody to nie słodycze

azurki: